Βαθμός σοβαρότητας:  
  (11/100)

Αφαίρεση ιού Web-start.org (2016 ενημέρωση)

από Julie Splinters - - | Τύπος: Ιός τύπου Browser hijacker

Μπορώ να χρησιμοποιώ τη μηχανή αναζήτησης Web-start.org?

Σε πρώτη φάση, ο ιός Web-start.org κρύβεται στο σύστημα-στόχο και η μόνη ένδειξη παρουσίας του είναι η ξαφνική και αυθαίρετη αντικατάσταση της προ-επιλεγμένης Αρχικής Σελίδας του web browser. Ουσιαστικά, δεν είναι τίποτα άλλο παρά ένας ακόμα δυνητικά επικίνδυνος browser hijacker. Σε γενικές γραμμές, αυτό που κάνει είναι να τροποποιεί αυθαίρετα τις παραμέτρους στις ρυθμίσεις του συστήματος με απώτερο σκοπό τη διαδικτυακή προώθηση προϊόντων και υπηρεσιών συνεργαζόμενων τρίτων (βλ. affiliates, affiliate marketing).

Αν ο υπολογιστής σου μολυνθεί από browser hijacker, τότε αργά ή γρήγορα θα αρχίσουν να σου εμφανίζονται πολλές εκνευριστικές, και ως επί το πλείστον παραπλανητικές, αναδυόμενες διαφημίσεις και σύνδεσμοι ανακατεύθυνσης τρίτων κάθε φορά που θα συνδέεσαι στο διαδίκτυο.

Συνοψίζοντας από τα παραπάνω, στην περίπτωση που διαπιστώσεις ότι ο ιός ανακατευθύνσεων (redirect virus) Web-start.org κατάφερε να διεισδύσει στο σύστημα του υπολογιστή σου, σε συμβουλεύουμε να προβείς άμεσα σε ολοκληρωτική αφαίρεσή του. Διαφορετικά, θα βρεθείς στη δυσάρεστη θέση να κληθείς να αντιμετωπίσεις διαφόρων ειδών προβληματικές καταστάσεις. Έχει διαπιστωθεί ότι ο συγκεκριμένος browser hijacker έχει τη δυνατότητα, αλλά και τη τάση, να υποκλέπτει-καταγράφει-προωθεί σε τρίτους έναντι αδράς αμοιβής, πληροφορίες που σχετίζονται με τις διαδικτυακές δραστηριότητες και προτιμήσεις του χρήστη-θύματος. Εάν λοιπόν δεν θέλεις να εκθέσεις σε κίνδυνο τόσο την εύρρυθμη λειτουργία του συστήματος όσο και την ασφάλεια των προσωπικών σου δεδομένων, τότε θα πρέπει να ακολουθήσεις τη συμβουλή των ειδικών, δλδ. να αφαιρέσεις ολοκληρωτικά τον ιό Web-start.org.

Ο συγκεκριμένος browser hijacker αποτελεί πρόσφατο δημιούργημα της εταιρείας Plus network. Μάλιστα, πρόσφατα ανακαλύψαμε ακόμα ένα ανεπιθύμητο και δυνητικά επικίνδυνο πρόγραμμα της εταιρείας, το loadstart.com. Τα κοινά χαρακτηριστικά αυτών των δυο PUPs (potentially unwanted programs, δλδ. δυνητικά ανεπιθύμητα προγράμματα) είναι ότι μοιράζονται παρόμοια URLs και πανομοιότυπες Αρχικές Σελίδες.

Επίσης, ο συγκεκριμένος hijacker προσφέρει γρήγορη πρόσβαση σε Twitter, Facebook, Gmail, καθώς και Amazon και Ebay. Ακόμα, παρέχεται η δυνατότητα λήψης Skype plug-in απευθείας από την Αρχική Σελίδα του browser hijacker.

Όμως, πέραν των φαινομενικά πολλών ‘βολικών’ δυνατοτήτων και παροχών, στο σύνολό του ο browser hijacker έχει πάρα πολλά μειονεκτήματα και επιρρεάζει αρνητικά τόσο την εύρρυθμη λειτουργία του συστήματος όσο και την ασφάλεια των προσωπικών δεδομένων του χρήστη.

Παρόλο που το συγκεκριμένο PUP προωθεί το ReimageIntego ως ένα βολικό σαρωτή συστήματος, σε συμβουλεύουμε να αποφύγεις να το κατεβάσεις από το συγκεκριμένο ιστότοπο. Η ομάδα των ειδικών μας έχει διαπιστώσει ότι κατά καιρούς προωθούνται πολλά εργαλεία σάρωσης μέσω του συγκεκριμένου ιστότοπου. Ωστόσο, ακόμα κι αν πρόκειται για αξιόπιστα εργαλεία σάρωσης, οι εκδόσεις που προωθούνται σε αυτό τον ιστότοπο μπορεί να μην έχουν καμία σχέση με τις αυθεντικές ή να έχουν πειραχθεί! 

The picture displaying Web-start.org

Επιπρόσθετα, ο ιός WebStart υποκλέπτει-καταγράφει-προωθεί σε τρίτους έναντι αδράς αμοιβής, πληροφορίες που σχετίζονται με τις διαδικτυακές προτιμήσεις και συνήθειες των χρηστών-θυμάτων, όπως πχ. ποιους ιστότοπους-κάθε πότε-για πόσο επισκέπτονται, ποιες διαφημίσεις κλικάρουν, ποια κριτήρια εισάγουν για τις διαδικτυακές τους αναζητήσεις, IP και email διευθύνσεις, κτλ. Επίσης, στοχεύει και τον φάκελο με τα Εισερχόμενα των email λογαριασμών των χρηστών-θυμάτων, πλημμυρίζοντάς τους με spam.

Έτσι, η ομάδα των ειδικών μας προειδοποιεί ότι στην περίπτωση που το σύστημα του υπολογιστή σου μολυνθεί από το συγκεκριμένο PUP είναι σχεδόν σίγουρο ότι τα προσωπικά σου δεδομένα θα υποκλαπούν και θα χρησιμοποιηθούν για διάφορους marketing και διαφημιστικούς σκοπούς υπέρ τρίτων. Επίσης, θα αρχίσουν να σου εμφανίζονται παραπλανητικές και δυνητικά επικίνδυνες ανακατευθύνσεις από Web-start.org. Αυτές οι ανακατευθύνσεις θα εμφανίζονται ξαφνικά ασχέτως ιστότοπου κι αν επισκέπτεσαι. Αυτό είναι κάτι που φυσικά δε κάνουν τα νόμιμα κι αξιόπιστα εργαλεία browsing.

Μέθοδοι διαδικτυακής εξάπλωσης

Συνήθως, ο browser hijacker διεισδύει απαρατήρητος σε συστήματα υπολογιστών. Εκμεταλλεύεται πλήρως τη βαρεμάρα των χρηστών να είναι ιδιαιτέρως προσεκτικοί καθόλη τη διάρκεια λήψης/εγκατάστασης της εκάστοτε εφαρμογής. Το συγκεκριμένο browser hijacker, όπως άλλωστε συμβαίνει με τα περισσότερα PUPs, καταφέρνει και εξαπλώνεται διαδικτυακά με την μέθοδο bundling.

Αναλυτικότερα, καταφέρνει κι εξαπλώνεται διαδικτυακά όντας καλά κρυμμένο σε συνοδευτικά πακέτα λήψης διαφόρων δωρεάν/δοκιμαστικών εφαρμογών. Έτσι, εάν ο χρήστης δεν είναι προσεκτικός όταν κατεβάζει μια τέτοια εφαρμογή, θα κατεβάσει παράλληλα και ό,τι εμπεριέχεται στο συνοδευτικό πακέτο λήψης της, εάν έχει.

Για να ελαχιστοποιήσεις αυτού του είδους τις ανεπιθύμητες και παράλληλες διεισδύσεις, σε συμβουλεύουμε να επιλέγεις πάντα Advanced (Για Προχωρημένους) ή Custom (Προσαρμοσμένη) μορφή εγκατάστασης. Με αυτό το τρόπο θα έχεις μια σαφώς πιο ολοκληρωμένη εικόνα και καλύτερο έλεγχο σχετικά με το τι πραγματικά κατεβαίνει στον υπολογιστή σου, πέραν της εφαρμογής που επιθυμείς συνειδητά να κατεβάσεις.

Έτσι, θα μπορείς να εντοπίζεις και να ξετικάρεις τυχόν προτικαρισμένα κουτάκια εμφανιστούν κατά τη διάρκεια λήψης και τα οποία θα αναφέρονται αυθαίρετα σε έγκρισή σου για την παράλληλη εγκατάσταση επιπρόσθετων/προαιρετικών/προτεινόμενων λήψεων, κυρίως ύποπτων κι ανεπιθύμητων προγραμμάτων, όπως πχ. ο ιός Web-start.org. 

Ιός Web-start.org – Οδηγός αφαίρεσης

Βασικά, υπάρχουν δυο τρόποι ολοκληρωτικής αφαίρεσης αυτού του browser hijacker. Εάν επιθυμείς εγγυημένο και γρήγορο αποτέλεσμα, συνιστούμε να επιλέξεις την αυτόματη αφαίρεση του ιού Web-start.org.

Όμως, πριν προβείς σε γενική σάρωση συστήματος θα πρέπει πρώτα να κατεβάσεις τις πιο πρόσφατες ενημερώσεις του anti-spyware που θα χρησιμοποιήσεις. Διαφορετικά, δε θα μπορεί να εντοπίζει και να αφαιρεί ολοκληρωτικά τους νέους ιούς browser hijackers που θα κυκλοφορούν.

Ο άλλος τρόπος είναι η χειροκίνητη αφαίρεση του ιού Web-start.org virus. Αρκεί να ακολουθήσεις τις παρακάτω αναλυτικές οδηγίες χειροκίνητης αφαίρεσης του ιού που ετοίμασε η ομάδα των ειδικών μας. Σε τελική ανάλυση όμως, προτείνουμε να έχεις πάντα εγκαταστημένο ένα πλήρως ενημερωμένο κι αξιόπιστο λογισμικό ασφάλειας. Εννοείται ότι θα πρέπει να επιλέγεις προσεκτικά τι προγράμματα κατεβάζεις, ενώ θα πρέπει να δείχνεις ιδιαίτερη προσοχή καθόλη τη διάρκεια λήψης/εγκατάστασης της εκάστοτε εφαρμογής.

Μπορείς να αφαιρέσεις τη ζημιά που έκανε ο ιός με τη βοήθεια του ReimageIntego. Τα SpyHunter 5Combo Cleaner και Malwarebytes συνιστώνται για τον εντοπισμό δυνητικά ανεπιθύμητων προγραμμάτων και ιών συμπ. όλων των αρχείων και καταχωρήσεων μητρώου που σχετίζονται με αυτά. 

Προσφορά
Κάντε το τώρα
Λήψη
Reimage Εγγύηση
Ικανοποίησης
Λήψη
Intego Εγγύηση
Ικανοποίησης
Συμβατό με Microsoft Windows Supported versions Συμβατό με OS X Supported versions
Τι γίνεται σε περίπτωση αποτυχίας?
Εάν δεν κατάφερες να αφαιρέσεις τη ζημιά που προκάλεσε ο ιός χρησιμοποιώντας το  Reimage Intego, κάνε ερώτηση στην ομάδα υποστήριξης παρέχοντας όσο το δυνατόν περισσότερες πληροφορίες και λεπτομέρειες. 
Το  Reimage Intego έχει δωρεάν scanner περιορισμένων δυνατοτήτων. Το scanner του Reimage Intego είναι σαφώς καλύτερο και με περισσότερες δυνατότητες όταν αποκτήσεις επί πληρωμή την πλήρη έκδοση. Όταν ο δωρεάν scanner εντοπίσει θέματα, μπορείς να τα επιδιορθώσεις με δωρεάν χειροκίνητη επιδιόρθωση ή να τα επιδιορθώσεις αυτόματα, σίγουρα, και γρήγορα, αγοράζοντας την πλήρη έκδοση.
Εναλλακτικά Προγράμματα
Το κάθε λογισμικό έχει διαφορετικούς σκοπούς και διαφορετικές δυνατότητες. Έτσι, εάν δεν κατάφερες να διορθώσεις τα αλλοιωμένα αρχεία με το Reimage, τότε συνιστούμε να δοκιμάσεις το SpyHunter 5.
Εναλλακτικά Προγράμματα
Το κάθε λογισμικό έχει διαφορετικούς σκοπούς και διαφορετικές δυνατότητες. Έτσι, εάν δεν κατάφερες να διορθώσεις τα αλλοιωμένα αρχεία με το Intego, τότε συνιστούμε να δοκιμάσεις το Combo Cleaner.

Οδηγός Χειροκίνητης Αφαίρεσης του ιού Web-start.org:

Αφαίρεση Web-start.org από συστήματα Windows

Ο συγκεκριμένος browser hijacker στοχεύει κυρίως συστήματα Windows. Μάλιστα, βρήκαμε ότι, αντίθετα με άλλους browser hijackers, αυτός όχι μόνο εγκαθιστά προγράμματα και ενσωματώνει ύποπτα πρόσθετα στους web browsers, αλλά επίσης τροποποιεί κι αλλάζει shortcuts με απώτερο σκοπό την εκτέλεση του Web-start.org και τον ορισμό του ως Αρχική Σελίδα. Για ολοκληρωτική αφαίρεση του ιού από το σύστημα του υπολογιστή, θα πρέπει να κάνεις τα εξής:

 • Πρώτα απ’ όλα, θα πρέπει να κάνεις το ίδιο με το shortcut του κάθε web browser που έχεις εγκαταστημένο και χρησιμοποιείς. Για παράδειγμα, θα χρησιμοποιήσουμε το Google Chrome browser.
 • Εάν έχεις shortcuts των IE, Chrome, Firefox ή άλλων Internet browsers στο desktop σου, πήγαινε εκεί. Δεξί-click στο shortcut του Chrome browser κι επιλογή Properties (Ιδιότητες).
 • Μετά, πήγαινε στο Shortcut. Επέλεξε Target.
 • Διέγραψε ό,τι είναι γραμμένο μετά από …application\chrome.exe”. Θα πρέπει να δεις ένα μακρύ URL που αρχίζει με Web-start.org/….
 • Click Apply (Εφαρμογή) και OK.
 • Ακολούθησε προσεκτικά τις οδηγίες που παρέχονται παρακάτω και κατόπιν αφαίρεσε όλα τα ύποπτα προγράμματα και browser επεκτάσεις από τους web browsers.

  1. Κάντε κλικ στο κουμπί Start Control Panel Programs and Features (αν είστε Windows XP χρήστης, κάντε κλικ στο κουμπί Add/Remove Programs). Κάντε κλικ στο κουμπί 'Start -> Control Panel -> Programs and Features' (αν είστε 'Windows XP' χρήστης, κάντε κλικ στο κουμπί 'Add/Remove Programs').
  2. Αν είστε Windows 10 / Windows 8 χρήστης, κάντε δεξί κλικ στη κάτω αριστερή γωνία της οθόνης. Μόλις εμφανιστεί το Quick Access Menu, επιλέξτε Control Panel και Uninstall a Program. Αν είστε 'Windows 10 / Windows 8' χρήστης, κάντε δεξί κλικ στη κάτω αριστερή γωνία της οθόνης. Μόλις εμφανιστεί το 'Quick Access Menu', επιλέξτε 'Control Panel' και 'Uninstall a Program'.
  3. Απεγκαταστήστε το Web-start.org και σχετικά προγράμματα
   Εδώ, βρείτε το Web-start.org ή άλλες πρόσφατα εγκατεστημένες/ύποπτες εφαρμογές.
  4. Καταργήστε τις και κάντε κλικ στο κουμπί OK για να αποθηκευτούν οι αλλαγές. Κάντε δεξί κλικ σε κάθε ύποπτη εγγραφή και επιλέξτε 'Uninstall'
  5. Αφαιρέστε το Web-start.org από τις Windows συντομεύσεις
   Κάντε δεξί κλικ στη συντόμευση του Mozilla Firefox και επιλέξτε Properties. Κάντε δεξί κλικ στο εικονίδιο του προγράμματος περιήγησης και επιλέξτε 'Properties'
  6. Πηγαίνετε στη καρτέλα Shortcut και βρείτε το πεδίο Target. Διαγράψτε τις κακόβουλες URL οι οποίες σχετίζονται με αυτόν τον ιό. Επιλέξτε τη καρτέλα 'Shortcut' και διαγράψτε το 'http://isearch.babylon.com...' ή άλλες ύποπτες URL

  Επαναλάβετε τα παραπάνω βήματα σε όλα τα προγράμματα περιήγησης και στις συντομεύσεις, συμπεριλαμβανομένων των Internet Explorer και Google Chrome. Βεβαιωθείτε πως ελέγχετε όλες τις τοποθεσίες για αυτές τις συντομεύσεις, όπως η Επιφάνεια Εργασίας, η Εκκίνηση και η γραμμή εργασιών.

  Αφαίρεση Web-start.org από Internet Explorer (IE)

  1. Αφαιρέστε τα επικίνδυνα πρόσθετα
   Ανοίξτε το Internet Explorer, κάντε κλικ στο εικονίδιο των Εργαλείων (μενού IE) στη πάνω δεξιά γωνία του προγράμματος περιήγησης και επιλέξτε Manage Add-ons. Κάντε κλικ στο εικονίδιο του μενού και επιλέξτε 'Manage add-ons'
  2. Θα δείτε το παράθυρο Manage Add-ons. Εδώ, βρείτε το Web-start.org και άλλες ύποπτες προσθήκες. Απενεργοποιήστε αυτές τις εγγραφές κάνοντας κλικ στο Disable: Κάντε δεξί κλικ σε σε κάθε κακόβουλη εγγραφή και επιλέξτε 'Disable'
  3. Αλλάξτε την αρχική σας σελίδα αν τροποποιήθηκε από αυτόν τον ιό:
   Κάντε κλικ στο εικονίδιο των Εργαλείων (μενού) στη πάνω δεξιά γωνία του προγράμματος περιήγησης και επιλέξτε Internet Options. Μείνετε στη καρτέλα General.
  4. Εδώ, αφαιρέστε τις κακόβουλες URL και εισάγετε την ιστοσελίδα της αρεσκείας σας. Κάντε κλικ στο Apply για να αποθηκευτούν οι αλλαγές. Διαγράψτε τις κακόβουλες URL, εισάγετε την ιστοσελίδα της αρεσκείας σας και κάντε κλικ στο 'Apply' για να αποθηκευτούν οι αλλαγές
  5. Επαναφέρετε το Internet Explorer
   Κάντε κλικ στο εικονίδιο των Εργαλείων (μενού) ξανά και επιλέξτε Internet options. Πηγαίνετε στη καρτέλα Advanced.
  6. Εδώ, επιλέξτε Reset.
  7. Σε αυτό το παράθυρο, ελέξτε το Delete personal settings και επιλέξτε Reset ξανά για να ολοκληρώσετε την αφαίρεση του Web-start.org. Πηγαίνετε στη καρτέλα 'Advanced' και κάντε κλικ στο κουμπί 'Reset'. Τώρα επιλέξτε το 'Delete personal settings' και κάντε ξανά κλικ στο κουμπί 'Reset'

  Αφαίρεση του ιού Web-start.org από Microsoft Edge

  Επαναφορά ρυθμίσεων Microsoft Edge (Μέθοδος 1) :

  1. Τρέξε την εφαρμογή Microsoft Edge και κάνε click More (οι τρεις τελίτσες στην πάνω δεξιά γωνία της οθόνης).
  2. Κάνε click Settings για άνοιγμα κι άλλων επιλογών.
  3. Μόλις εμφανιστεί το παράθυρο Settings, κάνε click στο κουμπί Choose what to clear κάτω από την επιλογή Clear browsing data. Πήγαινε Ρυθμίσεις κι επέλεξε 'Choose what to clear'
  4. Εδώ, μπορείς να επιλέξεις αυτά που θέλεις να αφαιρέσεις. Κατόπιν, κάνε click Clear. Επέλεξε το κουμπί 'Clear'
  5. Τώρα κάνε δεξί click στο κουμπί Start (Windows logo). Κατόπιν, επέλεξε Task Manager. Άνοιξε το μενού έναρξης κι επέλεξε 'Task Manager'
  6. Όταν βρεθείς στην καρτέλα Processes, ψάξε για Microsoft Edge.
  7. Κάνε δεξί click και επέλεξε Go to details. Εάν δε βρίσκεις την επιλογή Go to details, κάνε click More details και ξανακολούθησε τα προηγούμενα βήματα. Δεξί click στο 'Microsoft Edge' κι επιλογή 'Go to details' Επέλεξε 'More details' στην περίπτωση που η επιλογή 'Go to details' δεν εμφανιστεί
  8. Μόλις εμφανιστεί η καρτέλα Details, εντόπισε όλες τις καταχωρήσεις που εμπεριέχουν το Microsoft Edge. Κάνε δεξί click σε καθεμιά από αυτές τις καταχωρήσεις κι επέλεξε End Task για να τις τερματίσεις. Εντόπισε τις καταχωρήσεις Microsoft Edge και επέλεξε 'End Task'

  Επαναφορά Microsoft Edge browser (Μέθοδος 2) :

  Εάν δε τα καταφέρεις με τη Μέθοδο 1, τότε θα πρέπει να ακολουθήσεις την προηγμένη μέθοδο επαναφοράς Edge.

  1. Σημείωση : θα πρέπει να κάνεις πρώτα backup όλα σου τα δεδομένα πριν χρησιμοποιήσεις αυτή τη μέθοδο.
  2. Βρες αυτό τον φάκελο στον υπολογιστή σου: C:\Users\%username%\AppData\Local\Packages\Microsoft.MicrosoftEdge_8wekyb3d8bbwe.
  3. Επέλεξε κάθε καταχώρηση που έχει αποθηκευτεί και δεξί click. Κατόπιν, επιλογή Delete . Πήγαινε στον φάκελο Microsoft Edge, κάνε δεξί click σε κάθε καταχώρηση και click 'Delete'
  4. Click στο κουμπί Start (Windows logo) και πληκτρολόγησε window power στη γραμμή Search my stuff .
  5. Δεξί click στην καταχώρηση Windows PowerShell κι επιλογή Run as administrator. Εντόπισε το Windows PowerShell, δεξί click πάνω του, κι επιλογή 'Run as administrator'
  6. Στην Οθόνη Διαχειριστή : Θα εμφανιστεί το παράθυρο PowerShell. Κάνε επικόλληση αυτή τη γραμμή εντολών μετά από PS C:\WINDOWS\system32> και πάτησε Enter:
   Get-AppXPackage -AllUsers -Name Microsoft.MicrosoftEdge | Foreach {Add-AppxPackage -DisableDevelopmentMode -Register $($_.InstallLocation)\AppXManifest.xml -Verbose}
   Αντιγραφή κι επικόλληση της ζητούμενης εντολής. Κατόπιν, πάτησε 'Enter'

  Μόλις ολοκληρωθούν επιτυχώς αυτά τα βήματα, το Web-start.org θα πρέπει να έχει αφαιρεθεί από τον Microsoft Edge browser.

  Αφαίρεση Web-start.org από Mozilla Firefox (FF)

  1. Αφαιρέστε επικίνδυνες επεκτάσεις
   Ανοίξτε το Mozilla Firefox, κάντε κλικ στο εικονίδιο του μενού (πάνω δεξιά γωνία) και επιλέξτεAdd-ons Extensions. Κάντε κλικ στο εικονίδιο του μενού και επιλέξτε 'Add-ons'
  2. Εδώ, επιλέξτε το Web-start.org και άλλες αμφισβητήσιμες προσθήκες. Κάντε κλικ στο Remove για να διαγράψετε αυτές τις εγγραφές. Επιλέξτε το 'Extensions' και βρείτε κακόβουλες εγγραφές. Κάντε κλικ στο 'Remove' για να απαλλαγείτε από αυτές
  3. Αλλάξτε την αρχική σας σελίδα αν τροποποιήθηκε από αυτόν τον ιό:
   Κάντε κλικ στο μενού (πάνω δεξιά γωνία), επιλέξτε Options General.
  4. Εδώ, διαγράψτε κακόβουλες URL και εισάγετε την ιστοσελίδα της αρεσκείας σας ή κάντε κλικ στο Restore to default.
  5. Κάντε κλικ στο OK για να αποθηκευτούν οι αλλαγές. Στη καρτέλα 'General', διαγράψτε τις κακόβουλες URL από την ενότητα 'Home Page' ή κάντε κλικ στο κουμπί 'Restore to Default'. Κάντε κλικ στο 'OK' για να αποθηκευτούν οι αλλαγές
  6. Επαναφέρετε το Mozilla Firefox
   Κάντε κλικ στο μενού Firefox στη πάνω αριστερή γωνία και κάντε κλικ στο ερωτηματικό. Εδώ, επιλέξτε Troubleshooting Information. Κάντε κλικ στο εικονίδιο του μενού και μετά στο '?'. Επιλέξτε 'Troubleshooting Information'
  7. Τώρα θα δείτε το μήνυμα Reset Firefox to its default state με το κουμπί Reset Firefox. Κάντε κλικ σε αυτό το κουμπί μερικές φορές και ολοκληρώστε την αφαίρεση του Web-start.org . Κάντε κλικ μερικές φορές στο κουμπί 'Reset Firefox'

  Αφαίρεση Web-start.org από Google Chrome

  1. Διαγράψτε τις κακόβουλες προσθήκες
   Ανοίξτε το Google Chrome, κάντε κλικ στο εικονίδιο του μενού (πάνω δεξιά γωνία) και επιλέξτεTools Extensions. Κάντε κλικ στο εικονίδιο του μενού. Επιλέξτε 'Tools' και 'Extensions'
  2. Εδώ, επιλέξτε το Web-start.org και άλλες κακόβουλες προσθήκες και επιλέξτε το εικονίδιο του κάδου για να διαγράψετε αυτές τις εγγραφές. Βρείτε κακόβουλες εγγραφές και διαγράψτε τις κάνοντας κλικ στο εικονίδιοι του Κάδου
  3. Αλλάξτε την αρχική σας σελίδα και τη προεπιλεγμένη μηχανή αναζήτησης σας, αν τροποποιήθηκαν από αυτόν τον ιό
   Κάντε κλικ στο εικονίδιο του μενού και επιλέξτε Settings.
  4. Εδώ, βρείτε το Open a specific page or set of pages που βρίσκεται στην επιλογή On startup και κάντε κλικ στο Set pages. Μόλις κάνετε κλικ στο μενού και στο 'Settings', επιλέξτε 'Set pages'
  5. Τώρα θα δείτε ένα άλλο παράθυρο. Εδώ, διαγράψτε τις κακόβουλες σελίδες αναζήτησης και εισάγετε αυτή που επιθυμείτε ως αρχική σας σελίδα. Κάντε κλικ στο 'X' για να αφαιρέσετε τις κακόβουλες URLs
  6. Κάντε κλικ στο εικονίδιο του μενού ξανά και επιλέξτε το Settings Manage Search engines που βρίσκεται στην ενότητα Search. Στο σημείο 'Settings', επιλέξτε 'Manage search engines...'
  7. Στο σημείο Search Engines..., αφαιρέστε τις κακόβουλες σελίδες αναζήτησης. Προτείνουμε να αφαήσετε την ιστοσελίδα της Google ή μια της αρεσκείας σας. Κάντε κλικ στο 'X' για να αφαιρέσετε τις κακόβουλες URLs
  8. Επαναφέρετε το Google Chrome
   Κάντε κλικ στο εικονίδιο του μενού στη πάνω δεξιά γωνία του Google Chrome και επιλέξτε Settings.
  9. Μετακινηθείτε προς το τέλος της σελίδας και κάντε κλικ στο Reset browser settings. Στο σημείο 'Settings', μετακινηθείτε προς τα κάτω και κάντε κλικ στο κουμπί 'Reset browser settings'
  10. Κάντε κλικ στο Reset για να επιβεβαιώσετε και να ολοκληρώσετε την αφαίρεση του Web-start.org. Κάντε κλικ στο κουμπί 'Reset' για να ολοκληρώσε τε την αφαίρεση σας

  Αφαίρεση Web-start.org από Safari

  1. Αφαιρέστε επικίνδυνες επεκτάσεις
   Ανοίξτε το πρόγραμμα περιήγησης Safari και κάντε κλικ στο Safari στο μενού, στο πάνω αριστερό μέρος της οθόνης. Μετά, επιλέξτε Preferences. Κάντε κλικ στο 'Safari' και επιλέξτε 'Preferences'
  2. Εδώ, επιλέξτε Extensions και βρείτε το Web-start.org ή άλλες ύποπτες εγγραφές. Κάντε κλικ στο κουμπί Uninstall για να απαλλαγείτε από αυτές. Πηγαίνετε 'Extensions' και απεγκαταστήστε τα κακόβουλα πρόσθετα
  3. Αλλάξτε την αρχική σας σελίδα αν τροποποιήθηκε από αυτόν τον ιό:
   Ανοίξτε το πρόγραμμα περιήγησης Safari και κάντε κλικ στο Safari στο μενού. Εδώ, επιλέξτε Preferences όπως εμφανίστηκε προηγουμένως και επιλέξτε General.
  4. Εδώ, βρείτε το πεδίο Homepage. Αν έχει τροποποιηθεί από το Web-start.org, αφαιρέστε αυτή την ανεπιθύμητη σελίδα και εισάγετε αυτή που θέλετε να χρησιμοποιείτε για τις αναζητήσεις σας. Θυμηθείτε να συμπεριλάβετε το "http://" πριν εισάγετε τη διεύθυνση της σελίδας αυτής. Όταν είστε σε 'General', διαγράψτε τις κακόβουλες URL και εισάγετε τη σελίδα της επιλογής σας
  5. Επαναφέρετε το Safari
   Ανοίξτε το πρόγραμμα περιήγησης Safari και κάντε κλικ στο Safari στο μενού, στη πάνω αριστερή γωνία της οθόνης. Εδώ, επιλέξτε Reset Safari.... Κάντε κλικ στο 'Safari' και επιλέξτε 'Reset Safari...'
  6. Τώρα, θα δείτε ένα παράθυρο με αναλυτικές επιλογές επαναφοράς. Όλες αυτές οι επιλογές είναι συνήθως επιλεγμένες, αλλά μπορείτε να επιλέξετε ποιές θέλετε να επαναφέρετε. Κάντε κλικ στο κουμπί Reset για να ολοκληρώσετε τη διαδικασία αφαίρεσης του Web-start.org. Διαλέξτε όλες τις επιλογές και κάντε κλικ στο κουμπί 'Reset'

Μην αφήσεις την Κυβέρνηση να σε παρακολουθεί

Έχουν αναφερθεί πολλά περιστατικά με τις Κυβερνήσεις ανά τον κόσμο να υποκλέπτουν προσωπικά δεδομένα και να παρακολουθούν τη διαδικτυακή δραστηριότητα και τις διαδικτυακές προτιμήσεις των πολιτών. Καλό θα ήταν λοιπόν να λάβεις πολύ σοβαρά υπόψιν τη συγκεκριμένη κατάσταση και να ενημερωθείς για τις σκοτεινές και αθέμιτες πρακτικές συλλογής πληροφοριών. Σε συμβουλεύουμε να αποφεύγεις ύποπτες, παρασκηνιακές, σκοτεινές, αθέμιτες πρακτικές κατασκοπείας που προέρχονται από την Κυβέρνηση και διάφορους κυβερνητικούς οργανισμούς. Ο καλύτερος τρόπος για να τα καταφέρεις είναι να σερφάρεις τελείως incognito, δλδ. τελείως ανώνυμα στο διαδίκτυο. 

Μπορείς να επιλέξεις διαφορετική τοποθεσία κάθε φορά που είναι να συνδεθείς online και να αποκτήσεις διαδικτυακή πρόσβαση σε οποιοδήποτε περιεχόμενο επιθυμείς, χωρίς κανέναν απολύτως περιορισμό πρόσβασης. Πλέον, θα μπορείς να απολαμβάνεις χωρίς κανένα απολύτως πρόβλημα ή έγνοια, καθώς και χωρίς κανένα άγχος μήπως χακαριστείς, χρησιμοποιώντας Private Internet Access VPN υπηρεσίες.

Έτσι, θα μπορείς να ελέγχεις τις πληροφορίες που μπορούν να γίνουν προσβάσιμες από την Κυβέρνηση και τους κρατικούς οργανισμούς, καθώς και από άλλους ανεπιθύμητους τρίτους, σερφάροντας ανενόχλητα στο διαδίκτυο χωρίς τον φόβο ότι μπορεί να σε κατασκοπεύουν. Ακόμα και αν η διαδικτυακή δραστηριότητά σου είναι καθόλα νόμιμη ή ακόμα κι αν εμπιστεύεσαι πλήρως τις διαδικτυακές υπηρεσίες, πλατφόρμες που επιλέγεις, καλό θα ήταν να προστατεύεις το ιδιωτικό σου απόρρητο και να προτιμάς να χρησιμοποιείς VPN υπηρεσίες.

Backup αρχεία για μελλοντική χρήση, στην περίπτωση malware επίθεσης

Οι χρήστες υπολογιστών μπορεί να υποστούν διαφόρων ειδών απώλειες λόγω κυβερνομολύνσεων ή λόγω λαθών στα οποία μπορεί να υποπέσουν. Τα προβλήματα λογισμικού που μπορεί να δημιουργήσει μια επίθεση από malware ή η απευθείας απώλεια δεδομένων λόγω κρυπτογράφησης, μπορεί να δημιουργήσουν προβλήματα στη λειτουργία της συσκευής ή μόνιμη βλάβη. Εάν διατηρείς σωστά και ενημερωμένα backups, μπορείς εύκολα να ανακτήσεις τα δεδομένα σου και να επιστρέψεις γρήγορα και πάλι στην κανονικότητα.

Είναι πολύ σημαντικό να δημιουργείς τακτικά ενημερωμένα backups μετά από οποιαδήποτε αλλαγή στη συσκευή, έτσι ώστε να επιστρέψεις στο σημείο πριν την επίθεση malware, καθώς ένα malware μπορεί να προχωρήσει σε αυθαίρετες αλλαγές ή να δημιουργήσει σημαντικά προβλήματα στη συσκευή, όπως πχ. απώλεια δεδομένων ή δυσλειτουργία και κατακόρυφη πτώση των επιδόσεων. 

Έχοντας κάνει backup την πιο πρόσφατη έκδοση κάθε σημαντικού εγγράφου, μπορείς να αποφύγεις εκνευρισμό, άγχος, προβλήματα λειτουργίας, ή ακόμα και να αποφύγεις να πέσεις θύμα εκβιασμού από ιούς και χάκερς. Τα backups αποτελούν αξιόλογη λύση στην περίπτωση που πέσεις θύμα κυβερνοεπίθεσης και μόλυνσης από malware. Προτείνουμε τη χρήση του Data Recovery Pro για την επαναφορά συστήματος.

Σχετικά με συντάκτη
Julie Splinters
Julie Splinters - Ειδικός στην αφαίρεση malware

Εάν ο δωρεάν οδηγός αφαίρεσης σας φάνηκε χρήσιμος και μείνατε ευχαριστημένοι από τις υπηρεσίες μας, τότε θα εκτιμούσαμε αν μας βοηθούσατε οικονομικά μέσω δωρεάς σας για να συνεχίσουμε το έργο μας. Ακόμα και το μικρότερο ποσόν θα εκτιμηθεί!

Επικοινώνησε με Julie Splinters
Σχετικά με την εταιρεία Esolutions

Πηγή: https://www.2-spyware.com/remove-web-start-org-virus.html
Οδηγίες αφαίρεσης σε άλλες γλώσσες

Η γνώμη σας σχετικά με Web-start.org virus