Βαθμός σοβαρότητας:  
  (99/100)

Ιός TorrentLocker. Τρόποι Αφαίρεσης (Οδηγός Απεγκατάστασης)

από Jake Doe - - | Τύπος: Προγράμματα Υποκλοπών

Τι είναι ο ιός TorrentLocker virus?

Ο ιός TorrentLocker virus αποτελεί μια σοβαρή κυβερνο-απειλή και χαρακτηρίζεται ως ‘ransomware’ (κακόβουλο λογισμικό που μπλοκάρει την πρόσβαση του χρήστη-θύματος, μέσω κρυπτογράφησης, σε σημαντικά αρχεία κι έγγραφά του ζητώντας του να καταβάλει ένα συγκεκριμένο ποσόν ως λύτρα για την ‘απελευθέρωσή’ τους). Παρομοίως με τους ιούς CryptoLocker και CryptoWall , έτσι και ο ιός TorrentLocker, κρυπτογραφεί σημαντικά αρχεία του χρήστη-θύματος, όπως πχ. φωτογραφίες, videos, μουσικά αρχεία, κλπ., και κατόπιν εμφανίζει ένα μεγάλο προειδοποιητικό μήνυμα ζητώντας την πληρωμή λύτρων, διαφορετικά, αυτά θα χαθούν για πάντα!

Συγκεκριμένα, οι οδηγίες που δίνει στους χρήστες-θύματα σχετικά με τα λύτρα, έχουν ως εξής. Ζητείται από τον χρήστη-θύμα να μπει σε ένα συγκεκριμένο Αυστραλιανό Bitcoin ιστότοπο, να αγοράσει bitcoins και να στείλει το απαιτούμενο ποσό σε μια συγκεκριμένη Bitcoin διεύθυνση. Οι ειδικοί μας σε θέματα διαδικτυακής ασφάλειας πιστεύουν ότι ο συγκεκριμένος ιός έχει σχεδιαστεί για να στοχεύει κυρίως χρήστες στην Αυστραλία, ωστόσο, κανείς δε μπορεί να εγγυηθεί ότι οι χρήστες που μένουν εκτός Αυστραλίας είναι ασφαλείς. Θα πρέπει να είστε πολύ προσεκτικοί με τον ιό TorrentLocker και θα πρέπει να έχετε πάντα ως προτεραιότητα την ασφάλεια των αρχείων σας, ώστε να μη πέσετε θύματα κάποιου ransomware.

Πώς μπορεί ο ιός TorrentLocker virus να μολύνει τον υπολογιστή μου?

Σύμφωνα με τα τελευταία νέα, ο ιός TorrentLocker εξαπλώνεται διαδικτυακά κυρίως μέσω spam. Για να μπορέσετε να αποφύγετε λοιπόν διεισδύσεις επικίνδυνων παρασίτων όπως αυτό, θα πρέπει να είστε πολύ προσεκτικοί όσον αφορά τα mails σας, κυρίως αυτά που σχετίζονται με σημαντικές πληρωμές, παραγγελίες, και παραδόσεις. Θα πρέπει να τσεκάρετε πάντα για γραμματικά και ορθογραφικά λάθη, τη διεύθυνση αποστολέα, και αν η διεύθυνση ταιριάζει με αυτή της επίσημης ιστοσελίδας της εταιρίας που υποθετικά αντιπροσωπεύεται. Εάν κάποια από αυτές τις παραμέτρους δε σας ‘γεμίζει’ το μάτι, καλό είναι να επικοινωνήσετε με την εταιρία και να σιγουρευτείτε πριν εμπιστευτείτε αυτά που εμπεριέχονται σε email αυτού του είδους. Διαφορετικά, μπορεί να κατεβάσετε άθελα/ασυνείδητα κάποια μολυσμένη επισύναψη μέσω της οποίας μπορεί να διεισδύσει στον υπολογιστή σας ο ιός TorrentLocker virus.

Σε περίπτωση τώρα που ο συγκεκριμένος ransomware καταφέρει να διεισδύσει στον υπολογιστή σας, κρυπτογραφεί άμεσα σημαντικά αρχεία σας με τη βοήθεια του αλγόριθμού Rijndael algorithm και κατόπιν θα σας εμφανίσει μήνυμα ζητώντας σας λύτρα. Σε περίπτωση που ο ιός TorrentLocker τα καταφέρει, καλό είναι να το καλο-σκεφτείτε πριν προβείτε σε πληρωμή. Για να καταφέρετε να αφαιρέσετε αυτό το ransomware από το σύστημα του υπολογιστή σας, ακολουθήστε προσεκτικά τις παρακάτω οδηγίες αφαίρεσής του:

Πώς μπορώ να αφαιρέσω τον ιό TorrentLocker virus?

Δυστυχώς, στην περίπτωση που ο ιός TorrentLocker virus καταφέρει να μολύνει τον υπολογιστή σας, υπάρχει μόνο ένας τρόπος να αποκρυπτογραφήσετε τα αρχεία σας, και αυτός είναι να πληρώσετε τα λύτρα που σας ζητάει ο ιός. Οφείλουμε πάντως να σας προειδοποιήσουμε ότι πληρώνοντας τα λύτρα θα συμβάλλετε με το τρόπο σας στην ανάπτυξη του κυβερνο-εγκλήματος. Για να αφαιρέσετε τον ιό SynoLocker virus από το σύστημα του υπολογιστή σας, σας προτείνουμε να χρησιμοποιήσετε κάποιο από αυτά τα εξαίρετα προγράμματα ασφάλειας: Reimage ή Malwarebytes MalwarebytesCombo Cleaner. Εάν τώρα δε μπορέσετε να τρέξετε τα προγράμματα, τότε ακολουθήστε τα παρακάτω βήματα:

  1. Κάντε reboot το μολυσμένο υπολογιστή σας σε ‘Safe mode with command prompt’ (ασφαλής λειτουργία με γραμμή εντολών) για να απενεργοποιήσετε τον ιό (λογικά αυτό ισχύει για όλες τις γνωστές εκδόσεις του συγκεκριμένου ιού)
  2. Τρέξτε Regedit
  3. Αναζητήστε καταχωρήσεις WinLogon Entries και σημειώστε όλα τα αρχεία που δεν είναι explorer.exe ή κενά. Αντικαταστήστε τα με explorer.exe.
  4. Αναζητήστε το μητρώο για αυτά τα αρχεία που σημειώσατε και διαγράψτε τα κλειδιά μητρώου (registry keys) που σχετίζονται με αυτά τα αρχεία.
  5. Κάντε Reboot και προβείτε σε γενική σάρωση συστήματος χρησιμοποιώντας ένα πλήρως ενημερωμένο κι αξιόπιστο anti-spyware (λογισμικό προστασίας από προγράμματα κατασκοπίας).

Το σημαντικότερο όμως δεν είναι η καταπολέμηση αυτής της κυβερνο-απειλής, αλλά η έγκαιρη κι αποτελεσματική προφύλαξη. Είναι πολύ σημαντικό να κάνετε συχνά backup τα σημαντικά αρχεία/έγγραφά σας. Μπορείτε να χρησιμοποιείτε εξωτερικούς USB σκληρούς δίσκους, CDs, DVDs, ή να προτιμήσετε να κάνετε online backups σε Google Drive, Dropbox, Flickr, κλπ.

Προσφορά
Κάντε το τώρα
Λήψη
Reimage (λογισμικό αφαίρεσης) Εγγύηση
Ικανοποίησης
Λήψη
Reimage (λογισμικό αφαίρεσης) Εγγύηση
Ικανοποίησης
Συμβατό με Microsoft Windows Supported versions Συμβατό με OS X Supported versions
Τι γίνεται σε περίπτωση αποτυχίας?
Εάν δεν κατάφερες να αφαιρέσεις τη ζημιά που προκάλεσε ο ιός χρησιμοποιώντας το Reimage, κάνε ερώτηση στην ομάδα υποστήριξης παρέχοντας όσο το δυνατόν περισσότερες πληροφορίες και λεπτομέρειες. 
Προτείνεται το Reimage για αφαίρεση της ζημιάς του ιού. Η δωρεάν σάρωση σας παρέχει τη δυνατότητα να ελέγξετε για το εάν ο υπολογιστής σας έχει μολυνθεί ή όχι. Εάν χρειασθεί να αφαιρέσετε κακόβουλο λογισμικό (βλ. malware), τότε θα πρέπει πρώτα να αγοράσετε την πλήρη έκδοση του προγράμματος ασφάλειας Reimage.
Στιγμιότυπο του Ιός TorrentLocker
Στιγμιότυπο του Ιός TorrentLocker

Σχετικά με συντάκτη

Jake Doe
Jake Doe

Εάν ο δωρεάν οδηγός αφαίρεσης σας φάνηκε χρήσιμος και μείνατε ευχαριστημένοι από τις υπηρεσίες μας, τότε θα εκτιμούσαμε αν μας βοηθούσατε οικονομικά μέσω δωρεάς σας για να συνεχίσουμε το έργο μας. Ακόμα και το μικρότερο ποσόν θα εκτιμηθεί!

Επικοινώνησε με Jake Doe
Σχετικά με την εταιρεία Esolutions

Πηγή: https://www.2-spyware.com/remove-torrentlocker-virus.html

Οδηγίες αφαίρεσης σε άλλες γλώσσες