Βαθμός σοβαρότητας:  
  (10/100)

Αφαίρεση ιού YourSites123.com

123

Ο YourSites123.com browser hijacker είναι ακόμα ένα PUP (potentially unwanted program, δλδ. δυνητικά ανεπιθύμητο πρόγραμμα) που αποθηκεύεται στη βάση δεδομένων μας σχετικά με ανεπιθύμητα προγράμματα τύπου spyware (κατασκοπευτικό πρόγραμμα). Συνήθως, το συγκεκριμένο ανεπιθύμητο πρόγραμμα εμφανίζεται σε συστήματα-στόχους ως Αρχική Σελίδα browser ή μηχανή αναζήτησης. Παρόλο που εκ πρώτης όψεως μοιάζει με ένα χρήσιμο κι ακίνδυνο εργαλείο αναζητήσεων, σας συμβουλεύουμε να μη το χρησιμοποιήσετε και φυσικά να μη το κρατήσετε αποθηκευμένο στο σύστημα του υπολογιστή σας στην περίπτωση που διαπιστώσετε την παρουσία του εκεί, γιατί το YourSites123.com είναι ένας ιδιαιτέρως παραπλανητικός ιστότοπος ο οποίος μπορεί να σας βάλει σε πολλούς κι αρκετά σοβαρούς μπελάδες!

Γιατί σας συνιστούμε να μην εμπιστεύεστε και να μην χρησιμοποιείτε την μηχανή αναζήτησης YourSites123.com:

Το YourSites123.com, ως κλασσικό PUP, έχει τη τάση να διεισδύει απαρατήρητο σε συστήματα υπολογιστών χωρίς τη συνειδητή επίγνωση κι έγκριση των χρηστών – θυμάτων. Με το που καταφέρει να διεισδύσει και να εγκατασταθεί, εγκαθιστά κρυφά κι αυθαίρετα διάφορα μέρη του σε καλά κρυμμένα σημεία του συστήματος, στις Ρυθμίσεις, αλλά και στο Windows Registry.

Κατόπιν ερευνών και δοκιμών, φτάσαμε στο συμπέρασμα ότι αντικαθιστά κρυφά κι αυθαίρετα την προ-επιλεγμένη Αρχική Σελίδα του web browser, αλλά και την προ-επιλεγμένη μηχανή αναζήτησης με το YourSites123.com. Μπορεί να προβεί σε αυτές τις κρυφές κι αυθαίρετες τροποποιήσεις με τη βοήθεια επεκτάσεων που εγκατέστησε κρυφά στο σύστημα-στόχο.

Οι επεκτάσεις του συγκεκριμένου browser hijacker (είδος ανεπιθύμητου προγράμματος που καταλαμβάνει τον έλεγχο λειτουργίας και ρυθμίσεων των web browsers που βρίσκονται εγκαταστημένοι στο σύστημα-στόχο) του παρέχουν επίσης τη δυνατότητα υποκλοπής-καταγραφής-προώθησης σε τρίτους έναντι αμοιβής, των διαδικτυακών δραστηριοτήτων και προτιμήσεων του χρήστη-θύματος, όπως πχ. ποιους ιστότοπους-κάθε πότε-για πόσο τους επισκέπτεται, ποιες διαφημίσεις κλικάρει, ποια κριτήρια εισάγει για τις διαδικτυακές του αναζήτησεις, κλπ. Επιθυμείτε να αποκτήσουν απομακρυσμένη πρόσβαση σε αυτά τα δεδομένα σας άγνωστοι τρίτοι, ακόμα και κυβερνο-εγκληματίες, όπως hackers και scammers? Αμφιβάλουμε ότι θέλετε κάτι τέτοιο!

The official YourSites123.com virus page and examples of ads

Επιπρόσθετα, η μηχανή αναζήτησης που προωθεί το YourSites123.com είναι παντελώς αναξιόπιστη και εξυπηρετεί ύποπτους κερδοσκοπικούς σκοπούς τρίτων. Αν και η συγκεκριμένη μηχανή αναζήτησης προέρχεται από τον ιστότοπο της Yahoo, ωστόσο, σε καμία περίπτωση δεν εμφανίζει αντικειμενικά κι αξιόπιστα αποτελέσματα αναζητήσεων. Καθένα από τα αποτελέσματα αναζήτησης που εμφανίζεται έχει τροποποιηθεί / πειραχθεί ώστε να μοχλεύει ροές επισκεψιμότητας προς συγκεκριμένους επιχορηγούμενους ιστότοπους συνεργαζόμενων τρίτων (βλ. affiliate websites) με το YourSites123.com.

Μάλιστα, κατόπιν ερευνών και δοκιμών, μπορούμε να πούμε με σιγουριά ότι οι ανακατευθύνσεις από τον ιό YourSites123.com θα σας ανακατευθύνουν προς άγνωστους κι αμφιβόλου αξιοπιστίας/ασφάλειας ιστότοπους συνεργαζόμενων τρίτων. Για να αποφύγετε λοιπόν την πιθανότητα παράλληλων διεισδύσεων ανεπιθύμητων ή ακόμα και κακόβουλων προγραμμάτων κι αρχείων που θα μολύνουν το σύστημα του υπολογιστή σας και θα σας δημιουργήσουν πληθώρα εκνευριστικών / σημαντικών προβλημάτων, αποφύγετε να χρησιμοποιήσετε τη συγκεκριμένη μηχανή αναζήτησης.

Στην περίπτωση τώρα που ο ιός YourSites123.com κατάφερε ήδη να διεισδύσει στον υπολογιστή σας, για να μπορέσετε να το εντοπίσετε και να το αφαιρέσετε ολοκληρωτικά, σας προτείνουμε να χρησιμοποιήσετε το πλήρως ενημερωμένο κι αξιόπιστο SpyHunter ή οποιοδήποτε anti-malware έχει παρόμοιες εξαίρετες δυνατότητες εντοπισμού κι ολοκληρωτικής αφαίρεσης ανεπιθύμητων και κακόβουλων προγραμμάτων κι αρχείων.

Πώς κατάφερε το YourSites123.com να διεισδύσει στο σύστημα του υπολογιστή μου?

Το YourSites123.com δε μπορείτε να το βρείτε στο διαδίκτυο και φυσικά δεν μπορείτε να το κατεβάσετε οικειοθελώς από την επίσημη ιστόσελίδα του ή κάποιον ιστότοπο λήψεων. Αυτό σημαίνει ότι το συγκεκριμένο ανεπιθύμητο πρόγραμμα έχει τη τάση να διεισδύει κρυφά κι έμμεσα με τη βοήθεια της μεθόδου bundling. Συγκεκριμένα, καταφέρνει και διεισδύει απαρατήρητο σε συστήματα υπολογιστών όντας καλά κρυμμένο σε συνοδευτικά πακέτα λήψης διαφόρων δωρεάν/δοκιμαστικών εφαρμογών που κυκλοφορούν καθημερινά κατά χιλιάδες στο διαδίκτυο.

Ο ασφαλέστερος και πιο σίγουρος τρόπος για να ελαχιστοποιήσετε τις πιθανότητες αυτού του είδους των παράλληλων κι ανεπιθύμητων διεισδύσεων είναι πρώτα από όλα να είστε πολύ επιλεκτικοί με τις εφαρμογές που κατεβάζετε, αλλά και ιδιαιτέρως προσεκτικοί καθόλη τη διάρκεια λήψης/εγκατάστασης της εκάστοτε εφαρμογής που επιθυμείτε να κατεβάσετε.

Αποφύγετε να επιλέγετε Default (Προεπιλεγμένη) ή Standard (Κανονική) μορφή εγκατάστασης. Αντί αυτών, σας συμβουλεύουμε να επιλέγετε πάντα Advanced (Για Προχωρημένους) ή Custom (Προσαρμοσμένη) μορφή εγκατάστασης. Με αυτό τον τρόπο, θα έχετε μια σαφώς πιο ολοκληρωμένη εικόνα και καλύτερο έλεγχο σχετικά με το τι πραγματικά κατεβαίνει στον υπολογιστή σας, πέραν της εφαρμογής που επιθυμείτε συνειδητά να κατεβάσετε. Έτσι, θα μπορείτε να εντοπίζετε και να ξετικάρετε τυχόν προτικαρισμένα κουτάκια μπορεί να εμφανιστούν κατά την λήψη και τα οποία θα αναφέρονται αυθαίρετα σε έγκρισή σας για την εγκατάσταση επιπρόσθετων/προαιρετικών/προτεινόμενων λήψεων, κυρίως ύποπτων κι ανεπιθύμητων προγραμμάτων, όπως πχ. ο ιός YourSites123.com. 

Στην περίπτωση που διαπιστώσετε ότι ο ιός YourSites123.com έχει καταφέρει να διεισδύσει και να εγκατασταθεί στον υπολογιστή σας, σας συμβουλεύουμε να προβείτε άμεσα σε ολοκληρωτική αφαίρεσή του. Στην επόμενη σελίδα, θα βρείτε αναλυτικό οδηγό για την αφαίρεσή του. 

Μπορεί να συνεργαζόμαστε με κάθε προϊόν το οποίο προτείνουμε στην ιστοσελίδα. Πλήρης γνωστοποίηση στους Όρους Χρήσης μας. Κάνοντας λήψη του προτεινόμενου Anti-spyware λογισμικού για την αφαίρεση του Ιός YourSites123.com, συμφωνείτε στη πολιτική απορρήτου μας και στους συμφωνία χρήσης.
Προτείνεται το SpyHunter για απεγκατάσταση του Ιός YourSites123.com. Η δωρεάν σάρωση σας παρέχει τη δυνατότητα να ελέγξετε για το εάν ο υπολογιστής σας έχει μολυνθεί ή όχι. Εάν χρειασθεί να αφαιρέσετε κακόβουλο λογισμικό (βλ. malware), τότε θα πρέπει πρώτα να αγοράσετε την πλήρη έκδοση του προγράμματος ασφάλειας SpyHunter.

Περισσότερες πληροφορίες μπορείτε να βρείτε σε αυτό το άρθρο αξιολόγησης του SpyHunter.

Εάν αποφασίσετε να επιλέξετε κάποιο άλλο λογισμικό προστασίας από προγράμματα κατασκοπίας (βλ. anti-spyware), τότε θα πρέπει να απεγκαταστήσετε πρώτα το SpyHunter από τον υπολογιστή σας.
Το Webroot SecureAnywhere AntiVirus ειναι προτεινόμενο πρόγραμμα απεγκατάστασης Ιός YourSites123.com. 

Θα πρέπει να επιβεβαιώσετε με δωρεάν δοκιμή που ανιχνεύει την τρέχουσα έκδοση του παρασίτου.
περισσότερες από 40.000.000 λήψεις!
Εναλλακτικά Προγράμματα
Malwarebytes Anti Malware
Έχουμε ελέγξει την απόδοση του Malwarebytes Anti Malware στην αφαίρεση του Ιός YourSites123.com (2015-12-27)
Reimage
Έχουμε ελέγξει την απόδοση του Reimage στην αφαίρεση του Ιός YourSites123.com (2015-12-27)

Οδηγίες αφαίρεσης σε άλλες γλώσσεςΚάντε μας Like στο Facebook