Βαθμός σοβαρότητας:  
  (62/100)

Αφαίρεση ιού Pokemon Go (Οδηγίες Αφαίρεσης Ιών)

από Gabriel E. Hall - - | Τύπος: Κακόβουλο λογισμικό

Τι πρέπει να γνωρίζω σχετικά με τον ιό Pokemon Go?

Πριν ξεκινήσουμε την ανάλυση, θα θέλαμε πρώτα από όλα να δώσουμε έμφαση στο γεγονός ότι ο ιός Pokemon Go virus δεν έχει καμία απολύτως σχέση με την αυθεντική εφαρμογή η οποία γνωρίζει τεράστια δημοφιλία ανάμεσα στους χρήστες παγκοσμίως!

Ουσιαστικά πρόκειται για κακόβουλο πρόγραμμα το οποίο εκμεταλλεύεται την παγκόσμια δημοφιλία της αυθεντικής εφαρμογής. Μάλιστα, το Google Play το τελευταίο διάστημα έχει τερματίσει δεκάδες παρόμοιες παραπλανητικές εφαρμογές από το online shop λόγω ολοένα αυξανόμενων αναφορών χρηστών για διεισδύσεις malware κατόπιν λήψεως αυτών των εφαρμογών. Φυσικά, όσο η αυθεντική εφαρμογή παραμένει στις δημοφιλέστερες εφαρμογές στο διαδίκτυο, δε θα πάψουν να εμφανίζονται ανεπιθύμητα / κακόβουλα προγράμματα που θα θέλουν να εκμεταλλευτούν για ύποπτους σκοπούς τον εθισμό των χρηστών!

Για παράδειγμα, δυο τέτοιες εφαρμογές μπλοκαρίστηκαν από το Google Play γιατί χαρακτηρίστηκαν ως PUP (potentially unwanted program, δλδ. δυνητικά ανεπιθύμητο πρόγραμμα). Πρόκειται για τις εφαρμογές, “Install Pokemongo” και “Guide & Cheats for Pokemon Go”. Σύμφωνα με τα στοιχεία που συλλέξαμε, αποδείχθηκε ότι οι εφαρμογές αυτές κατάφεραν να συλλέξουν μεγάλα ποσά, καθώς υπόσχονταν στους χρήστες Pokecoins, Pokeballs, και Lucky Eggs. Κατόπιν αναφορών περί εξαπάτησης, το Google Play κινήθηκε άμεσα και τερμάτισε τις συγκεκριμένες εφαρμογές!

Αυτό βεβαίως δε σημαίνει ότι όλες οι παρόμοιες εφαρμογές είναι ανεπιθύμητες ή κακόβουλες. Για παράδειγμα, οι εφαρμογές, “Poké Radar” και “Helper for Pokémon Go”, είναι παντελώς νόμιμες εφαρμογές οι οποίες όντως βελτιστοποιούν την εμπειρία παιχνιδιού των χρηστών!

Εάν κατεβάσατε κατά λάθος στη συσκευή σας τον ιό Pokemon Go virus, τότε θα πρέπει να προβείτε άμεσα σε ολοκληρωτική αφαίρεση του ιού! Εάν έχετε Android συσκευή, τότε λογισμικό ασφάλειας, όπως πχ. το εξαίρετο και πολυδοκιμασμένο Reimage Reimage Cleaner Intego θα σαρώσει το σύστημα του κινητού σας, θα εντοπίσει όλες τις ανεπιθύμητες και κακόβουλες εφαρμογές τυχόν κατάφεραν να ‘τρυπώσουν’ κρυφά στο κινητό, και κατόπιν θα προβεί σε ολοκληρωτική αφαίρεσή τους.

Σε περίπτωση που έχετε iOS συσκευή και διαπιστώσετε ότι έχει μολυνθεί από αυτόν κι άλλους παρόμοιους ιούς και PUPs, τότε αξίζει να χρησιμοποιήσετε το εξαίρετο λογισμικό ασφάλειας ειδικά σχεδιασμένο για iOs κινητές συσκευές, Webroot SecureAnywhere AntiVirus.

An illustration of Pokemon Go virus

Το γεγονός που αυξάνει τις πιθανότητες να εκτιναχθεί ο αριθμός smartphones και tablets που θα μολυνθούν από διάφορες ψευδείς / παραπλανητικές εκδόσεις Pokemon Go είναι πως η αυθεντική εφαρμογή δεν έχει κυκλοφορήσει ακόμα σε χώρες με εκατομμύρια εθισμένους gamers, όπως πχ. Ιαπωνία, Κίνα, και Νότια Κορέα! Οι ανυπόμονοι gamers σίγουρα θα αρχίσουν να προσπαθούν να αποκτήσουν πρόσβαση στο παιχνίδι μέσω του app store, κι ακριβώς αυτό το χάσμα προσφοράς – ζήτησης θα προσπαθήσουν να εκμεταλλευτούν οι κυβερνο-εγκληματίες!

Έτσι, τα εκατομμύρια ανυποψίαστων χρηστών θα κατεβάζουν τις παραπλανητικές εφαρμογές πιστεύοντας ότι κατεβάζουν την αυθεντική, ενώ στην πραγματικότητα θα εκθέτουν τις συσκευές τους σε διεισδύσεις PUPs και ιών, όπως πχ. ο ιδιαιτέρως επικίνδυνος και προηγμένος ιός Cerber virus. Δυστυχώς, ήδη υπάρχουν πολλές αναφορές χρηστών που έχουν πέσει θύματα.

Χαρακτηριστικό είναι το παράδειγμα Ρώσου χρήστη iOS συσκευής ο οποίος ανέφερε ότι η συσκευή του μπλόκαρε μόλις κατέβασε μια ψευδή / παραπλανητική έκδοση της εφαρμογής Pokemon Go. Μάλιστα, μόλις μπλόκαρε η συσκευή του, ο ιός του ζήτησε να πληρώσει €40 για το ξεμπλοκάρισμά της. Είναι προφανές ότι οι κυβερνο-εγκληματίες εξελίσσονται συνεχώς και γίνονται ολοένα πειστικότεροι αυξάνοντας δραματικά τον αριθμό των χρηστών που καταφέρνουν να εξαπατήσουν!

Είναι λοιπόν πολύ σημαντικό να είστε ιδιαιτέρως επιφυλακτικοί και προσεκτικοί με τις εφαρμογές που κατεβάζετε από το διαδίκτυο. Αν τώρα η συσκευή σας έχει ήδη μολυνθεί από σχετικό ιό Pokemon Go, τότε είναι πολύ σημαντικό να δράσετε άμεσα και προβείτε σε ολοκληρωτική αφαίρεση του ιού πριν προλάβει να αποκτήσει πλήρη έλεγχο της συσκευής σας!

Πώς μπορώ να αποφύγω να κατεβάσω μολυσμένη εφαρμογή?

Για να διαπιστώσετε εάν η έκδοση του παιχνιδιού που κατεβάσατε είναι νόμιμη κι αξιόπιστη, μπορείτε να ρίξετε μια ματιά στις κριτικές των χρηστών και ειδικών που θα βρείτε στο διαδίκτυο. Είναι σίγουρο ότι θα σας διαφωτίσουν! Εάν δείτε ότι η εφαρμογή δεν έχει καλές κριτικές, θα ήταν καλύτερο να αποφύγετε να την κατεβάσετε. Σταματήστε άμεσα την λήψη εάν διαπιστώσετε κάτι ύποπτο!

Πώς μπορώ να αφαιρέσω τον ιό Pokemon Go virus από τη συσκευή μου?

Όπως αναφέραμε πιο πάνω, η ολοκληρωτική αφαίρεση του ιού Pokemon Go μπορεί να επιτευχθεί με τη χρήση ενός αξιόπιστου και πλήρως ενημερωμένου antivirus. Απλά, θα πρέπει να προσέξετε ώστε το λογισμικό ασφάλειας να είναι συμβατό με το λειτουργικό σύστημα της κινητής συσκευής σας. Διαφορετικά, δε θα μπορέσει να λειτουργήσει σωστά!

Εάν το πρόγραμμα που έχει διεισδύσει δεν είναι κακόβουλο, τότε μπορείτε να αφαιρέσετε από τη συσκευή σας τη συγκεκριμένη έκδοση Pokemon Go app μέσω των ρυθμίσεων. Θα πρέπει πάντα να έχετε στα υπόψιν σας ότι το διαδίκτυο είναι γεμάτο από PUPs και ιούς! Για αυτό θέλει πάντα μεγάλη προσοχή όταν κατεβάζετε στη συσκευή σας εφαρμογές από το διαδίκτυο!

Προσφορά
Κάντε το τώρα
Λήψη
Reimage Εγγύηση
Ικανοποίησης
Λήψη
Intego Εγγύηση
Ικανοποίησης
Συμβατό με Microsoft Windows Supported versions Συμβατό με OS X Supported versions
Τι γίνεται σε περίπτωση αποτυχίας?
Εάν δεν κατάφερες να αφαιρέσεις τη ζημιά που προκάλεσε ο ιός χρησιμοποιώντας το  Reimage Intego, κάνε ερώτηση στην ομάδα υποστήριξης παρέχοντας όσο το δυνατόν περισσότερες πληροφορίες και λεπτομέρειες. 
Το  Reimage Intego έχει δωρεάν scanner περιορισμένων δυνατοτήτων. Το scanner του Reimage Intego είναι σαφώς καλύτερο και με περισσότερες δυνατότητες όταν αποκτήσεις επί πληρωμή την πλήρη έκδοση. Όταν ο δωρεάν scanner εντοπίσει θέματα, μπορείς να τα επιδιορθώσεις με δωρεάν χειροκίνητη επιδιόρθωση ή να τα επιδιορθώσεις αυτόματα, σίγουρα, και γρήγορα, αγοράζοντας την πλήρη έκδοση.
Εναλλακτικά Προγράμματα
Το κάθε λογισμικό έχει διαφορετικούς σκοπούς και διαφορετικές δυνατότητες. Έτσι, εάν δεν κατάφερες να διορθώσεις τα αλλοιωμένα αρχεία με το Reimage, τότε συνιστούμε να δοκιμάσεις το SpyHunter 5.
Εναλλακτικά Προγράμματα
Το κάθε λογισμικό έχει διαφορετικούς σκοπούς και διαφορετικές δυνατότητες. Έτσι, εάν δεν κατάφερες να διορθώσεις τα αλλοιωμένα αρχεία με το Intego, τότε συνιστούμε να δοκιμάσεις το Combo Cleaner.

Σχετικά με συντάκτη

Gabriel E. Hall
Gabriel E. Hall - Παθιασμένη web ερευνήτρια

Εάν ο δωρεάν οδηγός αφαίρεσης σας φάνηκε χρήσιμος και μείνατε ευχαριστημένοι από τις υπηρεσίες μας, τότε θα εκτιμούσαμε αν μας βοηθούσατε οικονομικά μέσω δωρεάς σας για να συνεχίσουμε το έργο μας. Ακόμα και το μικρότερο ποσόν θα εκτιμηθεί!

Επικοινώνησε με Gabriel E. Hall
Σχετικά με την εταιρεία Esolutions

Πηγή: https://www.2-spyware.com/remove-pokemon-go-virus.html

Οδηγίες αφαίρεσης σε άλλες γλώσσες


Η γνώμη σας σχετικά με Pokemon Go virus