Βαθμός σοβαρότητας:  
  (10/100)

Αφαίρεση διαφημίσεων Safe Browsing (Εγχειριδίου Οδηγιών Αφαίρεσης) - Ιαν 2021 ενημέρωση

Είναι ασφαλής η χρήση του πρόσθετου Safe Browsing?

Εκ πρώτης όψεως μπορεί να πιστέψετε ότι ο ιός Safe Browsing virus είναι ένα χρήσιμο πρόσθετο το οποίο μπορεί να σας προστατέψει κατά τη διάρκεια των διαδικτυακών σας αναζητήσεων. Μάλιστα, ο συγκεκριμένος ιός είναι πανομοιότυπος με Browsing Secure και Browser Utility

Οφείλουμε λοιπόν να σας προειδοποιήσουμε, καθώς, κατόπιν ερευνών και δοκιμών, οι ειδικοί σε θέματα διαδικτυακής ασφάλειας συστημάτων διαπίστωσαν ότι το συγκεκριμένο πρόγραμμα καμία απολύτως σχέση δεν έχει με την λέξη “ασφάλεια” ή “ασφαλές”! Αντιθέτως, συνιστούν στους χρήστες, στην περίπτωση που διαπιστώσουν ότι ο συγκεκριμένος ιός έχει ‘τρυπώσει’ στο σύστημα του υπολογιστή τους, να προβούν άμεσα σε γενική σάρωση συστήματος χρησιμοποιώντας κάποιο πλήρως ενημερωμένο κι αξιόπιστο antivirus, και κατόπιν σε ολοκληρωτική αφαίρεση!

Πρόκειται για ένα PUP (potentially unwanted program, δλδ. δυνητικά ανεπιθύμητο πρόγραμμα) το οποίο μόλις διεισδύσει στο σύστημα-στόχο, εγκαθιστά κρυφά κι αυθαίρετα λογισμικό εντοπισμού / παρακολούθησης (βλ. tracking software, cookies). Με αυτό το τρόπο, καταφέρνει να υποκλέπτει-καταγράφει-προωθεί σε τρίτους έναντι αδράς αμοιβής, πληροφορίες που σχετίζονται με τις διαδικτυακές δραστηριότητες και προτιμήσεις του χρήστη-θύματος.

Ωστόσο, αυτό δεν είναι το μόνο σοβαρά αρνητικό στοιχείο του συγκεκριμένου PUP. Αξίζει να σημειωθεί ότι οι διαφημίσεις Safe Browsing εμπεριέχουν ύποπτους επιχορηγούμενους συνδέσμους ανακατεύθυνσης προς άγνωστους κι αμφιβόλου αξιοπιστίας / ασφάλειας επιχορηγούμενους ιστότοπους συνεργαζόμενων τρίτων (βλ. affiliate websites, affiliate marketing).

Το δελεαστικό περιεχόμενο που χαρακτηρίζει τις διαφημίσεις Safe Browsing είναι παραπλανητικό και σκοπό έχει να δελεάσει τον χρήστη-θύμα να κλικάρει τη διαφήμιση. Αξίζει να σημειωθεί ότι στην Άδεια Χρήσης Τελικού Χρήστη (βλ. EULA, End User’s License Agreement) αναφέρεται ότι: “Σας πληροφορούμε ότι οι Προσφορές που παρέχονται μέσω της Υπηρεσίας μπορεί να εμπεριέχουν Περιεχόμενο Τρίτων, επομένως, η Safe Browsing 1 Ltd. δε μπορεί να εγγυηθεί ότι είναι ακριβείς, σχετικές με το περιεχόμενο ή ότι είναι όντως οι χαμηλότερες τιμές παγκοσμίως.”

Επίσης, καλό είναι να γνωρίζετε ότι οι δημιουργοί αυτού του adware δε μπορούν να εγγυηθούν ότι το περιεχόμενο τρίτων που εμφανίζεται μέσω της υπηρεσίας τους είναι ασφαλές.

Οι adware διαφημίσεις Safe Browsing εμφανίζονται κυρίως ως κουτάκια προσφορών, banners, αναδυόμενες διαφημίσεις, σύνδεσμοι ανακατεύθυνσης, κτλ. Οι εμφανίσεις αυτών των διαφημίσεων συντελούν σε σημαντικές επιβραδύνσεις τόσο στις ταχύτητες συστήματος όσο και στις ταχύτητες των web browsers. Είναι πολύ εκνευριστικές και το πρόγραμμα που τις εμφανίζει χαρακτηρίζεται ως adware και ως PUP!

Οι επιχορηγούμενες διαφημίσεις Safe Browsing είναι άρτια στοχευμένες. Κι αν απορείτε πως καταφέρνουν και είναι τόσο δελεαστικές και τόσο μέσα στις προτιμήσεις σας, θα σας λύσουμε αμέσως την απορία. Όπως αναφέραμε νωρίτερα, μόλις το συγκεκριμένο PUP διεισδύσει στο σύστημα-στόχο, εγκαθιστά κρυφά κι αυθαίρετα λογισμικό εντοπισμού / παρακολούθησης (βλ. tracking software, cookies). Με αυτό το τρόπο, καταφέρνει να υποκλέπτει-καταγράφει-προωθεί σε τρίτους έναντι αδράς αμοιβής, πληροφορίες που σχετίζονται με τις διαδικτυακές δραστηριότητες / προτιμήσεις του χρήστη-θύματος, όπως πχ. ποιους ιστότοπους – κάθε πότε – για πόσο επισκέπτεται, ποιες διαφημίσεις κλικάρει, ποια κριτήρια εισάγει για τις διαδικτυακές του αναζητήσεις / πλοηγήσεις, κτλ. Βάσει αυτών των πληροφοριών δημιουργείται το μοναδικό διαδικτυακό προφίλ του κάθε χρήστη ξεχωριστά κι έτσι αρχίζουν να εμφανίζονται άρτια στοχευμένες διαφημίσεις.

Εκτός του ότι όλο αυτό γίνεται αυθαίρετα, μπορεί να γίνει και δυνητικά επικίνδυνο, καθώς οι πληροφορίες αυτές έχουν ως αποδέκτες άγνωστους τρίτους. Μέσα σε αυτούς μπορεί να συγκαταλέγονται και κυβερνο-εγκληματίες, όπως πχ. scammers και hackers, οι οποίοι μπορεί να αποκτήσουν απομακρυσμένη πρόσβαση όχι μόνο σε γενικής φύσεως δεδομένα που σας αφορούν, αλλά ακόμα και σε πιο ευαίσθητα προσωπικά δεδομένα!

Για αυτό τον λόγο, στην περίπτωση που δείτε ότι ο ιός Safe Browsing έχει καταφέρει να ‘τρυπώσει’ και να εγκατασταθεί στο σύστημα του υπολογιστή σας, σας συνιστούμε να προβείτε άμεσα σε ολοκληρωτική αφαίρεσή του! Για να έχετε το κεφάλι σας ήσυχο ότι θα απαλλαγείτε ολοκληρωτικά από αυτό το ύπουλο adware, σας προτείνουμε να χρησιμοποιήσετε ένα πλήρως ενημερωμένο κι αξιόπιστο anti-spyware, όπως πχ. το εξαίρετο και πολυδοκιμασμένο SpyHunter 5.

The picture showing Safe Bro

Πώς μπορεί να διεισδύσει στο σύστημα του υπολογιστή μου το συγκεκριμένο adware?

Όπως συμβαίνει με όλα τα adwares, έτσι και στην περίπτωση των διαφημίσεων Safe Browsing, το adware που τις εμφανίζει μπορεί να διεισδύσει στον υπολογιστή σας χωρίς τη συνειδητή επίγνωση κι έγκρισή σας. Ο κυριότερος τρόπος διαδικτυακής εξάπλωσης των PUPs είναι η μέθοδος bundling. Συγκεκριμένα, τα PUPs τείνουν να εμπεριέχονται σε συνοδευτικά πακέτα λήψης διαφόρων δωρεάν/δοκιμαστικών εφαρμογών. Έτσι, αν κατεβάζοντας μια τέτοια εφαρμογή δεν είστε πολύ προσεκτικοί καθόλη τη διάρκεια λήψης / εγκατάστασης, τότε θα κατέβει παράλληλα με την εφαρμογή και ό,τι εμπεριέχεται στο συνοδευτικό πακέτο λήψης (εάν έχει).

Για να αποφύγετε αυτού του είδους τις παράλληλες και σαφώς ανεπιθύμητες διεισδύσεις, σας συμβουλεύουμε να είστε πολύ επιλεκτικοί με τις δωρεάν / δοκιμαστικές εφαρμογές που κατεβάζετε, και φυσικά πολύ προσεκτικοί καθόλη τη διάρκεια λήψης / εγκατάστασης της εκάστοτε εφαρμογής.

Επίσης, σας συμβουλεύουμε να επιλέγετε πάντα Για Προχωρημένους (Advanced) ή Προσαρμοσμένη (Custom) μορφή εγκατάστασης. Με αυτό το τρόπο, θα έχετε μια σαφώς πιο ολοκληρωμένη εικόνα και καλύτερο έλεγχο σχετικά με το τι πραγματικά κατεβαίνει στον υπολογιστή σας, πέραν της εφαρμογής που επιθυμείτε συνειδητά να κατεβάσετε κάθε φορά. Έτσι, θα μπορείτε να εντοπίζετε και να ξετικάρετε τυχόν προτικαρισμένα κουτάκια εμφανιστούν κατά την λήψη και τα οποία θα αναφέρονται αυθαίρετα σε έγκρισή σας για την παράλληλη εγκατάσταση επιπρόσθετων/προαιρετικών/προτεινόμενων λήψεων, κυρίως ύποπτων κι ανεπιθύμητων προγραμμάτων, όπως πχ. το adware που εμφανίζει τις διαφημίσεις Safe Browsing.

Είναι πολύ σημαντικό να γνωρίζετε ότι τα PUPs, όπως πχ. τα adwares και τα browser hijackers, όχι μόνο δημιουργούν εκνευριστικές καταστάσεις, εμφανίζουν μεγάλο όγκο διαφημίσεων, και επιβραδύνουν σημαντικά τη ταχύτητα του συστήματος και του web browser, αλλά παράλληλα είναι δυνητικά επικίνδυνα, γιατί μέσω των ύποπτων συνδέσμων ανακατεύθυνσης που εμφανίζουν είναι πολύ πιθανό να ανακατευθυνθείτε σε άγνωστους κι αμφιβόλου αξιοπιστίας / ασφάλειας επιχορηγούμενους ιστότοπους συνεργαζόμενων τρίτων (βλ. affiliate websites). Μέσω αυτών των ιστότοπων, μπορεί να κατεβάσετε άθελα κι άλλα PUPs ή ακόμα και επικίνδυνους ιούς!

Για αυτό μεγάλη προσοχή όταν κατεβάζετε download managers ή installers, όπως πχ. Softonic, CNET, InstallRex. Αυτού του είδους οι δωρεάν / δοκιμαστικές εφαρμογές έχουν σχεδόν πάντα συνοδευτικά πακέτα λήψης όπου κρύβονται PUPs! Σας συμβουλεύουμε να κατεβάζετε πάντα εφαρμογές από τις επίσημες ιστοσελίδες τους και όχι από ιστότοπους λήψεων τρίτων!

Αν τώρα άρχισαν ήδη να σας εμφανίζονται διαφημίσεις Safe Browsing, αυτή είναι μια ξεκάθαρη ένδειξη ότι έχει διεισδύσει στον υπολογιστή σας το σχετικό adware. Σε αυτή την περίπτωση σας συμβουλεύουμε να προβείτε άμεσα σε ολοκληρωτική αφαίρεση του Safe Browsing.

Πώς μπορώ να αφαιρέσω τον ιό Safe Browsing?

Αν και σε γενικές γραμμές η αφαίρεση αυτού του adware δεν είναι δύσκολη, ωστόσο οφείλουμε να σας συμβουλέψουμε να τσεκάρετε τα επίπεδα ασφάλειας του συστήματος του υπολογιστή σας και να προβείτε σε γενική σάρωση συστήματος χρησιμοποιώντας ένα πλήρως ενημερωμένο κι αξιόπιστο anti-spyware, σαν αυτά που σας προτείνουμε παρακάτω.

Με τη σάρωση του συστήματος θα μπορέσετε να αφαιρέσετε ολοκληρωτικά όχι μόνο τον ιό Safe Browsing, αλλά και όλα τα σχετικά/βοηθητικά αρχεία του που θα βρίσκονται αποθηκευμένα διάσπαρτα σε διάφορα μέρη του συστήματος (Safe Browsing-nova.exe, Safe Browsing-bg.exe, Safe Browsing.exe, Safe Browsing-bho64.dll, κτλ). Επιπρόσθετα, το anti-spyware θα διασφαλίσει ότι το σύστημα του υπολογιστή σας είναι καθαρό από οποιαδήποτε άλλη κυβερνο-απειλή τυχόν κατάφερε να ‘τρυπώσει’ κρυφά στο σύστημα!  

Αν από την άλλη δεν επιθυμείτε να εγκαταστήσετε κάποιο λογισμικό ασφάλειας και θέλετε να προσπαθήσετε να αφαιρέσετε χειροκίνητα τον ιό, τότε μπορείτε να ακολουθήσετε προσεκτικά τις οδηγίες χειροκίνητης αφαίρεσης που ετοίμασε η ομάδα των ειδικών μας.

Μπορείς να αφαιρέσεις τη ζημιά που έκανε ο ιός με τη βοήθεια του ReimageIntego. Τα SpyHunter 5Combo Cleaner και Malwarebytes συνιστώνται για τον εντοπισμό δυνητικά ανεπιθύμητων προγραμμάτων και ιών συμπ. όλων των αρχείων και καταχωρήσεων μητρώου που σχετίζονται με αυτά. 

Προσφορά
Κάντε το τώρα
Λήψη
Reimage Εγγύηση
Ικανοποίησης
Λήψη
Intego Εγγύηση
Ικανοποίησης
Συμβατό με Microsoft Windows Supported versions Συμβατό με OS X Supported versions
Τι γίνεται σε περίπτωση αποτυχίας?
Εάν δεν κατάφερες να αφαιρέσεις τη ζημιά που προκάλεσε ο ιός χρησιμοποιώντας το  Reimage Intego, κάνε ερώτηση στην ομάδα υποστήριξης παρέχοντας όσο το δυνατόν περισσότερες πληροφορίες και λεπτομέρειες. 
Το  Reimage Intego έχει δωρεάν scanner περιορισμένων δυνατοτήτων. Το scanner του Reimage Intego είναι σαφώς καλύτερο και με περισσότερες δυνατότητες όταν αποκτήσεις επί πληρωμή την πλήρη έκδοση. Όταν ο δωρεάν scanner εντοπίσει θέματα, μπορείς να τα επιδιορθώσεις με δωρεάν χειροκίνητη επιδιόρθωση ή να τα επιδιορθώσεις αυτόματα, σίγουρα, και γρήγορα, αγοράζοντας την πλήρη έκδοση.
Εναλλακτικά Προγράμματα
Το κάθε λογισμικό έχει διαφορετικούς σκοπούς και διαφορετικές δυνατότητες. Έτσι, εάν δεν κατάφερες να διορθώσεις τα αλλοιωμένα αρχεία με το Reimage, τότε συνιστούμε να δοκιμάσεις το SpyHunter 5.
Εναλλακτικά Προγράμματα
Το κάθε λογισμικό έχει διαφορετικούς σκοπούς και διαφορετικές δυνατότητες. Έτσι, εάν δεν κατάφερες να διορθώσεις τα αλλοιωμένα αρχεία με το Intego, τότε συνιστούμε να δοκιμάσεις το Combo Cleaner.

Οδηγός Χειροκίνητης Αφαίρεσης των διαφημίσεων Safe Browsing:

Αφαίρεση Safe Browsing από συστήματα Windows

Για να αφαιρέσετε τον ιό Safe Browsing από τα Windows, θα πρέπει να ανοίξετε το Task Manager, να εντοπίσετε τη συγκεκριμένη καταχώρηση, και να την απεγκαταστήσετε. Ωστόσο, οφείλουμε να σας προειδοποιήσουμε ότι το συγκεκριμένο adware μόλις διεισδύσει στο σύστημα-στόχο, εγκαθιστά κρυφά κι αυθαίρετα διάφορα βοηθητικά αρχεία τα οποία θα βρίσκονται αποθηκευμένα διάσπαρτα στο σύστημα του υπολογιστή σας. Και αυτά τα σχετικά/βοηθητικά αρχεία θα πρέπει να εντοπιστούν και να αφαιρεθούν ολοκληρωτικά! Διαφορετικά, είναι μόνο ζήτημα χρόνου έως ότου ξανα-εμφανιστεί ο συγκεκριμένος ιός στον υπολογιστή σας! Καταχωρήσεις που σχετίζονται με τον ιό είναι: Browsing Secure, Browser Utility, κτλ.

 1. Κάντε κλικ στο κουμπί Start Control Panel Programs and Features (αν είστε Windows XP χρήστης, κάντε κλικ στο κουμπί Add/Remove Programs). Κάντε κλικ στο κουμπί 'Start -> Control Panel -> Programs and Features' (αν είστε 'Windows XP' χρήστης, κάντε κλικ στο κουμπί 'Add/Remove Programs').
 2. Αν είστε Windows 10 / Windows 8 χρήστης, κάντε δεξί κλικ στη κάτω αριστερή γωνία της οθόνης. Μόλις εμφανιστεί το Quick Access Menu, επιλέξτε Control Panel και Uninstall a Program. Αν είστε 'Windows 10 / Windows 8' χρήστης, κάντε δεξί κλικ στη κάτω αριστερή γωνία της οθόνης. Μόλις εμφανιστεί το 'Quick Access Menu', επιλέξτε 'Control Panel' και 'Uninstall a Program'.
 3. Απεγκαταστήστε το Safe Browsing και σχετικά προγράμματα
  Εδώ, βρείτε το Safe Browsing ή άλλες πρόσφατα εγκατεστημένες/ύποπτες εφαρμογές.
 4. Καταργήστε τις και κάντε κλικ στο κουμπί OK για να αποθηκευτούν οι αλλαγές. Κάντε δεξί κλικ σε κάθε ύποπτη εγγραφή και επιλέξτε 'Uninstall'

Αφαίρεση Safe Browsing από σύστημα Mac OS X

Για να αφαιρέσετε ολοκληρωτικά το Safe Browsing από το Mac OS X, θα πρέπει να εντοπίσετε και να αφαιρέσετε επίσης, Browsing Secure, Browser Utility, κ.α. παρόμοιες καταχωρήσεις. Αν δεν αφαιρέσετε όλα τα σχετικά / βοηθητικά αρχεία που σχετίζονται με το adware, αυτό θα ξαναεμφανιστεί στον υπολογιστή σας, συνήθως μετά την πρώτη επανεκκίνηση.

 1. Αν χρησιμοποιείτε το OS X, κάντε κλικ στο κουμπί Go στη πάνω αριστερή γωνία της οθόνης και επιλέξτε Applications. Κάντε κλικ στο 'Go' και επιλέξτε 'Applications'
 2. Περιμένετε μέχρι να δείτε το φάκελο Applications και βρείτε το Safe Browsing ή άλλα ύποπτα προγράμματα σε αυτόν. Τώρα, κάντε δεξί κλικ σε όλες αυτές τις εγγραφές και επιλέξτε Move to Trash. Κάντε κλικ σε όλες τις κακόβουλες εγγραφές και επιλέξτε 'Move to Trash'

Αφαίρεση Safe Browsing από Internet Explorer (IE)

 1. Αφαιρέστε τα επικίνδυνα πρόσθετα
  Ανοίξτε το Internet Explorer, κάντε κλικ στο εικονίδιο των Εργαλείων (μενού IE) στη πάνω δεξιά γωνία του προγράμματος περιήγησης και επιλέξτε Manage Add-ons. Κάντε κλικ στο εικονίδιο του μενού και επιλέξτε 'Manage add-ons'
 2. Θα δείτε το παράθυρο Manage Add-ons. Εδώ, βρείτε το Safe Browsing και άλλες ύποπτες προσθήκες. Απενεργοποιήστε αυτές τις εγγραφές κάνοντας κλικ στο Disable: Κάντε δεξί κλικ σε σε κάθε κακόβουλη εγγραφή και επιλέξτε 'Disable'
 3. Αλλάξτε την αρχική σας σελίδα αν τροποποιήθηκε από αυτόν τον ιό:
  Κάντε κλικ στο εικονίδιο των Εργαλείων (μενού) στη πάνω δεξιά γωνία του προγράμματος περιήγησης και επιλέξτε Internet Options. Μείνετε στη καρτέλα General.
 4. Εδώ, αφαιρέστε τις κακόβουλες URL και εισάγετε την ιστοσελίδα της αρεσκείας σας. Κάντε κλικ στο Apply για να αποθηκευτούν οι αλλαγές. Διαγράψτε τις κακόβουλες URL, εισάγετε την ιστοσελίδα της αρεσκείας σας και κάντε κλικ στο 'Apply' για να αποθηκευτούν οι αλλαγές
 5. Επαναφέρετε το Internet Explorer
  Κάντε κλικ στο εικονίδιο των Εργαλείων (μενού) ξανά και επιλέξτε Internet options. Πηγαίνετε στη καρτέλα Advanced.
 6. Εδώ, επιλέξτε Reset.
 7. Σε αυτό το παράθυρο, ελέξτε το Delete personal settings και επιλέξτε Reset ξανά για να ολοκληρώσετε την αφαίρεση του Safe Browsing. Πηγαίνετε στη καρτέλα 'Advanced' και κάντε κλικ στο κουμπί 'Reset'. Τώρα επιλέξτε το 'Delete personal settings' και κάντε ξανά κλικ στο κουμπί 'Reset'

Αφαίρεση Safe Browsing από Mozilla Firefox (FF)

 1. Αφαιρέστε επικίνδυνες επεκτάσεις
  Ανοίξτε το Mozilla Firefox, κάντε κλικ στο εικονίδιο του μενού (πάνω δεξιά γωνία) και επιλέξτεAdd-ons Extensions. Κάντε κλικ στο εικονίδιο του μενού και επιλέξτε 'Add-ons'
 2. Εδώ, επιλέξτε το Safe Browsing και άλλες αμφισβητήσιμες προσθήκες. Κάντε κλικ στο Remove για να διαγράψετε αυτές τις εγγραφές. Επιλέξτε το 'Extensions' και βρείτε κακόβουλες εγγραφές. Κάντε κλικ στο 'Remove' για να απαλλαγείτε από αυτές
 3. Επαναφέρετε το Mozilla Firefox
  Κάντε κλικ στο μενού Firefox στη πάνω αριστερή γωνία και κάντε κλικ στο ερωτηματικό. Εδώ, επιλέξτε Troubleshooting Information. Κάντε κλικ στο εικονίδιο του μενού και μετά στο '?'. Επιλέξτε 'Troubleshooting Information'
 4. Τώρα θα δείτε το μήνυμα Reset Firefox to its default state με το κουμπί Reset Firefox. Κάντε κλικ σε αυτό το κουμπί μερικές φορές και ολοκληρώστε την αφαίρεση του Safe Browsing . Κάντε κλικ μερικές φορές στο κουμπί 'Reset Firefox'

Αφαίρεση Safe Browsing από Google Chrome

 1. Διαγράψτε τις κακόβουλες προσθήκες
  Ανοίξτε το Google Chrome, κάντε κλικ στο εικονίδιο του μενού (πάνω δεξιά γωνία) και επιλέξτεTools Extensions. Κάντε κλικ στο εικονίδιο του μενού. Επιλέξτε 'Tools' και 'Extensions'
 2. Εδώ, επιλέξτε το Safe Browsing και άλλες κακόβουλες προσθήκες και επιλέξτε το εικονίδιο του κάδου για να διαγράψετε αυτές τις εγγραφές. Βρείτε κακόβουλες εγγραφές και διαγράψτε τις κάνοντας κλικ στο εικονίδιοι του Κάδου
 3. Κάντε κλικ στο εικονίδιο του μενού ξανά και επιλέξτε το Settings Manage Search engines που βρίσκεται στην ενότητα Search. Στο σημείο 'Settings', επιλέξτε 'Manage search engines...'
 4. Στο σημείο Search Engines..., αφαιρέστε τις κακόβουλες σελίδες αναζήτησης. Προτείνουμε να αφαήσετε την ιστοσελίδα της Google ή μια της αρεσκείας σας. Κάντε κλικ στο 'X' για να αφαιρέσετε τις κακόβουλες URLs
 5. Επαναφέρετε το Google Chrome
  Κάντε κλικ στο εικονίδιο του μενού στη πάνω δεξιά γωνία του Google Chrome και επιλέξτε Settings.
 6. Μετακινηθείτε προς το τέλος της σελίδας και κάντε κλικ στο Reset browser settings. Στο σημείο 'Settings', μετακινηθείτε προς τα κάτω και κάντε κλικ στο κουμπί 'Reset browser settings'
 7. Κάντε κλικ στο Reset για να επιβεβαιώσετε και να ολοκληρώσετε την αφαίρεση του Safe Browsing. Κάντε κλικ στο κουμπί 'Reset' για να ολοκληρώσε τε την αφαίρεση σας

Αφαίρεση Safe Browsing από Safari

 1. Αφαιρέστε επικίνδυνες επεκτάσεις
  Ανοίξτε το πρόγραμμα περιήγησης Safari και κάντε κλικ στο Safari στο μενού, στο πάνω αριστερό μέρος της οθόνης. Μετά, επιλέξτε Preferences. Κάντε κλικ στο 'Safari' και επιλέξτε 'Preferences'
 2. Εδώ, επιλέξτε Extensions και βρείτε το Safe Browsing ή άλλες ύποπτες εγγραφές. Κάντε κλικ στο κουμπί Uninstall για να απαλλαγείτε από αυτές. Πηγαίνετε 'Extensions' και απεγκαταστήστε τα κακόβουλα πρόσθετα
 3. Επαναφέρετε το Safari
  Ανοίξτε το πρόγραμμα περιήγησης Safari και κάντε κλικ στο Safari στο μενού, στη πάνω αριστερή γωνία της οθόνης. Εδώ, επιλέξτε Reset Safari.... Κάντε κλικ στο 'Safari' και επιλέξτε 'Reset Safari...'
 4. Τώρα, θα δείτε ένα παράθυρο με αναλυτικές επιλογές επαναφοράς. Όλες αυτές οι επιλογές είναι συνήθως επιλεγμένες, αλλά μπορείτε να επιλέξετε ποιές θέλετε να επαναφέρετε. Κάντε κλικ στο κουμπί Reset για να ολοκληρώσετε τη διαδικασία αφαίρεσης του Safe Browsing. Διαλέξτε όλες τις επιλογές και κάντε κλικ στο κουμπί 'Reset'

Μην αφήσεις την Κυβέρνηση να σε παρακολουθεί

Έχουν αναφερθεί πολλά περιστατικά με τις Κυβερνήσεις ανά τον κόσμο να υποκλέπτουν προσωπικά δεδομένα και να παρακολουθούν τη διαδικτυακή δραστηριότητα και τις διαδικτυακές προτιμήσεις των πολιτών. Καλό θα ήταν λοιπόν να λάβεις πολύ σοβαρά υπόψιν τη συγκεκριμένη κατάσταση και να ενημερωθείς για τις σκοτεινές και αθέμιτες πρακτικές συλλογής πληροφοριών. Σε συμβουλεύουμε να αποφεύγεις ύποπτες, παρασκηνιακές, σκοτεινές, αθέμιτες πρακτικές κατασκοπείας που προέρχονται από την Κυβέρνηση και διάφορους κυβερνητικούς οργανισμούς. Ο καλύτερος τρόπος για να τα καταφέρεις είναι να σερφάρεις τελείως incognito, δλδ. τελείως ανώνυμα στο διαδίκτυο. 

Μπορείς να επιλέξεις διαφορετική τοποθεσία κάθε φορά που είναι να συνδεθείς online και να αποκτήσεις διαδικτυακή πρόσβαση σε οποιοδήποτε περιεχόμενο επιθυμείς, χωρίς κανέναν απολύτως περιορισμό πρόσβασης. Πλέον, θα μπορείς να απολαμβάνεις χωρίς κανένα απολύτως πρόβλημα ή έγνοια, καθώς και χωρίς κανένα άγχος μήπως χακαριστείς, χρησιμοποιώντας Private Internet Access VPN υπηρεσίες.

Έτσι, θα μπορείς να ελέγχεις τις πληροφορίες που μπορούν να γίνουν προσβάσιμες από την Κυβέρνηση και τους κρατικούς οργανισμούς, καθώς και από άλλους ανεπιθύμητους τρίτους, σερφάροντας ανενόχλητα στο διαδίκτυο χωρίς τον φόβο ότι μπορεί να σε κατασκοπεύουν. Ακόμα και αν η διαδικτυακή δραστηριότητά σου είναι καθόλα νόμιμη ή ακόμα κι αν εμπιστεύεσαι πλήρως τις διαδικτυακές υπηρεσίες, πλατφόρμες που επιλέγεις, καλό θα ήταν να προστατεύεις το ιδιωτικό σου απόρρητο και να προτιμάς να χρησιμοποιείς VPN υπηρεσίες.

Backup αρχεία για μελλοντική χρήση, στην περίπτωση malware επίθεσης

Οι χρήστες υπολογιστών μπορεί να υποστούν διαφόρων ειδών απώλειες λόγω κυβερνομολύνσεων ή λόγω λαθών στα οποία μπορεί να υποπέσουν. Τα προβλήματα λογισμικού που μπορεί να δημιουργήσει μια επίθεση από malware ή η απευθείας απώλεια δεδομένων λόγω κρυπτογράφησης, μπορεί να δημιουργήσουν προβλήματα στη λειτουργία της συσκευής ή μόνιμη βλάβη. Εάν διατηρείς σωστά και ενημερωμένα backups, μπορείς εύκολα να ανακτήσεις τα δεδομένα σου και να επιστρέψεις γρήγορα και πάλι στην κανονικότητα.

Είναι πολύ σημαντικό να δημιουργείς τακτικά ενημερωμένα backups μετά από οποιαδήποτε αλλαγή στη συσκευή, έτσι ώστε να επιστρέψεις στο σημείο πριν την επίθεση malware, καθώς ένα malware μπορεί να προχωρήσει σε αυθαίρετες αλλαγές ή να δημιουργήσει σημαντικά προβλήματα στη συσκευή, όπως πχ. απώλεια δεδομένων ή δυσλειτουργία και κατακόρυφη πτώση των επιδόσεων. 

Έχοντας κάνει backup την πιο πρόσφατη έκδοση κάθε σημαντικού εγγράφου, μπορείς να αποφύγεις εκνευρισμό, άγχος, προβλήματα λειτουργίας, ή ακόμα και να αποφύγεις να πέσεις θύμα εκβιασμού από ιούς και χάκερς. Τα backups αποτελούν αξιόλογη λύση στην περίπτωση που πέσεις θύμα κυβερνοεπίθεσης και μόλυνσης από malware. Προτείνουμε τη χρήση του Data Recovery Pro για την επαναφορά συστήματος.

Σχετικά με συντάκτη
Ugnius Kiguolis
Ugnius Kiguolis - The mastermind

Εάν ο δωρεάν οδηγός αφαίρεσης σας φάνηκε χρήσιμος και μείνατε ευχαριστημένοι από τις υπηρεσίες μας, τότε θα εκτιμούσαμε αν μας βοηθούσατε οικονομικά μέσω δωρεάς σας για να συνεχίσουμε το έργο μας. Ακόμα και το μικρότερο ποσόν θα εκτιμηθεί!

Επικοινώνησε με Ugnius Kiguolis
Σχετικά με την εταιρεία Esolutions

Πηγή: https://www.2-spyware.com/remove-safe-browsing-ads.html
Οδηγίες αφαίρεσης σε άλλες γλώσσες

Η γνώμη σας σχετικά με Safe Browsing ads