Αφαίρεση ιού Dyre

από Ugnius Kiguolis - - | Τύπος: Δούρειοι Ίπποι

Οδηγός Απεγκατάστασης του ιού Dyre

Τι είναι το Ιός Dyre?

Τι είναι ο ιός Dyre ?

Ο ιός Dyre είναι ουσιαστικά ένας επικίνδυνος trojan τον οποίο μπορεί να συναντήσετε και ως Dyreza ή Dyre/Dyreza. Επίσης γνωστός και ως banking malware ή banking trojan, ο συγκεκριμένος ιός έχει χρησιμοποιηθεί ουκ ολίγες φορές για υποκλοπή απόρρητων οικονομικών στοιχείων, με απώτερο σκοπό τα χρήματα των χρηστών-θυμάτων.

Σε περίπτωση που καταφέρει να διεισδύσει και να εγκατασταθεί στο σύστημα του υπολογιστή σας, αρχίζει να καταγράφει τις πληκτρολογήσεις σας. Με αυτό το τρόπο, καταφέρνει και συλλέγει ευαίσθητα/απόρρητα προσωπικά δεδομένα. Με το που συγκεντρώσει τον απαιτούμενο όγκο των προσωπικών δεδομένων που έχει σχεδιαστεί να κάνει, συνδέεται αυθαίρετα και παρασκηνιακά στον απομακρυσμένο του server κι αποστέλλει όλα αυτά που κατάφερε να υποκλέψει/καταγράψει στους hacker δημιουργούς του. Υπολογίζουμε ότι ο ιός Dyre έχει καταφέρει ήδη να βοηθήσει hackers να αποκτήσουν πρόσβαση σε εκατοντάδες χιλιάδες δολάρια, και φυσικά δεν πρόκειται να σταματήσει το κακόβουλο έργο του!

Μάλιστα, κατόπιν ερευνών και δοκιμών, φτάσαμε στο συμπέρασμα ότι ο συγκεκριμένος trojan έχει ενημερωθεί κι αναβαθμιστεί πλήρως το τελευταίο καιρό κι εμπεριέχει πλέον περισσότερες δυνατότητες. Επίσης, έχει τη δυνατότητα, αλλά και τη τάση, να αποκτάει πρόσβαση σε διαφόρων ειδών κωδικούς πρόσβασης χρηστών ή ακόμα και να τους ανακατευθύνει σε άγνωστους κι αμφιβόλου αξιοπιστίας/ασφάλειας ιστότοπους. Σε αυτούς τους ιστότοπους, οι χρήστες κινδυνεύουν άμεσα να εκθέσουν σε κίνδυνο την εύρυθμη λειτουργία κι ασφάλεια του συστήματος, αλλά και των ευαίσθητων/απόρρητων προσωπικών τους δεδομένων, κι εν τέλει να κατεβάσουν άθελα/ασυνείδητα κι άλλα ανεπιθύμητα ή ακόμα και κακόβουλα προγράμματα κι αρχεία μολύνοντας ακόμα περισσότερο το σύστημα του υπολογιστή τους.

Συνοψίζοντας, ο ιός Dyre αποτελεί μια άκρως επικίνδυνη κυβερνο-απειλή την οποία πρέπει πάση θυσία να αποφύγετε, γιατί διαφορετικά θα χρειαστεί να αντιμετωπίσετε πολύ δυσάρεστες κι επικίνδυνες καταστάσεις τόσο για το σύστημα του υπολογιστή σας όσο και για τα απόρρητα προσωπικά δεδομένα σας κι εν τέλει για τα χρήματά σας! Για αυτό σας συμβουλεύουμε κατηγορηματικά να έχετε πάντα εγκαταστημένο και απολύτως λειτουργικό κάποιο πλήρως ενημερωμένο κι αξιόπιστο anti-virus και anti-spyware (λογισμικό προστασίας από προγράμματα κατασκοπίας).

Για περιπτώσεις όπως αυτή, σας προτείνουμε να χρησιμοποιείτε το εξαίρετο πρόγραμμα ασφάλειας ReimageIntego , καθώς πρόκειται για ένα ιδιαιτέρως δυνατό anti-spyware το οποίο μέσω των διάφορων χρήσιμων κι αποτελεσματικών λειτουργιών του θα σας βοηθήσει να θωρακίσετε και να προστατέψετε πλήρως το σύστημα του υπολογιστή σας και τα προσωπικά δεδομένα που έχετε αποθηκευμένα εκεί από κυβερνο-απειλές, όπως διεισδύσεις επικίνδυνων και ύπουλων trojans.

Πώς μπορεί ο ιός Dyre να διεισδύσει στον υπολογιστή μου ?

Ο ιός Dyre διαδίδεται διαδικτυακά κυρίως μέσω spam, επομένως θα πρέπει να είστε ιδιαιτέρως προσεκτικοί κι επιφυλακτικοί με ύποπτα emails που εμπεριέχουν αρχεία, τα οποία τις περισσότερες φορές τα βρίσκετε ως επισυνάψεις. Αν τις κλικάρετε, τότε το πιο πιθανόν είναι να καταλήξετε να δώσετε πρόσβαση διείσδυσης σε διαφόρων ειδών ανεπιθύμητα ή ακόμα και κακόβουλα προγράμματα, όπως πχ. το συγκεκριμένο trojan.

Για να μπορέσετε να καταλάβετε ότι πρόκειται για ψευδές/παραπλανητικό/μολυσμένο email, θα πρέπει πρώτα να ελέγξετε ποιος είναι ο αποστολέας και κατά πόσο αξιόπιστος και γνωστός είναι. Έτσι, αν για παράδειγμα διαπιστώσετε ότι ο αποστολέας δεν έχει καμία σχέση με την εταιρία που φαινομενικά εκπροσωπεί, τότε σαφώς και θα πρέπει να αγνοήσετε πλήρως το περιεχόμενο αυτού του email και φυσικά να το διαγράψετε άμεσα! Επίσης, καλό θα ήταν να ελέγξετε αν έχει τυπογραφικά και γραμματικά λάθη, γιατί τα επίσημα emails εταιριών είναι γραμμένα με άψογο τρόπο, σε αντίθεση με τα ύποπτα που συνήθως έχουν ένα σωρό λάθη κι ασάφειες. Τέλος, δώστε προσοχή στο κυρίως σώμα του κειμένου και δείτε τι γράφει. Εάν σας πληροφορεί πχ. ότι κερδίσατε σε κάποια άγνωστη λοταρία, κληρονομήσατε κάποια τεράστια περιουσία από άγνωστο άτομο, κτλ., τότε σαφώς και πρόκειται για απάτη!

Εάν πιστεύετε ότι ο υπολογιστής σας μπορεί να έχει μολυνθεί από τον ιό Dyre, τότε θα πρέπει να δράσετε άμεσα, καθώς κάθε στιγμή μετράει, και δυστυχώς εις βάρος σας! Έχοντας εγκαταστημένο αυτό τον ιό στο σύστημα του υπολογιστή σας, κινδυνεύετε άμεσα να αποκτήσουν πρόσβαση hackers στα απόρρητα οικονομικά σας, και όχι μόνο, δεδομένα κι εν τέλει στα χρήματά σας!

Πώς μπορώ να αφαιρέσω τον ιό Dyre ?

Εάν πιστεύετε ότι ο υπολογιστής σας έχει μολυνθεί με τον ιό Dyre, τότε θα πρέπει να τον αφαιρέσετε ολοκληρωτικά όσο πιο γρήγορα μπορείτε! Σε διαφορετική περίπτωση, μπορεί να χάσετε τα χρήματά σας ή να ανακατευθυνθείτε σε άγνωστους κι αμφιβόλου αξιοπιστίας/ασφάλειας ιστότοπους, θέτοντας σε άμεσο κίνδυνο απόρρητα προσωπικά σας δεδομένα, όπως στοιχεία συνδέσεων, τραπεζικών λογαριασμών, και κωδικούς πρόσβασης!

Για να απαλλαγείτε λοιπόν από αυτή τη σοβαρή κυβερνο-απειλή, θα πρέπει να προβείτε άμεσα σε γενική σάρωση συστήματος χρησιμοποιώντας κάποιο πλήρως ενημερωμένο κι αξιόπιστο anti-spyware (λογισμικό προστασίας από προγράμματα κατασκοπίας). Αυτό θα αναλάβει αυτόματα να εντοπίσει και να αφαιρέσει ολοκληρωτικά όλα τα ύποπτα/ανεπιθύμητα/κακόβουλα προγράμματα κι αρχεία που μπορεί να διείσδυσαν κρυφά στον υπολογιστή σας και να τον μόλυναν. Για περιπτώσεις όπως αυτή, σας προτείνουμε να χρησιμοποιείτε κάποιο από αυτά τα δυο εξαίρετα προγράμματα ασφάλειας : ReimageIntego ή SpyHunter 5Combo Cleaner.

Προσφορά
Κάντε το τώρα
Λήψη
Reimage Εγγύηση
Ικανοποίησης
Λήψη
Intego Εγγύηση
Ικανοποίησης
Συμβατό με Microsoft Windows Συμβατό με macOS
Τι γίνεται σε περίπτωση αποτυχίας?
Εάν δεν κατάφερες να αφαιρέσεις τη ζημιά που προκάλεσε ο ιός χρησιμοποιώντας το  Reimage Intego, κάνε ερώτηση στην ομάδα υποστήριξης παρέχοντας όσο το δυνατόν περισσότερες πληροφορίες και λεπτομέρειες. 
Το  Reimage Intego έχει δωρεάν scanner περιορισμένων δυνατοτήτων. Το scanner του Reimage Intego είναι σαφώς καλύτερο και με περισσότερες δυνατότητες όταν αποκτήσεις επί πληρωμή την πλήρη έκδοση. Όταν ο δωρεάν scanner εντοπίσει θέματα, μπορείς να τα επιδιορθώσεις με δωρεάν χειροκίνητη επιδιόρθωση ή να τα επιδιορθώσεις αυτόματα, σίγουρα, και γρήγορα, αγοράζοντας την πλήρη έκδοση.
Εναλλακτικά Προγράμματα
Το κάθε λογισμικό έχει διαφορετικούς σκοπούς και διαφορετικές δυνατότητες. Έτσι, εάν δεν κατάφερες να διορθώσεις τα αλλοιωμένα αρχεία με το Reimage, τότε συνιστούμε να δοκιμάσεις το SpyHunter 5.
Εναλλακτικά Προγράμματα
Το κάθε λογισμικό έχει διαφορετικούς σκοπούς και διαφορετικές δυνατότητες. Έτσι, εάν δεν κατάφερες να διορθώσεις τα αλλοιωμένα αρχεία με το Intego, τότε συνιστούμε να δοκιμάσεις το Combo Cleaner.

Προτεινόμενο/α

Μην αφήσεις την Κυβέρνηση να σε παρακολουθεί

Έχουν αναφερθεί πολλά περιστατικά με τις Κυβερνήσεις ανά τον κόσμο να υποκλέπτουν προσωπικά δεδομένα και να παρακολουθούν τη διαδικτυακή δραστηριότητα και τις διαδικτυακές προτιμήσεις των πολιτών. Καλό θα ήταν λοιπόν να λάβεις πολύ σοβαρά υπόψιν τη συγκεκριμένη κατάσταση και να ενημερωθείς για τις σκοτεινές και αθέμιτες πρακτικές συλλογής πληροφοριών. Σε συμβουλεύουμε να αποφεύγεις ύποπτες, παρασκηνιακές, σκοτεινές, αθέμιτες πρακτικές κατασκοπείας που προέρχονται από την Κυβέρνηση και διάφορους κυβερνητικούς οργανισμούς. Ο καλύτερος τρόπος για να τα καταφέρεις είναι να σερφάρεις τελείως incognito, δλδ. τελείως ανώνυμα στο διαδίκτυο. 

Μπορείς να επιλέξεις διαφορετική τοποθεσία κάθε φορά που είναι να συνδεθείς online και να αποκτήσεις διαδικτυακή πρόσβαση σε οποιοδήποτε περιεχόμενο επιθυμείς, χωρίς κανέναν απολύτως περιορισμό πρόσβασης. Πλέον, θα μπορείς να απολαμβάνεις χωρίς κανένα απολύτως πρόβλημα ή έγνοια, καθώς και χωρίς κανένα άγχος μήπως χακαριστείς, χρησιμοποιώντας Private Internet Access VPN υπηρεσίες.

Έτσι, θα μπορείς να ελέγχεις τις πληροφορίες που μπορούν να γίνουν προσβάσιμες από την Κυβέρνηση και τους κρατικούς οργανισμούς, καθώς και από άλλους ανεπιθύμητους τρίτους, σερφάροντας ανενόχλητα στο διαδίκτυο χωρίς τον φόβο ότι μπορεί να σε κατασκοπεύουν. Ακόμα και αν η διαδικτυακή δραστηριότητά σου είναι καθόλα νόμιμη ή ακόμα κι αν εμπιστεύεσαι πλήρως τις διαδικτυακές υπηρεσίες, πλατφόρμες που επιλέγεις, καλό θα ήταν να προστατεύεις το ιδιωτικό σου απόρρητο και να προτιμάς να χρησιμοποιείς VPN υπηρεσίες.

Backup αρχεία για μελλοντική χρήση, στην περίπτωση malware επίθεσης

Οι χρήστες υπολογιστών μπορεί να υποστούν διαφόρων ειδών απώλειες λόγω κυβερνομολύνσεων ή λόγω λαθών στα οποία μπορεί να υποπέσουν. Τα προβλήματα λογισμικού που μπορεί να δημιουργήσει μια επίθεση από malware ή η απευθείας απώλεια δεδομένων λόγω κρυπτογράφησης, μπορεί να δημιουργήσουν προβλήματα στη λειτουργία της συσκευής ή μόνιμη βλάβη. Εάν διατηρείς σωστά και ενημερωμένα backups, μπορείς εύκολα να ανακτήσεις τα δεδομένα σου και να επιστρέψεις γρήγορα και πάλι στην κανονικότητα.

Είναι πολύ σημαντικό να δημιουργείς τακτικά ενημερωμένα backups μετά από οποιαδήποτε αλλαγή στη συσκευή, έτσι ώστε να επιστρέψεις στο σημείο πριν την επίθεση malware, καθώς ένα malware μπορεί να προχωρήσει σε αυθαίρετες αλλαγές ή να δημιουργήσει σημαντικά προβλήματα στη συσκευή, όπως πχ. απώλεια δεδομένων ή δυσλειτουργία και κατακόρυφη πτώση των επιδόσεων. 

Έχοντας κάνει backup την πιο πρόσφατη έκδοση κάθε σημαντικού εγγράφου, μπορείς να αποφύγεις εκνευρισμό, άγχος, προβλήματα λειτουργίας, ή ακόμα και να αποφύγεις να πέσεις θύμα εκβιασμού από ιούς και χάκερς. Τα backups αποτελούν αξιόλογη λύση στην περίπτωση που πέσεις θύμα κυβερνοεπίθεσης και μόλυνσης από malware. Προτείνουμε τη χρήση του Data Recovery Pro για την επαναφορά συστήματος.

Σχετικά με συντάκτη
Ugnius Kiguolis
Ugnius Kiguolis - The mastermind

Εάν ο δωρεάν οδηγός αφαίρεσης σας φάνηκε χρήσιμος και μείνατε ευχαριστημένοι από τις υπηρεσίες μας, τότε θα εκτιμούσαμε αν μας βοηθούσατε οικονομικά μέσω δωρεάς σας για να συνεχίσουμε το έργο μας. Ακόμα και το μικρότερο ποσόν θα εκτιμηθεί!

Επικοινώνησε με Ugnius Kiguolis
Σχετικά με την εταιρεία Esolutions

Οδηγίες αφαίρεσης σε άλλες γλώσσες