Αφαίρεση ιού Amazon Assistant (Εγχειριδίου Οδηγιών Αφαίρεσης) - Σεπ 2017 ενημέρωση

Οδηγός Απεγκατάστασης του ιού Amazon Assistant

Τι είναι το Ιός Amazon Assistant?

Ο ιός Amazon Assistant προσφέρει πολλές διαφορετικές, αμφιβόλου αξιοπιστίας, υπηρεσίες για να προσελκύει μεγάλο αριθμό χρηστών

Ο ιός Amazon Assistant

Ο ιός Amazon Assistant (επίσης γνωστός και ως Amazon Assistant aa.hta virus) είναι ουσιαστικά μια browser επέκταση, η οποία υποτίθεται ότι βοηθάει τους χρήστες να βρίσκουν τις καλύτερες και οικονομικότερες προσφορές στο διαδίκτυο. Αν και τεχνικά μιλώντας, και για να ακριβολογούμε, δεν είναι ιός, ωστόσο μεγάλο μέρος της διαδικτυακής κοινότητας και πολλοί ειδικοί σε θέματα διαδικτυακής ασφάλειας συστημάτων υποπτεύονται ότι η συγκεκριμένη browser επέκταση μπορεί να συνδέεται με τον ιό Amazon virus. Παρόλο που φαινομενικά κινείται σε νόμιμα πλαίσια, ωστόσο εγείρονται πολλά σημαντικά ερωτηματικά σχετικά με το πόσο ασφαλές είναι εν τέλει.

Κατόπιν ερευνών και δοκιμών, φτάσαμε στο συμπέρασμα ότι το συγκεκριμένο εργαλείο συμπεριφέρεται κυρίως ως PUP (potentially unwanted program, δλδ. δυνητικά ανεπιθύμητο πρόγραμμα). Παρόλο που εμφανίζει φαινομενικά μεγάλες διαδικτυακές προσφορές και εκπτώσεις, ωστόσο διαπιστώσαμε ότι έχει τη τάση να υποκλέπτει-καταγράφει-προωθεί σε τρίτους πληροφορίες που σχετίζονται με τις διαδικτυακές δραστηριότητες και προτιμήσεις των χρηστών-θυμάτων. Επομένως, εάν ενδιαφέρεσαι για τη διαδικτυακή σου ασφάλεια, τότε σίγουρα θα πρέπει να καλοσκεφτείς εάν αξίζει να κρατήσεις αυτή την ύποπτη browser επέκταση στο σύστημα του υπολογιστή σου.

Αξίζει να σημειωθεί ότι ένα επιπλέον στοιχείο που εγείρει υποψίες είναι το γεγονός ότι η απεγκατάσταση αυτού του πρόσθετου (add-on) είναι δυσκολότερη απ' ότι αρχικά μπορεί να φαντάζεσαι.

Περισσότερα στοιχεία που αποδεικνύουν ότι η παρουσία αυτού του πρόσθετου μπορεί να είναι πολύ πιο επικίνδυνη απ' ότι φαίνεται, θα βρεις στο παρακάτω κεφάλαιο. More arguments why it might be harmful to keep this add-on, you might find in the following chapter. Για εύκολη, γρήγορη, και πάνω απ' όλα αποτελεσματική ολοκληρωτική αφαίρεση του ιού Amazon Assistant virus, συνιστούμε την εγκατάσταση και χρήση κάποιου απ' αυτά τα εξαιρετικά και πολυδοκιμασμένα λογισμικά ασφαλείας: ReimageIntego ή Malwarebytes.

Περιληπτικά

Ονόματα Amazon Assistant, Amazon Assistant aa.hta, Amazon Browser Bar
Κατηγορία PUP (potentially unwanted program, δλδ. δυνητικά ανεπιθύμητο πρόγραμμα)
Λειτουργικά συστήματα που στοχεύονται Windows XP, 7, 8, 10
Τρόποι εξάπλωσης Συνοδευτικά πακέτα λήψης (software bundles), Google Play store, Firefox add-on store
Συνοδεύει Amazon Web Search
Ενδείξεις μόλυνσης Αλλαγή Αρχικής Σελίδας/μηχανής αναζήτησης, εμφάνιση αναδυόμενων μηνυμάτων

Γιατί πρέπει να αποφεύγονται τα ύποπτα browser πρόσθετα?

Σε γενικές γραμμές, οι περισσότερες browser επεκτάσεις μπορεί να επιρρεάσουν αρνητικά την απόδοση των web browsers. Επομένως, εάν θέλεις ο web browser σου να 'πετάει', τότε θα πρέπει να είσαι πολύ προσεκτικός ποιες επεκτάσεις θα προσθέσεις στον web browser σου. Μάλιστα, όσο λιγότερες τόσο το καλύτερο. Επίσης, καλό είναι να γνωρίζεις ότι ακόμα και αυτές οι λίγες αξιόπιστες και χρήσιμες επεκτάσεις μπορεί να προσπαθήσουν να σε πείσουν άμεσα ή έμμεσα να εγκαταστήσεις κι άλλες. Τόσο ο web browser όσο και οι επεκτάσεις έχουν τη τάση να συλλέγουν πληροφορίες σχετικά με τις διαδικτυακές προτιμήσεις και δραστηριότητες των χρηστών και κατόπιν να προωθούν αυτές τις πληροφορίες σε τρίτους. Φυσικά, το Amazon Assistant PUP δεν αποτελεί εξαίρεση.

Μόλις ενεργοποιηθεί η επέκτασή του, ζητάει από τον χρήστη να του δώσει έγκριση για εντοπισμό και παρακολούθηση της online δραστηριότητάς του. Φυσικά, δε το κάνει μόνο για βελτιστοποίηση της διαδικτυακής εμπειρίας του χρήστη, αλλά και για διάφορους marketing σκοπούς. Επιπρόσθετα, μιας και πρόκειται για PUP, δεν θα αποτελέσει έκπληξη εάν σε σύντομο χρονικό διάστημα η οθόνη του χρήστη αρχίσει να 'πλημμυρίζει' από εμφανίσεις επιχορηγούμενων διαφημίσεων και ενημερωτικών μηνυμάτων συνεργαζόμενων τρίτων (βλ. affiliate marketing).

Στην περίπτωση που αρχίσουν να εμφανίζονται και στη δική σου οθόνη αυτού του είδους οι διαφημίσεις και τα ενημερωτικά μηνύματα, καλό είναι να γνωρίζεις ότι στην περίπτωση που κλικάρεις κάποιο ή κάποια απ' αυτά, είναι πιθανό να ανακατευθυνθείς σε αμφιβόλου αξιοπιστίας και ασφάλειας ιστότοπους τρίτων. Υπό αυτό το πρίσμα, οι ανακατευθύνσεις από Amazon Assistant μπορεί να σου δημιουργήσουν πλήθος εκνευριστικών και δυνητικά επικίνδυνων προβληματικών καταστάσεων.

Πώς επιτυγχάνεται η διαδικτυακή εξάπλωση του Amazon Assistant

Το συγκεκριμένο πρόγραμμα μπορείς να το κατεβάσεις από το Google Play store, καθώς και από το Mozilla Firefox add-on store. Επιπρόσθετα, αυτό το browser πρόσθετο προωθείται μέσω συγκεκριμένων affiliated domains ή μέσω συνοδευτικών πακέτων λήψης (βλ. μέθοδος bundling, bundles) διαφόρων δωρεάν ή δοκιμαστικών εφαρμογών τρίτων. Επομένως, θέλει πολύ μεγάλη προσοχή όταν κατεβάζεις κάποια εφαρμογή / πρόγραμμα από το διαδίκτυο ώστε να μην κατεβάσεις ασυνείδητα ή άθελα στο σύστημα του υπολογιστή σου διαφόρων ειδών PUPs, όπως πχ. το Amazon Assistant.

Για αυτό τον λόγο, είναι πολύ σημαντικό να επιλέγεις πάντα “Custom” (Προσαρμοσμένη) ή “Advanced” (Για Προχωρημένους) μορφή εγκατάστασης. Με αυτό το τρόπο, θα έχεις μια σαφώς πιο ολοκληρωμένη εικόνα και καλύτερο έλεγχο σχετικά με το τι πραγματικά κατεβαίνει στο σύστημα του υπολογιστή σου, πέραν της εφαρμογής που επιθυμείς συνειδητά να κατεβάσεις. Έτσι, θα μπορείς να εντοπίζεις και να ξετικάρεις τυχόν προτικαρισμένα κουτάκια εμφανιστούν κατά την λήψη και τα οποία θα αναφέρονται αυθαίρετα σε έγκρισή σου για την παράλληλη εγκατάσταση επιπρόσθετων/προτεινόμενων/προαιρετικών λήψεων, κυρίως ύποπτων κι ανεπιθύμητων προγραμμάτων, όπως πχ. το Amazon Assistant.

Παράδειγμα του ιού Amazon AssistantΤο Amazon Assistant προσφέρει ευρεία επιλογή υπηρεσιών, αλλά παράλληλα εγείρονται και σημαντικά ερωτήματα ασφάλειας.

Πώς επιτυγχάνεται η ολοκληρωτική αφαίρεση του Amazon Assistant

Μπορείς να αφαιρέσεις αυτή τη browser επέκταση είτε χειροκίνητα ή αυτόματα. Εάν δεν έχεις προηγμένες γνώσεις πληροφορικής ή δε νιώθεις σιγουριά ώστε να καταφέρεις να εντοπίσεις και να αφαιρέσεις ολοκληρωτικά τον ιό Amazon Assistant virus, τότε το προτιμότερο είναι να εγκαταστήσεις (εάν δε το έχεις κάνει ήδη) και να χρησιμοποιήσεις ένα πλήρως ενημερωμένο κι αξιόπιστο λογισμικό ασφαλείας τύπου anti-malware. Το λογισμικό ασφαλείας θα αναλάβει να εντοπίσει και να αφαιρέσει ολοκληρωτικά όχι μόνο το συγκεκριμένο ιό, αλλά και οποιοδήποτε ανεπιθύμητο ή κακόβουλο πρόγραμμα / αρχείο κατάφερε να διεισδύσει κρυφά στο σύστημα του υπολογιστή σου και να το μολύνει.

Μόλις ολοκληρωθεί η αφαίρεση του Amazon Assistant, συνιστούμε να ακολουθήσεις τις παρακάτω χειροκίνητες οδηγίες. Θα πρέπει να επαναφέρεις (reset) τον web browser σου, εάν έχεις υποψίες ότι μπορεί κάποιο από τα αρχεία/προγράμματα που σχετίζονται με το συγκεκριμένο ιό παραμένουν στο σύστημα του υπολογιστή. Πριν επιλέξεις ως προεπιλεγμένη κάποια νέα μηχανή αναζήτησης (search engine) ή browser επέκταση, καλό θα ήταν πρώτα να τσεκάρεις προσεκτικά τις αξιολογήσεις χρηστών, forums, και ειδικών σε θέματα διαδικτυακής ασφάλειας συστημάτων.

Μπορείς να αφαιρέσεις τη ζημιά που έκανε ο ιός με τη βοήθεια του ReimageIntego. Τα SpyHunter 5Combo Cleaner και Malwarebytes συνιστώνται για τον εντοπισμό δυνητικά ανεπιθύμητων προγραμμάτων και ιών συμπ. όλων των αρχείων και καταχωρήσεων μητρώου που σχετίζονται με αυτά. 

Προσφορά
Κάντε το τώρα
Λήψη
Reimage Εγγύηση
Ικανοποίησης
Λήψη
Intego Εγγύηση
Ικανοποίησης
Συμβατό με Microsoft Windows Συμβατό με macOS
Τι γίνεται σε περίπτωση αποτυχίας?
Εάν δεν κατάφερες να αφαιρέσεις τη ζημιά που προκάλεσε ο ιός χρησιμοποιώντας το  Reimage Intego, κάνε ερώτηση στην ομάδα υποστήριξης παρέχοντας όσο το δυνατόν περισσότερες πληροφορίες και λεπτομέρειες. 
Το  Reimage Intego έχει δωρεάν scanner περιορισμένων δυνατοτήτων. Το scanner του Reimage Intego είναι σαφώς καλύτερο και με περισσότερες δυνατότητες όταν αποκτήσεις επί πληρωμή την πλήρη έκδοση. Όταν ο δωρεάν scanner εντοπίσει θέματα, μπορείς να τα επιδιορθώσεις με δωρεάν χειροκίνητη επιδιόρθωση ή να τα επιδιορθώσεις αυτόματα, σίγουρα, και γρήγορα, αγοράζοντας την πλήρη έκδοση.
Εναλλακτικά Προγράμματα
Το κάθε λογισμικό έχει διαφορετικούς σκοπούς και διαφορετικές δυνατότητες. Έτσι, εάν δεν κατάφερες να διορθώσεις τα αλλοιωμένα αρχεία με το Reimage, τότε συνιστούμε να δοκιμάσεις το SpyHunter 5.
Εναλλακτικά Προγράμματα
Το κάθε λογισμικό έχει διαφορετικούς σκοπούς και διαφορετικές δυνατότητες. Έτσι, εάν δεν κατάφερες να διορθώσεις τα αλλοιωμένα αρχεία με το Intego, τότε συνιστούμε να δοκιμάσεις το Combo Cleaner.

Οδηγός Χειροκίνητης Αφαίρεσης του ιού Amazon Assistant

Αφαίρεση Amazon Assistant από συστήματα Windows

Για αφαίρεση του Amazon Assistant από τα Windows, θα πρέπει να αφαιρέσεις αυτή την επέκταση. Μπορείς να τα καταφέρεις, ακολουθώντας τις παρακάτω οδηγίες:

 1. Κάντε κλικ στο κουμπί Start Control Panel Programs and Features (αν είστε Windows XP χρήστης, κάντε κλικ στο κουμπί Add/Remove Programs). Κάντε κλικ στο κουμπί 'Start -> Control Panel -> Programs and Features' (αν είστε 'Windows XP' χρήστης, κάντε κλικ στο κουμπί 'Add/Remove Programs').
 2. Αν είστε Windows 10 / Windows 8 χρήστης, κάντε δεξί κλικ στη κάτω αριστερή γωνία της οθόνης. Μόλις εμφανιστεί το Quick Access Menu, επιλέξτε Control Panel και Uninstall a Program. Αν είστε 'Windows 10 / Windows 8' χρήστης, κάντε δεξί κλικ στη κάτω αριστερή γωνία της οθόνης. Μόλις εμφανιστεί το 'Quick Access Menu', επιλέξτε 'Control Panel' και 'Uninstall a Program'.
 3. Απεγκαταστήστε το Amazon Assistant και σχετικά προγράμματα
  Εδώ, βρείτε το Amazon Assistant ή άλλες πρόσφατα εγκατεστημένες/ύποπτες εφαρμογές.
 4. Καταργήστε τις και κάντε κλικ στο κουμπί OK για να αποθηκευτούν οι αλλαγές. Κάντε δεξί κλικ σε κάθε ύποπτη εγγραφή και επιλέξτε 'Uninstall'

Αφαίρεση Amazon Assistant από σύστημα Mac OS X

 1. Αν χρησιμοποιείτε το OS X, κάντε κλικ στο κουμπί Go στη πάνω αριστερή γωνία της οθόνης και επιλέξτε Applications. Κάντε κλικ στο 'Go' και επιλέξτε 'Applications'
 2. Περιμένετε μέχρι να δείτε το φάκελο Applications και βρείτε το Amazon Assistant ή άλλα ύποπτα προγράμματα σε αυτόν. Τώρα, κάντε δεξί κλικ σε όλες αυτές τις εγγραφές και επιλέξτε Move to Trash. Κάντε κλικ σε όλες τις κακόβουλες εγγραφές και επιλέξτε 'Move to Trash'

Αφαίρεση του ιού Amazon Assistant από Microsoft Edge

Επαναφορά ρυθμίσεων Microsoft Edge (Μέθοδος 1) :

 1. Τρέξε την εφαρμογή Microsoft Edge και κάνε click More (οι τρεις τελίτσες στην πάνω δεξιά γωνία της οθόνης).
 2. Κάνε click Settings για άνοιγμα κι άλλων επιλογών.
 3. Μόλις εμφανιστεί το παράθυρο Settings, κάνε click στο κουμπί Choose what to clear κάτω από την επιλογή Clear browsing data. Πήγαινε Ρυθμίσεις κι επέλεξε 'Choose what to clear'
 4. Εδώ, μπορείς να επιλέξεις αυτά που θέλεις να αφαιρέσεις. Κατόπιν, κάνε click Clear. Επέλεξε το κουμπί 'Clear'
 5. Τώρα κάνε δεξί click στο κουμπί Start (Windows logo). Κατόπιν, επέλεξε Task Manager. Άνοιξε το μενού έναρξης κι επέλεξε 'Task Manager'
 6. Όταν βρεθείς στην καρτέλα Processes, ψάξε για Microsoft Edge.
 7. Κάνε δεξί click και επέλεξε Go to details. Εάν δε βρίσκεις την επιλογή Go to details, κάνε click More details και ξανακολούθησε τα προηγούμενα βήματα. Δεξί click στο 'Microsoft Edge' κι επιλογή 'Go to details' Επέλεξε 'More details' στην περίπτωση που η επιλογή 'Go to details' δεν εμφανιστεί
 8. Μόλις εμφανιστεί η καρτέλα Details, εντόπισε όλες τις καταχωρήσεις που εμπεριέχουν το Microsoft Edge. Κάνε δεξί click σε καθεμιά από αυτές τις καταχωρήσεις κι επέλεξε End Task για να τις τερματίσεις. Εντόπισε τις καταχωρήσεις Microsoft Edge και επέλεξε 'End Task'

Επαναφορά Microsoft Edge browser (Μέθοδος 2) :

Εάν δε τα καταφέρεις με τη Μέθοδο 1, τότε θα πρέπει να ακολουθήσεις την προηγμένη μέθοδο επαναφοράς Edge.

 1. Σημείωση : θα πρέπει να κάνεις πρώτα backup όλα σου τα δεδομένα πριν χρησιμοποιήσεις αυτή τη μέθοδο.
 2. Βρες αυτό τον φάκελο στον υπολογιστή σου: C:\Users\%username%\AppData\Local\Packages\Microsoft.MicrosoftEdge_8wekyb3d8bbwe.
 3. Επέλεξε κάθε καταχώρηση που έχει αποθηκευτεί και δεξί click. Κατόπιν, επιλογή Delete . Πήγαινε στον φάκελο Microsoft Edge, κάνε δεξί click σε κάθε καταχώρηση και click 'Delete'
 4. Click στο κουμπί Start (Windows logo) και πληκτρολόγησε window power στη γραμμή Search my stuff .
 5. Δεξί click στην καταχώρηση Windows PowerShell κι επιλογή Run as administrator. Εντόπισε το Windows PowerShell, δεξί click πάνω του, κι επιλογή 'Run as administrator'
 6. Στην Οθόνη Διαχειριστή : Θα εμφανιστεί το παράθυρο PowerShell. Κάνε επικόλληση αυτή τη γραμμή εντολών μετά από PS C:\WINDOWS\system32> και πάτησε Enter:
  Get-AppXPackage -AllUsers -Name Microsoft.MicrosoftEdge | Foreach {Add-AppxPackage -DisableDevelopmentMode -Register $($_.InstallLocation)\AppXManifest.xml -Verbose}
  Αντιγραφή κι επικόλληση της ζητούμενης εντολής. Κατόπιν, πάτησε 'Enter'

Μόλις ολοκληρωθούν επιτυχώς αυτά τα βήματα, το Amazon Assistant θα πρέπει να έχει αφαιρεθεί από τον Microsoft Edge browser.

Ανανέωση Mozilla Firefox

Εάν χρησιμοποιείς Mozilla Firefox και επιθυμείς την ολοκληρωτική αφαίρεση του Amazon Assistant από τον web browser σου, τότε θα πρέπει να ακολουθήσεις προσεκτικά τα εξής βήματα. Μια γρήγορη κι αποτελεσματική λύση είναι η πλήρης επαναφορά (reset) του web browser σου.

Αφαίρεση επικίνδυνων επεκτάσεων:

 1. Άνοιξε τον Mozilla Firefox και κάνε κλικ στο Mενού (τρεις οριζόντιες γραμμές στην πάνω δεξιά γωνία του παραθύρου).
 2. Επίλεξε Πρόσθετα (Add-ons).
 3. Εδώ, επίλεξε plugins που σχετίζονται με Ιός Amazon Assistant και κάνε κλικ Αφαίρεση (Remove).Ανανέωση Mozilla Firefox

Επαναφορά της Αρχικής Σελίδας:

 1. Κάνε κλικ στις τρεις οριζόντιες γραμμές στην πάνω δεξιά γωνία του παραθύρου και άνοιξε το μενού.
 2. Διάλεξε Επιλογές (Options).
 3. Κάτω από τις επιλογές της Αρχικής (Home), πρόσθεσε τον ιστότοπο που επιθυμείς να ανοίγει κάθε φορά που θα ανοίγεις το Mozilla Firefox.

Εκκαθάριση Cookies και Δεδομένων Ιστοσελίδων:

 1. Κλικ στο Mενού και Επιλογές (Options).
 2. Πήγαινε Απόρρητο & Ασφάλεια (Privacy & Security).
 3. Σκρόλαρε κάτω έως ότου βρεις Cookies & Δεδομένα Ιστοσελίδων (Cookies and Site Data).
 4. Κλικ σε Εκκαθάριση Δεδομένων (Clear Data)…
 5. Επίλεξε Cookies και Δεδομένα Ιστοσελίδων (Cookies and Site Data) και Προσωρινό Περιεχόμενο Διαδικτύου (Cached Web Content). Κλικ Εκκαθάριση (Clear).Ανανέωση Mozilla Firefox

Ανανέωση Mozilla Firefox

Στην περίπτωση που δε γίνει αφαίρεση Ιός Amazon Assistant μετά από την ακολούθηση των παραπάνω οδηγιών, προχώρησε σε επαναφορά του Mozilla Firefox:

 1. Άνοιξε τον Mozilla Firefox browser και κάνε κλικ στο Mενού.
 2. Πήγαινε Βοήθεια (Help) και μετά επίλεξε Πληροφορίες Αντιμετώπισης Προβλημάτων (Troubleshooting Information).Ανανέωση Mozilla Firefox
 3. Στην ενότητα Δώσε στον Firefox ένα Φρεσκάρισμα (Give Firefox a tune up), επίλεξε Ανανέωση (Refresh Firefox)…
 4. Μόλις εμφανιστεί το αναδυόμενο, επιβεβαίωσε την εντολή πατώντας Ανανέωση Firefox (Refresh Firefox) – αυτό θα πρέπει να ολοκλήρωσει την αφαίρεση του Ιός Amazon Assistant.Ανανέωση Mozilla Firefox

Αφαίρεση Amazon Assistant από Google Chrome

Εάν χρησιμοποιείς Chrome και επιθυμείς την ολοκληρωτική αφαίρεση του Amazon Assistant, τότε θα πρέπει να ακολουθήσεις προσεκτικά τα εξής βήματα. Θα πρέπει να αλλάξεις την προεπιλεγμένη μηχανή αναζήτησης από Amazon Web Search σε οποιαδήποτε επιθυμείς εσύ.

 1. Διαγράψτε τις κακόβουλες προσθήκες
  Ανοίξτε το Google Chrome, κάντε κλικ στο εικονίδιο του μενού (πάνω δεξιά γωνία) και επιλέξτεTools Extensions. Κάντε κλικ στο εικονίδιο του μενού. Επιλέξτε 'Tools' και 'Extensions'
 2. Εδώ, επιλέξτε το Amazon Assistant και άλλες κακόβουλες προσθήκες και επιλέξτε το εικονίδιο του κάδου για να διαγράψετε αυτές τις εγγραφές. Βρείτε κακόβουλες εγγραφές και διαγράψτε τις κάνοντας κλικ στο εικονίδιοι του Κάδου
 3. Κάντε κλικ στο εικονίδιο του μενού ξανά και επιλέξτε το Settings Manage Search engines που βρίσκεται στην ενότητα Search. Στο σημείο 'Settings', επιλέξτε 'Manage search engines...'
 4. Στο σημείο Search Engines..., αφαιρέστε τις κακόβουλες σελίδες αναζήτησης. Προτείνουμε να αφαήσετε την ιστοσελίδα της Google ή μια της αρεσκείας σας. Κάντε κλικ στο 'X' για να αφαιρέσετε τις κακόβουλες URLs
 5. Επαναφέρετε το Google Chrome
  Κάντε κλικ στο εικονίδιο του μενού στη πάνω δεξιά γωνία του Google Chrome και επιλέξτε Settings.
 6. Μετακινηθείτε προς το τέλος της σελίδας και κάντε κλικ στο Reset browser settings. Στο σημείο 'Settings', μετακινηθείτε προς τα κάτω και κάντε κλικ στο κουμπί 'Reset browser settings'
 7. Κάντε κλικ στο Reset για να επιβεβαιώσετε και να ολοκληρώσετε την αφαίρεση του Amazon Assistant. Κάντε κλικ στο κουμπί 'Reset' για να ολοκληρώσε τε την αφαίρεση σας

Αφαίρεση Amazon Assistant από Safari

 1. Αφαιρέστε επικίνδυνες επεκτάσεις
  Ανοίξτε το πρόγραμμα περιήγησης Safari και κάντε κλικ στο Safari στο μενού, στο πάνω αριστερό μέρος της οθόνης. Μετά, επιλέξτε Preferences. Κάντε κλικ στο 'Safari' και επιλέξτε 'Preferences'
 2. Εδώ, επιλέξτε Extensions και βρείτε το Amazon Assistant ή άλλες ύποπτες εγγραφές. Κάντε κλικ στο κουμπί Uninstall για να απαλλαγείτε από αυτές. Πηγαίνετε 'Extensions' και απεγκαταστήστε τα κακόβουλα πρόσθετα
 3. Επαναφέρετε το Safari
  Ανοίξτε το πρόγραμμα περιήγησης Safari και κάντε κλικ στο Safari στο μενού, στη πάνω αριστερή γωνία της οθόνης. Εδώ, επιλέξτε Reset Safari.... Κάντε κλικ στο 'Safari' και επιλέξτε 'Reset Safari...'
 4. Τώρα, θα δείτε ένα παράθυρο με αναλυτικές επιλογές επαναφοράς. Όλες αυτές οι επιλογές είναι συνήθως επιλεγμένες, αλλά μπορείτε να επιλέξετε ποιές θέλετε να επαναφέρετε. Κάντε κλικ στο κουμπί Reset για να ολοκληρώσετε τη διαδικασία αφαίρεσης του Amazon Assistant. Διαλέξτε όλες τις επιλογές και κάντε κλικ στο κουμπί 'Reset'

Κατόπιν απεγκατάστασης αυτού του PUP (potentially unwanted program, δλδ. δυνητικά ανεπιθύμητου προγράμματος) και επαναφοράς στο φυσιολογικό των web browsers σας, σας συνιστούμε να προβείτε σε γενική σάρωση συστήματος χρησιμοποιώντας ένα πλήρως ενημερωμένο κι αξιόπιστο anti-spyware (λογισμικό προστασίας από προγράμματα κατασκοπίας). Με αυτό το τρόπο θα καταφέρετε να απαλλαγείτε από τα Amazon Assistant υπολλείματα μητρώου (registry traces), καθώς και να ταυτοποιήσετε παρόμοια/σχετικά παράσιτα ή πιθανές μολύνσεις στον υπολογιστή σας. Για να το καταφέρετε αυτό, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε κάποιο από τα λογισμικά αφαίρεσης malware που σας προτείνουμε: ReimageIntego, SpyHunter 5Combo Cleaner or Malwarebytes.

Προτεινόμενο/α

Μην αφήσεις την Κυβέρνηση να σε παρακολουθεί

Έχουν αναφερθεί πολλά περιστατικά με τις Κυβερνήσεις ανά τον κόσμο να υποκλέπτουν προσωπικά δεδομένα και να παρακολουθούν τη διαδικτυακή δραστηριότητα και τις διαδικτυακές προτιμήσεις των πολιτών. Καλό θα ήταν λοιπόν να λάβεις πολύ σοβαρά υπόψιν τη συγκεκριμένη κατάσταση και να ενημερωθείς για τις σκοτεινές και αθέμιτες πρακτικές συλλογής πληροφοριών. Σε συμβουλεύουμε να αποφεύγεις ύποπτες, παρασκηνιακές, σκοτεινές, αθέμιτες πρακτικές κατασκοπείας που προέρχονται από την Κυβέρνηση και διάφορους κυβερνητικούς οργανισμούς. Ο καλύτερος τρόπος για να τα καταφέρεις είναι να σερφάρεις τελείως incognito, δλδ. τελείως ανώνυμα στο διαδίκτυο. 

Μπορείς να επιλέξεις διαφορετική τοποθεσία κάθε φορά που είναι να συνδεθείς online και να αποκτήσεις διαδικτυακή πρόσβαση σε οποιοδήποτε περιεχόμενο επιθυμείς, χωρίς κανέναν απολύτως περιορισμό πρόσβασης. Πλέον, θα μπορείς να απολαμβάνεις χωρίς κανένα απολύτως πρόβλημα ή έγνοια, καθώς και χωρίς κανένα άγχος μήπως χακαριστείς, χρησιμοποιώντας Private Internet Access VPN υπηρεσίες.

Έτσι, θα μπορείς να ελέγχεις τις πληροφορίες που μπορούν να γίνουν προσβάσιμες από την Κυβέρνηση και τους κρατικούς οργανισμούς, καθώς και από άλλους ανεπιθύμητους τρίτους, σερφάροντας ανενόχλητα στο διαδίκτυο χωρίς τον φόβο ότι μπορεί να σε κατασκοπεύουν. Ακόμα και αν η διαδικτυακή δραστηριότητά σου είναι καθόλα νόμιμη ή ακόμα κι αν εμπιστεύεσαι πλήρως τις διαδικτυακές υπηρεσίες, πλατφόρμες που επιλέγεις, καλό θα ήταν να προστατεύεις το ιδιωτικό σου απόρρητο και να προτιμάς να χρησιμοποιείς VPN υπηρεσίες.

Backup αρχεία για μελλοντική χρήση, στην περίπτωση malware επίθεσης

Οι χρήστες υπολογιστών μπορεί να υποστούν διαφόρων ειδών απώλειες λόγω κυβερνομολύνσεων ή λόγω λαθών στα οποία μπορεί να υποπέσουν. Τα προβλήματα λογισμικού που μπορεί να δημιουργήσει μια επίθεση από malware ή η απευθείας απώλεια δεδομένων λόγω κρυπτογράφησης, μπορεί να δημιουργήσουν προβλήματα στη λειτουργία της συσκευής ή μόνιμη βλάβη. Εάν διατηρείς σωστά και ενημερωμένα backups, μπορείς εύκολα να ανακτήσεις τα δεδομένα σου και να επιστρέψεις γρήγορα και πάλι στην κανονικότητα.

Είναι πολύ σημαντικό να δημιουργείς τακτικά ενημερωμένα backups μετά από οποιαδήποτε αλλαγή στη συσκευή, έτσι ώστε να επιστρέψεις στο σημείο πριν την επίθεση malware, καθώς ένα malware μπορεί να προχωρήσει σε αυθαίρετες αλλαγές ή να δημιουργήσει σημαντικά προβλήματα στη συσκευή, όπως πχ. απώλεια δεδομένων ή δυσλειτουργία και κατακόρυφη πτώση των επιδόσεων. 

Έχοντας κάνει backup την πιο πρόσφατη έκδοση κάθε σημαντικού εγγράφου, μπορείς να αποφύγεις εκνευρισμό, άγχος, προβλήματα λειτουργίας, ή ακόμα και να αποφύγεις να πέσεις θύμα εκβιασμού από ιούς και χάκερς. Τα backups αποτελούν αξιόλογη λύση στην περίπτωση που πέσεις θύμα κυβερνοεπίθεσης και μόλυνσης από malware. Προτείνουμε τη χρήση του Data Recovery Pro για την επαναφορά συστήματος.

Σχετικά με συντάκτη
Gabriel E. Hall
Gabriel E. Hall - Παθιασμένη web ερευνήτρια

Εάν ο δωρεάν οδηγός αφαίρεσης σας φάνηκε χρήσιμος και μείνατε ευχαριστημένοι από τις υπηρεσίες μας, τότε θα εκτιμούσαμε αν μας βοηθούσατε οικονομικά μέσω δωρεάς σας για να συνεχίσουμε το έργο μας. Ακόμα και το μικρότερο ποσόν θα εκτιμηθεί!

Επικοινώνησε με Gabriel E. Hall
Σχετικά με την εταιρεία Esolutions

Οδηγίες αφαίρεσης σε άλλες γλώσσες