Βαθμός σοβαρότητας:  
  (10/100)

Ιός amuleC. Τρόποι Αφαίρεσης (Οδηγός Απεγκατάστασης)

από Jake Doe - - | Τύπος: Malware (Κακόβουλο Λογισμικό)

Οι κίνδυνοι που κρύβονται πίσω από την χρήση του ιού amuleC

Ο ιός amuleC είναι ένα σαφώς επικίνδυνο peer-to-peer shareware λογισμικό που σχετίζεται με το eDonkey Network, το οποίο δημιουργήθηκε από τους Jed McCaleb και Sam Yagan στις αρχές των μακρινών 2000’s . Έκτοτε, πολλά λογισμικά που σχετίζονται με το eDonkey, όπως πχ. eMule, zMule, κτλ. έχουν χρησιμοποιηθεί ευρέως από εκατοντάδες χιλιάδες χρήστες. Αν και τα τελευταία χρόνια η δημοφιλία αυτών των προγραμμάτων έχει πάρει την κατηφόρα, παρόλα αυτά ακόμα και τώρα μπορείς να κατεβάσεις διάφορες εκδόσεις τους. Δυστυχώς, δεν παρέχουν όλες οι εκδόσεις τα ίδια επίπεδα ασφαλείας, και το amuleC ανήκει στα προγράμματα που συνιστούμε να αποφεύγεις, για πολλούς λόγους.

Σε αυτό το σημείο θα πρέπει να σημειωθεί ότι το amuleC είναι διαφορετικό από το aMule 2.3.2 το οποίο και είναι μια παντελώς νόμιμη και αξιόπιστη shareware εφαρμογή. Ωστόσο, επειδή τα ονόματα των δυο προγραμμάτων μοιάζουν πολύ, έχουν αναφερθεί πολλές περιπτώσεις χρηστών που μπερδεύτηκαν και δεν ήξεραν ποιο είναι το αξιόπιστο και ποιο το επικίνδυνο λογισμικό. Αν και τα περισσότερα peer-to-peer sharing networks εμπεριέχουν αρκετά ρίσκα όσον αφορά το απόρρητο των προσωπικών δεδομένων και την ασφάλεια του συστήματος , ωστόσο είναι σαφές ότι προγράμματα τα οποία προέρχονται από άγνωστους ή αμφιβόλου αξιοπιστίας/ασφάλειας authors εκτοξεύουν δραματικά τις πιθανότητες κινδύνου μόλυνσης και υποκλοπών! Μάλιστα, είναι ιδιαιτέρως δύσκολο, και τις περισσότερες φορές σχεδόν αδύνατο, να διαπιστώσεις εάν οι peers του εκάστοτε network είναι αξιόπιστοι ή όχι, καθώς και το εάν συντελούν ή όχι σε διαδικτυακές εξαπλώσεις διαφόρων ειδών PUPs (potentially unwanted programs, δλδ. δυνητικά ανεπιθύμητα προγράμματα) και επικίνδυνων malware . Άλλωστε, δεν θα πρέπει να ξεχνάς ότι μόνο τυχαίο δεν είναι το γεγονός που τα περισσότερα PUPs εξαπλώνονται διαδικτυακά μέσω της μεθόδου bundling !

Σε κάθε περίπτωση, συνιστούμε την άμεση και ολοκληρωτική αφαίρεση του ιού amuleC, εάν διαπιστώσεις ότι έχει διεισδύσει και εγκατασταθεί στο σύστημα του υπολογιστή σου. Μπορείς να ακολουθήσεις προσεκτικά τις αναλυτικές οδηγίες αφαίρεσης που θα βρεις στο τέλος του άρθρου. Όμως, προσοχή! Ακόμα κι αν καταφέρεις να αφαιρέσεις ολοκληρωτικά τον ιό, προτείνουμε τη σάρωση του συστήματος με τη χρήση ενός πλήρως ενημερωμένου και αξιόπιστου λογισμικού ασφαλείας antivirus, όπως πχ. το εξαίρετο και πολυδοκιμασμένο Reimage.

Πριν προχωρήσουμε στους τρόπους αφαίρεσης, θα θέλαμε να τονίσουμε ακόμα κάτι σχετικά με τον ιό amuleC που πιστεύουμε ότι πρέπει να γνωρίζεις. Πλέον οι ειδικοί σε θέματα διαδικτυακής ασφάλειας συστημάτων συμφωνούν ότι ο ιός λειτουργεί και σαν adware με τις διαφημίσεις amuleC να χαρακτηρίζονται ως εκνευριστικές, παραπλανητικές, ακόμα και δυνητικά επικίνδυνες. Από τη στιγμή που θα εμφανιστούν αυτές οι διαφημίσεις, η διαδικτυακή εμπειρία συνεχώς θα χειροτερεύει με τις συνεχείς εμφανίσεις αυτών των διαφημίσεων, ενώ παράλληλα αυτό θα έχει και σοβαρές αρνητικές επιπτώσεις τόσο στις ταχύτητες των διαδικτυακών περιηγήσεων όσο και στις γενικότερες επιδόσεις του συστήματος.

Επομένως, για άλλη μια φορά θα τονίσουμε πως στην περίπτωση που διαπιστώσεις ότι ο συγκεκριμένος ιός κατάφερε να διεισδύσει και να εγκατασταθεί στο σύστημα του υπολογιστή σου ή άρχισαν να ‘πλημμυρίζουν’ την οθόνη του υπολογιστή σου διαφημίσεις που σχετίζονται με τον ιό, τότε έχεις μια και μοναδική επιλογή – την άμεση και ολοκληρωτική αφαίρεση του ιού amuleC. Στο τέλος του άρθρου θα βρεις αναλυτικές οδηγίες αφαίρεσης που ετοίμασε η ομάδα των ειδικών μας.

Πώς εξαπλώνεται διαδικτυακά ο ιός amuleC

Μπορείς να βρεις συνδέσμους λήψης (download links) του ιού amuleC σε διάφορους ύποπτους ιστότοπους που προωθούν λογισμικά. Παρόλα αυτά, ο πλέον δημοφιλής τρόπος διαδικτυακής εξάπλωσης του ιού, όπως άλλωστε και της συντριπτικής πλειοψηφίας των PUPs, είναι η μέθοδος bundling. Τι συμβαίνει στη μέθοδο bundling? Τα PUPs κρύβονται σε συνοδευτικά πακέτα λήψης (bundles) διαφόρων δωρεάν/δοκιμαστικών/shareware εφαρμογών. Εάν ο χρήστης δε δείχνει την απαραίτητη σοβαρότητα και προσοχή καθόλη τη διάρκεια λήψης και εγκατάστασης της εκάστοτε εφαρμογής, τότε, εκτός από την εφαμορμογή που επιθυμεί να κατεβάσει συνειδητά, θα κατεβαίνει παράλληλα και ό,τι εμπεριέχεται στο συνοδευτικό πακέτο λήψης της εφαρμογής!

Για αυτό τον λόγο είναι πολύ σημαντικό να επιλέγεις με πολύ αυστηρά κριτήρια τι εφαρμογές κατεβάζεις στον υπολογιστή σου, και εννοείται ότι πρέπει να παρακολουθείς προσεκτικά τις φάσεις λήψης κι εγκατάστασης της εκάστοτε εφαρμογής, διαφορετικά είναι μαθηματικά βέβαιο ότι θα εκθέσεις το σύστημα του υπολογιστή σου σε παράλληλες και σαφώς ανεπιθύμητες παράλληλες διεισδύσεις.

Συνιστούμε να επιλέγεις πάντα Custom (Προσαρμοσμένη) ή Advanced (Για Προχωρημένους) μορφή εγκατάστασης. Με αυτό το τρόπο θα έχεις μια σαφώς πιο ολοκληρωμένη εικόνα και καλύτερο έλεγχο σχετικά με το τι πραγματικά κατεβαίνει στο σύστημα του υπολογιστή σου, πέραν της εφαρμογής που επιθυμείς συνειδητά να κατεβάσεις την εκάστοτε φορά. Έτσι, θα μπορείς να εντοπίζεις και να ξετικάρεις τυχόν προτικαρισμένα κουτάκια εμφανιστούν κατά την λήψη και τα οποία θα αναφέρονται αυθαίρετα σε έγκρισή σου για την παράλληλη εγκατάσταση επιπρόσθετων / προαιρετικών / προτεινόμενων λήψεων, κυρίως ύποπτων και ανεπιθύμητων προγραμμάτων ή αρχείων, όπως πχ. ο ιός amuleC.

Είναι δύσκολη η αφαίρεση του ιού amuleC?

Ευτυχώς η αφαίρεση του ιού δεν είναι πολύ δύσκολη. Αρκεί να ακολουθήσεις προσεκτικά και βήμα προς βήμα τις παρακάτω οδηγίες αφαίρεσης του ιού amuleC που ετοίμασε η ομάδα των ειδικών μας. Ακόμα και σε αυτή την περίπτωση πάντως, συνιστούμε τη χρήση ενός πλήρως ενημερωμένου και αξιόπιστου antivirus με το οποίο θα πρέπει να προβείς σε σάρωση συστήματος. Μόνο έτσι θα έχεις το κεφάλι σου ήσυχο ότι κατάφερες να απαλλαχθείς από το συγκεκριμένο ιό. Αν δεν επιθυμείς να εγκαταστήσεις ή δε σηκώνει το ίδιο το σύστημα την εγκατάσταση ενός ισχυρού, άρα και διψασμένου για πόρους συστήματος, λογισμικού ασφαλείας antivirus, τότε υπάρχουν και οι επιλογές των online scanners ή των cloud-based antiviruses. Σε αυτές τις περιπτώσεις αρκεί να έχεις σύνδεση στο διαδίκτυο και λίγα λεπτά από τον χρόνο σου.

Μπορείτε να αφαιρέσετε το amuleC αυτόματα χρησιμοποιώντας ένα από τα ακόλουθα προγράμματα: Reimage, Malwarebytes Malwarebytes. Συνιστούμε αυτές τις εφαρμογές διότι μπορούν με ευκολία να απομακρύνουν δυνητικά ανεπιθύμητες εφαρμογές και ιούς, καθώς και όλα τα αρχεία τους και τις σχετικές εγγραφές τους από το μητρώο.

Μπορεί να συνεργαζόμαστε με κάθε προϊόν το οποίο προτείνουμε στην ιστοσελίδα. Πλήρης γνωστοποίηση στους Όρους Χρήσης μας. Κάνοντας λήψη του προτεινόμενου Anti-spyware λογισμικού για την αφαίρεση του Ιός amuleC, συμφωνείτε στη πολιτική απορρήτου μας και στους συμφωνία χρήσης.
Κάντε το τώρα
Λήψη
Reimage (λογισμικό αφαίρεσης) Εγγύηση
Ικανοποίησης
Λήψη
Reimage (λογισμικό αφαίρεσης) Εγγύηση
Ικανοποίησης
Συμβατό με Microsoft Windows Συμβατό με OS X
Τι γίνεται σε περίπτωση αποτυχίας?
Στην περίπτωση που η προσπάθεια αφαίρεσης της μόλυνσης είναι ανεπιτυχής με τη χρήση Reimage, υποβολή ερώτησης, μπορείς να επικοινωνήσεις με το Τμήμα Υποστήριξης δίνοντας όσες περισσότερες πληροφορίες μπορείς.
Προτείνεται το Reimage για απεγκατάσταση του Ιός amuleC. Η δωρεάν σάρωση σας παρέχει τη δυνατότητα να ελέγξετε για το εάν ο υπολογιστής σας έχει μολυνθεί ή όχι. Εάν χρειασθεί να αφαιρέσετε κακόβουλο λογισμικό (βλ. malware), τότε θα πρέπει πρώτα να αγοράσετε την πλήρη έκδοση του προγράμματος ασφάλειας Reimage.
Περισσότερες πληροφορίες μπορείτε να βρείτε σε αυτό το άρθρο αξιολόγησης του Reimage.
Πατήστε αναφορές Reimage
Εναλλακτικά Προγράμματα
Malwarebytes
Εναλλακτικά Προγράμματα
Malwarebytes

Οδηγός Χειροκίνητης Αφαίρεσης του ιού amuleC:

WindowsMac OS XInternet ExplorerMicrosoft EdgeFirefoxGoogle ChromeSafari

Αφαίρεση amuleC από συστήματα Windows

Εάν επιθυμείς να δοκιμάσεις την χειροκίνητη αφαίρεση του amuleC, τότε θα πρέπει να ακολουθήσεις πολύ προσεκτικά και βήμα προς βήμα τις παρακάτω αναλυτικές οδηγίες αφαίρεσης.

 1. Κάντε κλικ στο κουμπί Start Control Panel Programs and Features (αν είστε Windows XP χρήστης, κάντε κλικ στο κουμπί Add/Remove Programs). Κάντε κλικ στο κουμπί 'Start -> Control Panel -> Programs and Features' (αν είστε 'Windows XP' χρήστης, κάντε κλικ στο κουμπί 'Add/Remove Programs').
 2. Αν είστε Windows 10 / Windows 8 χρήστης, κάντε δεξί κλικ στη κάτω αριστερή γωνία της οθόνης. Μόλις εμφανιστεί το Quick Access Menu, επιλέξτε Control Panel και Uninstall a Program. Αν είστε 'Windows 10 / Windows 8' χρήστης, κάντε δεξί κλικ στη κάτω αριστερή γωνία της οθόνης. Μόλις εμφανιστεί το 'Quick Access Menu', επιλέξτε 'Control Panel' και 'Uninstall a Program'.
 3. Απεγκαταστήστε το amuleC και σχετικά προγράμματα
  Εδώ, βρείτε το amuleC ή άλλες πρόσφατα εγκατεστημένες/ύποπτες εφαρμογές.
 4. Καταργήστε τις και κάντε κλικ στο κουμπί OK για να αποθηκευτούν οι αλλαγές. Κάντε δεξί κλικ σε κάθε ύποπτη εγγραφή και επιλέξτε 'Uninstall'
WindowsMac OS XInternet ExplorerMicrosoft EdgeFirefoxGoogle ChromeSafari

Αφαίρεση amuleC από σύστημα Mac OS X

 1. Αν χρησιμοποιείτε το OS X, κάντε κλικ στο κουμπί Go στη πάνω αριστερή γωνία της οθόνης και επιλέξτε Applications. Κάντε κλικ στο 'Go' και επιλέξτε 'Applications'
 2. Περιμένετε μέχρι να δείτε το φάκελο Applications και βρείτε το amuleC ή άλλα ύποπτα προγράμματα σε αυτόν. Τώρα, κάντε δεξί κλικ σε όλες αυτές τις εγγραφές και επιλέξτε Move to Trash. Κάντε κλικ σε όλες τις κακόβουλες εγγραφές και επιλέξτε 'Move to Trash'
WindowsMac OS XInternet ExplorerMicrosoft EdgeFirefoxGoogle ChromeSafari

Αφαίρεση amuleC από Internet Explorer (IE)

 1. Αφαιρέστε τα επικίνδυνα πρόσθετα
  Ανοίξτε το Internet Explorer, κάντε κλικ στο εικονίδιο των Εργαλείων (μενού IE) στη πάνω δεξιά γωνία του προγράμματος περιήγησης και επιλέξτε Manage Add-ons. Κάντε κλικ στο εικονίδιο του μενού και επιλέξτε 'Manage add-ons'
 2. Θα δείτε το παράθυρο Manage Add-ons. Εδώ, βρείτε το amuleC και άλλες ύποπτες προσθήκες. Απενεργοποιήστε αυτές τις εγγραφές κάνοντας κλικ στο Disable: Κάντε δεξί κλικ σε σε κάθε κακόβουλη εγγραφή και επιλέξτε 'Disable'
 3. Αλλάξτε την αρχική σας σελίδα αν τροποποιήθηκε από αυτόν τον ιό:
  Κάντε κλικ στο εικονίδιο των Εργαλείων (μενού) στη πάνω δεξιά γωνία του προγράμματος περιήγησης και επιλέξτε Internet Options. Μείνετε στη καρτέλα General.
 4. Εδώ, αφαιρέστε τις κακόβουλες URL και εισάγετε την ιστοσελίδα της αρεσκείας σας. Κάντε κλικ στο Apply για να αποθηκευτούν οι αλλαγές. Διαγράψτε τις κακόβουλες URL, εισάγετε την ιστοσελίδα της αρεσκείας σας και κάντε κλικ στο 'Apply' για να αποθηκευτούν οι αλλαγές
 5. Επαναφέρετε το Internet Explorer
  Κάντε κλικ στο εικονίδιο των Εργαλείων (μενού) ξανά και επιλέξτε Internet options. Πηγαίνετε στη καρτέλα Advanced.
 6. Εδώ, επιλέξτε Reset.
 7. Σε αυτό το παράθυρο, ελέξτε το Delete personal settings και επιλέξτε Reset ξανά για να ολοκληρώσετε την αφαίρεση του amuleC. Πηγαίνετε στη καρτέλα 'Advanced' και κάντε κλικ στο κουμπί 'Reset'. Τώρα επιλέξτε το 'Delete personal settings' και κάντε ξανά κλικ στο κουμπί 'Reset'
WindowsMac OS XInternet ExplorerMicrosoft EdgeFirefoxGoogle ChromeSafari

Αφαίρεση του ιού amuleC από Microsoft Edge

Θα πρέπει να βεβαιωθείς ότι το amuleC δεν έχει εγκαταστήσει κρυφά και αυθαίρετα σε διάσπαρτα σημεία του συστήματος διάφορα βοηθητικά αρχεία του. Θα πρέπει να τσεκάρεις πολύ προσεκτικά τον web browser σου, συγκεκριμένα τις επεκτάσεις (extensions), τα πρόσθετα (add-ons) και τις γραμμές εργαλείων (toolbars). Εάν εντοπίσεις προγράμματα που δε γνωρίζεις και δεν έχεις επιλέξει συνειδητά, τότε σε συμβουλεύουμε να προβείς σε ολοκληρωτική αφαίρεσή τους.

Επαναφορά ρυθμίσεων Microsoft Edge (Μέθοδος 1) :

 1. Τρέξε την εφαρμογή Microsoft Edge και κάνε click More (οι τρεις τελίτσες στην πάνω δεξιά γωνία της οθόνης).
 2. Κάνε click Settings για άνοιγμα κι άλλων επιλογών.
 3. Μόλις εμφανιστεί το παράθυρο Settings, κάνε click στο κουμπί Choose what to clear κάτω από την επιλογή Clear browsing data. Πήγαινε Ρυθμίσεις κι επέλεξε 'Choose what to clear'
 4. Εδώ, μπορείς να επιλέξεις αυτά που θέλεις να αφαιρέσεις. Κατόπιν, κάνε click Clear. Επέλεξε το κουμπί 'Clear'
 5. Τώρα κάνε δεξί click στο κουμπί Start (Windows logo). Κατόπιν, επέλεξε Task Manager. Άνοιξε το μενού έναρξης κι επέλεξε 'Task Manager'
 6. Όταν βρεθείς στην καρτέλα Processes, ψάξε για Microsoft Edge.
 7. Κάνε δεξί click και επέλεξε Go to details. Εάν δε βρίσκεις την επιλογή Go to details, κάνε click More details και ξανακολούθησε τα προηγούμενα βήματα. Δεξί click στο 'Microsoft Edge' κι επιλογή 'Go to details' Επέλεξε 'More details' στην περίπτωση που η επιλογή 'Go to details' δεν εμφανιστεί
 8. Μόλις εμφανιστεί η καρτέλα Details, εντόπισε όλες τις καταχωρήσεις που εμπεριέχουν το Microsoft Edge. Κάνε δεξί click σε καθεμιά από αυτές τις καταχωρήσεις κι επέλεξε End Task για να τις τερματίσεις. Εντόπισε τις καταχωρήσεις Microsoft Edge και επέλεξε 'End Task'

Επαναφορά Microsoft Edge browser (Μέθοδος 2) :

Εάν δε τα καταφέρεις με τη Μέθοδο 1, τότε θα πρέπει να ακολουθήσεις την προηγμένη μέθοδο επαναφοράς Edge.

 1. Σημείωση : θα πρέπει να κάνεις πρώτα backup όλα σου τα δεδομένα πριν χρησιμοποιήσεις αυτή τη μέθοδο.
 2. Βρες αυτό τον φάκελο στον υπολογιστή σου: C:\Users\%username%\AppData\Local\Packages\Microsoft.MicrosoftEdge_8wekyb3d8bbwe.
 3. Επέλεξε κάθε καταχώρηση που έχει αποθηκευτεί και δεξί click. Κατόπιν, επιλογή Delete . Πήγαινε στον φάκελο Microsoft Edge, κάνε δεξί click σε κάθε καταχώρηση και click 'Delete'
 4. Click στο κουμπί Start (Windows logo) και πληκτρολόγησε window power στη γραμμή Search my stuff .
 5. Δεξί click στην καταχώρηση Windows PowerShell κι επιλογή Run as administrator. Εντόπισε το Windows PowerShell, δεξί click πάνω του, κι επιλογή 'Run as administrator'
 6. Στην Οθόνη Διαχειριστή : Θα εμφανιστεί το παράθυρο PowerShell. Κάνε επικόλληση αυτή τη γραμμή εντολών μετά από PS C:\WINDOWS\system32> και πάτησε Enter:
  Get-AppXPackage -AllUsers -Name Microsoft.MicrosoftEdge | Foreach {Add-AppxPackage -DisableDevelopmentMode -Register $($_.InstallLocation)\AppXManifest.xml -Verbose}
  Αντιγραφή κι επικόλληση της ζητούμενης εντολής. Κατόπιν, πάτησε 'Enter'

Μόλις ολοκληρωθούν επιτυχώς αυτά τα βήματα, το amuleC θα πρέπει να έχει αφαιρεθεί από τον Microsoft Edge browser.

WindowsMac OS XInternet ExplorerMicrosoft EdgeFirefoxGoogle ChromeSafari

Αφαίρεση amuleC από Mozilla Firefox (FF)

 1. Αφαιρέστε επικίνδυνες επεκτάσεις
  Ανοίξτε το Mozilla Firefox, κάντε κλικ στο εικονίδιο του μενού (πάνω δεξιά γωνία) και επιλέξτεAdd-ons Extensions. Κάντε κλικ στο εικονίδιο του μενού και επιλέξτε 'Add-ons'
 2. Εδώ, επιλέξτε το amuleC και άλλες αμφισβητήσιμες προσθήκες. Κάντε κλικ στο Remove για να διαγράψετε αυτές τις εγγραφές. Επιλέξτε το 'Extensions' και βρείτε κακόβουλες εγγραφές. Κάντε κλικ στο 'Remove' για να απαλλαγείτε από αυτές
 3. Επαναφέρετε το Mozilla Firefox
  Κάντε κλικ στο μενού Firefox στη πάνω αριστερή γωνία και κάντε κλικ στο ερωτηματικό. Εδώ, επιλέξτε Troubleshooting Information. Κάντε κλικ στο εικονίδιο του μενού και μετά στο '?'. Επιλέξτε 'Troubleshooting Information'
 4. Τώρα θα δείτε το μήνυμα Reset Firefox to its default state με το κουμπί Reset Firefox. Κάντε κλικ σε αυτό το κουμπί μερικές φορές και ολοκληρώστε την αφαίρεση του amuleC . Κάντε κλικ μερικές φορές στο κουμπί 'Reset Firefox'
WindowsMac OS XInternet ExplorerMicrosoft EdgeFirefoxGoogle ChromeSafari

Αφαίρεση amuleC από Google Chrome

Μόλις καταφέρει το AmuleC να ‘τρυπώσει’ στο σύστημα του υπολογιστή σου, είναι σίγουρο ότι θα προβεί σε διαφόρων ειδών κρυφές κι αυθαίρετες λήψεις διαφόρων ύποπτων προγραμμάτων/αρχείων, αλλά και διάφορων βοηθητικών στοιχείων που μπορεί να οδηγήσουν σε επανεμφάνιση του ιού μετά την χειροκίνητη αφαίρεσή του. Για αυτό τον λόγο, είναι πολύ σημαντικός ο εντοπισμός και η ολοκληρωτική αφαίρεση όλων των προγραμμάτων/αρχείων/στοιχείων που σχετίζονται με το συγκεκριμένο ιό. Είναι πολύ σημαντικό να τσεκάρεις ενδελεχώς τόσο το σύστημα όσο και τον web browser σου.

 1. Διαγράψτε τις κακόβουλες προσθήκες
  Ανοίξτε το Google Chrome, κάντε κλικ στο εικονίδιο του μενού (πάνω δεξιά γωνία) και επιλέξτεTools Extensions. Κάντε κλικ στο εικονίδιο του μενού. Επιλέξτε 'Tools' και 'Extensions'
 2. Εδώ, επιλέξτε το amuleC και άλλες κακόβουλες προσθήκες και επιλέξτε το εικονίδιο του κάδου για να διαγράψετε αυτές τις εγγραφές. Βρείτε κακόβουλες εγγραφές και διαγράψτε τις κάνοντας κλικ στο εικονίδιοι του Κάδου
 3. Κάντε κλικ στο εικονίδιο του μενού ξανά και επιλέξτε το Settings Manage Search engines που βρίσκεται στην ενότητα Search. Στο σημείο 'Settings', επιλέξτε 'Manage search engines...'
 4. Στο σημείο Search Engines..., αφαιρέστε τις κακόβουλες σελίδες αναζήτησης. Προτείνουμε να αφαήσετε την ιστοσελίδα της Google ή μια της αρεσκείας σας. Κάντε κλικ στο 'X' για να αφαιρέσετε τις κακόβουλες URLs
 5. Επαναφέρετε το Google Chrome
  Κάντε κλικ στο εικονίδιο του μενού στη πάνω δεξιά γωνία του Google Chrome και επιλέξτε Settings.
 6. Μετακινηθείτε προς το τέλος της σελίδας και κάντε κλικ στο Reset browser settings. Στο σημείο 'Settings', μετακινηθείτε προς τα κάτω και κάντε κλικ στο κουμπί 'Reset browser settings'
 7. Κάντε κλικ στο Reset για να επιβεβαιώσετε και να ολοκληρώσετε την αφαίρεση του amuleC. Κάντε κλικ στο κουμπί 'Reset' για να ολοκληρώσε τε την αφαίρεση σας
WindowsMac OS XInternet ExplorerMicrosoft EdgeFirefoxGoogle ChromeSafari

Αφαίρεση amuleC από Safari

 1. Αφαιρέστε επικίνδυνες επεκτάσεις
  Ανοίξτε το πρόγραμμα περιήγησης Safari και κάντε κλικ στο Safari στο μενού, στο πάνω αριστερό μέρος της οθόνης. Μετά, επιλέξτε Preferences. Κάντε κλικ στο 'Safari' και επιλέξτε 'Preferences'
 2. Εδώ, επιλέξτε Extensions και βρείτε το amuleC ή άλλες ύποπτες εγγραφές. Κάντε κλικ στο κουμπί Uninstall για να απαλλαγείτε από αυτές. Πηγαίνετε 'Extensions' και απεγκαταστήστε τα κακόβουλα πρόσθετα
 3. Επαναφέρετε το Safari
  Ανοίξτε το πρόγραμμα περιήγησης Safari και κάντε κλικ στο Safari στο μενού, στη πάνω αριστερή γωνία της οθόνης. Εδώ, επιλέξτε Reset Safari.... Κάντε κλικ στο 'Safari' και επιλέξτε 'Reset Safari...'
 4. Τώρα, θα δείτε ένα παράθυρο με αναλυτικές επιλογές επαναφοράς. Όλες αυτές οι επιλογές είναι συνήθως επιλεγμένες, αλλά μπορείτε να επιλέξετε ποιές θέλετε να επαναφέρετε. Κάντε κλικ στο κουμπί Reset για να ολοκληρώσετε τη διαδικασία αφαίρεσης του amuleC. Διαλέξτε όλες τις επιλογές και κάντε κλικ στο κουμπί 'Reset'

Σχετικά με συντάκτη

Jake Doe
Jake Doe

Εάν ο δωρεάν οδηγός αφαίρεσης σας φάνηκε χρήσιμος και μείνατε ευχαριστημένοι από τις υπηρεσίες μας, τότε θα εκτιμούσαμε αν μας βοηθούσατε οικονομικά μέσω δωρεάς σας για να συνεχίσουμε το έργο μας. Ακόμα και το μικρότερο ποσόν θα εκτιμηθεί!

Επικοινώνησε με Jake Doe
Σχετικά με την εταιρεία Esolutions

Πηγή: https://www.2-spyware.com/remove-amulec-virus.html

Οδηγίες αφαίρεσης σε άλλες γλώσσες