Βαθμός σοβαρότητας:  
  (99/100)

Αφαίρεση ιού Kovter.C

| Τύπος: Δούρειοι Ίπποι

Ο ιός Kovter.C είναι ένας δούρειος ίππος, ο οποίος μπορεί να χρησιμοποιηθεί σε αρκετές και διάφορες κακόβουλες δραστηριότητες. Από τη στιγμή που εγκαθίσταται στο σύστημα, αυτός ο ιός μπορεί να δώσει στον ιδιοκτήτη του απομακρυσμένη πρόσβαση στον μολυσμένο υπολογιστή, να του δώσει τη δυνατότητα να ελέγχει τον υπολογιστή μέσω ενός διακομιστή ελέγχου και εντολών (C&C), να καταλάβει τον Internet Explorer και άλλα προγράμματα περιήγησης και να ξεκινά παρόμοιες ανεπιθύμητες δραστηριότητες. Ο ιός Kovter.C μπορεί να σχετίζεται με το Kovter ransomware, έτσι μπορεί να χρησιμοποιηθεί για να μπλοκάρει το σύστημα και να αντικαταστήσει την επιφάνεια εργασίας με μια τεράστια ειδοποίηση, η οποία ενημερώνει τους χρήστες πως πρέπει να πληρώσουν ένα ειδικό πρόστιμο λόγω της παράνομης δραστηριότητας τους. Παρακαλούμε, μη πληρώσετε αυτό το πρόστιμο διότι δεν θα σας βοηθήσει να ξεκλειδώσετε τον υπολογιστή σας. Αν θέλετε να απαλλαγείτε από αυτή την ειδοποίηση, πρέπει να αφαιρέσετε τον ιό Kovter.C και όλα τα αρχεία και τους φακέλους του.

Πως μπορεί ο ιός Kovter.C να επηρεάσει τον υπολογιστή σας?

Ο ιός Kovter.C εξαπλώνεται όπως ακριβώς και όλοι οι δούρειοι ίπποι. Αυτό σημαίνει πως μπορεί να ξεγελαστείτε ώστε να το εγκαταστήσετε στον υπολογιστή σας αν δεν δίνετε ιδιαίτερη προσοχή στην ασφάλεια του υπολογιστή σας. Παρακαλούμε, βεβαιωθείτε πως έχετε κάποιο αξιόπιστο anti-spyware και anti-virus εγκατεστημένο στο σύστημα σας, έτσι ώστε να μπορέσετε να αποφύγετε αυτόν τον επικίνδυνο δούρειο ίππο. Επίσης, μείνετε μακριά από παράνομα προγράμματα και κακόβουλες ιστοσελίδες, αν θέλετε να κρατήσετε τον υπολογιστή σας ασφαλή. Αν ο ιός Kovter.C διεισδύσει στο σύστημα, πραγματοποιεί διάφορες αλλαγές στις ρυθμίσεις του υπολογιστή: προσθέτει τις δικές του εγγραφές στο Μητρώο των Windows, δημιουργεί τις δικές του διεργασίες, προσθέτει το κώδικά του στο αρχείο svchost.exe και στο προεπιλεγμένο πρόγραμμα προβολής HTML αρχείων, κ.λπ. Μπορεί επίσης να τροποποιήσει την αρχική σελίδα και τη προεπιλεγμένη μηχανή αναζήτησης σας και να βοηθήσει τους απατεώνες να πραγματοποιήσουν εκατοντάδες κακόβουλες δραστηριότητες. Να θυμάστε, πως οι περισσότερες αλλαγές που ξεκινούν από τον ιό Kovter.C, δεν είναι δυνατό να επανέλθουν ακόμη και μετά την απομάκρυνση του από το σύστημα.

Πως να αφαιρέσετε τον ιό Kovter.C?

Αν πιστεύετε πως ο υπολογιστής σας έχει προσβληθεί από τον ιό Kovter.C, πρέπει να τον σαρώσετε αμέσως με το Reimage Reimage Cleaner Intego ή το SpyHunter 5Combo Cleaner. Αν ο υπολογιστής σας είναι κλειδωμένος, πρέπει να ακολουθήσετε τα εξής βήματα:

Χειροκίνητη αφαίρεση του ιού Kovter:

  1. Κάντε επανεκκίνηση του μολυσμένου υπολογιστή σε ‘Ασφαλής λειτουργία με γραμμή εντολών’ για να μπορέσετε να απενεργοποιήσετε αυτόν τον ιό (τυπικά, λειτουργεί με όλες τις εκδόσεις αυτής της απειλής)
  2. Εκτελέστε το Regedit
  3. Αναζητήστε για εγγραφές WinLogon και σημειώστε όλα τα αρχεία τα οποία δεν είναι explorer.exe ή κενά. Αντικαταστήστε τα με το explorer.exe
  4. Αναζητήστε στο μητρώο τα αρχεία αυτά που έχετε σημειώσει και διαγράψτε τα κλειδιά μητρώου τα οποία είναι συσχετισμένα με τα αρχεία.
  5. Κάντε επανεκκίνηση και εκτελέστε μια πλήρης σάρωση του συστήματος με ενημερωμένο Reimage Reimage Cleaner Intego για να αφαιρέστε τυχόν κατάλοιπα του ιού.
Προσφορά
Κάντε το τώρα
Λήψη
Reimage Εγγύηση
Ικανοποίησης
Λήψη
Intego Εγγύηση
Ικανοποίησης
Συμβατό με Microsoft Windows Supported versions Συμβατό με OS X Supported versions
Τι γίνεται σε περίπτωση αποτυχίας?
Εάν δεν κατάφερες να αφαιρέσεις τη ζημιά που προκάλεσε ο ιός χρησιμοποιώντας το  Reimage Intego, κάνε ερώτηση στην ομάδα υποστήριξης παρέχοντας όσο το δυνατόν περισσότερες πληροφορίες και λεπτομέρειες. 
Το  Reimage Intego έχει δωρεάν scanner περιορισμένων δυνατοτήτων. Το scanner του Reimage Intego είναι σαφώς καλύτερο και με περισσότερες δυνατότητες όταν αποκτήσεις επί πληρωμή την πλήρη έκδοση. Όταν ο δωρεάν scanner εντοπίσει θέματα, μπορείς να τα επιδιορθώσεις με δωρεάν χειροκίνητη επιδιόρθωση ή να τα επιδιορθώσεις αυτόματα, σίγουρα, και γρήγορα, αγοράζοντας την πλήρη έκδοση.
Εναλλακτικά Προγράμματα
Το κάθε λογισμικό έχει διαφορετικούς σκοπούς και διαφορετικές δυνατότητες. Έτσι, εάν δεν κατάφερες να διορθώσεις τα αλλοιωμένα αρχεία με το Reimage, τότε συνιστούμε να δοκιμάσεις το SpyHunter 5.
Εναλλακτικά Προγράμματα
Το κάθε λογισμικό έχει διαφορετικούς σκοπούς και διαφορετικές δυνατότητες. Έτσι, εάν δεν κατάφερες να διορθώσεις τα αλλοιωμένα αρχεία με το Intego, τότε συνιστούμε να δοκιμάσεις το Combo Cleaner.
Πηγή: https://www.2-spyware.com/remove-kovter-c-virus.html

Οδηγίες αφαίρεσης σε άλλες γλώσσες


Η γνώμη σας σχετικά με Kovter.C virus