Βαθμός σοβαρότητας:  
  (77/100)

Ιός KMSPico. Τρόποι Αφαίρεσης (Οδηγός Απεγκατάστασης)

από Ugnius Kiguolis - -   KMSPico | Τύπος: Malware (Κακόβουλο Λογισμικό)

Πώς λειτουργεί ο ιός KMSPico?

KMSPico virus

Η ερευνητική ομάδα μας, διαπίστωσε ότι ολοένα κι αυξάνει ο αριθμός των χρηστών που αναζητούν στο διαδίκτυο το δωρεάν σύνδεσμο λήψης (βλ. download link) του KMSPico. Συμβουλεύουμε να ΜΗΝ κάνεις το ίδιο λάθος! Το KMSPico είναι ένα ιδιαιτέρως επικίνδυνο εργαλείο που δρα ως activator για Windows. Δεν έχει όμως καμία απολύτως σχέση με λογισμικό της Microsoft. Πρόκειται ουσιαστικά για ένα παράνομο και παραπλανητικό εργαλείο το οποίο θα γίνει η αιτία να δεις το σύστημα του υπολογιστή σου να μολύνεται από διαφόρων ειδών επικίνδυνους ιούς!

Αν και αυτό καθαυτό δεν είναι κακόβουλο, ωστόσο, οι περισσότεροι ιστότοποι που εμφανίζουν το σύνδεσμο λήψης του (βλ. download link) είναι σαφώς αναξιόπιστοι και τείνουν να προωθούν malware.

Όπως αναφέραμε νωρίτερα, το KMSPico activator μπορεί να βοηθήσει στην κρυφή διείσδυση πολλών διαφορετικών ιών. Άλλωστε, οι κυβερνο-εγκληματίες γνωρίζουν τη μεγάλη ζήτηση που έχουν τα δωρεάν λογισμικά και στοχεύουν κυρίως αυτή την κατηγορία εφαρμογών μέσα στις οποίες κρύβουν τις ανεπιθύμητες και κακόβουλες δημιουργίες τους!

Εν ολίγοις, όσο πιο δημοφιλείς είναι οι δωρεάν εφαρμογές, κυρίως δε αυτές που αποτελούν 'σπασμένα' αντίγραφα δημοφιλών επί πληρωμή εφαρμογών, τόσο πιο υψηλά βρίσκονται στο στόχο των κυβερνο-εγκληματιών, οι οποίοι καταβάλουν προσπάθειες να επισυνάψουν σε αυτές ανεπιθύμητα και κακόβουλα προγράμματα, όπως πχ. Trojans, worms, adware, κτλ. Μάλιστα, διαπιστώσαμε ότι ο ιός KMSPico virus προωθεί συχνά PUPs (potentially unwanted programs, δλδ. δυνητικά ανεπιθύμητα προγράμματα) τύπου adware.

Δεν είναι τυχαίο λοιπόν γιατί πολλοί ειδικοί σε θέματα διαδικτυακής ασφάλειας και συστημάτων χαρακτηρίζουν το KMSPico ως adware. Ωστόσο, αυτός δεν είναι ο σωστός χαρακτηρισμός για το συγκεκριμένο πρόγραμμα.

KMSPico virus

Σε συμβουλεύουμε να ΜΗΝ κατεβάζεις και να ΜΗΝ χρησιμοποιείς παράνομα/πειρατικά εργαλεία! Όσον αφορά τη συγκεκριμένη περίπτωση, εάν επιθυμείς να χρησιμοποιείς την πλήρη, ασφαλή, και νόμιμη έκδοση των Windows, τότε σε συμβουλεύουμε να αγοράσεις το αυθεντικό επίσημο κλειδί (βλ. official license key) απευθείας από τη Microsoft.

Άλλο ένα ύποπτο στοιχείο σχετικά με το KMSPico είναι ότι ζητάει την απενεργοποίηση όλων των ενεργών λογισμικών ασφάλειας που είναι εγκαταστημένα στο σύστημα του υπολογιστή. Από αυτό φαίνεται ότι η λειτουργία του προγράμματος ούτε νόμιμη είναι, αλλά ούτε κι ασφαλής ή αξιόπιστη!

Στην περίπτωση που έχεις εγκαταστήσει ήδη αυτό το παράνομο πρόγραμμα, προτείνουμε να προβείς άμεσα σε γενική σάρωση συστήματος χρησιμοποιώντας ένα πλήρως ενημερωμένο κι αξιόπιστο anti-malware, όπως πχ. το εξαίρετο και πολυδοκιμασμένο Reimage. Έτσι, θα διαπιστώσεις άμεσα εάν έχουν εγκατασταθεί κρυφά στον υπολογιστή σου κακόβουλα προγράμματα, πέραν του KMSPico zip.

Σε αυτό το σημείο αξίζει να σημειωθεί ότι πολλές από τις κακόβουλες εφαρμογές δεν αποκαλύπτονται γρήγορα ή εύκολα. Πολλές φορές δρουν απαρατήρητες στο παρασκήνιο εκτελώντας σειρά κακόβουλων διεργασιών, όπως πχ. την κρυφή υποκλοπή-καταγραφή-προώθηση σε άγνωστους τρίτους έναντι αδράς αμοιβής πληροφοριών που σχετίζονται με τις διαδικτυακές δραστηριότητες/προτιμήσεις, αλλά και με ευαίσθητα προσωπικά δεδομένα των χρηστών-θυμάτων. Επίσης, για αρκετό καιρό μπορούν να κατεβάζουν κρυφά κι αυθαίρετα διάφορα malware.

Πώς μπορεί το KMSPico malware να κατεβάζει κρυφά κι αυθαίρετα, προγράμματα στο σύστημα του υπολογιστή μου?

Όπως αναφέραμε πιο πάνω, το KMSPico crack προωθείται ως δήθεν ασφαλές κι αξιόπιστο εργαλείο. Ωστόσο, ολοένα κι αυξάνει ο αριθμός των χρηστών που αναφέρουν ότι είτε το KMSPico δε δουλεύει καθόλου ή ότι έχουν διαπιστώσει ύποπτες παρασκηνιακές διεργασίες στο σύστημα του υπολογιστή τους.

Σε αυτό το σημείο, οφείλουμε να τονίσουμε ότι τα περισσότερα PUPs (potentially unwanted programs, δλδ. δυνητικά ανεπιθύμητα προγράμματα) και μεγάλο μέρος των κακόβουλων προγραμμάτων καταφέρνουν κι εξαπλώνονται διαδικτυακά μέσω της μεθόδου bundling. Αναλυτικότερα, μέσω της μεθόδου bundling ανεπιθύμητα και κακόβουλα προγράμματα κρύβονται σε συνοδευτικά πακέτα λήψης διαφόρων δωρεάν/δοκιμαστικών εφαρμογών τρίτων.

Στην περίπτωση που ο χρήστης δεν δείξει την απαραίτητη προσοχή καθόλη τη διάρκεια λήψης/εγκατάστασης, εκτός από την εφαρμογή που επιθυμεί συνειδητά να κατεβάσει, θα κατέβει παράλληλα και ό,τι εμπεριέχεται στο συνοδευτικό πακέτο λήψης της (εάν έχει). Έτσι, και στην περίπτωση του KMSPico install setup όπου μπορούν να εμφανιστούν προτικαρισμένα κουτάκια επιπρόσθετων/προτεινόμενων/προαιρετικών λήψεων προγραμμάτων που εμπεριέχονται στο συνοδευτικό πακέτο λήψης του προγράμματος. Αν δε τα ξετικάρεις, θα κατέβουν παράλληλα με το KMSPico. ΘΕΛΕΙ ΠΟΛΥ ΜΕΓΑΛΗ ΠΡΟΣΟΧΗ! Η συντριπτική πλειοψηφία των προγράμματων που εμπεριέχονται στο συνοδευτικό πακέτο λήψης είναι είτε ανεπιθύμητα ή κακόβουλα! 

Ολοκληρωτική Αφαίρεση του KMSPico

Ο ιός KMSPico virus είναι παντελώς αναξιόπιστος και ύπουλος. Παρόλο που είναι δυνατή η χειροκίνητη αφαίρεση αυτού του ιού, στην περίπτωση που την επιλέξεις θα σε τρώει η αμφιβολία αν κατάφερες να αφαιρέσεις ολοκληρωτικά τον ιό, αλλά κι αν κατάφερες να εντοπίσεις όλα τα κακόβουλα προγράμματα που τυχόν κατάφερε να κατεβάσει στον υπολογιστή σου όσο λειτουργούσε παρασκηνιακά.

Επομένως, συνιστούμε τη γενική σάρωση συστήματος με τη χρήση ενός πλήρως ενημερωμένου κι αξιόπιστου anti-malware, όπως πχ. το εξαίρετο και πολυδοκιμασμένο Reimage. Αυτό, θα αναλάβει αυτόματα να εντοπίσει και να αφαιρέσει ολοκληρωτικά όχι μόνο το συγκεκριμένο PUP, αλλά και οποιοδήποτε άλλο ανεπιθύμητο ή κακόβουλο πρόγραμμα/αρχείο κατάφερε να 'τρυπώσει' κρυφά στο σύστημα του υπολογιστή σου.  

Για την ολοκληρωτική χειροκίνητη αφαίρεση του KMSPico, θα πρέπει να εντοπίσεις και να αφαιρέσεις και τα παρακάτω αρχεία/φακέλους από το σύστημα του υπολογιστή σου:

 • AutoPico.exe
 • Service_KMS.exe
 • unins000.exe
 • KMSELDI.exe
 • UninsHs.exe
 • tap-windows-9.21.0.exe

Επιπρόσθετα αρχεία και φάκελοι που πρέπει να εντοπιστούν και να αφαιρεθούν:

Θα πρέπει να εντοπιστούν και να διαγραφτούν: AutoPixo.exe, installAll.cmd, Access_KMS_Client.OOB.xrm-ms and Access_KMS_Client.PL.xrm-ms κι άλλα αρχεία που μπορεί να εντοπίσεις στο φάκελο του KMSPico, στη τοποθεσία C:\Program Files. Επίσης, θα πρέπει να πας Start Menu (Μενού Έναρξης) > Programs (Προγράμματα) και να διαγράψεις τον Φάκελο KMSPico.

Επίσης, σε συμβουλεύουμε να ελέγξεις προσεκτικά το Windows Registry και να αφαιρέσεις όλα τα κλειδιά (keys) που σχετίζονται με το συγκεκριμένο πρόγραμμα. Πρόκειται για ένα πολύ περίπλοκο, χρονοβόρο, και δυνητικά επικίνδυνο ζήτημα και σε καμιά περίπτωση δεν θα πρέπει να πειράξεις τις παραμέτρους του Windows Registry, εκτός κι αν είσαι έμπειρος χρήστης με προηγμένες γνώσεις πληροφορικής. Διαφορετικά, υπάρχει ο κίνδυνος να διαγράψεις ζωτικής σημασίας συστημικά αρχεία με άμεσες αρνητικές επιπτώσεις στη γενικότερη λειτουργία του συστήματος του υπολογιστή και διαφόρων σημαντικών προγραμμάτων.

Μπορείτε να αφαιρέσετε το KMSPico αυτόματα χρησιμοποιώντας ένα από τα ακόλουθα προγράμματα: Reimage, Malwarebytes Malwarebytes. Συνιστούμε αυτές τις εφαρμογές διότι μπορούν με ευκολία να απομακρύνουν δυνητικά ανεπιθύμητες εφαρμογές και ιούς, καθώς και όλα τα αρχεία τους και τις σχετικές εγγραφές τους από το μητρώο.

Μπορεί να συνεργαζόμαστε με κάθε προϊόν το οποίο προτείνουμε στην ιστοσελίδα. Πλήρης γνωστοποίηση στους Όρους Χρήσης μας. Κάνοντας λήψη του προτεινόμενου Anti-spyware λογισμικού για την αφαίρεση του Ιός KMSPico, συμφωνείτε στη πολιτική απορρήτου μας και στους συμφωνία χρήσης.
Κάντε το τώρα
Λήψη
Reimage (λογισμικό αφαίρεσης) Εγγύηση
Ικανοποίησης
Λήψη
Reimage (λογισμικό αφαίρεσης) Εγγύηση
Ικανοποίησης
Συμβατό με Microsoft Windows Συμβατό με OS X
Τι γίνεται σε περίπτωση αποτυχίας?
Στην περίπτωση που η προσπάθεια αφαίρεσης της μόλυνσης είναι ανεπιτυχής με τη χρήση Reimage, υποβολή ερώτησης, μπορείς να επικοινωνήσεις με το Τμήμα Υποστήριξης δίνοντας όσες περισσότερες πληροφορίες μπορείς.
Προτείνεται το Reimage για απεγκατάσταση του Ιός KMSPico. Η δωρεάν σάρωση σας παρέχει τη δυνατότητα να ελέγξετε για το εάν ο υπολογιστής σας έχει μολυνθεί ή όχι. Εάν χρειασθεί να αφαιρέσετε κακόβουλο λογισμικό (βλ. malware), τότε θα πρέπει πρώτα να αγοράσετε την πλήρη έκδοση του προγράμματος ασφάλειας Reimage.
Περισσότερες πληροφορίες μπορείτε να βρείτε σε αυτό το άρθρο αξιολόγησης του Reimage.
Πατήστε αναφορές Reimage
Εναλλακτικά Προγράμματα
Malwarebytes
Εναλλακτικά Προγράμματα
Malwarebytes
Στιγμιότυπο του Ιός KMSPico
Στιγμιότυπο του Ιός KMSPico

Οδηγός Χειροκίνητης Αφαίρεσης του ιού KMSPico:

Αφαίρεση KMSPico από συστήματα Windows

 1. Κάντε κλικ στο κουμπί Start Control Panel Programs and Features (αν είστε Windows XP χρήστης, κάντε κλικ στο κουμπί Add/Remove Programs). Κάντε κλικ στο κουμπί 'Start -> Control Panel -> Programs and Features' (αν είστε 'Windows XP' χρήστης, κάντε κλικ στο κουμπί 'Add/Remove Programs').
 2. Αν είστε Windows 10 / Windows 8 χρήστης, κάντε δεξί κλικ στη κάτω αριστερή γωνία της οθόνης. Μόλις εμφανιστεί το Quick Access Menu, επιλέξτε Control Panel και Uninstall a Program. Αν είστε 'Windows 10 / Windows 8' χρήστης, κάντε δεξί κλικ στη κάτω αριστερή γωνία της οθόνης. Μόλις εμφανιστεί το 'Quick Access Menu', επιλέξτε 'Control Panel' και 'Uninstall a Program'.
 3. Απεγκαταστήστε το KMSPico και σχετικά προγράμματα
  Εδώ, βρείτε το KMSPico ή άλλες πρόσφατα εγκατεστημένες/ύποπτες εφαρμογές.
 4. Καταργήστε τις και κάντε κλικ στο κουμπί OK για να αποθηκευτούν οι αλλαγές. Κάντε δεξί κλικ σε κάθε ύποπτη εγγραφή και επιλέξτε 'Uninstall'

Σχετικά με συντάκτη

Ugnius Kiguolis
Ugnius Kiguolis - The mastermind

Εάν ο δωρεάν οδηγός αφαίρεσης σας φάνηκε χρήσιμος και μείνατε ευχαριστημένοι από τις υπηρεσίες μας, τότε θα εκτιμούσαμε αν μας βοηθούσατε οικονομικά μέσω δωρεάς σας για να συνεχίσουμε το έργο μας. Ακόμα και το μικρότερο ποσόν θα εκτιμηθεί!

Επικοινώνησε με Ugnius Kiguolis
Σχετικά με την εταιρεία Esolutions

Πηγή: https://www.2-spyware.com/remove-kmspico-virus.html

Οδηγίες αφαίρεσης σε άλλες γλώσσες