Βαθμός σοβαρότητας:  
  (23/100)

Αφαίρεση ιού “Error 0x80072ee7” (Οδηγίες Αφαίρεσης) - Ιαν 2021 ενημέρωση

Προειδοποίηση “Error #0x80072ee7”: πραγματική ή παραπλανητική;

Στιγμιότυπο οθόνης του “Error 0x80072ee7” scam

Ο ιός “Error #0x80072ee7” αποτελεί ακόμα ένα χαρακτηριστικό παράδειγμα tech support scam που εμφανίζεται κατά την χρήση web browser. Υπάρχουν πολλά πράγματα που θα πρέπει να αναφερθούν σχετικά με αυτή την προειδοποίηση, όπως πχ. “τι είναι το σφάλμα 0x80072ee7”?

Πρώτα απ' όλα, αυτή η browser μόλυνση είναι επίσης γνωστή και ως Microsoft ή Windows Warning Alert 0x80072ee7. Η συγκεκριμένη προειδοποίηση είναι σαφώς παραπλανητική και προσπαθεί να πείσει τον εκάστοτε χρήστη-θύμα ότι η συσκευή του έχει μολυνθεί με ανεπιθύμητα προγράμματα κατασκοπίας τύπου spyware. Μάλιστα, η προειδοποίηση προσπαθεί να εκφοβίσει τον χρήστη-θύμα κάνοντάς τον να πιστεύει ότι τα πολύτιμα δεδομένα του κινδυνεύουν να υποκλαπούν από hackers. Ως λύση, προτείνεται στον χρήστη-θύμα να καλέσει το 0-800-046-5735.

Σημείωση: Μιας και υπάρχουν πολλά παρόμοια Microsoft Warning Alert scams που κυκλοφορούν αυτή τη στιγμή στο διαδίκτυο, ο τηλεφωνικός αριθμός επικοινωνίας μπορεί να ποικίλει. Έχει διαπιστωθεί ότι η συγκεκριμένη κυβερνο-μόλυνση στοχεύει δημοφιλείς web browsers, συμπ. των Chrome, Internet Explorer, κλπ. Λειτουργεί μέσω adware scripts. 

Το παρακάτω είναι ένα χαρακτηριστικό απόσπασμα του scam μηνύματος:

** Microsoft Warning Alert **
Malicious Pornographic Spyware/Riskware Detected
Error # 0x80072ee7
Please call us immediately at: 0-800-046-5735
Do not ignore this critical alert.

Το site του “Error 0x80072ee7” tech support scam μπορεί στην κυριολεξία να 'παραλύσει' για αρκετό χρονικό διάστημα το web browser σου. Αυτό, έχει ως αποτέλεσμα η έξοδος από τη σελίδα με το ψευδές / παραπλανητικό μήνυμα να είναι αρκετά δύσκολη. Μπορείς να βγεις από τη σελίδα μαρκάροντας το κουτάκι “Αποτροπή της σελίδας από δημιουργία πρόσθετων πλαισίων διαλόγου” (“Prevent this page from creating additional dialogues”). Εάν αυτό δε βοηθήσει, μπορείς να πατήσεις το συνδυασμό CTRL+SHIFT+ESC. Μόλις ανοίξει ο Task Manager, θα πρέπει να εντοπίσεις τη διεργασία, να κάνεις δεξί κλικ και να επιιλέξεις “Τέλος διεργασίας” (“End task”).

Συνήθως, το “Microsoft support error code 0x80072ee7” scam προσκολλάται μόνο στον browser. Με άλλα λόγια, μπορείς να απαλλαγείς απ' αυτό, απλά κλείνοντας τον web browser. Ωστόσο, έχουν αναφερθεί αρκετές περιπτώσεις όπου αυτή η browser μόλυνση εγκαθιστά κρυφά στο σύστημα-στόχο, διάφορα ανεπιθύμητα αρχεία. Για αυτό τον λόγο, και για να έχεις το κεφάλι σου ήσυχο, στην περίπτωση που σου εμφανιστεί η συγκεκριμένη προειδοποίηση, καλό θα ήταν να τσεκάρεις όλες τις εφαρμογές που εγκαταστάθηκαν πρόσφατα στο σύστημα του υπολογιστή σου. Εννοείται πως εάν εντοπίσεις άγνωστες / ύποπτες εφαρμογές, το προτιμότερο θα ήταν να προχωρήσεις σε απεγκατάστασή τους (κυρίως αυτές με “Άγνωστο” εκδότη / publisher).

Ο scam ιστότοπος μιμείται την επίσημη σελίδα Υποστήριξης της Microsoft (Microsoft Support page). Έτσι, κυρίως οι άπειροι χρήστες μπορούν πολύ εύκολα να παραπλανηθούν από τους scammers κάνοντάς τους να πιστεύουν ότι πρόκειται για νόμιμη υπηρεσία. Ωστόσο, θα πρέπει να σημειωθεί ότι η νόμιμη, αυθεντική υπηρεσία Υποστήριξης της Microsoft δε ζητάει από τους χρήστες να καλέσουν αριθμούς, και φυσικά ποτέ η επίσημη υπηρεσία δεν ορίζει ασφυκτικά και εκβιαστικά deadlines, όπως γίνεται στην περίπτωση του συγκεκριμένου scam.

Όταν ο χρήστης-θύμα βρεθεί σε αυτόν τον κακόβουλο ιστότοπο, το adware εμφανίζει αναδυόμενο μήνυμα, το οποίο μοιάζει με μια κοινή browser ειδοποίηση. Η συγκεκριμένη ειδοποίηση προειδοποιεί τον χρήστη-θύμα ότι δήθεν εντοπίστηκε στο σύστημα του υπολογιστή του κακόβουλο περιεχόμενο, το οποίο μπορεί να σχετίζεται με spyware παιδικής πορνογραφίας ή riskware.

Προσοχή! Αν σου εμφανιστεί αυτό το μήνυμα, αντί να καλέσεις τον αριθμό που θα σου προταθεί, σε συμβουλεύουμε να προβείς άμεσα σε εντοπισμό και ολοκληρωτική αφαίρεση του ιού “Error 0x80072ee7” virus από τον υπολογιστή σου. Για εύκολη, γρήγορη, ασφαλής κι αποτελεσματική αφαίρεση του ιού προτείνουμε να χρησιμοποίησεις κάποιο απ' αυτά τα εξαιρετικά και πολυδοκιμασμένα λογισμικά ασφαλείας: ReimageIntego, Malwarebytes, ή κάποιο άλλο παρομοίων δυνατοτήτων λογισμικό ασφαλείας anti-malware.

Ο απώτερος σκοπός του Microsoft Warning Alert Error #0x80072ee7a είναι να παραπλανήσει και να πείσει το μέγιστο δυνατό αριθμό χρηστών να καλέσουν τον τηλεφωνικό αριθμό που εμφανίζει. Θέλει πολύ μεγάλη προσοχή! Η κλήση αυτού του αριθμού μπορεί να χρεώσει υπέρογκα τον λογαριασμό του τηλεφώνου σου, ασχέτως που οι scammers υποστηρίζουν το αντίθετο. Επίσης, μέσω της κλήσης μπορεί να αποκτήσουν πρόσβαση σε ευαίσθητα προσωπικά σου δεδομένα ή να καταφέρουν να ελέγξουν το σύστημα του υπολογιστή σου από απομακρυσμένη απόσταση.

Μέσω του αναδυόμενου μηνύματος, το “Error # 0x80072ee7” malware ενημερώνει τον χρήστη-θύμα ότι το σύστημα του υπολογιστή του βρίσκεται σε άμεσο κίνδυνο. Μάλιστα, οι scammers προσπαθούν να τρομοκρατήσουν τον χρήστη κάνοντάς τον να πιστεύει ότι λόγω της κυβερβο-επίθεσης από malware, έχει χάσει ή έχει υποκλαπεί σημαντικό ποσοστό των 'πολύτιμων' δεδομένων του, όπως πχ.:

 • προσωπικά στοιχεία πιστωτικής κάρτας
 • Facebook και email προσωπικά στοιχεία σύνδεσης
 • φωτογραφίες και βίντεο που ήταν αποθηκευμένα στον υπολογιστή

Μάλιστα, για να κάνουν την κατάσταση να φαίνεται ακόμα πιο επικίνδυνη και επείγουσα, υποστηρίζουν πως η αγνόηση της προειδοποίησης μπορεί να αποτελέσει αιτία για την εμφάνιση ακόμα περισσότερων και πιο επικίνδυνων προβλημάτων. Έτσι, εάν ο χρήστης θέλει να προστατέψει τα προσωπικά του δεδομένα, αλλά και την εύρρυθμη λειτουργία του συστήματος, σύμφωνα με τους scammers, θα πρέπει να καλέσει άμεσα το 1-800-953-457. Φυσικά, δεν πρόκειται για τίποτα άλλο παρά για ψευδή / παραπλανητική υπηρεσία τεχνικής υποστήριξης που όχι μόνο δε θα λύσει τα δήθεν εντοπισμένα προβλήματα, αλλά, αντιθέτως, θα σου δημιουργήσει πλήθος πραγματικών προβλημάτων.

Ακόμα, υπάρχει η πιθανότητα να προσπαθήσουν να σε πείσουν να προβείς σε αγορά ψευδών / παραπλανητικών εργαλείων ασφαλείας. Για όλους αυτούς τους λόγους, προτείνουμε την άμεση εξουδετέρωση του ιού “Error 0x80072ee7” που εμφανίζει αυτή την παραπλανητική και δυνητικά επικίνδυνη προειδοποίηση. Στο τέλος του άρθρου θα βρεις αναλυτικές οδηγίες αφαίρεσης του ιού.

Απεικόνιση του ιού “Error 0x80072ee7”Ο ιός “Error 0x80072ee7” προσπαθεί να πείσει με παραπλανητικές μεθόδους τους χρήστες να καλέσουν σε μια ψευδή / παραπλανητική γραμμή δήθεν τεχνικής υποστήριξης.

Τρόποι προφύλαξης από scams τεχνικής υποστήριξης

Το adware πρόγραμμα που ευθύνεται για την εμφάνιση του ιού “Error # 0x80072ee7” virus, έχει τη τάση να εξαπλώνεται διαδικτυακά με τη βοήθεια της μεθόδου bundling. Η συγκεκριμένη μέθοδος χρησιμοποιείται ευρέως για τη διαδικτυακή εξάπλωση PUPs (potentially unwanted programs, δλδ. δυνητικά ανεπιθύμητων προγραμμάτων), όπως το συγκεκριμένο adware. Αυτά, έχουν τη τάση να 'κρύβονται' σε συνοδευτικά πακέτα λήψης (bundles) διαφόρων δωρεάν / δοκιμαστικών / shareware εφαρμογών τρίτων. Έτσι, εάν ο χρήστης που κατεβάζει μια τέτοια εφαρμογή δε δείξει την απαραίτητη προσοχή, τότε, πέραν από την εφαρμογή που επιθυμεί συνειδητά να κατεβάσει, θα διεισδύσουν παράλληλα στον υπολογιστή του όσα προγράμματα / αρχεία εμπεριέχονται στο συνοδευτικό πακέτο λήψης της.

Για να ελαχιστοποιήσεις τις πιθανότητες να διεισδύσουν στο σύστημα του υπολογιστή σου αυτού του είδους οι παράλληλες λήψεις PUPs, συνιστούμε να αποφεύγεις να επιλέγεις Γρήγορη (Quick) ή Βασική (Standard) μορφή εγκατάστασης, κάθε φορά που επιθυμείς να κατεβάσεις μια freeware / shareware / δοκιμαστική εφαρμογή από το διαδίκτυο.

Αντιθέτως, σε συμβουλεύουμε να επιλέγεις πάντα Για Προχωρημένους (Advanced) ή Προσαρμοσμένη (Custom) μορφή εγκατάστασης. Με αυτό το τρόπο θα έχεις μια σαφώς πιο ολοκληρωμένη εικόνα και καλύτερο έλεγχο σχετικά με το τι πραγματικά κατεβαίνει στον υπολογιστή σου, πέραν της εκάστοτε εφαρμογής που επιθυμείς συνειδητά να κατεβάσεις κάθε φόρα. Έτσι, θα μπορείς να εντοπίζεις και να ξετικάρεις τυχόν προτικαρισμένα κουτάκια εμφανιστούν κατά την λήψη και τα οποία θα αναφέρονται αυθαίρετα σε έγκρισή σου για την παράλληλη εγκατάσταση επιπρόσθετων / προαιρετικών / προτεινόμενων προγραμμάτων κι αρχείων, συνήθως PUPs, συμπ. και του Microsoft Error 0x80072ee7 malware.

Επίσης, πριν αποφασίσεις να κατεβάσεις μια εφαρμογή στον υπολογιστή σου από το διαδίκτυο, σε συμβουλεύουμε να διαβάσεις προσεκτικά την Πολιτική Απορρήτου, την Συμφωνία Αδειοδότησης Τελικού Χρήστη (EULA, End User's License Agreement), κι άλλα σχετικά έγγραφα. Μέσω αυτών, θα σχηματίσεις μια καλή πρώτη εικόνα κατά πόσον μπορείς να εμπιστευτείς την εκάστοτε εφαρμογή και τους developers ή όχι. Τώρα, ας προχωρήσουμε στο τελευταίο μέρος αυτού του άρθρου, δλδ. την αφαίρεση του ιού “Windows Warning Alert Error 0x80072ee7”.

Ολοκληρωτική αφαίρεση του browser ιού “Error 0x80072ee7”

Στη συγκεκριμένη περίπτωση έχεις δυο επιλογές: χειροκίνητη ή αυτόματη αφαίρεση. Προτείνουμε να επιλέξεις την αυτόματη αφαίρεση του ιού “Error 0x80072ee7”, δλδ. χρησιμοποιώντας ένα πλήρως ενημερωμένο κι αξιόπιστο λογισμικό ασφαλείας anti-malware / anti-spyware / antivirus. Θα πρέπει να σημειωθεί ότι το λογισμικό ασφαλείας εκτός από τον ίδιο τον ιό, θα μπορέσει να εντοπίσει και να αφαιρέσει αυτόματα και όλα τα web scripts που τυχόν διείσδυσαν κρυφά στο σύστημα του υπολογιστή και σχετίζονται με το συγκεκριμένο scam. Κατόπιν, συνιστούμε επαναφορά (reset) του web browser.

Μπορεί να αποδειχτεί πιο περίπλοκο και χρονοβόρο, απ' ότι μπορεί αρχικά να υπολόγιζες, το να εντοπίσεις και να αφαιρέσεις όλα τα βοηθητικά αρχεία που σχετίζονται με το συγκεκριμένο adware και τα οποία κατάφεραν να διεισδύσουν κρυφά στο σύστημα του υπολογιστή και τους web browsers σου. Επομένως, μπορεί να σου πάρει ακόμα και ώρες να τσεκάρεις προσεκτικά το σύστημα και να προχωρήσεις στις απαραίτητες ενέργειες ώστε να σταματήσεις τις ανακατευθύνσεις προς αυτό το παραπλανητικό και δυνητικά επικίνδυνο site. Παρόλα αυτά, εάν ακόμα επιμένεις στην χειροκίνητη αφαίρεση του ιού “Error 0x80072ee7”, τότε θα πρέπει να ακολουθήσεις προσεκτικά και βήμα προς βήμα τις οδηγίες χειροκίνητης αφαίρεσης του ιού που θα βρεις παρακάτω.

Μπορείς να αφαιρέσεις τη ζημιά που έκανε ο ιός με τη βοήθεια του ReimageIntego. Τα SpyHunter 5Combo Cleaner και Malwarebytes συνιστώνται για τον εντοπισμό δυνητικά ανεπιθύμητων προγραμμάτων και ιών συμπ. όλων των αρχείων και καταχωρήσεων μητρώου που σχετίζονται με αυτά. 

Προσφορά
Κάντε το τώρα
Λήψη
Reimage Εγγύηση
Ικανοποίησης
Λήψη
Intego Εγγύηση
Ικανοποίησης
Συμβατό με Microsoft Windows Supported versions Συμβατό με OS X Supported versions
Τι γίνεται σε περίπτωση αποτυχίας?
Εάν δεν κατάφερες να αφαιρέσεις τη ζημιά που προκάλεσε ο ιός χρησιμοποιώντας το  Reimage Intego, κάνε ερώτηση στην ομάδα υποστήριξης παρέχοντας όσο το δυνατόν περισσότερες πληροφορίες και λεπτομέρειες. 
Το  Reimage Intego έχει δωρεάν scanner περιορισμένων δυνατοτήτων. Το scanner του Reimage Intego είναι σαφώς καλύτερο και με περισσότερες δυνατότητες όταν αποκτήσεις επί πληρωμή την πλήρη έκδοση. Όταν ο δωρεάν scanner εντοπίσει θέματα, μπορείς να τα επιδιορθώσεις με δωρεάν χειροκίνητη επιδιόρθωση ή να τα επιδιορθώσεις αυτόματα, σίγουρα, και γρήγορα, αγοράζοντας την πλήρη έκδοση.
Εναλλακτικά Προγράμματα
Το κάθε λογισμικό έχει διαφορετικούς σκοπούς και διαφορετικές δυνατότητες. Έτσι, εάν δεν κατάφερες να διορθώσεις τα αλλοιωμένα αρχεία με το Reimage, τότε συνιστούμε να δοκιμάσεις το SpyHunter 5.
Εναλλακτικά Προγράμματα
Το κάθε λογισμικό έχει διαφορετικούς σκοπούς και διαφορετικές δυνατότητες. Έτσι, εάν δεν κατάφερες να διορθώσεις τα αλλοιωμένα αρχεία με το Intego, τότε συνιστούμε να δοκιμάσεις το Combo Cleaner.

Οδηγός Χειροκίνητης Αφαίρεσης του ιού “Error 0x80072ee7”:

Αφαίρεση “Error 0x80072ee7” από συστήματα Windows

Εάν αποφασίσεις να προβείς σε χειροκίνητη αφαίρεση του ιού “Error 0x80072ee7”, τότε θα πρέπει να ακολουθήσεις προσεκτικά και βήμα προς βήμα τις παρακάτω οδηγίες και να σιγουρευτείς ότι θα αφαιρέσεις όλες τις κακόβουλες και ύποπτες καταχωρήσεις από τον υπολογιστή και τους web browsers σου.

 1. Κάντε κλικ στο κουμπί Start Control Panel Programs and Features (αν είστε Windows XP χρήστης, κάντε κλικ στο κουμπί Add/Remove Programs). Κάντε κλικ στο κουμπί 'Start -> Control Panel -> Programs and Features' (αν είστε 'Windows XP' χρήστης, κάντε κλικ στο κουμπί 'Add/Remove Programs').
 2. Αν είστε Windows 10 / Windows 8 χρήστης, κάντε δεξί κλικ στη κάτω αριστερή γωνία της οθόνης. Μόλις εμφανιστεί το Quick Access Menu, επιλέξτε Control Panel και Uninstall a Program. Αν είστε 'Windows 10 / Windows 8' χρήστης, κάντε δεξί κλικ στη κάτω αριστερή γωνία της οθόνης. Μόλις εμφανιστεί το 'Quick Access Menu', επιλέξτε 'Control Panel' και 'Uninstall a Program'.
 3. Απεγκαταστήστε το “Error 0x80072ee7” και σχετικά προγράμματα
  Εδώ, βρείτε το “Error 0x80072ee7” ή άλλες πρόσφατα εγκατεστημένες/ύποπτες εφαρμογές.
 4. Καταργήστε τις και κάντε κλικ στο κουμπί OK για να αποθηκευτούν οι αλλαγές. Κάντε δεξί κλικ σε κάθε ύποπτη εγγραφή και επιλέξτε 'Uninstall'

Αφαίρεση “Error 0x80072ee7” από σύστημα Mac OS X

 1. Αν χρησιμοποιείτε το OS X, κάντε κλικ στο κουμπί Go στη πάνω αριστερή γωνία της οθόνης και επιλέξτε Applications. Κάντε κλικ στο 'Go' και επιλέξτε 'Applications'
 2. Περιμένετε μέχρι να δείτε το φάκελο Applications και βρείτε το “Error 0x80072ee7” ή άλλα ύποπτα προγράμματα σε αυτόν. Τώρα, κάντε δεξί κλικ σε όλες αυτές τις εγγραφές και επιλέξτε Move to Trash. Κάντε κλικ σε όλες τις κακόβουλες εγγραφές και επιλέξτε 'Move to Trash'

Αφαίρεση “Error 0x80072ee7” από Internet Explorer (IE)

Στην περίπτωση που ο ιός “Error 0x80072ee7” μολύνει τον Internet Explorer, τότε θα πρέπει να ακολουθήσεις τις παρακάτω οδηγίες ώστε να επαναφέρεις τον web browser σου στην κανονικότητα.

 1. Αφαιρέστε τα επικίνδυνα πρόσθετα
  Ανοίξτε το Internet Explorer, κάντε κλικ στο εικονίδιο των Εργαλείων (μενού IE) στη πάνω δεξιά γωνία του προγράμματος περιήγησης και επιλέξτε Manage Add-ons. Κάντε κλικ στο εικονίδιο του μενού και επιλέξτε 'Manage add-ons'
 2. Θα δείτε το παράθυρο Manage Add-ons. Εδώ, βρείτε το “Error 0x80072ee7” και άλλες ύποπτες προσθήκες. Απενεργοποιήστε αυτές τις εγγραφές κάνοντας κλικ στο Disable: Κάντε δεξί κλικ σε σε κάθε κακόβουλη εγγραφή και επιλέξτε 'Disable'
 3. Αλλάξτε την αρχική σας σελίδα αν τροποποιήθηκε από αυτόν τον ιό:
  Κάντε κλικ στο εικονίδιο των Εργαλείων (μενού) στη πάνω δεξιά γωνία του προγράμματος περιήγησης και επιλέξτε Internet Options. Μείνετε στη καρτέλα General.
 4. Εδώ, αφαιρέστε τις κακόβουλες URL και εισάγετε την ιστοσελίδα της αρεσκείας σας. Κάντε κλικ στο Apply για να αποθηκευτούν οι αλλαγές. Διαγράψτε τις κακόβουλες URL, εισάγετε την ιστοσελίδα της αρεσκείας σας και κάντε κλικ στο 'Apply' για να αποθηκευτούν οι αλλαγές
 5. Επαναφέρετε το Internet Explorer
  Κάντε κλικ στο εικονίδιο των Εργαλείων (μενού) ξανά και επιλέξτε Internet options. Πηγαίνετε στη καρτέλα Advanced.
 6. Εδώ, επιλέξτε Reset.
 7. Σε αυτό το παράθυρο, ελέξτε το Delete personal settings και επιλέξτε Reset ξανά για να ολοκληρώσετε την αφαίρεση του “Error 0x80072ee7”. Πηγαίνετε στη καρτέλα 'Advanced' και κάντε κλικ στο κουμπί 'Reset'. Τώρα επιλέξτε το 'Delete personal settings' και κάντε ξανά κλικ στο κουμπί 'Reset'

Αφαίρεση του ιού “Error 0x80072ee7” από Microsoft Edge

Ο ιός μπορεί να έχει εγκαταστήσει κρυφά ύποπτα εργαλεία στον web browser σου. Είναι πολύ σημαντικό να τα εντοπίσεις και να τα αφαιρέσεις όλα από το Microsoft Edge.

Επαναφορά ρυθμίσεων Microsoft Edge (Μέθοδος 1) :

 1. Τρέξε την εφαρμογή Microsoft Edge και κάνε click More (οι τρεις τελίτσες στην πάνω δεξιά γωνία της οθόνης).
 2. Κάνε click Settings για άνοιγμα κι άλλων επιλογών.
 3. Μόλις εμφανιστεί το παράθυρο Settings, κάνε click στο κουμπί Choose what to clear κάτω από την επιλογή Clear browsing data. Πήγαινε Ρυθμίσεις κι επέλεξε 'Choose what to clear'
 4. Εδώ, μπορείς να επιλέξεις αυτά που θέλεις να αφαιρέσεις. Κατόπιν, κάνε click Clear. Επέλεξε το κουμπί 'Clear'
 5. Τώρα κάνε δεξί click στο κουμπί Start (Windows logo). Κατόπιν, επέλεξε Task Manager. Άνοιξε το μενού έναρξης κι επέλεξε 'Task Manager'
 6. Όταν βρεθείς στην καρτέλα Processes, ψάξε για Microsoft Edge.
 7. Κάνε δεξί click και επέλεξε Go to details. Εάν δε βρίσκεις την επιλογή Go to details, κάνε click More details και ξανακολούθησε τα προηγούμενα βήματα. Δεξί click στο 'Microsoft Edge' κι επιλογή 'Go to details' Επέλεξε 'More details' στην περίπτωση που η επιλογή 'Go to details' δεν εμφανιστεί
 8. Μόλις εμφανιστεί η καρτέλα Details, εντόπισε όλες τις καταχωρήσεις που εμπεριέχουν το Microsoft Edge. Κάνε δεξί click σε καθεμιά από αυτές τις καταχωρήσεις κι επέλεξε End Task για να τις τερματίσεις. Εντόπισε τις καταχωρήσεις Microsoft Edge και επέλεξε 'End Task'

Επαναφορά Microsoft Edge browser (Μέθοδος 2) :

Εάν δε τα καταφέρεις με τη Μέθοδο 1, τότε θα πρέπει να ακολουθήσεις την προηγμένη μέθοδο επαναφοράς Edge.

 1. Σημείωση : θα πρέπει να κάνεις πρώτα backup όλα σου τα δεδομένα πριν χρησιμοποιήσεις αυτή τη μέθοδο.
 2. Βρες αυτό τον φάκελο στον υπολογιστή σου: C:\Users\%username%\AppData\Local\Packages\Microsoft.MicrosoftEdge_8wekyb3d8bbwe.
 3. Επέλεξε κάθε καταχώρηση που έχει αποθηκευτεί και δεξί click. Κατόπιν, επιλογή Delete . Πήγαινε στον φάκελο Microsoft Edge, κάνε δεξί click σε κάθε καταχώρηση και click 'Delete'
 4. Click στο κουμπί Start (Windows logo) και πληκτρολόγησε window power στη γραμμή Search my stuff .
 5. Δεξί click στην καταχώρηση Windows PowerShell κι επιλογή Run as administrator. Εντόπισε το Windows PowerShell, δεξί click πάνω του, κι επιλογή 'Run as administrator'
 6. Στην Οθόνη Διαχειριστή : Θα εμφανιστεί το παράθυρο PowerShell. Κάνε επικόλληση αυτή τη γραμμή εντολών μετά από PS C:\WINDOWS\system32> και πάτησε Enter:
  Get-AppXPackage -AllUsers -Name Microsoft.MicrosoftEdge | Foreach {Add-AppxPackage -DisableDevelopmentMode -Register $($_.InstallLocation)\AppXManifest.xml -Verbose}
  Αντιγραφή κι επικόλληση της ζητούμενης εντολής. Κατόπιν, πάτησε 'Enter'

Μόλις ολοκληρωθούν επιτυχώς αυτά τα βήματα, το “Error 0x80072ee7” θα πρέπει να έχει αφαιρεθεί από τον Microsoft Edge browser.

Αφαίρεση “Error 0x80072ee7” από Mozilla Firefox (FF)

Το “Error 0x80072ee7” scam μπορεί να έχει ενεργοποιηθεί από κάποιο ύποπτο browser πρόσθετο (ad-on) το οποίο εγκαταστάθηκε κρυφά στον Mozilla Firefox. Είναι πολύ σημαντικό να το εντοπίσεις και να το αφαιρέσεις ολοκληρωτικά.

 1. Αφαιρέστε επικίνδυνες επεκτάσεις
  Ανοίξτε το Mozilla Firefox, κάντε κλικ στο εικονίδιο του μενού (πάνω δεξιά γωνία) και επιλέξτεAdd-ons Extensions. Κάντε κλικ στο εικονίδιο του μενού και επιλέξτε 'Add-ons'
 2. Εδώ, επιλέξτε το “Error 0x80072ee7” και άλλες αμφισβητήσιμες προσθήκες. Κάντε κλικ στο Remove για να διαγράψετε αυτές τις εγγραφές. Επιλέξτε το 'Extensions' και βρείτε κακόβουλες εγγραφές. Κάντε κλικ στο 'Remove' για να απαλλαγείτε από αυτές
 3. Επαναφέρετε το Mozilla Firefox
  Κάντε κλικ στο μενού Firefox στη πάνω αριστερή γωνία και κάντε κλικ στο ερωτηματικό. Εδώ, επιλέξτε Troubleshooting Information. Κάντε κλικ στο εικονίδιο του μενού και μετά στο '?'. Επιλέξτε 'Troubleshooting Information'
 4. Τώρα θα δείτε το μήνυμα Reset Firefox to its default state με το κουμπί Reset Firefox. Κάντε κλικ σε αυτό το κουμπί μερικές φορές και ολοκληρώστε την αφαίρεση του “Error 0x80072ee7” . Κάντε κλικ μερικές φορές στο κουμπί 'Reset Firefox'

Αφαίρεση “Error 0x80072ee7” από Google Chrome

Η παραπλανητική προειδοποίηση “Error 0x80072ee7” Tech Support Scam μπορεί να εμφανίστηκε με τη βοήθεια κάποιας ύποπτης browser επέκτασης που εγκαταστάθηκε κρυφά στο Google Chrome. Θα πρέπει να ακολουθήσεις τις παρακάτω οδηγίες για τον εντοπισμό και την αφαίρεση της ύποπτης browser επέκτασης:

 1. Διαγράψτε τις κακόβουλες προσθήκες
  Ανοίξτε το Google Chrome, κάντε κλικ στο εικονίδιο του μενού (πάνω δεξιά γωνία) και επιλέξτεTools Extensions. Κάντε κλικ στο εικονίδιο του μενού. Επιλέξτε 'Tools' και 'Extensions'
 2. Εδώ, επιλέξτε το “Error 0x80072ee7” και άλλες κακόβουλες προσθήκες και επιλέξτε το εικονίδιο του κάδου για να διαγράψετε αυτές τις εγγραφές. Βρείτε κακόβουλες εγγραφές και διαγράψτε τις κάνοντας κλικ στο εικονίδιοι του Κάδου
 3. Κάντε κλικ στο εικονίδιο του μενού ξανά και επιλέξτε το Settings Manage Search engines που βρίσκεται στην ενότητα Search. Στο σημείο 'Settings', επιλέξτε 'Manage search engines...'
 4. Στο σημείο Search Engines..., αφαιρέστε τις κακόβουλες σελίδες αναζήτησης. Προτείνουμε να αφαήσετε την ιστοσελίδα της Google ή μια της αρεσκείας σας. Κάντε κλικ στο 'X' για να αφαιρέσετε τις κακόβουλες URLs
 5. Επαναφέρετε το Google Chrome
  Κάντε κλικ στο εικονίδιο του μενού στη πάνω δεξιά γωνία του Google Chrome και επιλέξτε Settings.
 6. Μετακινηθείτε προς το τέλος της σελίδας και κάντε κλικ στο Reset browser settings. Στο σημείο 'Settings', μετακινηθείτε προς τα κάτω και κάντε κλικ στο κουμπί 'Reset browser settings'
 7. Κάντε κλικ στο Reset για να επιβεβαιώσετε και να ολοκληρώσετε την αφαίρεση του “Error 0x80072ee7”. Κάντε κλικ στο κουμπί 'Reset' για να ολοκληρώσε τε την αφαίρεση σας

Αφαίρεση “Error 0x80072ee7” από Safari

 1. Αφαιρέστε επικίνδυνες επεκτάσεις
  Ανοίξτε το πρόγραμμα περιήγησης Safari και κάντε κλικ στο Safari στο μενού, στο πάνω αριστερό μέρος της οθόνης. Μετά, επιλέξτε Preferences. Κάντε κλικ στο 'Safari' και επιλέξτε 'Preferences'
 2. Εδώ, επιλέξτε Extensions και βρείτε το “Error 0x80072ee7” ή άλλες ύποπτες εγγραφές. Κάντε κλικ στο κουμπί Uninstall για να απαλλαγείτε από αυτές. Πηγαίνετε 'Extensions' και απεγκαταστήστε τα κακόβουλα πρόσθετα
 3. Επαναφέρετε το Safari
  Ανοίξτε το πρόγραμμα περιήγησης Safari και κάντε κλικ στο Safari στο μενού, στη πάνω αριστερή γωνία της οθόνης. Εδώ, επιλέξτε Reset Safari.... Κάντε κλικ στο 'Safari' και επιλέξτε 'Reset Safari...'
 4. Τώρα, θα δείτε ένα παράθυρο με αναλυτικές επιλογές επαναφοράς. Όλες αυτές οι επιλογές είναι συνήθως επιλεγμένες, αλλά μπορείτε να επιλέξετε ποιές θέλετε να επαναφέρετε. Κάντε κλικ στο κουμπί Reset για να ολοκληρώσετε τη διαδικασία αφαίρεσης του “Error 0x80072ee7”. Διαλέξτε όλες τις επιλογές και κάντε κλικ στο κουμπί 'Reset'

Μην αφήσεις την Κυβέρνηση να σε παρακολουθεί

Έχουν αναφερθεί πολλά περιστατικά με τις Κυβερνήσεις ανά τον κόσμο να υποκλέπτουν προσωπικά δεδομένα και να παρακολουθούν τη διαδικτυακή δραστηριότητα και τις διαδικτυακές προτιμήσεις των πολιτών. Καλό θα ήταν λοιπόν να λάβεις πολύ σοβαρά υπόψιν τη συγκεκριμένη κατάσταση και να ενημερωθείς για τις σκοτεινές και αθέμιτες πρακτικές συλλογής πληροφοριών. Σε συμβουλεύουμε να αποφεύγεις ύποπτες, παρασκηνιακές, σκοτεινές, αθέμιτες πρακτικές κατασκοπείας που προέρχονται από την Κυβέρνηση και διάφορους κυβερνητικούς οργανισμούς. Ο καλύτερος τρόπος για να τα καταφέρεις είναι να σερφάρεις τελείως incognito, δλδ. τελείως ανώνυμα στο διαδίκτυο. 

Μπορείς να επιλέξεις διαφορετική τοποθεσία κάθε φορά που είναι να συνδεθείς online και να αποκτήσεις διαδικτυακή πρόσβαση σε οποιοδήποτε περιεχόμενο επιθυμείς, χωρίς κανέναν απολύτως περιορισμό πρόσβασης. Πλέον, θα μπορείς να απολαμβάνεις χωρίς κανένα απολύτως πρόβλημα ή έγνοια, καθώς και χωρίς κανένα άγχος μήπως χακαριστείς, χρησιμοποιώντας Private Internet Access VPN υπηρεσίες.

Έτσι, θα μπορείς να ελέγχεις τις πληροφορίες που μπορούν να γίνουν προσβάσιμες από την Κυβέρνηση και τους κρατικούς οργανισμούς, καθώς και από άλλους ανεπιθύμητους τρίτους, σερφάροντας ανενόχλητα στο διαδίκτυο χωρίς τον φόβο ότι μπορεί να σε κατασκοπεύουν. Ακόμα και αν η διαδικτυακή δραστηριότητά σου είναι καθόλα νόμιμη ή ακόμα κι αν εμπιστεύεσαι πλήρως τις διαδικτυακές υπηρεσίες, πλατφόρμες που επιλέγεις, καλό θα ήταν να προστατεύεις το ιδιωτικό σου απόρρητο και να προτιμάς να χρησιμοποιείς VPN υπηρεσίες.

Backup αρχεία για μελλοντική χρήση, στην περίπτωση malware επίθεσης

Οι χρήστες υπολογιστών μπορεί να υποστούν διαφόρων ειδών απώλειες λόγω κυβερνομολύνσεων ή λόγω λαθών στα οποία μπορεί να υποπέσουν. Τα προβλήματα λογισμικού που μπορεί να δημιουργήσει μια επίθεση από malware ή η απευθείας απώλεια δεδομένων λόγω κρυπτογράφησης, μπορεί να δημιουργήσουν προβλήματα στη λειτουργία της συσκευής ή μόνιμη βλάβη. Εάν διατηρείς σωστά και ενημερωμένα backups, μπορείς εύκολα να ανακτήσεις τα δεδομένα σου και να επιστρέψεις γρήγορα και πάλι στην κανονικότητα.

Είναι πολύ σημαντικό να δημιουργείς τακτικά ενημερωμένα backups μετά από οποιαδήποτε αλλαγή στη συσκευή, έτσι ώστε να επιστρέψεις στο σημείο πριν την επίθεση malware, καθώς ένα malware μπορεί να προχωρήσει σε αυθαίρετες αλλαγές ή να δημιουργήσει σημαντικά προβλήματα στη συσκευή, όπως πχ. απώλεια δεδομένων ή δυσλειτουργία και κατακόρυφη πτώση των επιδόσεων. 

Έχοντας κάνει backup την πιο πρόσφατη έκδοση κάθε σημαντικού εγγράφου, μπορείς να αποφύγεις εκνευρισμό, άγχος, προβλήματα λειτουργίας, ή ακόμα και να αποφύγεις να πέσεις θύμα εκβιασμού από ιούς και χάκερς. Τα backups αποτελούν αξιόλογη λύση στην περίπτωση που πέσεις θύμα κυβερνοεπίθεσης και μόλυνσης από malware. Προτείνουμε τη χρήση του Data Recovery Pro για την επαναφορά συστήματος.

Σχετικά με συντάκτη
Alice Woods
Alice Woods

Εάν ο δωρεάν οδηγός αφαίρεσης σας φάνηκε χρήσιμος και μείνατε ευχαριστημένοι από τις υπηρεσίες μας, τότε θα εκτιμούσαμε αν μας βοηθούσατε οικονομικά μέσω δωρεάς σας για να συνεχίσουμε το έργο μας. Ακόμα και το μικρότερο ποσόν θα εκτιμηθεί!

Επικοινώνησε με Alice Woods
Σχετικά με την εταιρεία Esolutions

Πηγή: https://www.2-spyware.com/remove-error-0x80072ee7-virus.html
Οδηγίες αφαίρεσης σε άλλες γλώσσες

Η γνώμη σας σχετικά με “Error 0x80072ee7” virus