Βαθμός σοβαρότητας:  
  (99/100)

Αφαίρεση ιού LeChiffre (Δωρεάν Οδηγίες)

από Olivia Morelli - - | Τύπος: Προγράμματα Υποκλοπών

Ιός LeChiffre – Περιγραφή

Ο ιός LeChiffre είναι ιός τύπου ransomware. Πρόκειται για ένα επικίνδυνο ιό ο οποίος αποτελεί απειλή για οποιονδήποτε χρησιμοποιεί υπολογιστή. Είναι επίσης γνωστός και ως ‘The Cypher.’ Ο συγκεκριμένος ιός χρησιμοποιεί ένα ιδιαιτέρως εξελιγμένο αλγόριθμο κρυπτογράφησης. Ό,τι αρχείο μολύνει και κρυπτογραφήσει είναι πρακτικά αδύνατο να αποκρυπτογραφηθεί.

Στην περίπτωση που καταφέρει αυτός ο ιός να διεισδύσει και να μολύνει τον υπολογιστή σας, θα εντοπίσει όλα τα προσωπικά σας αρχεία (συμπεριλαμβανομένων εγγράφων, μουσικής, βίντεο, ήχου, κτλ.) και θα τα κρυπτογραφήσει χρησιμοποιώντας τον αλγόριθμο AES. Ο συγκεκριμένος αλγόριθμος κρυπτογραφεί τα πρώτα και τελευταία 8192 bytes του κάθε αρχείου και κατόπιν επισυνάπτει κακόβουλο κλειδί (βλ. malicious key) 32-byte στο αρχείο. Με το που ολοκληρωθεί η κρυπτογράφηση, μπλοκάρεται πλήρως η πρόσβαση και το αρχείο ουσιαστικά αχρηστοποιείται.

Κατόπιν, ο ransomware θα αφήσει μήνυμα, συνήθως σε μορφή .html ή .txt αρχείου. Παρακάτω, είναι αυτό που θα αναγράφεται:

Your important files […] which were crypted with the strongest military cipher RSA1024 and AES. No one can help you to restore files without out decoder, Photorec, RannohDecryptor […] repair tools are useless and can destroy your files irreversibly. If you want to restore files – send an e-mail to […] You will receive decrypted samples and our conditions how you’ll get decoder. Follow the instructions to send payment.

LeChiffre ransom note

Εάν λοιπόν σας εμφανιστεί το παραπάνω μήνυμα, αυτή είναι μια ξεκάθαρη ένδειξη ότι ο ιός LeChiffre virus έχει διεισδύσει και μολύνει τον υπολογιστή σας.

Φυσικά, σας συνιστούμε να ΜΗΝ προβείτε σε πληρωμή των λύτρων που θα σας ζητήσει. Οι κυβερνο-εγκληματίες είναι παντελώς αναξιόπιστοι. Όχι μόνο είναι σχεδόν σίγουρο ότι δεν θα ξεμπλοκαριστούν τα αρχεία σας, αλλά θα κάνετε το λάθος να μοιραστείτε μαζί τους απόρρητα τραπεζικά προσωπικά σας δεδομένα τα οποία μπορούν να χρησιμοποιηθούν για περαιτέρω διαδικτυακές απάτες.

Σε αυτό το σημείο, καλό είναι να γνωρίζετε ότι υπάρχει λογισμικό που μπορεί να αποκρυπτογραφήσει τα μπλοκαρισμένα αρχεία από αυτό τον ιό. Δυστυχώς, αυτό μπορεί να γίνει μόνο για την έκδοση του ιού LeChiffre 2.6. Ωστόσο, είναι πολύ πιθανό να μπορεί να το κάνει σύντομα, αλλά όχι προς το παρόν.

Το καλύτερο που μπορείτε να κάνετε σε περιπτώσεις όπως αυτή είναι να έχετε κάνει προληπτικό backup των σημαντικών αρχείων σας. Κάνοντας backup τακτικά σας βοηθάει να μην πέσετε θύμα αυτού του είδους δυσάρεστων καταστάσεων. Εάν έχετε backup των μπλοκαρισμένων αρχείων σας, τότε μπορείτε να προβείτε άμεσα σε ολοκληρωτική αφαίρεση του ιού LeChiffre ransomware. Το καλύτερο λογισμικό ασφάλειας για την εγγυημένα ολοκληρωτική αφαίρεση του ιού LeChiffre είναι το εξαίρετο Reimage.

Έχοντας καθαρίσει τον υπολογιστή σας από αυτόν, αλλά και οποιοδήποτε άλλο ιό ή ανεπιθύμητο πρόγραμμα / αρχείο μπορεί να κατάφερε να τρυπώσει στον υπολογιστή σας, μπορείτε πλέον άφοβα να προχωρήσετε σε εισαγωγή των αρχείων που έχετε κάνει backup. Τέλος, είναι πολύ σημαντικό να κάνετε backup σε ΕΞΩΤΕΡΙΚΟ backup driver. Έχει διαπιστωθεί ότι ολοένα και περισσότεροι ιοί αυτού του είδους καταφέρνουν κι αποκτούν πρόσβαση ακόμα και σε online data cloud αποθηκευτικούς drivers και μπορούν να μπλοκάρουν την πρόσβαση.

Πώς μπορεί να διεισδύσει στον υπολογιστή μου ιός LeChiffre Ransomware?

Οι ειδικοί σε θέματα διαδικτυακής ασφάλειας και συστημάτων προειδοποιούν ότι ο ιός LeChiffre Ransomware δεν είναι ένας τυπικός ιός ransomware. Μάλιστα, τις περισσότερες φορές διεισδύει χειροκίνητα. Πρακτικά, αυτό σημαίνει ότι οι κυβερνο-εγκληματίες πρέπει να αποκτήσουν χειροκίνητα πρόσβαση στον υπολογιστή σας.

Χαρακτηριστικό είναι το παράδειγμα ενός πρόσφατου περιστατικού στην Ινδία όπου κάποιος μόλυνε το σύστημα υπολογιστών μιας τράπεζας με τον ιό LeChiffre και κατάφερε να διεισδύσει σε όλους τους υπολογιστές που ήταν συνδεμένοι στο σύστημα μέσω Remote Desktop Ports και δεν είχαν επαρκές σύστημα ασφάλειας.

Επίσης, είναι πολύ σημαντικό να αποφεύγετε να ανοίγετε emails από άγνωστους αποστολείς. Άλλωστε, είναι γνωστό ότι τα ransomwares καταφέρνουν και διεισδύουν σε συστήματα υπολογιστών μέσω επισυνάψεων μολυσμένων emails, μέσω κλικαρίσματος σε κακόβουλους συνδέσμους, ή μέσω λήψεως ύποπτων και σαφώς αναξιόπιστων λογισμικών.

Για να μάθετε πως μπορείτε να αποκρυπτογραφήσετε τα αρχεία, πηγαίντε στην επόμενη σελίδα.

Πώς μπορώ να αφαιρέσω τον ιό LeChiffre και να επαναφέρω τα αρχεία μου?

Σύμφωνα με το μήνυμα του ιού LeChiffre virus, μπορείτε να αποκτήσετε και πάλι πρόσβαση στα κρυπτογραφημένα σας αρχεία ύστερα από 6 μήνες, δωρεάν. Ποιος όμως είναι διατεθείμενος να περιμένει τόσο πολύ, πόσο μάλλον εάν κάτι τέτοιο δεν είναι και σίγουρο ότι θα συμβεί. Άλλωστε, εάν πρόκειται για σημαντικά αρχεία σας, τότε σαφώς θα θέλετε να αποκτήσετε άμεση πρόσβαση.

Ευτυχώς, υπάρχει ένα πολύ αποτελεσματικό εργαλείο αποκρυπτογράφησης – μπορείτε να το κατεβάσετε ΕΔΩ. Ωστόσο, πριν προβείτε στη διαδικασία απόκρυπτογράφησης, ΠΡΕΠΕΙ πρώτα να έχετε αφαιρέσει ολοκληρωτικά τον ιό LeChiffre virus από τον υπολογιστή σας. Μπορείτε να τα καταφέρετε χρησιμοποιώντας το εξαίρετο Reimage ή οποιοδήποτε άλλο πλήρως ενημερωμένο κι αξιόπιστο πρόγραμμα ασφάλειας που έχει τις ίδιες υψηλές δυνατότητες.

Προσφορά
Κάντε το τώρα
Λήψη
Reimage (λογισμικό αφαίρεσης) Εγγύηση
Ικανοποίησης
Λήψη
Reimage (λογισμικό αφαίρεσης) Εγγύηση
Ικανοποίησης
Συμβατό με Microsoft Windows Supported versions Συμβατό με OS X Supported versions
Τι γίνεται σε περίπτωση αποτυχίας?
Εάν δεν κατάφερες να αφαιρέσεις τη ζημιά που προκάλεσε ο ιός χρησιμοποιώντας το Reimage, κάνε ερώτηση στην ομάδα υποστήριξης παρέχοντας όσο το δυνατόν περισσότερες πληροφορίες και λεπτομέρειες. 
Προτείνεται το Reimage για αφαίρεση της ζημιάς του ιού. Η δωρεάν σάρωση σας παρέχει τη δυνατότητα να ελέγξετε για το εάν ο υπολογιστής σας έχει μολυνθεί ή όχι. Εάν χρειασθεί να αφαιρέσετε κακόβουλο λογισμικό (βλ. malware), τότε θα πρέπει πρώτα να αγοράσετε την πλήρη έκδοση του προγράμματος ασφάλειας Reimage.

Οδηγός Χειροκίνητης Αφαίρεσης του ιού LeChiffre:

Αφαίρεση LeChiffre χρησιμοποιώντας Safe Mode with Networking

 • Βήμα 1: Reboot υπολογιστή σε Safe Mode with Networking

  Windows 7 / Vista / XP
  1. Click Start Shutdown Restart OK.
  2. Όταν ο υπολογιστής σας γίνει και πάλι λειτουργικό, αρχίστε να πατάτε το F8 πολλές φορές έως ότου εμφανιστεί το παράθυρο Advanced Boot Options
  3. Επιλέξτε Safe Mode with Networking από την λίστα Επιλέξτε 'Safe Mode with Networking'

  Windows 10 / Windows 8
  1. Πατήστε το κουμπί Power στο login screen Windows. Κατόπιν, πατήστε και κρατήστε πατημένο το Shift, και click Restart .
  2. Τώρα, επιλέξτε Troubleshoot Advanced options Startup Settings και τέλος πατήστε Restart.
  3. Με το που ο υπολογιστής σας γίνει και πάλι λειτουργικός, επιλέξτε το Enable Safe Mode with Networking στο παράθυρο Startup Settings. Επιλέξτε 'Enable Safe Mode with Networking'
 • Βήμα 2: Απομάκρυνση LeChiffre

  Συνδεθείτε στον μολυσμένο λογαριασμό κι εκκινήστε τον browser. Κατεβάστε το Reimage ή οποιοδήποτε άλλο πλήρως ενημερωμένο κι αξιόπιστο anti-spyware (λογισμικό προστασίας από προγράμματα κατασκοπίας). Κατόπιν, προβείτε σε γενική σάρωση συστήματος κι αφαιρέστε κακόβουλα αρχεία που ανήκουν στο ransomware και ολοκληρώστε την αφαίρεση του LeChiffre.

Εάν το ransomware μπλοκάρει το Safe Mode with Networking, τότε δοκιμάστε κάποια άλλη μέθοδο.

Αφαίρεση LeChiffre χρησιμοποιώντας System Restore

 • Βήμα 1: Reboot υπολογιστή σε Safe Mode with Command Prompt

  Windows 7 / Vista / XP
  1. Click Start Shutdown Restart OK.
  2. Όταν ο υπολογιστής σας γίνει και πάλι λειτουργικό, αρχίστε να πατάτε το F8 πολλές φορές έως ότου εμφανιστεί το παράθυρο Advanced Boot Options
  3. Επιλέξτε Command Prompt από την λίστα Επιλέξτε 'Safe Mode with Command Prompt'

  Windows 10 / Windows 8
  1. Πατήστε το κουμπί Power στο login screen Windows. Κατόπιν, πατήστε και κρατήστε πατημένο το Shift, και click Restart .
  2. Τώρα, επιλέξτε Troubleshoot Advanced options Startup Settings και τέλος πατήστε Restart.
  3. Με το που ο υπολογιστής σας γίνει και πάλι λειτουργικός, επιλέξτε το Enable Safe Mode with Command Prompt στο παράθυρο Startup Settings. Επιλέξτε 'Enable Safe Mode with Command Prompt'
 • Βήμα 2: Επαναφέρετε τα αρχεία και ρυθμίσεις του συστήματος
  1. Μόλις εμφανιστεί το παράθυρο Command Prompt, εισάγετε cd restore και click Enter. Εισάγετε 'cd restore' χωρίς εισαγωγικά και πατήστε 'Enter'
  2. Πληκτρολογήστε rstrui.exe και πατήστε ξανά Enter . Εισάγετε 'rstrui.exe' χωρίς εισαγωγικά και πατήστε 'Enter'
  3. Όταν εμφανιστεί νέο παράθυρο, click Next κι επιλέξτε το σημείο επαναφοράς πριν τη διείσδυση του LeChiffre. Κατόπιν, click Next. Όταν εμφανιστεί το παράθυρο 'System Restore', επιλέξτε  'Next' Επιλέξτε το σημείο επαναφοράς και click 'Next'
  4. Μετά, click Yes για να ξεκινήσει η επαναφορά του συστήματος. Click 'Yes' και ξεκινήστε την επαναφορά συστήματος
  Μόλις επαναφέρεις το σύστημα σε παλαιότερη ημερομηνία, θα πρέπει να κατεβάσεις και να σκανάρεις το σύστημα του υπολογιστή με Reimage έτσι ώστε να βεβαιωθείς ότι η αφαίρεση LeChiffre έχει ολοκληρωθεί με επιτυχία.

Τέλος, καλό είναι να φροντίζετε για την προστασία του υπολογιστή σας από κυβερνο-εισβολές κακόβουλων λογισμικών, όπως τα crypto-ransomwares. Για να 'θωρακίσετε' λοιπόν τον υπολογιστή σας από LeChiffre κι άλλα ransomwares, τότε σας συνιστούμε να χρησιμοποιήσετε ένα πλήρως ενημερωμένο κι αξιόπιστο anti-spyware, όπως πχ. Reimage, SpyHunter 5Combo Cleaner ή Malwarebytes

Σχετικά με συντάκτη

Olivia Morelli
Olivia Morelli

Εάν ο δωρεάν οδηγός αφαίρεσης σας φάνηκε χρήσιμος και μείνατε ευχαριστημένοι από τις υπηρεσίες μας, τότε θα εκτιμούσαμε αν μας βοηθούσατε οικονομικά μέσω δωρεάς σας για να συνεχίσουμε το έργο μας. Ακόμα και το μικρότερο ποσόν θα εκτιμηθεί!

Επικοινώνησε με Olivia Morelli
Σχετικά με την εταιρεία Esolutions

Πηγή: https://www.2-spyware.com/remove-lechiffre-virus.html

Οδηγίες αφαίρεσης σε άλλες γλώσσες