Βαθμός σοβαρότητας:  
  (10/100)

Αφαίρεση διαφημίσεων FlexibleShopper

από Alice Woods - - | Τύπος: Διαφημιστικό λογισμικό

Τι είναι οι ‘Διαφημίσεις FlexibleShopper’?

Οι διαφημίσεις FlexibleShopper είναι εμπορικού χαρακτήρα αναδυόμενες ειδοποιήσεις που χρησιμοποιούνται κυρίως για την πρόωθηση προϊόντων, υπηρεσιών, και ιστότοπων συνεργαζόμενων τρίτων (βλ. affiliates). Εάν πιστεύετε ότι το συγκεκριμένο πρόγραμμα έχει ως σκοπό να σας βοηθήσει να εξοικονομήσετε χρόνο και χρήμα κατά τη διάρκεια των διαδικτυακών σας αγορών, τότε δυστυχώς θα απογοητευτείτε. Αν και οι συγκεκριμένες διαφημίσεις όντως εμπεριέχουν ενδιαφέρουσες συγκρίσεις τιμών, εκπτωτικά κουπόνια, και διαφόρων ειδών διαδικτυακές προσφορές, ωστόσο έχει αποδειχθεί ότι το πιθανότερον είναι να σας ανακατευθύνουν προς άγνωστους κι αμφιβόλου αξιοπιστίας/ασφάλειας ιστότοπους.

Επίσης, έχοντας το FlexibleShopper εγκαταστημένο στο σύστημα του υπολογιστη σας, σύντομα θα διαπιστώσετε να εμφανίζονται σημαντικές επιβραδύνσεις όχι μόνο στις ταχύτητες του συστήματος, αλλά και των διαδικτυακών σας πλοηγήσεων. Ακόμα, κατόπιν ερευνών και δοκιμών, φτάσαμε στο συμπέρασμα ότι το συγκεκριμένο ανεπιθύμητο πρόγραμμα έχει τη δυνατότητα, αλλά και τη τάση, να υποκλέπτει-καταγράφει-προωθεί σε τρίτους πληροφορίες σχετικές με τις διαδικτυακές σας δραστηριότητες και προτιμήσεις, όπως πχ. ποιους ιστότοπους-κάθε πότε-για πόσο επισκέπτεστε, ποιες διαφημίσεις κλικάρετε, ποια κριτήρια διαδικτυακών αναζητήσεων εισάγετε στις μηχανές αναζήτησης, κλπ. Αν και σε γενικές γραμμές οι πληροφορίες αυτές είναι γενικής φύσεως, ωστόσο δε μπορεί κανείς να σας εγγυηθεί ότι μέσου αυτού του ανεπιθύμητου προγράμματος δε θα μπορέσουν να αποκτήσουν απομακρυσμένη πρόσβαση σε ευαίσθητα/απόρρητα προσωπικά σας δεδομένα ακόμα και κυβερνο-εγκληματίες, όπως πχ. hackers και scammers.

Συνοψίζοντας, εάν άρχισαν ήδη να σας εμφανίζονται διαφημίσειςFlexibleShopper και θέλετε να απαλλαγείτε από την ενοχλητική τους παρουσία, τότε μπορείτε να ακολουθήσετε τις αναλυτικές κι εύκολες οδηγίες αφαίρεσης που θα βρείτε στο τέλος του άρθρου..

Πώς μπορούν οι διαφημίσεις FlexibleShopper να διεισδύσουν στον υπολογιστή μου ?

Το FlexibleShopper μπορείτε να το κατεβάσετε οικειοθελώς από την επίσημη ιστοσελίδα του πιστεύοντας ότι πρόκειται για ένα χρήσιμο εργαλείο που θα σας βοηθήσει να εξοικονομήσετε χρόνο και χρήμα κατά τη διάρκεια των διαδικτυακών σας αγορών. Ωστόσο, σας συμβουλεύουμε να αποφύγετε να κάνετε κάτι τέτοιο.

Όμως, ο κυριότερος τρόπος διαδικτυακής διάδοσης του συγκεκριμένου ανεπιθύμητου προγράμματος είναι η μέθοδος bundling. Ουσιαστικά, με την μέθοδο bundling το FlexibleShopper καταφέρνει και διεισδύει απαρατήρητο σε συστήματα υπολογιστών όντας καλά κρυμμένο σε συνοδευτικά πακέτα λήψης διαφόρων δωρεάν/δοκιμαστικών εφαρμογών, κάποια από τις οποίες μπορεί να μπείτε στον πειρασμό να κατεβάσετε στον υπολογιστή σας. Με το που καταφέρει να διεισδύσει και να εγκατασταθεί, αρχίζει να εμφανίζει τις εκνευριστικές αναδυόμενες διαφημίσεις του.

Για να αποφύγετε αυτές τις παράλληλες κι ανεπιθύμητες διεισδύσεις, σας συμβουλεύουμε να είστε ιδιαιτέρως επιλεκτικοί σχετικά με το τι αποφασίζετε να κατεβάζετε στον υπολογιστή σας και κατόπιν ιδιαιτέρως προσεκτικοί κατά τη διάρκεια λήψης/εγκατάστασης της εκάστοτε δωρεάν/δοκιμαστικής εφαρμογής. Θα πρέπει να επιλέγετε πάντα Custom (Προσαρμοσμένη) ή Advanced (Για Προχωρημένους) μορφή εγκατάστασης. Με αυτό το τρόπο θα έχετε μια σαφώς πιο ολοκληρωμένη εικόνα και καλύτερο έλεγχο σχετικά με το τι πραγματικά κατεβαίνει στον υπολογιστή σας. Έτσι, θα μπορείτε να εντοπίζετε και να ξετικάρετε τυχόν προτικαρισμένα κουτάκια μπορεί να εμφανιστούν κατά τη διάρκεια λήψης και τα οποία θα αναφέρονται αυθαίρετα σε έγκρισή σας για την εγκατάσταση επιπρόσθετων/προτεινόμενων/προαιρετικών λήψεων, κυρίως ύποπτων κι ανεπιθύμητων προγραμμάτων, όπως πχ. plugins, add-ons (πρόσθετα) κι extensions (επεκτάσεις).

Εάν διαπιστώσατε ότι ο ιός FlexibleShopper κατάφερε να διεισδύσει και να εγκατασταθεί στον υπολογιστή σας, τότε μπορείτε να τον εντοπίσετε και να τον αφαιρέσετε ολοκληρωτικά ακολουθώντας τις παρακάτω οδηγίες αφαίρεσης:

Πώς μπορώ να αφαιρέσω τις διαφημίσεις FlexibleShopper ?

Σε αυτό το σημείο αξίζει να τονίσουμε ότι οι περισσότερες διαφημίσεις FlexibleShopper εμπεριέχουν συνδέσμους ανακατεύθυνσης προς άγνωστους κι αμφιβόλου αξιοπιστίας/ασφάλειας ιστότοπους συνεργαζόμενων τρίτων (βλ. affiliate websites). Οι εμφανίσεις αυτών των διαφημίσεων στον υπολογιστή σας είναι ξεκάθαρη ένδειξη ότι ο υπολογιστής σας έχει μολυνθεί. Σε αυτή την περίπτωση, ΜΗΝ αφήσετε αυτό το ύποπτο πρόγραμμα ούτε στιγμή στον υπολογιστή σας. Διαφορετικά, είναι μόνο ζήτημα χρόνου έως ότου ανακατευθυνθείτε προς κάποιον ύποπτο κι αμφιβόλου αξιοπιστίας ιστότοπο από όπου θα κατεβάσετε άθελα/ασυνείδητα κάποιο ανεπιθύμητο ή ακόμα και κακόβουλο πρόγραμμα.

Για να αφαιρέσετε τον ιό FlexibleShopper, απλά ακολουθήστε τις παρακάτω οδηγίες αφαίρεσης:

  • Προβείτε σε γενική σάρωση συστήματος χρησιμοποιώντας ένα πλήρως ενημερωμένο κι αξιόπιστο anti-spyware (λογισμικό προστασίας από προγράμματα κατασκοπίας). Για περιπτώσεις όπως αυτή, σας προτείνουμε να χρησιμοποιείτε κάποιο από τα εξαίρετα : Reimage, SpyHunter 5Combo Cleaner ή Malwarebytes.
  • Αφαιρέστε τον ιό FlexibleShopper από τον υπολογιστή σας:

1. Click Start (Έναρξη) → Control Panel (Πίνακας Ελέγχου) → Uninstall a Program (Απεγκατάσταση προγράμματος).
2. Στην λίστα Add/Remove Programs/Uninstall a Program (Προσθαφαίρεση Προγραμμάτων/Απεγκατάσταση Προγράμματος) που θα σας εμφανιστεί, ψάξτε για προσφάτως εγκαταστημένες κι άγνωστες/ύποπτες εφαρμογές, όπως πχ. ο ιός FlexibleShopper.
3. Click ‘Uninstall’ (Απεγκατάσταση) και OK για να αποθηκεύσετε τις αλλαγές.

  • Αφαιρέστε τις Ad Expert Browser extensions (επεκτάσεις) από τους browsers (Internet Explorer, Mozilla Firefox, και Google Chrome):

Internet Explorer:

1. Ανοίξτε το Internet Explorer, πηγαίντε ‘Tools‘ (Εργαλεία) → ‘Manage Add-ons’ (Διαχείριση Πρόσθετων) → ‘Toolbars and Extensions’ (Γραμμές Εργαλείων κι Επεκτάσεις).
2. Ψάξτε για άγνωστες και ύποπτες καταχωρήσεις. Κατόπιν, click ‘uninstall’ (Απεγκατάσταση).
3. Με το που τις αφαιρέσετε, επαναφέρετε την Αρχική Σελίδα που επιθυμείτε.

Επαναφέρετε τον Internet Explorer (Προαιρετικά):
1. Ανοίξτε τον Internet Explorer, click ‘Tools‘ (Εργαλεία) → ‘Internet Options’ (Επιλογές Διαδικτύου).
2. Πηγαίντε στην καρτέλα ‘Advanced’ (Για Προχωρημένους) και click ‘Reset’ (Επαναφορά).
3. Κατόπιν, πηγαίντε ‘Reset Internet Explorer settings’ (Επαναφορά Ρυθμίσεων Internet Explorer) → ‘Delete personal settings’ (Διαγραφή Προσωπικών Ρυθμίσεων) και click ‘Reset’ (Επαναφορά).
4. Τέλος, click ‘Close’ (Κλείσιμο) και OK για να αποθηκεύσετε τις αλλαγές.

Mozilla Firefox:

1. Ανοίξτε τον Mozilla Firefox, πηγαίντε ‘Tools’ (Εργαλεία) → ‘Add-ons’ (Πρόσθετα) → ‘Extensions’ (Επεκτάσεις).
2. Ψάξτε για για ύποπτες κι άγνωστες καταχωρήσεις. Κατόπιν, click ‘Uninstall’ (Απεγκατάσταση).
3. Τέλος, επαναφέρετε την Αρχική Σελίδα που επιθυμείτε.

Επαναφέρετε τον Mozilla Firefox (Προαιρετικά):
1. Ανοίξτε τον Mozilla Firefox, πηγαίντε ‘Help’ (Βοήθεια) → ‘Troubleshooting Information’ (Πληροφορίες Αντιμετώπισης Προβλημάτων).
2. Επιλέξτε ‘Reset Firefox’ (Επαναφορά Firefox) όσες φορές χρειασθεί και ‘Finish’ (Τέλος).

Google Chrome:

1. Click στο κουμπί μενού του Google Chrome browser, επιλέξτε Tools (Εργαλεία) → Extensions (Επεκτάσεις).
2. Ψάξτε για ύποπτες κι άγνωστες καταχωρήσεις κι επεκτάσεις και απαλλαγείτε από την παρουσία του κλικάροντας τον Recycle Bin (Κάδο Ανακύκλωσης).
3. Επαναφέρετε την Αρχική Σελίδα που επιθυμείτε.

Προσφορά
Κάντε το τώρα
Λήψη
Reimage (λογισμικό αφαίρεσης) Εγγύηση
Ικανοποίησης
Λήψη
Reimage (λογισμικό αφαίρεσης) Εγγύηση
Ικανοποίησης
Συμβατό με Microsoft Windows Supported versions Συμβατό με OS X Supported versions
Τι γίνεται σε περίπτωση αποτυχίας?
Εάν δεν κατάφερες να αφαιρέσεις τη ζημιά που προκάλεσε ο ιός χρησιμοποιώντας το Reimage, κάνε ερώτηση στην ομάδα υποστήριξης παρέχοντας όσο το δυνατόν περισσότερες πληροφορίες και λεπτομέρειες. 
Προτείνεται το Reimage για αφαίρεση της ζημιάς του ιού. Η δωρεάν σάρωση σας παρέχει τη δυνατότητα να ελέγξετε για το εάν ο υπολογιστής σας έχει μολυνθεί ή όχι. Εάν χρειασθεί να αφαιρέσετε κακόβουλο λογισμικό (βλ. malware), τότε θα πρέπει πρώτα να αγοράσετε την πλήρη έκδοση του προγράμματος ασφάλειας Reimage.
Στιγμιότυπο του Διαφημίσεις FlexibleShopper
Στιγμιότυπο του Διαφημίσεις FlexibleShopper

Σχετικά με συντάκτη

Alice Woods
Alice Woods

Εάν ο δωρεάν οδηγός αφαίρεσης σας φάνηκε χρήσιμος και μείνατε ευχαριστημένοι από τις υπηρεσίες μας, τότε θα εκτιμούσαμε αν μας βοηθούσατε οικονομικά μέσω δωρεάς σας για να συνεχίσουμε το έργο μας. Ακόμα και το μικρότερο ποσόν θα εκτιμηθεί!

Επικοινώνησε με Alice Woods
Σχετικά με την εταιρεία Esolutions

Πηγή: https://www.2-spyware.com/remove-flexibleshopper-ads.html

Οδηγίες αφαίρεσης σε άλλες γλώσσες