Αφαίρεση ιού Help_help_help (Εγχειρίδιο) - Εγχειριδίου Οδηγιών Αφαίρεσης

Οδηγός Απεγκατάστασης του ιού Help_help_help

Τι είναι το Ιός Help_help_help ransomware?

Τι πρέπει να γνωρίζω σχετικά με τον ιό Help_help_help ransomware?

Εάν διαπιστώσεις ότι το σύστημα της συσκευής σου έχει μολυνθεί από τον ιό Help_help_help virus, τότε τα νέα είναι πολύ άσχημα – πρόκειται για τη τελευταία έκδοση του πολύ επικίνδυνου ιού Cerber. Στα τέλη του προηγούμενου έτους, οι κυβερνο-εγκληματίες που βρίσκονται πίσω από τη δημιουργία του Cerber κυκλοφόρησαν μια νέα απειλή για την παγκόσμια διαδικτυακή κοινότητα – τον ιό Red Cerber. Αυτό συνέβη κατά τη διάρκεια των Χριστουγέννων και της Πρωτοχρονιάς.

Έτσι, δημιουργήθηκε μια νέα, ακόμα καταστροφικότερη, έκδοση του ιού. Από την κυκλοφορία του, αυτός ο ιός έχει μετεξελιχθεί σε μια από τις σοβαρότερες κυβερνο-απειλές και κανείς χρήστης πουθενά στον κόσμο δε μπορεί να νιώθει ασφαλής. Μετά από αρκετό διάστημα που ο ιός κράτησε χαμηλό προφίλ, φαίνεται πως επέστρεψε και μάλιστα ιδιαίτερα ανανεωμένος και δραστήριος. Όχι μόνο ο ιός Cerber εμφανίζει τροποποιημένα μηνύματα λύτρων, αλλά έχει εμπλουτίσει και τα κανάλια μέσω των οποίων εξαπλώνεται διαδικτυακά. Εκτός του πολυ-χρησιμοποιημένου Rig exploit kit, πρόσθεσε άλλο ένα malware στη συλλογή του – το Nemucod.

Μπορεί τα πράγματα να είναι πολύ δύσκολα, καθώς ο ιός Cerber συνεχώς μεταλλάσσεται και αναβαθμίζεται , ωστόσο αυτό δε σημαίνει ότι δεν υπάρχουν τρόποι προστασίας και αντιμετώπισής του. Παρακάτω, έχουμε ετοιμάσει αναλυτικές οδηγίες για την ολοκληρωτική αφαίρεση του ιού Help_help_help virus. Στην περίπτωση που διαπιστώσεις ότι έχει διεισδύσει και μολύνει το σύστημα του υπολογιστή σου, συνιστούμε να προβείς σε άμεση και ολοκληρωτική αφαίρεσή του. Για βέλτιστα αποτελέσματα, προτείνουμε τη χρήση πλήρως ενημερωμένων και αξιόπιστων antivirus / anti-malware, όπως αυτά τα δυο εξαίρετα και πολυδοκιμασμένα λογισμικά ασφαλείας: ReimageIntego, Malwarebytes.

Στιγμιότυπο οθόνης του ιού Help_help_help ransomwareΠλέον, ο ιός Cerber ενημερώνει τους χρήστες-θύματα μέσω του help_help_help*.hta αρχείου.

Αξίζει να σημειωθεί ότι έχουν ήδη κυκλοφορήσει και απειλήσει σημαντικά την παγκόσμια διαδικτυακή κοινότητα τουλάχιστον 5 διαφορετικές εκδόσεις του επικίνδυνου Cerber malware. F

Αρχικά, εμφανίστηκε ως ένας κοινότυπος ιός ransomware που του αρκούσε ο χρήστης-θύμα να κάνει επανεκκίνηση τον υπολογιστή του ώστε να 'παραλύσει' ολόκληρο το σύστημα. Αργότερα, οι hackers πρόσθεσαν φωνητικό μήνυμα, ώστε να φοβίσουν ακόμα περισσότερο τους χρήστες-θύματα. Βεβαίως, η προηγμένη κρυπτογράφηση από μόνη της ήταν πολύ τρομακτική. Αρκεί να αναφέρουμε ότι κατά την κρυπτογράφηση των αρχείων, ο ιός Cerber χρησιμοποιούσε τον προηγμένο αλγόριθμος κρυπτογράφησης, RSA-2048, αφήνοντας μηδαμινές έως ελάχιστες πιθανότητες στον χρήστη-θύμα να ανακτήσει έστω ένα μικρό μέρος των κρυπτογραφημένων αρχείων.

Αξίζει να σημειωθεί σε αυτό το σημείο, ότι σημαντικό μέρος στη ταχύτατη διαδικτυακή εξάπλωση του ιού έπαιξε η μοναδική παραπλανητική του δυνατότητα να κρύβεται σε emails από δήθεν αξιόπιστους αποστολείς, όπως πχ. παγκοσμίως γνωστές εταιρείες, κρατικοί φορείς, δημόσιες υπηρεσίες, κτλ. Έτσι, οι χρήστες-θύματα βλέποντας emails από πχ. εφορία και επισυνάψεις που έμοιαζαν με πχ. φορολογικές ενημερώσεις, πολύ σπάνια καταλάβαιναν ότι πρόκειται για spam emails και έτσι όχι μόνο τα άνοιγαν, αλλά κατέβαζαν τις κακόβουλες επισυνάψεις ή κλίκαραν τους κακόβουλους συνδέσμους ανακατεύθυνσης, χωρίς δεύτερες σκέψεις.

Με αυτά και με αυτά, φτάσαμε στη τελευταία πιο πρόσφατη έκδοση του ιού Cerber, τον ιό Red Cerber. Όλως παραδόξως, η τελευταία έκδοση δεν διαγράφει πια τα shadow volume copies. Ο ιός Help_help_help ransomware αποτελεί μια ακόμα πιο αναβαθμισμένη έκδοση. Μάλιστα, οι ειδικοί σε θέματα διαδικτυακής ασφάλειας συστημάτων τον ονόμασαν έτσι, γιατί έχει τη τάση να αφήνει το *HELP_HELP_HELP*.hta στο σύστημα-στόχο. Αντί του decrypt.txt αρχείου, πλέον όλες οι πληροφορίες που πρέπει να γνωρίζει ο χρήστης-θύμα εμπεριέχονται στο HELP_HELP_HELP[random cahracters].hta αρχείο.

Υπάρχουν κι άλλες αλλαγές?

Όπως ήταν φυσικό, οδηγημένοι από την απληστία τους για εύκολο κέρδος, οι κυβερνο-εγκληματίες που βρίσκονται πίσω από τον ιό, εξέλιξαν και εμπλούτισαν περαιτέρω τις στρατηγικές διαδικτυακής εξάπλωσης του ιού, έτσι ώστε να μεγιστοποιήσουν ακόμα περισσότερο τις πιθανότητες αποτελεσματικότητας, αλλά και του συνολικού αριθμού χρηστών-θυμάτων που θα μπορούσαν να στοχεύσουν.

Έτσι, εκτός των εκατομμυρίων spam emails με κακόβουλες JavScript και PDF επισυνάψεις, οι δημιουργοί του ιού HELP_HELP_HELP ransomware έβαλαν στο παιχνίδι της διαδικτυακής εξάπλωσης του ιού και το Rig exploit kit. Υπάρχουν πλέον πολλές ενδείξεις ότι οι developers του ιού Cerber έχουν ενώσεις τις δυνάμεις τους με τους developers του Nemucod exploit kit έτσι ώστε να μεγιστοποιήσουν τη δράση των κυβερνο-επιθέσεων. Επίσης, κατόπιν ερευνών και δοκιμών, διαπιστώθηκε ότι οι κυβερνο-εγκληματίες αυτοί τροποποίησαν τον ιό Cerber και πλέον αυτός λειτουργεί ως ransomware-as-a-service (RaaS). Η τελευταία έκδοση του Nemucod, η οποία αναγνωρίζεται ως JS/Nemucod.GE!Eldorado από πολλά antivirus, εξαπλώνει διαδικτυακά αυτό το malware ως cer.jpg αρχείο. Μόλις αυτό το αρχείο διεισδύσει στο σύστημα, μεταλλάσσεται σε εκτελέσιμο αρχείο.

Μπορεί η μόλυνση ενός συστημάτος με αυτό τον επικίνδυνο ιό ransomware να αποτελεί πολύ κακιά είδηση, ωστόσο δεν υπάρχει λόγος πανικού. Έτσι, αν βρεθείς κι εσύ στη δυσάρεστη θέση να ανακαλύψεις ότι ο ιός HELP_HELP_HELP διείσδυσε και κατέλαβε τον έλεγχο λειτουργίας του συστήματος του υπολογιστή σου, υπάρχουν τρόποι αντιμετώπισής του. Το σημαντικότερο σε αυτή την περίπτωση είναι η άμεση και ολοκληρωτική αφαίρεση του ιού Start HELP_HELP_HELP.

Τρόποι αφαίρεσης του HELP_HELP_HELP malware

Όπως συμβαίνει στην περίπτωση των περισσοτέρων ιών ransomware, η γρήγορη αντίδραση αποτελεί πολύ σημαντικό παράγοντα επιτυχούς αντιμετώπισης. Στην περίπτωση που διαπιστώσεις ότι ο συγκεκριμένος ιός ransomware έχει διεισδύσει και μολύνει το σύστημα του υπολογιστή σου, ΜΗΝ χάνεις ούτε ένα δευτερόλεπτο και δράσε άμεσα για την ολοκληρωτική αφαίρεση του ιού.

Για την αποτελεσματικότερη και γρηγορότερη αφαίρεση του ιού HELP_HELP_HELP virus, συνιστούμε την χρήση ενός πλήρως ενημερωμένου και αξιόπιστου λογισμικού ασφάλειας τύπου anti-spyware, anti-malware, antivirus. Εάν αντιμετωπίσεις οποιαδήποτε δυσκολία κατά την προσπάθεια αφαίρεσης του HELP_HELP_HELP, έχουμε ετοιμάσει παρακάτω αναλυτικές οδηγίες. Ίσως χρειασθεί να εισέλθεις σε Ασφαλή Λειτουργία (Safe Mode) για να τρέξεις το λογισμικό ασφάλειας, γιατί είναι πολύ πιθανό ο ιός να μπλοκάρει την λειτουργία του εάν το σύστημα βρίσκεται σε Κανονική Λειτουργία (Normal Mode).

Τέλος, πρέπει να σε ενημερώσουμε ότι δυστυχώς δεν υπάρχει προς το παρόν κάποιος αξιόπιστος αποκρυπτογράφος (decrypter) του ιού. Παρόλα αυτά, εάν δεν πρόλαβες να κάνεις backup τα σημαντικά αρχεία σου πριν την επίθεση του ιού, τότε μπορείς να δοκιμάσεις κάποια από τις παρακάτω επιλογές ανάκτησης που προτείνουμε. Δυστυχώς, μην περιμένεις θεαματικά αποτελέσματα. Θα είσαι τυχερός εάν καταφέρεις να ανακτήσεις έστω και ένα μικρό μέρος των κρυπτογραφημένων αρχείων σου.

Προσφορά
Κάντε το τώρα
Λήψη
Reimage Εγγύηση
Ικανοποίησης
Λήψη
Intego Εγγύηση
Ικανοποίησης
Συμβατό με Microsoft Windows Συμβατό με macOS
Τι γίνεται σε περίπτωση αποτυχίας?
Εάν δεν κατάφερες να αφαιρέσεις τη ζημιά που προκάλεσε ο ιός χρησιμοποιώντας το  Reimage Intego, κάνε ερώτηση στην ομάδα υποστήριξης παρέχοντας όσο το δυνατόν περισσότερες πληροφορίες και λεπτομέρειες. 
Το  Reimage Intego έχει δωρεάν scanner περιορισμένων δυνατοτήτων. Το scanner του Reimage Intego είναι σαφώς καλύτερο και με περισσότερες δυνατότητες όταν αποκτήσεις επί πληρωμή την πλήρη έκδοση. Όταν ο δωρεάν scanner εντοπίσει θέματα, μπορείς να τα επιδιορθώσεις με δωρεάν χειροκίνητη επιδιόρθωση ή να τα επιδιορθώσεις αυτόματα, σίγουρα, και γρήγορα, αγοράζοντας την πλήρη έκδοση.
Εναλλακτικά Προγράμματα
Το κάθε λογισμικό έχει διαφορετικούς σκοπούς και διαφορετικές δυνατότητες. Έτσι, εάν δεν κατάφερες να διορθώσεις τα αλλοιωμένα αρχεία με το Reimage, τότε συνιστούμε να δοκιμάσεις το SpyHunter 5.
Εναλλακτικά Προγράμματα
Το κάθε λογισμικό έχει διαφορετικούς σκοπούς και διαφορετικές δυνατότητες. Έτσι, εάν δεν κατάφερες να διορθώσεις τα αλλοιωμένα αρχεία με το Intego, τότε συνιστούμε να δοκιμάσεις το Combo Cleaner.

Οδηγός Χειροκίνητης Αφαίρεσης του ιού Help_help_help

Ransomware: Χειροκίνητη αφαίρεση ransomware σε Ασφαλή Λειτουργία

Ασφαλής Λειτουργία (Safe Mode) για ενεργοποίηση των λειτουργιών του λογισμικού ασφάλειας.

Σημαντικό! →
Ο οδηγός χειροκίνητης αφαίρεσης ενδέχεται να φανεί πολύ περίπλοκος για χρήστες που δεν έχουν προηγμένες γνώσεις πληροφορικής. Απαιτείται προηγμένη γνώση πληροφορικής ώστε να ακολουθηθούν ορθώς όλα τα προβλεπομένα βήματα που αναγράφονται στον οδηγό, ενώ ενδέχεται να απαιτηθούν και αρκετές ώρες για την επιτυχή ολοκλήρωση (εάν σημαντικά αρχεία συστήματος αφαιρεθούν ή καταστραφούν, αυτό μπορεί να προκαλέσει σημαντικές δυσλειτουργίες ή πλήρη κατάρρευση των Windows). Δεδομένων των παραπάνω, συνιστούμε να προτιμηθεί η αυτόματη αφαίρεση.

Βήμα 1. Πρόσβαση σε Ασφαλή Λειτουργία με Δικτύωση (Safe Mode with Networking)

Για καλύτερα αποτελέσματα, συνιστούμε να γίνει η χειροκίνητη αφαίρεση κακόβουλων λογισμικών τύπου malware σε περιβάλλον Ασφαλούς Λειτουργίας. 

Windows 7 / Vista / XP

 1. Κλικ Έναρξη (Start) > Τερματισμός Λειτουργίας (Shutdown) > Επανεκκίνηση (Restart) > OK.
 2. Όταν ο υπολογιστής γίνει και πάλι ενεργός, άρχισε να πατάς το κουμπί F8 (εάν αυτό δε δουλέψει, τότε δοκίμασε F2, F12, Del, κοκ. – εξαρτάται από το μοντέλο της μητρικής) πολλές φορές έως ότου εμφανιστεί το παράθυρο Προηγμένες Επιλογές Εκκίνησης (Advanced Boot Options).
 3. Επίλεξε από τη λίστα Ασφαλής Λειτουργία με Δικτύωση (Safe Mode with Networking).Ransomware: Χειροκίνητη αφαίρεση ransomware σε Ασφαλή Λειτουργία

Windows 10 / Windows 8

 1. Δεξί κλικ στο κουμπί Έναρξης (Start) και επίλεξε Ρυθμίσεις (Settings).
  Ransomware: Χειροκίνητη αφαίρεση ransomware σε Ασφαλή Λειτουργία
 2. Σκρόλαρε προς τα κάτω και επίλεξε Ενημέρωση & Ασφάλεια (Update & Security).
  Ransomware: Χειροκίνητη αφαίρεση ransomware σε Ασφαλή Λειτουργία
 3. Στην αριστερή πλευρά, επίλεξε Αποκατάσταση (Recovery).
 4. Τώρα σκρόλαρε κάτω έως ότου βρεις την ενότητα Εκκίνηση για Προχωρημένους (Advanced Startup).
 5. Κλικ Άμεση Επανεκκίνηση (Restart now).
  Ransomware: Χειροκίνητη αφαίρεση ransomware σε Ασφαλή Λειτουργία
 6. Επίλεξε Αντιμετώπιση Προβλημάτων (Troubleshoot).Ransomware: Χειροκίνητη αφαίρεση ransomware σε Ασφαλή Λειτουργία
 7. Πήγαινε στις επιλογές για Προχωρημένους (Advanced).Ransomware: Χειροκίνητη αφαίρεση ransomware σε Ασφαλή Λειτουργία
 8. Επίλεξε Ρυθμίσεις Εκκίνησης (Startup Settings).Ransomware: Χειροκίνητη αφαίρεση ransomware σε Ασφαλή Λειτουργία
 9. Πάτησε Επανεκκίνηση (Restart).
 10. Τώρα πάτησε 5 ή κλικ 5) Ασφαλής Λειτουργία με Δικτύωση (Enable Safe Mode with Networking).Ransomware: Χειροκίνητη αφαίρεση ransomware σε Ασφαλή Λειτουργία

Βήμα 2. Τερμάτισε ύποπτες διεργασίες

Το Windows Task Manager (Διαχείριση Εργασιών) είναι ένα χρήσιμο εργαλείο που εμφανίζει όλες τις διεργασίες που τρέχουν στο παρασκήνιο. Εάν κάποιο κακόβουλο λογισμικό malware τρέχει μια διεργασία, πρέπει να την εντοπίσεις και να την τερματίσεις:

 1. Πάτησε Ctrl + Shift + Esc για να ανοίξει το Windows Task Manager (Διαχείριση Εργασιών).
 2. Κλικ Περισσότερες Λεπτομέρειες (More details).
  Ransomware: Χειροκίνητη αφαίρεση ransomware σε Ασφαλή Λειτουργία
 3. Σκρόλαρε κάτω στην ενότητα Διεργασίες Παρασκηνίου (Background processes), ψάξε για ύποπτες διεργασίες.
 4. Δεξί κλικ Άνοιγμα τοποθεσίας αρχείου (Open file location).
  Ransomware: Χειροκίνητη αφαίρεση ransomware σε Ασφαλή Λειτουργία
 5. Πήγαινε πίσω στη διεργασία και δεξί κλικ Τέλος Εργασίας (End Task).
  Ransomware: Χειροκίνητη αφαίρεση ransomware σε Ασφαλή Λειτουργία
 6. Διέγραψε τα περιεχόμενα του κακόβουλου φακέλου.

Βήμα 3. Τσέκαρε την Εκκίνηση Προγράμματος

 1. Πάτησε Ctrl + Shift + Esc για να ανοίξει το Windows Task Manager (Διαχείριση Εργασιών).
 2. Πήγαινε στην καρτέλα Εκκίνηση (Startup).
 3. Δεξί κλικ στο ύποπτο πρόγραμμα και επίλεξε Απενεργοποίηση (Disable).
  Ransomware: Χειροκίνητη αφαίρεση ransomware σε Ασφαλή Λειτουργία

Βήμα 4. Διαγραφή αρχείων ιού

Τα αρχεία που σχετίζονται με κακόβουλα λογισμικά malware μπορεί να βρεθούν σε διάφορες τοποθεσίες εντός του υπολογιστή. Αυτές οι οδηγίες θα σε βοηθήσουν να τα εντοπίσεις:

 1. Γράψε Disk Cleanup στη μπάρα αναζήτησης των Windows και πάτησε Enter.
  Ransomware: Χειροκίνητη αφαίρεση ransomware σε Ασφαλή Λειτουργία
 2. Επίλεξε τον drive που επιθυμείς να καθαρίσεις (C: είναι ο κύριος drive από προεπιλογή και είναι πολύ πιθανό να είναι αυτός όπου κρύβονται τα κακόβουλα αρχεία).
 3. Σκρόλαρε τη λίστα Αρχεία για Διαγραφή (Files to delete) και επίλεξε τα εξής:

  Temporary Internet Files
  Downloads
  Recycle Bin
  Temporary files

 4. Επίλεξε Εκκαθάριση αρχείων συστήματος (Clean up system files).
  Ransomware: Χειροκίνητη αφαίρεση ransomware σε Ασφαλή Λειτουργία
 5. Μπορείς επίσης να ψάξεις για άλλα κακόβουλα αρχεία που μπορεί να κρύβονται στους εξής φακέλους (γράψε τα εξής στη μπάρα Αναζήτησης των Windows και πάτησε Enter):

  %AppData%
  %LocalAppData%
  %ProgramData%
  %WinDir%

Μόλις τελειώσεις, προχώρησε σε επανεκκίνηση Η/Υ σε κανονική λειτουργία.

Αφαίρεση Help_help_help χρησιμοποιώντας System Restore

Η Επαναφορά Συστήματος (System Recovery) μπορεί να σε βοηθήσει να ανακτήσεις αρχεία που κρυπτογράφησε ο ιός help_help_help.

 • Βήμα 1: Reboot υπολογιστή σε Safe Mode with Command Prompt
  Windows 7 / Vista / XP
  1. Click Start Shutdown Restart OK.
  2. Όταν ο υπολογιστής σας γίνει και πάλι λειτουργικό, αρχίστε να πατάτε το F8 πολλές φορές έως ότου εμφανιστεί το παράθυρο Advanced Boot Options
  3. Επιλέξτε Command Prompt από την λίστα Επιλέξτε 'Safe Mode with Command Prompt'

  Windows 10 / Windows 8
  1. Πατήστε το κουμπί Power στο login screen Windows. Κατόπιν, πατήστε και κρατήστε πατημένο το Shift, και click Restart .
  2. Τώρα, επιλέξτε Troubleshoot Advanced options Startup Settings και τέλος πατήστε Restart.
  3. Με το που ο υπολογιστής σας γίνει και πάλι λειτουργικός, επιλέξτε το Enable Safe Mode with Command Prompt στο παράθυρο Startup Settings. Επιλέξτε 'Enable Safe Mode with Command Prompt'
 • Βήμα 2: Επαναφέρετε τα αρχεία και ρυθμίσεις του συστήματος
  1. Μόλις εμφανιστεί το παράθυρο Command Prompt, εισάγετε cd restore και click Enter. Εισάγετε 'cd restore' χωρίς εισαγωγικά και πατήστε 'Enter'
  2. Πληκτρολογήστε rstrui.exe και πατήστε ξανά Enter . Εισάγετε 'rstrui.exe' χωρίς εισαγωγικά και πατήστε 'Enter'
  3. Όταν εμφανιστεί νέο παράθυρο, click Next κι επιλέξτε το σημείο επαναφοράς πριν τη διείσδυση του Help_help_help. Κατόπιν, click Next. Όταν εμφανιστεί το παράθυρο 'System Restore', επιλέξτε  'Next' Επιλέξτε το σημείο επαναφοράς και click 'Next'
  4. Μετά, click Yes για να ξεκινήσει η επαναφορά του συστήματος. Click 'Yes' και ξεκινήστε την επαναφορά συστήματος
  Μόλις επαναφέρεις το σύστημα σε παλαιότερη ημερομηνία, θα πρέπει να κατεβάσεις και να σκανάρεις το σύστημα του υπολογιστή με ReimageIntego έτσι ώστε να βεβαιωθείς ότι η αφαίρεση Help_help_help έχει ολοκληρωθεί με επιτυχία.

Μπόνους: Ανάκτηση δεδομένων

Ο συγκεκριμένος οδηγός έχει δημιουργηθεί για να σε βοηθήσει να αφαιρέσεις ολοκληρωτικά Help_help_help από τον υπολογιστή σου. Για να ανακτήσεις τα κρυπτογραφημένα αρχεία σου, συνιστούμε να ακολουθήσεις προσεκτικά τις οδηγίες που ετοίμασαν οι ioys.gr ειδικοί σε θέματα διαδικτυακής ασφάλειας και συστημάτων.

Εάν τα αρχεία σου έχουν κρυπτογραφηθεί από Help_help_help, τότε μπορεί να χρησιμοποιήσεις αρκετές μεθόδους για την επαναφορά τους:

Αξίζει η εγκατάσταση του Data Recovery Pro?>

Μιας και οι ειδικοί σε θέματα διαδικτυακής ασφάλειας συστημάτων ακόμα δουλεύουν πάνω στους αποκρυπτογράφους (decrypters) των Red Cerber και Help_help_help, πρέπει να ψάξεις για εναλλακτικές με τη βοήθεια των οποίων θα μπορέσεις να ανακτήσεις έστω ένα μέρος των κρυπτογραφημένων αρχείων σου. Το Data Recovery Pro μπορεί να σε βοηθήσει. 

 • Λήψη Data Recovery Pro;
 • Ακολούθησε τα βήματα του Data Recovery Setup και εγκατάστησε το πρόγραμμα στον υπολογιστή σου
 • Κατόπιν, άνοιξέ το και προχώρα σε σάρωση συστήματος για τον εντοπισμό κρυπτογραφημένων αρχείων από τον ιό Help_help_help ransomware
 • Προχώρα σε επαναφορά τους.

Shadow Explorer

Ο ιός Red Cerber δε διαγράφει πια shadow volume copies. Έτσι, έχεις αρκετά καλές πιθανότητες να ανακτήσεις καλό μέρος των κρυπτογραφημένων αρχείων σου.

 • Λήψη Shadow Explorer (http://shadowexplorer.com/)
 • Ακολούθησε προσεκτικά το Setup Wizard του Shadow Explorer και εγκατάστησε την εφαρμογή στον υπολογιστή σου
 • Τρέξε το πρόγραμμα, άνοιξε το μενού του στην πάνω αριστερή γωνία, και επέλεξε το δίσκο με τα κρυπτογραφημένα αρχεία. Έλεγξε τους φακέλους που βρίσκονται εκεί
 • Κάνε δεξί click στον φάκελο που επιθυμείς να επαναφέρεις κι επέλεξε “Export”. Μπορείς επίσης να επιλέξεις που επιθυμείς να τον αποθηκεύσεις.

Τέλος, καλό είναι να φροντίζετε για την προστασία του υπολογιστή σας από κυβερνο-εισβολές κακόβουλων λογισμικών, όπως τα crypto-ransomwares. Για να 'θωρακίσετε' λοιπόν τον υπολογιστή σας από Help_help_help κι άλλα ransomwares, τότε σας συνιστούμε να χρησιμοποιήσετε ένα πλήρως ενημερωμένο κι αξιόπιστο anti-spyware, όπως πχ. ReimageIntego, SpyHunter 5Combo Cleaner ή Malwarebytes

Προτεινόμενο/α

Μην αφήσεις την Κυβέρνηση να σε παρακολουθεί

Έχουν αναφερθεί πολλά περιστατικά με τις Κυβερνήσεις ανά τον κόσμο να υποκλέπτουν προσωπικά δεδομένα και να παρακολουθούν τη διαδικτυακή δραστηριότητα και τις διαδικτυακές προτιμήσεις των πολιτών. Καλό θα ήταν λοιπόν να λάβεις πολύ σοβαρά υπόψιν τη συγκεκριμένη κατάσταση και να ενημερωθείς για τις σκοτεινές και αθέμιτες πρακτικές συλλογής πληροφοριών. Σε συμβουλεύουμε να αποφεύγεις ύποπτες, παρασκηνιακές, σκοτεινές, αθέμιτες πρακτικές κατασκοπείας που προέρχονται από την Κυβέρνηση και διάφορους κυβερνητικούς οργανισμούς. Ο καλύτερος τρόπος για να τα καταφέρεις είναι να σερφάρεις τελείως incognito, δλδ. τελείως ανώνυμα στο διαδίκτυο. 

Μπορείς να επιλέξεις διαφορετική τοποθεσία κάθε φορά που είναι να συνδεθείς online και να αποκτήσεις διαδικτυακή πρόσβαση σε οποιοδήποτε περιεχόμενο επιθυμείς, χωρίς κανέναν απολύτως περιορισμό πρόσβασης. Πλέον, θα μπορείς να απολαμβάνεις χωρίς κανένα απολύτως πρόβλημα ή έγνοια, καθώς και χωρίς κανένα άγχος μήπως χακαριστείς, χρησιμοποιώντας Private Internet Access VPN υπηρεσίες.

Έτσι, θα μπορείς να ελέγχεις τις πληροφορίες που μπορούν να γίνουν προσβάσιμες από την Κυβέρνηση και τους κρατικούς οργανισμούς, καθώς και από άλλους ανεπιθύμητους τρίτους, σερφάροντας ανενόχλητα στο διαδίκτυο χωρίς τον φόβο ότι μπορεί να σε κατασκοπεύουν. Ακόμα και αν η διαδικτυακή δραστηριότητά σου είναι καθόλα νόμιμη ή ακόμα κι αν εμπιστεύεσαι πλήρως τις διαδικτυακές υπηρεσίες, πλατφόρμες που επιλέγεις, καλό θα ήταν να προστατεύεις το ιδιωτικό σου απόρρητο και να προτιμάς να χρησιμοποιείς VPN υπηρεσίες.

Backup αρχεία για μελλοντική χρήση, στην περίπτωση malware επίθεσης

Οι χρήστες υπολογιστών μπορεί να υποστούν διαφόρων ειδών απώλειες λόγω κυβερνομολύνσεων ή λόγω λαθών στα οποία μπορεί να υποπέσουν. Τα προβλήματα λογισμικού που μπορεί να δημιουργήσει μια επίθεση από malware ή η απευθείας απώλεια δεδομένων λόγω κρυπτογράφησης, μπορεί να δημιουργήσουν προβλήματα στη λειτουργία της συσκευής ή μόνιμη βλάβη. Εάν διατηρείς σωστά και ενημερωμένα backups, μπορείς εύκολα να ανακτήσεις τα δεδομένα σου και να επιστρέψεις γρήγορα και πάλι στην κανονικότητα.

Είναι πολύ σημαντικό να δημιουργείς τακτικά ενημερωμένα backups μετά από οποιαδήποτε αλλαγή στη συσκευή, έτσι ώστε να επιστρέψεις στο σημείο πριν την επίθεση malware, καθώς ένα malware μπορεί να προχωρήσει σε αυθαίρετες αλλαγές ή να δημιουργήσει σημαντικά προβλήματα στη συσκευή, όπως πχ. απώλεια δεδομένων ή δυσλειτουργία και κατακόρυφη πτώση των επιδόσεων. 

Έχοντας κάνει backup την πιο πρόσφατη έκδοση κάθε σημαντικού εγγράφου, μπορείς να αποφύγεις εκνευρισμό, άγχος, προβλήματα λειτουργίας, ή ακόμα και να αποφύγεις να πέσεις θύμα εκβιασμού από ιούς και χάκερς. Τα backups αποτελούν αξιόλογη λύση στην περίπτωση που πέσεις θύμα κυβερνοεπίθεσης και μόλυνσης από malware. Προτείνουμε τη χρήση του Data Recovery Pro για την επαναφορά συστήματος.

Σχετικά με συντάκτη
Gabriel E. Hall
Gabriel E. Hall - Παθιασμένη web ερευνήτρια

Εάν ο δωρεάν οδηγός αφαίρεσης σας φάνηκε χρήσιμος και μείνατε ευχαριστημένοι από τις υπηρεσίες μας, τότε θα εκτιμούσαμε αν μας βοηθούσατε οικονομικά μέσω δωρεάς σας για να συνεχίσουμε το έργο μας. Ακόμα και το μικρότερο ποσόν θα εκτιμηθεί!

Επικοινώνησε με Gabriel E. Hall
Σχετικά με την εταιρεία Esolutions

Οδηγίες αφαίρεσης σε άλλες γλώσσες