Βαθμός σοβαρότητας:  
  (99/100)

Ιός Grupo de Delitos Telematicos. Τρόποι Αφαίρεσης (Οδηγός Απεγκατάστασης)

από Jake Doe - - | Τύπος: Προγράμματα Υποκλοπών

Ο ιός Grupo de Delitos Telematicos είναι ένα Ισπανικό ransomware (κακόβουλο λογισμικό που μπλοκάρει την πρόσβαση στον χρήστη σε σημαντικά αρχεία που έχει αποθηκευμένα στο σύστημα του υπολογιστή του και ζητάει κάποιο ποσόν ως λύτρα για την απελευθέρωση/αποκρυπτογράφησή τους), το οποίο διαδίδεται με γρήγορους ρυθμούς για αρκετές εβδομάδες τώρα.

Όπως ισχύει και για κάθε Ukash parasite, το κακόβουλο αυτό λογισμικό προσπαθεί να παραπλανήσει τα θύματά του πείθοντάς τους ότι έχουν ειδοποιηθεί από τις Αστυνομικές Αρχές της Ισπανίας λόγω των δήθεν παράνομων δραστηριοτήτων τους στο διαδίκτυο. Οι παράνομες αυτές δραστηριότητες μπορεί να περιλαμβάνουν παιδική πορνογραφία, πειρατικές λήψεις μουσικής ή βίντεο αρχείων, κλπ. Στην πραγματικότητα, η ειδοποίηση που εμφανίζεται από τον ιό Grupo de Delitos Telematicos δε σχετίζεται σε καμία περίπτωση με τις Αστυνομικές Αρχές της Ισπανίας και το κείμενό της θα πρέπει να αγνοηθεί! Ωστόσο, θα πρέπει να αφαιρέσετε άμεσα και ολοκληρωτικά τον ιό Grupo de Delitos Telematicos από τον υπολογιστή σας, γιατί έχει τη τάση να μπλοκάρει τη σύνδεση στο διαδίκτυο και την πρόσβαση σε νόμιμα και χρήσιμα προγράμμα κι αρχεία που βρίσκονται εγκαταστημένα στο σύστημα του υπολογιστή σας.

Πώς μπορεί ο ιός Grupo de Delitos Telematicos να διεισδύσει στον υπολογιστή μου?

Ο ιός Grupo de Delitos Telematicos διαδίδεται μέσω trojan, ο οποίος κρύβεται συνήθως μέσα σε Spam. Ακόμα όμως και παράνομοι / ύποπτοι ιστότοποι έχει παρατηρηθεί ότι συμμετέχουν ενεργά στη διαδικτυακή διάδοση του επικίνδυνου αυτού ransomware. Σε περίπτωση που καταφέρει να διεισδύσει και να εγκατασταθεί στον υπολογιστή σας, μπλοκάρει το σύστημα και κάνει τα πάντα για να αποφύγει την πιθανότητα διαγραφής του. Κατόπιν, εμφανίζει ένα τεράστιο μήνυμα το οποίο αναφέρει «Atención! Su ordenador personal ha sido bloqueado por razones de seguridad vistos los motivos abajo detallados» και ζητάει από τον χρήστη-θύμα να καταβάλει το ποσόν των 100 ευρώ ως λύτρα.

Προσοχή! Ασχέτως που αναφέρει νόμιμα συστήματα ηλεκτρονικών πληρωμών (Ukash, PaySafeCard, Moneypak, κλπ.), ο σκοπός αυτής της προειδοποίησης είναι να αποκτήσει πρόσβαση στα λεφτά σας και μόνο! Σας συνιστούμε λοιπόν να αγνοήσετε το περιεχόμενό της πλήρως και να προβείτε άμεσα σε αφαίρεση του ιού Grupo de Delitos Telematicos από το σύστημα του υπολογιστή σας.

Πώς μπορώ να αφαιρέσω τον ιό Grupo de Delitos Telematicos?

Εάν ο υπολογιστής σας μολυνθεί από τον ιό Grupo de Delitos Telematicos ή άλλο παράσιτο τύπου ransomware, τότε υπάρχει πολύ μεγάλη πιθανότητα ότι θα μπλοκαριστεί η πρόσβασή σας στο διαδίκτυο και δεν θα μπορείτε να κατεβάσετε κάποιο anti-malware πρόγραμμα. Για να μπορέσετε να ξεγελάσετε τον ιό πρώτα, έτσι ώστε να έχετε τη δυνατότητα να τρέξετε anti-malware στον υπολογιστή σας, σας συμβουλεύουμε να ακολουθήσετε κάποια από τις παρακάτω επιλογές:

* Μέθοδος Flash drive:

1. Χρησιμοποιήστε κάποιον άλλο υπολογιστή για να κατεβάσετε ένα πλήρως ενημερωμένο και αξιόπιστο anti-malware (λογισμικό προστασίας από κακόβουλα προγράμματα). Σας προτείνουμε να επιλέξετε κάποιο από αυτά τα τρία εξαίρετα προγράμματα ασφάλειας: SpyHunterCombo Cleaner, Reimage, Malwarebytes Malwarebytes.
2. Ενημερώστε το πρόγραμμα και αποθηκεύστε το σε USB drive ή CD.
3. Παράλληλα, reboot τον υπολογιστή που έχει μολυνθεί σε Ασφαλής Λειτουργία με Γραμμή Εντολών και συνδέστε το USB drive.
4. Reboot τον μολυσμένο με τον ιό Grupo de Delitos Telematicos υπολογιστή ακόμα μια φορά και προβείτε σε γενική σάρωση συστήματος.

* Οι χρήστες των οποίων ο υπολογιστής έχει μολυνθεί με Ukash ιούς έχουν τη δυνατότητα πρόσβασης σε άλλους λογαριασμούς στο σύστημα των Windows τους. Εάν κάποιος από αυτούς τους λογαριασμούς έχει δυνατότητες διαχειριστή (administrator rights), τότε λογικά θα μπορέσετε να τρέξετε το anti-malware.

* Προσπαθήστε να αρνηθείτε το Flash, έτσι ώστε να μη μπορεί το ransomware να λειτουργεί πλήρως. Για να απενεργοποιήσετε το Flash, πηγαίντε Macromedia support κι επιλέξτε ‘Deny’ (Άρνηση): http://www.macromedia.com/support/documentation/en/flashplayer/help/help09.html. Κατόπιν, προβείτε σε γενική σάρωση συστήματος χρησιμοποιώντας anti-malware.

* Χειροκίνητη αφαίρεση του ιού Manual Grupo de Delitos Telematicos:

  • Reboot τον μολυσμένο υπολογιστή σε ‘Ασφαλής Λειτουργία με γραμμή εντολών’ για να αποθηκεύσετε τον ιό Ukash (αυτό θα πρέπει να ισχύει για όλες τις εκδόσεις αυτής της κυβερνο-απειλής)
  • Εκτέλεση Regedit
  • Αναζήτηση WinLogon Καταχωρήσεων και σημειώστε όλα τα αρχεία που δεν είναι explorer.exe ή κενά. Αντικαταστήστε τα με explorer.exe.
  • Αναζήτηση στο μητρώο (registry) για αυτά τα αρχεία που σημειώσατε και διαγραφή των κλειδιών μητρώου (registry keys) που αναφέρονται σε αυτά τα αρχεία.
  • Reboot και προβείτε σε γενική σάρωση συστήματος χρησιμοποιώντας κάποιο από αυτά τα εξαίρετα και πλήρως ενημερωμένα προγράμματα ασφάλειας : Reimage ή SpyHunterCombo Cleaner για να αφαιρέσετε τα εναπομείναντα αρχεία που σχετίζονται με τον ιό.
Προσφορά
Κάντε το τώρα
Λήψη
Reimage (λογισμικό αφαίρεσης) Εγγύηση
Ικανοποίησης
Λήψη
Reimage (λογισμικό αφαίρεσης) Εγγύηση
Ικανοποίησης
Συμβατό με Microsoft Windows Supported versions Συμβατό με OS X Supported versions
Τι γίνεται σε περίπτωση αποτυχίας?
Εάν δεν κατάφερες να αφαιρέσεις τη ζημιά που προκάλεσε ο ιός χρησιμοποιώντας το Reimage, κάνε ερώτηση στην ομάδα υποστήριξης παρέχοντας όσο το δυνατόν περισσότερες πληροφορίες και λεπτομέρειες. 
Προτείνεται το Reimage για αφαίρεση της ζημιάς του ιού. Η δωρεάν σάρωση σας παρέχει τη δυνατότητα να ελέγξετε για το εάν ο υπολογιστής σας έχει μολυνθεί ή όχι. Εάν χρειασθεί να αφαιρέσετε κακόβουλο λογισμικό (βλ. malware), τότε θα πρέπει πρώτα να αγοράσετε την πλήρη έκδοση του προγράμματος ασφάλειας Reimage.

Σχετικά με συντάκτη

Jake Doe
Jake Doe

Εάν ο δωρεάν οδηγός αφαίρεσης σας φάνηκε χρήσιμος και μείνατε ευχαριστημένοι από τις υπηρεσίες μας, τότε θα εκτιμούσαμε αν μας βοηθούσατε οικονομικά μέσω δωρεάς σας για να συνεχίσουμε το έργο μας. Ακόμα και το μικρότερο ποσόν θα εκτιμηθεί!

Επικοινώνησε με Jake Doe
Σχετικά με την εταιρεία Esolutions

Πηγή: https://www.2-spyware.com/remove-grupo-de-delitos-telematicos-virus.html

Οδηγίες αφαίρεσης σε άλλες γλώσσες