Βαθμός σοβαρότητας:  
  (10/100)

Αφαίρεση διαφημίσεων Kazu Media (Εγχειριδίου Οδηγιών Αφαίρεσης)

Γιατί δεν είναι αξιόπιστες οι διαφημίσεις Kazu Media?

Εάν δεν ακολουθείς πιστά όλες τις τελευταίες εξελίξεις στον χώρο της διαδικτυακής ασφάλειας συστημάτων, τότε είναι πολύ πιθανό να μην έχεις ακουστά τον πρόσφατο ιό Kazu Media virus. Λόγω των πολλών ύποπτων και παρασκηνιακών δραστηριοτήτων του, πολλοί το χαρακτηρίζουν ως ιό. Στην πραγματικότητα όμως είναι ακόμα ένα αναξιόπιστο και δυνητικά ανεπιθύμητο πρόγραμμα τύπου PUP (potentially unwanted program). Αναλυτικότερα, το συγκεκριμένο PUP είναι ένα adware το οποίο εμφανίζει και προωθεί επιχορηγούμενες διαφημίσεις συνεργαζόμενων τρίτων (βλ. affiliate marketing, affiliate advertising). Με αυτό το τρόπο, οι δημιουργοί αυτού του adware κερδίζουν χρήματα.

Όσον αφορά τη διαδικτυακή του εξάπλωση, μπορεί να διεισδύσει είτε με τη συνειδητή επίγνωση / έγκριση του χρήστη ή να διεισδύσει παράλληλα και κρυφά μαζί με άλλα προγράμματα που κατεβάζει ο χρήστης. Όπως συμβαίνει με τα περισσότερα PUPs τύπου adware, έτσι και το Kazu Media βασίζει μεγάλο μέρος της διαδικτυακής του εξάπλωσης στη μέθοδο bundling. Δηλαδή, εμπεριέχεται σε συνοδευτικά πακέτα διαφόρων δωρεάν / δοκιμαστικών εφαρμογών. Εάν ο χρήστης δε δείξει σε αυτή την περίπτωση ιδιαίτερη προσοχή κατά την φάση λήψη / εγκατάστασης, τότε θα κατεβάσει ασυνείδητα στον υπολογιστή του και το συγκεκριμένο πρόγραμμα. Το κωμικο-τραγικό της υπόθεσης είναι ότι η μέθοδος bundling δε θεωρείται παράνομη ή κακόβουλη. 

Σίγουρα πάντως δεν είναι και ηθικά σωστό. Από τη στιγμή που κατεβαίνει σε συστήματα υπολογιστών κατά κύριο λόγο χωρίς τη συνειδητή επίγνωση / έγκριση των χρηστών, είναι εύκολο να καταλάβει κανείς ότι οι προθέσεις του Kazu Media adware κάθε άλλο παρά καλοπροαίρετες είναι. Αν μάλιστα προσθέσουμε στην εξίσωση το γεγονός ότι εμφανίζει πολλές, εκνευριστικές και ύποπτες διαφημίσεις τρίτων των οποίων το περιεχόμενο κατά κύριο λόγο είναι παραπλανητικό και οι οποίες διαφημίσεις εμπεριέχουν ύποπτους συνδέσμους ανακατεύθυνσης προς ύποπτους / άγνωστους ιστότοπους τρίτων, τότε μόνο αξιόπιστο και ασφαλές δε μπορεί να χαρακτηριστεί αυτό το πρόγραμμα.

Έτσι, στην περίπτωση που διαπιστώσεις ότι το Kazu Media κατάφερε να διεισδύσει στο σύστημα του υπολογιστή σου, σε συμβουλεύουμε να προβείς άμεσα σε ολοκληρωτική αφαίρεση. Η παρουσία του στο σύστημα του υπολογιστή σου μόνο μπελάδες μπορεί να σου προκαλέσει. Μάλιστα, ο καλύτερος τρόπος για την ολοκληρωτική αφαίρεση του Kazu Media είναι η αυτόματη αφαίρεση, δλδ. με τη χρήση ενός πλήρως ενημερωμένου και αξιόπιστου λογισμικού ασφάλειας anti-malware, όπως πχ. το εξαίρετο και πολυδοκιμασμένο Reimage Reimage Cleaner Intego.

Πως μοιάζει ο επίσημος ιστότοπος και οι διαφημίσεις Kazu Media

Μπορείς να ξεχωρίσεις τις διαφημίσεις Kazu Media, εύκολα. Σε κάποιο σημείο τους θα βρεις ‘‘Ads by Kazu Media’’, “Kazu Media Ads”, κλπ. ετικέτες. Η εμφάνιση των συγκεκριμένων διαφημίσεων αποτελεί ξεκάθαρη ένδειξη ότι το σύστημα του υπολογιστή σου έχει μολυνθεί με το συγκεκριμένο malware. Εμφανίζονται με διάφορες μορφές, όπως πχ. αναδυόμενες διαφημίσεις, banner, video, κι άλλων ειδών διαδικτυακές διαφημίσεις. Φυσικά, σε συμβουλεύουμε να μην πιστέψεις το περιεχόμενό τους και σε καμιά περίπτωση δεν θα πρέπει να τις κλικάρεις. Διαφορετικά μπορεί να ανακατευθυνθείς σε ύποπτους ιστότοπους συνεργαζόμενων τρίτων. Μάλιστα, οι διαφημίσεις Kazu Media μπορεί να σε ανακατευθύνουν ακόμα και σε κακόβουλους ιστότοπους ή να συμβάλλουν στην περαιτέρω μόλυνση του συστήματος του υπολογιστή σου με διεισδύσεις διαφόρων ειδών PUPs και ιών.

Σε αυτό το σημείο, αξίζει να σημειωθεί ότι εκτός των παραπάνω έχει διαπιστωθεί πως το Kazu Media έχει τη δυνατότητα, αλλά και τη τάση, να υποκλέπτει-καταγράφει-προωθεί σε τρίτους, έναντι φυσικά αδράς αμοιβής, πληροφορίες που σχετίζονται με τις διαδικτυακές προτιμήσεις και δραστηριότητες των χρηστών.

Από τα παραπάνω, πιστεύουμε ότι δε χρειάζεται κάποια άλλη εξήγηση ώστε να διαπιστώσεις ότι το Kazu Media είναι ένα δυνητικά ανεπιθύμητο, αλλά και δυνητικά επικίνδυνο πρόγραμμα. Σε καμιά περίπτωση δε έχεις κάτι να κερδίσεις κρατώντας το στο σύστημα του υπολογιστή σου. Αντιθέτως, έχεις πολλά να χάσεις, και πάνω απ’ όλα την ηρεμία σου! Παρακάτω, θα βρεις αναλυτικές οδηγίες αφαίρεσης του Kazu Media που ετοίμασε η ομάδα των ειδικών μας. 

Πώς μπορεί να διεισδύσει στο σύστημα του υπολογιστή μου το συγκεκριμένο adware?

Πολλοί από τους επισκέπτες της ιστοσελίδας μας μας ρωτούν με αγωνία ποιοι είναι οι ιστότοποι που πρέπει να αποφεύγουν ώστε να διασφαλίσουν πως το σύστημα του υπολογιστή τους δεν θα μολυνθεί από το συγκεκριμένο adware virus. Μακάρι να ήταν τόσο εύκολο. Δυστυχώς, δε μπορεί να προσδιοριστεί μια συγκεκριμένη λίστα απαγορευμένων ιστότοπων που να διασφαλίζει την ασφάλεια των συστημάτων από κυβερνο-επιθέσεις του συγκεκριμένου ύπουλου adware. Παραείναι πολλοί οι γνωστοί και πιθανοί /ύποπτοι ιστότοποι. Ωστόσο, οι τάσεις του είναι λίγο έως πολύ ξεκάθαρες. Το Kazu Media εξαπλώνεται διαδικτυακά κυρίως μέσω sharing sites και peer-to-peer networks. Ωστόσο, έχουν υπάρξει αναφορές ότι μπορεί να κατέβει ακόμα και από αξιόπιστους και ‘ασφαλείς’ ιστότοπους.

Από την άλλη, όπως αναφέραμε και στην αρχή του άρθρου, το Kazu Media ακολουθεί τη γενικότερη τάση των PUPs, δλδ. κατά κύριο λόγο εξαπλώνεται διαδικτυακά μέσω της μεθόδου bundling. Μπορεί λοιπόν να εμπεριέχεται σε συνοδευτικό πακέτο λήψης διαφόρων δωρεάν / δοκιμαστικών εφαρμογών, όπως πχ. PDF converters, music-video players, λογισμικά συμπίεσης αρχείων, κτλ.. Έλλειψη προσοχής κατά τη διάρκεια λήψης / εγκατάστασης μιας τέτοιας εφαρμογής μπορεί να συντελέσει σε παράλληλη και κρυφή διείσδυση του Kazu Media.

Για αυτό τον λόγο, συνιστούμε να επιλέγεις πάντα Για Προχωρημένους (“Advanced”) ή Προσαρμοσμένη (“Custom”) μορφή εγκατάστασης. Με αυτό το τρόπο, θα έχεις μια πιο ολοκληρωμένη εικόνα και καλύτερο έλεγχο σχετικά με το τι πραγματικά κατεβαίνει στο σύστημα του υπολογιστή σου, πέραν της εφαρμογής που επιθυμείς συνειδητά να κατεβάσεις. Έτσι, θα μπορείς να εντοπίζεις και να ξετικάρεις τυχόν προτικαρισμένα κουτάκια εμφανιστούν κατά την λήψη και τα οποία θα αναφέρονται αυθαίρετα σε έγκρισή σου για την παράλληλη εγκατάσταση επιπρόσθετων / προτεινόμενων / προαιρετικών λήψεων, κυρίως ύποπτων και ανεπιθύμητων προγραμμάτων, όπως πχ. το Kazu Media με τις εκνευριστικές και παραπλανητικές διαφημίσεις του.

Αφαίρεση Kazu Media: Οι top στρατηγικές

Για την αποτελεσματική, ολοκληρωτική αφαίρεση του Kazu Media virus και όλων των βοηθητικών αρχείων του, υπάρχουν 2 κύριες στρατηγικές από τις οποίες μπορείς να επιλέξεις. Συμβουλεύουμε να επιλέξεις την αυτόματη μέθοδο αφαίρεσης, δλδ. να χρησιμοποιήσεις ένα πλήρως ενημερωμένο κι αξιόπιστο λογισμικό ασφάλειας anti-malware. Αυτό, θα αναλάβει αυτόματα να εντοπίσει, εκτός του συγκεκριμένου ιού, όλες τις ανεπιθύμητες ή/και κακόβουλες διεισδύσεις που έχουν μολύνει τον υπολογιστή σου και να τις αφαιρέσει ολοκληρωτικά χωρίς να αφήσει κατάλοιπά τους στο σύστημα.

Φυσικά, από την άλλη, μπορείς να δοκιμάσεις τις ικανότητές σου και να προσπαθήσεις τη χειροκίνητη αφαίρεση του Kazu Media. Παρακάτω, θα βρεις αναλυτικές οδηγίες χειροκίνητης αφαίρεσης αυτού του ύπουλου adware.

 

Μπορείς να αφαιρέσεις τη ζημιά που έκανε ο ιός με τη βοήθεια του Reimage Reimage Cleaner Intego. Τα SpyHunter 5Combo Cleaner και Malwarebytes συνιστώνται για τον εντοπισμό δυνητικά ανεπιθύμητων προγραμμάτων και ιών συμπ. όλων των αρχείων και καταχωρήσεων μητρώου που σχετίζονται με αυτά. 

Προσφορά
Κάντε το τώρα
Λήψη
Reimage Εγγύηση
Ικανοποίησης
Λήψη
Intego Εγγύηση
Ικανοποίησης
Συμβατό με Microsoft Windows Supported versions Συμβατό με OS X Supported versions
Τι γίνεται σε περίπτωση αποτυχίας?
Εάν δεν κατάφερες να αφαιρέσεις τη ζημιά που προκάλεσε ο ιός χρησιμοποιώντας το  Reimage Intego, κάνε ερώτηση στην ομάδα υποστήριξης παρέχοντας όσο το δυνατόν περισσότερες πληροφορίες και λεπτομέρειες. 
Το  Reimage Intego έχει δωρεάν scanner περιορισμένων δυνατοτήτων. Το scanner του Reimage Intego είναι σαφώς καλύτερο και με περισσότερες δυνατότητες όταν αποκτήσεις επί πληρωμή την πλήρη έκδοση. Όταν ο δωρεάν scanner εντοπίσει θέματα, μπορείς να τα επιδιορθώσεις με δωρεάν χειροκίνητη επιδιόρθωση ή να τα επιδιορθώσεις αυτόματα, σίγουρα, και γρήγορα, αγοράζοντας την πλήρη έκδοση.
Εναλλακτικά Προγράμματα
Το κάθε λογισμικό έχει διαφορετικούς σκοπούς και διαφορετικές δυνατότητες. Έτσι, εάν δεν κατάφερες να διορθώσεις τα αλλοιωμένα αρχεία με το Reimage, τότε συνιστούμε να δοκιμάσεις το SpyHunter 5.
Εναλλακτικά Προγράμματα
Το κάθε λογισμικό έχει διαφορετικούς σκοπούς και διαφορετικές δυνατότητες. Έτσι, εάν δεν κατάφερες να διορθώσεις τα αλλοιωμένα αρχεία με το Intego, τότε συνιστούμε να δοκιμάσεις το Combo Cleaner.

Οδηγός Χειροκίνητης Αφαίρεσης των διαφημίσεων Kazu Media:

Αφαίρεση Kazu Media από συστήματα Windows

 1. Κάντε κλικ στο κουμπί Start Control Panel Programs and Features (αν είστε Windows XP χρήστης, κάντε κλικ στο κουμπί Add/Remove Programs). Κάντε κλικ στο κουμπί 'Start -> Control Panel -> Programs and Features' (αν είστε 'Windows XP' χρήστης, κάντε κλικ στο κουμπί 'Add/Remove Programs').
 2. Αν είστε Windows 10 / Windows 8 χρήστης, κάντε δεξί κλικ στη κάτω αριστερή γωνία της οθόνης. Μόλις εμφανιστεί το Quick Access Menu, επιλέξτε Control Panel και Uninstall a Program. Αν είστε 'Windows 10 / Windows 8' χρήστης, κάντε δεξί κλικ στη κάτω αριστερή γωνία της οθόνης. Μόλις εμφανιστεί το 'Quick Access Menu', επιλέξτε 'Control Panel' και 'Uninstall a Program'.
 3. Απεγκαταστήστε το Kazu Media και σχετικά προγράμματα
  Εδώ, βρείτε το Kazu Media ή άλλες πρόσφατα εγκατεστημένες/ύποπτες εφαρμογές.
 4. Καταργήστε τις και κάντε κλικ στο κουμπί OK για να αποθηκευτούν οι αλλαγές. Κάντε δεξί κλικ σε κάθε ύποπτη εγγραφή και επιλέξτε 'Uninstall'

Αφαίρεση Kazu Media από σύστημα Mac OS X

 1. Αν χρησιμοποιείτε το OS X, κάντε κλικ στο κουμπί Go στη πάνω αριστερή γωνία της οθόνης και επιλέξτε Applications. Κάντε κλικ στο 'Go' και επιλέξτε 'Applications'
 2. Περιμένετε μέχρι να δείτε το φάκελο Applications και βρείτε το Kazu Media ή άλλα ύποπτα προγράμματα σε αυτόν. Τώρα, κάντε δεξί κλικ σε όλες αυτές τις εγγραφές και επιλέξτε Move to Trash. Κάντε κλικ σε όλες τις κακόβουλες εγγραφές και επιλέξτε 'Move to Trash'

Αφαίρεση Kazu Media από Internet Explorer (IE)

Σε συμβουλεύουμε να ακολουθήσεις προσεκτικά και βήμα προς βήμα τις αναλυτικές οδηγίες χειροκίνητης αφαίρεσης του adware.

 1. Αφαιρέστε τα επικίνδυνα πρόσθετα
  Ανοίξτε το Internet Explorer, κάντε κλικ στο εικονίδιο των Εργαλείων (μενού IE) στη πάνω δεξιά γωνία του προγράμματος περιήγησης και επιλέξτε Manage Add-ons. Κάντε κλικ στο εικονίδιο του μενού και επιλέξτε 'Manage add-ons'
 2. Θα δείτε το παράθυρο Manage Add-ons. Εδώ, βρείτε το Kazu Media και άλλες ύποπτες προσθήκες. Απενεργοποιήστε αυτές τις εγγραφές κάνοντας κλικ στο Disable: Κάντε δεξί κλικ σε σε κάθε κακόβουλη εγγραφή και επιλέξτε 'Disable'
 3. Αλλάξτε την αρχική σας σελίδα αν τροποποιήθηκε από αυτόν τον ιό:
  Κάντε κλικ στο εικονίδιο των Εργαλείων (μενού) στη πάνω δεξιά γωνία του προγράμματος περιήγησης και επιλέξτε Internet Options. Μείνετε στη καρτέλα General.
 4. Εδώ, αφαιρέστε τις κακόβουλες URL και εισάγετε την ιστοσελίδα της αρεσκείας σας. Κάντε κλικ στο Apply για να αποθηκευτούν οι αλλαγές. Διαγράψτε τις κακόβουλες URL, εισάγετε την ιστοσελίδα της αρεσκείας σας και κάντε κλικ στο 'Apply' για να αποθηκευτούν οι αλλαγές
 5. Επαναφέρετε το Internet Explorer
  Κάντε κλικ στο εικονίδιο των Εργαλείων (μενού) ξανά και επιλέξτε Internet options. Πηγαίνετε στη καρτέλα Advanced.
 6. Εδώ, επιλέξτε Reset.
 7. Σε αυτό το παράθυρο, ελέξτε το Delete personal settings και επιλέξτε Reset ξανά για να ολοκληρώσετε την αφαίρεση του Kazu Media. Πηγαίνετε στη καρτέλα 'Advanced' και κάντε κλικ στο κουμπί 'Reset'. Τώρα επιλέξτε το 'Delete personal settings' και κάντε ξανά κλικ στο κουμπί 'Reset'

Αφαίρεση διαφημίσεων Kazu Media από Microsoft Edge

Επαναφορά ρυθμίσεων Microsoft Edge (Μέθοδος 1) :

 1. Τρέξε την εφαρμογή Microsoft Edge και κάνε click More (οι τρεις τελίτσες στην πάνω δεξιά γωνία της οθόνης).
 2. Κάνε click Settings για άνοιγμα κι άλλων επιλογών.
 3. Μόλις εμφανιστεί το παράθυρο Settings, κάνε click στο κουμπί Choose what to clear κάτω από την επιλογή Clear browsing data. Πήγαινε Ρυθμίσεις κι επέλεξε 'Choose what to clear'
 4. Εδώ, μπορείς να επιλέξεις αυτά που θέλεις να αφαιρέσεις. Κατόπιν, κάνε click Clear. Επέλεξε το κουμπί 'Clear'
 5. Τώρα κάνε δεξί click στο κουμπί Start (Windows logo). Κατόπιν, επέλεξε Task Manager. Άνοιξε το μενού έναρξης κι επέλεξε 'Task Manager'
 6. Όταν βρεθείς στην καρτέλα Processes, ψάξε για Microsoft Edge.
 7. Κάνε δεξί click και επέλεξε Go to details. Εάν δε βρίσκεις την επιλογή Go to details, κάνε click More details και ξανακολούθησε τα προηγούμενα βήματα. Δεξί click στο 'Microsoft Edge' κι επιλογή 'Go to details' Επέλεξε 'More details' στην περίπτωση που η επιλογή 'Go to details' δεν εμφανιστεί
 8. Μόλις εμφανιστεί η καρτέλα Details, εντόπισε όλες τις καταχωρήσεις που εμπεριέχουν το Microsoft Edge. Κάνε δεξί click σε καθεμιά από αυτές τις καταχωρήσεις κι επέλεξε End Task για να τις τερματίσεις. Εντόπισε τις καταχωρήσεις Microsoft Edge και επέλεξε 'End Task'

Επαναφορά Microsoft Edge browser (Μέθοδος 2) :

Εάν δε τα καταφέρεις με τη Μέθοδο 1, τότε θα πρέπει να ακολουθήσεις την προηγμένη μέθοδο επαναφοράς Edge.

 1. Σημείωση : θα πρέπει να κάνεις πρώτα backup όλα σου τα δεδομένα πριν χρησιμοποιήσεις αυτή τη μέθοδο.
 2. Βρες αυτό τον φάκελο στον υπολογιστή σου: C:\Users\%username%\AppData\Local\Packages\Microsoft.MicrosoftEdge_8wekyb3d8bbwe.
 3. Επέλεξε κάθε καταχώρηση που έχει αποθηκευτεί και δεξί click. Κατόπιν, επιλογή Delete . Πήγαινε στον φάκελο Microsoft Edge, κάνε δεξί click σε κάθε καταχώρηση και click 'Delete'
 4. Click στο κουμπί Start (Windows logo) και πληκτρολόγησε window power στη γραμμή Search my stuff .
 5. Δεξί click στην καταχώρηση Windows PowerShell κι επιλογή Run as administrator. Εντόπισε το Windows PowerShell, δεξί click πάνω του, κι επιλογή 'Run as administrator'
 6. Στην Οθόνη Διαχειριστή : Θα εμφανιστεί το παράθυρο PowerShell. Κάνε επικόλληση αυτή τη γραμμή εντολών μετά από PS C:\WINDOWS\system32> και πάτησε Enter:
  Get-AppXPackage -AllUsers -Name Microsoft.MicrosoftEdge | Foreach {Add-AppxPackage -DisableDevelopmentMode -Register $($_.InstallLocation)\AppXManifest.xml -Verbose}
  Αντιγραφή κι επικόλληση της ζητούμενης εντολής. Κατόπιν, πάτησε 'Enter'

Μόλις ολοκληρωθούν επιτυχώς αυτά τα βήματα, το Kazu Media θα πρέπει να έχει αφαιρεθεί από τον Microsoft Edge browser.

Αφαίρεση Kazu Media από Mozilla Firefox (FF)

 1. Αφαιρέστε επικίνδυνες επεκτάσεις
  Ανοίξτε το Mozilla Firefox, κάντε κλικ στο εικονίδιο του μενού (πάνω δεξιά γωνία) και επιλέξτεAdd-ons Extensions. Κάντε κλικ στο εικονίδιο του μενού και επιλέξτε 'Add-ons'
 2. Εδώ, επιλέξτε το Kazu Media και άλλες αμφισβητήσιμες προσθήκες. Κάντε κλικ στο Remove για να διαγράψετε αυτές τις εγγραφές. Επιλέξτε το 'Extensions' και βρείτε κακόβουλες εγγραφές. Κάντε κλικ στο 'Remove' για να απαλλαγείτε από αυτές
 3. Επαναφέρετε το Mozilla Firefox
  Κάντε κλικ στο μενού Firefox στη πάνω αριστερή γωνία και κάντε κλικ στο ερωτηματικό. Εδώ, επιλέξτε Troubleshooting Information. Κάντε κλικ στο εικονίδιο του μενού και μετά στο '?'. Επιλέξτε 'Troubleshooting Information'
 4. Τώρα θα δείτε το μήνυμα Reset Firefox to its default state με το κουμπί Reset Firefox. Κάντε κλικ σε αυτό το κουμπί μερικές φορές και ολοκληρώστε την αφαίρεση του Kazu Media . Κάντε κλικ μερικές φορές στο κουμπί 'Reset Firefox'

Αφαίρεση Kazu Media από Google Chrome

 1. Διαγράψτε τις κακόβουλες προσθήκες
  Ανοίξτε το Google Chrome, κάντε κλικ στο εικονίδιο του μενού (πάνω δεξιά γωνία) και επιλέξτεTools Extensions. Κάντε κλικ στο εικονίδιο του μενού. Επιλέξτε 'Tools' και 'Extensions'
 2. Εδώ, επιλέξτε το Kazu Media και άλλες κακόβουλες προσθήκες και επιλέξτε το εικονίδιο του κάδου για να διαγράψετε αυτές τις εγγραφές. Βρείτε κακόβουλες εγγραφές και διαγράψτε τις κάνοντας κλικ στο εικονίδιοι του Κάδου
 3. Κάντε κλικ στο εικονίδιο του μενού ξανά και επιλέξτε το Settings Manage Search engines που βρίσκεται στην ενότητα Search. Στο σημείο 'Settings', επιλέξτε 'Manage search engines...'
 4. Στο σημείο Search Engines..., αφαιρέστε τις κακόβουλες σελίδες αναζήτησης. Προτείνουμε να αφαήσετε την ιστοσελίδα της Google ή μια της αρεσκείας σας. Κάντε κλικ στο 'X' για να αφαιρέσετε τις κακόβουλες URLs
 5. Επαναφέρετε το Google Chrome
  Κάντε κλικ στο εικονίδιο του μενού στη πάνω δεξιά γωνία του Google Chrome και επιλέξτε Settings.
 6. Μετακινηθείτε προς το τέλος της σελίδας και κάντε κλικ στο Reset browser settings. Στο σημείο 'Settings', μετακινηθείτε προς τα κάτω και κάντε κλικ στο κουμπί 'Reset browser settings'
 7. Κάντε κλικ στο Reset για να επιβεβαιώσετε και να ολοκληρώσετε την αφαίρεση του Kazu Media. Κάντε κλικ στο κουμπί 'Reset' για να ολοκληρώσε τε την αφαίρεση σας

Αφαίρεση Kazu Media από Safari

 1. Αφαιρέστε επικίνδυνες επεκτάσεις
  Ανοίξτε το πρόγραμμα περιήγησης Safari και κάντε κλικ στο Safari στο μενού, στο πάνω αριστερό μέρος της οθόνης. Μετά, επιλέξτε Preferences. Κάντε κλικ στο 'Safari' και επιλέξτε 'Preferences'
 2. Εδώ, επιλέξτε Extensions και βρείτε το Kazu Media ή άλλες ύποπτες εγγραφές. Κάντε κλικ στο κουμπί Uninstall για να απαλλαγείτε από αυτές. Πηγαίνετε 'Extensions' και απεγκαταστήστε τα κακόβουλα πρόσθετα
 3. Επαναφέρετε το Safari
  Ανοίξτε το πρόγραμμα περιήγησης Safari και κάντε κλικ στο Safari στο μενού, στη πάνω αριστερή γωνία της οθόνης. Εδώ, επιλέξτε Reset Safari.... Κάντε κλικ στο 'Safari' και επιλέξτε 'Reset Safari...'
 4. Τώρα, θα δείτε ένα παράθυρο με αναλυτικές επιλογές επαναφοράς. Όλες αυτές οι επιλογές είναι συνήθως επιλεγμένες, αλλά μπορείτε να επιλέξετε ποιές θέλετε να επαναφέρετε. Κάντε κλικ στο κουμπί Reset για να ολοκληρώσετε τη διαδικασία αφαίρεσης του Kazu Media. Διαλέξτε όλες τις επιλογές και κάντε κλικ στο κουμπί 'Reset'

Μην αφήσεις την Κυβέρνηση να σε παρακολουθεί

Έχουν αναφερθεί πολλά περιστατικά με τις Κυβερνήσεις ανά τον κόσμο να υποκλέπτουν προσωπικά δεδομένα και να παρακολουθούν τη διαδικτυακή δραστηριότητα και τις διαδικτυακές προτιμήσεις των πολιτών. Καλό θα ήταν λοιπόν να λάβεις πολύ σοβαρά υπόψιν τη συγκεκριμένη κατάσταση και να ενημερωθείς για τις σκοτεινές και αθέμιτες πρακτικές συλλογής πληροφοριών. Σε συμβουλεύουμε να αποφεύγεις ύποπτες, παρασκηνιακές, σκοτεινές, αθέμιτες πρακτικές κατασκοπείας που προέρχονται από την Κυβέρνηση και διάφορους κυβερνητικούς οργανισμούς. Ο καλύτερος τρόπος για να τα καταφέρεις είναι να σερφάρεις τελείως incognito, δλδ. τελείως ανώνυμα στο διαδίκτυο. 

Μπορείς να επιλέξεις διαφορετική τοποθεσία κάθε φορά που είναι να συνδεθείς online και να αποκτήσεις διαδικτυακή πρόσβαση σε οποιοδήποτε περιεχόμενο επιθυμείς, χωρίς κανέναν απολύτως περιορισμό πρόσβασης. Πλέον, θα μπορείς να απολαμβάνεις χωρίς κανένα απολύτως πρόβλημα ή έγνοια, καθώς και χωρίς κανένα άγχος μήπως χακαριστείς, χρησιμοποιώντας Private Internet Access VPN υπηρεσίες.

Έτσι, θα μπορείς να ελέγχεις τις πληροφορίες που μπορούν να γίνουν προσβάσιμες από την Κυβέρνηση και τους κρατικούς οργανισμούς, καθώς και από άλλους ανεπιθύμητους τρίτους, σερφάροντας ανενόχλητα στο διαδίκτυο χωρίς τον φόβο ότι μπορεί να σε κατασκοπεύουν. Ακόμα και αν η διαδικτυακή δραστηριότητά σου είναι καθόλα νόμιμη ή ακόμα κι αν εμπιστεύεσαι πλήρως τις διαδικτυακές υπηρεσίες, πλατφόρμες που επιλέγεις, καλό θα ήταν να προστατεύεις το ιδιωτικό σου απόρρητο και να προτιμάς να χρησιμοποιείς VPN υπηρεσίες.

Backup αρχεία για μελλοντική χρήση, στην περίπτωση malware επίθεσης

Οι χρήστες υπολογιστών μπορεί να υποστούν διαφόρων ειδών απώλειες λόγω κυβερνομολύνσεων ή λόγω λαθών στα οποία μπορεί να υποπέσουν. Τα προβλήματα λογισμικού που μπορεί να δημιουργήσει μια επίθεση από malware ή η απευθείας απώλεια δεδομένων λόγω κρυπτογράφησης, μπορεί να δημιουργήσουν προβλήματα στη λειτουργία της συσκευής ή μόνιμη βλάβη. Εάν διατηρείς σωστά και ενημερωμένα backups, μπορείς εύκολα να ανακτήσεις τα δεδομένα σου και να επιστρέψεις γρήγορα και πάλι στην κανονικότητα.

Είναι πολύ σημαντικό να δημιουργείς τακτικά ενημερωμένα backups μετά από οποιαδήποτε αλλαγή στη συσκευή, έτσι ώστε να επιστρέψεις στο σημείο πριν την επίθεση malware, καθώς ένα malware μπορεί να προχωρήσει σε αυθαίρετες αλλαγές ή να δημιουργήσει σημαντικά προβλήματα στη συσκευή, όπως πχ. απώλεια δεδομένων ή δυσλειτουργία και κατακόρυφη πτώση των επιδόσεων. Για να τα αποφύγεις όλα αυτά, καλό θα ήταν να κάνεις backup σε καθημερινή ή εβδομαδιαία βάση.

Έχοντας κάνει backup την πιο πρόσφατη έκδοση κάθε σημαντικού εγγράφου, μπορείς να αποφύγεις εκνευρισμό, άγχος, προβλήματα λειτουργίας, ή ακόμα και να αποφύγεις να πέσεις θύμα εκβιασμού από ιούς και χάκερς. Τα backups αποτελούν αξιόλογη λύση στην περίπτωση που πέσεις θύμα κυβερνοεπίθεσης και μόλυνσης από malware. Προτείνουμε τη χρήση του Data Recovery Pro για την επαναφορά συστήματος.

Σχετικά με συντάκτη
Lucia Danes
Lucia Danes - Ερευνήτρια Ιών

Εάν ο δωρεάν οδηγός αφαίρεσης σας φάνηκε χρήσιμος και μείνατε ευχαριστημένοι από τις υπηρεσίες μας, τότε θα εκτιμούσαμε αν μας βοηθούσατε οικονομικά μέσω δωρεάς σας για να συνεχίσουμε το έργο μας. Ακόμα και το μικρότερο ποσόν θα εκτιμηθεί!

Επικοινώνησε με Lucia Danes
Σχετικά με την εταιρεία Esolutions

Πηγή: https://www.2-spyware.com/remove-kazu-media-ads.html
Οδηγίες αφαίρεσης σε άλλες γλώσσες

Η γνώμη σας σχετικά με Kazu Media ads