Πληροφορίες σχετικά με εργαλεία συστήματος και τρόποι αφαίρεσης

από Alice Woods - - Ενημερωμένο | Τύπος: Εργαλεία Συστήματος
12

Τα εργαλεία συστήματος είναι προγράμματα υπολογιστή που χρησιμοποιούνται για τη διεκπεραίωση διαφόρων συστημικών διεργασιών. Οι χρήστες τα κατεβάζουν στο σύστημα του υπολογιστή τους με την ελπίδα ότι τα προγράμματα αυτά θα βελτιώσουν τη γενικότερη απόδοση και τα επίπεδα ασφάλειας του συστήματος, τη γενικότερη διαδικτυακή εμπειρία, αλλά και θα ελαχιστοποιήσουν ή θα εξαφανίσουν σφάλματα.  

Τα περισσότερα από αυτά τα προγράμματα προέρχονται από αξιόπιστες εταιρείες λογισμικού, επομένως είναι ασφαλή προς χρήση κι έχουν όντως τα αποτελέσματα που υπόσχονται στα λειτουργικά χαρακτηριστικά τους. Η απεγκατάσταση ενός αξιόπιστου εργαλείου συστήματος είναι εύκολη, καθώς το ίδιο το πρόγραμμα παρέχει εμφανές κουμπί απεγκατάστασής του.

Τα εργαλεία συστήματος χωρίζονται σε δυο κύριες κατηγορίες – τα νόμιμα και τα κακόβουλα. Οι ειδικοί σε θέματα διαδικτυακής ασφάλειας συστημάτων προειδοποιούν ότι τα κακόβουλα εργαλεία συστήματος δρουν παρόμοια με ιούς και διάφορα άλλα επικίνδυνα malware.

Αξίζει να σημειωθεί ότι τα κακόβουλα εργαλεία συστήματος ακολουθούν πολύ καλές τακτικές παραπλάνησης έτσι ώστε να εξαπλωθούν διαδικτυακά στο μεγαλύτερο δυνατό βαθμό. Πολλά από τα κακόβουλα εργαλεία συστήματος έχουν ακόμα και τη δική τους επίσημη ιστοσελίδα ώστε να φαίνονται ακόμα πειστικότερα και ‘αξιόπιστα’.

Καλό είναι να γνωρίζεις ότι η παρουσία αυτού του είδους προγραμμάτων στο σύστημα του υπολογιστή σου θα οδηγήσει με μαθηματική ακρίβεια σε σημαντικές επιβραδύνσεις στις ταχύτητες και επιδόσεις του συστήματος και των web browsers σου, σε αυθαίρετη εκτέλεση ύποπτων κι ανεπιθύμητων παρασκηνιακών διεργασιών, σε ψευδείς/παραπλανητικές σαρώσεις συστήματος, σε συχνές και σε μεγάλο όγκο εμφανίσεις ψευδών/παραπλανητικών ειδοποιήσεων και αναδυόμενων διαφημίσεων τρίτων, σε ανακατευθύνσεις προς άγνωστους κι αμφιβόλου αξιοπιστίας/ασφάλειας ιστότοπους συνεργαζόμενων τρίτων (βλ. affiliate marketing, affiliate websites, pay-per-click), κλπ.

System tools

Συνήθως, τα κακόβουλα εργαλεία συστήματος σχετίζονται και προωθούν διαφόρων ειδών PUPs (potentially unwanted programs, δλδ. δυνητικά ανεπιθύμητα προγράμματα) που θα εκθέσουν ακόμα περισσότερο σε κίνδυνο τόσο την εύρρυθμη λειτουργία του συστήματος όσο και την ασφάλεια ακόμα και των ευαίσθητων προσωπικών σου δεδομένων. Επομένως, για όλους τους παραπάνω λόγους, τα κακόβουλα εργαλεία συστήματος θα πρέπει να αφαιρούνται άμεσα από τη στιγμή που θα εντοπιστούν στο σύστημα του υπολογιστή.

Πολλές φορές, τα κακόβουλα εργαλεία συστήματος καταφέρνουν και διεισδύουν στο σύστημα-στόχο χωρίς τη συνειδητή επίγνωση κι έγκριση του χρήστη-θύματος. Ο κυριότερος λόγος που καταφέρνουν και διεισδύουν απαρατήρητα είναι η μέθοδος bundling. Αναλυτικότερα, τα κακόβουλα εργαλεία συστήματος, όπως άλλωστε και η πλειοψηφία των PUPs, εμπεριέχονται σε συνοδευτικά πακέτα λήψης διαφόρων δωρεάν/δοκιμαστικών εφαρμογών τρίτων (bundles). Εάν ο χρήστης δε δείξει την απαραίτητη προσοχή κάθε φορά που κατεβάζει μια τέτοια εφαρμογή στον υπολογιστή του, τότε θα κατεβάσει παράλληλα και ό,τι εμπεριέχεται στο συνοδευτικό πακέτο λήψης της εφαρμογής, εάν έχει.

Κακόβουλα αρχεία συστήματος και PUPs μπορεί να εμπεριέχονται σε συνοδευτικά πακέτα λήψης ακόμα και αξιόπιστων, νόμιμων εφαρμογών. Εμφανίζονται κατά τη διάρκεια λήψης ως προτικαρισμένα κουτάκια επιπρόσθετων/προτεινόμενων/προαιρετικών λήψεων. Στην περίπτωση που καταφέρει ένα τέτοιο PUP να διεισδύσει στο σύστημα του υπολογιστή σου, δε θα μπορέσεις να το απεγκαταστήσεις με τον κλασσικό τρόπο που κάνεις απεγκατάσταση τα νόμιμα, αξιόπιστα προγράμματα! 

Ακόμα και στην περίπτωση που τα εντοπίσεις και τα αφαιρέσεις, αυτά μπορεί να επανεμφανιστούν λόγω διάφορων βοηθητικών αρχείων που έχουν εγκαταστήσει κρυφά και βρίσκονται σε διάσπαρτα σημεία του συστήματος. Για αυτό τον λόγο, ο πλέον αποτελεσματικός, γρήγορος, κι εύκολος τρόπος εντοπισμού και ολοκληρωτικής αφαίρεσης PUPs και κακόβουλων εργαλείων συστήματος, είναι η εγκατάσταση και χρήση ενός αξιόπιστου και πλήρως ενημερωμένου λογισμικού ασφάλειας τύπου anti-spyware.

Ποια κακόβουλα εργαλεία συστήματος πρέπει να αποφεύγονται:

  • Ψευδή/παραπλανητικά εργαλεία βελτιστοποίησης συστήματος. Μπορεί αρκετοί να τα θεωρούν ‘ακίνδυνα’, ωστόσο αποδεδειγμένα μπορούν να δημιουργήσουν σημαντικές επιβραδύνσεις στο σύστημα του υπολογιστή και τις διαδικτυακές περιηγήσεις. Χώρια που οι δήθεν σαρώσεις συστήματος και τα δήθεν προειδοποιητικά μηνύματα θα γίνουν από την αρχή ιδιαιτέρως εκνευριστικά. Συνήθως, υποστηρίζουν ότι ‘εντοπίστηκαν’ στο σύστημα-στόχο διαφόρων ειδών σφάλματα που θα πρέπει να επιλυθούν (πχ. άχρηστα ή ληγμένα registry entries, αρχεία, κλπ.). Φυσικά, αυτο-παρουσιάζονται ως τα μοναδικά ‘αξιόπιστα’ εργαλεία που μπορούν να δώσουν ένα τέλος σε αυτά τα σφάλματα, αρκεί βεβαίως ο χρήστης-θύμα να προβεί σε αγορά της πλήρους τους έκδοσης. Πρόκειται για πεταμένα λεφτά! Γιατί είτε τα σφάλματα που έχουν εντοπιστεί δεν υπάρχουν καν ή έχει εντοπιστεί ένα μικρό, και συνήθως ασήμαντο, μέρος σφαλμάτων. Σε καμιά περίπτωση αυτού του είδους τα προγράμματα δεν έχουν τη δυνατότητα να προσφέρουν σημαντικές κι αξιόπιστες υπηρεσίες βελτιστοποίησης συστήματος. Αντιθέτως, τα ίδια τα δήθεν εργαλεία βελτιστοποίησης επιβραδύνουν σημαντικά το σύστημα και είναι ουσιαστικά ανεπιθύμητες παρουσίες. 
  • Scareware (Λογισμικό εκφοβισμού). Αυτού του είδους το λογισμικό επίσης θεωρείται από αρκετούς πως δεν αποτελεί ‘σοβαρή’ απειλή για το σύστημα ενός υπολογιστή. Παρόλα αυτά, οι τακτικές εκφοβισμού που εφαρμόζονται σε αυτού τους είδους τα προγράμματα είναι ιδιαιτέρως αποτελεσματικές. Ο αριθμός των χρηστών που πέφτουν θύματα αυτών των παραπλανήσεων, συνεχώς αυξάνεται. Μέσω δήθεν σαρώσεων συστήματος και προειδοποιητικών ειδοποιήσεων, τα προγράμματα αυτά προσπαθούν να κάνουν τους χρήστες-θύματα να πιστέψουν ότι ο υπολογιστής τους διατρέχει δήθεν μεγάλο κίνδυνο (κυρίως από δήθεν διεισδύσεις κακόβουλων κι ανεπιθύμητων προγραμμάτων)! Φυσικά, και σε αυτή την περίπτωση, τα συγκεκριμένα εργαλεία αυτοπροβάλλονται ως οι μοναδικές ‘αξιόπιστες’ λύσεις και ο μοναδικός τρόπος ‘εξυγίανσης’ του υπολογιστή είναι η αγορά των πλήρων τους εκδόσεων. Μόλις ο τρομοκρατημένος χρήστης πληρώσει τα χρήματα για την απόκτηση της ολοκληρωμένης έκδοσης, ως δια ‘μαγείας’ τα πάντα επιστρέφουν σε μια ομαλή κατάσταση! Μεγάλη απάτη και θέλει προσοχή! 
  • Ύποπτες και αναξιόπιστες μηχανές αναζήτησης. Στις περισσότερες των περιπτώσεων, οι ιστότοποι αναζητήσεων είναι αξιόπιστοι και εμφανίζουν αντικειμενικά αποτελέσματα αναζήτησης. Ωστόσο, υπάρχουν και πολλοί ιστότοποι αναζητήσεων που μπορεί να εμφανιστούν ξαφνικά κι αυθαίρετα ως προεπιλεγμένη μηχανή αναζήτησης σε web browsers. Πώς γίνεται αυτό? Αυτές οι αναξιόπιστες και ύποπτες μηχανές αναζήτησης, όπως άλλωστε και η πλειοψηφία των PUPs (potentially unwanted programs, δλδ. δυνητικά ανεπιθύμητα προγράμματα), καταφέρνουν και διεισδύουν απαρατήρητα σε συστήματα υπολογιστών παράλληλα με την λήψη διάφορων δωρεάν / δοκιμαστικών εφαρμογών (βλ. μέθοδος bundling). Τις περισσότερες φορές, αυτές οι εφαρμογές έχουν συνοδευτικά πακέτα λήψης στα οποία εμπεριέχονται διαφόρων ειδών προγράμματα κι αρχεία, ως επί το πλείστον PUPs. Παρουσιάζονται ως προτικαρισμένες προαιρετικές/προτεινόμενες/επιπρόσθετες λήψεις. Αν ο χρήστης δε ξετικάρει τα κουτάκια τους, ό,τι εμπεριέχεται στο συνοδευτικό πακέτο λήψης θα κατέβει παράλληλα με την κύρια εφαρμογή. Αυτό που θα πρέπει να τονιστεί στη συγκεκριμένη περίπτωση είναι ότι αυτού του είδους οι αναξιόπιστες και ύποπτες μηχανές αναζήτησεις εμφανίζουν ‘πειραγμένα’ αποτελέσματα αναζήτησης τα οποία συνοδεύονται και από διάφορους επιχορηγούμενους συνδέσμους ανακατεύθυνσης προς ιστότοπους και διαδικτυακές υπηρεσίες συνεργαζόμενων τρίτων (βλ. affiliate marketing, affiliate websites). Φυσικά, για κάθε ανακατεύθυνση οι δημιουργοί αυτών των μηχανών αναζήτησης πληρώνονται αδρά, ενώ παράλληλα οι χρήστες εκθέτουν σε σοβαρό κίνδυνο τόσο την εύρρυθμη λειτουργία του συστήματος του υπολογιστή τους όσο και την ασφάλεια ευαίσθητων προσωπικών τους δεδομένων, καθώς πολλοί από αυτούς τους ιστότοπους είναι ύποπτοι και κακόβουλοι!

Τεχνικές που ακολουθούν τα παραπλανητικά εργαλεία συστήματος για τη διαδικτυακή τους εξάπλωση:

Θέλει πολύ μεγάλη προσοχή όταν κατεβάζεις εργαλεία συστήματος, γιατί υπάρχουν πολλές πιθανότητες αυτά να είναι παραπλανητικά κι αναξιόπιστα. Αν και δεν αποτελούν άμεση και σοβαρή απειλή για το σύστημα του υπολογιστή, ωστόσο το σίγουρο είναι ότι ευθύνονται για πολλές παρασκηνιακές, αυθαίρετες, ανεπιθύμητες και δυνητικά επικίνδυνες διεργασίες. Κοινώς, τα παραπλανητικά κι αναξιόπιστα εργαλεία συστήματος ισοδυναμούν με πολλά προβλήματα! Παρακάτω, μπορείς να δεις τις δημοφιλέστερες μεθόδους διαδικτυακής εξάπλωσης αυτών των εργαλείων:

  • Επίσημοι ιστότοποι. Πολλά εργαλεία συστήματος έχουν τους δικούς τους επίσημους ιστότοπους μέσω των οποίων οι χρήστες μπορούν να τα κατεβάσουν. Όπως προαναφέρθηκε, λόγω του ότι δε χαρακτηρίζονται αυτά τα εργαλεία συστήματος ως κακόβουλα, μπορούν να κατέβουν στα πλαίσια της νομιμότητας από τους επίσημους ιστότοπούς τους. 
  • Παραπλανητικές αναδυόμενες διαφημίσεις. Κάθε φορά που εμφανίζεται μια αναδυόμενη διαφήμιση, ο χρήστης οφείλει να είναι ιδιαιτέρως προσεκτικός, κυρίως δε όταν πρόκειται για διαφημίσεις που σχετίζονται με δωρεάν βελτιστοποιήσεις/σαρώσεις συστήματος. Κλικάρισμα σε αναδυόμενες διαφημίσεις αυξάνει δραματικά τις πιθανότητες να διεισδύσουν απαρατήρητα στο σύστημα διαφόρων ειδών PUPs και κακόβουλα προγράμματα κι αρχεία. 
  • Software bundles (Συνοδευτικά πακέτα λήψης). Όπως προαναφέρθηκε, η μέθοδος bundling αποτελεί την κυριότερη μέθοδο διαδικτυακής εξάπλωσης ύποπτων κι ανεπιθύμητων εργαλείων συστήματος. Το καλύτερο που μπορεί να κάνει ο χρήστης όταν κατεβάζει μια εφαρμογή από το διαδίκτυο είναι να επιλέγει πάντα Προσαρμοσμένη (Custom) ή Για Προχωρημένους (Advanced) μορφή εγκατάστασης. Με αυτό το τρόπο, θα έχει μια σαφώς πιο ολοκληρωμένη εικόνα και καλύτερο έλεγχο σχετικά με το τι πραγματικά κατεβαίνει στον υπολογιστή του, πέραν της εφαρμογής που επιθυμεί συνειδητά να κατεβάσει. Έτσι, θα μπορεί να εντοπίζει και να ξετικάρει τυχόν προτικαρισμένα κουτάκια εμφανιστούν κατά την λήψη και τα οποία θα αναφέρονται αυθαίρετα σε έγκρισή του για την παράλληλη εγκατάσταση επιπρόσθετων/προτεινόμενων/προαιρετικών λήψεων, κυρίως ύποπτων κι ανεπιθύμητων προγραμμάτων κι αρχείων.

Παραδείγματα ύποπτων κι αναξιόπιστων προγραμμάτων που πρέπει να αποφεύγονται:

Disk Optimizer Pro. Πρόκειται για πρόγραμμα που υποστηρίζει ότι έχει τη δυνατότητα να εντοπίζει και να επιλύνει μεγάλο φάσμα σφαλμάτων, να διαγράφει παλαιά registry entries, και γενικότερα να βελτιστοποιεί τις επιδόσεις του συστήματος. Δυστυχώς, η πραγματικότητα είναι τελείως διαφορετική, γιατί αυτό το πρόγραμμα δεν βελτιστοποιεί ούτε κατά διάνοια το σύστημα. Τις περισσότερες φορές οι χρήστες το αντιλαμβάνονται όταν είναι πολύ αργά, δλδ. όταν έχουν ήδη προβεί σε αγορά της πλήρους έκδοσης του συγκεκριμένου προγράμματος.

Η συμβουλή μας προς τους χρήστες είναι να αποφεύγουν να κατεβάζουν και να τρέχουν προγράμματα βελτιστοποίησης συστήματος (βλ. PC Optimization Tools) τα οποία τους τα πρότεινε κάποια αναδυόμενη διαφήμιση ή κάποιος ύποπτος σύνδεσμος ανακατεύθυνσης. Διαφορετικά, όχι μόνο δε θα δουν βελτίωση στις επιδόσεις του συστήματος, αλλά θα χάσουν και τα λεφτά τους στην περίπτωση που μπουν στον πειρασμό να αγοράσουν την πλήρη έκδοση. Φυσικά, τα εργαλεία βελτιστοποίησης συστήματος που κατέβηκαν παράλληλα με άλλες εφαρμογές (μέσω συνοδευτικών πακέτων λήψης) και χωρίς τη συνειδητή επίγνωση κι έγκριση των χρηστών, θα πρέπει να αφαιρούνται άμεσα! 

Άλλο ένα παράδειγμα αναξιόπιστου εργαλείου συστήματος είναι το PC Mechanic 2015. Το συγκεκριμένο πρόγραμμα υπόσχεται ότι έχει τη δυνατότητα να θωρακίζει το σύστημα του υπολογιστή από διεισδύσεις ανεπιθύμητων και κακόβουλων προγραμμάτων, ενώ παράλληλα εγγυάται για την αποτελεσματική κι ολοκληρωτική αφαίρεσή τους, στην περίπτωση που κάποιο από αυτά κατάφερε να διεισδύσει κρυφά στον υπολογιστή. Δυστυχώς, οι πραγματικές δυνατότητες του προγράμματος απέχουν πολύ από όλα αυτά που υπόσχεται! Με δυσκολία μπορεί να εντοπίσει και να αφαιρέσει κακόβουλα προγράμματα κι αρχεία. Επιπρόσθετα, μπορεί να ενεργοποιήσει στο σύστημα πλήθος παρασκηνιακών, αυθαίρετων, και ανεπιθύμητων διεργασιών. Αυτό συμβαίνει πολύ απλά γιατί προσπαθεί να εκφοβίσει τους χρήστες και να τους πείσει ότι κάτι δεν πάει καλά με τον υπολογιστή τους έτσι ώστε να προβούν σε αγορά της πλήρους έκδο&sigma

Πρόσφατοι Ιοί που Προστέθηκαν στη Βάση Δεδομένων

Αφαίρεση ιού Arena ransomware

Ο ιός Arena malware βρίσκεται πάλι σε έξαρση και μάλιστα με νέα μορφή. Ο ιός Arena ransomware λειτουργεί ως νέος κακόβουλος ιός κρυπτογραφήσεων. Οι τεχνικές του λεπτομέρειες τον κατατάσσουν σίγουρα στην Dharma ransomware κατηγορία. Μόλις καταφέρει να διεισδύσει στο σύστημα-στόχο, προχωρά σε κρυπτογράφηση των αποθηκευμένων αρχείων χρησιμοποιώντας προηγμένο, στρατιωτικ... Περισσότερα
Ransomware Ιοί   Οκτώβριος 12, 2017

Απεγκατέστησε SaveFrom.net helper

Το SaveFromNet δεν είναι ένα χρήσιμο browser πρόσθετο. Ο ιός SaveFromNet προωθείται ως ένα δήθεν χρήσιμο πρόγραμμα. Οι χρήστες που αρέσκονται στο να κατεβάζουν βίντεο από το διαδίκτυο, μπορεί να θεωρήσουν αρχικά ότι πρόκειται για ένα χρήσιμο και πολύ βολικό εργαλείο, γιατί προσφέρει τη δυνατότητα λήψης βίντεος από δημοφιλείς ιστότοπους, όπως πχ. Youtube, Facebook, Vi... Περισσότερα
Adware Ιοί   Οκτώβριος 11, 2017

βάση δεδομένων για Εργαλεία Συστήματος

Οκτώβριος 06, 2017

Dogpile.com

Το Dogpile.com είναι μια σελίδα αναζήτησης, η οποία μπορεί να εμφανιστεί αντί τηςΠερισσότερα
Οκτώβριος 06, 2017

Ιός com.google.provision

Ο ιός Com.google.provision στοχεύει τους χρήστες Android. Ο ιός Com.google.provision, ως όρος, περιλαμβάνει κακόβουλα λογισμικά malware που κατά κύριο λόγο εντοπίζονται σε Android συσκευές. Η παρουσία αυτού του malware θα πρέπει να προβληματίσει τον χρήστη της συσκευής, γιατί, εκτός από εκνευριστική, η γενικότερη δραστηριότητα του malware μπορεί να αποδειχθεί δυνητικ... Περισσότερα
Οκτώβριος 05, 2017

Netflix.com pop-up ads

Το Netflix.com έιναι ένας νόμιμος ιστοχώρος, ο οποίος προσφέρει online θέαση τηλεοπτικών σειρών και ταινιών. Ωστόσο, το Διαδίκτυο είναι γεμάτο με διάφορες συζητήσεις οι οποίες κάνουν αναφορά για διάφορες αναδυόμενες διαφημίσεις του Netflix.com. Σύμφωνα με χρήστες, αυτές οι διαφημίσεις εμφανίζονται υπό την μορφή υπογραμμισμένων κειμένων και προωθούν το Netfix. Ελάχιστη... Περισσότερα
Οκτώβριος 03, 2017

Smilebox

Το SmileBox είναι μια νόμιμη εφαρμογή, η οποία μπορεί να χρησιμοποιηθεί για τη δημιουργία παρουσιάσεων, λευκωμάτων, προσκλήσεων και παρόμοιων πολυμέσων.Περισσότερα
Οκτώβριος 03, 2017

Comcast.net

Το Comcast.net είναι μια πολύπλευρη ιστοσελίδα, η οποία προσφέρει τη δυνατότητα εγγραφήςΠερισσότερα
Οκτώβριος 03, 2017

Cloudfront

Το Cloudfront είναι μια δυνητικά ανεπιθύμητη εφαρμογή, η οποία μπορεί να προκαλέσει αρκετά προβλήματα στον υπολογιστή σας Περισσότερα
Οκτώβριος 02, 2017

Ιός Gmail

Τι πρέπει να γνωρίζεις σχετικά με τον ιό Gmail. Ο ιός Gmail είναι ένας όρος με πολυσύνθετο νόημα. Ο συγκεκριμένος όρος αφορά διάφορα Gmail scams, phishing κυβερνο-επιθέσεις, διαφόρων ειδών απάτες, και φυσικά κακόβουλα λογισμικά malware που διεισδύουν και μολύνουν συστήματα υπολογιστών. Ωστόσο, η δημοφιλέστερη περίπτωση όλων είναι ένα ιός που εξαπλώνεται διαδικτυακά ... Περισσότερα
Οκτώβριος 02, 2017

Conduit

Ο ιός Conduit είναι ένα επικίνδυνο πρόγραμμα, το οποίο έχει αναφερθεί σε πολλές συζητήσεις στο Διαδίκτυο. Ο βασικός λόγος, για τον οποίο οι χρήστες αναφέρουν αυτό το πρόγραμμα, είναι η ενοχλητική δραστηριότητα του, η οποία χρησιμοποιείτε από τους ιδιοκτήτες, για να εισπράττουν κάποια έσοδα από τις διαφημίσεις. Όταν μολυνθείτε από τον ιό Conduit, μπορεί να παρατηρήσετ... Περισσότερα
Σεπτέμβριος 29, 2017

Linkey

Το Linkey είναι ένα browser plugin, το οποίο μπορείτε να το κατεβάσετε από το διαδίκτυο. Περισσότερα
Σεπτέμβριος 29, 2017

Junk Cleaner

Τι είναι το Junk Cleaner? Το Junk Cleaner είναι μια νόμιμη εφαρμογή που έχουν ήδη εγκαταστήσει εκατοντάδεςΠερισσότερα
Σεπτέμβριος 29, 2017

Driver Navigator

Είναι ασφαλές προς χρήση το Driver Navigator? Το Driver Navigator της Easeware πρώτα απ' όλα δεν είναι ιός. Ανήκει στην κατηγορία εργαλείων συστήματος που βοηθούν τους χρήστες να ενημερώνουν τους drivers τους. Παρόλα αυτά, καλό θα ήταν να δείχνεις ιδιαίτερη προσοχή όταν χρησιμοποιείς το συγκεκριμένο πρόγραμμα, γιατί μπορεί να σε ξεγελάσει και να σε πείσει να ξο... Περισσότερα
Σεπτέμβριος 28, 2017

Ιός Facebook Messenger

Ο ιός Facebook Messenger στέλνει μηνύματα στους φίλους του χρήστη-θύματος με αυτόματο τρόπο. Ο ιός Facebook Message είναι ένα σαφώς κακόβουλο πρόγραμμα, το οποίο στοχεύει Facebook λογαριασμούς. Μόλις καταφέρει να διεισδύσει σε ένα Facebook λογαριασμό, στέλνει αυτόματα μηνύματα προς όλους τους Facebook φίλους του χρήστη-θύματος. Τα μηνύματα αυτά εμπεριέχουν κακόβουλο... Περισσότερα
Σεπτέμβριος 25, 2017

Ιός Amazon Assistant

Ο ιός Amazon Assistant προσφέρει πολλές διαφορετικές, αμφιβόλου αξιοπιστίας, υπηρεσίες για να προσελκύει μεγάλο αριθμό χρηστών . Ο ιός Amazon Assistant είναι ουσιαστικά μια browser επέκταση, η οποία υποτίθεται ότι βοηθάει τους χρήστες να βρίσκουν τις καλύτερες και οικονομικότερες προσφορές στο διαδίκτυο. Αν και τεχνικά μιλώντας, και για να ακριβολογούμε, δεν είναι ι... Περισσότερα

Ενημέρωση πληροφοριών: 2016-10-12

Πηγή: https://www.2-spyware.com/system-tools-removal

Διαβάστε σε άλλες γλώσσες

Αρχεία
Λογισμικό
Σύγκριση
Κάντε μας Like στο Facebook