Βαθμός σοβαρότητας:  
  (10/100)

Αφαίρεση ιού Chromesearch.win (Εγχειριδίου Οδηγιών Αφαίρεσης) - Ιαν 2021 ενημέρωση

από Jake Doevan - - | Τύπος: Ιός τύπου Browser hijacker

Chromesearch.win — άλλη μια φθηνή απομίμηση του Goggle Chrome προσπαθεί να παραπλανήσει χρήστες και να διεισδύσει στους web browsers τους

Απεικόνιση του ιού Chromesearch.win

Το Chromesearch.win ανήκει στην κατηγορία των browser hijackers που μιμούνται το Google Chrome ώστε να παραπλανήσουν κι εν τέλει να εκμεταλλευτούν το μεγαλύτερο δυνατόν αριθμό χρηστών. Μόλις ο συγκεκριμένος browser hijacker καταφέρει να διεισδύσει και να εγκατασταθεί στο σύστημα-στόχο, καταλαμβάνει τον έλεγχο λειτουργίας και ρυθμίσεων του web browser που χρησιμοποιεί ο χρήστης-θύμα.

Θα πρέπει να σημειωθεί πως υπάρχει ήδη μεγάλος αριθμός πανομοιότυπων hijackers, συμπ. των Chromesearch.today, Clean My Chrome, Cleanserp, κλπ. Όλοι αυτοί οι browser hijackers έχουν ένα κοινό σημείο – μόλις εγκατασταθούν στο σύστημα-στόχο αντικαθιστούν αυθαίρετα την προεπιλεγμένη μηχανή αναζήτησης.

Οι ειδικοί σε θέματα κυβερνο-ασφάλειας που στελεχώνουν το LesVirus.fr επισημαίνουν ότι ο ιός ChromeSearch.win έχει τη δυνατότητα, αλλά και τη τάση, να προβαίνει στις εξής δυνητικά επικίνδυνες δραστηριότητες, αμέσως αφού καταλάβει τον έλεγχο λειτουργίας και ρυθμίσεων του Chrome:

 • Εγκαθιστά κρυφά κι αυθαίρετα tracking cookies μέσω των οποίων συλλέγει δεδομένα που αφορούν τις διαδικτυακές δραστηριότητες και προτιμήσεις των χρηστών
 • Τα δεδομένα που συλλέγει, εκτός των άλλων, τα χρησιμοποιεί για να εμφανίζει άρτια στοχευμένες επιχορηγούμενες διαφημίσεις τρίτων, οι οποίες ως επί το πλείστον είναι αμφιβόλου αξιοπιστίας και ασφάλειας
 • Ορίζει αυθαίρετα το http://chromesearch.win/ ως προεπιλεγμένη μηχανή αναζήτησης, νέα καρτέλα URL, και Αρχική Σελίδα
 • Μπλοκάρει τις προσπάθειες επαναφοράς των παραμέτρων browser που επιθυμεί ο χρήστης.

Δυστυχώς, εκτός από το να υποκλέπτει-καταγράφει-προωθεί σε τρίτους έναντι αδράς αμοιβής πληροφορίες που σχετίζονται με τις διαδικτυακές δραστηριότητες και προτιμήσεις των χρηστών-θυμάτων, ο ιός εμφανίζει παραπλανητικές διαφημίσεις που μπορεί να αποδειχθούν ακόμα και δυνητικά επικίνδυνες τόσο για την εύρρυθμη λειτουργία του συστήματος όσο και για την ασφάλεια ευαίσθητων προσωπικών δεδομένων των χρηστών-θυμάτων. Δεν είναι τυχαίο άλλωστε το γεγονός ότι οι developers του browser hijacker τονίζουν ρητά ότι δεν αναλαμβάνουν καμία ευθύνη για την εγκυρότητα ή την ασφάλεια του περιεχομένου των διαφημίσεων που εμφανίζει το πρόγραμμά τους. Με άλλα λόγια, είναι πολύ πιθανό κλικάροντας σε κάποια από αυτές τις διαφημίσεις να εκθέσεις το σύστημα του υπολογιστή σου σε διείσδυση ύπουλων κι επικίνδυνων malware, αλλά κι άλλων τύπων κυβερνο-μολύνσεων.

Στην περίπτωση που διαπιστώσεις ότι ο ιός Chromesearch.win κατάφερε να διεισδύσει στο σύστημα του υπολογιστή σου και να καταλάβει τον έλεγχο λειτουργίας και ρυθμίσεων του web browser σου, σε συμβουλεύουμε να εγκαταστήσεις (εάν δεν το έχεις κάνει ήδη) και να χρησιμοποιήσεις ένα αξιόπιστο και πλήρως ενημερωμένο λογισμικό ασφαλείας, το οποίο θα εντοπίσει και θα αφαιρέσει ολοκληρωτικά όχι μόνο τον συγκεκριμένο ιό, αλλά και όποιο άλλο malware ή PUP (potentially unwanted program, δλδ. δυνητικά ανεπιθύμητο πρόγραμμα) κατάφερε να διεισδύσει κρυφά και να μολύνει το σύστημα του υπολογιστή σου. Τέλος, θα πρέπει να τονιστεί ότι ο συγκεκριμένος browser hijacker έχει τη τάση να εγκαθιστά κρυφά, γραμμές εργαλείων, browser επεκτάσεις, κι άλλα βοηθητικά αρχεία και προγράμματα. Θα πρέπει κι αυτά να εντοπιστούν και να αφαιρεθούν. Αυτό, κάνει την προσπάθεια χειροκίνητης αφαίρεσης του ιού, μια όχι και τόσο καλή ιδέα.

Ο ιός Chromesearch.winΟ ιός Chromesearch.win εμφανίζει εκνευριστικές διαφημίσεις και αποτελεί παραπλανητική απομίμηση του Google Chrome

Ακόμα, εντύπωση προκαλεί το γεγονός ότι το Chrome Search αυτοπεριγράφεται ως “the search engine that respects your privacy” (“η μηχανή αναζήτησης που σέβεται την ιδιωτικότητά σου”). Στην πραγματικότητα, αφού πρώτα διαβάσεις την Πολιτική Απορρήτου, θα καταλάβεις πως η κατάσταση είναι τελείως διαφορετική:

When you explicit provide us with your personal information whether or not on our request such as your name, e-mail and / or address, Chrome Search will save this information. If you choose to refuse to provide the information or to remove the information, the possibility exist that you are limited in the use of the services of the Website.

Επομένως, η άμεση και ολοκληρωτική αφαίρεση του ιού Chromesearch.win, αποτελεί μονόδρομο. Για γρήγορη, εύκολη, κι αποτελεσματική αφαίρεση αυτού, αλλά κι άλλων browser hijackers, malware, spyware, PUPs, κτλ., προτείνουμε την εγκατάσταση και χρήση ενός αξιόπιστου και πλήρως ενημερωμένου λογισμικού ασφαλείας anti-spyware, όπως πχ. το ReimageIntego ή το Malwarebytes.

Συμβουλές για προστασία από διεισδύσεις PUPs

Ο πλέον δημοφιλής τρόπος που ακολουθούν οι developers των PUPs για την διαδικτυακή εξάπλωση των ανεπιθύμητων προγραμμάτων τους, είναι η μέθοδος bundling. Εν ολίγοις, πολλές από τις δωρεάν / δοκιμαστικές / shareware εφαρμογές που υπάρχουν διαθέσιμες προς λήψη στο διαδίκτυο, εμπεριέχουν συνοδευτικά πακέτα λήψης (bundles), με την πλειοψηφία αυτών των συνοδευτικών πακέτων λήψης να εμπεριέχει PUPs (potentially unwanted programs, δλδ. δυνητικά ανεπιθύμητα προγράμματα). Με αυτό τον τρόπο, οι developers των PUPs εκμεταλλεύονται τη βιασύνη, βαρεμάρα, ή έλλειψη ενδιαφέροντος και γνώσης που χαρακτηρίζει τη μεγάλη μερίδα των χρηστών, και καταφέρνουν να προωθούν τα προγράμματά τους παράλληλα με τις συνειδητές λήψεις των χρηστών. Για αυτό τον λόγο, εκτός του ότι πρέπει να δείχνεις πάντα την απαραίτητη προσοχή και καχυποψία όταν κατεβάζεις μια εφαρμογή από το διαδίκτυο, συνιστούμε παράλληλα να αποφεύγεις να επιλέγεις την Προτεινόμενη (Recommended) ή Γρήγορη (Quick) μορφή λήψης / εγκατάστασης.

Αντιθέτως, συνιστούμε την επιλογή Προσαρμοσμένης (Custom) ή  Για Προχωρημένους (Advanced) μορφής εγκατάστασης. Με αυτό το τρόπο, θα έχεις μια σαφώς πιο ολοκληρωμένη εικόνα και καλύτερο έλεγχο σχετικά με το τι πραγματικά κατεβαίνει στο σύστημα του υπολογιστή σου. Έτσι, θα μπορείς να εντοπίζεις και να ξετικάρεις τυχόν προτικαρισμένα κουτάκια εμφανιστούν κατά την λήψη και τα οποία θα αναφέρονται αυθαίρετα σε παράλληλη εγκατάσταση επιπρόσθετων / προαιρετικών / προτεινόμενων προγραμμάτων κι αρχείων, συνήθως PUPs. 

Τρόποι ολοκληρωτικής αφαίρεσης του Chromesearch.win malware από τον υπολογιστή σου

Εάν 'σπαζοκεφαλιάζεις' σχετικά με το πως μπορείς να αφαιρέσεις ολοκληρωτικά τον ιό Chromesearch.win, τα πράγματα είναι απλά. Αυτό μπορεί να γίνει είτε με αυτόματη ή χειροκίνητη αφαίρεση. Φυσικά, η αυτόματη αφαίρεση σαφώς και είναι προτιμότερη, καθώς η γρήγορη, ασφαλής, εύκολη, κι ολοκληρωτική αφαίρεση του browser hijacker (συμπ. κι όλων των βοηθητικών προγραμμάτων, αρχείων, εργαλείων) είναι δεδομένη. Με τη χρήση του σωστού λογισμικού ασφαλείας, το σύστημα του υπολογιστή σου δεν θα καθαρίσει μόνο από τον ιό Chrome Search, αλλά και από οποιοδήποτε άλλο malware, browser hijacker, PUP, τυχόν κατάφερε να διεισδύσει κρυφά στο σύστημα του υπολογιστή σου μολύνοντάς τοι. Κι όλα αυτά με μόλις λίγα κλικ και εντός ολίγων λεπτών.

Ωστόσο, υπάρχει και η εναλλακτική της χειροκίνητης αφαίρεσης του Chromesearch.win. Γι αυτό τον λόγο, η ομάδα ειδικών ετοίμασε αναλυτικό οδηγό χειροκίνητης αφαίρεσης του browser hijacker. Είναι πολύ σημαντικό να ακολουθηθούν προσεκτικά και βήμα προς βήμα οι οδηγίες, μιας και η αφαίρεση των λάθος αρχείων μπορεί να δημιουργήσει σοβαρά προβλήματα στην εύρρυθμη λειτουργία του συστήματος κι εν τέλει να μη λύσει και το συγκεκριμένο πρόβλημα. 

Μπορείς να αφαιρέσεις τη ζημιά που έκανε ο ιός με τη βοήθεια του ReimageIntego. Τα SpyHunter 5Combo Cleaner και Malwarebytes συνιστώνται για τον εντοπισμό δυνητικά ανεπιθύμητων προγραμμάτων και ιών συμπ. όλων των αρχείων και καταχωρήσεων μητρώου που σχετίζονται με αυτά. 

Προσφορά
Κάντε το τώρα
Λήψη
Reimage Εγγύηση
Ικανοποίησης
Λήψη
Intego Εγγύηση
Ικανοποίησης
Συμβατό με Microsoft Windows Supported versions Συμβατό με OS X Supported versions
Τι γίνεται σε περίπτωση αποτυχίας?
Εάν δεν κατάφερες να αφαιρέσεις τη ζημιά που προκάλεσε ο ιός χρησιμοποιώντας το  Reimage Intego, κάνε ερώτηση στην ομάδα υποστήριξης παρέχοντας όσο το δυνατόν περισσότερες πληροφορίες και λεπτομέρειες. 
Το  Reimage Intego έχει δωρεάν scanner περιορισμένων δυνατοτήτων. Το scanner του Reimage Intego είναι σαφώς καλύτερο και με περισσότερες δυνατότητες όταν αποκτήσεις επί πληρωμή την πλήρη έκδοση. Όταν ο δωρεάν scanner εντοπίσει θέματα, μπορείς να τα επιδιορθώσεις με δωρεάν χειροκίνητη επιδιόρθωση ή να τα επιδιορθώσεις αυτόματα, σίγουρα, και γρήγορα, αγοράζοντας την πλήρη έκδοση.
Εναλλακτικά Προγράμματα
Το κάθε λογισμικό έχει διαφορετικούς σκοπούς και διαφορετικές δυνατότητες. Έτσι, εάν δεν κατάφερες να διορθώσεις τα αλλοιωμένα αρχεία με το Reimage, τότε συνιστούμε να δοκιμάσεις το SpyHunter 5.
Εναλλακτικά Προγράμματα
Το κάθε λογισμικό έχει διαφορετικούς σκοπούς και διαφορετικές δυνατότητες. Έτσι, εάν δεν κατάφερες να διορθώσεις τα αλλοιωμένα αρχεία με το Intego, τότε συνιστούμε να δοκιμάσεις το Combo Cleaner.
Στιγμιότυπο του Ιός Chromesearch.win
Στιγμιότυπο του Ιός Chromesearch.winΣτιγμιότυπο του Ιός Chromesearch.winΣτιγμιότυπο του Ιός Chromesearch.win
Στιγμιότυπο του Ιός Chromesearch.win

Οδηγός Χειροκίνητης Αφαίρεσης του ιού Chromesearch.win:

Αφαίρεση Chromesearch.win από συστήματα Windows

Για επίλυση του προβλήματος σε Windows OS, ακολούθησε τις παρακάτω αναλυτικές οδηγίες ώστε να καθαρίσει το σύστημα του υπολογιστή σου από τον browser hijacker.

 1. Κάντε κλικ στο κουμπί Start Control Panel Programs and Features (αν είστε Windows XP χρήστης, κάντε κλικ στο κουμπί Add/Remove Programs). Κάντε κλικ στο κουμπί 'Start -> Control Panel -> Programs and Features' (αν είστε 'Windows XP' χρήστης, κάντε κλικ στο κουμπί 'Add/Remove Programs').
 2. Αν είστε Windows 10 / Windows 8 χρήστης, κάντε δεξί κλικ στη κάτω αριστερή γωνία της οθόνης. Μόλις εμφανιστεί το Quick Access Menu, επιλέξτε Control Panel και Uninstall a Program. Αν είστε 'Windows 10 / Windows 8' χρήστης, κάντε δεξί κλικ στη κάτω αριστερή γωνία της οθόνης. Μόλις εμφανιστεί το 'Quick Access Menu', επιλέξτε 'Control Panel' και 'Uninstall a Program'.
 3. Απεγκαταστήστε το Chromesearch.win και σχετικά προγράμματα
  Εδώ, βρείτε το Chromesearch.win ή άλλες πρόσφατα εγκατεστημένες/ύποπτες εφαρμογές.
 4. Καταργήστε τις και κάντε κλικ στο κουμπί OK για να αποθηκευτούν οι αλλαγές. Κάντε δεξί κλικ σε κάθε ύποπτη εγγραφή και επιλέξτε 'Uninstall'
 5. Αφαιρέστε το Chromesearch.win από τις Windows συντομεύσεις
  Κάντε δεξί κλικ στη συντόμευση του Mozilla Firefox και επιλέξτε Properties. Κάντε δεξί κλικ στο εικονίδιο του προγράμματος περιήγησης και επιλέξτε 'Properties'
 6. Πηγαίνετε στη καρτέλα Shortcut και βρείτε το πεδίο Target. Διαγράψτε τις κακόβουλες URL οι οποίες σχετίζονται με αυτόν τον ιό. Επιλέξτε τη καρτέλα 'Shortcut' και διαγράψτε το 'http://isearch.babylon.com...' ή άλλες ύποπτες URL

Επαναλάβετε τα παραπάνω βήματα σε όλα τα προγράμματα περιήγησης και στις συντομεύσεις, συμπεριλαμβανομένων των Internet Explorer και Google Chrome. Βεβαιωθείτε πως ελέγχετε όλες τις τοποθεσίες για αυτές τις συντομεύσεις, όπως η Επιφάνεια Εργασίας, η Εκκίνηση και η γραμμή εργασιών.

Αφαίρεση Chromesearch.win από σύστημα Mac OS X

 1. Αν χρησιμοποιείτε το OS X, κάντε κλικ στο κουμπί Go στη πάνω αριστερή γωνία της οθόνης και επιλέξτε Applications. Κάντε κλικ στο 'Go' και επιλέξτε 'Applications'
 2. Περιμένετε μέχρι να δείτε το φάκελο Applications και βρείτε το Chromesearch.win ή άλλα ύποπτα προγράμματα σε αυτόν. Τώρα, κάντε δεξί κλικ σε όλες αυτές τις εγγραφές και επιλέξτε Move to Trash. Κάντε κλικ σε όλες τις κακόβουλες εγγραφές και επιλέξτε 'Move to Trash'

Αφαίρεση Chromesearch.win από Internet Explorer (IE)

 1. Αφαιρέστε τα επικίνδυνα πρόσθετα
  Ανοίξτε το Internet Explorer, κάντε κλικ στο εικονίδιο των Εργαλείων (μενού IE) στη πάνω δεξιά γωνία του προγράμματος περιήγησης και επιλέξτε Manage Add-ons. Κάντε κλικ στο εικονίδιο του μενού και επιλέξτε 'Manage add-ons'
 2. Θα δείτε το παράθυρο Manage Add-ons. Εδώ, βρείτε το Chromesearch.win και άλλες ύποπτες προσθήκες. Απενεργοποιήστε αυτές τις εγγραφές κάνοντας κλικ στο Disable: Κάντε δεξί κλικ σε σε κάθε κακόβουλη εγγραφή και επιλέξτε 'Disable'
 3. Αλλάξτε την αρχική σας σελίδα αν τροποποιήθηκε από αυτόν τον ιό:
  Κάντε κλικ στο εικονίδιο των Εργαλείων (μενού) στη πάνω δεξιά γωνία του προγράμματος περιήγησης και επιλέξτε Internet Options. Μείνετε στη καρτέλα General.
 4. Εδώ, αφαιρέστε τις κακόβουλες URL και εισάγετε την ιστοσελίδα της αρεσκείας σας. Κάντε κλικ στο Apply για να αποθηκευτούν οι αλλαγές. Διαγράψτε τις κακόβουλες URL, εισάγετε την ιστοσελίδα της αρεσκείας σας και κάντε κλικ στο 'Apply' για να αποθηκευτούν οι αλλαγές
 5. Επαναφέρετε το Internet Explorer
  Κάντε κλικ στο εικονίδιο των Εργαλείων (μενού) ξανά και επιλέξτε Internet options. Πηγαίνετε στη καρτέλα Advanced.
 6. Εδώ, επιλέξτε Reset.
 7. Σε αυτό το παράθυρο, ελέξτε το Delete personal settings και επιλέξτε Reset ξανά για να ολοκληρώσετε την αφαίρεση του Chromesearch.win. Πηγαίνετε στη καρτέλα 'Advanced' και κάντε κλικ στο κουμπί 'Reset'. Τώρα επιλέξτε το 'Delete personal settings' και κάντε ξανά κλικ στο κουμπί 'Reset'

Αφαίρεση του ιού Chromesearch.win από Microsoft Edge

Επαναφορά ρυθμίσεων Microsoft Edge (Μέθοδος 1) :

 1. Τρέξε την εφαρμογή Microsoft Edge και κάνε click More (οι τρεις τελίτσες στην πάνω δεξιά γωνία της οθόνης).
 2. Κάνε click Settings για άνοιγμα κι άλλων επιλογών.
 3. Μόλις εμφανιστεί το παράθυρο Settings, κάνε click στο κουμπί Choose what to clear κάτω από την επιλογή Clear browsing data. Πήγαινε Ρυθμίσεις κι επέλεξε 'Choose what to clear'
 4. Εδώ, μπορείς να επιλέξεις αυτά που θέλεις να αφαιρέσεις. Κατόπιν, κάνε click Clear. Επέλεξε το κουμπί 'Clear'
 5. Τώρα κάνε δεξί click στο κουμπί Start (Windows logo). Κατόπιν, επέλεξε Task Manager. Άνοιξε το μενού έναρξης κι επέλεξε 'Task Manager'
 6. Όταν βρεθείς στην καρτέλα Processes, ψάξε για Microsoft Edge.
 7. Κάνε δεξί click και επέλεξε Go to details. Εάν δε βρίσκεις την επιλογή Go to details, κάνε click More details και ξανακολούθησε τα προηγούμενα βήματα. Δεξί click στο 'Microsoft Edge' κι επιλογή 'Go to details' Επέλεξε 'More details' στην περίπτωση που η επιλογή 'Go to details' δεν εμφανιστεί
 8. Μόλις εμφανιστεί η καρτέλα Details, εντόπισε όλες τις καταχωρήσεις που εμπεριέχουν το Microsoft Edge. Κάνε δεξί click σε καθεμιά από αυτές τις καταχωρήσεις κι επέλεξε End Task για να τις τερματίσεις. Εντόπισε τις καταχωρήσεις Microsoft Edge και επέλεξε 'End Task'

Επαναφορά Microsoft Edge browser (Μέθοδος 2) :

Εάν δε τα καταφέρεις με τη Μέθοδο 1, τότε θα πρέπει να ακολουθήσεις την προηγμένη μέθοδο επαναφοράς Edge.

 1. Σημείωση : θα πρέπει να κάνεις πρώτα backup όλα σου τα δεδομένα πριν χρησιμοποιήσεις αυτή τη μέθοδο.
 2. Βρες αυτό τον φάκελο στον υπολογιστή σου: C:\Users\%username%\AppData\Local\Packages\Microsoft.MicrosoftEdge_8wekyb3d8bbwe.
 3. Επέλεξε κάθε καταχώρηση που έχει αποθηκευτεί και δεξί click. Κατόπιν, επιλογή Delete . Πήγαινε στον φάκελο Microsoft Edge, κάνε δεξί click σε κάθε καταχώρηση και click 'Delete'
 4. Click στο κουμπί Start (Windows logo) και πληκτρολόγησε window power στη γραμμή Search my stuff .
 5. Δεξί click στην καταχώρηση Windows PowerShell κι επιλογή Run as administrator. Εντόπισε το Windows PowerShell, δεξί click πάνω του, κι επιλογή 'Run as administrator'
 6. Στην Οθόνη Διαχειριστή : Θα εμφανιστεί το παράθυρο PowerShell. Κάνε επικόλληση αυτή τη γραμμή εντολών μετά από PS C:\WINDOWS\system32> και πάτησε Enter:
  Get-AppXPackage -AllUsers -Name Microsoft.MicrosoftEdge | Foreach {Add-AppxPackage -DisableDevelopmentMode -Register $($_.InstallLocation)\AppXManifest.xml -Verbose}
  Αντιγραφή κι επικόλληση της ζητούμενης εντολής. Κατόπιν, πάτησε 'Enter'

Μόλις ολοκληρωθούν επιτυχώς αυτά τα βήματα, το Chromesearch.win θα πρέπει να έχει αφαιρεθεί από τον Microsoft Edge browser.

Αφαίρεση Chromesearch.win από Mozilla Firefox (FF)

Ακολούθησε τις παρακάτω οδηγίες για την ολοκληρωτική διαγραφή του Chromesearch.win και των βοηθητικών αρχείων του από τον Mozilla browser.

 1. Αφαιρέστε επικίνδυνες επεκτάσεις
  Ανοίξτε το Mozilla Firefox, κάντε κλικ στο εικονίδιο του μενού (πάνω δεξιά γωνία) και επιλέξτεAdd-ons Extensions. Κάντε κλικ στο εικονίδιο του μενού και επιλέξτε 'Add-ons'
 2. Εδώ, επιλέξτε το Chromesearch.win και άλλες αμφισβητήσιμες προσθήκες. Κάντε κλικ στο Remove για να διαγράψετε αυτές τις εγγραφές. Επιλέξτε το 'Extensions' και βρείτε κακόβουλες εγγραφές. Κάντε κλικ στο 'Remove' για να απαλλαγείτε από αυτές
 3. Αλλάξτε την αρχική σας σελίδα αν τροποποιήθηκε από αυτόν τον ιό:
  Κάντε κλικ στο μενού (πάνω δεξιά γωνία), επιλέξτε Options General.
 4. Εδώ, διαγράψτε κακόβουλες URL και εισάγετε την ιστοσελίδα της αρεσκείας σας ή κάντε κλικ στο Restore to default.
 5. Κάντε κλικ στο OK για να αποθηκευτούν οι αλλαγές. Στη καρτέλα 'General', διαγράψτε τις κακόβουλες URL από την ενότητα 'Home Page' ή κάντε κλικ στο κουμπί 'Restore to Default'. Κάντε κλικ στο 'OK' για να αποθηκευτούν οι αλλαγές
 6. Επαναφέρετε το Mozilla Firefox
  Κάντε κλικ στο μενού Firefox στη πάνω αριστερή γωνία και κάντε κλικ στο ερωτηματικό. Εδώ, επιλέξτε Troubleshooting Information. Κάντε κλικ στο εικονίδιο του μενού και μετά στο '?'. Επιλέξτε 'Troubleshooting Information'
 7. Τώρα θα δείτε το μήνυμα Reset Firefox to its default state με το κουμπί Reset Firefox. Κάντε κλικ σε αυτό το κουμπί μερικές φορές και ολοκληρώστε την αφαίρεση του Chromesearch.win . Κάντε κλικ μερικές φορές στο κουμπί 'Reset Firefox'

Αφαίρεση Chromesearch.win από Google Chrome

Μπορείς να προβείς σε επαναφορά (reset) του Google Chrome Browser και να διαγράψεις όλες τις ύποπτες ανακατευθύνσεις και γραμμές εργαλείων που σχετίζονται με τον ιό Chrome Search.

 1. Διαγράψτε τις κακόβουλες προσθήκες
  Ανοίξτε το Google Chrome, κάντε κλικ στο εικονίδιο του μενού (πάνω δεξιά γωνία) και επιλέξτεTools Extensions. Κάντε κλικ στο εικονίδιο του μενού. Επιλέξτε 'Tools' και 'Extensions'
 2. Εδώ, επιλέξτε το Chromesearch.win και άλλες κακόβουλες προσθήκες και επιλέξτε το εικονίδιο του κάδου για να διαγράψετε αυτές τις εγγραφές. Βρείτε κακόβουλες εγγραφές και διαγράψτε τις κάνοντας κλικ στο εικονίδιοι του Κάδου
 3. Αλλάξτε την αρχική σας σελίδα και τη προεπιλεγμένη μηχανή αναζήτησης σας, αν τροποποιήθηκαν από αυτόν τον ιό
  Κάντε κλικ στο εικονίδιο του μενού και επιλέξτε Settings.
 4. Εδώ, βρείτε το Open a specific page or set of pages που βρίσκεται στην επιλογή On startup και κάντε κλικ στο Set pages. Μόλις κάνετε κλικ στο μενού και στο 'Settings', επιλέξτε 'Set pages'
 5. Τώρα θα δείτε ένα άλλο παράθυρο. Εδώ, διαγράψτε τις κακόβουλες σελίδες αναζήτησης και εισάγετε αυτή που επιθυμείτε ως αρχική σας σελίδα. Κάντε κλικ στο 'X' για να αφαιρέσετε τις κακόβουλες URLs
 6. Κάντε κλικ στο εικονίδιο του μενού ξανά και επιλέξτε το Settings Manage Search engines που βρίσκεται στην ενότητα Search. Στο σημείο 'Settings', επιλέξτε 'Manage search engines...'
 7. Στο σημείο Search Engines..., αφαιρέστε τις κακόβουλες σελίδες αναζήτησης. Προτείνουμε να αφαήσετε την ιστοσελίδα της Google ή μια της αρεσκείας σας. Κάντε κλικ στο 'X' για να αφαιρέσετε τις κακόβουλες URLs
 8. Επαναφέρετε το Google Chrome
  Κάντε κλικ στο εικονίδιο του μενού στη πάνω δεξιά γωνία του Google Chrome και επιλέξτε Settings.
 9. Μετακινηθείτε προς το τέλος της σελίδας και κάντε κλικ στο Reset browser settings. Στο σημείο 'Settings', μετακινηθείτε προς τα κάτω και κάντε κλικ στο κουμπί 'Reset browser settings'
 10. Κάντε κλικ στο Reset για να επιβεβαιώσετε και να ολοκληρώσετε την αφαίρεση του Chromesearch.win. Κάντε κλικ στο κουμπί 'Reset' για να ολοκληρώσε τε την αφαίρεση σας

Αφαίρεση Chromesearch.win από Safari

 1. Αφαιρέστε επικίνδυνες επεκτάσεις
  Ανοίξτε το πρόγραμμα περιήγησης Safari και κάντε κλικ στο Safari στο μενού, στο πάνω αριστερό μέρος της οθόνης. Μετά, επιλέξτε Preferences. Κάντε κλικ στο 'Safari' και επιλέξτε 'Preferences'
 2. Εδώ, επιλέξτε Extensions και βρείτε το Chromesearch.win ή άλλες ύποπτες εγγραφές. Κάντε κλικ στο κουμπί Uninstall για να απαλλαγείτε από αυτές. Πηγαίνετε 'Extensions' και απεγκαταστήστε τα κακόβουλα πρόσθετα
 3. Αλλάξτε την αρχική σας σελίδα αν τροποποιήθηκε από αυτόν τον ιό:
  Ανοίξτε το πρόγραμμα περιήγησης Safari και κάντε κλικ στο Safari στο μενού. Εδώ, επιλέξτε Preferences όπως εμφανίστηκε προηγουμένως και επιλέξτε General.
 4. Εδώ, βρείτε το πεδίο Homepage. Αν έχει τροποποιηθεί από το Chromesearch.win, αφαιρέστε αυτή την ανεπιθύμητη σελίδα και εισάγετε αυτή που θέλετε να χρησιμοποιείτε για τις αναζητήσεις σας. Θυμηθείτε να συμπεριλάβετε το "http://" πριν εισάγετε τη διεύθυνση της σελίδας αυτής. Όταν είστε σε 'General', διαγράψτε τις κακόβουλες URL και εισάγετε τη σελίδα της επιλογής σας
 5. Επαναφέρετε το Safari
  Ανοίξτε το πρόγραμμα περιήγησης Safari και κάντε κλικ στο Safari στο μενού, στη πάνω αριστερή γωνία της οθόνης. Εδώ, επιλέξτε Reset Safari.... Κάντε κλικ στο 'Safari' και επιλέξτε 'Reset Safari...'
 6. Τώρα, θα δείτε ένα παράθυρο με αναλυτικές επιλογές επαναφοράς. Όλες αυτές οι επιλογές είναι συνήθως επιλεγμένες, αλλά μπορείτε να επιλέξετε ποιές θέλετε να επαναφέρετε. Κάντε κλικ στο κουμπί Reset για να ολοκληρώσετε τη διαδικασία αφαίρεσης του Chromesearch.win. Διαλέξτε όλες τις επιλογές και κάντε κλικ στο κουμπί 'Reset'

Μην αφήσεις την Κυβέρνηση να σε παρακολουθεί

Έχουν αναφερθεί πολλά περιστατικά με τις Κυβερνήσεις ανά τον κόσμο να υποκλέπτουν προσωπικά δεδομένα και να παρακολουθούν τη διαδικτυακή δραστηριότητα και τις διαδικτυακές προτιμήσεις των πολιτών. Καλό θα ήταν λοιπόν να λάβεις πολύ σοβαρά υπόψιν τη συγκεκριμένη κατάσταση και να ενημερωθείς για τις σκοτεινές και αθέμιτες πρακτικές συλλογής πληροφοριών. Σε συμβουλεύουμε να αποφεύγεις ύποπτες, παρασκηνιακές, σκοτεινές, αθέμιτες πρακτικές κατασκοπείας που προέρχονται από την Κυβέρνηση και διάφορους κυβερνητικούς οργανισμούς. Ο καλύτερος τρόπος για να τα καταφέρεις είναι να σερφάρεις τελείως incognito, δλδ. τελείως ανώνυμα στο διαδίκτυο. 

Μπορείς να επιλέξεις διαφορετική τοποθεσία κάθε φορά που είναι να συνδεθείς online και να αποκτήσεις διαδικτυακή πρόσβαση σε οποιοδήποτε περιεχόμενο επιθυμείς, χωρίς κανέναν απολύτως περιορισμό πρόσβασης. Πλέον, θα μπορείς να απολαμβάνεις χωρίς κανένα απολύτως πρόβλημα ή έγνοια, καθώς και χωρίς κανένα άγχος μήπως χακαριστείς, χρησιμοποιώντας Private Internet Access VPN υπηρεσίες.

Έτσι, θα μπορείς να ελέγχεις τις πληροφορίες που μπορούν να γίνουν προσβάσιμες από την Κυβέρνηση και τους κρατικούς οργανισμούς, καθώς και από άλλους ανεπιθύμητους τρίτους, σερφάροντας ανενόχλητα στο διαδίκτυο χωρίς τον φόβο ότι μπορεί να σε κατασκοπεύουν. Ακόμα και αν η διαδικτυακή δραστηριότητά σου είναι καθόλα νόμιμη ή ακόμα κι αν εμπιστεύεσαι πλήρως τις διαδικτυακές υπηρεσίες, πλατφόρμες που επιλέγεις, καλό θα ήταν να προστατεύεις το ιδιωτικό σου απόρρητο και να προτιμάς να χρησιμοποιείς VPN υπηρεσίες.

Backup αρχεία για μελλοντική χρήση, στην περίπτωση malware επίθεσης

Οι χρήστες υπολογιστών μπορεί να υποστούν διαφόρων ειδών απώλειες λόγω κυβερνομολύνσεων ή λόγω λαθών στα οποία μπορεί να υποπέσουν. Τα προβλήματα λογισμικού που μπορεί να δημιουργήσει μια επίθεση από malware ή η απευθείας απώλεια δεδομένων λόγω κρυπτογράφησης, μπορεί να δημιουργήσουν προβλήματα στη λειτουργία της συσκευής ή μόνιμη βλάβη. Εάν διατηρείς σωστά και ενημερωμένα backups, μπορείς εύκολα να ανακτήσεις τα δεδομένα σου και να επιστρέψεις γρήγορα και πάλι στην κανονικότητα.

Είναι πολύ σημαντικό να δημιουργείς τακτικά ενημερωμένα backups μετά από οποιαδήποτε αλλαγή στη συσκευή, έτσι ώστε να επιστρέψεις στο σημείο πριν την επίθεση malware, καθώς ένα malware μπορεί να προχωρήσει σε αυθαίρετες αλλαγές ή να δημιουργήσει σημαντικά προβλήματα στη συσκευή, όπως πχ. απώλεια δεδομένων ή δυσλειτουργία και κατακόρυφη πτώση των επιδόσεων. 

Έχοντας κάνει backup την πιο πρόσφατη έκδοση κάθε σημαντικού εγγράφου, μπορείς να αποφύγεις εκνευρισμό, άγχος, προβλήματα λειτουργίας, ή ακόμα και να αποφύγεις να πέσεις θύμα εκβιασμού από ιούς και χάκερς. Τα backups αποτελούν αξιόλογη λύση στην περίπτωση που πέσεις θύμα κυβερνοεπίθεσης και μόλυνσης από malware. Προτείνουμε τη χρήση του Data Recovery Pro για την επαναφορά συστήματος.

Σχετικά με συντάκτη
Jake Doevan
Jake Doevan - Η ζωή είναι πολύ μικρή για να την σπαταλάμε στην αντιμετώπιση ιών

Εάν ο δωρεάν οδηγός αφαίρεσης σας φάνηκε χρήσιμος και μείνατε ευχαριστημένοι από τις υπηρεσίες μας, τότε θα εκτιμούσαμε αν μας βοηθούσατε οικονομικά μέσω δωρεάς σας για να συνεχίσουμε το έργο μας. Ακόμα και το μικρότερο ποσόν θα εκτιμηθεί!

Επικοινώνησε με Jake Doevan
Σχετικά με την εταιρεία Esolutions

Πηγή: https://www.2-spyware.com/remove-chromesearch-win-virus.html
Οδηγίες αφαίρεσης σε άλλες γλώσσες

Η γνώμη σας σχετικά με Chromesearch.win virus