Βαθμός σοβαρότητας:  
  (10/100)

Αφαίρεση διαφημίσεων Daugava

123

Αξίζει να κατεβάσω το Daugava?

Πιστεύουμε ότι δεν αξίζει να κατεβάσετε το Daugava. Κατόπιν ερευνών και δοκιμών, φτάσαμε στο συμπέρασμα ότι αμέσως με το που κατεβάσετε τη συγκεκριμένη browser επέκταση στον υπολογιστή σας, είναι σίγουρο ότι θα εκπλαγείτε από τον όγκο των διαφημίσεων που θα αρχίσουν να εμφανίζονται στην οθόνη σας. Φυσικά, όσοι από τους χρήστες το κατέβασαν οικειοθελώς, το έκαναν με σκοπό να τους εμφανίζονται αυτές οι διαφημίσεις πιστεύοντας ότι θα εμπεριέχουν σημαντικές διαδικτυακές προσφορές. Ωστόσο, πιστεύουμε ότι κανείς από τους χρήστες αυτούς δεν περιμένει ότι θα εμφανίζονται διαφημίσεις ακόμα και όταν δεν ψωνίζουν στο διαδίκτυο.

Εάν λοιπόν δεν επιθυμείτε να σας εμφανίζονται ξαφνικά διαφημίσεις εκεί που διαβάζετε την online ειδησεογραφία ή όταν επισκέπτεστε ψυχαγωγικούς ιστότοπους, τότε θα πρέπει να αποφύγετε να κατεβάσετε το συγκεκριμένο browser πρόσθετο. Κανείς δε μπορεί να σας εγγυηθεί ότι οι διαφημίσεις Daugava είναι αξιόπιστες κι ασφαλείς.

Συνήθως, αυτές οι διαφημίσεις εμφανίζονται με απώτερο σκοπό την ανακατεύθυνση χρηστών προς συγκεκριμένους επιχορηγούμενους ιστότοπους συνεργαζόμενων τρίτων (βλ. affiliate websites). Επίσης, οφείλουμε να σας ενημερώσουμε ότι η τελευταία έκδοση, Daugava 2.0.0.701, είναι πολύ πιθανό να σας ανακατευθύνει προς δυνητικά επικίνδυνους ιστότοπους. Για να ελαχιστοποιήσετε λοιπόν τις πιθανότητες να διεισδύσουν στον υπολογιστή σας διαφόρων ειδών ανεπιθύμητα ή ακόμα και κακόβουλα προγράμματα/αρχεία, τότε θα πρέπει να αποφεύγετε να κλικάρετε τις συγκεκριμένες διαφημίσεις. Μάλιστα, στην περίπτωση που έχετε εγκαταστημένο το Daugava στον υπολογιστή σας, σας συνιστούμε να το αφαιρέσετε ολοκληρωτικά.

Πρόκειται για ένα σαφώς ύποπτο κι ανεπιθύμητο πρόγραμμα. Ο κύριος τρόπος διαδικτυακής του εξάπλωσης είναι η μέθοδος bundling. Μέσω της μεθόδου bundling, καταφέρνει και διεισδύει απαρατήρητο όντας καλά κρυμμένο σε συνοδευτικά πακέτα λήψης διάφορων δωρεάν/δοκιμαστικών εφαρμογών. Εάν άρχισαν να σας εμφανίζονται ήδη διαφημίσεις Daugava, τότε αυτή είναι μια ξεκάθαρη ένδειξη ότι το συγκεκριμένο ανεπιθύμητο πρόγραμμα έχει ήδη διεισδύσει στον υπολογιστή σας.

Επίσης, κατόπιν ερευνών και δοκιμών, φτάσαμε στο συμπέρασμα ότι αυτό το PUP (potentially unwanted program, δλδ. δυνητικά ανεπιθύμητο πρόγραμμα), με το που καταφέρει να διεισδύσει στον υπολογιστή σας, θα εγκαταστήσει κρυφά κι αυθαίρετα λογισμικό εντοπισμού/παρακολούθησης (βλ. tracking software, cookies). Με αυτό τον τρόπο, το Daugava 2.0.0.701 θα μπορεί να υποκλέπτει-καταγράφει-προωθεί σε τρίτους, έναντι αδράς αμοιβής, πληροφορίες που σχετίζονται με τις διαδικτυακές σας δραστηριότητες και προτιμήσεις, όπως πχ. ποιους ιστότοπους-κάθε πότε-για πόσο επισκέπτεστε, ποιες διαφημίσεις κλικάρετε, ποια κριτήρια εισάγετε για τις διαδικτυακές σας αναζητήσεις, IP και email διευθύνσεις, κλπ. Αν και στο σύνολό τους αυτές οι πληροφορίες είναι γενικής φύσεως και δεν χαρακτηρίζονται ως ευαίσθητα προσωπικά δεδομένα, ωστόσο καλό είναι να αποφεύγετε να τα μοιράζεστε με άγνωστους τρίτους.

Αν τα παραπάνω σας ενοχλούν, τότε στην περίπτωση που διαπιστώσετε ότι ο ιός Daugava virus κατάφερε να διεισδύσει στον υπολογιστή σας, σας προτείνουμε να προβείτε σε γενική σάρωση συστήματος χρησιμοποιώντας το εξαίρετο πρόγραμμα ασφάλειας SpyHunter ή οποιοδήποτε άλλο παρομοίων δυνατοτήτων πλήρως ενημερωμένο κι αξιόπιστο anti-spyware (λογισμικό ασφάλειας που προστατεύει από προγράμματα κατασκοπίας). 

Daugava ads and deals on commercial ads

Πώς καταφέρνει κι εξαπλώνεται διαδικτυακά αυτό το ανεπιθύμητο πρόγραμμα?

Όπως αναφέραμε νωρίτερα, το Daugava adware εξαπλώνεται διαδικτυακά με 2 τρόπους. Μπορείτε να το κατεβάσετε οικειοθελώς ή μπορεί να διεισδύσει στον υπολογιστή σας παράλληλα με κάποια δωρεάν/δοκιμαστική εφαρμογή που θα κατεβάσετε από το διαδίκτυο. Αν λοιπόν εμφανίστηκε ξαφνικά το Daugava στον υπολογιστή σας, αυτό σημαίνει ότι τα κατάφερε γιατί δεν ήσασταν προσεκτικοί κατά τη διαδικασία λήψης/εγκατάστασης κάποιας δωρεάν/δοκιμαστικής εφαρμογής που κατεβάσατε πρόσφατα.

Για αυτό τον λόγο, σας συνιστούμε να επιλέγετε πάντα Για Προχωρημένους (Advanced) ή Προσαρμοσμένη (Custom) μορφή εγκατάστασης. Έτσι, θα έχετε μια σαφώς πιο ολοκληρωμένη εικόνα και καλύτερο έλεγχο σχετικά με το τι πραγματικά κατεβαίνει στον υπολογιστή σας, πέραν της εφαρμογής που επιθυμείτε συνειδητά να κατεβάσετε. Με αυτό τον τρόπο, θα μπορείτε να εντοπίζετε και να ξετικάρετε τυχόν προτικαρισμένα κουτάκια εμφανιστούν κατά την λήψη και τα οποία θα αναφέρονται αυθαίρετα σε έγκρισή σας για την παράλληλη εγκατάσταση επιπρόσθετων/προαιρετικών/προτεινόμενων λήψεων, κυρίως ύποπτων κι ανεπιθύμητων προγραμμάτων κι αρχείων άγνωστων τρίτων, όπως πχ. installers και download managers.

Μπορεί να συνεργαζόμαστε με κάθε προϊόν το οποίο προτείνουμε στην ιστοσελίδα. Πλήρης γνωστοποίηση στους Όρους Χρήσης μας. Κάνοντας λήψη του προτεινόμενου Anti-spyware λογισμικού για την αφαίρεση του Διαφημίσεις Daugava, συμφωνείτε στη πολιτική απορρήτου μας και στους συμφωνία χρήσης.
Προτείνεται το SpyHunter για απεγκατάσταση του Διαφημίσεις Daugava. Η δωρεάν σάρωση σας παρέχει τη δυνατότητα να ελέγξετε για το εάν ο υπολογιστής σας έχει μολυνθεί ή όχι. Εάν χρειασθεί να αφαιρέσετε κακόβουλο λογισμικό (βλ. malware), τότε θα πρέπει πρώτα να αγοράσετε την πλήρη έκδοση του προγράμματος ασφάλειας SpyHunter.

Περισσότερες πληροφορίες μπορείτε να βρείτε σε αυτό το άρθρο αξιολόγησης του SpyHunter.

Εάν αποφασίσετε να επιλέξετε κάποιο άλλο λογισμικό προστασίας από προγράμματα κατασκοπίας (βλ. anti-spyware), τότε θα πρέπει να απεγκαταστήσετε πρώτα το SpyHunter από τον υπολογιστή σας.
Το Webroot SecureAnywhere AntiVirus ειναι προτεινόμενο πρόγραμμα απεγκατάστασης Διαφημίσεις Daugava. 

Θα πρέπει να επιβεβαιώσετε με δωρεάν δοκιμή που ανιχνεύει την τρέχουσα έκδοση του παρασίτου.
περισσότερες από 40.000.000 λήψεις!
Εναλλακτικά Προγράμματα
Malwarebytes Anti Malware
Έχουμε ελέγξει την απόδοση του Malwarebytes Anti Malware στην αφαίρεση του Διαφημίσεις Daugava (2016-01-25)
Reimage
Έχουμε ελέγξει την απόδοση του Reimage στην αφαίρεση του Διαφημίσεις Daugava (2016-01-25)

Οδηγίες αφαίρεσης σε άλλες γλώσσεςΚάντε μας Like στο Facebook