Αφαίρεση ιού Locky (Εγχειριδίου Οδηγιών Αφαίρεσης) - ενημερώθηκε Αυγ 2017

Οδηγός Απεγκατάστασης του ιού Locky

Τι είναι το Ιός Locky?

Ιός Locky – Επισκόπηση:

Locky virus

Αυτή τη στιγμή, αυξάνεται συνεχώς κατά εκατοντάδες ο αριθμός των χρηστών-θυμάτων που προσπαθούν να αφαιρέσουν τον ιό Locky virus από τον υπολογιστή τους και να ανακτήσουν τα “locky datei”.

Εάν έως τώρα δεν έχετε ακούσει για τη συγκεκριμένη κυβερνο-απειλή, τότε οφείλουμε να σας προειδοποιήσουμε ότι πρόκειται για τη πλέον πρόσφατη περίπτωση επικίνδυνου ιού τύπου ransomware-type virus, ο οποίος στην περίπτωση που καταφέρει να διεισδύσει στον υπολογιστή σας, θα καταφέρει με μαθηματική ακρίβεια να μπλοκάρει και να αχρηστεύσει όλα σας τα αρχεία.

Επομένως, εάν έχετε σημαντικά έγγραφα/αρχεία αποθηκευμένα στον υπολογιστή σας, τότε πρέπει να διαβάσετε πολύ προσεκτικά το συγκεκριμένο άρθρο. Ο ιός Locky είναι ένα ιδιαιτέρως περίπλοκο κι άκρως επιθετικό malware, το οποίο έχει ήδη μολύνει πάνω από μισό εκατομμύριο συστήματα υπολογιστών.

Δυστυχώς, η διαδικτυακή του εξάπλωση αυξάνεται με γεωμετρική πρόοδο, και όπως αναφέρει μεγάλος αριθμός ειδικών, πρόκειται για έναν από τους σοβαρότερους ιούς που απειλούν αυτή τη στιγμή τα συστήματα υπολογιστών παγκοσμίως!

Κατόπιν ερευνών και δοκιμών, φτάσαμε στο συμπέρασμα ότι η δράση του συγκεκριμένου ιού έχει πολλές ομοιότητες με CTB Locker, Cryptowall, Teslacrypt, και Cryptolocker. Στην περίπτωση που καταφέρει να διεισδύσει στον υπολογιστή σας, θα αρχίσει άμεσα να κρυπτογραφεί τα αρχεία/έγγραφα που βρίσκονται αποθηκευμένα στο σύστημα του υπολογιστή. Η κρυπτογράφηση γίνεται με τον αλγόριθμο κρυπτογραφήσεων, AES-128.

Με το που ολοκληρωθεί η κρυπτογράφηση, είναι πρακτικά αδύνατο να ανακτήσετε τα μπλοκαρισμένα λόγω κρυπτογράφησης αρχεία/έγγραφα! Ο μόνος τρόπος ανάκτησής τους είναι το κλειδί αποκρυπτογράφησης που διαθέτουν οι κυβερνο-εγκληματίες που δημιούργησαν τον ιό Locky virus.

Locky virus

Φυσικά, πριν υποσχεθούν ότι θα σας παραδώσουν το κλειδί αποκρυπτογράφησης, οι κυβερνο-εγκληματίες θα απαιτήσουν να τους πληρώσετε λύτρα. Από όσα γνωρίζουμε, τα λύτρα κυμαίνονται μεταξύ 0.5 – 1.00 Bitcoin (περίπου $400).

Ωστόσο, ΠΡΟΣΟΧΗ! Σας συνιστούμε να ΜΗΝ προβείτε σε πληρωμή αυτών των λύτρων για την απόκτηση του κλειδιού αποκρυπτογράφησης, καθώς ΔΕΝ υπάρχει ΚΑΜΙΑ ΕΓΓΥΗΣΗ ότι θα το λάβετε σίγουρα ή αν το λάβετε ότι θα έχει αποτέλεσμα!

Συνοψίζοντας από τα παραπάνω, ο ιός Locky ransomware είναι ένας ιδιαιτέρως επικίνδυνος ιός, ο οποίος, στην περίπτωση που καταφέρει να διεισδύσει στον υπολογιστή σας, θα πρέπει να αφαιρεθεί ΑΜΕΣΑ! Αυτός είναι ο μόνος σίγουρος τρόπος να σταματήσετε οριστικά την περαιτέρω κρυπτογράφηση των αρχείων/εγγράφων σας.

Για να καταφέρετε να απαλλαγείτε οριστικά και με ασφάλεια από την πολύ επικίνδυνη παρουσία του ιού Locky virus (συμπεριλαμβανομένων όλων των κακόβουλων αρχείων που σχετίζονται μαζί του κι έχουν αποθηκευθεί κρυφά σε διάφορα σημεία του συστήματος), σας προτείνουμε να προβείτε σε γενική σάρωση συστήματος χρησιμοποιώντας το εξαίρετο λογισμικό ασφάλειας, ReimageIntego, ή οποιοδήποτε άλλο παρόμοιων δυνατοτήτων πλήρως ενημερωμένο κι αξιόπιστο anti-spyware (λογισμικό προστασίας από ανεπιθύμητα και κακόβουλα προγράμματα κατασκοπίας).

Πώς λειτουργεί αυτός ο ιός τύπου ransomware?

Αμέσως, με το που καταφέρει να διεισδύσει στον υπολογιστή σας, ο ιός Locky θα αρχίσει να μολύνει το σύστημα:

 • Ο ιός αρχίζει τη διαδικασία κρυπτογράφησης. Η διαδικασία κρυπτογράφησης διαρκεί από λίγες ώρες έως αρκετές ημέρες, αναλόγως του συστήματος και του όγκου των αποθηκευμένων αρχείων/εγγράφων. Πολλές φορές, η παρουσία του συγκεκριμένου ιού δημιουργεί σημαντικές επιβραδύνσεις στις ταχύτητες του συστήματος, και πληθώρα άλλων προβληματικών καταστάσεων.
 • Με την ολοκλήρωση της κρυπτογράφησης, ο ransomware θα σας εμφανίσει σημείωμα με τίτλο, This _Locky_recover_instructions.txt. Μέσω αυτού του προειδοποιητικού μηνύματος, θα σας ζητηθεί να προβείτε σε πληρωμή των λύτρων που θα προσδιορίζονται στο σημείωμα. Η πληρωμή θα πρέπει να γίνει σε bitcoins. Σύμφωνα με το σημείωμα, μόλις ολοκληρωθεί η συναλλαγή, οι δημιουργοί του ιού Locky virus θα σας στείλουν το απαραίτητο κλειδί αποκρυπτογράφησης για να ανακτήσετε και πάλι πρόσβαση στα κρυπτογραφημένα αρχεία/έγγραφα που έχετε αποθηκευμένα στον υπολογιστή που έχει μολυνθεί.

Locky virus

Πώς μπορεί να διεισδύσει στον υπολογιστή μου ο ιός Locky virus?

Ο ιός Locky ransomware (πρόκειται για εναλλακτική ονομασία του) καταφέρνει κι εξαπλώνεται διαδικτυακά μέσω spam emails ως επισυναπτόμενο αρχείο Word. Τα emails που το έχουν ως επισύναψη φαίνονται εκ πρώτης όψεως άκρως πειστικά κι αξιόπιστα, αυτός είναι και ο λόγος άλλωστε της επιτυχημένης του διαδικτυακής εξάπλωσης.

Οι χρήστες-θύματα παραπλανούνται και πείθονται να κατεβάσουν το κακόβουλο αυτό πρόγραμμα. Μόλις το συγκεκριμένο αρχείο Word καταφέρει να κατέβει στο σύστημα-στόχο και ο χρήστης-θύμα το ανοίξει έχοντας ενεργοποιημένες τις Word macro ρυθμίσεις, ο ιός ενεργοποιείται αυτόματα και ξεκινάει την πλούσια κακόβουλη δραστηριότητά του.

Ωστόσο, διαπιστώσαμε ότι ο ιός δεν μπορεί να ενεργοποιηθεί στην περίπτωση που οι macro ρυθμίσεις δεν είναι ενεργοποιημένες. Για αυτό και ζητάει από τα θύματά του να τις ενεργοποιήσουν. Αν λοιπόν εμφανιστεί και στη δική σας οθόνη ένα τέτοιο μήνυμα ΜΗΝ πράξετε αυτά που θα σας ζητήσει. Διαφορετικά, τα macros θα ενεργοποιήσουν τον κωδικό του ιού. Δεν είναι τυχαίο άλλωστε που ο ιός Locky ονομάζεται και ιός Macro virus.

Μόλις ενεργοποιηθεί, ο ιός αρχίζει να σαρώνει το σύστημα του υπολογιστή ώστε να εντοπίσει σημαντικά αρχεία/έγγραφα που είναι αποθηκευμένα, όπως πχ. φωτογραφίες, βίντεο, έγγραφα, κτλ. Κατόπιν, ξεκινάει να τα κρυπτογραφεί χρησιμοποιώντας τον προηγμένο αλγόριθμο κρυπτογραφήσεων, AES.

Αυτό που κάνει το συγκεκριμένο ιό ακόμα πιο επικίνδυνο είναι το γεγονός ότι εκτός από το σύστημα-στόχο, μπορεί άνετα να μολύνει και οποιοδήποτε άλλο σύστημα είναι δικτυωμένο στο σύστημα-στόχο, όπως πχ. εξωτερικές μονάδες αποθήκευσης, κοινόχρηστα δίκτυα, κλπ. Μάλιστα, ολοένα κι αυξάνεται ο αριθμός των αναφορών χρηστών ότι ο ιός Locky κατάφερε να κρυπτογραφήσει ακόμα και Bitcoin wallets.

Από τα παραπάνω, είναι εύκολο να συμπεράνει κανείς ότι ο ιός Locky είναι ιδιαιτέρως πολυσύνθετος, επιθετικός, και πάνω από όλα πολύ αποτελεσματικός, τόσο όσον αφορά το τρόπο της διαδικτυακής του εξάπλωσης όσο και το 'απόρθητο' επίπεδο της κρυπτογράφησής του.

Επομένως, στην περίπτωση που διαπιστώσετε ότι ο ιός Locky κατάφερε να 'τρυπώσει' στον υπολογιστή σας, σας συνιστούμε να προβείτε σε ΑΜΕΣΗ κι ΟΛΟΚΛΗΡΩΤΙΚΗ αφαίρεσή του! Σε καμιά περίπτωση ΔΕΝ θα πρέπει να ανοίγετε ύποπτα emails, κυρίως όταν αυτά προέρχονται από άγνωστους αποστολείς. Φυσικά, ΔΕΝ κατεβάζετε ΚΑΝΕΝΑ απολύτως αρχείο μπορεί να βρίσκεται επισυναπτόμενο σε αυτά!

Ιός Locky – Αφαίρεση:

Ο ιός Locky ransomware είναι ένας ιδιαιτέρως πολυσύνθετος κι άρτια προγραμματισμένος ιός, ο οποίος είναι άκρως αποτελεσματικός στην κρυπτογράφηση αρχείων. Γνωρίζουμε ότι έχει ήδη μεταφραστεί σε πάρα πολλές γλώσσες και εξαπλώνεται διαδικτυακά μέσω του Outlook και του Microsoft 365. Δεν είναι τυχαίο άλλωστε που πολλοί ειδικοί σε θέματα διαδικτυακής ασφάλειας και συστημάτων το χαρακτηρίζουν ως “κυβερνο-εγκληματικό αριστούργημα”.

Θέλει πολύ μεγάλη προσοχή, γιατί οι συνέπειες της παρουσίας του στο σύστημα του υπολογιστή σας είναι άκρως καταστροφικές! Τα περισσότερα προγράμματα anti-virus αδυνατούν να αποτρέψουν τη διείσδυσή του, επομένως είναι καίριας σημασίας να επιλέξετε κάποιο από τα πλέον αξιόπιστα κι ενημερωμένα anti-spywares της αγοράς.

Πάνω από όλα, πρέπει να είστε ιδιαιτέρως επιφυλακτικοί και προσεκτικοί όσον αφορά τις λήψεις επισυνάψεων, πόσο μάλλον όταν αυτές προέρχονται από άγνωστες/ύποπτες πηγές. Η διαδικασία αφαίρεσης του ιού Locky είναι χρονοβόρα και περίπλοκη. Δυστυχώς, είναι σχεδόν αδύνατο να ανακτήσετε την πρόσβαση στα κρυπτογραφημένα αρχεία.

Στην περίπτωση που ο υπολογιστής σας έχει μολυνθεί από το συγκεκριμένο ιό, σας συνιστούμε να ακολουθήσετε προσεκτικά και βήμα προς βήμα τον παρακάτω αναλυτικό οδηγό αφαίρεσης.

Ιός Locky – Συχνές Ερωτήσεις (FAQ):

Ερώτηση: Υπάρχει περίπτωση να καταφέρω να αποκρυπτογραφήσω τα αρχεία που κρυπτογράφησε ο ιός Locky κατόπιν διείσδυσής του στο σύστημα του υπολογιστή μου?

Απάντηση: Δυστυχώς, δεν έχει δημιουργηθεί έως τώρα λογισμικό αποκρυπτογράφησης για τον ιό Locky. Εάν δεν έχετε προλάβει να κάνετε backup τα αρχεία που κρυπτογράφησε ο ιός, τότε μπορείτε να δοκιμάσετε να χρησιμοποιήσετε κάποιο από τα παρακάτω προγράμματα ανάκτησης, με τις πιθανότητες επιτυχίας ωστόσο να είναι πολύ περιορισμένες: Photorec, Kaspersky virus-fighting utilities, R-Studio.

Προσφορά
Κάντε το τώρα
Λήψη
Reimage Εγγύηση
Ικανοποίησης
Λήψη
Intego Εγγύηση
Ικανοποίησης
Συμβατό με Microsoft Windows Συμβατό με macOS
Τι γίνεται σε περίπτωση αποτυχίας?
Εάν δεν κατάφερες να αφαιρέσεις τη ζημιά που προκάλεσε ο ιός χρησιμοποιώντας το  Reimage Intego, κάνε ερώτηση στην ομάδα υποστήριξης παρέχοντας όσο το δυνατόν περισσότερες πληροφορίες και λεπτομέρειες. 
Το  Reimage Intego έχει δωρεάν scanner περιορισμένων δυνατοτήτων. Το scanner του Reimage Intego είναι σαφώς καλύτερο και με περισσότερες δυνατότητες όταν αποκτήσεις επί πληρωμή την πλήρη έκδοση. Όταν ο δωρεάν scanner εντοπίσει θέματα, μπορείς να τα επιδιορθώσεις με δωρεάν χειροκίνητη επιδιόρθωση ή να τα επιδιορθώσεις αυτόματα, σίγουρα, και γρήγορα, αγοράζοντας την πλήρη έκδοση.
Εναλλακτικά Προγράμματα
Το κάθε λογισμικό έχει διαφορετικούς σκοπούς και διαφορετικές δυνατότητες. Έτσι, εάν δεν κατάφερες να διορθώσεις τα αλλοιωμένα αρχεία με το Reimage, τότε συνιστούμε να δοκιμάσεις το SpyHunter 5.
Εναλλακτικά Προγράμματα
Το κάθε λογισμικό έχει διαφορετικούς σκοπούς και διαφορετικές δυνατότητες. Έτσι, εάν δεν κατάφερες να διορθώσεις τα αλλοιωμένα αρχεία με το Intego, τότε συνιστούμε να δοκιμάσεις το Combo Cleaner.

Οδηγός Χειροκίνητης Αφαίρεσης του ιού Locky

Ransomware: Χειροκίνητη αφαίρεση ransomware σε Ασφαλή Λειτουργία

Σημαντικό! →
Ο οδηγός χειροκίνητης αφαίρεσης ενδέχεται να φανεί πολύ περίπλοκος για χρήστες που δεν έχουν προηγμένες γνώσεις πληροφορικής. Απαιτείται προηγμένη γνώση πληροφορικής ώστε να ακολουθηθούν ορθώς όλα τα προβλεπομένα βήματα που αναγράφονται στον οδηγό, ενώ ενδέχεται να απαιτηθούν και αρκετές ώρες για την επιτυχή ολοκλήρωση (εάν σημαντικά αρχεία συστήματος αφαιρεθούν ή καταστραφούν, αυτό μπορεί να προκαλέσει σημαντικές δυσλειτουργίες ή πλήρη κατάρρευση των Windows). Δεδομένων των παραπάνω, συνιστούμε να προτιμηθεί η αυτόματη αφαίρεση.

Βήμα 1. Πρόσβαση σε Ασφαλή Λειτουργία με Δικτύωση (Safe Mode with Networking)

Για καλύτερα αποτελέσματα, συνιστούμε να γίνει η χειροκίνητη αφαίρεση κακόβουλων λογισμικών τύπου malware σε περιβάλλον Ασφαλούς Λειτουργίας. 

Windows 7 / Vista / XP

 1. Κλικ Έναρξη (Start) > Τερματισμός Λειτουργίας (Shutdown) > Επανεκκίνηση (Restart) > OK.
 2. Όταν ο υπολογιστής γίνει και πάλι ενεργός, άρχισε να πατάς το κουμπί F8 (εάν αυτό δε δουλέψει, τότε δοκίμασε F2, F12, Del, κοκ. – εξαρτάται από το μοντέλο της μητρικής) πολλές φορές έως ότου εμφανιστεί το παράθυρο Προηγμένες Επιλογές Εκκίνησης (Advanced Boot Options).
 3. Επίλεξε από τη λίστα Ασφαλής Λειτουργία με Δικτύωση (Safe Mode with Networking).Ransomware: Χειροκίνητη αφαίρεση ransomware σε Ασφαλή Λειτουργία

Windows 10 / Windows 8

 1. Δεξί κλικ στο κουμπί Έναρξης (Start) και επίλεξε Ρυθμίσεις (Settings).
  Ransomware: Χειροκίνητη αφαίρεση ransomware σε Ασφαλή Λειτουργία
 2. Σκρόλαρε προς τα κάτω και επίλεξε Ενημέρωση & Ασφάλεια (Update & Security).
  Ransomware: Χειροκίνητη αφαίρεση ransomware σε Ασφαλή Λειτουργία
 3. Στην αριστερή πλευρά, επίλεξε Αποκατάσταση (Recovery).
 4. Τώρα σκρόλαρε κάτω έως ότου βρεις την ενότητα Εκκίνηση για Προχωρημένους (Advanced Startup).
 5. Κλικ Άμεση Επανεκκίνηση (Restart now).
  Ransomware: Χειροκίνητη αφαίρεση ransomware σε Ασφαλή Λειτουργία
 6. Επίλεξε Αντιμετώπιση Προβλημάτων (Troubleshoot).Ransomware: Χειροκίνητη αφαίρεση ransomware σε Ασφαλή Λειτουργία
 7. Πήγαινε στις επιλογές για Προχωρημένους (Advanced).Ransomware: Χειροκίνητη αφαίρεση ransomware σε Ασφαλή Λειτουργία
 8. Επίλεξε Ρυθμίσεις Εκκίνησης (Startup Settings).Ransomware: Χειροκίνητη αφαίρεση ransomware σε Ασφαλή Λειτουργία
 9. Πάτησε Επανεκκίνηση (Restart).
 10. Τώρα πάτησε 5 ή κλικ 5) Ασφαλής Λειτουργία με Δικτύωση (Enable Safe Mode with Networking).Ransomware: Χειροκίνητη αφαίρεση ransomware σε Ασφαλή Λειτουργία

Βήμα 2. Τερμάτισε ύποπτες διεργασίες

Το Windows Task Manager (Διαχείριση Εργασιών) είναι ένα χρήσιμο εργαλείο που εμφανίζει όλες τις διεργασίες που τρέχουν στο παρασκήνιο. Εάν κάποιο κακόβουλο λογισμικό malware τρέχει μια διεργασία, πρέπει να την εντοπίσεις και να την τερματίσεις:

 1. Πάτησε Ctrl + Shift + Esc για να ανοίξει το Windows Task Manager (Διαχείριση Εργασιών).
 2. Κλικ Περισσότερες Λεπτομέρειες (More details).
  Ransomware: Χειροκίνητη αφαίρεση ransomware σε Ασφαλή Λειτουργία
 3. Σκρόλαρε κάτω στην ενότητα Διεργασίες Παρασκηνίου (Background processes), ψάξε για ύποπτες διεργασίες.
 4. Δεξί κλικ Άνοιγμα τοποθεσίας αρχείου (Open file location).
  Ransomware: Χειροκίνητη αφαίρεση ransomware σε Ασφαλή Λειτουργία
 5. Πήγαινε πίσω στη διεργασία και δεξί κλικ Τέλος Εργασίας (End Task).
  Ransomware: Χειροκίνητη αφαίρεση ransomware σε Ασφαλή Λειτουργία
 6. Διέγραψε τα περιεχόμενα του κακόβουλου φακέλου.

Βήμα 3. Τσέκαρε την Εκκίνηση Προγράμματος

 1. Πάτησε Ctrl + Shift + Esc για να ανοίξει το Windows Task Manager (Διαχείριση Εργασιών).
 2. Πήγαινε στην καρτέλα Εκκίνηση (Startup).
 3. Δεξί κλικ στο ύποπτο πρόγραμμα και επίλεξε Απενεργοποίηση (Disable).
  Ransomware: Χειροκίνητη αφαίρεση ransomware σε Ασφαλή Λειτουργία

Βήμα 4. Διαγραφή αρχείων ιού

Τα αρχεία που σχετίζονται με κακόβουλα λογισμικά malware μπορεί να βρεθούν σε διάφορες τοποθεσίες εντός του υπολογιστή. Αυτές οι οδηγίες θα σε βοηθήσουν να τα εντοπίσεις:

 1. Γράψε Disk Cleanup στη μπάρα αναζήτησης των Windows και πάτησε Enter.
  Ransomware: Χειροκίνητη αφαίρεση ransomware σε Ασφαλή Λειτουργία
 2. Επίλεξε τον drive που επιθυμείς να καθαρίσεις (C: είναι ο κύριος drive από προεπιλογή και είναι πολύ πιθανό να είναι αυτός όπου κρύβονται τα κακόβουλα αρχεία).
 3. Σκρόλαρε τη λίστα Αρχεία για Διαγραφή (Files to delete) και επίλεξε τα εξής:

  Temporary Internet Files
  Downloads
  Recycle Bin
  Temporary files

 4. Επίλεξε Εκκαθάριση αρχείων συστήματος (Clean up system files).
  Ransomware: Χειροκίνητη αφαίρεση ransomware σε Ασφαλή Λειτουργία
 5. Μπορείς επίσης να ψάξεις για άλλα κακόβουλα αρχεία που μπορεί να κρύβονται στους εξής φακέλους (γράψε τα εξής στη μπάρα Αναζήτησης των Windows και πάτησε Enter):

  %AppData%
  %LocalAppData%
  %ProgramData%
  %WinDir%

Μόλις τελειώσεις, προχώρησε σε επανεκκίνηση Η/Υ σε κανονική λειτουργία.

Αφαίρεση Locky χρησιμοποιώντας System Restore

 • Βήμα 1: Reboot υπολογιστή σε Safe Mode with Command Prompt
  Windows 7 / Vista / XP
  1. Click Start Shutdown Restart OK.
  2. Όταν ο υπολογιστής σας γίνει και πάλι λειτουργικό, αρχίστε να πατάτε το F8 πολλές φορές έως ότου εμφανιστεί το παράθυρο Advanced Boot Options
  3. Επιλέξτε Command Prompt από την λίστα Επιλέξτε 'Safe Mode with Command Prompt'

  Windows 10 / Windows 8
  1. Πατήστε το κουμπί Power στο login screen Windows. Κατόπιν, πατήστε και κρατήστε πατημένο το Shift, και click Restart .
  2. Τώρα, επιλέξτε Troubleshoot Advanced options Startup Settings και τέλος πατήστε Restart.
  3. Με το που ο υπολογιστής σας γίνει και πάλι λειτουργικός, επιλέξτε το Enable Safe Mode with Command Prompt στο παράθυρο Startup Settings. Επιλέξτε 'Enable Safe Mode with Command Prompt'
 • Βήμα 2: Επαναφέρετε τα αρχεία και ρυθμίσεις του συστήματος
  1. Μόλις εμφανιστεί το παράθυρο Command Prompt, εισάγετε cd restore και click Enter. Εισάγετε 'cd restore' χωρίς εισαγωγικά και πατήστε 'Enter'
  2. Πληκτρολογήστε rstrui.exe και πατήστε ξανά Enter . Εισάγετε 'rstrui.exe' χωρίς εισαγωγικά και πατήστε 'Enter'
  3. Όταν εμφανιστεί νέο παράθυρο, click Next κι επιλέξτε το σημείο επαναφοράς πριν τη διείσδυση του Locky. Κατόπιν, click Next. Όταν εμφανιστεί το παράθυρο 'System Restore', επιλέξτε  'Next' Επιλέξτε το σημείο επαναφοράς και click 'Next'
  4. Μετά, click Yes για να ξεκινήσει η επαναφορά του συστήματος. Click 'Yes' και ξεκινήστε την επαναφορά συστήματος
  Μόλις επαναφέρεις το σύστημα σε παλαιότερη ημερομηνία, θα πρέπει να κατεβάσεις και να σκανάρεις το σύστημα του υπολογιστή με ReimageIntego έτσι ώστε να βεβαιωθείς ότι η αφαίρεση Locky έχει ολοκληρωθεί με επιτυχία.

Τέλος, καλό είναι να φροντίζετε για την προστασία του υπολογιστή σας από κυβερνο-εισβολές κακόβουλων λογισμικών, όπως τα crypto-ransomwares. Για να 'θωρακίσετε' λοιπόν τον υπολογιστή σας από Locky κι άλλα ransomwares, τότε σας συνιστούμε να χρησιμοποιήσετε ένα πλήρως ενημερωμένο κι αξιόπιστο anti-spyware, όπως πχ. ReimageIntego, SpyHunter 5Combo Cleaner ή Malwarebytes

Προτεινόμενο/α

Μην αφήσεις την Κυβέρνηση να σε παρακολουθεί

Έχουν αναφερθεί πολλά περιστατικά με τις Κυβερνήσεις ανά τον κόσμο να υποκλέπτουν προσωπικά δεδομένα και να παρακολουθούν τη διαδικτυακή δραστηριότητα και τις διαδικτυακές προτιμήσεις των πολιτών. Καλό θα ήταν λοιπόν να λάβεις πολύ σοβαρά υπόψιν τη συγκεκριμένη κατάσταση και να ενημερωθείς για τις σκοτεινές και αθέμιτες πρακτικές συλλογής πληροφοριών. Σε συμβουλεύουμε να αποφεύγεις ύποπτες, παρασκηνιακές, σκοτεινές, αθέμιτες πρακτικές κατασκοπείας που προέρχονται από την Κυβέρνηση και διάφορους κυβερνητικούς οργανισμούς. Ο καλύτερος τρόπος για να τα καταφέρεις είναι να σερφάρεις τελείως incognito, δλδ. τελείως ανώνυμα στο διαδίκτυο. 

Μπορείς να επιλέξεις διαφορετική τοποθεσία κάθε φορά που είναι να συνδεθείς online και να αποκτήσεις διαδικτυακή πρόσβαση σε οποιοδήποτε περιεχόμενο επιθυμείς, χωρίς κανέναν απολύτως περιορισμό πρόσβασης. Πλέον, θα μπορείς να απολαμβάνεις χωρίς κανένα απολύτως πρόβλημα ή έγνοια, καθώς και χωρίς κανένα άγχος μήπως χακαριστείς, χρησιμοποιώντας Private Internet Access VPN υπηρεσίες.

Έτσι, θα μπορείς να ελέγχεις τις πληροφορίες που μπορούν να γίνουν προσβάσιμες από την Κυβέρνηση και τους κρατικούς οργανισμούς, καθώς και από άλλους ανεπιθύμητους τρίτους, σερφάροντας ανενόχλητα στο διαδίκτυο χωρίς τον φόβο ότι μπορεί να σε κατασκοπεύουν. Ακόμα και αν η διαδικτυακή δραστηριότητά σου είναι καθόλα νόμιμη ή ακόμα κι αν εμπιστεύεσαι πλήρως τις διαδικτυακές υπηρεσίες, πλατφόρμες που επιλέγεις, καλό θα ήταν να προστατεύεις το ιδιωτικό σου απόρρητο και να προτιμάς να χρησιμοποιείς VPN υπηρεσίες.

Backup αρχεία για μελλοντική χρήση, στην περίπτωση malware επίθεσης

Οι χρήστες υπολογιστών μπορεί να υποστούν διαφόρων ειδών απώλειες λόγω κυβερνομολύνσεων ή λόγω λαθών στα οποία μπορεί να υποπέσουν. Τα προβλήματα λογισμικού που μπορεί να δημιουργήσει μια επίθεση από malware ή η απευθείας απώλεια δεδομένων λόγω κρυπτογράφησης, μπορεί να δημιουργήσουν προβλήματα στη λειτουργία της συσκευής ή μόνιμη βλάβη. Εάν διατηρείς σωστά και ενημερωμένα backups, μπορείς εύκολα να ανακτήσεις τα δεδομένα σου και να επιστρέψεις γρήγορα και πάλι στην κανονικότητα.

Είναι πολύ σημαντικό να δημιουργείς τακτικά ενημερωμένα backups μετά από οποιαδήποτε αλλαγή στη συσκευή, έτσι ώστε να επιστρέψεις στο σημείο πριν την επίθεση malware, καθώς ένα malware μπορεί να προχωρήσει σε αυθαίρετες αλλαγές ή να δημιουργήσει σημαντικά προβλήματα στη συσκευή, όπως πχ. απώλεια δεδομένων ή δυσλειτουργία και κατακόρυφη πτώση των επιδόσεων. 

Έχοντας κάνει backup την πιο πρόσφατη έκδοση κάθε σημαντικού εγγράφου, μπορείς να αποφύγεις εκνευρισμό, άγχος, προβλήματα λειτουργίας, ή ακόμα και να αποφύγεις να πέσεις θύμα εκβιασμού από ιούς και χάκερς. Τα backups αποτελούν αξιόλογη λύση στην περίπτωση που πέσεις θύμα κυβερνοεπίθεσης και μόλυνσης από malware. Προτείνουμε τη χρήση του Data Recovery Pro για την επαναφορά συστήματος.

Σχετικά με συντάκτη
Jake Doevan
Jake Doevan - Η ζωή είναι πολύ μικρή για να την σπαταλάμε στην αντιμετώπιση ιών

Εάν ο δωρεάν οδηγός αφαίρεσης σας φάνηκε χρήσιμος και μείνατε ευχαριστημένοι από τις υπηρεσίες μας, τότε θα εκτιμούσαμε αν μας βοηθούσατε οικονομικά μέσω δωρεάς σας για να συνεχίσουμε το έργο μας. Ακόμα και το μικρότερο ποσόν θα εκτιμηθεί!

Επικοινώνησε με Jake Doevan
Σχετικά με την εταιρεία Esolutions

Οδηγίες αφαίρεσης σε άλλες γλώσσες