Βαθμός σοβαρότητας:  
  (13/100)

Ιός Chromium. Τρόποι Αφαίρεσης (Οδηγός Απεγκατάστασης)

από Linas Kiguolis - -   Chromium browser virus | Τύπος: Ιός τύπου Browser hijacker

Γιατί πρέπει να μείνω μακριά από τον ιό browser Chromium?

Chromium virus

Αν ο ιός Chromium virus καταφέρει να διεισδύσει και να μολύνει το σύστημα του υπολογιστή σου, τότε θα διαπιστώσεις πολύ σύντομα ότι πρόκειται για μια πολύ δυσάρεστη κατάσταση. Αυτός ο τύπος malware βασίζεται σε open-source web browser που μιμείται τον Chromium, πάνω στον οποίο βασίζεται το Google Chrome. Δεν θα πρέπει να ξεχνάς ότι το Chromium project είναι παντελώς νόμιμο και δεν περιέχει κακόβουλους κωδικούς (malicious codes). Το Chromium είναι ανοικτό σε οποιονδήποτε επιθυμεί να δημιουργήσει έναν εξατομικευμένο browser. Ωστόσο, όπως συμβαίνει και με κάθε open-source εργαλείο, γίνεται μέσον εκμετάλλευσης από κυβερνο-εγκληματίες (hackers). Με τις κατάλληλες διεργασίες και αλλαγές ρυθμίσεων, αυτό το νόμιμο project μπορει να μεταμορφωθεί σε ένα πολύ ύπουλο και επικίνδυνο λογισμικό.

Έχουμε αρκετά παραδείγματα, όπου το Chromium μετατράπηκε σε κακόβουλο λογισμικό, όπως πχ. το Chroomium browser virus ή το eFast browser. Μόλις διεισδύσει και εγκατασταθεί στο σύστημα-στόχο, ο ιός Chromium virus, όπως και ο Chromium, μπορεί να διαγράψει ή να αντικαταστήσει νόμιμες Chrome browser συντομεύσεις με άλλες που σχετίζονται με την κακόβουλη έκδοση του Chrome. Συνήθως, ο χρήστης-θύμα δεν αντιλαμβάνεται ότι κάτι δεν πάει καλά με τον υπολογιστή του. Πολύ απλά, γιατί σκοπός του Chromium malware είναι να κάνει τον χρήστη-θύμα να πιστεύει ότι χρησιμοποιεί τον πραγματικό browser.

Φυσικά, με λίγη παρατηρητικότητα μπορεί να γίνει αντιληπτό ότι κάτι ύποπτο συμβαίνει. Πρώτες ξεκάθαρες ενδείξεις μόλυνσης αποτελούν οι εμφανίσεις διαφόρων ύποπτων ανακατευθύνσεων και διαφόρων εκνευριστικών και παραπλανητικών αναδυόμενων διαφημίσεων. Σε αυτή την περίπτωση, ο χρήστης πρέπει να δράσει άμεσα και να αρχίσει να σαρώνει το σύστημα για τον εντοπισμό ύποπτων / άγνωστων προγραμμάτων και επεκτάσεων (browser extensions). Δυστυχώς, αν αυτό γίνει χειροκίνητα είναι πολύ πιθανόν ο χρήστης να μην εντοπίσει τίποτα, γιατί ο ιός Chromium έχει μεγάλη ικανότητα στο να μεταμφιέζεται και να κρύβεται καλά μέσα στο σύστημα.

Για αυτό τον λόγο, αν βρεθείς και εσύ σε αυτή τη δυσάρεστη θέση, για τον εντοπισμό και την άμεση και ολοκληρωτική αφαίρεση του ιού Chromium malware, προτείνουμε τη χρήση ενός αξιόπιστου και πλήρως ενημερωμένου λογισμικού ασφαλείας anti-malware, όπως πχ. το εξαίρετο και πολυδοκιμασμένο Reimage. Από την άλλη, εάν επιθυμείς διακαώς να προβείς σε χειροκίνητη αφαίρεση του ιού Chromium τότε μπορείς να ακολουθήσεις προσεκτικά τις παρακάτω οδηγίες χειροκίνητης αφαίρεσης που ετοίμασε η ομάδα των ειδικών μας.

Είναι πολύ σημαντικό να δράσεις όσο το δυνατόν γρηγορότερα. Γιατί; Επειδή το συγκεκριμένο malware έχει σχεδιαστεί ώστε να υποκλέπτει-καταγράφει-προωθεί σε τρίτους έναντι αδράς αμοιβής, πληροφορίες που σχετίζονται με τις διαδικτυακές σου δραστηριότητες και προτιμήσεις, όπως πχ. ποιους ιστότοπους-κάθε πότε-για πόσο επισκέπτεσαι, ποιες διαφημίσεις κλικάρεις, ποια κριτήρια εισάγεις στις διαδικτυακές σου αναζητήσεις, ποιες διαφημίσεις κλικάρεις, κλπ. Φυσικά, όλα αυτά χωρίς τη συνειδητή επίγνωση και έγκρισή σου!

Έτσι, ξαφνικά θα αρχίσουν να σου εμφανίζονται άρτια στοχευμένες, ωστόσο παραπλανητικές και δυνητικά επικίνδυνες, αναδυόμενες διαφημίσεις τρίτων. Για αυτό τον λόγο, στην περίπτωση που αρχίσουν ξαφνικά να σου εμφανίζονται ανακατευθύνσεις και 'περίεργες' αναδυόμενες διαφημίσεις, καλό θα ήταν δραστηριοποιηθείς και να τσεκάρεις ενδελεχώς τα επίπεδα ασφάλειας του συστήματος του υπολογιστή σου. Μάλιστα, μπορεί να έχει μολύνει τον υπολογιστή σου ακόμα και ο ιός Chromium.

Ο μαϊμού / παραπλανητικός Chromium browser μπορεί να σ' αναγκάσει να χρησιμοποιείς τη δική του αναξιόπιστη και δυνητικά επικίνδυνη μηχανή αναζήτησης, που φυσικά καμιά σχέση δεν έχει με τη δημοφιλή κι αξιόπιστη μηχανή αναζήτησης του πραγματικού Chrome browser. Τα αποτελέσματα αναζήτησης που θα σου εμφανίζονται δεν θα είναι σε καμιά περίπτωση τεκμηριωμένα, αντικειμενικά, αξιόπιστα. Αντιθέτως θα εμφανίζεται και θα προωθείται αποκλειστικά επιχορηγούμενο περιεχόμενο και ιστότοποι συνεργαζόμενων τρίτων.

Έτσι, μπορεί να βρεθείς σε δύσκολες περιπτώσεις, όπου κλικάροντας σε μια τέτοια διαφήμιση ή αποτέλεσμα αναζήτησης, και να ανακατευθυνθείς σε άγνωστους, ύποπτους, ή ακόμα και κακόβουλους ιστότοπους μέσω των οποίων μπορεί να διεισδύσουν στο σύστημα του υπολογιστή σου διαφόρων ειδών ανεπιθύμητα ή ακόμα και κακόβουλα προγράμματα και αρχεία. Επίσης, σε αυτούς τους ιστότοπους μπορεί να σου ζητηθεί να εισάγεις ευαίσθητα προσωπικά σου δεδομένα για πχ. δήθεν συμμετοχή σου σε κάποιον διαγωνισμό, ενώ στην πραγματικότητα αυτά τα προσωπικά σου δεδομένα θα πηγαίνουν απευθείας σε διάφορους hackers.

Εν κατακλείδι, εάν διαπιστώσεις ότι χρησιμοποιείς ψευδές/παραπλανητικό Chromium browser, τότε θα πρέπει να δράσεις άμεσα προβαίνοντας σε σάρωση συστήματος για τον εντοπισμό του ιού και όλων των βοηθητικών αρχείων του κι εν τέλει στην ολοκληρωτική αφαίρεσή τους. Κατόπιν, μπορείς να επαναφέρεις σε λειτουργία τον αγαπημένο, αυθεντικό Chrome Browser..

Πώς μπορεί να διεισδύσει και να μολύνει το σύστημα του υπολογιστή μου ο συγκεκριμένος ιός?

Ο ιός Chromium ακολουθεί την μέθοδο διαδικτυακής εξάπλωσης που ακολουθούν τα περισσότερα PUPs (potentially unwanted programs, δλδ. δυνητικά ανεπιθύμητα προγράμματα) και browser hijackers, τη μέθοδο bundling. Αναλυτικότερα, ο ιός κρύβεται σε συνοδευτικά πακέτα λήψης διάφορων δωρεάν ή δοκιμαστικών εφαρμογών τρίτων. Αν ο χρήστης δε δείχνει σε κάθε λήψη/εγκατάσταση μιας τέτοιας εφαρμογής την απαραίτητη προσοχή, τότε κινδυνεύει άμεσα να εκθέσει το σύστημα του υπολογιστή του σε παράλληλες διεισδύσεις PUPs.

Έτσι, για να ελαχιστοποιήσεις τις πιθανότητες παράλληλων διεισδύσεων PUPs και browser hijackers, συνιστούμε να αποφεύγεις τη “Standard” ή  “Default” (Προεπιλεγμένη) μορφή εγκατάστασης. Αντιθέτως, η συμβουλή μας είναι να επιλέγεις πάντα “Custom” (Προσαρμοσμένη) ή “Advanced” (Για Προχωρημένους) μορφή εγκατάστασης.

Με αυτό το τρόπο, θα έχεις μια σαφώς πιο ολοκληρωμένη εικόνα και καλύτερο έλεγχο σχετικά με το τι πραγματικά κατεβαίνει στο σύστημα του υπολογιστή σου, πέραν της εφαρμογής που επιθυμείς συνειδητά να κατεβάσεις. Έτσι, θα μπορείς να εντοπίζεις και να ξετικάρεις τυχόν προτικαρισμένα κουτάκια εμφανιστούν κατά την λήψη και τα οποία θα αναφέρονται αυθαίρετα σε έγκρισή σου για την παράλληλη εγκατάσταση επιπρόσθετων / προαιρετικών / προτεινόμενων λήψεων, κυρίως ύποπτων και ανεπιθύμητων προγραμμάτων, όπως πχ. ο ιός browser Chromium.

Τέλος, οφείλουμε να τονίσουμε το γεγονός ότι πολλοί από τους μαϊμού / παραπλανητικούς Chromium browsers εξαπλώνονται διαδικτυακά κυρίως μέσω των διαφημίσεων τύπου «Urgent Chrome Update». Μπορείς να βρεις περισσότερες πληροφορίες σχετικά με τις Urgent Chrome Update διαφημίσεις, εδώ.

Τρόποι αφαίρεσης του ιού Chromium?

Για πολλοστή φορά, τονίζουμε ότι ο ιός Chromium virus θα πρέπει να εντοπιστεί το γρηγορότερο δυνατόν και να αφαιρεθεί ολοκληρωτικά, σε περίπτωση που διαπιστώσεις ότι έχει καταφέρει να 'τρυπώσει' στο σύστημα του υπολογιστή σου.

Ο καλύτερος τρόπος για να μπεις σε υποψίες είναι η ξαφνική μεταστροφή του τρόπου λειτουργίας του Chrome browser. Καλό είναι να τσεκάρεις τακτικά όχι μόνο τις browser ρυθμίσεις, αλλά και την έκδοση του Chrome. Ωστόσο, προσοχή! Οι hackers έχουν εξελιχθεί πολύ και έτσι ακόμα και μια μαϊμού / παραπλανητική έκδοση του Chrome μπορεί να είναι δύσκολο να διαφοροποιηθεί από την αυθεντική έκδοση. Μάλιστα, πολλές φορές έχει αναφερθεί ότι οι χρήστες-θύματα χρησιμοποιούσαν κακόβουλη έκδοση του Chrome για μεγάλο χρονικό διάστημα, χωρίς να το συνειδητοποιήσουν.

Για την ευκολότερη, αποτελεσματικότερη, και ασφαλέστερη ολοκληρωτική αφαίρεση του ιού Chromium virus, συνιστούμε την αυτόματη μέθοδο αφαίρεσης, δλδ. με τη χρήση ενός πλήρως ενημερωμένου κι αξιόπιστου λογισμικού ασφαλείας anti-malware.

Μπορείτε να αφαιρέσετε το Chromium αυτόματα χρησιμοποιώντας ένα από τα ακόλουθα προγράμματα: Reimage, Malwarebytes Malwarebytes. Συνιστούμε αυτές τις εφαρμογές διότι μπορούν με ευκολία να απομακρύνουν δυνητικά ανεπιθύμητες εφαρμογές και ιούς, καθώς και όλα τα αρχεία τους και τις σχετικές εγγραφές τους από το μητρώο.

Μπορεί να συνεργαζόμαστε με κάθε προϊόν το οποίο προτείνουμε στην ιστοσελίδα. Πλήρης γνωστοποίηση στους Όρους Χρήσης μας. Κάνοντας λήψη του προτεινόμενου Anti-spyware λογισμικού για την αφαίρεση του Ιός Chromium, συμφωνείτε στη πολιτική απορρήτου μας και στους συμφωνία χρήσης.
Κάντε το τώρα
Λήψη
Reimage (λογισμικό αφαίρεσης) Εγγύηση
Ικανοποίησης
Λήψη
Reimage (λογισμικό αφαίρεσης) Εγγύηση
Ικανοποίησης
Συμβατό με Microsoft Windows Συμβατό με OS X
Τι γίνεται σε περίπτωση αποτυχίας?
Στην περίπτωση που η προσπάθεια αφαίρεσης της μόλυνσης είναι ανεπιτυχής με τη χρήση Reimage, υποβολή ερώτησης, μπορείς να επικοινωνήσεις με το Τμήμα Υποστήριξης δίνοντας όσες περισσότερες πληροφορίες μπορείς.
Προτείνεται το Reimage για απεγκατάσταση του Ιός Chromium. Η δωρεάν σάρωση σας παρέχει τη δυνατότητα να ελέγξετε για το εάν ο υπολογιστής σας έχει μολυνθεί ή όχι. Εάν χρειασθεί να αφαιρέσετε κακόβουλο λογισμικό (βλ. malware), τότε θα πρέπει πρώτα να αγοράσετε την πλήρη έκδοση του προγράμματος ασφάλειας Reimage.

Σημείωση: Απαιτείται χειροκίνητη βοήθεια σημαίνει πως ένα ή όλα τα εργαλεία αφαίρεσης δεν ήταν σε θέση να αφαιρέσουν το παράσιτο χωρίς κάποια χειροκίνητη παρέμβαση, παρακαλώ διαβάστε οδηγίες χειροκίνητης απεγκατάστασης παρακάτω.

Περισσότερες πληροφορίες μπορείτε να βρείτε σε αυτό το άρθρο αξιολόγησης του Reimage.
Πατήστε αναφορές Reimage
Εναλλακτικά Προγράμματα
Malwarebytes
Εναλλακτικά Προγράμματα
Malwarebytes
Στιγμιότυπο του Ιός Chromium
Στιγμιότυπο του Ιός ChromiumΣτιγμιότυπο του Ιός ChromiumΣτιγμιότυπο του Ιός ChromiumΣτιγμιότυπο του Ιός ChromiumΣτιγμιότυπο του Ιός Chromium

Ιός Chromium χειροκίνητη αφαίρεση:

Σταματήστε διεργασίες:
chromium.exe

Διαγράψτε αρχεία:
chromium.exe

Οδηγός Χειροκίνητης Αφαίρεσης του ιού Chromium:

WindowsMac OS XInternet ExplorerMicrosoft EdgeFirefoxGoogle ChromeSafari

Αφαίρεση Chromium από συστήματα Windows

Ορισμένες φορές είναι εύκολη η αφαίρεση του ιού Chromium virus και άλλες όχι. Τα πάντα εξαρτώνται από την έκδοση του ιού. Στην περίπτωση που διαπιστώσεις ότι το σύστημα του υπολογιστή σου έχει μολυνθεί, το πρώτο πράγμα που θα πρέπει να κάνεις είναι να τσεκάρεις τις εφαρμογές που κατέβασες πρόσφατα στο σύστημα του υπολογιστή σου. Τις άγνωστες / ύποπτες εφαρμογές σε συμβουλεύουμε να τις διαγράψεις. Αν παρ' όλα αυτά, δε δεις αποτελέσματα με τις απλές συμβουλές, τότε αυτό σημαίνει ότι αντιμετωπίζεις μια πολύ πιο προηγμένη και περίπλοκη κυβερνο-απειλή (malware). Υπό αυτές τις συνθήκες, η χρήση ενός anti-malware αποτελεί μονόδρομο. 

 1. Κάντε κλικ στο κουμπί Start Control Panel Programs and Features (αν είστε Windows XP χρήστης, κάντε κλικ στο κουμπί Add/Remove Programs).Κάντε κλικ στο κουμπί 'Start -> Control Panel -> Programs and Features' (αν είστε 'Windows XP' χρήστης, κάντε κλικ στο κουμπί 'Add/Remove Programs').
 2. Αν είστε Windows 10 / Windows 8 χρήστης, κάντε δεξί κλικ στη κάτω αριστερή γωνία της οθόνης. Μόλις εμφανιστεί το Quick Access Menu, επιλέξτε Control Panel και Uninstall a Program. Αν είστε 'Windows 10 / Windows 8' χρήστης, κάντε δεξί κλικ στη κάτω αριστερή γωνία της οθόνης. Μόλις εμφανιστεί το 'Quick Access Menu', επιλέξτε 'Control Panel' και 'Uninstall a Program'.
 3. Απεγκαταστήστε το Chromium και σχετικά προγράμματα
  Εδώ, βρείτε το Chromium ή άλλες πρόσφατα εγκατεστημένες/ύποπτες εφαρμογές.
 4. Καταργήστε τις και κάντε κλικ στο κουμπί OK για να αποθηκευτούν οι αλλαγές. Κάντε δεξί κλικ σε κάθε ύποπτη εγγραφή και επιλέξτε 'Uninstall'
 5. Αφαιρέστε το Chromium από τις Windows συντομεύσεις
  Κάντε δεξί κλικ στη συντόμευση του Mozilla Firefox και επιλέξτε Properties. Κάντε δεξί κλικ στο εικονίδιο του προγράμματος περιήγησης και επιλέξτε 'Properties'
 6. Πηγαίνετε στη καρτέλα Shortcut και βρείτε το πεδίο Target. Διαγράψτε τις κακόβουλες URL οι οποίες σχετίζονται με αυτόν τον ιό. Επιλέξτε τη καρτέλα 'Shortcut' και διαγράψτε το 'http://isearch.babylon.com...' ή άλλες ύποπτες URL

Επαναλάβετε τα παραπάνω βήματα σε όλα τα προγράμματα περιήγησης και στις συντομεύσεις, συμπεριλαμβανομένων των Internet Explorer και Google Chrome. Βεβαιωθείτε πως ελέγχετε όλες τις τοποθεσίες για αυτές τις συντομεύσεις, όπως η Επιφάνεια Εργασίας, η Εκκίνηση και η γραμμή εργασιών.

WindowsMac OS XInternet ExplorerMicrosoft EdgeFirefoxGoogle ChromeSafari

Αφαίρεση Chromium από σύστημα Mac OS X

 1. Αν χρησιμοποιείτε το OS X, κάντε κλικ στο κουμπί Go στη πάνω αριστερή γωνία της οθόνης και επιλέξτε Applications. Κάντε κλικ στο 'Go' και επιλέξτε 'Applications'
 2. Περιμένετε μέχρι να δείτε το φάκελο Applications και βρείτε το Chromium ή άλλα ύποπτα προγράμματα σε αυτόν. Τώρα, κάντε δεξί κλικ σε όλες αυτές τις εγγραφές και επιλέξτε Move to Trash. Κάντε κλικ σε όλες τις κακόβουλες εγγραφές και επιλέξτε 'Move to Trash'
WindowsMac OS XInternet ExplorerMicrosoft EdgeFirefoxGoogle ChromeSafari

Αφαίρεση Chromium από Internet Explorer (IE)

 1. Αφαιρέστε τα επικίνδυνα πρόσθετα
  Ανοίξτε το Internet Explorer, κάντε κλικ στο εικονίδιο των Εργαλείων (μενού IE) στη πάνω δεξιά γωνία του προγράμματος περιήγησης και επιλέξτε Manage Add-ons. Κάντε κλικ στο εικονίδιο του μενού και επιλέξτε 'Manage add-ons'
 2. Θα δείτε το παράθυρο Manage Add-ons. Εδώ, βρείτε το Chromium και άλλες ύποπτες προσθήκες. Απενεργοποιήστε αυτές τις εγγραφές κάνοντας κλικ στο Disable: Κάντε δεξί κλικ σε σε κάθε κακόβουλη εγγραφή και επιλέξτε 'Disable'
 3. Αλλάξτε την αρχική σας σελίδα αν τροποποιήθηκε από αυτόν τον ιό:
  Κάντε κλικ στο εικονίδιο των Εργαλείων (μενού) στη πάνω δεξιά γωνία του προγράμματος περιήγησης και επιλέξτε Internet Options. Μείνετε στη καρτέλα General.
 4. Εδώ, αφαιρέστε τις κακόβουλες URL και εισάγετε την ιστοσελίδα της αρεσκείας σας. Κάντε κλικ στο Apply για να αποθηκευτούν οι αλλαγές. Διαγράψτε τις κακόβουλες URL, εισάγετε την ιστοσελίδα της αρεσκείας σας και κάντε κλικ στο 'Apply' για να αποθηκευτούν οι αλλαγές
 5. Επαναφέρετε το Internet Explorer
  Κάντε κλικ στο εικονίδιο των Εργαλείων (μενού) ξανά και επιλέξτε Internet options. Πηγαίνετε στη καρτέλα Advanced.
 6. Εδώ, επιλέξτε Reset.
 7. Σε αυτό το παράθυρο, ελέξτε το Delete personal settings και επιλέξτε Reset ξανά για να ολοκληρώσετε την αφαίρεση του Chromium. Πηγαίνετε στη καρτέλα 'Advanced' και κάντε κλικ στο κουμπί 'Reset'. Τώρα επιλέξτε το 'Delete personal settings' και κάντε ξανά κλικ στο κουμπί 'Reset'
WindowsMac OS XInternet ExplorerMicrosoft EdgeFirefoxGoogle ChromeSafari

Αφαίρεση του ιού Chromium από Microsoft Edge

Επαναφορά ρυθμίσεων Microsoft Edge (Μέθοδος 1) :

 1. Τρέξε την εφαρμογή Microsoft Edge και κάνε click More (οι τρεις τελίτσες στην πάνω δεξιά γωνία της οθόνης).
 2. Κάνε click Settings για άνοιγμα κι άλλων επιλογών.
 3. Μόλις εμφανιστεί το παράθυρο Settings, κάνε click στο κουμπί Choose what to clear κάτω από την επιλογή Clear browsing data. Πήγαινε Ρυθμίσεις κι επέλεξε 'Choose what to clear'
 4. Εδώ, μπορείς να επιλέξεις αυτά που θέλεις να αφαιρέσεις. Κατόπιν, κάνε click Clear. Επέλεξε το κουμπί 'Clear'
 5. Τώρα κάνε δεξί click στο κουμπί Start (Windows logo). Κατόπιν, επέλεξε Task Manager. Άνοιξε το μενού έναρξης κι επέλεξε 'Task Manager'
 6. Όταν βρεθείς στην καρτέλα Processes, ψάξε για Microsoft Edge.
 7. Κάνε δεξί click και επέλεξε Go to details. Εάν δε βρίσκεις την επιλογή Go to details, κάνε click More details και ξανακολούθησε τα προηγούμενα βήματα. Δεξί click στο 'Microsoft Edge' κι επιλογή 'Go to details' Επέλεξε 'More details' στην περίπτωση που η επιλογή 'Go to details' δεν εμφανιστεί
 8. Μόλις εμφανιστεί η καρτέλα Details, εντόπισε όλες τις καταχωρήσεις που εμπεριέχουν το Microsoft Edge. Κάνε δεξί click σε καθεμιά από αυτές τις καταχωρήσεις κι επέλεξε End Task για να τις τερματίσεις. Εντόπισε τις καταχωρήσεις Microsoft Edge και επέλεξε 'End Task'

Επαναφορά Microsoft Edge browser (Μέθοδος 2) :

Εάν δε τα καταφέρεις με τη Μέθοδο 1, τότε θα πρέπει να ακολουθήσεις την προηγμένη μέθοδο επαναφοράς Edge.

 1. Σημείωση : θα πρέπει να κάνεις πρώτα backup όλα σου τα δεδομένα πριν χρησιμοποιήσεις αυτή τη μέθοδο.
 2. Βρες αυτό τον φάκελο στον υπολογιστή σου: C:\Users\%username%\AppData\Local\Packages\Microsoft.MicrosoftEdge_8wekyb3d8bbwe.
 3. Επέλεξε κάθε καταχώρηση που έχει αποθηκευτεί και δεξί click. Κατόπιν, επιλογή Delete . Πήγαινε στον φάκελο Microsoft Edge, κάνε δεξί click σε κάθε καταχώρηση και click 'Delete'
 4. Click στο κουμπί Start (Windows logo) και πληκτρολόγησε window power στη γραμμή Search my stuff .
 5. Δεξί click στην καταχώρηση Windows PowerShell κι επιλογή Run as administrator. Εντόπισε το Windows PowerShell, δεξί click πάνω του, κι επιλογή 'Run as administrator'
 6. Στην Οθόνη Διαχειριστή : Θα εμφανιστεί το παράθυρο PowerShell. Κάνε επικόλληση αυτή τη γραμμή εντολών μετά από PS C:\WINDOWS\system32> και πάτησε Enter:
  Get-AppXPackage -AllUsers -Name Microsoft.MicrosoftEdge | Foreach {Add-AppxPackage -DisableDevelopmentMode -Register $($_.InstallLocation)\AppXManifest.xml -Verbose}
  Αντιγραφή κι επικόλληση της ζητούμενης εντολής. Κατόπιν, πάτησε 'Enter'

Μόλις ολοκληρωθούν επιτυχώς αυτά τα βήματα, το Chromium θα πρέπει να έχει αφαιρεθεί από τον Microsoft Edge browser.

WindowsMac OS XInternet ExplorerMicrosoft EdgeFirefoxGoogle ChromeSafari

Αφαίρεση Chromium από Mozilla Firefox (FF)

 1. Αφαιρέστε επικίνδυνες επεκτάσεις
  Ανοίξτε το Mozilla Firefox, κάντε κλικ στο εικονίδιο του μενού (πάνω δεξιά γωνία) και επιλέξτεAdd-ons Extensions. Κάντε κλικ στο εικονίδιο του μενού και επιλέξτε 'Add-ons'
 2. Εδώ, επιλέξτε το Chromium και άλλες αμφισβητήσιμες προσθήκες. Κάντε κλικ στο Remove για να διαγράψετε αυτές τις εγγραφές. Επιλέξτε το 'Extensions' και βρείτε κακόβουλες εγγραφές. Κάντε κλικ στο 'Remove' για να απαλλαγείτε από αυτές
 3. Αλλάξτε την αρχική σας σελίδα αν τροποποιήθηκε από αυτόν τον ιό:
  Κάντε κλικ στο μενού (πάνω δεξιά γωνία), επιλέξτε Options General.
 4. Εδώ, διαγράψτε κακόβουλες URL και εισάγετε την ιστοσελίδα της αρεσκείας σας ή κάντε κλικ στο Restore to default.
 5. Κάντε κλικ στο OK για να αποθηκευτούν οι αλλαγές. Στη καρτέλα 'General', διαγράψτε τις κακόβουλες URL από την ενότητα 'Home Page' ή κάντε κλικ στο κουμπί 'Restore to Default'. Κάντε κλικ στο 'OK' για να αποθηκευτούν οι αλλαγές
 6. Επαναφέρετε το Mozilla Firefox
  Κάντε κλικ στο μενού Firefox στη πάνω αριστερή γωνία και κάντε κλικ στο ερωτηματικό. Εδώ, επιλέξτε Troubleshooting Information. Κάντε κλικ στο εικονίδιο του μενού και μετά στο '?'. Επιλέξτε 'Troubleshooting Information'
 7. Τώρα θα δείτε το μήνυμα Reset Firefox to its default state με το κουμπί Reset Firefox. Κάντε κλικ σε αυτό το κουμπί μερικές φορές και ολοκληρώστε την αφαίρεση του Chromium . Κάντε κλικ μερικές φορές στο κουμπί 'Reset Firefox'
WindowsMac OS XInternet ExplorerMicrosoft EdgeFirefoxGoogle ChromeSafari

Αφαίρεση Chromium από Google Chrome

 1. Διαγράψτε τις κακόβουλες προσθήκες
  Ανοίξτε το Google Chrome, κάντε κλικ στο εικονίδιο του μενού (πάνω δεξιά γωνία) και επιλέξτεTools Extensions. Κάντε κλικ στο εικονίδιο του μενού. Επιλέξτε 'Tools' και 'Extensions'
 2. Εδώ, επιλέξτε το Chromium και άλλες κακόβουλες προσθήκες και επιλέξτε το εικονίδιο του κάδου για να διαγράψετε αυτές τις εγγραφές. Βρείτε κακόβουλες εγγραφές και διαγράψτε τις κάνοντας κλικ στο εικονίδιοι του Κάδου
 3. Αλλάξτε την αρχική σας σελίδα και τη προεπιλεγμένη μηχανή αναζήτησης σας, αν τροποποιήθηκαν από αυτόν τον ιό
  Κάντε κλικ στο εικονίδιο του μενού και επιλέξτε Settings.
 4. Εδώ, βρείτε το Open a specific page or set of pages που βρίσκεται στην επιλογή On startup και κάντε κλικ στο Set pages. Μόλις κάνετε κλικ στο μενού και στο 'Settings', επιλέξτε 'Set pages'
 5. Τώρα θα δείτε ένα άλλο παράθυρο. Εδώ, διαγράψτε τις κακόβουλες σελίδες αναζήτησης και εισάγετε αυτή που επιθυμείτε ως αρχική σας σελίδα. Κάντε κλικ στο 'X' για να αφαιρέσετε τις κακόβουλες URLs
 6. Κάντε κλικ στο εικονίδιο του μενού ξανά και επιλέξτε το Settings Manage Search engines που βρίσκεται στην ενότητα Search. Στο σημείο 'Settings', επιλέξτε 'Manage search engines...'
 7. Στο σημείο Search Engines..., αφαιρέστε τις κακόβουλες σελίδες αναζήτησης. Προτείνουμε να αφαήσετε την ιστοσελίδα της Google ή μια της αρεσκείας σας. Κάντε κλικ στο 'X' για να αφαιρέσετε τις κακόβουλες URLs
 8. Επαναφέρετε το Google Chrome
  Κάντε κλικ στο εικονίδιο του μενού στη πάνω δεξιά γωνία του Google Chrome και επιλέξτε Settings.
 9. Μετακινηθείτε προς το τέλος της σελίδας και κάντε κλικ στο Reset browser settings. Στο σημείο 'Settings', μετακινηθείτε προς τα κάτω και κάντε κλικ στο κουμπί 'Reset browser settings'
 10. Κάντε κλικ στο Reset για να επιβεβαιώσετε και να ολοκληρώσετε την αφαίρεση του Chromium. Κάντε κλικ στο κουμπί 'Reset' για να ολοκληρώσε τε την αφαίρεση σας
WindowsMac OS XInternet ExplorerMicrosoft EdgeFirefoxGoogle ChromeSafari

Αφαίρεση Chromium από Safari

 1. Αφαιρέστε επικίνδυνες επεκτάσεις
  Ανοίξτε το πρόγραμμα περιήγησης Safari και κάντε κλικ στο Safari στο μενού, στο πάνω αριστερό μέρος της οθόνης. Μετά, επιλέξτε Preferences. Κάντε κλικ στο 'Safari' και επιλέξτε 'Preferences'
 2. Εδώ, επιλέξτε Extensions και βρείτε το Chromium ή άλλες ύποπτες εγγραφές. Κάντε κλικ στο κουμπί Uninstall για να απαλλαγείτε από αυτές. Πηγαίνετε 'Extensions' και απεγκαταστήστε τα κακόβουλα πρόσθετα
 3. Αλλάξτε την αρχική σας σελίδα αν τροποποιήθηκε από αυτόν τον ιό:
  Ανοίξτε το πρόγραμμα περιήγησης Safari και κάντε κλικ στο Safari στο μενού. Εδώ, επιλέξτε Preferences όπως εμφανίστηκε προηγουμένως και επιλέξτε General.
 4. Εδώ, βρείτε το πεδίο Homepage. Αν έχει τροποποιηθεί από το Chromium, αφαιρέστε αυτή την ανεπιθύμητη σελίδα και εισάγετε αυτή που θέλετε να χρησιμοποιείτε για τις αναζητήσεις σας. Θυμηθείτε να συμπεριλάβετε το "http://" πριν εισάγετε τη διεύθυνση της σελίδας αυτής. Όταν είστε σε 'General', διαγράψτε τις κακόβουλες URL και εισάγετε τη σελίδα της επιλογής σας
 5. Επαναφέρετε το Safari
  Ανοίξτε το πρόγραμμα περιήγησης Safari και κάντε κλικ στο Safari στο μενού, στη πάνω αριστερή γωνία της οθόνης. Εδώ, επιλέξτε Reset Safari.... Κάντε κλικ στο 'Safari' και επιλέξτε 'Reset Safari...'
 6. Τώρα, θα δείτε ένα παράθυρο με αναλυτικές επιλογές επαναφοράς. Όλες αυτές οι επιλογές είναι συνήθως επιλεγμένες, αλλά μπορείτε να επιλέξετε ποιές θέλετε να επαναφέρετε. Κάντε κλικ στο κουμπί Reset για να ολοκληρώσετε τη διαδικασία αφαίρεσης του Chromium. Διαλέξτε όλες τις επιλογές και κάντε κλικ στο κουμπί 'Reset'

Σχετικά με συντάκτη

Linas Kiguolis
Linas Kiguolis

Εάν ο δωρεάν οδηγός αφαίρεσης σας φάνηκε χρήσιμος και μείνατε ευχαριστημένοι από τις υπηρεσίες μας, τότε θα εκτιμούσαμε αν μας βοηθούσατε οικονομικά μέσω δωρεάς σας για να συνεχίσουμε το έργο μας. Ακόμα και το μικρότερο ποσόν θα εκτιμηθεί!

Επικοινώνησε με Linas Kiguolis
Σχετικά με την εταιρεία Esolutions

Πηγή: https://www.2-spyware.com/remove-chromium-virus.html

Οδηγίες αφαίρεσης σε άλλες γλώσσες