Βαθμός σοβαρότητας:  
  (10/100)

Αφαίρεση διαφημίσεων DonutQuotes

από Olivia Morelli - - | Τύπος: Διαφημιστικό λογισμικό

ΤΙ ΕΙΝΑΙ ΤΟ DonutQuotes?

Το DonutQuotes είναι ακόμα ένα adware (λογισμικό ανεπιθύμητων διαφημίσεων) το οποίο μπορεί να γίνει η αιτία εμφάνισης ανακατευθύνσεων προς άγνωστους και αμφιβόλου αξιοπιστίας/ασφάλειας ιστότοπους. Οι ανακατευθύνσεις αυτές είναι ύποπτες και το πιο πιθανόν είναι να διαπιστώσετε σύντομα την εμφάνιση διαφόρων ειδών ανεπιθύμητων παρασκηνιακών δραστηριοτήτων στο σύστημα του υπολογιστή σας.

Εάν ψάχνετε για εργαζόμενους, τότε αυτό το plug-in μπορεί να σας φανεί χρήσιμο και εν τέλει να αποφασίσετε να το κατεβάσετε από την επίσημη ιστοσελίδα του. Θα θέλαμε να σας δείξουμε ένα μικρό απόσπασμα από την επίσημη ιστοσελίδα του:

“Το DonutQuotes widget είναι ένα λογισμικό το οποίο εγκαθιστά μια φόρμα στον browser σας που σας βοηθάει να εντοπίζετε επαγγελματίες των οποίων τις υπηρεσίες μπορεί να θέλετε να προσλάβετε. Είναι ένα ιδιαιτέρως χρήσιμο εργαλείο το οποίο σας εξοικονομεί πολύ χρόνο και κόπο όταν ψάχνετε να προσλάβετε κάποιον επαγγελματία στην περιοχή σας. Μπορείτε να κατεβάσετε αυτό το widget απευθείας ή αυτό μπορεί να εγκατασταθεί στον υπολογιστή σας κατόπιν λήψης εκ μέρους σας κάποιου λογισμικού ή browser επέκτασης τρίτων. Συνήθως, το DonutQuotes βρίσκεται σε συνοδευτικά πακέτα δωρεάν εφαρμογών και δωρεάν γραμμών εργαλείων. Με αυτό το τρόπο η κοινότητα των web developers μπορεί και σας παρέχει δωρεάν λογισμικά. Για να το χρησιμοποιήσετε, απλά εισάγετε την περιγραφή της υπηρεσίας που επιθυμείτε, προσθέστε το τηλέφωνο και το ταχυδρομικό σας κώδικα, και μετά καθίστε αναπαυτικά στην πολυθρόνα σας και περιμένετε τους επαγγελματίες που θα αρχίσουν να σας τηλεφωνούν σύντομα! ”

Θα θέλαμε να δώσετε έμφαση στο μέρος εκείνο που γίνεται αναφορά για λήψη του προγράμματος μέσω εφαρμογών τρίτων. Αυτό πρακτικά σημαίνει ότι το συγκεκριμένο αμφιβόλου αξιοπιστίας πρόσθετο μπορεί να εγκατασταθεί στον υπολογιστή σας χρησιμοποιώντας έμμεσες κι άδικες μεθόδους διαδικτυακής διάδοσής του (όπως πχ μέθοδος bundling). Κατόπιν ερευνών και δοκιμών μάλιστα συμπεράναμε, ότι με το που καταφέρει να διεισδύσει και να εγκατασταθεί, έχει τη τάση να προβαίνει σε πληθώρα ανεπιθύμητων δραστηριοτήτων χωρίς την έγκριση ή την επίγνωση του χρήστη, συνειδητή τουλάχιστον. Για αυτό τον λόγο άλλωστε έχει χαρακτηρισθεί ως PUP (potentially unwanted program, δλδ. δυνητικά ανεπιθύμητο πρόγραμμα) και πρέπει να αφαιρεθεί από το σύστημα του υπολογιστή σας σε περίπτωση που το εντοπίσετε εκεί.

Το πρόγραμμα αυτό όχι μόνο είναι άχρηστο, αλλά έχει τη τάση να παρεμβαίνει κατά τη διάρκεια των διαδικτυακών σας πλοηγήσεων ‘βομδαρδίζοντάς’ σας με διαφημιστικά μηνύματα τρίτων κι επίσης έχει διαπιστωθεί ότι μπορεί να γίνει η αιτία ανεπιθύμητων διεισδύσεων λογισμικών τρίτων χωρίς την έγκριση κι επίγνωσή σας. Με το που διεισδύσει κι εγκατασταθεί, καταλαμβάνει τον έλεγχο λειτουργίας και ρυθμίσεων όλων σας των browsers (browser hijacking), όπως πχ Google Chrome, Mozilla Firefox και Internet Explorer. Οι διαφημίσεις του ξεχωρίζουν, γιατί εμπεριέχουν ‘Ads by DonutQuotes’ ή ‘Ads by DonutLeads’.

Σε περίπτωση λοιπόν που αντιληφθείτε την εμφάνιση αυτού του είδους των διαφημίσεων κατά τη διάρκεια των διαδικτυακών σας πλοηγήσεων, τότε θα πρέπει να αφαιρέσετε αυτό το adware (λογισμικό ανεπιθύμητων διαφημίσεων) άμεσα, καθώς ο κύριος σκοπός του είναι να σας παραπλανήσει και να σας μοχλεύσει στο να κλικάρετε στις διαφημίσεις του. Ο λόγος που το κάνει αυτό είναι απλός. Οι δημιουργοί του προγράμματος κερδίζουν χρήματα με κάθε σας κλικ ( pay-per-click ). Επιπρόσθετα, οι διαφημίσεις αυτές μπορεί να σας ανακατευθύνουν σε προκαθορισμένους και συνεργαζόμενους με το πρόγραμμα ιστότοπους, οι οποίοι ιστότοποι όμως είναι πολύ πιθανό να χρησιμοποιούνται για τη διάδοση ύποπτων προγραμμάτων.

Κατόπιν ερευνών και δοκιμών, διαπιστώσαμε επίσης ότι το DonutQuotes μπορεί να σας εμφανίζει ιδιαιτέρως ελκυστικές και άρτια στοχευμένες διαφημίσεις, πολύ απλά γιατί υποκλέπτει – καταγράφει – προωθεί κρυφά και αυθαίρετα σε τρίτους τις διαδικτυακές σας δραστηριότητες και προτιμήσεις, όπως πχ IP διευθύνσεις, κριτήρια αναζητήσεων, ιστότοπους που επισκέπτεστε, κτλ. Όπως μπορείτε να καταλάβετε εύκολα από τα παραπάνω, δεν θα πρέπει σε καμία περίπτωση να μοιραστείτε με το πρόγραμμα αυτό το τηλέφωνό σας. Σε αντίθετη περίπτωση, το πιο πιθανό είναι να δείτε τον επόμενο τηλεφωνικό σας λογαριασμό ιδιαιτέρως φουσκωμένο. Σας συμβουλεύουμε να το αφαιρέσετε άμεσα από τη στιγμή που θα αντιληφθείτε την παρουσία αυτού του προγράμματος στο σύστημα του υπολογιστή σας.

ΠΩΣ ΜΠΟΡΕΙ ΤΟ DonutQuotes ΝΑ ΚΑΤΑΛΑΒΕΙ ΤΟΝ ΕΛΕΓΧΟ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑΣ ΚΑΙ ΡΥΘΜΙΣΕΩΝ ΤΟΥ ΥΠΟΛΟΓΙΣΤΗ ΜΟΥ ?

Όπως αναφέραμε και πιο πάνω, το DonutQuotes μπορείτε να το κατεβάσετε οικειοθελώς από την επίσημη ιστοσελίδα του ή να διεισδύσει στο σύστημα του υπολογιστή σας όντας καλά κρυμμένο σε συνοδευτικά πακέτα λήψης διαφόρων δωρεάν ή δοκιμαστικών εφαρμογών κάποια από τις οποίες μπορεί να μπείτε στον πειρασμό να κατεβάσετε στον υπολογιστή σας από το διαδίκτυο (μέθοδος bundling).

Πιστεύουμε ότι με όσα σας αναφέραμε νωρίτερα, να καταφέραμε να σας πείσουμε ότι η εφαρμογή αυτή είναι άχρηστη και ότι δεν αξίζει σε καμία περίπτωση να την κατεβάσετε. Ωστόσο, για να αποφύγετε τυχόν διείσδυσή της, θα πρέπει να είστε ιδιαιτέρως προσκεκτικοί κάθε φορά που θα θέλετε να κατεβάσετε κάποια εφαρμογή, πόσο μάλλον όταν θα πρόκειται για εφαρμογές τύπου download managers ή PDF creators.

Σας συμβουλεύουμε πρωτού προβείτε σε οποιαδήποτε λήψη να διαβάζετε καλά το κείμενο που εμπεριέχεται στην Άδεια Χρήσης Τελικού Χρήστη (EULA, End-User License Agreement) και στην Πολιτική περί Προσωπικών Δεδομένων ( Privacy Policy ) της εκάστοτε εφαρμογής, καθώς εκεί μπορεί να βρείτε μερικές πολύ ενδιαφέρουσες και κατατοπιστικές πληροφορίες σχετικά με το εάν η εκάστοτε εφαρμογή σχετίζεται με προβολές διαφημίσεων τρίτων κι αν εμπεριέχει λογισμικό εντοπισμού και παρακολούθησης ( tracking cookies ).

Θα πρέπει να επιλέγετε πάντα Αdvanced (Για Προχωρημένους) ή Custom (Προσαρμοσμένη) μορφή εγκατάστασης. Με αυτό το τρόπο θα μπορείτε να εντοπίσετε και να ξετικάρετε τυχόν κουτάκια που μπορεί να είναι τικαρισμένα αυτόματα και να αναφέρονται αυθαίρετα σε έγκρισή σας για την εγκατάσταση επιπρόσθετων λήψεων, κυρίως τύπου πρόσθετων, plug-ins, γραμμών εργαλείων, επεκτάσεων ή προτάσεων για αλλαγή της Αρχικής Σελίδας ή προ-επιλεγμένης μηχανής αναζήτησης. Σε καμία περίπτωση δεν θα πρέπει να αποδεχτείτε τίποτα από τα παραπάνω, γιατί σε διαφορετικά κινδυνεύετε με κρυφές κι ανεπιθύμητες διεισδύσεις προγραμμάτων τύπου PUP (potentially unwanted program, δλδ. δυνητικά ανεπιθύμητο πρόγραμμα) και adware (λογισμικό ανεπιθύμητων προγραμμάτων)παράλληλα με τις εφαρμογές που θα κατεβάζετε.

Το DonutQuotes αυτό καθαυτό δεν ειναι ένα κακόβουλο πρόγραμμα. Ωστόσο, μπορεί να γίνει η αιτία κρυφών κι αυθαίρετων εγκαταστάσεων επικίνδυνων προγραμμάτων καθώς και ύποπτων παρασκηνιακών δραστηριοτήτων. Επομένως, το προτιμότερο είναι να ακολουθήσετε τις παρακάτω οδηγίες βήμα προς βήμα και να το αφαιρέσετε άμεσα σε περίπτωση που αυτό έχει ήδη εγκατασταθεί στο σύστημα του υπολογιστή σας.

ΠΩΣ ΜΠΟΡΩ ΝΑ ΑΦΑΙΡΕΣΩ ΤΟΝ ΙΟ DonutQuotes ΑΠΟ ΤΟΝ ΥΠΟΛΟΓΙΣΤΗ ΜΟΥ?

Παρακάτω, μπορείτε να βρείτε οδηγίες για αυτόματη και χειροκίνητη αφαίρεση του προγράμματος αυτού. Θα σας βοηθήσουν να απαλλαγείτε από την ανεπιθύμητη παρουσία του στο σύστημα του υπολογιστή σας και με το τρόπο αυτό να αποφύγετε μελλοντικούς μπελάδες.

Μπορείς να αφαιρέσεις τη ζημιά που έκανε ο ιός με τη βοήθεια του Reimage Reimage Cleaner Intego. Τα SpyHunter 5Combo Cleaner και Malwarebytes συνιστώνται για τον εντοπισμό δυνητικά ανεπιθύμητων προγραμμάτων και ιών συμπ. όλων των αρχείων και καταχωρήσεων μητρώου που σχετίζονται με αυτά. 

Προσφορά
Κάντε το τώρα
Λήψη
Reimage Εγγύηση
Ικανοποίησης
Λήψη
Intego Εγγύηση
Ικανοποίησης
Συμβατό με Microsoft Windows Supported versions Συμβατό με OS X Supported versions
Τι γίνεται σε περίπτωση αποτυχίας?
Εάν δεν κατάφερες να αφαιρέσεις τη ζημιά που προκάλεσε ο ιός χρησιμοποιώντας το  Reimage Intego, κάνε ερώτηση στην ομάδα υποστήριξης παρέχοντας όσο το δυνατόν περισσότερες πληροφορίες και λεπτομέρειες. 
Το  Reimage Intego έχει δωρεάν scanner περιορισμένων δυνατοτήτων. Το scanner του Reimage Intego είναι σαφώς καλύτερο και με περισσότερες δυνατότητες όταν αποκτήσεις επί πληρωμή την πλήρη έκδοση. Όταν ο δωρεάν scanner εντοπίσει θέματα, μπορείς να τα επιδιορθώσεις με δωρεάν χειροκίνητη επιδιόρθωση ή να τα επιδιορθώσεις αυτόματα, σίγουρα, και γρήγορα, αγοράζοντας την πλήρη έκδοση.
Εναλλακτικά Προγράμματα
Το κάθε λογισμικό έχει διαφορετικούς σκοπούς και διαφορετικές δυνατότητες. Έτσι, εάν δεν κατάφερες να διορθώσεις τα αλλοιωμένα αρχεία με το Reimage, τότε συνιστούμε να δοκιμάσεις το SpyHunter 5.
Εναλλακτικά Προγράμματα
Το κάθε λογισμικό έχει διαφορετικούς σκοπούς και διαφορετικές δυνατότητες. Έτσι, εάν δεν κατάφερες να διορθώσεις τα αλλοιωμένα αρχεία με το Intego, τότε συνιστούμε να δοκιμάσεις το Combo Cleaner.
Στιγμιότυπο του ΔΙΑΦΗΜΙΣΕΙΣ ΑΠΟ DonutQuotes
Στιγμιότυπο του ΔΙΑΦΗΜΙΣΕΙΣ ΑΠΟ DonutQuotes

Οδηγός Χειροκίνητης Αφαίρεσης των διαφημίσεων DonutQuotes:

Αφαίρεση DonutQuotes από συστήματα Windows

 1. Κάντε κλικ στο κουμπί Start Control Panel Programs and Features (αν είστε Windows XP χρήστης, κάντε κλικ στο κουμπί Add/Remove Programs). Κάντε κλικ στο κουμπί 'Start -> Control Panel -> Programs and Features' (αν είστε 'Windows XP' χρήστης, κάντε κλικ στο κουμπί 'Add/Remove Programs').
 2. Αν είστε Windows 10 / Windows 8 χρήστης, κάντε δεξί κλικ στη κάτω αριστερή γωνία της οθόνης. Μόλις εμφανιστεί το Quick Access Menu, επιλέξτε Control Panel και Uninstall a Program. Αν είστε 'Windows 10 / Windows 8' χρήστης, κάντε δεξί κλικ στη κάτω αριστερή γωνία της οθόνης. Μόλις εμφανιστεί το 'Quick Access Menu', επιλέξτε 'Control Panel' και 'Uninstall a Program'.
 3. Απεγκαταστήστε το DonutQuotes και σχετικά προγράμματα
  Εδώ, βρείτε το DonutQuotes ή άλλες πρόσφατα εγκατεστημένες/ύποπτες εφαρμογές.
 4. Καταργήστε τις και κάντε κλικ στο κουμπί OK για να αποθηκευτούν οι αλλαγές. Κάντε δεξί κλικ σε κάθε ύποπτη εγγραφή και επιλέξτε 'Uninstall'

Αφαίρεση DonutQuotes από σύστημα Mac OS X

 1. Αν χρησιμοποιείτε το OS X, κάντε κλικ στο κουμπί Go στη πάνω αριστερή γωνία της οθόνης και επιλέξτε Applications. Κάντε κλικ στο 'Go' και επιλέξτε 'Applications'
 2. Περιμένετε μέχρι να δείτε το φάκελο Applications και βρείτε το DonutQuotes ή άλλα ύποπτα προγράμματα σε αυτόν. Τώρα, κάντε δεξί κλικ σε όλες αυτές τις εγγραφές και επιλέξτε Move to Trash. Κάντε κλικ σε όλες τις κακόβουλες εγγραφές και επιλέξτε 'Move to Trash'

Αφαίρεση DonutQuotes από Internet Explorer (IE)

 1. Αφαιρέστε τα επικίνδυνα πρόσθετα
  Ανοίξτε το Internet Explorer, κάντε κλικ στο εικονίδιο των Εργαλείων (μενού IE) στη πάνω δεξιά γωνία του προγράμματος περιήγησης και επιλέξτε Manage Add-ons. Κάντε κλικ στο εικονίδιο του μενού και επιλέξτε 'Manage add-ons'
 2. Θα δείτε το παράθυρο Manage Add-ons. Εδώ, βρείτε το DonutQuotes και άλλες ύποπτες προσθήκες. Απενεργοποιήστε αυτές τις εγγραφές κάνοντας κλικ στο Disable: Κάντε δεξί κλικ σε σε κάθε κακόβουλη εγγραφή και επιλέξτε 'Disable'
 3. Αλλάξτε την αρχική σας σελίδα αν τροποποιήθηκε από αυτόν τον ιό:
  Κάντε κλικ στο εικονίδιο των Εργαλείων (μενού) στη πάνω δεξιά γωνία του προγράμματος περιήγησης και επιλέξτε Internet Options. Μείνετε στη καρτέλα General.
 4. Εδώ, αφαιρέστε τις κακόβουλες URL και εισάγετε την ιστοσελίδα της αρεσκείας σας. Κάντε κλικ στο Apply για να αποθηκευτούν οι αλλαγές. Διαγράψτε τις κακόβουλες URL, εισάγετε την ιστοσελίδα της αρεσκείας σας και κάντε κλικ στο 'Apply' για να αποθηκευτούν οι αλλαγές
 5. Επαναφέρετε το Internet Explorer
  Κάντε κλικ στο εικονίδιο των Εργαλείων (μενού) ξανά και επιλέξτε Internet options. Πηγαίνετε στη καρτέλα Advanced.
 6. Εδώ, επιλέξτε Reset.
 7. Σε αυτό το παράθυρο, ελέξτε το Delete personal settings και επιλέξτε Reset ξανά για να ολοκληρώσετε την αφαίρεση του DonutQuotes. Πηγαίνετε στη καρτέλα 'Advanced' και κάντε κλικ στο κουμπί 'Reset'. Τώρα επιλέξτε το 'Delete personal settings' και κάντε ξανά κλικ στο κουμπί 'Reset'

Αφαίρεση διαφημίσεων DonutQuotes από Microsoft Edge

Επαναφορά ρυθμίσεων Microsoft Edge (Μέθοδος 1) :

 1. Τρέξε την εφαρμογή Microsoft Edge και κάνε click More (οι τρεις τελίτσες στην πάνω δεξιά γωνία της οθόνης).
 2. Κάνε click Settings για άνοιγμα κι άλλων επιλογών.
 3. Μόλις εμφανιστεί το παράθυρο Settings, κάνε click στο κουμπί Choose what to clear κάτω από την επιλογή Clear browsing data. Πήγαινε Ρυθμίσεις κι επέλεξε 'Choose what to clear'
 4. Εδώ, μπορείς να επιλέξεις αυτά που θέλεις να αφαιρέσεις. Κατόπιν, κάνε click Clear. Επέλεξε το κουμπί 'Clear'
 5. Τώρα κάνε δεξί click στο κουμπί Start (Windows logo). Κατόπιν, επέλεξε Task Manager. Άνοιξε το μενού έναρξης κι επέλεξε 'Task Manager'
 6. Όταν βρεθείς στην καρτέλα Processes, ψάξε για Microsoft Edge.
 7. Κάνε δεξί click και επέλεξε Go to details. Εάν δε βρίσκεις την επιλογή Go to details, κάνε click More details και ξανακολούθησε τα προηγούμενα βήματα. Δεξί click στο 'Microsoft Edge' κι επιλογή 'Go to details' Επέλεξε 'More details' στην περίπτωση που η επιλογή 'Go to details' δεν εμφανιστεί
 8. Μόλις εμφανιστεί η καρτέλα Details, εντόπισε όλες τις καταχωρήσεις που εμπεριέχουν το Microsoft Edge. Κάνε δεξί click σε καθεμιά από αυτές τις καταχωρήσεις κι επέλεξε End Task για να τις τερματίσεις. Εντόπισε τις καταχωρήσεις Microsoft Edge και επέλεξε 'End Task'

Επαναφορά Microsoft Edge browser (Μέθοδος 2) :

Εάν δε τα καταφέρεις με τη Μέθοδο 1, τότε θα πρέπει να ακολουθήσεις την προηγμένη μέθοδο επαναφοράς Edge.

 1. Σημείωση : θα πρέπει να κάνεις πρώτα backup όλα σου τα δεδομένα πριν χρησιμοποιήσεις αυτή τη μέθοδο.
 2. Βρες αυτό τον φάκελο στον υπολογιστή σου: C:\Users\%username%\AppData\Local\Packages\Microsoft.MicrosoftEdge_8wekyb3d8bbwe.
 3. Επέλεξε κάθε καταχώρηση που έχει αποθηκευτεί και δεξί click. Κατόπιν, επιλογή Delete . Πήγαινε στον φάκελο Microsoft Edge, κάνε δεξί click σε κάθε καταχώρηση και click 'Delete'
 4. Click στο κουμπί Start (Windows logo) και πληκτρολόγησε window power στη γραμμή Search my stuff .
 5. Δεξί click στην καταχώρηση Windows PowerShell κι επιλογή Run as administrator. Εντόπισε το Windows PowerShell, δεξί click πάνω του, κι επιλογή 'Run as administrator'
 6. Στην Οθόνη Διαχειριστή : Θα εμφανιστεί το παράθυρο PowerShell. Κάνε επικόλληση αυτή τη γραμμή εντολών μετά από PS C:\WINDOWS\system32> και πάτησε Enter:
  Get-AppXPackage -AllUsers -Name Microsoft.MicrosoftEdge | Foreach {Add-AppxPackage -DisableDevelopmentMode -Register $($_.InstallLocation)\AppXManifest.xml -Verbose}
  Αντιγραφή κι επικόλληση της ζητούμενης εντολής. Κατόπιν, πάτησε 'Enter'

Μόλις ολοκληρωθούν επιτυχώς αυτά τα βήματα, το DonutQuotes θα πρέπει να έχει αφαιρεθεί από τον Microsoft Edge browser.

Αφαίρεση DonutQuotes από Mozilla Firefox (FF)

 1. Αφαιρέστε επικίνδυνες επεκτάσεις
  Ανοίξτε το Mozilla Firefox, κάντε κλικ στο εικονίδιο του μενού (πάνω δεξιά γωνία) και επιλέξτεAdd-ons Extensions. Κάντε κλικ στο εικονίδιο του μενού και επιλέξτε 'Add-ons'
 2. Εδώ, επιλέξτε το DonutQuotes και άλλες αμφισβητήσιμες προσθήκες. Κάντε κλικ στο Remove για να διαγράψετε αυτές τις εγγραφές. Επιλέξτε το 'Extensions' και βρείτε κακόβουλες εγγραφές. Κάντε κλικ στο 'Remove' για να απαλλαγείτε από αυτές
 3. Επαναφέρετε το Mozilla Firefox
  Κάντε κλικ στο μενού Firefox στη πάνω αριστερή γωνία και κάντε κλικ στο ερωτηματικό. Εδώ, επιλέξτε Troubleshooting Information. Κάντε κλικ στο εικονίδιο του μενού και μετά στο '?'. Επιλέξτε 'Troubleshooting Information'
 4. Τώρα θα δείτε το μήνυμα Reset Firefox to its default state με το κουμπί Reset Firefox. Κάντε κλικ σε αυτό το κουμπί μερικές φορές και ολοκληρώστε την αφαίρεση του DonutQuotes . Κάντε κλικ μερικές φορές στο κουμπί 'Reset Firefox'

Αφαίρεση DonutQuotes από Google Chrome

 1. Διαγράψτε τις κακόβουλες προσθήκες
  Ανοίξτε το Google Chrome, κάντε κλικ στο εικονίδιο του μενού (πάνω δεξιά γωνία) και επιλέξτεTools Extensions. Κάντε κλικ στο εικονίδιο του μενού. Επιλέξτε 'Tools' και 'Extensions'
 2. Εδώ, επιλέξτε το DonutQuotes και άλλες κακόβουλες προσθήκες και επιλέξτε το εικονίδιο του κάδου για να διαγράψετε αυτές τις εγγραφές. Βρείτε κακόβουλες εγγραφές και διαγράψτε τις κάνοντας κλικ στο εικονίδιοι του Κάδου
 3. Κάντε κλικ στο εικονίδιο του μενού ξανά και επιλέξτε το Settings Manage Search engines που βρίσκεται στην ενότητα Search. Στο σημείο 'Settings', επιλέξτε 'Manage search engines...'
 4. Στο σημείο Search Engines..., αφαιρέστε τις κακόβουλες σελίδες αναζήτησης. Προτείνουμε να αφαήσετε την ιστοσελίδα της Google ή μια της αρεσκείας σας. Κάντε κλικ στο 'X' για να αφαιρέσετε τις κακόβουλες URLs
 5. Επαναφέρετε το Google Chrome
  Κάντε κλικ στο εικονίδιο του μενού στη πάνω δεξιά γωνία του Google Chrome και επιλέξτε Settings.
 6. Μετακινηθείτε προς το τέλος της σελίδας και κάντε κλικ στο Reset browser settings. Στο σημείο 'Settings', μετακινηθείτε προς τα κάτω και κάντε κλικ στο κουμπί 'Reset browser settings'
 7. Κάντε κλικ στο Reset για να επιβεβαιώσετε και να ολοκληρώσετε την αφαίρεση του DonutQuotes. Κάντε κλικ στο κουμπί 'Reset' για να ολοκληρώσε τε την αφαίρεση σας

Αφαίρεση DonutQuotes από Safari

 1. Αφαιρέστε επικίνδυνες επεκτάσεις
  Ανοίξτε το πρόγραμμα περιήγησης Safari και κάντε κλικ στο Safari στο μενού, στο πάνω αριστερό μέρος της οθόνης. Μετά, επιλέξτε Preferences. Κάντε κλικ στο 'Safari' και επιλέξτε 'Preferences'
 2. Εδώ, επιλέξτε Extensions και βρείτε το DonutQuotes ή άλλες ύποπτες εγγραφές. Κάντε κλικ στο κουμπί Uninstall για να απαλλαγείτε από αυτές. Πηγαίνετε 'Extensions' και απεγκαταστήστε τα κακόβουλα πρόσθετα
 3. Επαναφέρετε το Safari
  Ανοίξτε το πρόγραμμα περιήγησης Safari και κάντε κλικ στο Safari στο μενού, στη πάνω αριστερή γωνία της οθόνης. Εδώ, επιλέξτε Reset Safari.... Κάντε κλικ στο 'Safari' και επιλέξτε 'Reset Safari...'
 4. Τώρα, θα δείτε ένα παράθυρο με αναλυτικές επιλογές επαναφοράς. Όλες αυτές οι επιλογές είναι συνήθως επιλεγμένες, αλλά μπορείτε να επιλέξετε ποιές θέλετε να επαναφέρετε. Κάντε κλικ στο κουμπί Reset για να ολοκληρώσετε τη διαδικασία αφαίρεσης του DonutQuotes. Διαλέξτε όλες τις επιλογές και κάντε κλικ στο κουμπί 'Reset'

Μην αφήσεις την Κυβέρνηση να σε παρακολουθεί

Έχουν αναφερθεί πολλά περιστατικά με τις Κυβερνήσεις ανά τον κόσμο να υποκλέπτουν προσωπικά δεδομένα και να παρακολουθούν τη διαδικτυακή δραστηριότητα και τις διαδικτυακές προτιμήσεις των πολιτών. Καλό θα ήταν λοιπόν να λάβεις πολύ σοβαρά υπόψιν τη συγκεκριμένη κατάσταση και να ενημερωθείς για τις σκοτεινές και αθέμιτες πρακτικές συλλογής πληροφοριών. Σε συμβουλεύουμε να αποφεύγεις ύποπτες, παρασκηνιακές, σκοτεινές, αθέμιτες πρακτικές κατασκοπείας που προέρχονται από την Κυβέρνηση και διάφορους κυβερνητικούς οργανισμούς. Ο καλύτερος τρόπος για να τα καταφέρεις είναι να σερφάρεις τελείως incognito, δλδ. τελείως ανώνυμα στο διαδίκτυο. 

Μπορείς να επιλέξεις διαφορετική τοποθεσία κάθε φορά που είναι να συνδεθείς online και να αποκτήσεις διαδικτυακή πρόσβαση σε οποιοδήποτε περιεχόμενο επιθυμείς, χωρίς κανέναν απολύτως περιορισμό πρόσβασης. Πλέον, θα μπορείς να απολαμβάνεις χωρίς κανένα απολύτως πρόβλημα ή έγνοια, καθώς και χωρίς κανένα άγχος μήπως χακαριστείς, χρησιμοποιώντας Private Internet Access VPN υπηρεσίες.

Έτσι, θα μπορείς να ελέγχεις τις πληροφορίες που μπορούν να γίνουν προσβάσιμες από την Κυβέρνηση και τους κρατικούς οργανισμούς, καθώς και από άλλους ανεπιθύμητους τρίτους, σερφάροντας ανενόχλητα στο διαδίκτυο χωρίς τον φόβο ότι μπορεί να σε κατασκοπεύουν. Ακόμα και αν η διαδικτυακή δραστηριότητά σου είναι καθόλα νόμιμη ή ακόμα κι αν εμπιστεύεσαι πλήρως τις διαδικτυακές υπηρεσίες, πλατφόρμες που επιλέγεις, καλό θα ήταν να προστατεύεις το ιδιωτικό σου απόρρητο και να προτιμάς να χρησιμοποιείς VPN υπηρεσίες.

Backup αρχεία για μελλοντική χρήση, στην περίπτωση malware επίθεσης

Οι χρήστες υπολογιστών μπορεί να υποστούν διαφόρων ειδών απώλειες λόγω κυβερνομολύνσεων ή λόγω λαθών στα οποία μπορεί να υποπέσουν. Τα προβλήματα λογισμικού που μπορεί να δημιουργήσει μια επίθεση από malware ή η απευθείας απώλεια δεδομένων λόγω κρυπτογράφησης, μπορεί να δημιουργήσουν προβλήματα στη λειτουργία της συσκευής ή μόνιμη βλάβη. Εάν διατηρείς σωστά και ενημερωμένα backups, μπορείς εύκολα να ανακτήσεις τα δεδομένα σου και να επιστρέψεις γρήγορα και πάλι στην κανονικότητα.

Είναι πολύ σημαντικό να δημιουργείς τακτικά ενημερωμένα backups μετά από οποιαδήποτε αλλαγή στη συσκευή, έτσι ώστε να επιστρέψεις στο σημείο πριν την επίθεση malware, καθώς ένα malware μπορεί να προχωρήσει σε αυθαίρετες αλλαγές ή να δημιουργήσει σημαντικά προβλήματα στη συσκευή, όπως πχ. απώλεια δεδομένων ή δυσλειτουργία και κατακόρυφη πτώση των επιδόσεων. Για να τα αποφύγεις όλα αυτά, καλό θα ήταν να κάνεις backup σε καθημερινή ή εβδομαδιαία βάση.

Έχοντας κάνει backup την πιο πρόσφατη έκδοση κάθε σημαντικού εγγράφου, μπορείς να αποφύγεις εκνευρισμό, άγχος, προβλήματα λειτουργίας, ή ακόμα και να αποφύγεις να πέσεις θύμα εκβιασμού από ιούς και χάκερς. Τα backups αποτελούν αξιόλογη λύση στην περίπτωση που πέσεις θύμα κυβερνοεπίθεσης και μόλυνσης από malware. Προτείνουμε τη χρήση του Data Recovery Pro για την επαναφορά συστήματος.

Σχετικά με συντάκτη
Olivia Morelli
Olivia Morelli

Εάν ο δωρεάν οδηγός αφαίρεσης σας φάνηκε χρήσιμος και μείνατε ευχαριστημένοι από τις υπηρεσίες μας, τότε θα εκτιμούσαμε αν μας βοηθούσατε οικονομικά μέσω δωρεάς σας για να συνεχίσουμε το έργο μας. Ακόμα και το μικρότερο ποσόν θα εκτιμηθεί!

Επικοινώνησε με Olivia Morelli
Σχετικά με την εταιρεία Esolutions

Πηγή: https://www.2-spyware.com/remove-ads-by-donutquotes.html
Οδηγίες αφαίρεσης σε άλλες γλώσσες

Η γνώμη σας σχετικά με Ads by DonutQuotes