Βαθμός σοβαρότητας:  
  (10/100)

Αφαίρεση ιού Tavanero.info - Ιαν 2021 ενημέρωση

από Olivia Morelli - - | Τύπος: Ιός τύπου Browser hijacker

Γιατί είναι επικίνδυνες οι ανακατευθύνσεις Tavanero.info?

Tavanero.info virus

Ο ιός Tavanero.info είναι μια πολύ ύπουλη κι επικίνδυνη εφαρμογή η οποία εκμεταλλεύεται τους υπολογιστές των χρηστών-θυμάτων για την επίτευξη κερδοσκοπικών στόχων μέσω της μεθόδου pay-per-click.

Πώς τα καταφέρνει? Μόλις καταφέρει να διεισδύσει και να εγκατασταθεί στο σύστημα-στόχο, προχωράει αυτόματα σε αυθαίρετες τροποποιήσεις ρυθμίσεων σε συστημικές παραμέτρους. Έτσι, το Tavanero.info site εμφανίζεται κάθε φορά που ο χρήστης ανοίγει τον web browser του, χωρίς δλδ. ο χρήστης να εισάγει συνειδητά το URL του συγκεκριμένου site. Ουσιαστικά, πρόκειται για ιό browser hijacker που ορίζει αυθαίρετα το URL Tavanero.info ως προεπιλεγμένη Αρχική Σελίδα και μηχανή αναζήτησης στο web browser του συστήματος-στόχου.

Εκτός όμως από τις αυθαίρετες τροποποιήσεις στις ρυθμίσεις των web browsers (browser settings), τις αυθαίρετες προσθήκες επεκτάσεων (browser extensions), και την κρυφή εγκατάσταση cookies, έχει επίσης παρατηρηθεί ότι ο συγκεκριμένος browser hijacker τροποποιεί και τις Windows συντομεύσεις (shortcuts), καθώς προσθέτει tavanero(.)info/tavanero/tavanero.php value στο Target Field των Google Chrome, Mozilla Firefox, κι άλλων δημοφιλών web browsers.

Διαπιστώσαμε ότι ο hijacker όχι μόνο επηρεάζει τις συντομεύσεις που βρίσκονται στην επιφάνεια εργασίας των Windows, αλλά επίσης και αυτές που βρίσκονται στο Μενού Έναρξης (Start menu). Αυτό, έχει ως αποτέλεσμα κάθε φορά που ο χρήστης πατήσει κάποια συντόμευση στο Μενού Έναρξης ή την επιφάνεια εργασίας, να φορτώνει αυτόματα το Tavanero.info site.

Tavanero.info virusΙός Tavanero.info

Στην περίπτωση που βιώσεις αυτή την προβληματική κατάσταση στον υπολογιστή σου, συνιστούμε να αντιδράσεις άμεσα. Για να σταματήσουν αυτές οι ανακατευθύνσεις, θα πρέπει να εντοπιστεί και να αφαιρεθεί ολοκληρωτικά ο ιός Tavanero.info, ο οποίος χαρακτηρίζεται επίσης και ως ιός ανακατευθύνσεων (redirect virus). Για γρήγορη, αποτελεσματική, και ασφαλή αφαίρεση, προτείνουμε τη χρήση του εξαίρετου και πολυδοκιμασμένου λογισμικούς ασφάλειας, ReimageIntego.

Οφείλουμε να τονίσουμε ότι σε αυτή την περίπτωση συνίσταται η αυτόματη αφαίρεση αυτού του κακόβουλου προγράμματος (δλδ. με τη χρήση λογισμικού ασφάλειας anti-virus ή antispyware). Αν παρόλα αυτά επιθυμείς να δοκιμάσεις τη χειροκίνητη αφαίρεση του ιού, μπορείς να το κάνεις.

Ωστόσο, συμβουλεύουμε η χειροκίνητη αφαίρεση να γίνεται μόνο από έμπειρους χρήστες με προηγμένες γνώσεις πληροφορικής και ασφάλειας συστημάτων. Οι αρχάριοι χρήστες θα δυσκολευτούν να εντοπίσουν και να αφαιρέσουν ολοκληρωτικά όλα τα βοηθητικά αρχεία και συντομεύσεις που σχετίζονται με τον ιό.

Επίσης, ο ιός ανακατευθύνσεων Tavanero.info εγκαθιστά αυθαίρετα τη δική του μηχανή αναζήτησης. Εκ πρώτης όψεως, μοιάζει με μια κανονική μηχανή αναζήτησης (search engine). Ωστόσο, η τροποποιημένη γραμμή “Google Custom Search” αποτελεί ξεκάθαρη ένδειξη ότι ΔΕΝ είναι το αυθεντικό Google Search.

Πρακτικά, αυτό σημαίνει ότι τα περισσότερα, αν όχι όλα, τα αποτελέσματα αναζήτησης θα είναι επιχορηγούμενα από συνεργαζόμενους τρίτους, και το πιθανότερο είναι ότι θα είναι αναξιόπιστα και δυνητικά επικίνδυνα καθώς μπορεί να ανακατευθύνουν σε άγνωστους κι αμφιβόλου αξιοπιστίας/ασφάλειας ιστότοπους τρίτων.

Στη χειρότερη των περιπτώσεων, μπορεί να ανακατευθύνουν ακόμα και σε κακόβουλους ιστότοπους μέσω των οποίων μπορεί να διεισδύσουν στο σύστημα του υπολογιστή, κακόβουλα προγράμματα. Εννοείται πως επιβάλλεται η αποφυγή επισκέψεων σε κακόβουλους ιστότοπους, γιατί διαφορετικά κινδυνεύει με μαθηματική ακρίβεια η ασφάλεια του συστήματος, καθώς και οι επιδόσεις του.

Συνοψίζοντας από τα παραπάνω, στην περίπτωση που διαπιστώσεις ότι ο ιός Tavanero.info έχει διεισδύσει στο σύστημα του υπολογιστή σου, επιβάλλεται ο άμεσος εντοπισμός κι αφαίρεσή του. Η πλέον ξεκάθαρη ένδειξη παρουσίας του ιού στο σύστημα είναι οι αυτοματοποιημένες αυθαίρετες εμφανίσεις του συγκεκριμένου URL στον web browser σου.

Τρόποι διαδικτυακής εξάπλωσης και διείσδυσης του ιού σε συστήματα υπολογιστών

Η πλέον δημοφιλής μέθοδος διαδικτυακής εξάπλωσης του ιού Tavanero.info είναι η μέθοδος bundling. Με τη μέθοδο bundling ο συγκεκριμένος ιός, όπως άλλωστε τα περισσότερα PUPs (potentially unwanted programs, δλδ. δυνητικά ανεπιθύμητα προγράμματα) και browser hijackers, καταφέρνει και διεισδύει απαρατήρητος σε συστήματα υπολογιστών όντας κρυμμένος σε συνοδευτικά πακέτα λήψης διαφόρων δωρεάν/δοκιμαστικών εφαρμογών τρίτων.

Έτσι, κάθε φορά που κατεβάζεις μια τέτοια εφαρμογή χωρίς να δείχνεις την απαραίτητη προσοχή κατά την λήψη/εγκατάσταση, κινδυνεύεις να διεισδύσουν παράλληλα στο σύστημα του υπολογιστή σου διαφόρων ειδών PUPs τυχόν εμπεριέχονται στο συνοδευτικό πακέτο λήψης.

Πριν κατεβάσεις την οποιαδήποτε δωρεάν/δοκιμαστική εφαρμογή, συνιστούμε να διαβάζεις πρώτα τα κείμενα που εμπεριέχονται σε Όρους Χρήσης (Terms of Use) ή Πολιτική Απορρήτου (Privacy Policy).

Αν δε διαπιστώσεις κάτι ύποπτο, μπορείς να συνεχίσεις με την λήψη. Συνιστούμε την επιλογή Προσαρμοσμένης (Custom) ή Για Προχωρημένους (Advanced) μορφή εγκατάστασης. Με αυτό το τρόπο, θα έχεις μια σαφώς πιο ολοκληρωμένη εικόνα και καλύτερο έλεγχο σχετικά με το τι πραγματικά κατεβαίνει στο σύστημα του υπολογιστή σου, πέραν της εφαρμογής που επέλεξες συνειδητά να κατεβάσεις.

Έτσι, θα μπορείς να εντοπίσεις και να ξετικάρεις τυχόν προτικαρισμένα κουτάκια εμφανιστούν κατά την λήψη και τα οποία θα αναφέρονται αυθαίρετα σε έγκρισή σου για την παράλληλη εγκατάσταση επιπρόσθετων/προαιρετικών/προτεινόμενων λήψεων, κυρίως ύποπτων κι ανεπιθύμητων προγραμμάτων κι αρχείων.

Απεγκατάσταση του ιού Tavanero.info browser hijacker

Συνιστούμε την αυτόματη αφαίρεση. Τονίζουμε ότι ο ιός Tavanero.info virus δεν είναι ένας τυπικός ιός browser ανακατευθύνσεων (browser redirect virus). Με άλλα λόγια, δεν αρκεί ο εντοπισμός και η αφαίρεση των browser επεκτάσεων και των προγραμμάτων που σχετίζονται με το συγκεκριμένο ιό, ώστε να απαλλαγείς από τη συγκεκριμένη αναξιόπιστη και δυνητικά επικίνδυνη μηχανή αναζήτησης. Έχουμε διαπιστώσει ότι ακόμα και μετά από αυτό (αφαίρεση επεκτάσεων, συντομεύσεων, σχετικών προγραμμάτων), ο ιός Tavanero.info θα συνεχίσει να εμφανίζει τις ανακατευθύνσεις του.

Ο συγκεκριμένος ιός browser hijacker προσθέτει/τροποποιεί registry keys, τα οποία θα εμφανίσουν αυτό το αναξιόπιστο site αμέσως μόλις διπλο-κλικάρεις στη συντόμευση του Chrome:

HKLM\SOFTWARE\Wow6432Node\Policies\Google\Chrome\HomepageLocation;
HKLM\SOFTWARE\Wow6432Node\Policies\Google\Chrome\RestoreOnStartupURLs\1.

Μπορείς να ακολουθήσεις τις παρακάτω βασικές οδηγίες χειροκίνητης αφαίρεσης του ιού browser hijacker και να προσπαθήσεις να αφαιρέσεις χειροκίνητα τον ιό. Όμως, δεν θα πρέπει να παραλείψεις να ελέγξεις όλες τις συντομεύσεις στο Μενού Έναρξης (Start menu) και στην Επιφάνεια Εργασίας (Desktop). Η αφαίρεση θα πρέπει να γίνει μέσα από τις Ιδιότητες (Properties), το εικονίδιο της Συντόμευσης (Shortcut tab) και αφαίρεση του URL https://tavanero.info/tavanero/tavanero.phpαπό την ενότητα Target.

Φυσικά, μπορείς να γλυτώσεις κόπο και χρόνο προτιμώντας την αυτόματη αφαίρεση, δλδ. χρησιμοποιώντας ένα πλήρως ενημερωμένο κι αξιόπιστο anti-spyware. Εάν δεν έχεις εγκαταστήσει ακόμα κάποιο, μπορείς να εγκαταστήσεις κάποιο από τα παρακάτω που προτείνουμε:

Μπορείς να αφαιρέσεις τη ζημιά που έκανε ο ιός με τη βοήθεια του ReimageIntego. Τα SpyHunter 5Combo Cleaner και Malwarebytes συνιστώνται για τον εντοπισμό δυνητικά ανεπιθύμητων προγραμμάτων και ιών συμπ. όλων των αρχείων και καταχωρήσεων μητρώου που σχετίζονται με αυτά. 

Προσφορά
Κάντε το τώρα
Λήψη
Reimage Εγγύηση
Ικανοποίησης
Λήψη
Intego Εγγύηση
Ικανοποίησης
Συμβατό με Microsoft Windows Supported versions Συμβατό με OS X Supported versions
Τι γίνεται σε περίπτωση αποτυχίας?
Εάν δεν κατάφερες να αφαιρέσεις τη ζημιά που προκάλεσε ο ιός χρησιμοποιώντας το  Reimage Intego, κάνε ερώτηση στην ομάδα υποστήριξης παρέχοντας όσο το δυνατόν περισσότερες πληροφορίες και λεπτομέρειες. 
Το  Reimage Intego έχει δωρεάν scanner περιορισμένων δυνατοτήτων. Το scanner του Reimage Intego είναι σαφώς καλύτερο και με περισσότερες δυνατότητες όταν αποκτήσεις επί πληρωμή την πλήρη έκδοση. Όταν ο δωρεάν scanner εντοπίσει θέματα, μπορείς να τα επιδιορθώσεις με δωρεάν χειροκίνητη επιδιόρθωση ή να τα επιδιορθώσεις αυτόματα, σίγουρα, και γρήγορα, αγοράζοντας την πλήρη έκδοση.
Εναλλακτικά Προγράμματα
Το κάθε λογισμικό έχει διαφορετικούς σκοπούς και διαφορετικές δυνατότητες. Έτσι, εάν δεν κατάφερες να διορθώσεις τα αλλοιωμένα αρχεία με το Reimage, τότε συνιστούμε να δοκιμάσεις το SpyHunter 5.
Εναλλακτικά Προγράμματα
Το κάθε λογισμικό έχει διαφορετικούς σκοπούς και διαφορετικές δυνατότητες. Έτσι, εάν δεν κατάφερες να διορθώσεις τα αλλοιωμένα αρχεία με το Intego, τότε συνιστούμε να δοκιμάσεις το Combo Cleaner.

Οδηγός Χειροκίνητης Αφαίρεσης του ιού Tavanero.info:

Αφαίρεση Tavanero.info από συστήματα Windows

Θα πρέπει να διαβάσεις και να ακολουθήσεις προσεκτικά τις παρακάτω οδηγίες. Και να θυμάσαι. Θα πρέπει να εντοπίσεις και να αφαιρέσεις ολοκληρωτικά όλα τα προγράμματα, αρχεία, καταχωρήσεις, και αυθαίρετες τροποποιήσεις που σχετίζονται με Tavanero ή Tavanero.info

 1. Κάντε κλικ στο κουμπί Start Control Panel Programs and Features (αν είστε Windows XP χρήστης, κάντε κλικ στο κουμπί Add/Remove Programs). Κάντε κλικ στο κουμπί 'Start -> Control Panel -> Programs and Features' (αν είστε 'Windows XP' χρήστης, κάντε κλικ στο κουμπί 'Add/Remove Programs').
 2. Αν είστε Windows 10 / Windows 8 χρήστης, κάντε δεξί κλικ στη κάτω αριστερή γωνία της οθόνης. Μόλις εμφανιστεί το Quick Access Menu, επιλέξτε Control Panel και Uninstall a Program. Αν είστε 'Windows 10 / Windows 8' χρήστης, κάντε δεξί κλικ στη κάτω αριστερή γωνία της οθόνης. Μόλις εμφανιστεί το 'Quick Access Menu', επιλέξτε 'Control Panel' και 'Uninstall a Program'.
 3. Απεγκαταστήστε το Tavanero.info και σχετικά προγράμματα
  Εδώ, βρείτε το Tavanero.info ή άλλες πρόσφατα εγκατεστημένες/ύποπτες εφαρμογές.
 4. Καταργήστε τις και κάντε κλικ στο κουμπί OK για να αποθηκευτούν οι αλλαγές. Κάντε δεξί κλικ σε κάθε ύποπτη εγγραφή και επιλέξτε 'Uninstall'
 5. Αφαιρέστε το Tavanero.info από τις Windows συντομεύσεις
  Κάντε δεξί κλικ στη συντόμευση του Mozilla Firefox και επιλέξτε Properties. Κάντε δεξί κλικ στο εικονίδιο του προγράμματος περιήγησης και επιλέξτε 'Properties'
 6. Πηγαίνετε στη καρτέλα Shortcut και βρείτε το πεδίο Target. Διαγράψτε τις κακόβουλες URL οι οποίες σχετίζονται με αυτόν τον ιό. Επιλέξτε τη καρτέλα 'Shortcut' και διαγράψτε το 'http://isearch.babylon.com...' ή άλλες ύποπτες URL

Επαναλάβετε τα παραπάνω βήματα σε όλα τα προγράμματα περιήγησης και στις συντομεύσεις, συμπεριλαμβανομένων των Internet Explorer και Google Chrome. Βεβαιωθείτε πως ελέγχετε όλες τις τοποθεσίες για αυτές τις συντομεύσεις, όπως η Επιφάνεια Εργασίας, η Εκκίνηση και η γραμμή εργασιών.

Αφαίρεση Tavanero.info από σύστημα Mac OS X

Το πιθανότερο είναι να μην εντοπίσεις εφαρμογές που σχετίζονται με Tavanero.info, ωστόσο, για να έχεις το κεφάλι σου ήσυχο, δεν θα έβλαπτε να ρίξεις μια γρήγορη ματιά και να τσεκάρεις ποιες νέες εφαρμογές εγκαταστάθηκαν πρόσφατα στον υπολογιστή σου. Πάντως, το σημαντικότερο είναι να επαναφέρεις τις ρυθμίσεις του web browser σου. Παρακάτω, θα βρεις οδηγίες για το πως να τα καταφέρεις.

 1. Αν χρησιμοποιείτε το OS X, κάντε κλικ στο κουμπί Go στη πάνω αριστερή γωνία της οθόνης και επιλέξτε Applications. Κάντε κλικ στο 'Go' και επιλέξτε 'Applications'
 2. Περιμένετε μέχρι να δείτε το φάκελο Applications και βρείτε το Tavanero.info ή άλλα ύποπτα προγράμματα σε αυτόν. Τώρα, κάντε δεξί κλικ σε όλες αυτές τις εγγραφές και επιλέξτε Move to Trash. Κάντε κλικ σε όλες τις κακόβουλες εγγραφές και επιλέξτε 'Move to Trash'

Αφαίρεση Tavanero.info από Internet Explorer (IE)

Ακολουθώντας τις οδηγίες που ετοίμασε η ομάδα των ειδικών μας, μπορείς να προχωρήσεις σε καθαρισμό του web browser σου από στοιχεία που σχετίζονται με Tavanero.info. Κατόπιν, θα πρέπει να κάνεις δεξί κλικ στη συντομευση του IE, να ανοίξεις τις Ιδιότητες (Properties), και τέλος Συντόμευση (Shortcut). Εδώ, θα πρέπει να διαγράψεις το Tavanero.info URL από το Target. Για αποθήκευση των αλλαγών, θα πρέπει να κλικάρεις Apply και OK.

 1. Αφαιρέστε τα επικίνδυνα πρόσθετα
  Ανοίξτε το Internet Explorer, κάντε κλικ στο εικονίδιο των Εργαλείων (μενού IE) στη πάνω δεξιά γωνία του προγράμματος περιήγησης και επιλέξτε Manage Add-ons. Κάντε κλικ στο εικονίδιο του μενού και επιλέξτε 'Manage add-ons'
 2. Θα δείτε το παράθυρο Manage Add-ons. Εδώ, βρείτε το Tavanero.info και άλλες ύποπτες προσθήκες. Απενεργοποιήστε αυτές τις εγγραφές κάνοντας κλικ στο Disable: Κάντε δεξί κλικ σε σε κάθε κακόβουλη εγγραφή και επιλέξτε 'Disable'
 3. Αλλάξτε την αρχική σας σελίδα αν τροποποιήθηκε από αυτόν τον ιό:
  Κάντε κλικ στο εικονίδιο των Εργαλείων (μενού) στη πάνω δεξιά γωνία του προγράμματος περιήγησης και επιλέξτε Internet Options. Μείνετε στη καρτέλα General.
 4. Εδώ, αφαιρέστε τις κακόβουλες URL και εισάγετε την ιστοσελίδα της αρεσκείας σας. Κάντε κλικ στο Apply για να αποθηκευτούν οι αλλαγές. Διαγράψτε τις κακόβουλες URL, εισάγετε την ιστοσελίδα της αρεσκείας σας και κάντε κλικ στο 'Apply' για να αποθηκευτούν οι αλλαγές
 5. Επαναφέρετε το Internet Explorer
  Κάντε κλικ στο εικονίδιο των Εργαλείων (μενού) ξανά και επιλέξτε Internet options. Πηγαίνετε στη καρτέλα Advanced.
 6. Εδώ, επιλέξτε Reset.
 7. Σε αυτό το παράθυρο, ελέξτε το Delete personal settings και επιλέξτε Reset ξανά για να ολοκληρώσετε την αφαίρεση του Tavanero.info. Πηγαίνετε στη καρτέλα 'Advanced' και κάντε κλικ στο κουμπί 'Reset'. Τώρα επιλέξτε το 'Delete personal settings' και κάντε ξανά κλικ στο κουμπί 'Reset'

Αφαίρεση του ιού Tavanero.info από Microsoft Edge

Θα πρέπει να ακολουθήσεις προσεκτικά τις οδηγίες και επίσης να κάνεις τα εξής:

Δεξί κλικ στη συντόμευση Microsoft Edge, άνοιγμα Ιδιότητες (Properties) και Συντόμευση (Shortcut) για διαγραφή Tavanero.info URL από Target. Για αποθήκευση, Apply και OK.

Επαναφορά ρυθμίσεων Microsoft Edge (Μέθοδος 1) :

 1. Τρέξε την εφαρμογή Microsoft Edge και κάνε click More (οι τρεις τελίτσες στην πάνω δεξιά γωνία της οθόνης).
 2. Κάνε click Settings για άνοιγμα κι άλλων επιλογών.
 3. Μόλις εμφανιστεί το παράθυρο Settings, κάνε click στο κουμπί Choose what to clear κάτω από την επιλογή Clear browsing data. Πήγαινε Ρυθμίσεις κι επέλεξε 'Choose what to clear'
 4. Εδώ, μπορείς να επιλέξεις αυτά που θέλεις να αφαιρέσεις. Κατόπιν, κάνε click Clear. Επέλεξε το κουμπί 'Clear'
 5. Τώρα κάνε δεξί click στο κουμπί Start (Windows logo). Κατόπιν, επέλεξε Task Manager. Άνοιξε το μενού έναρξης κι επέλεξε 'Task Manager'
 6. Όταν βρεθείς στην καρτέλα Processes, ψάξε για Microsoft Edge.
 7. Κάνε δεξί click και επέλεξε Go to details. Εάν δε βρίσκεις την επιλογή Go to details, κάνε click More details και ξανακολούθησε τα προηγούμενα βήματα. Δεξί click στο 'Microsoft Edge' κι επιλογή 'Go to details' Επέλεξε 'More details' στην περίπτωση που η επιλογή 'Go to details' δεν εμφανιστεί
 8. Μόλις εμφανιστεί η καρτέλα Details, εντόπισε όλες τις καταχωρήσεις που εμπεριέχουν το Microsoft Edge. Κάνε δεξί click σε καθεμιά από αυτές τις καταχωρήσεις κι επέλεξε End Task για να τις τερματίσεις. Εντόπισε τις καταχωρήσεις Microsoft Edge και επέλεξε 'End Task'

Επαναφορά Microsoft Edge browser (Μέθοδος 2) :

Εάν δε τα καταφέρεις με τη Μέθοδο 1, τότε θα πρέπει να ακολουθήσεις την προηγμένη μέθοδο επαναφοράς Edge.

 1. Σημείωση : θα πρέπει να κάνεις πρώτα backup όλα σου τα δεδομένα πριν χρησιμοποιήσεις αυτή τη μέθοδο.
 2. Βρες αυτό τον φάκελο στον υπολογιστή σου: C:\Users\%username%\AppData\Local\Packages\Microsoft.MicrosoftEdge_8wekyb3d8bbwe.
 3. Επέλεξε κάθε καταχώρηση που έχει αποθηκευτεί και δεξί click. Κατόπιν, επιλογή Delete . Πήγαινε στον φάκελο Microsoft Edge, κάνε δεξί click σε κάθε καταχώρηση και click 'Delete'
 4. Click στο κουμπί Start (Windows logo) και πληκτρολόγησε window power στη γραμμή Search my stuff .
 5. Δεξί click στην καταχώρηση Windows PowerShell κι επιλογή Run as administrator. Εντόπισε το Windows PowerShell, δεξί click πάνω του, κι επιλογή 'Run as administrator'
 6. Στην Οθόνη Διαχειριστή : Θα εμφανιστεί το παράθυρο PowerShell. Κάνε επικόλληση αυτή τη γραμμή εντολών μετά από PS C:\WINDOWS\system32> και πάτησε Enter:
  Get-AppXPackage -AllUsers -Name Microsoft.MicrosoftEdge | Foreach {Add-AppxPackage -DisableDevelopmentMode -Register $($_.InstallLocation)\AppXManifest.xml -Verbose}
  Αντιγραφή κι επικόλληση της ζητούμενης εντολής. Κατόπιν, πάτησε 'Enter'

Μόλις ολοκληρωθούν επιτυχώς αυτά τα βήματα, το Tavanero.info θα πρέπει να έχει αφαιρεθεί από τον Microsoft Edge browser.

Αφαίρεση Tavanero.info από Mozilla Firefox (FF)

Θα πρέπει να γίνει αφαίρεση των υπολλειμάτων του Tavanero ακολουθώντας τις παρακάτω οδηγίες. Κατόπιν, δεξί κλικ στη συντόμευση Firefox και Ιδιότητες (Properties) > Συντόμευση (Shortcut). Διαγραφή Tavanero.info URL από Target . Click Apply και OK.

 1. Αφαιρέστε επικίνδυνες επεκτάσεις
  Ανοίξτε το Mozilla Firefox, κάντε κλικ στο εικονίδιο του μενού (πάνω δεξιά γωνία) και επιλέξτεAdd-ons Extensions. Κάντε κλικ στο εικονίδιο του μενού και επιλέξτε 'Add-ons'
 2. Εδώ, επιλέξτε το Tavanero.info και άλλες αμφισβητήσιμες προσθήκες. Κάντε κλικ στο Remove για να διαγράψετε αυτές τις εγγραφές. Επιλέξτε το 'Extensions' και βρείτε κακόβουλες εγγραφές. Κάντε κλικ στο 'Remove' για να απαλλαγείτε από αυτές
 3. Αλλάξτε την αρχική σας σελίδα αν τροποποιήθηκε από αυτόν τον ιό:
  Κάντε κλικ στο μενού (πάνω δεξιά γωνία), επιλέξτε Options General.
 4. Εδώ, διαγράψτε κακόβουλες URL και εισάγετε την ιστοσελίδα της αρεσκείας σας ή κάντε κλικ στο Restore to default.
 5. Κάντε κλικ στο OK για να αποθηκευτούν οι αλλαγές. Στη καρτέλα 'General', διαγράψτε τις κακόβουλες URL από την ενότητα 'Home Page' ή κάντε κλικ στο κουμπί 'Restore to Default'. Κάντε κλικ στο 'OK' για να αποθηκευτούν οι αλλαγές
 6. Επαναφέρετε το Mozilla Firefox
  Κάντε κλικ στο μενού Firefox στη πάνω αριστερή γωνία και κάντε κλικ στο ερωτηματικό. Εδώ, επιλέξτε Troubleshooting Information. Κάντε κλικ στο εικονίδιο του μενού και μετά στο '?'. Επιλέξτε 'Troubleshooting Information'
 7. Τώρα θα δείτε το μήνυμα Reset Firefox to its default state με το κουμπί Reset Firefox. Κάντε κλικ σε αυτό το κουμπί μερικές φορές και ολοκληρώστε την αφαίρεση του Tavanero.info . Κάντε κλικ μερικές φορές στο κουμπί 'Reset Firefox'

Αφαίρεση Tavanero.info από Google Chrome

Θα πρέπει να ακολουθήσεις προσεκτικά τις παρακάτω οδηγίες και κατόπιν θα πρέπει να κάνεις τα εξής:

1. Δεξί click στη συντόμευση Chrome, άνοιγμα Ιδιότητες (Properties), και Συντόμευση (Shortcut).

2. Διαγραφή του Tavanero.info URL από Target και μετά click Apply και OK.

 1. Διαγράψτε τις κακόβουλες προσθήκες
  Ανοίξτε το Google Chrome, κάντε κλικ στο εικονίδιο του μενού (πάνω δεξιά γωνία) και επιλέξτεTools Extensions. Κάντε κλικ στο εικονίδιο του μενού. Επιλέξτε 'Tools' και 'Extensions'
 2. Εδώ, επιλέξτε το Tavanero.info και άλλες κακόβουλες προσθήκες και επιλέξτε το εικονίδιο του κάδου για να διαγράψετε αυτές τις εγγραφές. Βρείτε κακόβουλες εγγραφές και διαγράψτε τις κάνοντας κλικ στο εικονίδιοι του Κάδου
 3. Αλλάξτε την αρχική σας σελίδα και τη προεπιλεγμένη μηχανή αναζήτησης σας, αν τροποποιήθηκαν από αυτόν τον ιό
  Κάντε κλικ στο εικονίδιο του μενού και επιλέξτε Settings.
 4. Εδώ, βρείτε το Open a specific page or set of pages που βρίσκεται στην επιλογή On startup και κάντε κλικ στο Set pages. Μόλις κάνετε κλικ στο μενού και στο 'Settings', επιλέξτε 'Set pages'
 5. Τώρα θα δείτε ένα άλλο παράθυρο. Εδώ, διαγράψτε τις κακόβουλες σελίδες αναζήτησης και εισάγετε αυτή που επιθυμείτε ως αρχική σας σελίδα. Κάντε κλικ στο 'X' για να αφαιρέσετε τις κακόβουλες URLs
 6. Κάντε κλικ στο εικονίδιο του μενού ξανά και επιλέξτε το Settings Manage Search engines που βρίσκεται στην ενότητα Search. Στο σημείο 'Settings', επιλέξτε 'Manage search engines...'
 7. Στο σημείο Search Engines..., αφαιρέστε τις κακόβουλες σελίδες αναζήτησης. Προτείνουμε να αφαήσετε την ιστοσελίδα της Google ή μια της αρεσκείας σας. Κάντε κλικ στο 'X' για να αφαιρέσετε τις κακόβουλες URLs
 8. Επαναφέρετε το Google Chrome
  Κάντε κλικ στο εικονίδιο του μενού στη πάνω δεξιά γωνία του Google Chrome και επιλέξτε Settings.
 9. Μετακινηθείτε προς το τέλος της σελίδας και κάντε κλικ στο Reset browser settings. Στο σημείο 'Settings', μετακινηθείτε προς τα κάτω και κάντε κλικ στο κουμπί 'Reset browser settings'
 10. Κάντε κλικ στο Reset για να επιβεβαιώσετε και να ολοκληρώσετε την αφαίρεση του Tavanero.info. Κάντε κλικ στο κουμπί 'Reset' για να ολοκληρώσε τε την αφαίρεση σας

Αφαίρεση Tavanero.info από Safari

Αφαίρεση επεκτάσεων και άλλων στοιχείων που σχετίζονται με Tavanero. Κατόπιν, θα πρέπει να κάνεις τα εξής για ολοκληρωτικό καθαρισμό της συντόμευσης Safari:

1. Δεξί click στη συντόμευση Safari, άνοιγμα Ιδιότητες (Properties) και Συντόμευση (Shortcut).

2. Κατόπιν, αφαίρεση του Tavanero.info URL από Target. Για αποθήκευση των αλλαγών, click Apply και OK.

 1. Αφαιρέστε επικίνδυνες επεκτάσεις
  Ανοίξτε το πρόγραμμα περιήγησης Safari και κάντε κλικ στο Safari στο μενού, στο πάνω αριστερό μέρος της οθόνης. Μετά, επιλέξτε Preferences. Κάντε κλικ στο 'Safari' και επιλέξτε 'Preferences'
 2. Εδώ, επιλέξτε Extensions και βρείτε το Tavanero.info ή άλλες ύποπτες εγγραφές. Κάντε κλικ στο κουμπί Uninstall για να απαλλαγείτε από αυτές. Πηγαίνετε 'Extensions' και απεγκαταστήστε τα κακόβουλα πρόσθετα
 3. Αλλάξτε την αρχική σας σελίδα αν τροποποιήθηκε από αυτόν τον ιό:
  Ανοίξτε το πρόγραμμα περιήγησης Safari και κάντε κλικ στο Safari στο μενού. Εδώ, επιλέξτε Preferences όπως εμφανίστηκε προηγουμένως και επιλέξτε General.
 4. Εδώ, βρείτε το πεδίο Homepage. Αν έχει τροποποιηθεί από το Tavanero.info, αφαιρέστε αυτή την ανεπιθύμητη σελίδα και εισάγετε αυτή που θέλετε να χρησιμοποιείτε για τις αναζητήσεις σας. Θυμηθείτε να συμπεριλάβετε το "http://" πριν εισάγετε τη διεύθυνση της σελίδας αυτής. Όταν είστε σε 'General', διαγράψτε τις κακόβουλες URL και εισάγετε τη σελίδα της επιλογής σας
 5. Επαναφέρετε το Safari
  Ανοίξτε το πρόγραμμα περιήγησης Safari και κάντε κλικ στο Safari στο μενού, στη πάνω αριστερή γωνία της οθόνης. Εδώ, επιλέξτε Reset Safari.... Κάντε κλικ στο 'Safari' και επιλέξτε 'Reset Safari...'
 6. Τώρα, θα δείτε ένα παράθυρο με αναλυτικές επιλογές επαναφοράς. Όλες αυτές οι επιλογές είναι συνήθως επιλεγμένες, αλλά μπορείτε να επιλέξετε ποιές θέλετε να επαναφέρετε. Κάντε κλικ στο κουμπί Reset για να ολοκληρώσετε τη διαδικασία αφαίρεσης του Tavanero.info. Διαλέξτε όλες τις επιλογές και κάντε κλικ στο κουμπί 'Reset'

Μην αφήσεις την Κυβέρνηση να σε παρακολουθεί

Έχουν αναφερθεί πολλά περιστατικά με τις Κυβερνήσεις ανά τον κόσμο να υποκλέπτουν προσωπικά δεδομένα και να παρακολουθούν τη διαδικτυακή δραστηριότητα και τις διαδικτυακές προτιμήσεις των πολιτών. Καλό θα ήταν λοιπόν να λάβεις πολύ σοβαρά υπόψιν τη συγκεκριμένη κατάσταση και να ενημερωθείς για τις σκοτεινές και αθέμιτες πρακτικές συλλογής πληροφοριών. Σε συμβουλεύουμε να αποφεύγεις ύποπτες, παρασκηνιακές, σκοτεινές, αθέμιτες πρακτικές κατασκοπείας που προέρχονται από την Κυβέρνηση και διάφορους κυβερνητικούς οργανισμούς. Ο καλύτερος τρόπος για να τα καταφέρεις είναι να σερφάρεις τελείως incognito, δλδ. τελείως ανώνυμα στο διαδίκτυο. 

Μπορείς να επιλέξεις διαφορετική τοποθεσία κάθε φορά που είναι να συνδεθείς online και να αποκτήσεις διαδικτυακή πρόσβαση σε οποιοδήποτε περιεχόμενο επιθυμείς, χωρίς κανέναν απολύτως περιορισμό πρόσβασης. Πλέον, θα μπορείς να απολαμβάνεις χωρίς κανένα απολύτως πρόβλημα ή έγνοια, καθώς και χωρίς κανένα άγχος μήπως χακαριστείς, χρησιμοποιώντας Private Internet Access VPN υπηρεσίες.

Έτσι, θα μπορείς να ελέγχεις τις πληροφορίες που μπορούν να γίνουν προσβάσιμες από την Κυβέρνηση και τους κρατικούς οργανισμούς, καθώς και από άλλους ανεπιθύμητους τρίτους, σερφάροντας ανενόχλητα στο διαδίκτυο χωρίς τον φόβο ότι μπορεί να σε κατασκοπεύουν. Ακόμα και αν η διαδικτυακή δραστηριότητά σου είναι καθόλα νόμιμη ή ακόμα κι αν εμπιστεύεσαι πλήρως τις διαδικτυακές υπηρεσίες, πλατφόρμες που επιλέγεις, καλό θα ήταν να προστατεύεις το ιδιωτικό σου απόρρητο και να προτιμάς να χρησιμοποιείς VPN υπηρεσίες.

Backup αρχεία για μελλοντική χρήση, στην περίπτωση malware επίθεσης

Οι χρήστες υπολογιστών μπορεί να υποστούν διαφόρων ειδών απώλειες λόγω κυβερνομολύνσεων ή λόγω λαθών στα οποία μπορεί να υποπέσουν. Τα προβλήματα λογισμικού που μπορεί να δημιουργήσει μια επίθεση από malware ή η απευθείας απώλεια δεδομένων λόγω κρυπτογράφησης, μπορεί να δημιουργήσουν προβλήματα στη λειτουργία της συσκευής ή μόνιμη βλάβη. Εάν διατηρείς σωστά και ενημερωμένα backups, μπορείς εύκολα να ανακτήσεις τα δεδομένα σου και να επιστρέψεις γρήγορα και πάλι στην κανονικότητα.

Είναι πολύ σημαντικό να δημιουργείς τακτικά ενημερωμένα backups μετά από οποιαδήποτε αλλαγή στη συσκευή, έτσι ώστε να επιστρέψεις στο σημείο πριν την επίθεση malware, καθώς ένα malware μπορεί να προχωρήσει σε αυθαίρετες αλλαγές ή να δημιουργήσει σημαντικά προβλήματα στη συσκευή, όπως πχ. απώλεια δεδομένων ή δυσλειτουργία και κατακόρυφη πτώση των επιδόσεων. 

Έχοντας κάνει backup την πιο πρόσφατη έκδοση κάθε σημαντικού εγγράφου, μπορείς να αποφύγεις εκνευρισμό, άγχος, προβλήματα λειτουργίας, ή ακόμα και να αποφύγεις να πέσεις θύμα εκβιασμού από ιούς και χάκερς. Τα backups αποτελούν αξιόλογη λύση στην περίπτωση που πέσεις θύμα κυβερνοεπίθεσης και μόλυνσης από malware. Προτείνουμε τη χρήση του Data Recovery Pro για την επαναφορά συστήματος.

Σχετικά με συντάκτη
Olivia Morelli
Olivia Morelli

Εάν ο δωρεάν οδηγός αφαίρεσης σας φάνηκε χρήσιμος και μείνατε ευχαριστημένοι από τις υπηρεσίες μας, τότε θα εκτιμούσαμε αν μας βοηθούσατε οικονομικά μέσω δωρεάς σας για να συνεχίσουμε το έργο μας. Ακόμα και το μικρότερο ποσόν θα εκτιμηθεί!

Επικοινώνησε με Olivia Morelli
Σχετικά με την εταιρεία Esolutions

Πηγή: https://www.2-spyware.com/remove-tavanero-info-virus.html
Οδηγίες αφαίρεσης σε άλλες γλώσσες

Η γνώμη σας σχετικά με Tavanero.info virus