Βαθμός σοβαρότητας:  
  (10/100)

Αφαίρεση διαφημίσεων “Promoted Content by mgid” (Εγχειρίδιο Οδηγιών Εύκολης Αφαίρεσης) - ενημερώθηκε Μαρ 2021

Οι αναδυόμενες διαφημίσεις (pop-ups) από Mgid μπορεί να σχετίζονται με την εμφάνιση “after-effects” στον υπολογιστή

“Promoted Content by mgid” ads

Οι διαφημίσεις από Mgid προσπαθούν να γίνουν αρεστές προωθώντας ενδιαδέροντα άρθρα, ωστόσο, παραμένουν εκνευριστικές αναδυόμενες διαφημίσεις που χειροτερεύουν κατά πολύ τη διαδικτυακή εμπειρία χρήστη λόγω των πολύ συχνών εμφανίσεών τους. Μάλιστα, το τελευταίο διάστημα ολοένα και αυξάνεται ο αριθμός των χρηστών που χαρακτηρίζουν το πρόγραμμα που τις εμφανίζει, ως PUP (potentially unwanted program, δλδ. δυνητικά ανεπιθύμητο πρόγραμμα), και συγκεκριμένα ως adware το οποίο στοχεύει συστήματα Windows και Mac.

Το Mgid αυτό καθαυτό δεν είναι επικίνδυνο. Απλά, αποθηκεύει κρυφά στο σύστημα-στόχο, συγκεκριμένα στο web browser (διαδικτυακό περιηγητή), τα scripts του τα οποία τρέχουν τις επιχορηγούμενες διαφημιστικές καμπάνιες του κάθε φορά που ο χρήστης συνδέεται στο διαδίκτυο και αρχίζει τις διαδικτυακές περιηγήσεις του. Ωστόσο, φαίνεται ότι το παρακάνει, καθώς ολοένα και πληθαίνει ο αριθμός των χρηστών που αναφέρουν ότι οι διαφημίσεις από mgid εμφανίζονται πολύ συχνά και σε πολύ μεγάλο όγκο, γεγονός που τις καθιστάει τουλάχιστον εκνευριστικές. . Αν λοιπόν βρεθείς κι εσύ σε αυτή τη δυσάρεστη θέση, δλδ. οι διαφημίσεις αυτές να διακόπτουν κάθε λίγο και λιγάκι τις διαδικτυακές σου περιηγήσεις και αναζητήσεις, τότε σε συμβουλεύουμε να προβείς σε σάρωση συστήματος ώστε να εντοπίσεις το adware που τις εμφανίζει.

Συνήθως, το adware έχει τη μορφή πρόσθετου (add-on) ή browser επέκτασης (extension). Η παρουσία του adware στο σύστημα ενός υπολογιστή συνήθως συνοδεύεται από σημαντικές επιβραδύνσεις στις ταχύτητες του συστήματος και των διαδικτυακών περιηγήσεων, η αργή φόρτωση σελίδων, οι εμφανίσεις αναδυόμενων διαφημίσεων, η δυσλειτουργία διάφορων εγκαταστημένων apps, κλπ.Απεικόνιση των διαφημίσεων "Promoted Content by mgid"

Ο λόγος που εμφανίζονται οι διαφημίσεις Mgid είναι πολύ απλός. Με κάθε κλικ του εκάστοτε χρήστη, βλ. μέθοδος pay-per-click, οι δημιουργοί του προγράμματος κερδίζουν χρήματα. Δυστυχώς, για να μεγιστοποιήσουν ακόμα περισσότερο τις όποιες πιθανότητες μεγιστοποίησης κέρδους, πολλές φορές το πρόγραμμα προωθεί κι εμφανίζει παραπλανητικές διαφημίσεις που μπορούν να οδηγήσουν σε ανακατευθύνσεις προς άγνωστους και αμφιβόλου αξιοπιστίας / ασφάλειας ιστότοπους συνεργαζόμενων τρίτων (βλ. affiliate marketing, affiliate websites) που πολλές φορές μπορεί να είναι ακόμα και κακόβουλοι. Επειδή πολλοί χρήστες την 'πάτησαν' έτσι, πιστεύουν ότι το Mgid είναι ιός. Σε κάθε περίπτωση, εάν διαπιστώσεις ότι ο ιός Mgid virus διείσδυσε στο σύστημα του υπολογιστή σου, συμβουλεύουμε την άμεση και ολοκληρωτική αφαίρεσή του.

Ακόμα, θα πρέπει να τονιστεί ότι μόνο υποψίες δημιουργεί το γεγονός πως οι adware creators δεν λαμβάνουν καμιά ευθύνη για την εγκυρότητα, την αξιοπιστία, και την ασφάλεια του διαφημιστικού περιεχομένου που προωθούν διαδικτυακά. Επομένως, εάν θέλεις το σύστημα του υπολογιστή σου να παραμείνει virus-free, τότε η αφαίρεση του adware είναι μονόδρομος.

Γενικότερα, θέλει μεγάλη προσοχή τόσο με τις διαφημίσεις Mgid όσο και με τις αναδυόμενες διαφημίσεις στο σύνολό τους. Σε περίπτωση που αρχίσουν να εμφανίζονται αναδυόμενες διαφημίσεις στον υπολογιστή σου, προτείνουμε την άμεση σάρωση συστήματος με το εξαιρετικό και πολυδοκιμασμένο ReimageIntego ή κάποιο άλλο πλήρως ενημερωμένο κι αξιόπιστο λογισμικό ασφαλείας anti-malware, το οποίο και θα αναλάβει τον εντοπισμό και την ολοκληρωτική διαγραφή του Mgid. Ωστόσο, οφείλουμε να πούμε ότι τα πρόσθετα (add-ons) που σχετίζονται μαζί του, δεν θεωρούνται κακόβουλα.

Σημείωση! Το γεγονός ότι μπορεί να εμφανιστούν διαφημίσεις Mgid όταν επισκεφτείς κάποιους ιστότοπους, αυτό σε καμιά περίπτωση δε σημαίνει ότι είναι σίγουρο πως το σύστημα του υπολογιστή σου έχει μολυνθεί με το συγκεκριμένο adware. Ορισμένοι ιστότοποι χρησιμοποιούν αυτού του είδους τις υπηρεσίες για να προσελκύουν περισσότερους επισκέπτες.

“Promoted Content by mgid” adsΑν και, τεχνικά μιλώντας, το Mgid δεν είναι ιός, ωστόσο δημιουργεί αρκετά προβλήματα

Συμβουλές για αποφυγή μόλυνσης από adware

Τα προγράμματα τύπου adware μπορούν να κατέβουν σε έναν υπολογιστή από διαφόρων ειδών αναξιόπιστους ιστότοπους τρίτων, αλλά ακόμα και από αξιόπιστα sites, όπως πχ download.com, cnet.com, softonic.com, και soft32.com.

Όπως συμβαίνει με τα περισσότερα PUPs, έτσι και αυτό το adware καταφέρνει κι εξαπλώνεται διαδικτυακά όντας κρυμμένο σε συνοδευτικά πακέτα λήψης διαφόρων δωρεάν / δοκιμαστικών / shareware εφαρμογών τρίτων (βλ. μέθοδος bundling, bundles). Έτσι, αν δε δείχνεις την απαραίτητη προσοχή όταν κατεβάζεις μια τέτοια εφαρμογή από το διαδίκτυο, τότε θα εκθέσεις το σύστημα του υπολογιστή σου σε παράλληλες λήψεις των προγραμμάτων που μπορεί να εμπεριέχονται στο συνοδευτικό πακέτο λήψης της εκάστοτε τέτοιας εφαρμογής που επιθυμείς να κατεβάσεις.

Για να ελαχιστοποιήσεις τις πιθανότητες 'κρυφών' παράλληλων λήψεων PUPs, είναι πολύ σημαντικό να έχεις όλη σου την προσοχή στραμμένη στην φάση λήψης / εγκατάστασης της εκάστοτε εφαρμογής που κατεβάζεις. Μάλιστα, το προτιμότερο είναι, πριν κατεβάσεις μια εφαρμογή, να κάνεις μια καλή 'έρευνα' αγοράς ώστε να διαπιστώσεις κατά πόσο αυτή είναι ασφαλής, αξιόπιστη, και τι Πολιτική Απορρήτου ακολουθεί. Η προσοχή και η παρατηρητικότητα είναι ΑΚΡΩΣ απαραίτητα στοιχεία για την αποφυγή δυσάρεστων ή εκνευριστικών 'εκπλήξεων'.

Ακόμα, συνιστούμε πάντα την επιλογή είτε της Για Προχωρημένους (“Advanced”) ή Προσαρμοσμένης (“Custom”) μορφής εγκατάστασης. Με αυτό το τρόπο, θα έχεις μια σαφώς πιο ολοκληρωμένη εικόνα και καλύτερο έλεγχο σχετικά με το τι πραγματικά κατεβαίνει στο σύστημα του υπολογιστή σου, πέραν της εφαρμογής που σε ενδιαφέρει συνειδητά να κατεβάσεις. Έτσι, θα μπορείς να εντοπίζεις και να ξετικάρεις τυχόν προτικαρισμένα κουτάκια εμφανιστούν κατά την λήψη και τα οποία θα αναφέρονται αυθαίρετα σε έγκρισή σου για την παράλληλη εγκατάσταση επιπρόσθετων / προαιρετικών / προτεινόμενων λήψεων, κυρίως PUP προγραμμάτων υπό την μορφή γραμμής εργαλείων, πρόσθετων, browser επεκτάσεων. Φυσικά, η εγκατάσταση και χρήση ενός πλήρως ενημερωμένου και αξιόπιστου λογισμικό ασφαλείας τύπου antivirus ή anti-spyware ή anti-malware, είναι άκρως αναγκαία.

“Promoted Content by mgid” ads

Διαγραφή των MGID διαφημίσεων από τα αγαπημένα σου sites

Αν και, τεχνικά μιλώντας, το MGID δεν είναι ιός, οπότε δεν αποτελεί κακόβουλη απειλή για το σύστημα και τα προσωπικά σου δεδομένα, ωστόσο μπορεί να χειροτερέψει σημαντικά την εμπειρία διαδικτυακής χρήσης, ακόμα και να επηρεάσει αρνητικά τις ταχύτητες και τη σταθερότητα του συστήματος.

Η αφαίρεση του Mgid είναι σίγουρο πως θα έχει θετικό αντίκτυπο τόσο στις γενικότερες λειτουργίες του συστήματος όσο και την εμπειρία διαδικτυακών πλοηγήσεων. Η αφαίρεση του Mgid μπορεί να γίνει είτε αυτόματα, δλδ. με τη χρήση κάποιου λογισμικό ασφαλείας όπως πχ. antivirus ή χειροκίνητα (ακολουθώντας πολύ προσεκτικά και βήμα προς βήμα τον παρακάτω αναλυτικό οδηγό χειροκίνητης αφαίρεσης που ετοίμασε η ομάδα των ειδικών μας). Θα πρέπει να σημειωθεί πως το συγκεκριμένο PUP έχει μια ιδιαίτερη προτίμηση στους Φινλανδούς χρήστες .

Μπορείς να αφαιρέσεις τη ζημιά που έκανε ο ιός με τη βοήθεια του ReimageIntego. Τα SpyHunter 5Combo Cleaner και Malwarebytes συνιστώνται για τον εντοπισμό δυνητικά ανεπιθύμητων προγραμμάτων και ιών συμπ. όλων των αρχείων και καταχωρήσεων μητρώου που σχετίζονται με αυτά. 

Προσφορά
Κάντε το τώρα
Λήψη
Reimage Εγγύηση
Ικανοποίησης
Λήψη
Intego Εγγύηση
Ικανοποίησης
Συμβατό με Microsoft Windows Supported versions Συμβατό με OS X Supported versions
Τι γίνεται σε περίπτωση αποτυχίας?
Εάν δεν κατάφερες να αφαιρέσεις τη ζημιά που προκάλεσε ο ιός χρησιμοποιώντας το  Reimage Intego, κάνε ερώτηση στην ομάδα υποστήριξης παρέχοντας όσο το δυνατόν περισσότερες πληροφορίες και λεπτομέρειες. 
Το  Reimage Intego έχει δωρεάν scanner περιορισμένων δυνατοτήτων. Το scanner του Reimage Intego είναι σαφώς καλύτερο και με περισσότερες δυνατότητες όταν αποκτήσεις επί πληρωμή την πλήρη έκδοση. Όταν ο δωρεάν scanner εντοπίσει θέματα, μπορείς να τα επιδιορθώσεις με δωρεάν χειροκίνητη επιδιόρθωση ή να τα επιδιορθώσεις αυτόματα, σίγουρα, και γρήγορα, αγοράζοντας την πλήρη έκδοση.
Εναλλακτικά Προγράμματα
Το κάθε λογισμικό έχει διαφορετικούς σκοπούς και διαφορετικές δυνατότητες. Έτσι, εάν δεν κατάφερες να διορθώσεις τα αλλοιωμένα αρχεία με το Reimage, τότε συνιστούμε να δοκιμάσεις το SpyHunter 5.
Εναλλακτικά Προγράμματα
Το κάθε λογισμικό έχει διαφορετικούς σκοπούς και διαφορετικές δυνατότητες. Έτσι, εάν δεν κατάφερες να διορθώσεις τα αλλοιωμένα αρχεία με το Intego, τότε συνιστούμε να δοκιμάσεις το Combo Cleaner.

Οδηγός Χειροκίνητης Αφαίρεσης των διαφημίσεων “Promoted Content by mgid”:

Αφαίρεση “Promoted Content by mgid” από συστήματα Windows

Για την αφαίρεση των διαφημίσεων mgid από Windows OS, θα πρέπει να εντοπιστεί και να διαγραφτεί ολοκληρωτικά το PUP που τις εμφανίζει. Μπορεί να κρύβεται χρησιμοποιώντας διάφορα ονόματα, σε οποιοδήποτε σημείο του συστήματος. Οπότε, είναι πολύ σημαντικό να τσεκάρεις προσεκτικά την λίστα με όλα τα προγράμματα που κατέβηκαν ή προστέθηκαν πρόσφατα. Προτείνουμε την αφαίρεση των πρόσφατα ληφθέντων / εγκαταστημένων προγραμμάτων που φαίνονται άγνωστα, δεν προστέθηκαν από σένα, ή που θεωρείς αμφιβόλου αξιοπιστίας και ασφάλειας.

 1. Κάντε κλικ στο κουμπί Start Control Panel Programs and Features (αν είστε Windows XP χρήστης, κάντε κλικ στο κουμπί Add/Remove Programs). Κάντε κλικ στο κουμπί 'Start -> Control Panel -> Programs and Features' (αν είστε 'Windows XP' χρήστης, κάντε κλικ στο κουμπί 'Add/Remove Programs').
 2. Αν είστε Windows 10 / Windows 8 χρήστης, κάντε δεξί κλικ στη κάτω αριστερή γωνία της οθόνης. Μόλις εμφανιστεί το Quick Access Menu, επιλέξτε Control Panel και Uninstall a Program. Αν είστε 'Windows 10 / Windows 8' χρήστης, κάντε δεξί κλικ στη κάτω αριστερή γωνία της οθόνης. Μόλις εμφανιστεί το 'Quick Access Menu', επιλέξτε 'Control Panel' και 'Uninstall a Program'.
 3. Απεγκαταστήστε το “Promoted Content by mgid” και σχετικά προγράμματα
  Εδώ, βρείτε το “Promoted Content by mgid” ή άλλες πρόσφατα εγκατεστημένες/ύποπτες εφαρμογές.
 4. Καταργήστε τις και κάντε κλικ στο κουμπί OK για να αποθηκευτούν οι αλλαγές. Κάντε δεξί κλικ σε κάθε ύποπτη εγγραφή και επιλέξτε 'Uninstall'

Αφαίρεση “Promoted Content by mgid” από σύστημα Mac OS X

 1. Αν χρησιμοποιείτε το OS X, κάντε κλικ στο κουμπί Go στη πάνω αριστερή γωνία της οθόνης και επιλέξτε Applications. Κάντε κλικ στο 'Go' και επιλέξτε 'Applications'
 2. Περιμένετε μέχρι να δείτε το φάκελο Applications και βρείτε το “Promoted Content by mgid” ή άλλα ύποπτα προγράμματα σε αυτόν. Τώρα, κάντε δεξί κλικ σε όλες αυτές τις εγγραφές και επιλέξτε Move to Trash. Κάντε κλικ σε όλες τις κακόβουλες εγγραφές και επιλέξτε 'Move to Trash'

Αφαίρεση “Promoted Content by mgid” από Internet Explorer (IE)

 1. Αφαιρέστε τα επικίνδυνα πρόσθετα
  Ανοίξτε το Internet Explorer, κάντε κλικ στο εικονίδιο των Εργαλείων (μενού IE) στη πάνω δεξιά γωνία του προγράμματος περιήγησης και επιλέξτε Manage Add-ons. Κάντε κλικ στο εικονίδιο του μενού και επιλέξτε 'Manage add-ons'
 2. Θα δείτε το παράθυρο Manage Add-ons. Εδώ, βρείτε το “Promoted Content by mgid” και άλλες ύποπτες προσθήκες. Απενεργοποιήστε αυτές τις εγγραφές κάνοντας κλικ στο Disable: Κάντε δεξί κλικ σε σε κάθε κακόβουλη εγγραφή και επιλέξτε 'Disable'
 3. Αλλάξτε την αρχική σας σελίδα αν τροποποιήθηκε από αυτόν τον ιό:
  Κάντε κλικ στο εικονίδιο των Εργαλείων (μενού) στη πάνω δεξιά γωνία του προγράμματος περιήγησης και επιλέξτε Internet Options. Μείνετε στη καρτέλα General.
 4. Εδώ, αφαιρέστε τις κακόβουλες URL και εισάγετε την ιστοσελίδα της αρεσκείας σας. Κάντε κλικ στο Apply για να αποθηκευτούν οι αλλαγές. Διαγράψτε τις κακόβουλες URL, εισάγετε την ιστοσελίδα της αρεσκείας σας και κάντε κλικ στο 'Apply' για να αποθηκευτούν οι αλλαγές
 5. Επαναφέρετε το Internet Explorer
  Κάντε κλικ στο εικονίδιο των Εργαλείων (μενού) ξανά και επιλέξτε Internet options. Πηγαίνετε στη καρτέλα Advanced.
 6. Εδώ, επιλέξτε Reset.
 7. Σε αυτό το παράθυρο, ελέξτε το Delete personal settings και επιλέξτε Reset ξανά για να ολοκληρώσετε την αφαίρεση του “Promoted Content by mgid”. Πηγαίνετε στη καρτέλα 'Advanced' και κάντε κλικ στο κουμπί 'Reset'. Τώρα επιλέξτε το 'Delete personal settings' και κάντε ξανά κλικ στο κουμπί 'Reset'

Αφαίρεση διαφημίσεων “Promoted Content by mgid” από Microsoft Edge

Επαναφορά ρυθμίσεων Microsoft Edge (Μέθοδος 1) :

 1. Τρέξε την εφαρμογή Microsoft Edge και κάνε click More (οι τρεις τελίτσες στην πάνω δεξιά γωνία της οθόνης).
 2. Κάνε click Settings για άνοιγμα κι άλλων επιλογών.
 3. Μόλις εμφανιστεί το παράθυρο Settings, κάνε click στο κουμπί Choose what to clear κάτω από την επιλογή Clear browsing data. Πήγαινε Ρυθμίσεις κι επέλεξε 'Choose what to clear'
 4. Εδώ, μπορείς να επιλέξεις αυτά που θέλεις να αφαιρέσεις. Κατόπιν, κάνε click Clear. Επέλεξε το κουμπί 'Clear'
 5. Τώρα κάνε δεξί click στο κουμπί Start (Windows logo). Κατόπιν, επέλεξε Task Manager. Άνοιξε το μενού έναρξης κι επέλεξε 'Task Manager'
 6. Όταν βρεθείς στην καρτέλα Processes, ψάξε για Microsoft Edge.
 7. Κάνε δεξί click και επέλεξε Go to details. Εάν δε βρίσκεις την επιλογή Go to details, κάνε click More details και ξανακολούθησε τα προηγούμενα βήματα. Δεξί click στο 'Microsoft Edge' κι επιλογή 'Go to details' Επέλεξε 'More details' στην περίπτωση που η επιλογή 'Go to details' δεν εμφανιστεί
 8. Μόλις εμφανιστεί η καρτέλα Details, εντόπισε όλες τις καταχωρήσεις που εμπεριέχουν το Microsoft Edge. Κάνε δεξί click σε καθεμιά από αυτές τις καταχωρήσεις κι επέλεξε End Task για να τις τερματίσεις. Εντόπισε τις καταχωρήσεις Microsoft Edge και επέλεξε 'End Task'

Επαναφορά Microsoft Edge browser (Μέθοδος 2) :

Εάν δε τα καταφέρεις με τη Μέθοδο 1, τότε θα πρέπει να ακολουθήσεις την προηγμένη μέθοδο επαναφοράς Edge.

 1. Σημείωση : θα πρέπει να κάνεις πρώτα backup όλα σου τα δεδομένα πριν χρησιμοποιήσεις αυτή τη μέθοδο.
 2. Βρες αυτό τον φάκελο στον υπολογιστή σου: C:\Users\%username%\AppData\Local\Packages\Microsoft.MicrosoftEdge_8wekyb3d8bbwe.
 3. Επέλεξε κάθε καταχώρηση που έχει αποθηκευτεί και δεξί click. Κατόπιν, επιλογή Delete . Πήγαινε στον φάκελο Microsoft Edge, κάνε δεξί click σε κάθε καταχώρηση και click 'Delete'
 4. Click στο κουμπί Start (Windows logo) και πληκτρολόγησε window power στη γραμμή Search my stuff .
 5. Δεξί click στην καταχώρηση Windows PowerShell κι επιλογή Run as administrator. Εντόπισε το Windows PowerShell, δεξί click πάνω του, κι επιλογή 'Run as administrator'
 6. Στην Οθόνη Διαχειριστή : Θα εμφανιστεί το παράθυρο PowerShell. Κάνε επικόλληση αυτή τη γραμμή εντολών μετά από PS C:\WINDOWS\system32> και πάτησε Enter:
  Get-AppXPackage -AllUsers -Name Microsoft.MicrosoftEdge | Foreach {Add-AppxPackage -DisableDevelopmentMode -Register $($_.InstallLocation)\AppXManifest.xml -Verbose}
  Αντιγραφή κι επικόλληση της ζητούμενης εντολής. Κατόπιν, πάτησε 'Enter'

Μόλις ολοκληρωθούν επιτυχώς αυτά τα βήματα, το “Promoted Content by mgid” θα πρέπει να έχει αφαιρεθεί από τον Microsoft Edge browser.

Αφαίρεση “Promoted Content by mgid” από Mozilla Firefox (FF)

 1. Αφαιρέστε επικίνδυνες επεκτάσεις
  Ανοίξτε το Mozilla Firefox, κάντε κλικ στο εικονίδιο του μενού (πάνω δεξιά γωνία) και επιλέξτεAdd-ons Extensions. Κάντε κλικ στο εικονίδιο του μενού και επιλέξτε 'Add-ons'
 2. Εδώ, επιλέξτε το “Promoted Content by mgid” και άλλες αμφισβητήσιμες προσθήκες. Κάντε κλικ στο Remove για να διαγράψετε αυτές τις εγγραφές. Επιλέξτε το 'Extensions' και βρείτε κακόβουλες εγγραφές. Κάντε κλικ στο 'Remove' για να απαλλαγείτε από αυτές
 3. Επαναφέρετε το Mozilla Firefox
  Κάντε κλικ στο μενού Firefox στη πάνω αριστερή γωνία και κάντε κλικ στο ερωτηματικό. Εδώ, επιλέξτε Troubleshooting Information. Κάντε κλικ στο εικονίδιο του μενού και μετά στο '?'. Επιλέξτε 'Troubleshooting Information'
 4. Τώρα θα δείτε το μήνυμα Reset Firefox to its default state με το κουμπί Reset Firefox. Κάντε κλικ σε αυτό το κουμπί μερικές φορές και ολοκληρώστε την αφαίρεση του “Promoted Content by mgid” . Κάντε κλικ μερικές φορές στο κουμπί 'Reset Firefox'

Αφαίρεση “Promoted Content by mgid” από Google Chrome

 1. Διαγράψτε τις κακόβουλες προσθήκες
  Ανοίξτε το Google Chrome, κάντε κλικ στο εικονίδιο του μενού (πάνω δεξιά γωνία) και επιλέξτεTools Extensions. Κάντε κλικ στο εικονίδιο του μενού. Επιλέξτε 'Tools' και 'Extensions'
 2. Εδώ, επιλέξτε το “Promoted Content by mgid” και άλλες κακόβουλες προσθήκες και επιλέξτε το εικονίδιο του κάδου για να διαγράψετε αυτές τις εγγραφές. Βρείτε κακόβουλες εγγραφές και διαγράψτε τις κάνοντας κλικ στο εικονίδιοι του Κάδου
 3. Κάντε κλικ στο εικονίδιο του μενού ξανά και επιλέξτε το Settings Manage Search engines που βρίσκεται στην ενότητα Search. Στο σημείο 'Settings', επιλέξτε 'Manage search engines...'
 4. Στο σημείο Search Engines..., αφαιρέστε τις κακόβουλες σελίδες αναζήτησης. Προτείνουμε να αφαήσετε την ιστοσελίδα της Google ή μια της αρεσκείας σας. Κάντε κλικ στο 'X' για να αφαιρέσετε τις κακόβουλες URLs
 5. Επαναφέρετε το Google Chrome
  Κάντε κλικ στο εικονίδιο του μενού στη πάνω δεξιά γωνία του Google Chrome και επιλέξτε Settings.
 6. Μετακινηθείτε προς το τέλος της σελίδας και κάντε κλικ στο Reset browser settings. Στο σημείο 'Settings', μετακινηθείτε προς τα κάτω και κάντε κλικ στο κουμπί 'Reset browser settings'
 7. Κάντε κλικ στο Reset για να επιβεβαιώσετε και να ολοκληρώσετε την αφαίρεση του “Promoted Content by mgid”. Κάντε κλικ στο κουμπί 'Reset' για να ολοκληρώσε τε την αφαίρεση σας

Αφαίρεση “Promoted Content by mgid” από Safari

 1. Αφαιρέστε επικίνδυνες επεκτάσεις
  Ανοίξτε το πρόγραμμα περιήγησης Safari και κάντε κλικ στο Safari στο μενού, στο πάνω αριστερό μέρος της οθόνης. Μετά, επιλέξτε Preferences. Κάντε κλικ στο 'Safari' και επιλέξτε 'Preferences'
 2. Εδώ, επιλέξτε Extensions και βρείτε το “Promoted Content by mgid” ή άλλες ύποπτες εγγραφές. Κάντε κλικ στο κουμπί Uninstall για να απαλλαγείτε από αυτές. Πηγαίνετε 'Extensions' και απεγκαταστήστε τα κακόβουλα πρόσθετα
 3. Επαναφέρετε το Safari
  Ανοίξτε το πρόγραμμα περιήγησης Safari και κάντε κλικ στο Safari στο μενού, στη πάνω αριστερή γωνία της οθόνης. Εδώ, επιλέξτε Reset Safari.... Κάντε κλικ στο 'Safari' και επιλέξτε 'Reset Safari...'
 4. Τώρα, θα δείτε ένα παράθυρο με αναλυτικές επιλογές επαναφοράς. Όλες αυτές οι επιλογές είναι συνήθως επιλεγμένες, αλλά μπορείτε να επιλέξετε ποιές θέλετε να επαναφέρετε. Κάντε κλικ στο κουμπί Reset για να ολοκληρώσετε τη διαδικασία αφαίρεσης του “Promoted Content by mgid”. Διαλέξτε όλες τις επιλογές και κάντε κλικ στο κουμπί 'Reset'

Κατόπιν απεγκατάστασης αυτού του PUP (potentially unwanted program, δλδ. δυνητικά ανεπιθύμητου προγράμματος) και επαναφοράς στο φυσιολογικό των web browsers σας, σας συνιστούμε να προβείτε σε γενική σάρωση συστήματος χρησιμοποιώντας ένα πλήρως ενημερωμένο κι αξιόπιστο anti-spyware (λογισμικό προστασίας από προγράμματα κατασκοπίας). Με αυτό το τρόπο θα καταφέρετε να απαλλαγείτε από τα “Promoted Content by mgid” υπολλείματα μητρώου (registry traces), καθώς και να ταυτοποιήσετε παρόμοια/σχετικά παράσιτα ή πιθανές μολύνσεις στον υπολογιστή σας. Για να το καταφέρετε αυτό, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε κάποιο από τα λογισμικά αφαίρεσης malware που σας προτείνουμε: ReimageIntego, SpyHunter 5Combo Cleaner or Malwarebytes.

Μην αφήσεις την Κυβέρνηση να σε παρακολουθεί

Έχουν αναφερθεί πολλά περιστατικά με τις Κυβερνήσεις ανά τον κόσμο να υποκλέπτουν προσωπικά δεδομένα και να παρακολουθούν τη διαδικτυακή δραστηριότητα και τις διαδικτυακές προτιμήσεις των πολιτών. Καλό θα ήταν λοιπόν να λάβεις πολύ σοβαρά υπόψιν τη συγκεκριμένη κατάσταση και να ενημερωθείς για τις σκοτεινές και αθέμιτες πρακτικές συλλογής πληροφοριών. Σε συμβουλεύουμε να αποφεύγεις ύποπτες, παρασκηνιακές, σκοτεινές, αθέμιτες πρακτικές κατασκοπείας που προέρχονται από την Κυβέρνηση και διάφορους κυβερνητικούς οργανισμούς. Ο καλύτερος τρόπος για να τα καταφέρεις είναι να σερφάρεις τελείως incognito, δλδ. τελείως ανώνυμα στο διαδίκτυο. 

Μπορείς να επιλέξεις διαφορετική τοποθεσία κάθε φορά που είναι να συνδεθείς online και να αποκτήσεις διαδικτυακή πρόσβαση σε οποιοδήποτε περιεχόμενο επιθυμείς, χωρίς κανέναν απολύτως περιορισμό πρόσβασης. Πλέον, θα μπορείς να απολαμβάνεις χωρίς κανένα απολύτως πρόβλημα ή έγνοια, καθώς και χωρίς κανένα άγχος μήπως χακαριστείς, χρησιμοποιώντας Private Internet Access VPN υπηρεσίες.

Έτσι, θα μπορείς να ελέγχεις τις πληροφορίες που μπορούν να γίνουν προσβάσιμες από την Κυβέρνηση και τους κρατικούς οργανισμούς, καθώς και από άλλους ανεπιθύμητους τρίτους, σερφάροντας ανενόχλητα στο διαδίκτυο χωρίς τον φόβο ότι μπορεί να σε κατασκοπεύουν. Ακόμα και αν η διαδικτυακή δραστηριότητά σου είναι καθόλα νόμιμη ή ακόμα κι αν εμπιστεύεσαι πλήρως τις διαδικτυακές υπηρεσίες, πλατφόρμες που επιλέγεις, καλό θα ήταν να προστατεύεις το ιδιωτικό σου απόρρητο και να προτιμάς να χρησιμοποιείς VPN υπηρεσίες.

Backup αρχεία για μελλοντική χρήση, στην περίπτωση malware επίθεσης

Οι χρήστες υπολογιστών μπορεί να υποστούν διαφόρων ειδών απώλειες λόγω κυβερνομολύνσεων ή λόγω λαθών στα οποία μπορεί να υποπέσουν. Τα προβλήματα λογισμικού που μπορεί να δημιουργήσει μια επίθεση από malware ή η απευθείας απώλεια δεδομένων λόγω κρυπτογράφησης, μπορεί να δημιουργήσουν προβλήματα στη λειτουργία της συσκευής ή μόνιμη βλάβη. Εάν διατηρείς σωστά και ενημερωμένα backups, μπορείς εύκολα να ανακτήσεις τα δεδομένα σου και να επιστρέψεις γρήγορα και πάλι στην κανονικότητα.

Είναι πολύ σημαντικό να δημιουργείς τακτικά ενημερωμένα backups μετά από οποιαδήποτε αλλαγή στη συσκευή, έτσι ώστε να επιστρέψεις στο σημείο πριν την επίθεση malware, καθώς ένα malware μπορεί να προχωρήσει σε αυθαίρετες αλλαγές ή να δημιουργήσει σημαντικά προβλήματα στη συσκευή, όπως πχ. απώλεια δεδομένων ή δυσλειτουργία και κατακόρυφη πτώση των επιδόσεων. 

Έχοντας κάνει backup την πιο πρόσφατη έκδοση κάθε σημαντικού εγγράφου, μπορείς να αποφύγεις εκνευρισμό, άγχος, προβλήματα λειτουργίας, ή ακόμα και να αποφύγεις να πέσεις θύμα εκβιασμού από ιούς και χάκερς. Τα backups αποτελούν αξιόλογη λύση στην περίπτωση που πέσεις θύμα κυβερνοεπίθεσης και μόλυνσης από malware. Προτείνουμε τη χρήση του Data Recovery Pro για την επαναφορά συστήματος.

Σχετικά με συντάκτη
Alice Woods
Alice Woods

Εάν ο δωρεάν οδηγός αφαίρεσης σας φάνηκε χρήσιμος και μείνατε ευχαριστημένοι από τις υπηρεσίες μας, τότε θα εκτιμούσαμε αν μας βοηθούσατε οικονομικά μέσω δωρεάς σας για να συνεχίσουμε το έργο μας. Ακόμα και το μικρότερο ποσόν θα εκτιμηθεί!

Επικοινώνησε με Alice Woods
Σχετικά με την εταιρεία Esolutions

Οδηγίες αφαίρεσης σε άλλες γλώσσες