Πληροφορίες σχετικά με εργαλεία συστήματος και τρόποι αφαίρεσης

από Alice Woods - - Ενημερωμένο | Τύπος: Εργαλεία Συστήματος
12

Τα εργαλεία συστήματος είναι προγράμματα υπολογιστή που χρησιμοποιούνται για τη διεκπεραίωση διαφόρων συστημικών διεργασιών. Οι χρήστες τα κατεβάζουν στο σύστημα του υπολογιστή τους με την ελπίδα ότι τα προγράμματα αυτά θα βελτιώσουν τη γενικότερη απόδοση και τα επίπεδα ασφάλειας του συστήματος, τη γενικότερη διαδικτυακή εμπειρία, αλλά και θα ελαχιστοποιήσουν ή θα εξαφανίσουν σφάλματα.  

Τα περισσότερα από αυτά τα προγράμματα προέρχονται από αξιόπιστες εταιρείες λογισμικού, επομένως είναι ασφαλή προς χρήση κι έχουν όντως τα αποτελέσματα που υπόσχονται στα λειτουργικά χαρακτηριστικά τους. Η απεγκατάσταση ενός αξιόπιστου εργαλείου συστήματος είναι εύκολη, καθώς το ίδιο το πρόγραμμα παρέχει εμφανές κουμπί απεγκατάστασής του.

Τα εργαλεία συστήματος χωρίζονται σε δυο κύριες κατηγορίες – τα νόμιμα και τα κακόβουλα. Οι ειδικοί σε θέματα διαδικτυακής ασφάλειας συστημάτων προειδοποιούν ότι τα κακόβουλα εργαλεία συστήματος δρουν παρόμοια με ιούς και διάφορα άλλα επικίνδυνα malware.

Αξίζει να σημειωθεί ότι τα κακόβουλα εργαλεία συστήματος ακολουθούν πολύ καλές τακτικές παραπλάνησης έτσι ώστε να εξαπλωθούν διαδικτυακά στο μεγαλύτερο δυνατό βαθμό. Πολλά από τα κακόβουλα εργαλεία συστήματος έχουν ακόμα και τη δική τους επίσημη ιστοσελίδα ώστε να φαίνονται ακόμα πειστικότερα και ‘αξιόπιστα’.

Καλό είναι να γνωρίζεις ότι η παρουσία αυτού του είδους προγραμμάτων στο σύστημα του υπολογιστή σου θα οδηγήσει με μαθηματική ακρίβεια σε σημαντικές επιβραδύνσεις στις ταχύτητες και επιδόσεις του συστήματος και των web browsers σου, σε αυθαίρετη εκτέλεση ύποπτων κι ανεπιθύμητων παρασκηνιακών διεργασιών, σε ψευδείς/παραπλανητικές σαρώσεις συστήματος, σε συχνές και σε μεγάλο όγκο εμφανίσεις ψευδών/παραπλανητικών ειδοποιήσεων και αναδυόμενων διαφημίσεων τρίτων, σε ανακατευθύνσεις προς άγνωστους κι αμφιβόλου αξιοπιστίας/ασφάλειας ιστότοπους συνεργαζόμενων τρίτων (βλ. affiliate marketing, affiliate websites, pay-per-click), κλπ.

System tools

Συνήθως, τα κακόβουλα εργαλεία συστήματος σχετίζονται και προωθούν διαφόρων ειδών PUPs (potentially unwanted programs, δλδ. δυνητικά ανεπιθύμητα προγράμματα) που θα εκθέσουν ακόμα περισσότερο σε κίνδυνο τόσο την εύρρυθμη λειτουργία του συστήματος όσο και την ασφάλεια ακόμα και των ευαίσθητων προσωπικών σου δεδομένων. Επομένως, για όλους τους παραπάνω λόγους, τα κακόβουλα εργαλεία συστήματος θα πρέπει να αφαιρούνται άμεσα από τη στιγμή που θα εντοπιστούν στο σύστημα του υπολογιστή.

Πολλές φορές, τα κακόβουλα εργαλεία συστήματος καταφέρνουν και διεισδύουν στο σύστημα-στόχο χωρίς τη συνειδητή επίγνωση κι έγκριση του χρήστη-θύματος. Ο κυριότερος λόγος που καταφέρνουν και διεισδύουν απαρατήρητα είναι η μέθοδος bundling. Αναλυτικότερα, τα κακόβουλα εργαλεία συστήματος, όπως άλλωστε και η πλειοψηφία των PUPs, εμπεριέχονται σε συνοδευτικά πακέτα λήψης διαφόρων δωρεάν/δοκιμαστικών εφαρμογών τρίτων (bundles). Εάν ο χρήστης δε δείξει την απαραίτητη προσοχή κάθε φορά που κατεβάζει μια τέτοια εφαρμογή στον υπολογιστή του, τότε θα κατεβάσει παράλληλα και ό,τι εμπεριέχεται στο συνοδευτικό πακέτο λήψης της εφαρμογής, εάν έχει.

Κακόβουλα αρχεία συστήματος και PUPs μπορεί να εμπεριέχονται σε συνοδευτικά πακέτα λήψης ακόμα και αξιόπιστων, νόμιμων εφαρμογών. Εμφανίζονται κατά τη διάρκεια λήψης ως προτικαρισμένα κουτάκια επιπρόσθετων/προτεινόμενων/προαιρετικών λήψεων. Στην περίπτωση που καταφέρει ένα τέτοιο PUP να διεισδύσει στο σύστημα του υπολογιστή σου, δε θα μπορέσεις να το απεγκαταστήσεις με τον κλασσικό τρόπο που κάνεις απεγκατάσταση τα νόμιμα, αξιόπιστα προγράμματα! 

Ακόμα και στην περίπτωση που τα εντοπίσεις και τα αφαιρέσεις, αυτά μπορεί να επανεμφανιστούν λόγω διάφορων βοηθητικών αρχείων που έχουν εγκαταστήσει κρυφά και βρίσκονται σε διάσπαρτα σημεία του συστήματος. Για αυτό τον λόγο, ο πλέον αποτελεσματικός, γρήγορος, κι εύκολος τρόπος εντοπισμού και ολοκληρωτικής αφαίρεσης PUPs και κακόβουλων εργαλείων συστήματος, είναι η εγκατάσταση και χρήση ενός αξιόπιστου και πλήρως ενημερωμένου λογισμικού ασφάλειας τύπου anti-spyware.

Ποια κακόβουλα εργαλεία συστήματος πρέπει να αποφεύγονται:

  • Ψευδή/παραπλανητικά εργαλεία βελτιστοποίησης συστήματος. Μπορεί αρκετοί να τα θεωρούν ‘ακίνδυνα’, ωστόσο αποδεδειγμένα μπορούν να δημιουργήσουν σημαντικές επιβραδύνσεις στο σύστημα του υπολογιστή και τις διαδικτυακές περιηγήσεις. Χώρια που οι δήθεν σαρώσεις συστήματος και τα δήθεν προειδοποιητικά μηνύματα θα γίνουν από την αρχή ιδιαιτέρως εκνευριστικά. Συνήθως, υποστηρίζουν ότι ‘εντοπίστηκαν’ στο σύστημα-στόχο διαφόρων ειδών σφάλματα που θα πρέπει να επιλυθούν (πχ. άχρηστα ή ληγμένα registry entries, αρχεία, κλπ.). Φυσικά, αυτο-παρουσιάζονται ως τα μοναδικά ‘αξιόπιστα’ εργαλεία που μπορούν να δώσουν ένα τέλος σε αυτά τα σφάλματα, αρκεί βεβαίως ο χρήστης-θύμα να προβεί σε αγορά της πλήρους τους έκδοσης. Πρόκειται για πεταμένα λεφτά! Γιατί είτε τα σφάλματα που έχουν εντοπιστεί δεν υπάρχουν καν ή έχει εντοπιστεί ένα μικρό, και συνήθως ασήμαντο, μέρος σφαλμάτων. Σε καμιά περίπτωση αυτού του είδους τα προγράμματα δεν έχουν τη δυνατότητα να προσφέρουν σημαντικές κι αξιόπιστες υπηρεσίες βελτιστοποίησης συστήματος. Αντιθέτως, τα ίδια τα δήθεν εργαλεία βελτιστοποίησης επιβραδύνουν σημαντικά το σύστημα και είναι ουσιαστικά ανεπιθύμητες παρουσίες. 
  • Scareware (Λογισμικό εκφοβισμού). Αυτού του είδους το λογισμικό επίσης θεωρείται από αρκετούς πως δεν αποτελεί ‘σοβαρή’ απειλή για το σύστημα ενός υπολογιστή. Παρόλα αυτά, οι τακτικές εκφοβισμού που εφαρμόζονται σε αυτού τους είδους τα προγράμματα είναι ιδιαιτέρως αποτελεσματικές. Ο αριθμός των χρηστών που πέφτουν θύματα αυτών των παραπλανήσεων, συνεχώς αυξάνεται. Μέσω δήθεν σαρώσεων συστήματος και προειδοποιητικών ειδοποιήσεων, τα προγράμματα αυτά προσπαθούν να κάνουν τους χρήστες-θύματα να πιστέψουν ότι ο υπολογιστής τους διατρέχει δήθεν μεγάλο κίνδυνο (κυρίως από δήθεν διεισδύσεις κακόβουλων κι ανεπιθύμητων προγραμμάτων)! Φυσικά, και σε αυτή την περίπτωση, τα συγκεκριμένα εργαλεία αυτοπροβάλλονται ως οι μοναδικές ‘αξιόπιστες’ λύσεις και ο μοναδικός τρόπος ‘εξυγίανσης’ του υπολογιστή είναι η αγορά των πλήρων τους εκδόσεων. Μόλις ο τρομοκρατημένος χρήστης πληρώσει τα χρήματα για την απόκτηση της ολοκληρωμένης έκδοσης, ως δια ‘μαγείας’ τα πάντα επιστρέφουν σε μια ομαλή κατάσταση! Μεγάλη απάτη και θέλει προσοχή! 
  • Ύποπτες και αναξιόπιστες μηχανές αναζήτησης. Στις περισσότερες των περιπτώσεων, οι ιστότοποι αναζητήσεων είναι αξιόπιστοι και εμφανίζουν αντικειμενικά αποτελέσματα αναζήτησης. Ωστόσο, υπάρχουν και πολλοί ιστότοποι αναζητήσεων που μπορεί να εμφανιστούν ξαφνικά κι αυθαίρετα ως προεπιλεγμένη μηχανή αναζήτησης σε web browsers. Πώς γίνεται αυτό? Αυτές οι αναξιόπιστες και ύποπτες μηχανές αναζήτησης, όπως άλλωστε και η πλειοψηφία των PUPs (potentially unwanted programs, δλδ. δυνητικά ανεπιθύμητα προγράμματα), καταφέρνουν και διεισδύουν απαρατήρητα σε συστήματα υπολογιστών παράλληλα με την λήψη διάφορων δωρεάν / δοκιμαστικών εφαρμογών (βλ. μέθοδος bundling). Τις περισσότερες φορές, αυτές οι εφαρμογές έχουν συνοδευτικά πακέτα λήψης στα οποία εμπεριέχονται διαφόρων ειδών προγράμματα κι αρχεία, ως επί το πλείστον PUPs. Παρουσιάζονται ως προτικαρισμένες προαιρετικές/προτεινόμενες/επιπρόσθετες λήψεις. Αν ο χρήστης δε ξετικάρει τα κουτάκια τους, ό,τι εμπεριέχεται στο συνοδευτικό πακέτο λήψης θα κατέβει παράλληλα με την κύρια εφαρμογή. Αυτό που θα πρέπει να τονιστεί στη συγκεκριμένη περίπτωση είναι ότι αυτού του είδους οι αναξιόπιστες και ύποπτες μηχανές αναζήτησεις εμφανίζουν ‘πειραγμένα’ αποτελέσματα αναζήτησης τα οποία συνοδεύονται και από διάφορους επιχορηγούμενους συνδέσμους ανακατεύθυνσης προς ιστότοπους και διαδικτυακές υπηρεσίες συνεργαζόμενων τρίτων (βλ. affiliate marketing, affiliate websites). Φυσικά, για κάθε ανακατεύθυνση οι δημιουργοί αυτών των μηχανών αναζήτησης πληρώνονται αδρά, ενώ παράλληλα οι χρήστες εκθέτουν σε σοβαρό κίνδυνο τόσο την εύρρυθμη λειτουργία του συστήματος του υπολογιστή τους όσο και την ασφάλεια ευαίσθητων προσωπικών τους δεδομένων, καθώς πολλοί από αυτούς τους ιστότοπους είναι ύποπτοι και κακόβουλοι!

Τεχνικές που ακολουθούν τα παραπλανητικά εργαλεία συστήματος για τη διαδικτυακή τους εξάπλωση:

Θέλει πολύ μεγάλη προσοχή όταν κατεβάζεις εργαλεία συστήματος, γιατί υπάρχουν πολλές πιθανότητες αυτά να είναι παραπλανητικά κι αναξιόπιστα. Αν και δεν αποτελούν άμεση και σοβαρή απειλή για το σύστημα του υπολογιστή, ωστόσο το σίγουρο είναι ότι ευθύνονται για πολλές παρασκηνιακές, αυθαίρετες, ανεπιθύμητες και δυνητικά επικίνδυνες διεργασίες. Κοινώς, τα παραπλανητικά κι αναξιόπιστα εργαλεία συστήματος ισοδυναμούν με πολλά προβλήματα! Παρακάτω, μπορείς να δεις τις δημοφιλέστερες μεθόδους διαδικτυακής εξάπλωσης αυτών των εργαλείων:

  • Επίσημοι ιστότοποι. Πολλά εργαλεία συστήματος έχουν τους δικούς τους επίσημους ιστότοπους μέσω των οποίων οι χρήστες μπορούν να τα κατεβάσουν. Όπως προαναφέρθηκε, λόγω του ότι δε χαρακτηρίζονται αυτά τα εργαλεία συστήματος ως κακόβουλα, μπορούν να κατέβουν στα πλαίσια της νομιμότητας από τους επίσημους ιστότοπούς τους. 
  • Παραπλανητικές αναδυόμενες διαφημίσεις. Κάθε φορά που εμφανίζεται μια αναδυόμενη διαφήμιση, ο χρήστης οφείλει να είναι ιδιαιτέρως προσεκτικός, κυρίως δε όταν πρόκειται για διαφημίσεις που σχετίζονται με δωρεάν βελτιστοποιήσεις/σαρώσεις συστήματος. Κλικάρισμα σε αναδυόμενες διαφημίσεις αυξάνει δραματικά τις πιθανότητες να διεισδύσουν απαρατήρητα στο σύστημα διαφόρων ειδών PUPs και κακόβουλα προγράμματα κι αρχεία. 
  • Software bundles (Συνοδευτικά πακέτα λήψης). Όπως προαναφέρθηκε, η μέθοδος bundling αποτελεί την κυριότερη μέθοδο διαδικτυακής εξάπλωσης ύποπτων κι ανεπιθύμητων εργαλείων συστήματος. Το καλύτερο που μπορεί να κάνει ο χρήστης όταν κατεβάζει μια εφαρμογή από το διαδίκτυο είναι να επιλέγει πάντα Προσαρμοσμένη (Custom) ή Για Προχωρημένους (Advanced) μορφή εγκατάστασης. Με αυτό το τρόπο, θα έχει μια σαφώς πιο ολοκληρωμένη εικόνα και καλύτερο έλεγχο σχετικά με το τι πραγματικά κατεβαίνει στον υπολογιστή του, πέραν της εφαρμογής που επιθυμεί συνειδητά να κατεβάσει. Έτσι, θα μπορεί να εντοπίζει και να ξετικάρει τυχόν προτικαρισμένα κουτάκια εμφανιστούν κατά την λήψη και τα οποία θα αναφέρονται αυθαίρετα σε έγκρισή του για την παράλληλη εγκατάσταση επιπρόσθετων/προτεινόμενων/προαιρετικών λήψεων, κυρίως ύποπτων κι ανεπιθύμητων προγραμμάτων κι αρχείων.

Παραδείγματα ύποπτων κι αναξιόπιστων προγραμμάτων που πρέπει να αποφεύγονται:

Disk Optimizer Pro. Πρόκειται για πρόγραμμα που υποστηρίζει ότι έχει τη δυνατότητα να εντοπίζει και να επιλύνει μεγάλο φάσμα σφαλμάτων, να διαγράφει παλαιά registry entries, και γενικότερα να βελτιστοποιεί τις επιδόσεις του συστήματος. Δυστυχώς, η πραγματικότητα είναι τελείως διαφορετική, γιατί αυτό το πρόγραμμα δεν βελτιστοποιεί ούτε κατά διάνοια το σύστημα. Τις περισσότερες φορές οι χρήστες το αντιλαμβάνονται όταν είναι πολύ αργά, δλδ. όταν έχουν ήδη προβεί σε αγορά της πλήρους έκδοσης του συγκεκριμένου προγράμματος.

Η συμβουλή μας προς τους χρήστες είναι να αποφεύγουν να κατεβάζουν και να τρέχουν προγράμματα βελτιστοποίησης συστήματος (βλ. PC Optimization Tools) τα οποία τους τα πρότεινε κάποια αναδυόμενη διαφήμιση ή κάποιος ύποπτος σύνδεσμος ανακατεύθυνσης. Διαφορετικά, όχι μόνο δε θα δουν βελτίωση στις επιδόσεις του συστήματος, αλλά θα χάσουν και τα λεφτά τους στην περίπτωση που μπουν στον πειρασμό να αγοράσουν την πλήρη έκδοση. Φυσικά, τα εργαλεία βελτιστοποίησης συστήματος που κατέβηκαν παράλληλα με άλλες εφαρμογές (μέσω συνοδευτικών πακέτων λήψης) και χωρίς τη συνειδητή επίγνωση κι έγκριση των χρηστών, θα πρέπει να αφαιρούνται άμεσα! 

Άλλο ένα παράδειγμα αναξιόπιστου εργαλείου συστήματος είναι το PC Mechanic 2015. Το συγκεκριμένο πρόγραμμα υπόσχεται ότι έχει τη δυνατότητα να θωρακίζει το σύστημα του υπολογιστή από διεισδύσεις ανεπιθύμητων και κακόβουλων προγραμμάτων, ενώ παράλληλα εγγυάται για την αποτελεσματική κι ολοκληρωτική αφαίρεσή τους, στην περίπτωση που κάποιο από αυτά κατάφερε να διεισδύσει κρυφά στον υπολογιστή. Δυστυχώς, οι πραγματικές δυνατότητες του προγράμματος απέχουν πολύ από όλα αυτά που υπόσχεται! Με δυσκολία μπορεί να εντοπίσει και να αφαιρέσει κακόβουλα προγράμματα κι αρχεία. Επιπρόσθετα, μπορεί να ενεργοποιήσει στο σύστημα πλήθος παρασκηνιακών, αυθαίρετων, και ανεπιθύμητων διεργασιών. Αυτό συμβαίνει πολύ απλά γιατί προσπαθεί να εκφοβίσει τους χρήστες και να τους πείσει ότι κάτι δεν πάει καλά με τον υπολογιστή τους έτσι ώστε να προβούν σε αγορά της πλήρους έκδο&sigma

Πρόσφατοι Ιοί που Προστέθηκαν στη Βάση Δεδομένων

Απαλλάξου από τη Γραμμή Εργαλείων Yahoo

Είναι ιός ή όχι η Γραμμή Εργαλείων Yahoo? Ο χαρακτηρισμός ότι η Γραμμή Εργαλείων Yahoo είναι ιός, είναι λανθασμένος. ΔΕΝ είναι ιός, και μια γιγάντια εταιρεία στο μέγεθος της Yahoo δε θα μπορούσε ποτέ να επιτρέψει στον εαυτό της αυτοκαταστροφικές τακτικές αξιοπιστίας, όπως πχ. η διαδικτυακή προώθηση κακόβουλων προγραμμάτων κι αρχείων. Παρόλα αυτά, είναι ξεκάθαρο ότι ο... Περισσότερα
Ιοί Ιός τύπου Browser hijacker   Ιανουάριος 19, 2018

βάση δεδομένων για Εργαλεία Συστήματος

Ιανουάριος 16, 2018

Ιός Tech Support Scam

Τι πρέπει να γνωρίζω σχετικά με τον ιό Tech Support Scam? Με τη τεχνολογία να εξελίσσεται σε συνεχή καθημερινή βάση, είναι λογικό ο κόσμοςΠερισσότερα
Ιανουάριος 11, 2018

ChromeSearch.club

ChromeSearch.club – μια αναξιόπιστη μηχανή αναζήτησης που δεν έχει τίποτα κοινό με τη Google. Περισσότερα
Ιανουάριος 11, 2018

Ιός PayDay ransomware

Ο ιός PayDay ransomware συνεχίζει την κακόβουλη δράση του με την κυκλοφορία νέων παραλλαγών. Ο ιός PayDay ransomware είναι ένα κακόβουλο πρόγραμμα, το οποίο πρωτο-εντοπίστηκε στο διαδίκτυο τέλη 2016. Η αρχική έκδοση του ιού στόχευε Πορτογαλικά συστήματα υπολογιστών. Ωστόσο, οι hackers δεν αρκέστηκαν σε αυτό. Με τις νέες εκδόσεις του ιού, πλέον κανένα σύστημα υπολογισ... Περισσότερα
Ιανουάριος 11, 2018

Ιός Moatads

Γιατί εμφανίζονται οι εκνευριστικές Moatads διαφημίσεις και ανακατευθύνσεις Ο ιός Moatads virus είναι ένα πολύ εκνευριστικό και σαφώς ανεπιθύμητο πρόγραμμα, το οποίο έχει τη τάση να εμφανίζει πλήθος από επιχορηγούμενες διαφημίσεις ή επιχορηγούμενους συνδέσμους ανακατεύθυνσης προς άγνωστους και αμφιβόλου αξιοπιστίας / ασφάλειας ιστότοπους συνεργαζόμενων τρίτων, όπως ... Περισσότερα
Ιανουάριος 09, 2018

Ιός Search.chill-tab.com

Ο ιός Chill tab είναι ένας browser hijacker που εμφανίζει fake διαφημίσεις και ανεπιθύμητες ανακατευθύνσεις Ο ιός Chill Tab virus στοχεύει ολοένα και περισσότερους Mac χρήστες. Μόλις μολύνει το σύστημα ενός Mac, εμφανίζει παραπλανητικό αναδυόμενο μήνυμα που γράφει «Scanning for Browser updates» . Σύμφωνα με τις μαρτυρίες των χρηστών-θυμάτων, το συγκεκριμένο αναδυόμεν... Περισσότερα
Ιανουάριος 08, 2018

Vulkaninfo 32

Το Vulkaninfo είναι ένα ασφαλές προς χρήση πρόγραμμα. Το Vulkaninfo είναι ένα ασφαλές πρόγραμμα το οποίο σχετίζεται με NVIDIA drivers. Μπορείς να βρεις αυτό το πρόγραμμα στο Μενού Έναρξης μετά την λήψη driver ενημερώσεων για το σύστημα του υπολογιστή σου. Με άλλα λόγια, το Vulkaninfo αποτελεί στοιχείο των drivers . Ωστόσο, εάν έχεις δεύτερες σκέψεις γι' αυτό το... Περισσότερα
Δεκέμβριος 21, 2017

Ιός Online Surveys Center

Τι είναι το Online Surveys Center ? Αν οι διαφημίσεις του Online Surveys έχουν ξεκινήσει να εμφανίζονται κατά τη διάρκεια των διαδικτυακών σας πλοηγήσεων, αυτό σημαίνει πως πρέπει να ελέγξετε τον υπολογιστή σας για προγράμματα τύπου adware . Αυτά τα προγράμματα εξαπλώνονται μέσω της μεθόδου της δεματοποίησης ή αλλιώς bundling και έτσι καταφέρνουν να διεισδύουν στα συ... Περισσότερα
Δεκέμβριος 18, 2017

Διαφημίσεις "Promoted Content by mgid"

Οι αναδυόμενες διαφημίσεις από Mgid μπορεί να σχετίζονται με την εμφάνιση «after-effects» στον υπολογιστή. Οι διαφημίσεις από Mgid προσπαθούν να γίνουν αρεστές προωθώντας ενδιαδέροντα άρθρα, ωστόσο, παραμένουν εκνευριστικές αναδυόμενες διαφημίσεις που χειροτερεύουν κατά πολύ τη διαδικτυακή εμπειρία χρήστη λόγω των πολύ συχνών εμφανίσεών τους. Μάλιστα, το τελευταίο δ... Περισσότερα
Δεκέμβριος 15, 2017

Ιός Chromesearch.win

Chromesearch.win — άλλη μια φθηνή απομίμηση του Goggle Chrome προσπαθεί να παραπλανήσει χρήστεςΠερισσότερα
Δεκέμβριος 13, 2017

Jav123

Ο ιός Jav123 εμφανίζει ακατάλληλο για ανηλίκους περιεχόμενο. Ο ιός Jav123 χαρακτηρίζεται ως browser hijacker καθώς έχει τη τάση να στοχοποιεί συστήματα που τρέχουν δημοφιλείς web browsers , συμπ. των Google Chrome, Mozilla Firefox, και Internet Explorer. Οι ειδικοί προειδοποιούν τους χρήστες να μην εμπιστεύονται τις υπηρεσίες που φαίνεται ότι προσφέρει, μιας και το σ... Περισσότερα
Δεκέμβριος 08, 2017

Reimage Express

Είναι ιός το Reimage Express? Τεχνικά μιλώντας, το Reimage Express ΔΕΝ είναι ιός. Προωθείται ως εργαλείο βελτιστοποίησης επιδόσεων συστημάτων υπολογιστών. Πιστεύουμε ότι λογικά έχετε ακούσει για εργαλεία με αυτό το όνομα που κυκλοφόρησαν πριν το συγκεκριμένο. Πρόκειται για τα Reimage και Reimage Plus. Το Reimage Express δεν είναι τίποτα άλλο παρά μια νεώτερη έκδοση α... Περισσότερα
Δεκέμβριος 08, 2017

Διαφημίσεις ReimagePlus.com

Τι είναι το ReimagePlus.com? Το ReimagePlus.com είναι μια πλατφόρμα marketing που χρησιμοποιείται για τη διαδικτυακή προώθηση του Reimage.Περισσότερα
Δεκέμβριος 06, 2017

Διαφημίσεις TAP Provider V9 for Private Tunnel

Ο ιός TAP Provider V9 for Private Tunnel και οι κίνδυνοι που σχετίζονται με αυτόν. Ο ιός TAP Provider V9 for Private Tunnel virus είναι ένα ανεπιθύμητο πρόγραμμα τύπου adware το οποίο καταλαμβάνει τον έλεγχο λειτουργίας και ρυθμίσεων των web browsers που βρίσκονται εγκαταστημένοι στο σύστημα-στόχο. Ο απώτερος στόχος του είναι η δημιουργία κέρδους των δημιουργών του ε... Περισσότερα
Νοεμβρίου 22, 2017

WebBar

Web Bar – Επισκόπηση: Το Web Bar χαρακτηρίζεται ως PUP και προωθείται ωςΠερισσότερα

Ενημέρωση πληροφοριών: 2016-10-12

Πηγή: https://www.2-spyware.com/system-tools-removal

Διαβάστε σε άλλες γλώσσες

Αρχεία
Λογισμικό
Σύγκριση
Κάντε μας Like στο Facebook