Βαθμός σοβαρότητας:  
  (10/100)

Απομάκρυνση Wonderlandads (Οδηγίες Αφαίρεσης) - Ιούλ 2016 ενημέρωση

από Ugnius Kiguolis - - | Τύπος: Διαφημιστικό λογισμικό

Οι διαφημίσεις wonderlandads εμφανίζονται από ιό, είναι επικίνδυνες?

Σε γενικές γραμμές, οι διαφημίσεις wonderlandads μπορεί να εμφανιστούν σε οποιονδήποτε υπολογιστή. Εκτός από υπολογιστές, ο ιός που εμφανίζει τις συγκεκριμένες διαφημίσεις στοχεύει και Android συσκευές, αλλά και Mac.

Χαρακτηρίζεται ως PUP (potentially unwanted program, δλδ. δυνητικά ανεπιθύμητο πρόγραμμα) τύπου adware. Κύριος στόχος του είναι η εμφάνιση διαφημίσεων συνεργαζόμενων τρίτων (βλ. affiliates, affiliate marketing) έναντι αδράς αμοιβής, κυρίως μέσω της μεθόδου pay-per-click. Το κυριότερο πρόβλημα με αυτές τις διαφημίσεις, πέραν του γεγονότος ότι μπορεί να γίνουν πολύ εκνευριστικές, είναι ότι το περιεχόμενό τους είναι παραπλανητικό και, σε περίπτωση που τις κλικάρετε, είναι πολύ πιθανό να ανακατευθυνθείτε σε άγνωστους κι αμφιβόλου αξιοπιστίας/ασφάλειας ιστότοπους τρίτων. Μάλιστα, πολλές φορές οι ιστότοποι αυτοί είναι κακόβουλοι και μέσω αυτών μπορεί να διεισδύσουν στον υπολογιστή σας διαφόρων ειδών PUPs και επικίνδυνοι ιοί! Για αυτό, στην περίπτωση που αρχίσουν να σας εμφανίζονται διαφημίσεις wonderlandads, σας συνιστούμε να δράσετε άμεσα. Θα πρέπει να εντοπίσετε και να αφαιρέσετε ολοκληρωτικά τον ιό που τις εμφανίζει!

Θα καταλάβετε ότι το συγκεκριμένο adware έχει διεισδύσει στον υπολογιστή σας μόλις ο web browser σας αρχίζει να επιβραδύνει σημαντικά και να σας εμφανίζονται οι διαφημίσεις wonderlandads. Διαπιστώσαμε ότι οι διαφημίσεις αυτές εμφανίζονται ανεξαρτήτως ιστότοπου κι αν επισκέπτεστε. Οι διαφημίσεις Wonderlandads αργά ή γρήγορα θα σας ανακατευθύνουν σε ύποπτους κι επικίνδυνους ιστότοπους. Οι ιστότοποι αυτοί ποικίλουν από διαφημιστικού τύπου έως πορνογραφικού περιεχομένου. Εκτός από ακατάλληλο για ανηλίκους και παραπλανητικό περιεχόμενο, πολλές από αυτές τις διαφημίσεις εμπεριέχουν συνδέσμους όπου θα παροτρύνεστε να τους κλικάρετε ώστε να δείτε κάποιο πορνογραφικό βίντεο. Φυσικά, κλικάροντάς το, ανοίγετε το δρόμο για τη διείσδυση στον υπολογιστή σας διαφόρων ειδών PUPs, ιών, trojans, και worms!

Αυτά τα κακόβουλα προγράμματα θα διεισδύσουν στα αρχεία registry του συστήματος, θα επιβραδύνουν σημαντικά τις επιδόσεις του, θα δημιουργήσουν γενικότερες δυσλειτουργίες, και πάνω από όλα, θα αποτελέσουν άμεση απειλή για τα αποθηκευμένα αρχεία και ευαίσθητα προσωπικά σας δεδομένα! Από όλα αυτά, είναι εύκολο να καταλάβει κανείς πόσο επικίνδυνοι είναι οι σύνδεσμοι ανακατεύθυνσης που εμπεριέχονται στις διαφημίσεις wonderlandads.

The picture showing wonderlandads virus

Όπως αναφέραμε νωρίτερα, το συγκεκριμένο PUP, εκτός από υπολογιστές, στοχεύει επίσης Android smartphones και tablets. Μόλις διεισδύσει το PUP θα το καταλάβετε, γιατί θα αρχίσουν να εμφανίζονται άμεσα διαφημίσεις. Ακόμα κι αν σας αρέσει το online shopping και ίσως βρείτε το περιεχόμενο ορισμένων από αυτές τις διαφημίσεις δελεαστικό, οφείλουμε να σας προειδοποιήσουμε ότι απώτερος σκοπός αυτών των διαφημίσεων δεν είναι να σας βοηθήσουν να εξοικονομήσετε χρόνο και χρήματα κατά τη διάρκεια των διαδικτυακών σας αγορών, αλλά να παράγουν κέρδος υπέρ των δημιουργών τους και εις βάρος δικός σας!

Αξίζει επίσης να σημειωθεί ότι το adware που εμφανίζει τις διαφημίσεις wonderlandads.com έχει τη τάση να εγκαθιστά κρυφά κι αυθαίρετα διαφόρων ειδών ανεπιθύμητα προγράμματα, επιβαρύνοντας, με αυτό το τρόπο, ακόμα περισσότερο την λειτουργία του συστήματος κι εκθέτοντας ακόμα περισσότερο σε κίνδυνο την ασφάλεια των αρχείων και των προσωπικών σας δεδομένων!

Συνοψίζοντας, και κρίνοντας από όλα τα αρνητικά στοιχεία που παραθέσαμε πιο πάνω, είναι εύκολο να συμπεράνετε ότι μόλις εμφανιστούν στον υπολογιστή σας διαφημίσεις wonderlandads. Σε αυτή την περίπτωση, σας προτείνουμε να χρησιμοποιήσετε το εξαίρετο και πολυδοκιμασμένο ReimageIntego.

Πώς καταφέρνει και διεισδύει σε συστήματα υπολογιστών ο ιός Wonderlandads?

Όπως συμβαίνει με τη συντριπτική πλειοψηφία των PUPs, έτσι και σε αυτή την περίπτωση, επιστρατεύεται η μέθοδος bundling. Αναλυτικότερα, τα PUPs καταφέρνουν κι εξαπλώνονται διαδικτυακά όντας καλά κρυμμένα σε συνοδευτικά πακέτα λήψης διαφόρων δωρεάν/δοκιμαστικών εφαρμογών. Έτσι, στην περίπτωση που κατεβάσετε μια τέτοια εφαρμογή και δεν είστε ιδιαιτέρως προσεκτικοί, τότε πέραν της εφαρμογής, θα κατέβει παράλληλα ό,τι εμπεριέχεται στο συνοδευτικό πακέτο λήψης της (εάν έχει). Μάλιστα, διαπιστώσαμε ότι το wonderlandads adware εμπεριέχεται σε συνοδευτικά πακέτα λήψης δημοφιλών δωρεάν/δοκιμαστικών εφαρμογών.

Για να ελαχιστοποιήσετε τις πιθανότητες να διεισδύσουν στον υπολογιστή σας διαφόρων ειδών PUPs, είναι πολύ σημαντικό να είστε πολύ επιλεκτικοί με τις εφαρμογές που κατεβάζετε, αλλά και πολύ προσεκτικοί καθόλη τη διάρκεια λήψης/εγκατάστασης. Σας συμβουλεύουμε να αποφεύγετε τη Βασική (Basic) μορφή εγκατάστασης. Είναι προτιμότερο να επιλέγετε Για Προχωρημένους (Advanced) ή Προσαρμοσμένη (Custom) μορφή εγκατάστασης. Με αυτό το τρόπο, θα έχετε μια σαφώς πιο ολοκληρωμένη εικόνα και καλύτερο έλεγχο σχετικά με το τι πραγματικά κατεβαίνει στον υπολογιστή σας, πέραν της εφαρμογής που επιθυμείτε συνειδητά να κατεβάσετε. Έτσι, θα μπορείτε να εντοπίζετε και να ξετικάρετε τυχόν προτικαρισμένα κουτάκια εμφανιστούν κατά την λήψη και τα οποία θα αναφέρονται αυθαίρετα σε έγκρισή σας για την παράλληλη εγκατάσταση επιπρόσθετων/προαιρετικών/προτεινόμενων λήψεων, κυρίως ύποπτων κι ανεπιθύμητων προγραμμάτων, όπως πχ. το wonderlandads adware. Σε καμιά περίπτωση δεν θα πρέπει να πατάτε μηχανικά το κουμπί ‘Next’ ή ‘Install’ χωρίς να διαβάσετε πρώτα σε τι αναφέρονται!

Πώς μπορώ να αφαιρέσω τον ιό και τις διαφημίσεις Wonderlandads?

Ευτυχώς, στη συγκεκριμένη περίπτωση, το malware αυτό δεν ανήκει στα πολύ επικίνδυνα. Η ολοκληρωτική αφαίρεσή του δεν είναι ιδιαιτέρως δύσκολη.

Εάν το επιθυμείτε, μπορείτε να προσπαθήσετε να αφαιρέσετε χειροκίνητα τον ιό wonderlandads. Ωστόσο, είναι πολύ σημαντικό να ακολουθήσετε βήμα προς βήμα τις οδηγίες χειροκίνητης αφαίρεσης και να είστε ιδιαιτέρως προσεκτικοί και παρατηρητικοί. Για να μην ξανα εμφανιστεί το συγκεκριμένο adware μετά την αφαίρεσή του, θα πρέπει να αφαιρέσετε ολοκληρωτικά και όλα τα σχετικά / βοηθητικά αρχεία του.

Επομένως, η αυτόματη αφαίρεση είναι σαφώς προτιμότερη επιλογή. Μόλις εγκαταστήσετε ένα πλήρως ενημερωμένο κι αξιόπιστο anti-spyware, θα πρέπει να προβείτε σε γενική σάρωση συστήματος ώστε να εντοπιστούν όλα τα ανεπιθύμητα και κακόβουλα προγράμματα που τυχόν κατάφεραν να ‘τρυπώσουν’ κρυφά στο σύστημα του υπολογιστή σας, όπως πχ. PUPs, adware, browser hijackers, trojans, και ιοί ransomware. Δεν θα πρέπει να ξεχνάτε να προβαίνετε συχνά σε σάρωση συστήματος και σε τακτικές ενημερώσεις του λογισμικού ασφάλειας ώστε να μπορεί να εντοπίζει, μπλοκάρει, και αφαιρεί ολοκληρωτικά τις πλέον πρόσφατες κυβερνο-απειλές! Έτσι, θα το σύστημα του υπολογιστή σας θα έχει ολοκληρωμένη και σε πραγματικό χρόνο προστασία.

Τέλος, είναι πολύ σημαντικό να είστε ιδιαιτέρως προσεκτικοί όταν κατεβάζετε εφαρμογές από το διαδίκτυο, όταν κλικάρετε συνδέσμους ανακατεύθυνσης και αναδυόμενες διαφημίσεις, και να αποφεύγετε να επισκέπτεστε ύποπτους/πειρατικούς/πορνογραφικού και στοιχηματικού χαρακτήρα ιστότοπους. Διαφορετικά, κινδυνεύετε να εκθέσετε σε κίνδυνο τόσο την εύρρυθμη λειτουργία του συστήματος όσο και την ασφάλεια των αρχείων και προσωπικών σας δεδομένων!

Μπορείς να αφαιρέσεις τη ζημιά που έκανε ο ιός με τη βοήθεια του ReimageIntego. Τα SpyHunter 5Combo Cleaner και Malwarebytes συνιστώνται για τον εντοπισμό δυνητικά ανεπιθύμητων προγραμμάτων και ιών συμπ. όλων των αρχείων και καταχωρήσεων μητρώου που σχετίζονται με αυτά. 

Προσφορά
Κάντε το τώρα
Λήψη
Reimage Εγγύηση
Ικανοποίησης
Λήψη
Intego Εγγύηση
Ικανοποίησης
Συμβατό με Microsoft Windows Supported versions Συμβατό με OS X Supported versions
Τι γίνεται σε περίπτωση αποτυχίας?
Εάν δεν κατάφερες να αφαιρέσεις τη ζημιά που προκάλεσε ο ιός χρησιμοποιώντας το  Reimage Intego, κάνε ερώτηση στην ομάδα υποστήριξης παρέχοντας όσο το δυνατόν περισσότερες πληροφορίες και λεπτομέρειες. 
Το  Reimage Intego έχει δωρεάν scanner περιορισμένων δυνατοτήτων. Το scanner του Reimage Intego είναι σαφώς καλύτερο και με περισσότερες δυνατότητες όταν αποκτήσεις επί πληρωμή την πλήρη έκδοση. Όταν ο δωρεάν scanner εντοπίσει θέματα, μπορείς να τα επιδιορθώσεις με δωρεάν χειροκίνητη επιδιόρθωση ή να τα επιδιορθώσεις αυτόματα, σίγουρα, και γρήγορα, αγοράζοντας την πλήρη έκδοση.
Εναλλακτικά Προγράμματα
Το κάθε λογισμικό έχει διαφορετικούς σκοπούς και διαφορετικές δυνατότητες. Έτσι, εάν δεν κατάφερες να διορθώσεις τα αλλοιωμένα αρχεία με το Reimage, τότε συνιστούμε να δοκιμάσεις το SpyHunter 5.
Εναλλακτικά Προγράμματα
Το κάθε λογισμικό έχει διαφορετικούς σκοπούς και διαφορετικές δυνατότητες. Έτσι, εάν δεν κατάφερες να διορθώσεις τα αλλοιωμένα αρχεία με το Intego, τότε συνιστούμε να δοκιμάσεις το Combo Cleaner.

Οδηγός Χειροκίνητης Αφαίρεσης του Wonderlandads:

Αφαίρεση Wonderlandads από συστήματα Windows

 1. Κάντε κλικ στο κουμπί Start Control Panel Programs and Features (αν είστε Windows XP χρήστης, κάντε κλικ στο κουμπί Add/Remove Programs). Κάντε κλικ στο κουμπί 'Start -> Control Panel -> Programs and Features' (αν είστε 'Windows XP' χρήστης, κάντε κλικ στο κουμπί 'Add/Remove Programs').
 2. Αν είστε Windows 10 / Windows 8 χρήστης, κάντε δεξί κλικ στη κάτω αριστερή γωνία της οθόνης. Μόλις εμφανιστεί το Quick Access Menu, επιλέξτε Control Panel και Uninstall a Program. Αν είστε 'Windows 10 / Windows 8' χρήστης, κάντε δεξί κλικ στη κάτω αριστερή γωνία της οθόνης. Μόλις εμφανιστεί το 'Quick Access Menu', επιλέξτε 'Control Panel' και 'Uninstall a Program'.
 3. Απεγκαταστήστε το Wonderlandads και σχετικά προγράμματα
  Εδώ, βρείτε το Wonderlandads ή άλλες πρόσφατα εγκατεστημένες/ύποπτες εφαρμογές.
 4. Καταργήστε τις και κάντε κλικ στο κουμπί OK για να αποθηκευτούν οι αλλαγές. Κάντε δεξί κλικ σε κάθε ύποπτη εγγραφή και επιλέξτε 'Uninstall'

Αφαίρεση Wonderlandads από σύστημα Mac OS X

 1. Αν χρησιμοποιείτε το OS X, κάντε κλικ στο κουμπί Go στη πάνω αριστερή γωνία της οθόνης και επιλέξτε Applications. Κάντε κλικ στο 'Go' και επιλέξτε 'Applications'
 2. Περιμένετε μέχρι να δείτε το φάκελο Applications και βρείτε το Wonderlandads ή άλλα ύποπτα προγράμματα σε αυτόν. Τώρα, κάντε δεξί κλικ σε όλες αυτές τις εγγραφές και επιλέξτε Move to Trash. Κάντε κλικ σε όλες τις κακόβουλες εγγραφές και επιλέξτε 'Move to Trash'

Αφαίρεση Wonderlandads από Internet Explorer (IE)

 1. Αφαιρέστε τα επικίνδυνα πρόσθετα
  Ανοίξτε το Internet Explorer, κάντε κλικ στο εικονίδιο των Εργαλείων (μενού IE) στη πάνω δεξιά γωνία του προγράμματος περιήγησης και επιλέξτε Manage Add-ons. Κάντε κλικ στο εικονίδιο του μενού και επιλέξτε 'Manage add-ons'
 2. Θα δείτε το παράθυρο Manage Add-ons. Εδώ, βρείτε το Wonderlandads και άλλες ύποπτες προσθήκες. Απενεργοποιήστε αυτές τις εγγραφές κάνοντας κλικ στο Disable: Κάντε δεξί κλικ σε σε κάθε κακόβουλη εγγραφή και επιλέξτε 'Disable'
 3. Αλλάξτε την αρχική σας σελίδα αν τροποποιήθηκε από αυτόν τον ιό:
  Κάντε κλικ στο εικονίδιο των Εργαλείων (μενού) στη πάνω δεξιά γωνία του προγράμματος περιήγησης και επιλέξτε Internet Options. Μείνετε στη καρτέλα General.
 4. Εδώ, αφαιρέστε τις κακόβουλες URL και εισάγετε την ιστοσελίδα της αρεσκείας σας. Κάντε κλικ στο Apply για να αποθηκευτούν οι αλλαγές. Διαγράψτε τις κακόβουλες URL, εισάγετε την ιστοσελίδα της αρεσκείας σας και κάντε κλικ στο 'Apply' για να αποθηκευτούν οι αλλαγές
 5. Επαναφέρετε το Internet Explorer
  Κάντε κλικ στο εικονίδιο των Εργαλείων (μενού) ξανά και επιλέξτε Internet options. Πηγαίνετε στη καρτέλα Advanced.
 6. Εδώ, επιλέξτε Reset.
 7. Σε αυτό το παράθυρο, ελέξτε το Delete personal settings και επιλέξτε Reset ξανά για να ολοκληρώσετε την αφαίρεση του Wonderlandads. Πηγαίνετε στη καρτέλα 'Advanced' και κάντε κλικ στο κουμπί 'Reset'. Τώρα επιλέξτε το 'Delete personal settings' και κάντε ξανά κλικ στο κουμπί 'Reset'

Αφαίρεση Wonderlandads από Microsoft Edge

Επαναφορά ρυθμίσεων Microsoft Edge (Μέθοδος 1) :

 1. Τρέξε την εφαρμογή Microsoft Edge και κάνε click More (οι τρεις τελίτσες στην πάνω δεξιά γωνία της οθόνης).
 2. Κάνε click Settings για άνοιγμα κι άλλων επιλογών.
 3. Μόλις εμφανιστεί το παράθυρο Settings, κάνε click στο κουμπί Choose what to clear κάτω από την επιλογή Clear browsing data. Πήγαινε Ρυθμίσεις κι επέλεξε 'Choose what to clear'
 4. Εδώ, μπορείς να επιλέξεις αυτά που θέλεις να αφαιρέσεις. Κατόπιν, κάνε click Clear. Επέλεξε το κουμπί 'Clear'
 5. Τώρα κάνε δεξί click στο κουμπί Start (Windows logo). Κατόπιν, επέλεξε Task Manager. Άνοιξε το μενού έναρξης κι επέλεξε 'Task Manager'
 6. Όταν βρεθείς στην καρτέλα Processes, ψάξε για Microsoft Edge.
 7. Κάνε δεξί click και επέλεξε Go to details. Εάν δε βρίσκεις την επιλογή Go to details, κάνε click More details και ξανακολούθησε τα προηγούμενα βήματα. Δεξί click στο 'Microsoft Edge' κι επιλογή 'Go to details' Επέλεξε 'More details' στην περίπτωση που η επιλογή 'Go to details' δεν εμφανιστεί
 8. Μόλις εμφανιστεί η καρτέλα Details, εντόπισε όλες τις καταχωρήσεις που εμπεριέχουν το Microsoft Edge. Κάνε δεξί click σε καθεμιά από αυτές τις καταχωρήσεις κι επέλεξε End Task για να τις τερματίσεις. Εντόπισε τις καταχωρήσεις Microsoft Edge και επέλεξε 'End Task'

Επαναφορά Microsoft Edge browser (Μέθοδος 2) :

Εάν δε τα καταφέρεις με τη Μέθοδο 1, τότε θα πρέπει να ακολουθήσεις την προηγμένη μέθοδο επαναφοράς Edge.

 1. Σημείωση : θα πρέπει να κάνεις πρώτα backup όλα σου τα δεδομένα πριν χρησιμοποιήσεις αυτή τη μέθοδο.
 2. Βρες αυτό τον φάκελο στον υπολογιστή σου: C:\Users\%username%\AppData\Local\Packages\Microsoft.MicrosoftEdge_8wekyb3d8bbwe.
 3. Επέλεξε κάθε καταχώρηση που έχει αποθηκευτεί και δεξί click. Κατόπιν, επιλογή Delete . Πήγαινε στον φάκελο Microsoft Edge, κάνε δεξί click σε κάθε καταχώρηση και click 'Delete'
 4. Click στο κουμπί Start (Windows logo) και πληκτρολόγησε window power στη γραμμή Search my stuff .
 5. Δεξί click στην καταχώρηση Windows PowerShell κι επιλογή Run as administrator. Εντόπισε το Windows PowerShell, δεξί click πάνω του, κι επιλογή 'Run as administrator'
 6. Στην Οθόνη Διαχειριστή : Θα εμφανιστεί το παράθυρο PowerShell. Κάνε επικόλληση αυτή τη γραμμή εντολών μετά από PS C:\WINDOWS\system32> και πάτησε Enter:
  Get-AppXPackage -AllUsers -Name Microsoft.MicrosoftEdge | Foreach {Add-AppxPackage -DisableDevelopmentMode -Register $($_.InstallLocation)\AppXManifest.xml -Verbose}
  Αντιγραφή κι επικόλληση της ζητούμενης εντολής. Κατόπιν, πάτησε 'Enter'

Μόλις ολοκληρωθούν επιτυχώς αυτά τα βήματα, το Wonderlandads θα πρέπει να έχει αφαιρεθεί από τον Microsoft Edge browser.

Αφαίρεση Wonderlandads από Mozilla Firefox (FF)

 1. Αφαιρέστε επικίνδυνες επεκτάσεις
  Ανοίξτε το Mozilla Firefox, κάντε κλικ στο εικονίδιο του μενού (πάνω δεξιά γωνία) και επιλέξτεAdd-ons Extensions. Κάντε κλικ στο εικονίδιο του μενού και επιλέξτε 'Add-ons'
 2. Εδώ, επιλέξτε το Wonderlandads και άλλες αμφισβητήσιμες προσθήκες. Κάντε κλικ στο Remove για να διαγράψετε αυτές τις εγγραφές. Επιλέξτε το 'Extensions' και βρείτε κακόβουλες εγγραφές. Κάντε κλικ στο 'Remove' για να απαλλαγείτε από αυτές
 3. Επαναφέρετε το Mozilla Firefox
  Κάντε κλικ στο μενού Firefox στη πάνω αριστερή γωνία και κάντε κλικ στο ερωτηματικό. Εδώ, επιλέξτε Troubleshooting Information. Κάντε κλικ στο εικονίδιο του μενού και μετά στο '?'. Επιλέξτε 'Troubleshooting Information'
 4. Τώρα θα δείτε το μήνυμα Reset Firefox to its default state με το κουμπί Reset Firefox. Κάντε κλικ σε αυτό το κουμπί μερικές φορές και ολοκληρώστε την αφαίρεση του Wonderlandads . Κάντε κλικ μερικές φορές στο κουμπί 'Reset Firefox'

Αφαίρεση Wonderlandads από Google Chrome

 1. Διαγράψτε τις κακόβουλες προσθήκες
  Ανοίξτε το Google Chrome, κάντε κλικ στο εικονίδιο του μενού (πάνω δεξιά γωνία) και επιλέξτεTools Extensions. Κάντε κλικ στο εικονίδιο του μενού. Επιλέξτε 'Tools' και 'Extensions'
 2. Εδώ, επιλέξτε το Wonderlandads και άλλες κακόβουλες προσθήκες και επιλέξτε το εικονίδιο του κάδου για να διαγράψετε αυτές τις εγγραφές. Βρείτε κακόβουλες εγγραφές και διαγράψτε τις κάνοντας κλικ στο εικονίδιοι του Κάδου
 3. Κάντε κλικ στο εικονίδιο του μενού ξανά και επιλέξτε το Settings Manage Search engines που βρίσκεται στην ενότητα Search. Στο σημείο 'Settings', επιλέξτε 'Manage search engines...'
 4. Στο σημείο Search Engines..., αφαιρέστε τις κακόβουλες σελίδες αναζήτησης. Προτείνουμε να αφαήσετε την ιστοσελίδα της Google ή μια της αρεσκείας σας. Κάντε κλικ στο 'X' για να αφαιρέσετε τις κακόβουλες URLs
 5. Επαναφέρετε το Google Chrome
  Κάντε κλικ στο εικονίδιο του μενού στη πάνω δεξιά γωνία του Google Chrome και επιλέξτε Settings.
 6. Μετακινηθείτε προς το τέλος της σελίδας και κάντε κλικ στο Reset browser settings. Στο σημείο 'Settings', μετακινηθείτε προς τα κάτω και κάντε κλικ στο κουμπί 'Reset browser settings'
 7. Κάντε κλικ στο Reset για να επιβεβαιώσετε και να ολοκληρώσετε την αφαίρεση του Wonderlandads. Κάντε κλικ στο κουμπί 'Reset' για να ολοκληρώσε τε την αφαίρεση σας

Αφαίρεση Wonderlandads από Safari

 1. Αφαιρέστε επικίνδυνες επεκτάσεις
  Ανοίξτε το πρόγραμμα περιήγησης Safari και κάντε κλικ στο Safari στο μενού, στο πάνω αριστερό μέρος της οθόνης. Μετά, επιλέξτε Preferences. Κάντε κλικ στο 'Safari' και επιλέξτε 'Preferences'
 2. Εδώ, επιλέξτε Extensions και βρείτε το Wonderlandads ή άλλες ύποπτες εγγραφές. Κάντε κλικ στο κουμπί Uninstall για να απαλλαγείτε από αυτές. Πηγαίνετε 'Extensions' και απεγκαταστήστε τα κακόβουλα πρόσθετα
 3. Επαναφέρετε το Safari
  Ανοίξτε το πρόγραμμα περιήγησης Safari και κάντε κλικ στο Safari στο μενού, στη πάνω αριστερή γωνία της οθόνης. Εδώ, επιλέξτε Reset Safari.... Κάντε κλικ στο 'Safari' και επιλέξτε 'Reset Safari...'
 4. Τώρα, θα δείτε ένα παράθυρο με αναλυτικές επιλογές επαναφοράς. Όλες αυτές οι επιλογές είναι συνήθως επιλεγμένες, αλλά μπορείτε να επιλέξετε ποιές θέλετε να επαναφέρετε. Κάντε κλικ στο κουμπί Reset για να ολοκληρώσετε τη διαδικασία αφαίρεσης του Wonderlandads. Διαλέξτε όλες τις επιλογές και κάντε κλικ στο κουμπί 'Reset'

Μην αφήσεις την Κυβέρνηση να σε παρακολουθεί

Έχουν αναφερθεί πολλά περιστατικά με τις Κυβερνήσεις ανά τον κόσμο να υποκλέπτουν προσωπικά δεδομένα και να παρακολουθούν τη διαδικτυακή δραστηριότητα και τις διαδικτυακές προτιμήσεις των πολιτών. Καλό θα ήταν λοιπόν να λάβεις πολύ σοβαρά υπόψιν τη συγκεκριμένη κατάσταση και να ενημερωθείς για τις σκοτεινές και αθέμιτες πρακτικές συλλογής πληροφοριών. Σε συμβουλεύουμε να αποφεύγεις ύποπτες, παρασκηνιακές, σκοτεινές, αθέμιτες πρακτικές κατασκοπείας που προέρχονται από την Κυβέρνηση και διάφορους κυβερνητικούς οργανισμούς. Ο καλύτερος τρόπος για να τα καταφέρεις είναι να σερφάρεις τελείως incognito, δλδ. τελείως ανώνυμα στο διαδίκτυο. 

Μπορείς να επιλέξεις διαφορετική τοποθεσία κάθε φορά που είναι να συνδεθείς online και να αποκτήσεις διαδικτυακή πρόσβαση σε οποιοδήποτε περιεχόμενο επιθυμείς, χωρίς κανέναν απολύτως περιορισμό πρόσβασης. Πλέον, θα μπορείς να απολαμβάνεις χωρίς κανένα απολύτως πρόβλημα ή έγνοια, καθώς και χωρίς κανένα άγχος μήπως χακαριστείς, χρησιμοποιώντας Private Internet Access VPN υπηρεσίες.

Έτσι, θα μπορείς να ελέγχεις τις πληροφορίες που μπορούν να γίνουν προσβάσιμες από την Κυβέρνηση και τους κρατικούς οργανισμούς, καθώς και από άλλους ανεπιθύμητους τρίτους, σερφάροντας ανενόχλητα στο διαδίκτυο χωρίς τον φόβο ότι μπορεί να σε κατασκοπεύουν. Ακόμα και αν η διαδικτυακή δραστηριότητά σου είναι καθόλα νόμιμη ή ακόμα κι αν εμπιστεύεσαι πλήρως τις διαδικτυακές υπηρεσίες, πλατφόρμες που επιλέγεις, καλό θα ήταν να προστατεύεις το ιδιωτικό σου απόρρητο και να προτιμάς να χρησιμοποιείς VPN υπηρεσίες.

Backup αρχεία για μελλοντική χρήση, στην περίπτωση malware επίθεσης

Οι χρήστες υπολογιστών μπορεί να υποστούν διαφόρων ειδών απώλειες λόγω κυβερνομολύνσεων ή λόγω λαθών στα οποία μπορεί να υποπέσουν. Τα προβλήματα λογισμικού που μπορεί να δημιουργήσει μια επίθεση από malware ή η απευθείας απώλεια δεδομένων λόγω κρυπτογράφησης, μπορεί να δημιουργήσουν προβλήματα στη λειτουργία της συσκευής ή μόνιμη βλάβη. Εάν διατηρείς σωστά και ενημερωμένα backups, μπορείς εύκολα να ανακτήσεις τα δεδομένα σου και να επιστρέψεις γρήγορα και πάλι στην κανονικότητα.

Είναι πολύ σημαντικό να δημιουργείς τακτικά ενημερωμένα backups μετά από οποιαδήποτε αλλαγή στη συσκευή, έτσι ώστε να επιστρέψεις στο σημείο πριν την επίθεση malware, καθώς ένα malware μπορεί να προχωρήσει σε αυθαίρετες αλλαγές ή να δημιουργήσει σημαντικά προβλήματα στη συσκευή, όπως πχ. απώλεια δεδομένων ή δυσλειτουργία και κατακόρυφη πτώση των επιδόσεων. 

Έχοντας κάνει backup την πιο πρόσφατη έκδοση κάθε σημαντικού εγγράφου, μπορείς να αποφύγεις εκνευρισμό, άγχος, προβλήματα λειτουργίας, ή ακόμα και να αποφύγεις να πέσεις θύμα εκβιασμού από ιούς και χάκερς. Τα backups αποτελούν αξιόλογη λύση στην περίπτωση που πέσεις θύμα κυβερνοεπίθεσης και μόλυνσης από malware. Προτείνουμε τη χρήση του Data Recovery Pro για την επαναφορά συστήματος.

Σχετικά με συντάκτη
Ugnius Kiguolis
Ugnius Kiguolis - The mastermind

Εάν ο δωρεάν οδηγός αφαίρεσης σας φάνηκε χρήσιμος και μείνατε ευχαριστημένοι από τις υπηρεσίες μας, τότε θα εκτιμούσαμε αν μας βοηθούσατε οικονομικά μέσω δωρεάς σας για να συνεχίσουμε το έργο μας. Ακόμα και το μικρότερο ποσόν θα εκτιμηθεί!

Επικοινώνησε με Ugnius Kiguolis
Σχετικά με την εταιρεία Esolutions

Πηγή: https://www.2-spyware.com/remove-wonderlandads.html
Οδηγίες αφαίρεσης σε άλλες γλώσσες

Η γνώμη σας σχετικά με Wonderlandads