Βαθμός σοβαρότητας:  
  (10/100)

Ιός Searches.omiga-plus.com. Τρόποι Αφαίρεσης (Οδηγός Απεγκατάστασης)

Τι είναι το Searches.omiga-plus.com?

Το Searches.omiga-plus.com χαρακτηρίζεται ήδη ως browser hijacker (ανεπιθύμητο λογισμικό που καταλαμβάνει τον έλεγχο λειτουργίας/ρυθμίσεων των web browsers που βρίσκονται εγκαταστημένοι στο σύστημα-στόχο). Με το που καταφέρει να διεισδύσει και να εγκατασταθεί στο σύστημα του υπολογιστή σας, αντικαθιστά αυθαίρετα την προ-επιλεγμένη Αρχική Σελίδα και μηχανή αναζήτησης σε όλους τους web browsers σας, συμπεριλαμβανόμενων των Google Chrome, Mozilla Firefox και Internet Explorer. Έτσι, θα μπορεί να σας εμφανίζει ‘πειραγμένα’ αποτελέσματα αναζήτησης στα οποία θα εμπεριέχονται παραπλανητικές διαφημίσεις και σύνδεσμοι ανακατεύθυνσης προς άγνωστους κι αμφιβόλου αξιοπιστίας/ασφάλειας ιστότοπους συνεργαζόμενων τρίτων (βλ. affiliate websites).

Εάν λοιπόν βρίσκεστε σε αυτή την θέση και σας εμφανίστηκε ως προ-επιλεγμένη μηχανή αναζήτησης το Searches.omiga-plus.com, τότε σας συμβουλεύουμε να προβείτε άμεσα σε γενική σάρωση συστήματος χρησιμοποιώντας ένα πλήρως ενημερωμένο κι αξιόπιστο anti-spyware (λογισμικό προστασίας από προγράμματα κατασκοπίας) το οποίο και θα αναλάβει αυτόματα να εντοπίσει και να αφαιρέσει ολοκληρωτικά αυτό, αλλά και οποιοδήποτε άλλο PUP (potentially unwanted program, δλδ. δυνητικά ανεπιθύμητο πρόγραμμα) μπορεί να διείσδυσε απαρατήρητο στο σύστημα του υπολογιστή σας και να το μόλυνε με την παρουσία του.

Αν θελήσετε να το αφαιρέσετε χειροκίνητα, τότε μάλλον θα δυσκολευτείτε ιδιαίτερα. Μάλιστα, πολλοί χρήστες ανέφεραν ότι δε μπορούσαν να βρουν κουμπί απεγκατάστασης του συγκεκριμένου PUP, όπως και ότι δεν μπορούσαν να απαλλάξουν τους web browsers τους από αυτό μέσω ‘Internet options’ (Επιλογές Διαδικτύου). Αυτό συμβαίνει, γιατί έχει τη τάση να τροποποιεί κρυφά κι αυθαίρετα διάφορες παραμέτρους στις ρυθμίσεις του συστήματος και να αυτο-εγκαθιστά τις δικές του καταχωρήσεις.

Επίσης, κατόπιν ερευνών και δοκιμών, φτάσαμε στο συμπέρασμα ότι έχει τη δυνατότητα να μειώνει σημαντικά τη δράση των λογισμικών ασφάλειας ‘ανοίγοντας’ με αυτό το τρόπο την ‘κερκόπορτα’ του συστήματος και βοηθώντας περαιτέρω κρυφές διεισδύσεις PUPs (potentially unwanted programs, δλδ. δυνητικά ανεπιθύμητων προγραμμάτων).

Εν τέλει, θα παρατηρήσετε σημαντική μείωση στις ταχύτητες συστήματος και διαδικτυακών σας πλοηγήσεων, συχνές και μεγάλες σε όγκο εμφανίσεις αναδυόμενων διαφημίσεων, εμφανίσεις παραπλανητικών δήθεν μηνυμάτων ενημέρωσης προγραμμάτων, κλπ. Για άλλη μια φορά θα πρέπει να σας προειδοποιήσουμε ότι οι διαφημίσεις και σύνδεσμοι ανακατεύθυνσης από Searches.omiga-plus.com , καθώς κι άλλες παρασκηνιακές ύποπτες διεργασίες που σχετίζονται με αυτό, μπορεί να βοηθήσουν και να επιταχύνουν απαρατήρητες διεισδύσεις κι άλλων ανεπιθύμητων/κακόβουλων προγραμμάτων κι αρχείων. Για όλους αυτούς τους λόγους λοιπόν, δεν θα πρέπει να κρατήσετε ούτε λεπτό αυτό το ύποπτο plug-in σε περίπτωση που διαπιστώσετε ότι έχει εγκατασταθεί στον υπολογιστή σας.

Πώς μπορεί το Searches.omiga-plus.com να καταλάβει τον έλεγχο λειτουργίας και ρυθμίσεων του υπολογιστή μου ?

Όπως συμβαίνει και με άλλα PUPs (potentially unwanted programs, δλδ. δυνητικά ανεπιθύμητα προγράμματα), έτσι και το Searches.omiga-plus.com βασίζει τη διαδικτυακή του διάδοση στα συνοδευτικά πακέτα λήψης που εμπεριέχονται σε διάφορες δωρεάν/δοκιμαστικές εφαρμογές. Επίσης, πολλοί ύποπτοι ιστότοποι λήψεων αποτελούν το ιδανικό μέσον διάδοσης αυτού του είδους των ανεπιθύμητων προγραμμάτων.

Συγκεκριμένα, αυτό το browser plug-in εμπεριέχεται συνήθως σε συνοδευτικά πακέτα λήψης δωρεάν εφαρμογών και εμφανίζεται ως ‘επιπρόσθετη λήψη’ (βλ. ‘additional download’). Επίσης, το Searches.omiga-plus.com σχετίζεται με το πρόγραμμα Omiga Plus το οποίο προωθείται σε διάφορους ιστότοπους λήψεων, και με το που εγκατασταθεί, μπορεί να εγκαταστήσει παράλληλα τον ιό Searches.omiga-plus.com ο οποίος με τη σειρά του θα καταλάβει τον έλεγχο λειτουργίας και ρυθμίσεων των web browsers σας.

Ευτυχώς, μπορείτε να αποφύγετε ή έστω να ελαχιστοποιήσετε τις πιθανότητες αυτού του είδους των ανεπιθύμητων και δυνητικά επικίνδυνων διεισδύσεων. Για να τα καταφέρετε, θα πρέπει όχι μόνο να είστε ιδιαιτέρως επιλεκτικοί σχετικά με το ποιες εφαρμογές αποφασίζετε να κατεβάζετε, αλλά και ιδιαιτέρως προσεκτικοί καθόλη τη διάρκεια λήψης/εγκατάστασης της εκάστοτε εφαρμογής που κατεβάζετε.

Αρχικά, μπορείτε να σχηματίσετε μια καλή εικόνα σχετικά με το πόσο αξιόπιστη, χρήσιμη, ασφαλής είναι μια εφαρμογή διαβάζοντας κριτικές/αξιολογήσεις χρηστών και ειδικών. Επίσης, μπορείτε να βρείτε χρήσιμες πληροφορίες στο κείμενο Πολιτικής Απορρήτου (βλ. Privacy Policy) και στο κείμενο Άδειας Χρήσης Τελικού Χρήστη (βλ. EULA, End User’s Licence Agreement).

Εάν παρόλα αυτά συνεχίζετε να επιθυμείτε να κατεβάσετε μια εφαρμογή, τότε θα πρέπει να αποφύγετε να επιλέξετε Quick (Γρήγορη) ή Basic (Βασική) μορφή εγκατάστασης. Αντιθέτως, σας προτείνουμε να επιλέγετε πάντα Advanced (Για Προχωρημένους) ή Custom (Προσαρμοσμένη) μορφή εγκατάστασης αποφεύγοντας να κλικάρετε μηχανικά το κουμπί ‘next’ (επόμενο) και ‘I accept) (αποδέχομαι). Με αυτό το τρόπο θα έχετε μια σαφώς πιο ολοκληρωμένη εικόνα και καλύτερο έλεγχο σχετικά με το τι πραγματικά κατεβαίνει στον υπολογιστή σας, πέραν της εφαρμογής που επιθυμείτε συνειδητά να κατεβάσετε. Έτσι, θα μπορείτε να εντοπίζετε και να ξετικάρετε τυχόν προτικαρισμένα κουτάκια μπορεί να εμφανιστούν κατά την λήψη και τα οποία θα αναφέρονται αυθαίρετα σε έγκρισή σας για την εγκατάσταση επιπρόσθετων/προαιρετικών/προτεινόμενων λήψεων, κυρίως ύποπτων κι ανεπιθύμητων προγραμμάτων/αρχείων, όπως πχ. browser plug-ins, toolbars (γραμμές εργαλείων), add-ons (πρόσθετα) ή extensions (επεκτάσεις) ή θα σας προτείνουν να αντικαταστήσουν την προ-επιλεγμένη Αρχική Σελίδα και μηχανή αναζήτησης των web browsers σας με το Searches.omiga-plus.com.

Εάν εν τέλει αυτό το ανεπιθύμητο πρόγραμμα κατάφερε να διεισδύσει και να εγκατασταθεί στο σύστημα του υπολογιστή σας κάνοντας τη ζωή σας δύσκολη, τότε μπορείτε να απαλλαγείτε από την ενοχλητική παρουσία του ακολουθώντας προσεκτικά και βήμα προς βήμα τις παρακάτω αναλυτικές οδηγίες αφαίρεσης.

Πώς μπορώ να αφαιρέσω τον ιό Searches.omiga-plus.com από τον υπολογιστή μου ?

Μιας και το Searches.omiga-plus.com είναι ένα καθαρά παραπλανητικό πρόγραμμα το οποίο μάλιστα μπορεί να τροποποιήσει κρυφά κι αυθαίρετα παραμέτρους ρυθμίσεων του συστήματος του υπολογιστή σας και να προβεί σε αυθαίρετες λήψεις διάφορων καταχωρήσεων μητρώου (βλ. registry entries), σαφώς και σας συνιστούμε να προβείτε άμεσα σε αφαίρεσή του εάν το εντοπίσετε στο σύστημα του υπολογιστή σας. Για αυτό θα πρέπει να έχετε πάντα εγκαταστημένο ένα πλήρως ενημερωμένο κι αξιόπιστο anti-spyware (λογισμικό προστασίας από προγράμματα κατασκοπίας) το οποίο και θα αναλαμβάνει αυτόματα να εντοπίζει και να αφαιρεί ολοκληρωτικά οποιοδήποτε PUP μπορεί να διείσδυσε κρυφά στο σύστημα του υπολογιστή σας και να το μόλυνε με την παρουσία του.

Βεβαίως, μπορείτε να προσπαθήσετε να το αφαιρέσετε και χειροκίνητα, ωστόσο το πιο πιθανόν είναι να μην καταφέρετε να το αφαιρέσετε ολοκληρωτικά. Έτσι, ύστερα από σύντομο χρονικό διάστημα, συνήθως μετά το πρώτο reboot, το Searches.omiga-plus.com θα εμφανιστεί και πάλι στους web browsers σας έχοντας αντικαταστήσει αυθαίρετα και πάλι την προ-επιλεγμένη μηχανή αναζήτησης. Για να έχετε λοιπόν το κεφάλι σας ήσυχο ότι ο υπολογιστής σας καθάρισε πλήρως από οποιοδήποτε ανεπιθύμητο πρόγραμμα/αρχείο, σας προτείνουμε να χρησιμοποιήσετε κάποιο από τα παρακάτω εξαίρετα προγράμματα ασφάλειας.

Μπορείς να αφαιρέσεις αυτόματα τη ζημιά που δημιούργησε ο ιός με τη βοήθεια κάποιου απ' αυτά τα εξαιρετικά προγράμματα: Reimage, Malwarebytes MalwarebytesCombo Cleaner, Plumbytes Anti-MalwareMalwarebytes Malwarebytes. Προτείνουμε αυτές τις εφαρμογές, γιατί είναι εξαιρετικά αποτελεσματικές στον εντοπισμό και αφαίρεση δυνητικά ανεπιθύμητων προγραμμάτων (PUPs) και ιών, συμπ. και όλων των βοηθητικών αρχείων και καταχωρήσεων μητρώου που σχετίζονται με τις κυβερνοαπειλές.

Προσφορά
Κάντε το τώρα
Λήψη
Reimage (λογισμικό αφαίρεσης) Εγγύηση
Ικανοποίησης
Λήψη
Reimage (λογισμικό αφαίρεσης) Εγγύηση
Ικανοποίησης
Συμβατό με Microsoft Windows Supported versions Συμβατό με OS X Supported versions
Τι γίνεται σε περίπτωση αποτυχίας?
Εάν δεν κατάφερες να αφαιρέσεις τη ζημιά που προκάλεσε ο ιός χρησιμοποιώντας το Reimage, κάνε ερώτηση στην ομάδα υποστήριξης παρέχοντας όσο το δυνατόν περισσότερες πληροφορίες και λεπτομέρειες. 
Προτείνεται το Reimage για αφαίρεση της ζημιάς του ιού. Η δωρεάν σάρωση σας παρέχει τη δυνατότητα να ελέγξετε για το εάν ο υπολογιστής σας έχει μολυνθεί ή όχι. Εάν χρειασθεί να αφαιρέσετε κακόβουλο λογισμικό (βλ. malware), τότε θα πρέπει πρώτα να αγοράσετε την πλήρη έκδοση του προγράμματος ασφάλειας Reimage.
Στιγμιότυπο του Ιός Searches.omiga-plus.com
Στιγμιότυπο του Ιός Searches.omiga-plus.com

Οδηγός Χειροκίνητης Αφαίρεσης του ιού Searches.omiga-plus.com:

WindowsMac OS XInternet ExplorerMicrosoft EdgeFirefoxGoogle ChromeSafari

Αφαίρεση Searches.omiga-plus.com από συστήματα Windows

 1. Κάντε κλικ στο κουμπί Start Control Panel Programs and Features (αν είστε Windows XP χρήστης, κάντε κλικ στο κουμπί Add/Remove Programs).Κάντε κλικ στο κουμπί 'Start -> Control Panel -> Programs and Features' (αν είστε 'Windows XP' χρήστης, κάντε κλικ στο κουμπί 'Add/Remove Programs').
 2. Αν είστε Windows 10 / Windows 8 χρήστης, κάντε δεξί κλικ στη κάτω αριστερή γωνία της οθόνης. Μόλις εμφανιστεί το Quick Access Menu, επιλέξτε Control Panel και Uninstall a Program. Αν είστε 'Windows 10 / Windows 8' χρήστης, κάντε δεξί κλικ στη κάτω αριστερή γωνία της οθόνης. Μόλις εμφανιστεί το 'Quick Access Menu', επιλέξτε 'Control Panel' και 'Uninstall a Program'.
 3. Απεγκαταστήστε το Searches.omiga-plus.com και σχετικά προγράμματα
  Εδώ, βρείτε το Searches.omiga-plus.com ή άλλες πρόσφατα εγκατεστημένες/ύποπτες εφαρμογές.
 4. Καταργήστε τις και κάντε κλικ στο κουμπί OK για να αποθηκευτούν οι αλλαγές. Κάντε δεξί κλικ σε κάθε ύποπτη εγγραφή και επιλέξτε 'Uninstall'
 5. Αφαιρέστε το Searches.omiga-plus.com από τις Windows συντομεύσεις
  Κάντε δεξί κλικ στη συντόμευση του Mozilla Firefox και επιλέξτε Properties. Κάντε δεξί κλικ στο εικονίδιο του προγράμματος περιήγησης και επιλέξτε 'Properties'
 6. Πηγαίνετε στη καρτέλα Shortcut και βρείτε το πεδίο Target. Διαγράψτε τις κακόβουλες URL οι οποίες σχετίζονται με αυτόν τον ιό. Επιλέξτε τη καρτέλα 'Shortcut' και διαγράψτε το 'http://isearch.babylon.com...' ή άλλες ύποπτες URL

Επαναλάβετε τα παραπάνω βήματα σε όλα τα προγράμματα περιήγησης και στις συντομεύσεις, συμπεριλαμβανομένων των Internet Explorer και Google Chrome. Βεβαιωθείτε πως ελέγχετε όλες τις τοποθεσίες για αυτές τις συντομεύσεις, όπως η Επιφάνεια Εργασίας, η Εκκίνηση και η γραμμή εργασιών.

WindowsMac OS XInternet ExplorerMicrosoft EdgeFirefoxGoogle ChromeSafari

Αφαίρεση Searches.omiga-plus.com από σύστημα Mac OS X

 1. Αν χρησιμοποιείτε το OS X, κάντε κλικ στο κουμπί Go στη πάνω αριστερή γωνία της οθόνης και επιλέξτε Applications. Κάντε κλικ στο 'Go' και επιλέξτε 'Applications'
 2. Περιμένετε μέχρι να δείτε το φάκελο Applications και βρείτε το Searches.omiga-plus.com ή άλλα ύποπτα προγράμματα σε αυτόν. Τώρα, κάντε δεξί κλικ σε όλες αυτές τις εγγραφές και επιλέξτε Move to Trash. Κάντε κλικ σε όλες τις κακόβουλες εγγραφές και επιλέξτε 'Move to Trash'
WindowsMac OS XInternet ExplorerMicrosoft EdgeFirefoxGoogle ChromeSafari

Αφαίρεση Searches.omiga-plus.com από Internet Explorer (IE)

 1. Αφαιρέστε τα επικίνδυνα πρόσθετα
  Ανοίξτε το Internet Explorer, κάντε κλικ στο εικονίδιο των Εργαλείων (μενού IE) στη πάνω δεξιά γωνία του προγράμματος περιήγησης και επιλέξτε Manage Add-ons. Κάντε κλικ στο εικονίδιο του μενού και επιλέξτε 'Manage add-ons'
 2. Θα δείτε το παράθυρο Manage Add-ons. Εδώ, βρείτε το Searches.omiga-plus.com και άλλες ύποπτες προσθήκες. Απενεργοποιήστε αυτές τις εγγραφές κάνοντας κλικ στο Disable: Κάντε δεξί κλικ σε σε κάθε κακόβουλη εγγραφή και επιλέξτε 'Disable'
 3. Αλλάξτε την αρχική σας σελίδα αν τροποποιήθηκε από αυτόν τον ιό:
  Κάντε κλικ στο εικονίδιο των Εργαλείων (μενού) στη πάνω δεξιά γωνία του προγράμματος περιήγησης και επιλέξτε Internet Options. Μείνετε στη καρτέλα General.
 4. Εδώ, αφαιρέστε τις κακόβουλες URL και εισάγετε την ιστοσελίδα της αρεσκείας σας. Κάντε κλικ στο Apply για να αποθηκευτούν οι αλλαγές. Διαγράψτε τις κακόβουλες URL, εισάγετε την ιστοσελίδα της αρεσκείας σας και κάντε κλικ στο 'Apply' για να αποθηκευτούν οι αλλαγές
 5. Επαναφέρετε το Internet Explorer
  Κάντε κλικ στο εικονίδιο των Εργαλείων (μενού) ξανά και επιλέξτε Internet options. Πηγαίνετε στη καρτέλα Advanced.
 6. Εδώ, επιλέξτε Reset.
 7. Σε αυτό το παράθυρο, ελέξτε το Delete personal settings και επιλέξτε Reset ξανά για να ολοκληρώσετε την αφαίρεση του Searches.omiga-plus.com. Πηγαίνετε στη καρτέλα 'Advanced' και κάντε κλικ στο κουμπί 'Reset'. Τώρα επιλέξτε το 'Delete personal settings' και κάντε ξανά κλικ στο κουμπί 'Reset'
WindowsMac OS XInternet ExplorerMicrosoft EdgeFirefoxGoogle ChromeSafari

Αφαίρεση του ιού Searches.omiga-plus.com από Microsoft Edge

Επαναφορά ρυθμίσεων Microsoft Edge (Μέθοδος 1) :

 1. Τρέξε την εφαρμογή Microsoft Edge και κάνε click More (οι τρεις τελίτσες στην πάνω δεξιά γωνία της οθόνης).
 2. Κάνε click Settings για άνοιγμα κι άλλων επιλογών.
 3. Μόλις εμφανιστεί το παράθυρο Settings, κάνε click στο κουμπί Choose what to clear κάτω από την επιλογή Clear browsing data. Πήγαινε Ρυθμίσεις κι επέλεξε 'Choose what to clear'
 4. Εδώ, μπορείς να επιλέξεις αυτά που θέλεις να αφαιρέσεις. Κατόπιν, κάνε click Clear. Επέλεξε το κουμπί 'Clear'
 5. Τώρα κάνε δεξί click στο κουμπί Start (Windows logo). Κατόπιν, επέλεξε Task Manager. Άνοιξε το μενού έναρξης κι επέλεξε 'Task Manager'
 6. Όταν βρεθείς στην καρτέλα Processes, ψάξε για Microsoft Edge.
 7. Κάνε δεξί click και επέλεξε Go to details. Εάν δε βρίσκεις την επιλογή Go to details, κάνε click More details και ξανακολούθησε τα προηγούμενα βήματα. Δεξί click στο 'Microsoft Edge' κι επιλογή 'Go to details' Επέλεξε 'More details' στην περίπτωση που η επιλογή 'Go to details' δεν εμφανιστεί
 8. Μόλις εμφανιστεί η καρτέλα Details, εντόπισε όλες τις καταχωρήσεις που εμπεριέχουν το Microsoft Edge. Κάνε δεξί click σε καθεμιά από αυτές τις καταχωρήσεις κι επέλεξε End Task για να τις τερματίσεις. Εντόπισε τις καταχωρήσεις Microsoft Edge και επέλεξε 'End Task'

Επαναφορά Microsoft Edge browser (Μέθοδος 2) :

Εάν δε τα καταφέρεις με τη Μέθοδο 1, τότε θα πρέπει να ακολουθήσεις την προηγμένη μέθοδο επαναφοράς Edge.

 1. Σημείωση : θα πρέπει να κάνεις πρώτα backup όλα σου τα δεδομένα πριν χρησιμοποιήσεις αυτή τη μέθοδο.
 2. Βρες αυτό τον φάκελο στον υπολογιστή σου: C:\Users\%username%\AppData\Local\Packages\Microsoft.MicrosoftEdge_8wekyb3d8bbwe.
 3. Επέλεξε κάθε καταχώρηση που έχει αποθηκευτεί και δεξί click. Κατόπιν, επιλογή Delete . Πήγαινε στον φάκελο Microsoft Edge, κάνε δεξί click σε κάθε καταχώρηση και click 'Delete'
 4. Click στο κουμπί Start (Windows logo) και πληκτρολόγησε window power στη γραμμή Search my stuff .
 5. Δεξί click στην καταχώρηση Windows PowerShell κι επιλογή Run as administrator. Εντόπισε το Windows PowerShell, δεξί click πάνω του, κι επιλογή 'Run as administrator'
 6. Στην Οθόνη Διαχειριστή : Θα εμφανιστεί το παράθυρο PowerShell. Κάνε επικόλληση αυτή τη γραμμή εντολών μετά από PS C:\WINDOWS\system32> και πάτησε Enter:
  Get-AppXPackage -AllUsers -Name Microsoft.MicrosoftEdge | Foreach {Add-AppxPackage -DisableDevelopmentMode -Register $($_.InstallLocation)\AppXManifest.xml -Verbose}
  Αντιγραφή κι επικόλληση της ζητούμενης εντολής. Κατόπιν, πάτησε 'Enter'

Μόλις ολοκληρωθούν επιτυχώς αυτά τα βήματα, το Searches.omiga-plus.com θα πρέπει να έχει αφαιρεθεί από τον Microsoft Edge browser.

WindowsMac OS XInternet ExplorerMicrosoft EdgeFirefoxGoogle ChromeSafari

Αφαίρεση Searches.omiga-plus.com από Mozilla Firefox (FF)

 1. Αφαιρέστε επικίνδυνες επεκτάσεις
  Ανοίξτε το Mozilla Firefox, κάντε κλικ στο εικονίδιο του μενού (πάνω δεξιά γωνία) και επιλέξτεAdd-ons Extensions. Κάντε κλικ στο εικονίδιο του μενού και επιλέξτε 'Add-ons'
 2. Εδώ, επιλέξτε το Searches.omiga-plus.com και άλλες αμφισβητήσιμες προσθήκες. Κάντε κλικ στο Remove για να διαγράψετε αυτές τις εγγραφές. Επιλέξτε το 'Extensions' και βρείτε κακόβουλες εγγραφές. Κάντε κλικ στο 'Remove' για να απαλλαγείτε από αυτές
 3. Αλλάξτε την αρχική σας σελίδα αν τροποποιήθηκε από αυτόν τον ιό:
  Κάντε κλικ στο μενού (πάνω δεξιά γωνία), επιλέξτε Options General.
 4. Εδώ, διαγράψτε κακόβουλες URL και εισάγετε την ιστοσελίδα της αρεσκείας σας ή κάντε κλικ στο Restore to default.
 5. Κάντε κλικ στο OK για να αποθηκευτούν οι αλλαγές. Στη καρτέλα 'General', διαγράψτε τις κακόβουλες URL από την ενότητα 'Home Page' ή κάντε κλικ στο κουμπί 'Restore to Default'. Κάντε κλικ στο 'OK' για να αποθηκευτούν οι αλλαγές
 6. Επαναφέρετε το Mozilla Firefox
  Κάντε κλικ στο μενού Firefox στη πάνω αριστερή γωνία και κάντε κλικ στο ερωτηματικό. Εδώ, επιλέξτε Troubleshooting Information. Κάντε κλικ στο εικονίδιο του μενού και μετά στο '?'. Επιλέξτε 'Troubleshooting Information'
 7. Τώρα θα δείτε το μήνυμα Reset Firefox to its default state με το κουμπί Reset Firefox. Κάντε κλικ σε αυτό το κουμπί μερικές φορές και ολοκληρώστε την αφαίρεση του Searches.omiga-plus.com . Κάντε κλικ μερικές φορές στο κουμπί 'Reset Firefox'
WindowsMac OS XInternet ExplorerMicrosoft EdgeFirefoxGoogle ChromeSafari

Αφαίρεση Searches.omiga-plus.com από Google Chrome

 1. Διαγράψτε τις κακόβουλες προσθήκες
  Ανοίξτε το Google Chrome, κάντε κλικ στο εικονίδιο του μενού (πάνω δεξιά γωνία) και επιλέξτεTools Extensions. Κάντε κλικ στο εικονίδιο του μενού. Επιλέξτε 'Tools' και 'Extensions'
 2. Εδώ, επιλέξτε το Searches.omiga-plus.com και άλλες κακόβουλες προσθήκες και επιλέξτε το εικονίδιο του κάδου για να διαγράψετε αυτές τις εγγραφές. Βρείτε κακόβουλες εγγραφές και διαγράψτε τις κάνοντας κλικ στο εικονίδιοι του Κάδου
 3. Αλλάξτε την αρχική σας σελίδα και τη προεπιλεγμένη μηχανή αναζήτησης σας, αν τροποποιήθηκαν από αυτόν τον ιό
  Κάντε κλικ στο εικονίδιο του μενού και επιλέξτε Settings.
 4. Εδώ, βρείτε το Open a specific page or set of pages που βρίσκεται στην επιλογή On startup και κάντε κλικ στο Set pages. Μόλις κάνετε κλικ στο μενού και στο 'Settings', επιλέξτε 'Set pages'
 5. Τώρα θα δείτε ένα άλλο παράθυρο. Εδώ, διαγράψτε τις κακόβουλες σελίδες αναζήτησης και εισάγετε αυτή που επιθυμείτε ως αρχική σας σελίδα. Κάντε κλικ στο 'X' για να αφαιρέσετε τις κακόβουλες URLs
 6. Κάντε κλικ στο εικονίδιο του μενού ξανά και επιλέξτε το Settings Manage Search engines που βρίσκεται στην ενότητα Search. Στο σημείο 'Settings', επιλέξτε 'Manage search engines...'
 7. Στο σημείο Search Engines..., αφαιρέστε τις κακόβουλες σελίδες αναζήτησης. Προτείνουμε να αφαήσετε την ιστοσελίδα της Google ή μια της αρεσκείας σας. Κάντε κλικ στο 'X' για να αφαιρέσετε τις κακόβουλες URLs
 8. Επαναφέρετε το Google Chrome
  Κάντε κλικ στο εικονίδιο του μενού στη πάνω δεξιά γωνία του Google Chrome και επιλέξτε Settings.
 9. Μετακινηθείτε προς το τέλος της σελίδας και κάντε κλικ στο Reset browser settings. Στο σημείο 'Settings', μετακινηθείτε προς τα κάτω και κάντε κλικ στο κουμπί 'Reset browser settings'
 10. Κάντε κλικ στο Reset για να επιβεβαιώσετε και να ολοκληρώσετε την αφαίρεση του Searches.omiga-plus.com. Κάντε κλικ στο κουμπί 'Reset' για να ολοκληρώσε τε την αφαίρεση σας
WindowsMac OS XInternet ExplorerMicrosoft EdgeFirefoxGoogle ChromeSafari

Αφαίρεση Searches.omiga-plus.com από Safari

 1. Αφαιρέστε επικίνδυνες επεκτάσεις
  Ανοίξτε το πρόγραμμα περιήγησης Safari και κάντε κλικ στο Safari στο μενού, στο πάνω αριστερό μέρος της οθόνης. Μετά, επιλέξτε Preferences. Κάντε κλικ στο 'Safari' και επιλέξτε 'Preferences'
 2. Εδώ, επιλέξτε Extensions και βρείτε το Searches.omiga-plus.com ή άλλες ύποπτες εγγραφές. Κάντε κλικ στο κουμπί Uninstall για να απαλλαγείτε από αυτές. Πηγαίνετε 'Extensions' και απεγκαταστήστε τα κακόβουλα πρόσθετα
 3. Αλλάξτε την αρχική σας σελίδα αν τροποποιήθηκε από αυτόν τον ιό:
  Ανοίξτε το πρόγραμμα περιήγησης Safari και κάντε κλικ στο Safari στο μενού. Εδώ, επιλέξτε Preferences όπως εμφανίστηκε προηγουμένως και επιλέξτε General.
 4. Εδώ, βρείτε το πεδίο Homepage. Αν έχει τροποποιηθεί από το Searches.omiga-plus.com, αφαιρέστε αυτή την ανεπιθύμητη σελίδα και εισάγετε αυτή που θέλετε να χρησιμοποιείτε για τις αναζητήσεις σας. Θυμηθείτε να συμπεριλάβετε το "http://" πριν εισάγετε τη διεύθυνση της σελίδας αυτής. Όταν είστε σε 'General', διαγράψτε τις κακόβουλες URL και εισάγετε τη σελίδα της επιλογής σας
 5. Επαναφέρετε το Safari
  Ανοίξτε το πρόγραμμα περιήγησης Safari και κάντε κλικ στο Safari στο μενού, στη πάνω αριστερή γωνία της οθόνης. Εδώ, επιλέξτε Reset Safari.... Κάντε κλικ στο 'Safari' και επιλέξτε 'Reset Safari...'
 6. Τώρα, θα δείτε ένα παράθυρο με αναλυτικές επιλογές επαναφοράς. Όλες αυτές οι επιλογές είναι συνήθως επιλεγμένες, αλλά μπορείτε να επιλέξετε ποιές θέλετε να επαναφέρετε. Κάντε κλικ στο κουμπί Reset για να ολοκληρώσετε τη διαδικασία αφαίρεσης του Searches.omiga-plus.com. Διαλέξτε όλες τις επιλογές και κάντε κλικ στο κουμπί 'Reset'

Σχετικά με συντάκτη

Jake Doe
Jake Doe

Εάν ο δωρεάν οδηγός αφαίρεσης σας φάνηκε χρήσιμος και μείνατε ευχαριστημένοι από τις υπηρεσίες μας, τότε θα εκτιμούσαμε αν μας βοηθούσατε οικονομικά μέσω δωρεάς σας για να συνεχίσουμε το έργο μας. Ακόμα και το μικρότερο ποσόν θα εκτιμηθεί!

Επικοινώνησε με Jake Doe
Σχετικά με την εταιρεία Esolutions

Πηγή: https://www.2-spyware.com/remove-searches-omiga-plus-com-virus.html

Οδηγίες αφαίρεσης σε άλλες γλώσσες