Αφαίρεση διαφημίσεων Window Common Manager (Εγχειριδίου Οδηγιών Αφαίρεσης) - Σεπ 2016 ενημέρωση

Οδηγός Απεγκατάστασης διαφημίσεων Window Common Manager

Τι είναι το Διαφημίσεις Window Common Manager?

Πόσο επικίνδυνος είναι ο ιός Window Common Manager?

Στην περίπτωση που διαπιστώσεις ότι ολοένα και περισσότερες ενοχλητικές αναδυόμενες διαφημίσεις ‘πλημμυρίζουν’ την οθόνη σου, τότε αυτή είναι μια ξεκάθαρη ένδειξη ότι έχει διεισδύσει στον υπολογιστή σου κάποιο PUP (potentially unwanted program, δλδ. δυνητικά ανεπιθύμητο πρόγραμμα) τύπου adware (είδος ανεπιθύμητου προγράμματος που εμφανίζει επιχορηγούμενες εκνευριστικές και παραπλανητικές διαφημίσεις συνεργαζόμενων τρίτων) ή ιός, όπως πχ. ο ιός Window Common Manager virus.

Στην περίπτωση που πρόκειται για το συγκεκριμένο PUP, δεν υπάρχει λόγος να πανικοβάλεσαι. Δεν πρόκειται για σημαντική / επικίνδυνη κυβερνο-απειλή, αλλά για ένα κοινότυπο ανεπιθύμητο πρόγραμμα τύπου adware. Ο κύριος λόγος που δημιουργούνται και προωθούνται διαδικτυακά τα adwares είναι για να προωθούν διαδικτυακά συγκεκριμένα προϊόντα / υπηρεσίες ή ιστότοπους συνεργαζόμενων τρίτων, έναντι φυσικά αδράς αμοιβής (βλ. affiliate marketing, affiliate websites, pay-per-click).

Φυσικά, αυτό που κάνει την όλη διαδικασία ανεπιθύμητη είναι ότι χάνεται το μέτρο του αποδεκτού, οι διαφημίσεις είναι ως επί το πλείστον εκνευριστικές και παραπλανητικές, ενώ οι σύνδεσμοι ανακατεύθυνσης είναι πολύ πιθανό να σε στείλουν σε άγνωστους κι αμφιβόλου αξιοπιστίας / ασφάλειας ιστότοπους τρίτων. Με αυτό το τρόπο, κινδυνεύεις να εκθέσεις σε κυβερνο-απειλές όχι μόνο την εύρρυθμη λειτουργία του συστήματος του υπολογιστή σου, αλλά και την ασφάλεια ευαίσθητων προσωπικών σου δεδομένων.

Για αυτό τον λόγο, μόλις διαπιστώσεις ότι άρχισαν να σου εμφανίζονται ξαφνικά διαφημίσεις Window Common Manager, συνιστούμε να προβείς σε άμεσο εντοπισμό κι ολοκληρωτική αφαίρεση του adware που τις εμφανίζει. Στη συγκεκριμένη περίπτωση προτείνουμε να προβείς σε αυτόματη αφαίρεση του ιού χρησιμοποιώντας ένα πλήρως ενημερωμένο κι αξιόπιστο anti-spyware, όπως πχ. το εξαίρετο και πολυδοκιμασμένο ReimageIntego.

Σε αυτό το σημείο οφείλουμε να σε προειδοποιήσουμε ότι όσο περισσότερο καθυστερείς την αφαίρεση του συγκεκριμένου adware τόσο αυξάνονται οι πιθανότητες να διεισδύσουν απαρατήρητα στον υπολογιστή σου διάφορα PUPs και ιοί.

Αν και το συγκεκριμένο adware δεν συγκαταλέγεται στα επικίνδυνα κακόβουλα προγράμματα, ωστόσο σίγουρα οι διαφημίσεις Window Common Manager είναι εξίσου εκνευριστικές (θα τις δεις να ξεπετάγονται από το πουθενά και να ‘πλημμυρίζουν’ την οθόνη σου κάθε φορά που θα πλοηγείσαι στο διαδίκτυο) όσο και παραπλανητικές.

Συνήθως, το συγκεκριμένο adware εμφανίζει διαφημίσεις που σχετίζονται με δήθεν σαρωτές συστήματος ή δήθεν λογισμικά ασφάλειας. Φυσικά, δε χρειάζεται να σου πούμε ότι δεν πρέπει να κατεβάσεις κανένα από αυτά τα προγράμματα, ούτε καν να κλικάρεις τις διαφημίσεις. Φαίνεται ξεκάθαρα ότι το περιεχόμενό τους είναι παντελώς αναξιόπιστο και παραπλανητικό!

Μάλιστα, τα περισσότερα προγράμματα τύπου PC optimizer που προωθούνται διαδικτυακά μέσω αναδυόμενων διαφημίσεων δεν είναι τίποτα άλλο παρά κακόβουλα προγράμματα τύπου scareware. Κάνουν δήθεν σάρωση συστήματος και κατόπιν εμφανίζουν αναφορές ότι δήθεν το σύστημα έχει μολυνθεί από δεκάδες ιούς και PUPs και παράλληλα ότι αντιμετωπίζει σημαντικά προβλήματα με το registry.

Ο σκοπός των δημιουργών προγραμμάτων τύπου scareware είναι ξεκάθαρος. Προσπαθούν να τρομοκρατήσουν τους χρήστες ότι δήθεν ο υπολογιστής τους έχει μολυνθεί σοβαρά και ότι η μόνη λύση είναι να προβούν σε αγορά της πλήρους έκδοσης του δήθεν σαρωτή συστήματος. Κατόπιν ερευνών και δοκιμών, φτάσαμε στο συμπέρασμα ότι οι διαφημίσεις Window Common Manager προωθούν και κακόβουλα προγράμματα τύπου scareware!

The illustration of Window Common Manager ads

Οι διαφημίσεις αυτές, εκτός από παραπλανητικό περιεχόμενο, εμπεριέχουν επίσης ύποπτους επιχορηγούμενους συνδέσμους ανακατεύθυνσης προς άγνωστους κι αμφιβόλου αξιοπιστίας / ασφάλειας ιστότοπους συνεργαζόμενων τρίτων (affiliate websites). Όπως αναφέραμε νωρίτερα, οι επισκέψεις σε αυτούς τους ιστότοπους μπορεί να εκθέσουν σε κίνδυνο τόσο την εύρρυθμη λειτουργία του συστήματος όσο και την ασφάλεια ευαίσθητων προσωπικών σου δεδομένων! Επομένως, εκτός απο παραπλανητικές, οι διαφημίσεις Window Common Manager είναι και δυνητικά επικίνδυνες!

Μεγάλη προσοχή στις δήθεν “νέες ενημερώσεις”. Καλό είναι να γνωρίζεις ότι ειδοποιήσεις σχετικά με αναγκαίες ενημερώσεις ΔΕΝ εμφανίζονται όταν σερφάρεις στο διαδίκτυο. Κανονικά, η ειδοποίηση ενημέρωσης ενός προγράμματος εμφανίζεται όταν ανοίγεις το πρόγραμμα ή τον υπολογιστή σου. Κλικάρισμα σε τέτοιου είδους παραπλανητική ειδοποίηση ή διαφήμιση αυξάνει κατακόρυφα τον κίνδυνο να μολυνθεί ο υπολογιστής σου από κάποιον επικίνδυνο ιό ή να εξαπατηθείς γενικοτέρα.

Η διαδικτυακή εξάπλωση του adware

Το συγκεκριμένο PUP εξαπλώνεται διαδικτυακά όπως τα περισσότερα ανεπιθύμητα προγράμματα τύπου adware. Έτσι, ο πιθανότερος τρόπος για να διεισδύσει στον υπολογιστή σου είναι η μέθοδος bundling. Αναλυτικότερα, υπάρχει περίπτωση να διεισδύσει στο σύστημα του υπολογιστή σου παράλληλα με κάποια δωρεάν/δοκιμαστική εφαρμογή που θα κατεβάσεις. Τα PUPs κατεβαίνουν απαρατήρητα σε συστήματα υπολογιστών όντας καλά κρυμμένα σε συνοδευτικά πακέτα λήψης αυτού του είδους εφαρμογών. Έτσι, αν δε δείχνεις την απαραίτητη προσοχή κάθε φορά που κατεβάζεις μια τέτοια εφαρμογή, τότε θα κατέβει παράλληλα και ό,τι εμπεριέχεται στο συνοδευτικό πακέτο λήψης της (εάν έχει).

Ο καλύτερος τρόπος για να ελαχιστοποιήσεις τις πιθανότητες διείσδυσης στον υπολογιστή σου του adware που εμφανίζει τις διαφημίσεις Window Common Manager είναι να επιλέγεις πάντα Custom (Προσαρμοσμένη) ή Advanced (Για Προχωρημένους) μορφή εγκατάστασης. Με αυτό το τρόπο, θα έχεις μια σαφώς πιο ολοκληρωμένη εικόνα και καλύτερο έλεγχο σχετικά με το τι πραγματικά κατεβαίνει στον υπολογιστή σου, πέραν της εφαρμογής που επιθυμείς συνειδητά να κατεβάσεις.

Έτσι, θα μπορείς να εντοπίζεις και να ξετικάρεις τυχόν προτικαρισμένα κουτάκια τυχόν εμφανιστούν κατά την λήψη και τα οποία θα αναφέρονται αυθαίρετα σε έγκρισή σου για την παράλληλη εγκατάσταση επιπρόσθετων/προαιρετικών/προτεινόμενων λήψεων, κυρίως ύποπτων κι ανεπιθύμητων προγραμμάτων κι αρχείων.

Οδηγίες Αφαίρεσης του Window Common Manager

Ευτυχώς, η διαδικασία αφαίρεσης του συγκεκριμένου PUP δεν είναι περίπλοκη. Ο ιός Window Common Manager virus μπορεί να αφαιρεθεί είτε χειροκίνητα (αρκεί να ακολουθήσεις προσεκτικά τις παρακάτω αναλυτικές οδηγίες χειροκίνητης αφαίρεσης) ή αυτόματα χρησιμοποιώντας κάποιο λογισμικό ασφάλειας τύπου anti-malware.

Η μέθοδος αυτόματης αφαίρεσης είναι σαφώς προτιμότερη, γιατί είναι ταχύτερη, πιο απλή, και αποτελεσματικότερη. Αρκεί να έχεις ένα πλήρως ενημερωμένο κι αξιόπιστο λογισμικό ασφάλειας εγκαταστημένο στο σύστημα του υπολογιστή σου και να κλικάρεις το κουμπί σάρωσης. Το πρόγραμμα θα αναλάβει αυτόματα να εντοπίσει και να αφαιρέσει ολοκληρωτικά οποιαδήποτε κυβερνο-απειλή τυχόν κατάφερε να ‘τρυπώσει’ κρυφά στο σύστημα του υπολογιστή σου (συμπ. και των βοηθητικών αρχείων και προγραμμάτων).

Συνοψίζοντας, μπορείς να επιλέξεις να αφαιρέσεις αυτόματα ή χειροκίνητα τον ιό Window Common Manager. Ωστόσο, στην περίπτωση της χειροκίνητης αφαίρεσης είναι πολύ σημαντικό να δείξεις ιδιαίτερη προσοχή και να ακολουθήσεις βήμα προς βήμα τις οδηγίες χειροκίνητης αφαίρεσης που ετοίμασε η ομάδα των ειδικών μας. Διαφορετικά, δε θα μπορέσεις να ξεφορτωθείς το συγκεκριμένο PUP!

Μπορείς να αφαιρέσεις τη ζημιά που έκανε ο ιός με τη βοήθεια του ReimageIntego. Τα SpyHunter 5Combo Cleaner και Malwarebytes συνιστώνται για τον εντοπισμό δυνητικά ανεπιθύμητων προγραμμάτων και ιών συμπ. όλων των αρχείων και καταχωρήσεων μητρώου που σχετίζονται με αυτά. 

Προσφορά
Κάντε το τώρα
Λήψη
Reimage Εγγύηση
Ικανοποίησης
Λήψη
Intego Εγγύηση
Ικανοποίησης
Συμβατό με Microsoft Windows Συμβατό με macOS
Τι γίνεται σε περίπτωση αποτυχίας?
Εάν δεν κατάφερες να αφαιρέσεις τη ζημιά που προκάλεσε ο ιός χρησιμοποιώντας το  Reimage Intego, κάνε ερώτηση στην ομάδα υποστήριξης παρέχοντας όσο το δυνατόν περισσότερες πληροφορίες και λεπτομέρειες. 
Το  Reimage Intego έχει δωρεάν scanner περιορισμένων δυνατοτήτων. Το scanner του Reimage Intego είναι σαφώς καλύτερο και με περισσότερες δυνατότητες όταν αποκτήσεις επί πληρωμή την πλήρη έκδοση. Όταν ο δωρεάν scanner εντοπίσει θέματα, μπορείς να τα επιδιορθώσεις με δωρεάν χειροκίνητη επιδιόρθωση ή να τα επιδιορθώσεις αυτόματα, σίγουρα, και γρήγορα, αγοράζοντας την πλήρη έκδοση.
Εναλλακτικά Προγράμματα
Το κάθε λογισμικό έχει διαφορετικούς σκοπούς και διαφορετικές δυνατότητες. Έτσι, εάν δεν κατάφερες να διορθώσεις τα αλλοιωμένα αρχεία με το Reimage, τότε συνιστούμε να δοκιμάσεις το SpyHunter 5.
Εναλλακτικά Προγράμματα
Το κάθε λογισμικό έχει διαφορετικούς σκοπούς και διαφορετικές δυνατότητες. Έτσι, εάν δεν κατάφερες να διορθώσεις τα αλλοιωμένα αρχεία με το Intego, τότε συνιστούμε να δοκιμάσεις το Combo Cleaner.

Οδηγός Χειροκίνητης Αφαίρεσης των διαφημίσεων Window Common Manager

Αφαίρεση Window Common Manager από συστήματα Windows

 1. Κάντε κλικ στο κουμπί Start Control Panel Programs and Features (αν είστε Windows XP χρήστης, κάντε κλικ στο κουμπί Add/Remove Programs). Κάντε κλικ στο κουμπί 'Start -> Control Panel -> Programs and Features' (αν είστε 'Windows XP' χρήστης, κάντε κλικ στο κουμπί 'Add/Remove Programs').
 2. Αν είστε Windows 10 / Windows 8 χρήστης, κάντε δεξί κλικ στη κάτω αριστερή γωνία της οθόνης. Μόλις εμφανιστεί το Quick Access Menu, επιλέξτε Control Panel και Uninstall a Program. Αν είστε 'Windows 10 / Windows 8' χρήστης, κάντε δεξί κλικ στη κάτω αριστερή γωνία της οθόνης. Μόλις εμφανιστεί το 'Quick Access Menu', επιλέξτε 'Control Panel' και 'Uninstall a Program'.
 3. Απεγκαταστήστε το Window Common Manager και σχετικά προγράμματα
  Εδώ, βρείτε το Window Common Manager ή άλλες πρόσφατα εγκατεστημένες/ύποπτες εφαρμογές.
 4. Καταργήστε τις και κάντε κλικ στο κουμπί OK για να αποθηκευτούν οι αλλαγές. Κάντε δεξί κλικ σε κάθε ύποπτη εγγραφή και επιλέξτε 'Uninstall'

Αφαίρεση Window Common Manager από σύστημα Mac OS X

 1. Αν χρησιμοποιείτε το OS X, κάντε κλικ στο κουμπί Go στη πάνω αριστερή γωνία της οθόνης και επιλέξτε Applications. Κάντε κλικ στο 'Go' και επιλέξτε 'Applications'
 2. Περιμένετε μέχρι να δείτε το φάκελο Applications και βρείτε το Window Common Manager ή άλλα ύποπτα προγράμματα σε αυτόν. Τώρα, κάντε δεξί κλικ σε όλες αυτές τις εγγραφές και επιλέξτε Move to Trash. Κάντε κλικ σε όλες τις κακόβουλες εγγραφές και επιλέξτε 'Move to Trash'

Αφαίρεση διαφημίσεων Window Common Manager από Microsoft Edge

Επαναφορά ρυθμίσεων Microsoft Edge (Μέθοδος 1) :

 1. Τρέξε την εφαρμογή Microsoft Edge και κάνε click More (οι τρεις τελίτσες στην πάνω δεξιά γωνία της οθόνης).
 2. Κάνε click Settings για άνοιγμα κι άλλων επιλογών.
 3. Μόλις εμφανιστεί το παράθυρο Settings, κάνε click στο κουμπί Choose what to clear κάτω από την επιλογή Clear browsing data. Πήγαινε Ρυθμίσεις κι επέλεξε 'Choose what to clear'
 4. Εδώ, μπορείς να επιλέξεις αυτά που θέλεις να αφαιρέσεις. Κατόπιν, κάνε click Clear. Επέλεξε το κουμπί 'Clear'
 5. Τώρα κάνε δεξί click στο κουμπί Start (Windows logo). Κατόπιν, επέλεξε Task Manager. Άνοιξε το μενού έναρξης κι επέλεξε 'Task Manager'
 6. Όταν βρεθείς στην καρτέλα Processes, ψάξε για Microsoft Edge.
 7. Κάνε δεξί click και επέλεξε Go to details. Εάν δε βρίσκεις την επιλογή Go to details, κάνε click More details και ξανακολούθησε τα προηγούμενα βήματα. Δεξί click στο 'Microsoft Edge' κι επιλογή 'Go to details' Επέλεξε 'More details' στην περίπτωση που η επιλογή 'Go to details' δεν εμφανιστεί
 8. Μόλις εμφανιστεί η καρτέλα Details, εντόπισε όλες τις καταχωρήσεις που εμπεριέχουν το Microsoft Edge. Κάνε δεξί click σε καθεμιά από αυτές τις καταχωρήσεις κι επέλεξε End Task για να τις τερματίσεις. Εντόπισε τις καταχωρήσεις Microsoft Edge και επέλεξε 'End Task'

Επαναφορά Microsoft Edge browser (Μέθοδος 2) :

Εάν δε τα καταφέρεις με τη Μέθοδο 1, τότε θα πρέπει να ακολουθήσεις την προηγμένη μέθοδο επαναφοράς Edge.

 1. Σημείωση : θα πρέπει να κάνεις πρώτα backup όλα σου τα δεδομένα πριν χρησιμοποιήσεις αυτή τη μέθοδο.
 2. Βρες αυτό τον φάκελο στον υπολογιστή σου: C:\Users\%username%\AppData\Local\Packages\Microsoft.MicrosoftEdge_8wekyb3d8bbwe.
 3. Επέλεξε κάθε καταχώρηση που έχει αποθηκευτεί και δεξί click. Κατόπιν, επιλογή Delete . Πήγαινε στον φάκελο Microsoft Edge, κάνε δεξί click σε κάθε καταχώρηση και click 'Delete'
 4. Click στο κουμπί Start (Windows logo) και πληκτρολόγησε window power στη γραμμή Search my stuff .
 5. Δεξί click στην καταχώρηση Windows PowerShell κι επιλογή Run as administrator. Εντόπισε το Windows PowerShell, δεξί click πάνω του, κι επιλογή 'Run as administrator'
 6. Στην Οθόνη Διαχειριστή : Θα εμφανιστεί το παράθυρο PowerShell. Κάνε επικόλληση αυτή τη γραμμή εντολών μετά από PS C:\WINDOWS\system32> και πάτησε Enter:
  Get-AppXPackage -AllUsers -Name Microsoft.MicrosoftEdge | Foreach {Add-AppxPackage -DisableDevelopmentMode -Register $($_.InstallLocation)\AppXManifest.xml -Verbose}
  Αντιγραφή κι επικόλληση της ζητούμενης εντολής. Κατόπιν, πάτησε 'Enter'

Μόλις ολοκληρωθούν επιτυχώς αυτά τα βήματα, το Window Common Manager θα πρέπει να έχει αφαιρεθεί από τον Microsoft Edge browser.

Ανανέωση Mozilla Firefox

Αφαίρεση επικίνδυνων επεκτάσεων:

 1. Άνοιξε τον Mozilla Firefox και κάνε κλικ στο Mενού (τρεις οριζόντιες γραμμές στην πάνω δεξιά γωνία του παραθύρου).
 2. Επίλεξε Πρόσθετα (Add-ons).
 3. Εδώ, επίλεξε plugins που σχετίζονται με Διαφημίσεις Window Common Manager και κάνε κλικ Αφαίρεση (Remove).Ανανέωση Mozilla Firefox

Επαναφορά της Αρχικής Σελίδας:

 1. Κάνε κλικ στις τρεις οριζόντιες γραμμές στην πάνω δεξιά γωνία του παραθύρου και άνοιξε το μενού.
 2. Διάλεξε Επιλογές (Options).
 3. Κάτω από τις επιλογές της Αρχικής (Home), πρόσθεσε τον ιστότοπο που επιθυμείς να ανοίγει κάθε φορά που θα ανοίγεις το Mozilla Firefox.

Εκκαθάριση Cookies και Δεδομένων Ιστοσελίδων:

 1. Κλικ στο Mενού και Επιλογές (Options).
 2. Πήγαινε Απόρρητο & Ασφάλεια (Privacy & Security).
 3. Σκρόλαρε κάτω έως ότου βρεις Cookies & Δεδομένα Ιστοσελίδων (Cookies and Site Data).
 4. Κλικ σε Εκκαθάριση Δεδομένων (Clear Data)…
 5. Επίλεξε Cookies και Δεδομένα Ιστοσελίδων (Cookies and Site Data) και Προσωρινό Περιεχόμενο Διαδικτύου (Cached Web Content). Κλικ Εκκαθάριση (Clear).Ανανέωση Mozilla Firefox

Ανανέωση Mozilla Firefox

Στην περίπτωση που δε γίνει αφαίρεση Διαφημίσεις Window Common Manager μετά από την ακολούθηση των παραπάνω οδηγιών, προχώρησε σε επαναφορά του Mozilla Firefox:

 1. Άνοιξε τον Mozilla Firefox browser και κάνε κλικ στο Mενού.
 2. Πήγαινε Βοήθεια (Help) και μετά επίλεξε Πληροφορίες Αντιμετώπισης Προβλημάτων (Troubleshooting Information).Ανανέωση Mozilla Firefox
 3. Στην ενότητα Δώσε στον Firefox ένα Φρεσκάρισμα (Give Firefox a tune up), επίλεξε Ανανέωση (Refresh Firefox)…
 4. Μόλις εμφανιστεί το αναδυόμενο, επιβεβαίωσε την εντολή πατώντας Ανανέωση Firefox (Refresh Firefox) – αυτό θα πρέπει να ολοκλήρωσει την αφαίρεση του Διαφημίσεις Window Common Manager.Ανανέωση Mozilla Firefox

Αφαίρεση Window Common Manager από Google Chrome

 1. Διαγράψτε τις κακόβουλες προσθήκες
  Ανοίξτε το Google Chrome, κάντε κλικ στο εικονίδιο του μενού (πάνω δεξιά γωνία) και επιλέξτεTools Extensions. Κάντε κλικ στο εικονίδιο του μενού. Επιλέξτε 'Tools' και 'Extensions'
 2. Εδώ, επιλέξτε το Window Common Manager και άλλες κακόβουλες προσθήκες και επιλέξτε το εικονίδιο του κάδου για να διαγράψετε αυτές τις εγγραφές. Βρείτε κακόβουλες εγγραφές και διαγράψτε τις κάνοντας κλικ στο εικονίδιοι του Κάδου
 3. Κάντε κλικ στο εικονίδιο του μενού ξανά και επιλέξτε το Settings Manage Search engines που βρίσκεται στην ενότητα Search. Στο σημείο 'Settings', επιλέξτε 'Manage search engines...'
 4. Στο σημείο Search Engines..., αφαιρέστε τις κακόβουλες σελίδες αναζήτησης. Προτείνουμε να αφαήσετε την ιστοσελίδα της Google ή μια της αρεσκείας σας. Κάντε κλικ στο 'X' για να αφαιρέσετε τις κακόβουλες URLs
 5. Επαναφέρετε το Google Chrome
  Κάντε κλικ στο εικονίδιο του μενού στη πάνω δεξιά γωνία του Google Chrome και επιλέξτε Settings.
 6. Μετακινηθείτε προς το τέλος της σελίδας και κάντε κλικ στο Reset browser settings. Στο σημείο 'Settings', μετακινηθείτε προς τα κάτω και κάντε κλικ στο κουμπί 'Reset browser settings'
 7. Κάντε κλικ στο Reset για να επιβεβαιώσετε και να ολοκληρώσετε την αφαίρεση του Window Common Manager. Κάντε κλικ στο κουμπί 'Reset' για να ολοκληρώσε τε την αφαίρεση σας

Αφαίρεση Window Common Manager από Safari

 1. Αφαιρέστε επικίνδυνες επεκτάσεις
  Ανοίξτε το πρόγραμμα περιήγησης Safari και κάντε κλικ στο Safari στο μενού, στο πάνω αριστερό μέρος της οθόνης. Μετά, επιλέξτε Preferences. Κάντε κλικ στο 'Safari' και επιλέξτε 'Preferences'
 2. Εδώ, επιλέξτε Extensions και βρείτε το Window Common Manager ή άλλες ύποπτες εγγραφές. Κάντε κλικ στο κουμπί Uninstall για να απαλλαγείτε από αυτές. Πηγαίνετε 'Extensions' και απεγκαταστήστε τα κακόβουλα πρόσθετα
 3. Επαναφέρετε το Safari
  Ανοίξτε το πρόγραμμα περιήγησης Safari και κάντε κλικ στο Safari στο μενού, στη πάνω αριστερή γωνία της οθόνης. Εδώ, επιλέξτε Reset Safari.... Κάντε κλικ στο 'Safari' και επιλέξτε 'Reset Safari...'
 4. Τώρα, θα δείτε ένα παράθυρο με αναλυτικές επιλογές επαναφοράς. Όλες αυτές οι επιλογές είναι συνήθως επιλεγμένες, αλλά μπορείτε να επιλέξετε ποιές θέλετε να επαναφέρετε. Κάντε κλικ στο κουμπί Reset για να ολοκληρώσετε τη διαδικασία αφαίρεσης του Window Common Manager. Διαλέξτε όλες τις επιλογές και κάντε κλικ στο κουμπί 'Reset'

Κατόπιν απεγκατάστασης αυτού του PUP (potentially unwanted program, δλδ. δυνητικά ανεπιθύμητου προγράμματος) και επαναφοράς στο φυσιολογικό των web browsers σας, σας συνιστούμε να προβείτε σε γενική σάρωση συστήματος χρησιμοποιώντας ένα πλήρως ενημερωμένο κι αξιόπιστο anti-spyware (λογισμικό προστασίας από προγράμματα κατασκοπίας). Με αυτό το τρόπο θα καταφέρετε να απαλλαγείτε από τα Window Common Manager υπολλείματα μητρώου (registry traces), καθώς και να ταυτοποιήσετε παρόμοια/σχετικά παράσιτα ή πιθανές μολύνσεις στον υπολογιστή σας. Για να το καταφέρετε αυτό, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε κάποιο από τα λογισμικά αφαίρεσης malware που σας προτείνουμε: ReimageIntego, SpyHunter 5Combo Cleaner or Malwarebytes.

Προτεινόμενο/α

Μην αφήσεις την Κυβέρνηση να σε παρακολουθεί

Έχουν αναφερθεί πολλά περιστατικά με τις Κυβερνήσεις ανά τον κόσμο να υποκλέπτουν προσωπικά δεδομένα και να παρακολουθούν τη διαδικτυακή δραστηριότητα και τις διαδικτυακές προτιμήσεις των πολιτών. Καλό θα ήταν λοιπόν να λάβεις πολύ σοβαρά υπόψιν τη συγκεκριμένη κατάσταση και να ενημερωθείς για τις σκοτεινές και αθέμιτες πρακτικές συλλογής πληροφοριών. Σε συμβουλεύουμε να αποφεύγεις ύποπτες, παρασκηνιακές, σκοτεινές, αθέμιτες πρακτικές κατασκοπείας που προέρχονται από την Κυβέρνηση και διάφορους κυβερνητικούς οργανισμούς. Ο καλύτερος τρόπος για να τα καταφέρεις είναι να σερφάρεις τελείως incognito, δλδ. τελείως ανώνυμα στο διαδίκτυο. 

Μπορείς να επιλέξεις διαφορετική τοποθεσία κάθε φορά που είναι να συνδεθείς online και να αποκτήσεις διαδικτυακή πρόσβαση σε οποιοδήποτε περιεχόμενο επιθυμείς, χωρίς κανέναν απολύτως περιορισμό πρόσβασης. Πλέον, θα μπορείς να απολαμβάνεις χωρίς κανένα απολύτως πρόβλημα ή έγνοια, καθώς και χωρίς κανένα άγχος μήπως χακαριστείς, χρησιμοποιώντας Private Internet Access VPN υπηρεσίες.

Έτσι, θα μπορείς να ελέγχεις τις πληροφορίες που μπορούν να γίνουν προσβάσιμες από την Κυβέρνηση και τους κρατικούς οργανισμούς, καθώς και από άλλους ανεπιθύμητους τρίτους, σερφάροντας ανενόχλητα στο διαδίκτυο χωρίς τον φόβο ότι μπορεί να σε κατασκοπεύουν. Ακόμα και αν η διαδικτυακή δραστηριότητά σου είναι καθόλα νόμιμη ή ακόμα κι αν εμπιστεύεσαι πλήρως τις διαδικτυακές υπηρεσίες, πλατφόρμες που επιλέγεις, καλό θα ήταν να προστατεύεις το ιδιωτικό σου απόρρητο και να προτιμάς να χρησιμοποιείς VPN υπηρεσίες.

Backup αρχεία για μελλοντική χρήση, στην περίπτωση malware επίθεσης

Οι χρήστες υπολογιστών μπορεί να υποστούν διαφόρων ειδών απώλειες λόγω κυβερνομολύνσεων ή λόγω λαθών στα οποία μπορεί να υποπέσουν. Τα προβλήματα λογισμικού που μπορεί να δημιουργήσει μια επίθεση από malware ή η απευθείας απώλεια δεδομένων λόγω κρυπτογράφησης, μπορεί να δημιουργήσουν προβλήματα στη λειτουργία της συσκευής ή μόνιμη βλάβη. Εάν διατηρείς σωστά και ενημερωμένα backups, μπορείς εύκολα να ανακτήσεις τα δεδομένα σου και να επιστρέψεις γρήγορα και πάλι στην κανονικότητα.

Είναι πολύ σημαντικό να δημιουργείς τακτικά ενημερωμένα backups μετά από οποιαδήποτε αλλαγή στη συσκευή, έτσι ώστε να επιστρέψεις στο σημείο πριν την επίθεση malware, καθώς ένα malware μπορεί να προχωρήσει σε αυθαίρετες αλλαγές ή να δημιουργήσει σημαντικά προβλήματα στη συσκευή, όπως πχ. απώλεια δεδομένων ή δυσλειτουργία και κατακόρυφη πτώση των επιδόσεων. 

Έχοντας κάνει backup την πιο πρόσφατη έκδοση κάθε σημαντικού εγγράφου, μπορείς να αποφύγεις εκνευρισμό, άγχος, προβλήματα λειτουργίας, ή ακόμα και να αποφύγεις να πέσεις θύμα εκβιασμού από ιούς και χάκερς. Τα backups αποτελούν αξιόλογη λύση στην περίπτωση που πέσεις θύμα κυβερνοεπίθεσης και μόλυνσης από malware. Προτείνουμε τη χρήση του Data Recovery Pro για την επαναφορά συστήματος.

Σχετικά με συντάκτη
Julie Splinters
Julie Splinters - Ειδικός στην αφαίρεση malware

Εάν ο δωρεάν οδηγός αφαίρεσης σας φάνηκε χρήσιμος και μείνατε ευχαριστημένοι από τις υπηρεσίες μας, τότε θα εκτιμούσαμε αν μας βοηθούσατε οικονομικά μέσω δωρεάς σας για να συνεχίσουμε το έργο μας. Ακόμα και το μικρότερο ποσόν θα εκτιμηθεί!

Επικοινώνησε με Julie Splinters
Σχετικά με την εταιρεία Esolutions

Οδηγίες αφαίρεσης σε άλλες γλώσσες