Βαθμός σοβαρότητας:  
  (10/100)

Αφαίρεση διαφημίσεων Capricornus (Δωρεάν Οδηγίες)

από Linas Kiguolis - - | Τύπος: Διαφημιστικό λογισμικό

Πώς μπορεί να διεισδύσει στον υπολογιστή μου το Capricornus malware?

Πρώτα από όλα, να τονίσουμε ότι το Capricornus δεν είναι κακόβουλο πρόγραμμα. Βασικά, πρόκειται για ένα ανεπιθύμητο πρόγραμμα τύπου PUP (potentially unwanted program, δλδ. δυνητικά ανεπιθύμητο πρόγραμμα) και adware (ανεπιθύμητο πρόγραμμα που εμφανίζει εκνευριστικές και παραπλανητικές διαφημίσεις τρίτων). Ωστόσο, ορισμένες φορές, ο ύποπτος και παρασκηνιακός τρόπος με τον οποίο λειτουργεί κάνει πολλούς χρήστες να πιστεύουν ότι πρόκειται για κακόβουλο πρόγραμμα τύπου malware.

Η πρώτη ύποπτη και σαφώς ανεπιθύμητη δραστηριότητα του συγκεκριμένου adware είναι ο έμμεσος τρόπος με τον οποίο καταφέρνει να διεισδύει απαρατήρητο σε συστήματα υπολογιστών, χωρίς τη συνειδητή επίγνωση κι έγκριση των χρηστών. Επομένως, είναι πολύ πιθανό ο ιός Capricornus να διεισδύσει απαρατήρητος και στο δικό σας υπολογιστή, ιδίως εάν έχετε τη τάση να κατεβάζετε δωρεάν/δοκιμαστικές εφαρμογές από το διαδίκτυο χωρίς να προσέχετε όλες τις φάσεις λήψης/εγκατάστασης της εκάστοτε εφαρμογής που κατεβάζετε. Ιδιαίτερη προσοχή θέλουν εφαρμογές, όπως πχ. download managers, PDF creators, video streaming λογισμικά, κλπ.

Ποιός είναι ο σωστός τρόπος ώστε να αποφύγετε, ή τέλος πάντων να ελαχιστοποιήσετε, την πιθανότητα διείσδυσης ενός adware στο σύστημα του υπολογιστή σας? Πρώτα από όλα, πριν κατεβάσετε μια εφαρμογή, σας συνιστούμε να διαβάσετε καλά το κείμενο που εμπεριέχεται στην Πολιτική Απορρήτου (Privacy Policy) και στην Άδεια Χρήσης Τελικού Χρήστη (EULA, End User’s License Agreement).

Εάν συνεχίζετε να θέλετε να κατεβάσετε την εφαρμογή, τότε σας συνιστούμε να επιλέξετε Προσαρμοσμένη (Custom) ή Για Προχωρημένους (Advanced) μορφή εγκατάστασης. Με αυτό το τρόπο, θα έχετε μια σαφώς πιο ολοκληρωμένη εικόνα και καλύτερο έλεγχο σχετικά με το τι πραγματικά κατεβαίνει στον υπολογιστή σας, πέραν της εφαρμογής που επιθυμείτε συνειδητά να κατεβάσετε. Έτσι, θα μπορείτε να εντοπίσετε και να ξετικάρετε τυχόν προτικαρισμένα κουτάκια μπορεί να εμφανιστούν κατά την λήψη και τα οποία θα αναφέρονται αυθαίρετα σε έγκρισή σας για την παράλληλη εγκατάσταση επιπρόσθετων/προτεινόμενων/προαιρετικών λήψεων, κυρίως ύποπτων κι ανεπιθύμητων προγραμμάτων κι αρχείων, όπως πχ. το Capricornus.

Τέλος, βεβαιωθείτε ότι έχετε εγκαταστημένο στο σύστημα του υπολογιστή σας ένα πλήρως ενημερωμένο κι αξιόπιστο anti-spyware (λογισμικό προστασίας από προγράμματα κατασκοπίας), όπως πχ. το εξαίρετο ReimageIntego.

The example of ads by Capricornus virus

Τι είναι το Capricornus adware?

Τα ανεπιθύμητα προγράμματα τύπου adware μπορεί να γίνουν ιδιαιτέρως εκνευριστικά. Σε αυτό το άρθρο θα μιλήσουμε για ακόμα ένα PUP, το Capricornus. Πρώτα από όλα, ετοιμάσαμε την παρακάτω λίστα με τις ενδείξεις που θα σας βοηθήσουν να καταλάβετε ότι το συγκεκριμένο PUP κατάφερε να διεισδύσει στον υπολογιστή σας.

 1. Ξαφνική επιβράδυνση του συστήματος και διάφορα προβλήματα με την λειτουργία των web browsers σας. Αυτό συμβαίνει, γιατί το συγκεκριμένο adware έχει τη τάση να καταναλώνει μεγάλο ποσοστό των πόρων του συστήματος-στόχου. Επίσης, έχουμε διαπιστώσει ότι προβαίνει σε πολλές παρασκηνιακές διεργασίες όταν πλοηγείστε στο διαδίκτυο με τον web browser σας.
 2. Εμφάνιση εκνευριστικών αναδυόμενων διαφημίσεων. Συνήθως, οι διαφημίσεις που σχετίζονται με το συγκεκριμένο adware ξεχωρίζουν από άλλες, καθώς εμπεριέχουν σε κάποιο σημείο τους “ads by Capricornus” ή “Capricornus ads.” Επίσης, οι διαφημίσεις Capricornus μπορεί να εμφανιστούν και με τη μορφή banner ή συνδέσμου κειμένου.
 3. Συνεχείς ανακατευθύνσεις προς ιστότοπους συνεργαζόμενων τρίτων. Οι περισσότερες από αυτές τις ανακατευθύνσεις και διαφημίσεις είναι παραπλανητικές. Άλλο κλικάρετε κι αλλού τελικά καταλήγετε. Για παράδειγμα, μπορεί να κλικάρετε σε διαφήμιση με προσφορές καταστημάτων και να ανακατευθυνθείτε εν τέλει σε ιστότοπο που προωθεί άγνωστα λογισμικά. Γιατί συμβαίνει αυτό? Θα σας εξηγήσουμε παρακάτω.

Ο ιός Capricornus virus είναι ένα πρόγραμμα το οποίο, μέσω των κλικαρισμάτων σε διαφημίσεις κι ανακατευθύνσεις, παράγει έσοδα για τους δημιουργούς του. Οι διαφημίσεις Capricornus επιχορηγούνται από άγνωστους τρίτους που επιθυμούν να αυξήσουν την επισκεψιμότητα των ιστοτόπων τους. Δυστυχώς, αρκετοί από αυτούς τους ιστότοπους μπορεί να είναι ύποπτοι ή ακόμα και κακόβουλοι.

Συνοψίζοντας από τα παραπάνω, θα θέλαμε να σας δώσουμε μια συμβουλή: σε καμιά περίπτωση δεν θα πρέπει να περιηγείστε σε άγνωστους και ύποπτους ιστότοπους, κυρίως όταν βρεθήκατε εκεί κατόπιν κλικαρίσματος διαφήμισης ή συνδέσμου ανακατεύθυνσης που σχετίζεται με το συγκεκριμένο adware. Διαφορετικά, ρισκάρετε να εκθέσετε σε κίνδυνο την εύρρυθμη λειτουργία του συστήματος, αλλά και την ασφάλεια των προσωπικών σας δεδομένων.

Τελικές σημειώσεις σχετικά με το συγκεκριμένο adware:

Πρόσφατα, η εξιδεικευμένη ερευνητική μας ομάδα έφτασε στο συμπέρασμα ότι το Capricornus malware έχει τη τάση να εγκαθιστά κρυφά κι αυθαίρετα λογισμικό εντοπισμού/παρακολούθησης (βλ. tracking software, cookies).

Στην περίπτωση λοιπόν που καταφέρει να διεισδύσει στον υπολογιστή σας, θα καταφέρνει να υποκλέπτει-καταγράφει-προωθεί σε τρίτους, έναντι αμοιβής, πληροφορίες που σχετίζονται με τις διαδικτυακές σας δραστηριότητες και προτιμήσεις, όπως πχ. ποιους ιστότοπους-κάθε πότε-για πόσο επισκέπτεστε, ποιες διαφημίσεις κλικάρετε, κριτήρια αναζήτησης που εισάγετε, IP και email διευθύνσεις, κλπ. Σίγουρα, δεν επιθυμείτε να αποκτήσουν απομακρυσμένη πρόσβαση στα προσωπικά σας δεδομένα διαφόρων ειδών άγνωστοι τρίτοι, σε ορισμένες περιπτώσεις ακόμα και κυβερνο-εγκληματίες, όπως πχ. scammers και hackers.

Για να προφυλάξετε το σύστημα του υπολογιστή και τα προσωπικά σας δεδομένα από τις αυθαίρετες και παρασκηνιακές διεργασίες του Capricornus, σας συμβουλεύουμε να προβείτε σε άμεση αφαίρεσή του στην περίπτωση που διαπιστώσετε ότι αυτό έχει καταφέρει να διεισδύσει στον υπολογιστή σας.

Για αυτό τον λόγο, είναι πολύ σημαντικό να έχετε εγκαταστημένο ένα πλήρως ενημερωμένο κι αξιόπιστο anti-spyware (λογισμικό προστασίας από προγράμματα κατασκοπίας). Αυτό θα προβαίνει σε γενικές σαρώσεις συστήματος και με το τρόπο αυτό θα εντοπίζει και θα αφαιρεί ολοκληρωτικά οποιοδήποτε ανεπιθύμητο πρόγραμμα καταφέρει να ‘τρυπώσει’ κρυφά στο σύστημα του υπολογιστή σας.

Διαδικασία αφαίρεσης του Capricornus:

Για να απαλλαγείτε από τις διαφημίσεις Capricornus, μπορείτε να αφαιρέσετε το συγκεκριμένο adware αυτόματα, αλλά και χειροκίνητα.

Εάν επιθυμείτε να το αφαιρέσετε χειροκίνητα, τότε μπορείτε να ακολουθήσετε προσεκτικά και βήμα προς βήμα τις αναλυτικές οδηγίες αφαίρεσης που ετοιμάσαμε για εσάς παρακάτω. Μάλιστα, οι οδηγίες είναι εμπλουτισμένες με διαφωτιστικές εικόνες που θα σας βοηθήσουν ακόμα περισσότερο να απαλλαγείτε ευκολότερα από την ενοχλητική παρουσία του συγκεκριμένου PUP.

Εναλλακτικά, μπορείτε να απαλλαγείτε από τις ενοχλητικές διαφημίσεις Capricornus αφαιρώντας το adware αυτόματα, δλδ. χρησιμοποιώντας κάποιο πλήρως ενημερωμένο κι αξιόπιστο anti-spyware. Η αυτόματη μέθοδος αφαίρεσης είναι σαφώς προτιμότερη, γιατί με αυτό το τρόπο μπορείτε να έχετε το κεφάλι σας ήσυχο ότι το οποιοδήποτε PUP που κατάφερε να ‘τρυπώσει’ στον υπολογιστή σας έχει αφαιρεθεί ολοκληρωτικά χωρίς να μείνει οποιοδήποτε κατάλοιπό του στο σύστημα του υπολογιστή σας. Μάλιστα, θα δείτε άμεσα αποτελέσματα, καθώς ο υπολογιστής σας θα επιστρέψει στις παλιές καλές του επιδόσεις!

Μπορείς να αφαιρέσεις τη ζημιά που έκανε ο ιός με τη βοήθεια του ReimageIntego. Τα SpyHunter 5Combo Cleaner και Malwarebytes συνιστώνται για τον εντοπισμό δυνητικά ανεπιθύμητων προγραμμάτων και ιών συμπ. όλων των αρχείων και καταχωρήσεων μητρώου που σχετίζονται με αυτά. 

Προσφορά
Κάντε το τώρα
Λήψη
Reimage Εγγύηση
Ικανοποίησης
Λήψη
Intego Εγγύηση
Ικανοποίησης
Συμβατό με Microsoft Windows Supported versions Συμβατό με OS X Supported versions
Τι γίνεται σε περίπτωση αποτυχίας?
Εάν δεν κατάφερες να αφαιρέσεις τη ζημιά που προκάλεσε ο ιός χρησιμοποιώντας το  Reimage Intego, κάνε ερώτηση στην ομάδα υποστήριξης παρέχοντας όσο το δυνατόν περισσότερες πληροφορίες και λεπτομέρειες. 
Το  Reimage Intego έχει δωρεάν scanner περιορισμένων δυνατοτήτων. Το scanner του Reimage Intego είναι σαφώς καλύτερο και με περισσότερες δυνατότητες όταν αποκτήσεις επί πληρωμή την πλήρη έκδοση. Όταν ο δωρεάν scanner εντοπίσει θέματα, μπορείς να τα επιδιορθώσεις με δωρεάν χειροκίνητη επιδιόρθωση ή να τα επιδιορθώσεις αυτόματα, σίγουρα, και γρήγορα, αγοράζοντας την πλήρη έκδοση.
Εναλλακτικά Προγράμματα
Το κάθε λογισμικό έχει διαφορετικούς σκοπούς και διαφορετικές δυνατότητες. Έτσι, εάν δεν κατάφερες να διορθώσεις τα αλλοιωμένα αρχεία με το Reimage, τότε συνιστούμε να δοκιμάσεις το SpyHunter 5.
Εναλλακτικά Προγράμματα
Το κάθε λογισμικό έχει διαφορετικούς σκοπούς και διαφορετικές δυνατότητες. Έτσι, εάν δεν κατάφερες να διορθώσεις τα αλλοιωμένα αρχεία με το Intego, τότε συνιστούμε να δοκιμάσεις το Combo Cleaner.

Οδηγός Χειροκίνητης Αφαίρεσης των διαφημίσεων Capricornus:

Αφαίρεση Capricornus από συστήματα Windows

 1. Κάντε κλικ στο κουμπί Start Control Panel Programs and Features (αν είστε Windows XP χρήστης, κάντε κλικ στο κουμπί Add/Remove Programs). Κάντε κλικ στο κουμπί 'Start -> Control Panel -> Programs and Features' (αν είστε 'Windows XP' χρήστης, κάντε κλικ στο κουμπί 'Add/Remove Programs').
 2. Αν είστε Windows 10 / Windows 8 χρήστης, κάντε δεξί κλικ στη κάτω αριστερή γωνία της οθόνης. Μόλις εμφανιστεί το Quick Access Menu, επιλέξτε Control Panel και Uninstall a Program. Αν είστε 'Windows 10 / Windows 8' χρήστης, κάντε δεξί κλικ στη κάτω αριστερή γωνία της οθόνης. Μόλις εμφανιστεί το 'Quick Access Menu', επιλέξτε 'Control Panel' και 'Uninstall a Program'.
 3. Απεγκαταστήστε το Capricornus και σχετικά προγράμματα
  Εδώ, βρείτε το Capricornus ή άλλες πρόσφατα εγκατεστημένες/ύποπτες εφαρμογές.
 4. Καταργήστε τις και κάντε κλικ στο κουμπί OK για να αποθηκευτούν οι αλλαγές. Κάντε δεξί κλικ σε κάθε ύποπτη εγγραφή και επιλέξτε 'Uninstall'

Αφαίρεση Capricornus από σύστημα Mac OS X

 1. Αν χρησιμοποιείτε το OS X, κάντε κλικ στο κουμπί Go στη πάνω αριστερή γωνία της οθόνης και επιλέξτε Applications. Κάντε κλικ στο 'Go' και επιλέξτε 'Applications'
 2. Περιμένετε μέχρι να δείτε το φάκελο Applications και βρείτε το Capricornus ή άλλα ύποπτα προγράμματα σε αυτόν. Τώρα, κάντε δεξί κλικ σε όλες αυτές τις εγγραφές και επιλέξτε Move to Trash. Κάντε κλικ σε όλες τις κακόβουλες εγγραφές και επιλέξτε 'Move to Trash'

Αφαίρεση Capricornus από Internet Explorer (IE)

 1. Αφαιρέστε τα επικίνδυνα πρόσθετα
  Ανοίξτε το Internet Explorer, κάντε κλικ στο εικονίδιο των Εργαλείων (μενού IE) στη πάνω δεξιά γωνία του προγράμματος περιήγησης και επιλέξτε Manage Add-ons. Κάντε κλικ στο εικονίδιο του μενού και επιλέξτε 'Manage add-ons'
 2. Θα δείτε το παράθυρο Manage Add-ons. Εδώ, βρείτε το Capricornus και άλλες ύποπτες προσθήκες. Απενεργοποιήστε αυτές τις εγγραφές κάνοντας κλικ στο Disable: Κάντε δεξί κλικ σε σε κάθε κακόβουλη εγγραφή και επιλέξτε 'Disable'
 3. Αλλάξτε την αρχική σας σελίδα αν τροποποιήθηκε από αυτόν τον ιό:
  Κάντε κλικ στο εικονίδιο των Εργαλείων (μενού) στη πάνω δεξιά γωνία του προγράμματος περιήγησης και επιλέξτε Internet Options. Μείνετε στη καρτέλα General.
 4. Εδώ, αφαιρέστε τις κακόβουλες URL και εισάγετε την ιστοσελίδα της αρεσκείας σας. Κάντε κλικ στο Apply για να αποθηκευτούν οι αλλαγές. Διαγράψτε τις κακόβουλες URL, εισάγετε την ιστοσελίδα της αρεσκείας σας και κάντε κλικ στο 'Apply' για να αποθηκευτούν οι αλλαγές
 5. Επαναφέρετε το Internet Explorer
  Κάντε κλικ στο εικονίδιο των Εργαλείων (μενού) ξανά και επιλέξτε Internet options. Πηγαίνετε στη καρτέλα Advanced.
 6. Εδώ, επιλέξτε Reset.
 7. Σε αυτό το παράθυρο, ελέξτε το Delete personal settings και επιλέξτε Reset ξανά για να ολοκληρώσετε την αφαίρεση του Capricornus. Πηγαίνετε στη καρτέλα 'Advanced' και κάντε κλικ στο κουμπί 'Reset'. Τώρα επιλέξτε το 'Delete personal settings' και κάντε ξανά κλικ στο κουμπί 'Reset'

Αφαίρεση διαφημίσεων Capricornus από Microsoft Edge

Επαναφορά ρυθμίσεων Microsoft Edge (Μέθοδος 1) :

 1. Τρέξε την εφαρμογή Microsoft Edge και κάνε click More (οι τρεις τελίτσες στην πάνω δεξιά γωνία της οθόνης).
 2. Κάνε click Settings για άνοιγμα κι άλλων επιλογών.
 3. Μόλις εμφανιστεί το παράθυρο Settings, κάνε click στο κουμπί Choose what to clear κάτω από την επιλογή Clear browsing data. Πήγαινε Ρυθμίσεις κι επέλεξε 'Choose what to clear'
 4. Εδώ, μπορείς να επιλέξεις αυτά που θέλεις να αφαιρέσεις. Κατόπιν, κάνε click Clear. Επέλεξε το κουμπί 'Clear'
 5. Τώρα κάνε δεξί click στο κουμπί Start (Windows logo). Κατόπιν, επέλεξε Task Manager. Άνοιξε το μενού έναρξης κι επέλεξε 'Task Manager'
 6. Όταν βρεθείς στην καρτέλα Processes, ψάξε για Microsoft Edge.
 7. Κάνε δεξί click και επέλεξε Go to details. Εάν δε βρίσκεις την επιλογή Go to details, κάνε click More details και ξανακολούθησε τα προηγούμενα βήματα. Δεξί click στο 'Microsoft Edge' κι επιλογή 'Go to details' Επέλεξε 'More details' στην περίπτωση που η επιλογή 'Go to details' δεν εμφανιστεί
 8. Μόλις εμφανιστεί η καρτέλα Details, εντόπισε όλες τις καταχωρήσεις που εμπεριέχουν το Microsoft Edge. Κάνε δεξί click σε καθεμιά από αυτές τις καταχωρήσεις κι επέλεξε End Task για να τις τερματίσεις. Εντόπισε τις καταχωρήσεις Microsoft Edge και επέλεξε 'End Task'

Επαναφορά Microsoft Edge browser (Μέθοδος 2) :

Εάν δε τα καταφέρεις με τη Μέθοδο 1, τότε θα πρέπει να ακολουθήσεις την προηγμένη μέθοδο επαναφοράς Edge.

 1. Σημείωση : θα πρέπει να κάνεις πρώτα backup όλα σου τα δεδομένα πριν χρησιμοποιήσεις αυτή τη μέθοδο.
 2. Βρες αυτό τον φάκελο στον υπολογιστή σου: C:\Users\%username%\AppData\Local\Packages\Microsoft.MicrosoftEdge_8wekyb3d8bbwe.
 3. Επέλεξε κάθε καταχώρηση που έχει αποθηκευτεί και δεξί click. Κατόπιν, επιλογή Delete . Πήγαινε στον φάκελο Microsoft Edge, κάνε δεξί click σε κάθε καταχώρηση και click 'Delete'
 4. Click στο κουμπί Start (Windows logo) και πληκτρολόγησε window power στη γραμμή Search my stuff .
 5. Δεξί click στην καταχώρηση Windows PowerShell κι επιλογή Run as administrator. Εντόπισε το Windows PowerShell, δεξί click πάνω του, κι επιλογή 'Run as administrator'
 6. Στην Οθόνη Διαχειριστή : Θα εμφανιστεί το παράθυρο PowerShell. Κάνε επικόλληση αυτή τη γραμμή εντολών μετά από PS C:\WINDOWS\system32> και πάτησε Enter:
  Get-AppXPackage -AllUsers -Name Microsoft.MicrosoftEdge | Foreach {Add-AppxPackage -DisableDevelopmentMode -Register $($_.InstallLocation)\AppXManifest.xml -Verbose}
  Αντιγραφή κι επικόλληση της ζητούμενης εντολής. Κατόπιν, πάτησε 'Enter'

Μόλις ολοκληρωθούν επιτυχώς αυτά τα βήματα, το Capricornus θα πρέπει να έχει αφαιρεθεί από τον Microsoft Edge browser.

Αφαίρεση Capricornus από Mozilla Firefox (FF)

 1. Αφαιρέστε επικίνδυνες επεκτάσεις
  Ανοίξτε το Mozilla Firefox, κάντε κλικ στο εικονίδιο του μενού (πάνω δεξιά γωνία) και επιλέξτεAdd-ons Extensions. Κάντε κλικ στο εικονίδιο του μενού και επιλέξτε 'Add-ons'
 2. Εδώ, επιλέξτε το Capricornus και άλλες αμφισβητήσιμες προσθήκες. Κάντε κλικ στο Remove για να διαγράψετε αυτές τις εγγραφές. Επιλέξτε το 'Extensions' και βρείτε κακόβουλες εγγραφές. Κάντε κλικ στο 'Remove' για να απαλλαγείτε από αυτές
 3. Επαναφέρετε το Mozilla Firefox
  Κάντε κλικ στο μενού Firefox στη πάνω αριστερή γωνία και κάντε κλικ στο ερωτηματικό. Εδώ, επιλέξτε Troubleshooting Information. Κάντε κλικ στο εικονίδιο του μενού και μετά στο '?'. Επιλέξτε 'Troubleshooting Information'
 4. Τώρα θα δείτε το μήνυμα Reset Firefox to its default state με το κουμπί Reset Firefox. Κάντε κλικ σε αυτό το κουμπί μερικές φορές και ολοκληρώστε την αφαίρεση του Capricornus . Κάντε κλικ μερικές φορές στο κουμπί 'Reset Firefox'

Αφαίρεση Capricornus από Google Chrome

 1. Διαγράψτε τις κακόβουλες προσθήκες
  Ανοίξτε το Google Chrome, κάντε κλικ στο εικονίδιο του μενού (πάνω δεξιά γωνία) και επιλέξτεTools Extensions. Κάντε κλικ στο εικονίδιο του μενού. Επιλέξτε 'Tools' και 'Extensions'
 2. Εδώ, επιλέξτε το Capricornus και άλλες κακόβουλες προσθήκες και επιλέξτε το εικονίδιο του κάδου για να διαγράψετε αυτές τις εγγραφές. Βρείτε κακόβουλες εγγραφές και διαγράψτε τις κάνοντας κλικ στο εικονίδιοι του Κάδου
 3. Κάντε κλικ στο εικονίδιο του μενού ξανά και επιλέξτε το Settings Manage Search engines που βρίσκεται στην ενότητα Search. Στο σημείο 'Settings', επιλέξτε 'Manage search engines...'
 4. Στο σημείο Search Engines..., αφαιρέστε τις κακόβουλες σελίδες αναζήτησης. Προτείνουμε να αφαήσετε την ιστοσελίδα της Google ή μια της αρεσκείας σας. Κάντε κλικ στο 'X' για να αφαιρέσετε τις κακόβουλες URLs
 5. Επαναφέρετε το Google Chrome
  Κάντε κλικ στο εικονίδιο του μενού στη πάνω δεξιά γωνία του Google Chrome και επιλέξτε Settings.
 6. Μετακινηθείτε προς το τέλος της σελίδας και κάντε κλικ στο Reset browser settings. Στο σημείο 'Settings', μετακινηθείτε προς τα κάτω και κάντε κλικ στο κουμπί 'Reset browser settings'
 7. Κάντε κλικ στο Reset για να επιβεβαιώσετε και να ολοκληρώσετε την αφαίρεση του Capricornus. Κάντε κλικ στο κουμπί 'Reset' για να ολοκληρώσε τε την αφαίρεση σας

Αφαίρεση Capricornus από Safari

 1. Αφαιρέστε επικίνδυνες επεκτάσεις
  Ανοίξτε το πρόγραμμα περιήγησης Safari και κάντε κλικ στο Safari στο μενού, στο πάνω αριστερό μέρος της οθόνης. Μετά, επιλέξτε Preferences. Κάντε κλικ στο 'Safari' και επιλέξτε 'Preferences'
 2. Εδώ, επιλέξτε Extensions και βρείτε το Capricornus ή άλλες ύποπτες εγγραφές. Κάντε κλικ στο κουμπί Uninstall για να απαλλαγείτε από αυτές. Πηγαίνετε 'Extensions' και απεγκαταστήστε τα κακόβουλα πρόσθετα
 3. Επαναφέρετε το Safari
  Ανοίξτε το πρόγραμμα περιήγησης Safari και κάντε κλικ στο Safari στο μενού, στη πάνω αριστερή γωνία της οθόνης. Εδώ, επιλέξτε Reset Safari.... Κάντε κλικ στο 'Safari' και επιλέξτε 'Reset Safari...'
 4. Τώρα, θα δείτε ένα παράθυρο με αναλυτικές επιλογές επαναφοράς. Όλες αυτές οι επιλογές είναι συνήθως επιλεγμένες, αλλά μπορείτε να επιλέξετε ποιές θέλετε να επαναφέρετε. Κάντε κλικ στο κουμπί Reset για να ολοκληρώσετε τη διαδικασία αφαίρεσης του Capricornus. Διαλέξτε όλες τις επιλογές και κάντε κλικ στο κουμπί 'Reset'

Μην αφήσεις την Κυβέρνηση να σε παρακολουθεί

Έχουν αναφερθεί πολλά περιστατικά με τις Κυβερνήσεις ανά τον κόσμο να υποκλέπτουν προσωπικά δεδομένα και να παρακολουθούν τη διαδικτυακή δραστηριότητα και τις διαδικτυακές προτιμήσεις των πολιτών. Καλό θα ήταν λοιπόν να λάβεις πολύ σοβαρά υπόψιν τη συγκεκριμένη κατάσταση και να ενημερωθείς για τις σκοτεινές και αθέμιτες πρακτικές συλλογής πληροφοριών. Σε συμβουλεύουμε να αποφεύγεις ύποπτες, παρασκηνιακές, σκοτεινές, αθέμιτες πρακτικές κατασκοπείας που προέρχονται από την Κυβέρνηση και διάφορους κυβερνητικούς οργανισμούς. Ο καλύτερος τρόπος για να τα καταφέρεις είναι να σερφάρεις τελείως incognito, δλδ. τελείως ανώνυμα στο διαδίκτυο. 

Μπορείς να επιλέξεις διαφορετική τοποθεσία κάθε φορά που είναι να συνδεθείς online και να αποκτήσεις διαδικτυακή πρόσβαση σε οποιοδήποτε περιεχόμενο επιθυμείς, χωρίς κανέναν απολύτως περιορισμό πρόσβασης. Πλέον, θα μπορείς να απολαμβάνεις χωρίς κανένα απολύτως πρόβλημα ή έγνοια, καθώς και χωρίς κανένα άγχος μήπως χακαριστείς, χρησιμοποιώντας Private Internet Access VPN υπηρεσίες.

Έτσι, θα μπορείς να ελέγχεις τις πληροφορίες που μπορούν να γίνουν προσβάσιμες από την Κυβέρνηση και τους κρατικούς οργανισμούς, καθώς και από άλλους ανεπιθύμητους τρίτους, σερφάροντας ανενόχλητα στο διαδίκτυο χωρίς τον φόβο ότι μπορεί να σε κατασκοπεύουν. Ακόμα και αν η διαδικτυακή δραστηριότητά σου είναι καθόλα νόμιμη ή ακόμα κι αν εμπιστεύεσαι πλήρως τις διαδικτυακές υπηρεσίες, πλατφόρμες που επιλέγεις, καλό θα ήταν να προστατεύεις το ιδιωτικό σου απόρρητο και να προτιμάς να χρησιμοποιείς VPN υπηρεσίες.

Backup αρχεία για μελλοντική χρήση, στην περίπτωση malware επίθεσης

Οι χρήστες υπολογιστών μπορεί να υποστούν διαφόρων ειδών απώλειες λόγω κυβερνομολύνσεων ή λόγω λαθών στα οποία μπορεί να υποπέσουν. Τα προβλήματα λογισμικού που μπορεί να δημιουργήσει μια επίθεση από malware ή η απευθείας απώλεια δεδομένων λόγω κρυπτογράφησης, μπορεί να δημιουργήσουν προβλήματα στη λειτουργία της συσκευής ή μόνιμη βλάβη. Εάν διατηρείς σωστά και ενημερωμένα backups, μπορείς εύκολα να ανακτήσεις τα δεδομένα σου και να επιστρέψεις γρήγορα και πάλι στην κανονικότητα.

Είναι πολύ σημαντικό να δημιουργείς τακτικά ενημερωμένα backups μετά από οποιαδήποτε αλλαγή στη συσκευή, έτσι ώστε να επιστρέψεις στο σημείο πριν την επίθεση malware, καθώς ένα malware μπορεί να προχωρήσει σε αυθαίρετες αλλαγές ή να δημιουργήσει σημαντικά προβλήματα στη συσκευή, όπως πχ. απώλεια δεδομένων ή δυσλειτουργία και κατακόρυφη πτώση των επιδόσεων. 

Έχοντας κάνει backup την πιο πρόσφατη έκδοση κάθε σημαντικού εγγράφου, μπορείς να αποφύγεις εκνευρισμό, άγχος, προβλήματα λειτουργίας, ή ακόμα και να αποφύγεις να πέσεις θύμα εκβιασμού από ιούς και χάκερς. Τα backups αποτελούν αξιόλογη λύση στην περίπτωση που πέσεις θύμα κυβερνοεπίθεσης και μόλυνσης από malware. Προτείνουμε τη χρήση του Data Recovery Pro για την επαναφορά συστήματος.

Σχετικά με συντάκτη
Linas Kiguolis
Linas Kiguolis

Εάν ο δωρεάν οδηγός αφαίρεσης σας φάνηκε χρήσιμος και μείνατε ευχαριστημένοι από τις υπηρεσίες μας, τότε θα εκτιμούσαμε αν μας βοηθούσατε οικονομικά μέσω δωρεάς σας για να συνεχίσουμε το έργο μας. Ακόμα και το μικρότερο ποσόν θα εκτιμηθεί!

Επικοινώνησε με Linas Kiguolis
Σχετικά με την εταιρεία Esolutions

Οδηγίες αφαίρεσης σε άλλες γλώσσες

Η γνώμη σας σχετικά με Capricornus ads