Βαθμός σοβαρότητας:  
  (75/100)

Αφαίρεση ιού COM surrogate

12

Τι είναι ο ιός COM surrogate ?

Ο ιός COM surrogate virus (επίσης γνωστός και ως Dllhost.exe *32 COM surrogate virus) είναι ένας ιδιαιτέρως επικίνδυνος Trojan ο οποίος μάλιστα διαδίδεται ταχύτατα μέσω διαδικτύου το τελευταίο διάστημα. Σε περίπτωση που καταφέρει να διεισδύσει στο σύστημα-στόχο, προβαίνει άμεσα σε αυθαίρετες τροποποιήσεις σε παραμέτρους διαφόρων ρυθμίσεων συστήματος και κατόπιν δημιουργεί πληθώρα προβλημάτων κι αρνητικών καταστάσεων.

Σύμφωνα με τους ειδικούς σε θέματα διαδικτυακής ασφάλειας και συστημάτων, ο συγκεκριμένος ιός χρησιμοποιείται κυρίως για τον κερδοσκοπισμό των δημιουργών του και των συνεργατών τους υποκλέπτοντας-καταγράφοντας-προωθώντας σε τρίτους ευαίσθητα/απόρρητα προσωπικά δεδομένα των χρηστών-θυμάτων. Δυστυχώς όμως οι αρνητικές επιπτώσεις που σχετίζονται με το συγκεκριμένο ιό δε σταματούν εδώ. Θα πρέπει να γνωρίζετε ότι ο ιός COM surrogate μπορεί επίσης να παίξει ενεργό ρόλο στην κρυφή/αυθαίρετη διείσδυση κι άλλων ανεπιθύμητων ή ακόμα και κακόβουλων προγραμμάτων/αρχείων, χωρίς τη συνειδητή έγκριση κι επίγνωση του χρήστη-θύματος.

Ποιές είναι οι πιο ξεκάθαρες ενδείξεις ότι και ο δικός σας υπολογιστής έχει μολυνθεί από τον ιό COM surrogate? Πρώτα από όλα, η εμφάνιση σημαντικών επιβραδύνσεων στις ταχύτητες του συστήματος και των διαδικτυακών σας πλοηγήσεων. Αρκετοί χρήστες Windows (ο συγκεκριμένος trojan μολύνει μόνο το λειτουργικό σύστημα Windows OS) έχουν αναφέρει ότι παρατήρησαν από μικρές έως και σοβαρές επιβραδύνσεις, ακόμα και κρασαρίσματα συστήματος. Επίσης, μπορεί να παρατηρήσετε προβλήματα στο άνοιγμα και στο τρέξιμο εφαρμογών, όπως πχ. MS Word, Excel, Notepad, κ.α. Τέλος, μπορεί να διαπιστώσετε άγνωστες/ύποπτες καταχωρήσεις στο Task manager, την ξαφνική εμφάνιση ύποπτων προγραμμάτων, ξαφνικές κι αυθαίρετες ανακατευθύνσεις προς άγνωστους κι αμφιβόλου αξιοπιστίας/ασφάλειας ιστότοπους, κλπ.

Επομένως, εάν άρχισαν να σας εμφανίζονται αυτού του είδους οι ενδείξεις, τότε θα πρέπει να δράσετε άμεσα και να εντοπίσετε/αφαιρέσετε ολοκληρωτικά το COM surrogate trojan, γιατί η παρουσία του στο σύστημα του υπολογιστή σας είναι κακά νέα. Για να μην εκθέσετε σε κίνδυνο την εύρυθμη λειτουργία/ασφάλεια του συστήματος του υπολογιστή σας, αλλά και την ασφάλεια των ευαίσθητων/απόρρητων προσωπικών σας δεδομένων, τότε θα πρέπει να χρησιμοποιήσετε ένα πλήρως ενημερωμένο κι αξιόπιστο anti-spyware (λογισμικό προστασίας από προγράμματα κατασκοπίας), όπως πχ. το εξαίρετο SpyHunter .

Πώς μπορεί ο ιός COM surrogate να μολύνει τον υπολογιστή μου?

Ο συγκεκριμένος trojan διαδίδεται διαδικτυακά χρησιμοποιώντας διάφορες μεθόδους διάδοσης. Δυστυχώς, πολλές δεν έχουν γίνει ακόμα γνωστές, επομένως είναι πολύ σημαντικό να έχετε εγκαταστημένο και πλήρως λειτουργικό ένα αξιόπιστο και ικανό λογισμικό ασφάλειας. Βεβαιωθείτε λοιπόν ότι έχετε εγκαταστημένο το πιο πρόσφατο και το πιο ενημερωμένο anti-virus κι anti-spyware πρόγραμμα. Ένα τέτοιο πρόγραμμα ασφάλειας θα θωρακίσει αποτελεσματικά το σύστημα του υπολογιστή σας από μολύνσεις, όπως πχ. ο ιός Dllhost.exe *32 COM surrogate virus.

Ωστόσο, έχοντας απλά ένα λογισμικό ασφάλειας εγκαταστημένο στον υπολογιστή σας φυσικά και δεν αρκεί για να προστατευτείτε πλήρως από επικίνδυνες διαδικτυακές μολύνσεις. Σας συμβουλεύουμε να αποφεύγετε να επισκέπτεστε παράνομους/ύποπτους/άγνωστους ιστότοπους, να αποφεύγετε να ανοίγετε ύποπτα emails, να αποφεύγετε να κατεβάζετε ύποπτες επισυνάψεις (το πιο πιθανόν να είναι μολυσμένες), καθώς και να αποφεύγετε να κλικάρετε άγνωστες/ύποπτες αναδυόμενες διαφημίσεις που μπορεί να εμφανιστούν στον υπολογιστή σας καθώς πλοηγείστε στο διαδίκτυο.

Έαν κάποιο από τα διαφημιστικά μηνύματα σας προσφέρουν δήθεν δωρεάν ενημερώσεις/αναβαθμίσεις σε προγράμματα που έχετε εγκαταστημένα στον υπολογιστή σας, όπως πχ.  Flash Player, FLV Player, κ.α., τότε σας συμβουλεύουμε να αποφύγετε να το κάνετε, γιατί πρόκειται για παραπλανητική παγίδα. Εάν έχετε την παραμικρή αμφιβολία ότι τα προγράμματά σας δεν είναι ενημερωμένα επαρκώς, τότε σας συνιστούμε να επισκεφτείτε τις επίσημες ιστοσελίδες τους και να το διαπιστώσετε εκεί.

Συνοψίζοντας, δεν θα πρέπει να επιτρέψετε ούτε λεπτό την παρουσία του ιού COM surrogate virus στον υπολογιστή σας εάν διαπιστώσετε ότι αυτό έχει εγκατασταθεί εκεί. Σε αυτή την περίπτωση, σας συμβουλεύουμε να ακολουθήσετε προσεκτικά και βήμα προς βήμα τις παρακάτω αναλυτικές οδηγίες εντοπισμού και αφαίρεσής του.  

Πώς μπορώ να αφαιρέσω τον ιό COM surrogate?

Εάν θέλετε να ‘θωρακίσετε’ το απόρρητο σημαντικών προσωπικών σας δεδομένων, όπως πχ. στοιχεία διαδικτυακής σύνδεσης στο τραπεζικό σας λογαριασμό, προσωπικά στοιχεία των πιστωτικών σας καρτών, κωδικοί πρόσβασης, κλπ., τότε δεν θα πρέπει να αφήσετε ούτε λεπτό τον COM surrogate trojan στο σύστημα του υπολογιστή σας.

Ο ευκολότερος, γρηγορότερος κι αποτελεσματικότερος τρόπος να τον εντοπίσετε και να τον αφαιρέσετε ολοκληρωτικά είναι να χρησιμοποιήσετε κάποιο από αυτά τα εξαίρετα προγράμματα ασφάλειας: SpyHunter, STOPzilla, Malwarebytes Anti Malware. Σας συμβουλεύουμε να ΜΗΝ προσπαθήσετε να τον αφαιρέσετε χειροκίνητα, γιατί μπορεί κατά λάθος να διαγράψετε σημαντικά συστημικά προγράμματα και να δημιουργήσετε ακόμα περισσότερα προβλήματα στην ορθή λειτουργία κι απόδοση του συστήματος!

Αυτόματη Ιός COM surrogate αφαίρεση

Μπορεί να συνεργαζόμαστε με κάθε προϊόν το οποίο προτείνουμε στην ιστοσελίδα. Πλήρης γνωστοποίηση στους Όρους Χρήσης μας. Κάνοντας λήψη του προτεινόμενου Anti-spyware λογισμικού για την αφαίρεση του Ιός COM surrogate, συμφωνείτε στη πολιτική απορρήτου μας και στους συμφωνία χρήσης.
Προτείνεται το SpyHunter για απεγκατάσταση του Ιός COM surrogate. Η δωρεάν σάρωση σας παρέχει τη δυνατότητα να ελέγξετε για το εάν ο υπολογιστής σας έχει μολυνθεί ή όχι. Εάν χρειασθεί να αφαιρέσετε κακόβουλο λογισμικό (βλ. malware), τότε θα πρέπει πρώτα να αγοράσετε την πλήρη έκδοση του προγράμματος ασφάλειας SpyHunter.

Περισσότερες πληροφορίες μπορείτε να βρείτε σε αυτό το άρθρο αξιολόγησης του SpyHunter.

Εάν αποφασίσετε να επιλέξετε κάποιο άλλο λογισμικό προστασίας από προγράμματα κατασκοπίας (βλ. anti-spyware), τότε θα πρέπει να απεγκαταστήσετε πρώτα το SpyHunter από τον υπολογιστή σας.
Το Webroot SecureAnywhere AntiVirus ειναι προτεινόμενο πρόγραμμα απεγκατάστασης Ιός COM surrogate. 

Θα πρέπει να επιβεβαιώσετε με δωρεάν δοκιμή που ανιχνεύει την τρέχουσα έκδοση του παρασίτου.
περισσότερες από 40.000.000 λήψεις!
Εναλλακτικά Προγράμματα
Malwarebytes Anti Malware
Έχουμε ελέγξει την απόδοση του Malwarebytes Anti Malware στην αφαίρεση του Ιός COM surrogate (2015-04-20)
Reimage
Έχουμε ελέγξει την απόδοση του Reimage στην αφαίρεση του Ιός COM surrogate (2015-04-20)

Οδηγίες αφαίρεσης σε άλλες γλώσσεςΚάντε μας Like στο Facebook