Βαθμός σοβαρότητας:  
  (96/100)

Ιός CryptoWall 3.0. Τρόποι Αφαίρεσης (Οδηγός Απεγκατάστασης)

από Linas Kiguolis - -   CryptoWall | Τύπος: Ιός τύπου Ransomware

Τι είναι το CryptoWall 3.0?

Ο ιός CryptoWall 3.0 virus είναι ένα επικίνδυνο ransomware, το οποίο μπορεί πολύ εύκολα να σας βάλει σε πολλούς μπελάδες. Συγκεκριμένα, αυτή η κυβερνο-απειλή μπορεί να μπλοκάρει τα αρχεία σας, και κατόπιν να αρχίσει να σας εκβιάζει να προβείτε σε πληρωμή συγκεκριμένου ποσού ως λύτρα για την αποκρυπτογράφηση των μπλοκαρισμένων αρχείων. Για να αποφύγετε πληθώρα σοβαρών προβλημάτων, σας συνιστούμε να αποφύγετε το CryptoWall 3.0 και τις προηγούμενες εκδόσεις του, όπως πχ. Cryptowall, Cryptolocker, CTB Locker, κλπ. Διαφορετικά, μπορεί να χάσετε σημαντικά έγγραφα, φωτογραφίες, videos, κλπ.

Αν κάποιος από αυτούς τους ιούς καταφέρει να διεισδύσει και να εγκατασταθεί στο σύστημα του υπολογιστή σας, τότε θα πρέπει να ξέρετε οτι θα προβεί άμεσα σε σάρωση συστήματος και κατόπιν, αφού εντοπίσει, θα κρυπτογραφήσει σημαντικά αρχεία μπλοκάροντας την πρόσβασή σας σε αυτά. Έχουμε παρατηρήσει ότι ο ιός CryptoWall 3.0 virus στοχεύει κυρίως αυτές τις επεκτάσεις αρχείων: 3fr, accdb, ai, arw, bay, cdr, cer, cr2, crt, crw, dbf, dcr, der, dng, doc, docm, docx, dwg, dxf, dxg, eps, erf, indd, jpe, jpg, kdc, mdb, mdf, mef, mrw, nef, nrw, odb, odm, odp, ods, odt, orf, p12, p7b, p7c, pdd, pef, pem, pfx, ppt, pptm, pptx, psd, pst, ptx, r3d, raf, raw, rtf, rw2, rwl, srf, srw, wb2, wpd, wps, xlk, xls, xlsb, xlsm, xlsx, κλπ. Η κρυπτογράφηση γίνεται μέσω του αλγόριθμου κρυπτογραφήσεων AES CBC 256-bit. Δυστυχώς, αυτό πρακτικά σημαίνει ότι ο μόνος τρόπος για να αποκρυπτογραφήσετε τα κρυπτογραφημένα με αυτό τον αλγόριθμο αρχεία είναι να χρησιμοποιήσετε το ανάλογο κλειδί αποκρυπτογράφησης (βλ. decryption key).

Αφού καταφέρει να κρυπτογραφήσει τα αρχεία σας, ο ιός Cryptowall θα αρχίσει να σας εμφανίζει ένα τεράστιο προειδοποιητικό μήνυμα το οποίο θα σας παροτρύνει να ακολουθήσετε τις οδηγίες του, έτσι ώστε να μπορέσετε να αποκτήσετε και πάλι πρόσβαση στα αρχεία σας. Συνήθως, ο ιός σε αυτή την φάση θα σας ζητήσει να κατεβάσετε και να εγκαταστήσετε το Tor web browser, να το ανοίξετε, και κατόπιν να επισκεφτείτε τον ιστότοπό του. Εκεί, θα σας ζητηθεί να πληρώσετε λύτρα ύψους $500. Αν δεν προβείτε στη συγκεκριμένη πληρωμή εντός 7 ημερών, τα λύτρα θα ανέβουν στα $1000. Ωστόσο, οφείλουμε να σας προειδοποιήσουμε να αποφύγετε να πληρώσετε αυτά τα λεφτά, γιατί ΔΕΝ υπάρχει καμία απολύτως εγγύηση ότι πληρώνοντας τα λύτρα οι δημιουργοί του ιού CryptoWall θα σας στείλουν το κλειδί αποκρυπτογράφησης.

Έως τώρα, γνωρίζουμε ότι τα ransomwares έχουν γίνει μια πολύ σοβαρή και ταχέως αναπτυσσόμενη απειλή για τους χρήστες κι ευτυχώς ολοένα και περισσότεροι developers λογισμικών ασφάλειας σχεδιάζουν και παρουσιάζουν προγράμματα που μπορούν να βοηθήσουν αποτελεσματικά τους χρήστες. Εάν λοιπόν ο ιός CryptoWall 3.0 ransomware εμφανίστηκε μόλις στον υπολογιστή σας, τότε σας προτείνουμε να προβείτε άμεσα σε γενική σάρωση συστήματος χρησιμοποιώντας το εξαίρετο SpyHunter. Όσο πιο γρήγορα το κάνετε τόσο περισσότερα αρχεία θα γλυτώσετε από κρυπτογράφηση. Όσον αφορά τώρα τα κρυπτογραφημένα, μπορείτε να προσπαθήσετε να τα αποκρυπτογραφήσετε χρησιμοποιώντας κάποιο από αυτά τα σχετικά προγράμματα: R-Studio, Photorec.

Πώς μπορεί ο ιός CryptoWall 3.0 να μολύνει τον υπολογιστή μου?

Για να αποφύγετε τον κίνδυνο από τα ransomwares, όπως πχ. ο ιός CryptoWall 3.0, καλό είναι να πάρετε σημαντικές προφυλάξεις. Πρώτα από όλα, θα πρέπει να βεβαιωθείτε ότι έχετε εγκαταστημένο ένα πλήρως ενημερωμένο κι αξιόπιστο anti-spyware (λογισμικό προστασίας από προγράμματα κατασκοπίας). Επίσης, είναι πολύ σημαντικό να αποφύγετε να ανοίγετε ύποπτα/παραπλανητικά emails. Εάν ένα email μοιάζει ύποπτο, έχει πολλά συντακτικά και γραμματικά λάθη, κι ο αποστολέας του είναι άγνωστος, τότε σαφώς και δε το ανοίγετε, αλλά αντίθετα το διαγράφετε άμεσα.

Διαφορετικά, μπορεί να κλικάρετε άθελα/ασυνείδητα κάποιο κακόβουλο σύνδεσμο ανακατεύθυνσης ή να κατεβάσετε στον υπολογιστή σας κάποια μολυσμένη επισύναψη. Εάν τώρα ο ιός CryptoWall 3.0 καταφέρει να διεισδύσει και να εγκατασταθεί στον υπολογιστή σας, τότε θα χρειαστεί μόλις λίγα λεπτά για να σαρώσει το σύστημα, να εντοπίσει τα σημαντικότερα αρχεία, και κατόπιν να τα κρυπτογραφήσει μπλοκάροντας την πρόσβασή σας σε αυτά. Κατόπιν, θα αρχίσει να σας εμφανίζει ένα τεράστιο προειδοποιητικό μήνυμα όπου θα σας ζητείται να προβείτε σε πληρωμή λύτρων. Για άλλη μια φορά σας συμβουλεύουμε να ΜΗΝ πληρώσετε αυτά τα λύτρα, γιατί υπάρχει μεγάλη πιθανότητα όχι μόνο να χάσετε τα λεφτά σας και τα αρχεία να παραμείνουν μπλοκαρισμένα, αλλά επίσης να δώσετε τη δυνατότητα απομακρυσμένης πρόσβασης σε κυβερνο-εγκληματίες, όπως πχ. scammers και hackers, όσον αφορά ευαίσθητα/απόρρητα προσωπικά σας δεδομένα, όπως πχ. τα απόρρητα προσωπικά στοιχεία της πιστωτικής σας κάρτας! Εάν λοιπόν παρατηρήσετε ότι ο υπολογιστής σας μολύνθηκε από τον ιό CryptoWall 3.0 ransomware, τότε σας συνιστούμε να ακολουθήσετε προσεκτικά τις παρακάτω οδηγίες:

Πώς μπορώ να αφαιρέσω τον ιό CryptoWall 3.0 virus?

Εάν σας εμφανίστηκε ένα τεράστιο προειδοποιητικό μήνυμα το οποίο σας πληροφορεί ότι τα αρχεία σας έχουν μπλοκαριστεί από τον ransomware και σας καλεί να πληρώσετε συγκεκριμένο ποσόν ως λύτρα για το ξεμπλοκάρισμά τους, τότε αυτή είναι μια ξεκάθαρη ένδειξη ότι ο υπολογιστής σας μολύνθηκε από ransomware. Συγκεκριμένα, για να αφαιρέσετε τον ιό CryptoWall 3.0 virus, σας συμβουλεύουμε να προβείτε σε γενική σάρωση συστήματος χρησιμοποιώντας ένα πλήρως ενημερωμένο κι αξιόπιστο anti-spyware (λογισμικό προστασίας από προγράμματα κατασκοπίας) το οποίο και θα αναλάβει αυτόματα να εντοπίσει και να αφαιρέσει ολοκληρωτικά οποιαδήποτε κακόβουλα αρχεία κατάφεραν να διεισδύσουν κρυφά στο σύστημα του υπολογιστή σας μολύνοντάς το με την παρουσία τους. Για περιπτώσεις όπως αυτή, σας προτείνουμε να χρησιμοποιείτε κάποιο από αυτά τα εξαίρετα προγράμματα ασφάλειας: SpyHunter, STOPzilla, Malwarebytes Malwarebytes. Οι χρήστες με λειτουργικό σύστημα Mac OS X μπορούν να χρησιμοποιήσουν το εξίσου εξαίρετο Webroot SecureAnywhere AntiVirus.

Εάν θέλετε να αποκαταστήσετε την πρόσβαση στα αρχεία σας, τότε σαφώς μπορείτε να χρησιμοποιήσετε τα backups τους, κι αν δεν έχετε κάνει, προσπαθήστε να τρέξετε κάποιο από αυτά τα προγράμαμτα ανάκτησης : R-Studio ή Photorec. Επίσης, η Kaspersky Lab παρουσίασε ένα ιδιαιτέρως αποτελεσματικό εργαλείο αποκρυπτογράφησης μπλοκαρισμένων από ransomwares αρχείων, το Kaspesky Ransomware Decryptor. ΜΗΝ πληρώσετε τα λύτρα, γιατί όχι μόνο δεν είναι σίγουρο ότι θα ξεμπλοκάρετε τα αρχεία σας, αλλά μπορείτε να μπείτε και σε σοβαρές περιπέτειες.

Σας συνιστούμε να προστατευτείτε από σοβαρές κυβερνο-απειλές, όπως πχ. το Cryptowall. Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε κάποιο από τα παραπάνω εξαίρετα προγράμματα ασφάλειας. Επίσης, είναι πολύ σημαντικό να κάνετε backup σημαντικά αρχεία σας σε τακτική βάση. Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε USB εξωτερικούς σκληρούς δίσκους, CDs, DVDs, ή να κάνετε online backups μέσω Google Drive, Dropbox, Flickr, κλπ. Περισσότερες πληροφορίες σχετικές με αυτό μπορείτε να βρείτε σε αυτό το ποστάρισμα: Γιατί χρειάζεται να κάνω backup και τι επιλογές έχω?

Συχνές Ερωτήσεις (FAQ)

Ερώτηση. Ο υπολογιστής μου μολύνθηκε από τον ιό CryptoWall 3.0 ransomware την περασμένη εβδομάδα. Από ότι φαίνεται όλοι μου οι drivers, εκτός από τον C, έχουν μολυνθεί. Υπάρχει κάτι που μπορώ να κάνω, εκτός από το να πληρώσω το ποσόν που μου ζητάει, για να αποκτήσω και πάλι πρόσβαση στα μπλοκαρισμένα αρχεία μου?

Απάντηση. Το χειρότερο που μπορείτε να κάνετε είναι να πληρώσετε τα λύτρα που σας ζητάει αυτό το κακόβουλο πρόγραμμα. Το λέμε αυτό, γιατί αν το κάνετε θα ισοδυναμεί με έμπρακτη στήριξή σας στο έργο των διάφορων κυβερνο-εγκληματιών, όπως οι συγκεκριμένοι online scammers. Επίσης, είναι πολύ επικίνδυνο να τους αποκαλύψετε τα απόρρητα προσωπικά σας δεδομένα όπως τα τραπεζικά στοιχεία και τα στοιχεία της πιστωτικής σας κάρτας. Επομένως, αντί να πληρώσετε τα λύτρα, είναι σαφώς προτιμότερο να εντοπίσετε και να αφαιρέσετε ολοκληρωτικά τον ιό CryptoWall 3.0 ώστε να μη μπλοκάρει ακόμα περισσότερα αρχεία σας. Όσον αφορά για τα ήδη μπλοκαρισμένα, μπορείτε να δοκιμάσετε κάποιο από τα διαθέσιμα εργαλεία αποκατάστασης αρχείων. Για περισσότερες πληροφορίες, μπορείτε να διαβάσετε τις οδηγίες παρακάτω.

Ερώτηση. Πριν από μερικές μέρες, ο ιός Cryptowall μόλυνε τον υπολογιστή μου. Από ό,τι κατάφερα να διαπιστώσω, ευτυχώς μόλυνε μόνο ένα φάκελο στο σκληρό μου δίσκο και πάλι καλά που δεν εμπεριέχει σημαντικά αρχεία. Εννοείται πως δεν πρόκειται να πληρώσω το ποσόν που μου ζητάει, αλλά, από την άλλη, για να είμαι ειλικρινής με προβληματίζει κατά πόσο είναι αρκετό απλά να διαγράψω το συγκεκριμένο φάκελο για να απαλλαγώ από αυτό τον ιό. Τι με συμβουλεύετε να κάνω?

Απάντηση. 'ΟΧΙ! Δεν είναι αρκετό να αφαιρέσετε το μολυσμένο φάκελο. Τα ransomwares είναι ιδιαιτέρως κακόβουλα και παραπλανητικά προγράμματα. Μάλιστα ο σχεδιασμός τους είναι προηγμένος κι έχουν τη δυνατότητα να κρύβονται για πολύ καιρό καλά κρυμμένα σε διάφορα σημεία της μνήμης του υπολογιστή και κατόπιν να επιτίθενται ξαφνικά και τελείως απροσδόκητα. Δυστυχώς, η αφαίρεση του μολυσμένου φακέλου, όπου εμπεριέχονται τα κρυπτογραφημένα μπλοκαρισμένα αρχεία σας, δε θα σας βοηθήσει καθόλου! Αντιθέτως μάλιστα, υπάρχει άμεσος κίνδυνος να χάσετε κάποια στιγμή αργότερα σημαντικά σας αρχεία, όπως φωτογραφίες, έγγραφα, μουσική, videos, κλπ. Επομένως, ο μοναδικός εγγυημένος τρόπος διασφάλισης των σημαντικών αρχείων σας από μελλοντική επίθεση του ιού CryptoWall 3.0 είναι η πλήρης αφαίρεσή του. Πρόσφατα μάλιστα, οι ειδικοί ασφάλειας του ioys.gr προετοίμασαν έναν αναλυτικό οδηγό αφαίρεσης του Cryptowall 3.0. Περισσότερες πληροφορίες μπορείτε να βρείτε παρακάτω.

Ερώτηση. Πώς μπορώ να αποκρυπτογραφήσω τα αρχεία μου τα οποία κρυπτογράφησε και μπλόκαρε ο ιός Cryptowall? Όλος μου ο drive έχει κρυπτογραφηθεί! Ακόμα και το backup που έκανα σε ξεχωριστό drive, μολύνθηκε κι αυτό. Υπάρχει τρόπος να αποκρυπτογραφήσω τα αρχεία μου χωρίς να τα καταστρέψω?

Απάντηση. Το σημαντικότερο που πρέπει να θυμάστε είναι ότι ΔΕΝ πρέπει να υποκείψεται και να πληρώσετε τα λύτρα που σας ζητάει ο ιός για να ξεμπλοκάρει τα αρχεία σας. Το τονίζουμε ότι πρέπει να αποφύγετε να κάνετε κάτι τέτοιο, γιατί διαφορετικά θα αποκαλύψετε απόρρητα προσωπικά σας δεδομένα, που σχετίζονται με το τραπεζικό λογαριασμό/πιστωτική κάρτα σας, σε online scammers. Επίσης, αμφιβάλλουμε κατά πόσο το κλειδί που θα λάβετε έχοντας πληρώσει τα λύτρα θα σας βοηθήσει να αποκρυπτογραφήσετε τα μπλοκαρισμένα αρχεία σας. Έτσι λοιπόν, αν το συγκεκριμένο ransomware μολύνει τον υπολογιστή σας, σας συνιστούμε να προβείτε άμεσα σε γενική σάρωση συστήματος χρησιμοποιώντας ένα πλήρως ενημερωμένο κι αξιόπιστο anti-spyware (λογισμικό προστασίας από προγράμματα κατασκοπίας). Αυτό θα αναλάβει αυτόματα να εντοπίσει και να αφαιρέσει ολοκληρωτικά το συγκεκριμένο ιό. Όσον αφορά τώρα τα μπλοκαρισμένα αρχεία σας, σας προτείνουμε να δοκιμάσετε να τα ξεμπλοκάρετε χρησιμοποιώντας κάποιο από τα διαθέσιμα εργαλεία ανάκτησης δεδομένων, όπως πχ. R-Studio, Photorec, κλπ. Παρακάτω, θα βρείτε όλες τις πληροφορίες που χρειάζεστε.

Ερώτηση. Χθες, το σύστημα του υπολογιστή μου δέχθηκε επίθεση από τον ιό CryptoWall 3.0. Μάλιστα, διαπίστωσα ότι το αρχείο help_decrypt.png .txt .html αποθηκεύθηκε σε κάθε μου φάκελο. Έτσι, αποφάσισα να το διαγράψω από κάθε φάκελο, καθώς και από το registry. Παρ' όλα αυτά, ύστερα από λίγο δε μπορούσα να ανοίξω κανένα αρχείο τύπου .xls .pdf, .doc. Τι θα μπορούσα να κάνω για να λύσω αυτό το πρόβλημα? Βλέπετε, είναι η πρώτη φορά που αντιμετωπίζω ransomware. Επίσης, δε σκοπεύω να πληρώσω τα χρήματα που μου ζητάει ο ιός! Τι με συμβουλεύετε να κάνω?

Απάντηση. Η χειροκίνητη αφαίρεση του CryptoWall 3.0. ransomware δεν είναι δυνατή. Ο μοναδικός τρόπος για να απαλλαγείτε ολοκληρωτικά από αυτή την ιδιαιτέρως επικίνδυνη κυβερνο-απειλή είναι η γενική σάρωση συστήματος χρησιμοποιώντας ένα πλήρως ενημερωμένο κι αξιόπιστο (!) anti-spyware (λογισμικό προστασίας από προγράμματα κατασκοπίας). Εάν λοιπόν επιθυμείτε να διαγράψετε ολοκληρωτικά τον ιό CryptoWall 3.0. virus, σας προτείνουμε να χρησιμοποιήσετε κάποιο από τα παρακάτω εξαίρετα προγράμματα ασφάλειας.

Ερώτηση. Χρειάζομαι επειγόντως τη βοήθειά σας!!! Έκανα το λάθος και πλήρωσα σε αυτά τα καθάρματα $500 κι έλαβα ένα παντελώς άχρηστο κλειδί, το οποίο δυστυχώς δεν αποκρυπτογράφησε κανένα από τα μπλοκαρισμένα αρχεία μου!!! Υπάρχει κάποιος τρόπος να πάρω πίσω τα χρήματά μου? Όσο με τα μπλοκαρισμένα αρχεία μου, τι θα γίνει? Τα έχασα οριστικά? Χρειάζομαι τη συμβουλή σας !!!

Απάντηση. Αυτό το σενάριο είναι και το πιο συνηθισμένο. Αυτός άλλωστε είναι και ο λόγος που προειδοποιούμε να ΜΗΝ πληρώσει κανείς αν βρεθεί σε μια τέτοια δυσάρεστη κατάσταση. Σε αυτές τις περιπτώσεις είναι πρακτικά απίθανο να πάρετε τα χρήματά σας πίσω. Μπορείτε να έρθετε σε επικοινωνία με το τμήμα διαδικτυακού οικονομικού εγκλήματος της τράπεζάς σας και να προσπαθήσουν να ακυρώσουν την εντολή πληρωμής. Ωστόσο, κάτι τέτοιο είναι αδύνατο εάν προβήκατε σε πληρωμή μέσω του Tor web browser. Τώρα, όσον αφορά τα κρυπτογραφημένα αρχεία σας, τα νέα είναι καλύτερα. Πριν προβείτε σε προσπάθειες ανάκτησής τους, θα πρέπει να βεβαιωθείτε ότι ο ιός CryptoWall 3.0 virus έχει αφαιρεθεί ολοκληρωτικά από το σύστημα του υπολογιστή σας. Για να συμβεί αυτό, θα πρέπει να προβείτε σε γενική σάρωση συστήματος χρησιμοποιώντας ένα πλήρως ενημερωμένο κι αξιόπιστο anti-spyware (λογισμικό προστασίας από προγράμματα κατασκοπίας). Παρακάτω, μπορείτε να δείτε την λίστα με τα προτεινόμενα προγράμματα ασφάλειας. Κατόπιν, εγκαταστήστε κάποιο αξιόπιστο εργαλείο ανάκτησης δεδομένων και προσπαθήστε να ξεμπλοκάρετε τα κρυπτογραφημένα αρχεία σας. Τέλος, παρακάτω, μπορείτε να βρείτε ένα αναλυτικό οδηγό αφαίρεσης του ιού Cryptowall 3.0.

Προσφορά
Κάντε το τώρα
Λήψη
Reimage (λογισμικό αφαίρεσης) Εγγύηση
Ικανοποίησης
Λήψη
Reimage (λογισμικό αφαίρεσης) Εγγύηση
Ικανοποίησης
Συμβατό με Microsoft Windows Supported versions Συμβατό με OS X Supported versions
Τι γίνεται σε περίπτωση αποτυχίας?
Εάν δεν κατάφερες να αφαιρέσεις τη ζημιά που προκάλεσε ο ιός χρησιμοποιώντας το Reimage, κάνε ερώτηση στην ομάδα υποστήριξης παρέχοντας όσο το δυνατόν περισσότερες πληροφορίες και λεπτομέρειες. 
Προτείνεται το Reimage για αφαίρεση της ζημιάς του ιού. Η δωρεάν σάρωση σας παρέχει τη δυνατότητα να ελέγξετε για το εάν ο υπολογιστής σας έχει μολυνθεί ή όχι. Εάν χρειασθεί να αφαιρέσετε κακόβουλο λογισμικό (βλ. malware), τότε θα πρέπει πρώτα να αγοράσετε την πλήρη έκδοση του προγράμματος ασφάλειας Reimage.

Οδηγός Χειροκίνητης Αφαίρεσης του ιού CryptoWall 3.0:

Αφαίρεση CryptoWall 3.0 χρησιμοποιώντας Safe Mode with Networking

 • Βήμα 1: Reboot υπολογιστή σε Safe Mode with Networking

  Windows 7 / Vista / XP
  1. Click Start Shutdown Restart OK.
  2. Όταν ο υπολογιστής σας γίνει και πάλι λειτουργικό, αρχίστε να πατάτε το F8 πολλές φορές έως ότου εμφανιστεί το παράθυρο Advanced Boot Options
  3. Επιλέξτε Safe Mode with Networking από την λίστα Επιλέξτε 'Safe Mode with Networking'

  Windows 10 / Windows 8
  1. Πατήστε το κουμπί Power στο login screen Windows. Κατόπιν, πατήστε και κρατήστε πατημένο το Shift, και click Restart .
  2. Τώρα, επιλέξτε Troubleshoot Advanced options Startup Settings και τέλος πατήστε Restart.
  3. Με το που ο υπολογιστής σας γίνει και πάλι λειτουργικός, επιλέξτε το Enable Safe Mode with Networking στο παράθυρο Startup Settings. Επιλέξτε 'Enable Safe Mode with Networking'
 • Βήμα 2: Απομάκρυνση CryptoWall 3.0

  Συνδεθείτε στον μολυσμένο λογαριασμό κι εκκινήστε τον browser. Κατεβάστε το Reimage ή οποιοδήποτε άλλο πλήρως ενημερωμένο κι αξιόπιστο anti-spyware (λογισμικό προστασίας από προγράμματα κατασκοπίας). Κατόπιν, προβείτε σε γενική σάρωση συστήματος κι αφαιρέστε κακόβουλα αρχεία που ανήκουν στο ransomware και ολοκληρώστε την αφαίρεση του CryptoWall 3.0.

Εάν το ransomware μπλοκάρει το Safe Mode with Networking, τότε δοκιμάστε κάποια άλλη μέθοδο.

Αφαίρεση CryptoWall 3.0 χρησιμοποιώντας System Restore

 • Βήμα 1: Reboot υπολογιστή σε Safe Mode with Command Prompt

  Windows 7 / Vista / XP
  1. Click Start Shutdown Restart OK.
  2. Όταν ο υπολογιστής σας γίνει και πάλι λειτουργικό, αρχίστε να πατάτε το F8 πολλές φορές έως ότου εμφανιστεί το παράθυρο Advanced Boot Options
  3. Επιλέξτε Command Prompt από την λίστα Επιλέξτε 'Safe Mode with Command Prompt'

  Windows 10 / Windows 8
  1. Πατήστε το κουμπί Power στο login screen Windows. Κατόπιν, πατήστε και κρατήστε πατημένο το Shift, και click Restart .
  2. Τώρα, επιλέξτε Troubleshoot Advanced options Startup Settings και τέλος πατήστε Restart.
  3. Με το που ο υπολογιστής σας γίνει και πάλι λειτουργικός, επιλέξτε το Enable Safe Mode with Command Prompt στο παράθυρο Startup Settings. Επιλέξτε 'Enable Safe Mode with Command Prompt'
 • Βήμα 2: Επαναφέρετε τα αρχεία και ρυθμίσεις του συστήματος
  1. Μόλις εμφανιστεί το παράθυρο Command Prompt, εισάγετε cd restore και click Enter. Εισάγετε 'cd restore' χωρίς εισαγωγικά και πατήστε 'Enter'
  2. Πληκτρολογήστε rstrui.exe και πατήστε ξανά Enter . Εισάγετε 'rstrui.exe' χωρίς εισαγωγικά και πατήστε 'Enter'
  3. Όταν εμφανιστεί νέο παράθυρο, click Next κι επιλέξτε το σημείο επαναφοράς πριν τη διείσδυση του CryptoWall 3.0. Κατόπιν, click Next. Όταν εμφανιστεί το παράθυρο 'System Restore', επιλέξτε  'Next' Επιλέξτε το σημείο επαναφοράς και click 'Next'
  4. Μετά, click Yes για να ξεκινήσει η επαναφορά του συστήματος. Click 'Yes' και ξεκινήστε την επαναφορά συστήματος
  Μόλις επαναφέρεις το σύστημα σε παλαιότερη ημερομηνία, θα πρέπει να κατεβάσεις και να σκανάρεις το σύστημα του υπολογιστή με Reimage έτσι ώστε να βεβαιωθείς ότι η αφαίρεση CryptoWall 3.0 έχει ολοκληρωθεί με επιτυχία.

Τέλος, καλό είναι να φροντίζετε για την προστασία του υπολογιστή σας από κυβερνο-εισβολές κακόβουλων λογισμικών, όπως τα crypto-ransomwares. Για να 'θωρακίσετε' λοιπόν τον υπολογιστή σας από CryptoWall 3.0 κι άλλα ransomwares, τότε σας συνιστούμε να χρησιμοποιήσετε ένα πλήρως ενημερωμένο κι αξιόπιστο anti-spyware, όπως πχ. Reimage, Malwarebytes MalwarebytesCombo Cleaner ή Plumbytes Anti-MalwareMalwarebytes Malwarebytes

Σχετικά με συντάκτη

Linas Kiguolis
Linas Kiguolis

Εάν ο δωρεάν οδηγός αφαίρεσης σας φάνηκε χρήσιμος και μείνατε ευχαριστημένοι από τις υπηρεσίες μας, τότε θα εκτιμούσαμε αν μας βοηθούσατε οικονομικά μέσω δωρεάς σας για να συνεχίσουμε το έργο μας. Ακόμα και το μικρότερο ποσόν θα εκτιμηθεί!

Επικοινώνησε με Linas Kiguolis
Σχετικά με την εταιρεία Esolutions

Πηγή: https://www.2-spyware.com/remove-cryptowall-3-0-virus.html

Οδηγίες αφαίρεσης σε άλλες γλώσσες