Βαθμός σοβαρότητας:  
  (96/100)

Ιός CryptoWall 3.0. Τρόποι Αφαίρεσης (Οδηγός Απεγκατάστασης)

12

Τι είναι το CryptoWall 3.0?

Ο ιός CryptoWall 3.0 virus είναι ένα επικίνδυνο ransomware, το οποίο μπορεί πολύ εύκολα να σας βάλει σε πολλούς μπελάδες. Συγκεκριμένα, αυτή η κυβερνο-απειλή μπορεί να μπλοκάρει τα αρχεία σας, και κατόπιν να αρχίσει να σας εκβιάζει να προβείτε σε πληρωμή συγκεκριμένου ποσού ως λύτρα για την αποκρυπτογράφηση των μπλοκαρισμένων αρχείων. Για να αποφύγετε πληθώρα σοβαρών προβλημάτων, σας συνιστούμε να αποφύγετε το CryptoWall 3.0 και τις προηγούμενες εκδόσεις του, όπως πχ. Cryptowall, Cryptolocker, CTB Locker, κλπ. Διαφορετικά, μπορεί να χάσετε σημαντικά έγγραφα, φωτογραφίες, videos, κλπ.

Αν κάποιος από αυτούς τους ιούς καταφέρει να διεισδύσει και να εγκατασταθεί στο σύστημα του υπολογιστή σας, τότε θα πρέπει να ξέρετε οτι θα προβεί άμεσα σε σάρωση συστήματος και κατόπιν, αφού εντοπίσει, θα κρυπτογραφήσει σημαντικά αρχεία μπλοκάροντας την πρόσβασή σας σε αυτά. Έχουμε παρατηρήσει ότι ο ιός CryptoWall 3.0 virus στοχεύει κυρίως αυτές τις επεκτάσεις αρχείων: 3fr, accdb, ai, arw, bay, cdr, cer, cr2, crt, crw, dbf, dcr, der, dng, doc, docm, docx, dwg, dxf, dxg, eps, erf, indd, jpe, jpg, kdc, mdb, mdf, mef, mrw, nef, nrw, odb, odm, odp, ods, odt, orf, p12, p7b, p7c, pdd, pef, pem, pfx, ppt, pptm, pptx, psd, pst, ptx, r3d, raf, raw, rtf, rw2, rwl, srf, srw, wb2, wpd, wps, xlk, xls, xlsb, xlsm, xlsx, κλπ. Η κρυπτογράφηση γίνεται μέσω του αλγόριθμου κρυπτογραφήσεων AES CBC 256-bit. Δυστυχώς, αυτό πρακτικά σημαίνει ότι ο μόνος τρόπος για να αποκρυπτογραφήσετε τα κρυπτογραφημένα με αυτό τον αλγόριθμο αρχεία είναι να χρησιμοποιήσετε το ανάλογο κλειδί αποκρυπτογράφησης (βλ. decryption key).

Αφού καταφέρει να κρυπτογραφήσει τα αρχεία σας, ο ιός Cryptowall θα αρχίσει να σας εμφανίζει ένα τεράστιο προειδοποιητικό μήνυμα το οποίο θα σας παροτρύνει να ακολουθήσετε τις οδηγίες του, έτσι ώστε να μπορέσετε να αποκτήσετε και πάλι πρόσβαση στα αρχεία σας. Συνήθως, ο ιός σε αυτή την φάση θα σας ζητήσει να κατεβάσετε και να εγκαταστήσετε το Tor web browser, να το ανοίξετε, και κατόπιν να επισκεφτείτε τον ιστότοπό του. Εκεί, θα σας ζητηθεί να πληρώσετε λύτρα ύψους $500. Αν δεν προβείτε στη συγκεκριμένη πληρωμή εντός 7 ημερών, τα λύτρα θα ανέβουν στα $1000. Ωστόσο, οφείλουμε να σας προειδοποιήσουμε να αποφύγετε να πληρώσετε αυτά τα λεφτά, γιατί ΔΕΝ υπάρχει καμία απολύτως εγγύηση ότι πληρώνοντας τα λύτρα οι δημιουργοί του ιού CryptoWall θα σας στείλουν το κλειδί αποκρυπτογράφησης.

Έως τώρα, γνωρίζουμε ότι τα ransomwares έχουν γίνει μια πολύ σοβαρή και ταχέως αναπτυσσόμενη απειλή για τους χρήστες κι ευτυχώς ολοένα και περισσότεροι developers λογισμικών ασφάλειας σχεδιάζουν και παρουσιάζουν προγράμματα που μπορούν να βοηθήσουν αποτελεσματικά τους χρήστες. Εάν λοιπόν ο ιός CryptoWall 3.0 ransomware εμφανίστηκε μόλις στον υπολογιστή σας, τότε σας προτείνουμε να προβείτε άμεσα σε γενική σάρωση συστήματος χρησιμοποιώντας το εξαίρετο Reimage. Όσο πιο γρήγορα το κάνετε τόσο περισσότερα αρχεία θα γλυτώσετε από κρυπτογράφηση. Όσον αφορά τώρα τα κρυπτογραφημένα, μπορείτε να προσπαθήσετε να τα αποκρυπτογραφήσετε χρησιμοποιώντας κάποιο από αυτά τα σχετικά προγράμματα: R-Studio, Photorec.

Cryptowall

Πώς μπορεί ο ιός CryptoWall 3.0 να μολύνει τον υπολογιστή μου?

Για να αποφύγετε τον κίνδυνο από τα ransomwares, όπως πχ. ο ιός CryptoWall 3.0, καλό είναι να πάρετε σημαντικές προφυλάξεις. Πρώτα από όλα, θα πρέπει να βεβαιωθείτε ότι έχετε εγκαταστημένο ένα πλήρως ενημερωμένο κι αξιόπιστο anti-spyware (λογισμικό προστασίας από προγράμματα κατασκοπίας). Επίσης, είναι πολύ σημαντικό να αποφύγετε να ανοίγετε ύποπτα/παραπλανητικά emails. Εάν ένα email μοιάζει ύποπτο, έχει πολλά συντακτικά και γραμματικά λάθη, κι ο αποστολέας του είναι άγνωστος, τότε σαφώς και δε το ανοίγετε, αλλά αντίθετα το διαγράφετε άμεσα.

Διαφορετικά, μπορεί να κλικάρετε άθελα/ασυνείδητα κάποιο κακόβουλο σύνδεσμο ανακατεύθυνσης ή να κατεβάσετε στον υπολογιστή σας κάποια μολυσμένη επισύναψη. Εάν τώρα ο ιός CryptoWall 3.0 καταφέρει να διεισδύσει και να εγκατασταθεί στον υπολογιστή σας, τότε θα χρειαστεί μόλις λίγα λεπτά για να σαρώσει το σύστημα, να εντοπίσει τα σημαντικότερα αρχεία, και κατόπιν να τα κρυπτογραφήσει μπλοκάροντας την πρόσβασή σας σε αυτά. Κατόπιν, θα αρχίσει να σας εμφανίζει ένα τεράστιο προειδοποιητικό μήνυμα όπου θα σας ζητείται να προβείτε σε πληρωμή λύτρων. Για άλλη μια φορά σας συμβουλεύουμε να ΜΗΝ πληρώσετε αυτά τα λύτρα, γιατί υπάρχει μεγάλη πιθανότητα όχι μόνο να χάσετε τα λεφτά σας και τα αρχεία να παραμείνουν μπλοκαρισμένα, αλλά επίσης να δώσετε τη δυνατότητα απομακρυσμένης πρόσβασης σε κυβερνο-εγκληματίες, όπως πχ. scammers και hackers, όσον αφορά ευαίσθητα/απόρρητα προσωπικά σας δεδομένα, όπως πχ. τα απόρρητα προσωπικά στοιχεία της πιστωτικής σας κάρτας! Εάν λοιπόν παρατηρήσετε ότι ο υπολογιστής σας μολύνθηκε από τον ιό CryptoWall 3.0 ransomware, τότε σας συνιστούμε να ακολουθήσετε προσεκτικά τις παρακάτω οδηγίες:

Πώς μπορώ να αφαιρέσω τον ιό CryptoWall 3.0 virus?

Εάν σας εμφανίστηκε ένα τεράστιο προειδοποιητικό μήνυμα το οποίο σας πληροφορεί ότι τα αρχεία σας έχουν μπλοκαριστεί από τον ransomware και σας καλεί να πληρώσετε συγκεκριμένο ποσόν ως λύτρα για το ξεμπλοκάρισμά τους, τότε αυτή είναι μια ξεκάθαρη ένδειξη ότι ο υπολογιστής σας μολύνθηκε από ransomware. Συγκεκριμένα, για να αφαιρέσετε τον ιό CryptoWall 3.0 virus, σας συμβουλεύουμε να προβείτε σε γενική σάρωση συστήματος χρησιμοποιώντας ένα πλήρως ενημερωμένο κι αξιόπιστο anti-spyware (λογισμικό προστασίας από προγράμματα κατασκοπίας) το οποίο και θα αναλάβει αυτόματα να εντοπίσει και να αφαιρέσει ολοκληρωτικά οποιαδήποτε κακόβουλα αρχεία κατάφεραν να διεισδύσουν κρυφά στο σύστημα του υπολογιστή σας μολύνοντάς το με την παρουσία τους. Για περιπτώσεις όπως αυτή, σας προτείνουμε να χρησιμοποιείτε κάποιο από αυτά τα εξαίρετα προγράμματα ασφάλειας: Reimage, Plumbytes Anti-MalwareWebroot SecureAnywhere AntiVirus, Malwarebytes Anti Malware. Οι χρήστες με λειτουργικό σύστημα Mac OS X μπορούν να χρησιμοποιήσουν το εξίσου εξαίρετο Webroot SecureAnywhere AntiVirus.

Εάν θέλετε να αποκαταστήσετε την πρόσβαση στα αρχεία σας, τότε σαφώς μπορείτε να χρησιμοποιήσετε τα backups τους, κι αν δεν έχετε κάνει, προσπαθήστε να τρέξετε κάποιο από αυτά τα προγράμαμτα ανάκτησης : R-Studio ή Photorec. Επίσης, η Kaspersky Lab παρουσίασε ένα ιδιαιτέρως αποτελεσματικό εργαλείο αποκρυπτογράφησης μπλοκαρισμένων από ransomwares αρχείων, το Kaspesky Ransomware Decryptor. ΜΗΝ πληρώσετε τα λύτρα, γιατί όχι μόνο δεν είναι σίγουρο ότι θα ξεμπλοκάρετε τα αρχεία σας, αλλά μπορείτε να μπείτε και σε σοβαρές περιπέτειες.

Σας συνιστούμε να προστατευτείτε από σοβαρές κυβερνο-απειλές, όπως πχ. το Cryptowall. Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε κάποιο από τα παραπάνω εξαίρετα προγράμματα ασφάλειας. Επίσης, είναι πολύ σημαντικό να κάνετε backup σημαντικά αρχεία σας σε τακτική βάση. Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε USB εξωτερικούς σκληρούς δίσκους, CDs, DVDs, ή να κάνετε online backups μέσω Google Drive, Dropbox, Flickr, κλπ. Περισσότερες πληροφορίες σχετικές με αυτό μπορείτε να βρείτε σε αυτό το ποστάρισμα: Γιατί χρειάζεται να κάνω backup και τι επιλογές έχω?

Συχνές Ερωτήσεις (FAQ)

Ερώτηση. Ο υπολογιστής μου μολύνθηκε από τον ιό CryptoWall 3.0 ransomware την περασμένη εβδομάδα. Από ότι φαίνεται όλοι μου οι drivers, εκτός από τον C, έχουν μολυνθεί. Υπάρχει κάτι που μπορώ να κάνω, εκτός από το να πληρώσω το ποσόν που μου ζητάει, για να αποκτήσω και πάλι πρόσβαση στα μπλοκαρισμένα αρχεία μου?

Απάντηση. Το χειρότερο που μπορείτε να κάνετε είναι να πληρώσετε τα λύτρα που σας ζητάει αυτό το κακόβουλο πρόγραμμα. Το λέμε αυτό, γιατί αν το κάνετε θα ισοδυναμεί με έμπρακτη στήριξή σας στο έργο των διάφορων κυβερνο-εγκληματιών, όπως οι συγκεκριμένοι online scammers. Επίσης, είναι πολύ επικίνδυνο να τους αποκαλύψετε τα απόρρητα προσωπικά σας δεδομένα όπως τα τραπεζικά στοιχεία και τα στοιχεία της πιστωτικής σας κάρτας. Επομένως, αντί να πληρώσετε τα λύτρα, είναι σαφώς προτιμότερο να εντοπίσετε και να αφαιρέσετε ολοκληρωτικά τον ιό CryptoWall 3.0 ώστε να μη μπλοκάρει ακόμα περισσότερα αρχεία σας. Όσον αφορά για τα ήδη μπλοκαρισμένα, μπορείτε να δοκιμάσετε κάποιο από τα διαθέσιμα εργαλεία αποκατάστασης αρχείων. Για περισσότερες πληροφορίες, μπορείτε να διαβάσετε τις οδηγίες παρακάτω.

Ερώτηση. Πριν από μερικές μέρες, ο ιός Cryptowall μόλυνε τον υπολογιστή μου. Από ό,τι κατάφερα να διαπιστώσω, ευτυχώς μόλυνε μόνο ένα φάκελο στο σκληρό μου δίσκο και πάλι καλά που δεν εμπεριέχει σημαντικά αρχεία. Εννοείται πως δεν πρόκειται να πληρώσω το ποσόν που μου ζητάει, αλλά, από την άλλη, για να είμαι ειλικρινής με προβληματίζει κατά πόσο είναι αρκετό απλά να διαγράψω το συγκεκριμένο φάκελο για να απαλλαγώ από αυτό τον ιό. Τι με συμβουλεύετε να κάνω?

Απάντηση. ‘ΟΧΙ! Δεν είναι αρκετό να αφαιρέσετε το μολυσμένο φάκελο. Τα ransomwares είναι ιδιαιτέρως κακόβουλα και παραπλανητικά προγράμματα. Μάλιστα ο σχεδιασμός τους είναι προηγμένος κι έχουν τη δυνατότητα να κρύβονται για πολύ καιρό καλά κρυμμένα σε διάφορα σημεία της μνήμης του υπολογιστή και κατόπιν να επιτίθενται ξαφνικά και τελείως απροσδόκητα. Δυστυχώ&am

Μπορεί να συνεργαζόμαστε με κάθε προϊόν το οποίο προτείνουμε στην ιστοσελίδα. Πλήρης γνωστοποίηση στους Όρους Χρήσης μας. Κάνοντας λήψη του προτεινόμενου Anti-spyware λογισμικού για την αφαίρεση του Ιός CryptoWall 3.0, συμφωνείτε στη πολιτική απορρήτου μας και στους συμφωνία χρήσης.
Κάντε το τώρα
Λήψη
Reimage (λογισμικό αφαίρεσης) Εγγύηση
Ικανοποίησης
Λήψη
Reimage (λογισμικό αφαίρεσης) Εγγύηση
Ικανοποίησης
Συμβατό με Microsoft Windows Συμβατό με OS X

Τι γίνεται σε περίπτωση αποτυχίας?
Στην περίπτωση που η προσπάθεια αφαίρεσης της μόλυνσης είναι ανεπιτυχής με τη χρήση Reimage, υποβολή ερώτησης, μπορείς να επικοινωνήσεις με το Τμήμα Υποστήριξης δίνοντας όσες περισσότερες πληροφορίες μπορείς.
Προτείνεται το Reimage για απεγκατάσταση του Ιός CryptoWall 3.0. Η δωρεάν σάρωση σας παρέχει τη δυνατότητα να ελέγξετε για το εάν ο υπολογιστής σας έχει μολυνθεί ή όχι. Εάν χρειασθεί να αφαιρέσετε κακόβουλο λογισμικό (βλ. malware), τότε θα πρέπει πρώτα να αγοράσετε την πλήρη έκδοση του προγράμματος ασφάλειας Reimage.

Περισσότερες πληροφορίες μπορείτε να βρείτε σε αυτό το άρθρο αξιολόγησης του Reimage.

Περισσότερες πληροφορίες μπορείτε να βρείτε σε αυτό το άρθρο αξιολόγησης του Reimage.
Πατήστε αναφορές Reimage
Πατήστε αναφορές Reimage
Εναλλακτικά Προγράμματα
Plumbytes Anti-Malware
Έχουμε ελέγξει την απόδοση του Plumbytes Anti-Malware στην αφαίρεση του Ιός CryptoWall 3.0 (2015-09-23)
Malwarebytes Anti Malware
Έχουμε ελέγξει την απόδοση του Malwarebytes Anti Malware στην αφαίρεση του Ιός CryptoWall 3.0 (2015-09-23)
Hitman Pro
Έχουμε ελέγξει την απόδοση του Hitman Pro στην αφαίρεση του Ιός CryptoWall 3.0 (2015-09-23)
Webroot SecureAnywhere AntiVirus
Έχουμε ελέγξει την απόδοση του Webroot SecureAnywhere AntiVirus στην αφαίρεση του Ιός CryptoWall 3.0 (2015-09-23)
Στιγμιότυπο του Ιός CryptoWall 3.0
Στιγμιότυπο του Ιός CryptoWall 3.0

Μέθοδος 1. Αφαίρεση CryptoWall 3.0 χρησιμοποιώντας Safe Mode with Networking

Βήμα 1: Reboot υπολογιστή σε Safe Mode with Networking
Windows 7 / Vista / XP
 • Click Start Shutdown Restart OK.
 • Όταν ο υπολογιστής σας γίνει και πάλι λειτουργικό, αρχίστε να πατάτε το F8 πολλές φορές έως ότου εμφανιστεί το παράθυρο Advanced Boot Options
 • Επιλέξτε Safe Mode with Networking από την λίστα
Επιλέξτε 'Safe Mode with Networking'
Windows 10 / Windows 8
 • Πατήστε το κουμπί Power στο login screen Windows. Κατόπιν, πατήστε και κρατήστε πατημένο το Shift, και click Restart .
 • Τώρα, επιλέξτε Troubleshoot Advanced options Startup Settings και τέλος πατήστε Restart.
 • Με το που ο υπολογιστής σας γίνει και πάλι λειτουργικός, επιλέξτε το Enable Safe Mode with Networking στο παράθυρο Startup Settings.
Επιλέξτε 'Enable Safe Mode with Networking'
Βήμα 2: Απομάκρυνση CryptoWall 3.0

Συνδεθείτε στον μολυσμένο λογαριασμό κι εκκινήστε τον browser. Κατεβάστε το Reimage ή οποιοδήποτε άλλο πλήρως ενημερωμένο κι αξιόπιστο anti-spyware (λογισμικό προστασίας από προγράμματα κατασκοπίας). Κατόπιν, προβείτε σε γενική σάρωση συστήματος κι αφαιρέστε κακόβουλα αρχεία που ανήκουν στο ransomware και ολοκληρώστε την αφαίρεση του CryptoWall 3.0.

Εάν το ransomware μπλοκάρει το Safe Mode with Networking, τότε δοκιμάστε κάποια άλλη μέθοδο.

Το Reimage είναι εργαλείο εντοπισμού malware. Χρειάζεται να αγοράσετε την Πλήρη Έκδοση του προγράμματος για να αφαιρέσετε τις εντοπισμένες μολύνσεις. Περισσότερες πληροφορίες για Reimage.

Μέθοδος 2. Αφαίρεση CryptoWall 3.0 χρησιμοποιώντας System Restore

Βήμα 1: Reboot υπολογιστή σε Safe Mode with Command Prompt
Windows 7 / Vista / XP
 • Click Start Shutdown Restart OK.
 • Όταν ο υπολογιστής σας γίνει και πάλι λειτουργικό, αρχίστε να πατάτε το F8 πολλές φορές έως ότου εμφανιστεί το παράθυρο Advanced Boot Options
 • Επιλέξτε Command Prompt από την λίστα
Επιλέξτε 'Safe Mode with Command Prompt'
Windows 10 / Windows 8
 • Πατήστε το κουμπί Power στο login screen Windows. Κατόπιν, πατήστε και κρατήστε πατημένο το Shift, και click Restart .
 • Τώρα, επιλέξτε Troubleshoot Advanced options Startup Settings και τέλος πατήστε Restart.
 • Με το που ο υπολογιστής σας γίνει και πάλι λειτουργικός, επιλέξτε το Enable Safe Mode with Command Prompt στο παράθυρο Startup Settings.
Επιλέξτε 'Enable Safe Mode with Command Prompt'
Βήμα 2: Επαναφέρετε τα αρχεία και ρυθμίσεις του συστήματος
 • Μόλις εμφανιστεί το παράθυρο Command Prompt, εισάγετε cd restore και click Enter. Εισάγετε 'cd restore' χωρίς εισαγωγικά και πατήστε 'Enter'
 • Πληκτρολογήστε rstrui.exe και πατήστε ξανά Enter . Εισάγετε 'rstrui.exe' χωρίς εισαγωγικά και πατήστε 'Enter'
 • Όταν εμφανιστεί νέο παράθυρο, click Next κι επιλέξτε το σημείο επαναφοράς πριν τη διείσδυση του CryptoWall 3.0. Κατόπιν, click Next. Όταν εμφανιστεί το παράθυρο 'System Restore', επιλέξτε  'Next' Επιλέξτε το σημείο επαναφοράς και click 'Next'
 • Μετά, click Yes για να ξεκινήσει η επαναφορά του συστήματος. Click 'Yes' και ξεκινήστε την επαναφορά συστήματος
Μόλις επαναφέρεις το σύστημα σε παλαιότερη ημερομηνία, θα πρέπει να κατεβάσεις και να σκανάρεις το σύστημα του υπολογιστή με Reimage έτσι ώστε να βεβαιωθείς ότι η αφαίρεση CryptoWall 3.0 έχει ολοκληρωθεί με επιτυχία.
Το Reimage είναι εργαλείο εντοπισμού malware. Χρειάζεται να αγοράσετε την Πλήρη Έκδοση του προγράμματος για να αφαιρέσετε τις εντοπισμένες μολύνσεις. Περισσότερες πληροφορίες για Reimage.

Τέλος, καλό είναι να φροντίζετε για την προστασία του υπολογιστή σας από κυβερνο-εισβολές κακόβουλων λογισμικών, όπως τα crypto-ransomwares. Για να 'θωρακίσετε' λοιπόν τον υπολογιστή σας από CryptoWall 3.0 κι άλλα ransomwares, τότε σας συνιστούμε να χρησιμοποιήσετε ένα πλήρως ενημερωμένο κι αξιόπιστο anti-spyware, όπως πχ. Reimage, Plumbytes Anti-MalwareWebroot SecureAnywhere AntiVirus ή Malwarebytes Anti Malware

Linas Kiguolis
Linas Kiguolis - Εξειδικευμένος στην αποτελεσματική αντιμετώπιση malware, ιών, και spyware

Εάν ο δωρεάν οδηγός αφαίρεσης σας φάνηκε χρήσιμος και μείνατε ευχαριστημένοι από τις υπηρεσίες μας, τότε θα εκτιμούσαμε αν μας βοηθούσατε οικονομικά μέσω δωρεάς σας για να συνεχίσουμε το έργο μας. Ακόμα και το μικρότερο ποσόν θα εκτιμηθεί!

πηγή: http://www.2-spyware.com/remove-cryptowall-3-0-virus.html

Οδηγίες αφαίρεσης σε άλλες γλώσσες