Βαθμός σοβαρότητας:  
  (10/100)

Αφαίρεση ιού Piesearch.com

123

Τι πρέπει να γνωρίζω και να θυμάμαι σχετικά με το Piesearch.com?

Το Piesearch.com είναι ένας ιστότοπος αναζητήσεων που προσπαθεί να ανταγωνιστεί άλλους πιο δημοφιλείς παρόχους αναζητήσεων. Ωστόσο, αν και εκ πρώτης όψεως μπορεί να μοιάζει με μια καθώς πρέπει μηχανή αναζήτησης, ωστόσο σας συνιστούμε να κάνετε πρώτα διαδικτυακή έρευνα σχετικά με αυτό. Είμαστε σίγουροι ότι θα συμφωνήσετε μαζί μας, αφού πρώτα διαβάσετε τις αρνητικές αναφορές κι αξιολογήσεις σχετικά με αυτή τη μηχανή αναζήτησης που είναι διαθέσιμες στο διαδίκτυο. Μάλιστα, ολοένα και περισσότεροι ειδικοί σε θέματα διαδικτυακής ασφάλειας και συστημάτων χαρακτηρίζουν αυτό το πρόγραμμα ως ‘browser hijacker’ (είδος ανεπιθύμητου λογισμικού που καταλαμβάνει τον έλεγχο λειτουργίας και ρυθμίσεων των web browsers που βρίσκονται εγκαταστημένοι στο σύστημα-στόχο) και ως  ‘potentially unwanted program’ (βλ. PUP, δλδ. δυνητικά ανεπιθύμητο πρόγραμμα), και όπως θα διαβάσετε παρακάτω, δικαιολογημένα.

Πρώτα από όλα, διαπιστώσαμε ότι είναι πρακτικά αδύνατο να κατεβάσετε το Piesearch.com μόνο του, γιατί εξαπλώνεται διαδικτυακά κρυμμένο σε συνοδευτικά πακέτα λήψης διαφόρων δωρεάν/δοκιμαστικών εφαρμογών που κυκλοφορούν κατά χιλιάδες στο διαδίκτυο (βλ. μέθοδος bundling). Συνήθως, το συγκεκριμένο PUP  βρίσκεται κρυμμένο σε συνοδευτικά πακέτα λήψης δωρεάν/δοκιμαστικών εφαρμογών, όπως πχ. τύπου media player, PDF creator, download manager, κτλ.

Με το που καταφέρει να διεισδύσει και να εγκατασταθεί στο σύστημα του υπολογιστή σας, θα αντικαταστήσει κρυφά κι αυθαίρετα την προ-επιλεγμένη Αρχική Σελίδα και μηχανή αναζήτησης των web browsers που έχετε εγκαταστημένους στο σύστημα του υπολογιστή σας. Και πιστέψτε μας, το ανεπιθύμητο αυτό πρόγραμμα είναι ικανό να μετατρέψει τις διαδικτυακές σας πλοηγήσεις κι αναζητήσεις σε μια ιδιαιτέρως εκνευριστική εμπειρία. Από την πρώτη στιγμή, θα παρατηρήσετε ότι θα αρχίσουν να σας εμφανίζονται ύποπτες ανακατευθύνσεις από τον ιό Piesearch.com.

Σε αυτό το σημείο, θα πρέπει να τονίσουμε ότι μπορεί τα αποτελέσματα αναζητήσεων που θα εμφανίζει να μοιάζουν πολύ με αυτά της Google, ωστόσο σε καμία περίπτωση δεν θα πρέπει να τα εμπιστευτείτε ως αξιόπιστα κι αντικειμενικά. Αν όχι όλα, η μέγιστη πλειοψηφία αυτών των αποτελεσμάτων είναι επιχορηγούμενα και προωθούν προϊόντα και υπηρεσίες συνεργαζόμενων τρίτων (βλ. affiliates). Τα αποτελέσματα αυτά, εμπεριέχουν επιχορηγούμενους ύποπτους συνδέσμους ανακατεύθυνσης προς άγνωστους κι αμφιβόλου αξιοπιστίας/ασφάλειας ιστότοπους συνεργαζόμενων τρίτων (βλ. affiliate websites).  

Αυτό, μπορείτε να το διαπιστώσετε πολύ εύκολα. Απλά, κάντε μια διαδικτυακή αναζήτηση στην επίσημη μηχανή αναζήτησης Google και κατόπιν την ίδια στη μηχανή αναζήτησης Piesearch.com. Θα διαπιστώσετε, ότι τα αποτελέσματα αναζήτησης που θα εμφανιστούν είναι τελείως διαφορετικά. Επίσης, σας συνιστούμε να αποφύγετε να κλικάρετε σε οποιονδήποτε σύνδεσμο ανακατεύθυνσης που εμφανίζει ο ιός Piesearch.com virus. Οι ειδικοί σε θέματα διαδικτυακής ασφάλειας και συστημάτων προειδοποιούν ότι αν το πράξετε, είναι σίγουρο ότι θα εκθέσετε σε κίνδυνο τόσο την εύρυθμη λειτουργία κι ασφάλεια του συστήματος του υπολογιστή σας όσο και την ασφάλεια των προσωπικών σας δεδομένων.

Κατόπιν ερευνών και δοκιμών, φτάσαμε στο συμπέρασμα ότι στην περίπτωση που καταφέρει να διεισδύσει στο σύστημα του υπολογιστή σας ο συγκεκριμένος browser hijacker, θα εγκαταστήσει κρυφά κι αυθαίρετα λογισμικό εντοπισμού/παρακολούθησης (βλ. tracking software, cookies). Με αυτό τον τρόπο, θα μπορεί να υποκλέπτει, καταγράφει, προωθεί σε τρίτους, έναντι αδράς αμοιβής, πληροφορίες που σχετίζονται με τις διαδικτυακές σας δραστηριότητες και προτιμήσεις, όπως πχ. ποιους ιστότοπους-κάθε πότε-για πόσο επισκέπτεστε, ποιες διαφημίσεις κλικάρετε, ποια κριτήρια εισάγετε για τις διαδικτυακές σας αναζητήσεις, κλπ. Με τα δεδομένα αυτά, θα δημιουργηθεί το μοναδικό διαδικτυακό σας προφίλ. Με βάση αυτό, θα σας εμφανίζονται άρτια στοχευμένες διαφημίσεις. Είναι σίγουρο ότι, αργά ή γρήγορα, η παρουσία αυτού του browser hijacker στον υπολογιστή σας, θα γίνει η αιτία εμφάνισης σημαντικών επιβραδύνσεων τόσο στις ταχύτητες του συστήματος όσο και στις ταχύτητες των web browsers οδηγώντας ακόμα και σε κρασαρίσματα του συστήματος. 

Επιθυμείτε να αντιμετωπίσετε όλες αυτές τις προβληματικές καταστάσεις? Μάλλον όχι ! Επομένως, στην περίπτωση που διαπιστώσετε ότι ο ιός Piesearch virus έχει διεισδύσει κι εγκατασταθεί στον υπολογιστή σας, σας συνιστούμε να προβείτε σε άμεσο εντοπισμό κι ολοκληρωτική αφαίρεσή του. Ο καλύτερος τρόπος για να τα καταφέρετε είναι να χρησιμοποιήσετε το εξαίρετο πρόγραμμα ασφάλειας SpyHunter ή κάποιο άλλο παρομοίων δυνατοτήτων πλήρως ενημερωμένο κι αξιόπιστο anti-spyware (λογισμικό προστασίας από προγράμματα κατασκοπίας).

the main page of Piesearch virus 

Μέθοδοι διαδικτυακής εξάπλωσης browser hijackers:

Πώς μπορεί το Piesearch.com να καταλάβει τον έλεγχο λειτουργίας και ρυθμίσεων του υπολογιστή μου? Είναι γνωστό ότι μπορεί να διεισδύσει στον υπολογιστή σας χωρίς τη συνειδητή έγκριση κι επίγνωσή σας. Στην περίπτωση που τα καταφέρει, θα εγκατασταθεί σε όλους τους web browsers που έχετε στο σύστημα του υπολογιστή σας, συμπεριλαμβανομένων των δημοφιλών web browsers Google Chrome, Mozilla Firefox, Internet Explorer, και Safari. Κατόπιν, θα αντικαταστήσει κρυφά κι αυθαίρετα την προ-επιλεγμένη Αρχική Σελίδα, τη νέα καρτέλα, και τη μηχανή αναζήτησης σε όλους τους web browsers ανεξαιρέτως. Παρακάτω, είναι οι δυο μέθοδοι με τους οποίους εξαπλώνεται διαδικτυακά:

  • Παραπλανητικές διαφημίσεις. Ο ιός Piesearch μπορεί να διεισδύσει στον υπολογιστή σας, αφού πρώτα είχατε πατήσει σε κάποια παραπλανητική διαφήμιση που σας έπεισε ότι πρόκειται για cool κι αξιόπιστη μηχανή αναζήτησης. Αυτές οι διαφημίσεις μπορεί να σας εμφανιστούν σε διάφορους ιστότοπους, καθώς υπάρχουν δεκάδες που το προωθούν. Καλό είναι να είστε προσεκτικοί. 
  • Bundling. Η συγκεκριμένη μέθοδος είναι η αγαπημένη για τη διαδικτυακή εξάπλωση των περισσοτέρων PUPs. Συνήθως, αυτά καταφέρνουν και διεισδύουν απαρατήρητα σε συστήματα υπολογιστών όντας καλά κρυμμένα σε συνοδευτικά πακέτα λήψης διαφόρων δωρεάν/δοκιμαστικών εφαρμογών και εμφανίζονται ως προαιρετικές/προτεινόμενες/επιπρόσθετες λήψεις με την μορφή add-ons (πρόσθετα), plug-ins, toolbars (γραμμές εργαλείων), κι extensions (επεκτάσεις). Για αυτό τον λόγο θα πρέπει να είστε πάντα επιλεκτικοί και προσεκτικοί με τις δωρεάν/δοκιμαστικές εφαρμογές που κατεβάζετε από το διαδίκτυο. Σας συνιστούμε να επιλέγετε πάντα Advanced (Για Προχωρημένους) ή Custom (Προσαρμοσμένη) μορφή εγκατάστασης. Με αυτό τον τρόπο, θα έχετε μια σαφώς πιο ολοκληρωμένη εικόνα και καλύτερο έλεγχο σχετικά με το τι πραγματικά κατεβαίνει στον υπολογιστή σας. Έτσι, θα μπορείτε να εντοπίζετε και να ξετικάρετε τυχόν προτικαρισμένα κουτάκια μπορεί να εμφανιστούν κατά την λήψη και τα οποία θα αναφέρονται αυθαίρετα σε έγκρισή σας για την παράλληλη εγκατάσταση οτιδήποτε μπορεί να κρύβεται στο εκάστοτε συνοδευτικό πακέτο λήψης, όπως πχ. ο συγκεκριμένος browser hijacker.
Μπορεί να συνεργαζόμαστε με κάθε προϊόν το οποίο προτείνουμε στην ιστοσελίδα. Πλήρης γνωστοποίηση στους Όρους Χρήσης μας. Κάνοντας λήψη του προτεινόμενου Anti-spyware λογισμικού για την αφαίρεση του Ιός Piesearch.com, συμφωνείτε στη πολιτική απορρήτου μας και στους συμφωνία χρήσης.
Προτείνεται το SpyHunter για απεγκατάσταση του Ιός Piesearch.com. Η δωρεάν σάρωση σας παρέχει τη δυνατότητα να ελέγξετε για το εάν ο υπολογιστής σας έχει μολυνθεί ή όχι. Εάν χρειασθεί να αφαιρέσετε κακόβουλο λογισμικό (βλ. malware), τότε θα πρέπει πρώτα να αγοράσετε την πλήρη έκδοση του προγράμματος ασφάλειας SpyHunter.

Περισσότερες πληροφορίες μπορείτε να βρείτε σε αυτό το άρθρο αξιολόγησης του SpyHunter.

Εάν αποφασίσετε να επιλέξετε κάποιο άλλο λογισμικό προστασίας από προγράμματα κατασκοπίας (βλ. anti-spyware), τότε θα πρέπει να απεγκαταστήσετε πρώτα το SpyHunter από τον υπολογιστή σας.
Το Webroot SecureAnywhere AntiVirus ειναι προτεινόμενο πρόγραμμα απεγκατάστασης Ιός Piesearch.com. 

Θα πρέπει να επιβεβαιώσετε με δωρεάν δοκιμή που ανιχνεύει την τρέχουσα έκδοση του παρασίτου.
περισσότερες από 40.000.000 λήψεις!
Εναλλακτικά Προγράμματα
Malwarebytes Anti Malware
Έχουμε ελέγξει την απόδοση του Malwarebytes Anti Malware στην αφαίρεση του Ιός Piesearch.com (2015-12-05)
Reimage
Έχουμε ελέγξει την απόδοση του Reimage στην αφαίρεση του Ιός Piesearch.com (2015-12-05)

Οδηγίες αφαίρεσης σε άλλες γλώσσεςΚάντε μας Like στο Facebook