Βαθμός σοβαρότητας:  
  (10/100)

Διαφημίσεις από SearchScope. Τρόποι Αφαίρεσης (Οδηγός Απεγκατάστασης)

από Jake Doe - - | Τύπος: Διαφημιστικό λογισμικό

ΤΙ ΕΙΝΑΙ ΤΟ SearchScope?

Το SearchScope είναι ένα πρόγραμμα τύπου adware (λογισμικό ανεπιθύμητων διαφημίσεων) το οποίο προσπαθεί να παραπλανήσει τους χρήστες και να τους κάνει να πιστέψουν ότι έχει τη δυνατότητα να τους εξοικονομήσει χρήματα και χρόνο κατά τη διάρκεια των διαδικτυακών τους αγορών με την εμφάνιση διάφορων εκπτωτικών κουπονιών, promo κωδικών, μεγάλων προσφορών κι άλλων παρόμοιων δελεαστικών διευκολύνσεων με την μορφή αναδυόμενων, banner, κειμένου, διαφημίσεων.

Δε θα διαφωνήσουμε ότι όντως εμφανίζει όσα υπόσχεται. Ωστόσο, σας συμβουλεύουμε να αποφύγετε να κλικάρετε τις διαφημίσεις του ή τους συνδέσμους ανακατευθύνσεων που εμπεριέχονται σε αυτές, γιατί ο απώτερος σκοπός τους δεν είναι να προωθήσουν το συμφέρον σας, αλλά το συμφέρον των δημιουργών του προγράμματος και αυτών που συνεργάζονται μαζί τους (affiliate marketing).

Τεχνικά μιλώντας, το πρόγραμμα αυτό δε μπορεί να χαρακτηριστεί ως ιός, αλλά ως PUP (potentially unwanted program, δλδ. δυνητικά ανεπιθύμητο πρόγραμμα). Όπως και να έχει, προτιμότερο θα ήταν να το αποφύγετε. Για να το καταφέρετε αυτό, θα πρέπει σε πρώτη φάση να αποφεύγετε να κατεβάζετε στον υπολογιστή σας δωρεάν εφαρμογές από το διαδίκτυο ή αν το κάνετε να είστε ιδιαιτέρως προσεκτικοί και παρατηρητικοί. Ο πιο συνηθισμένος τρόπος που το ύποπτο αυτό add-on (πρόσθετο) καταφέρνει και διεισδύει απαρατήρητο σε συστήματα υπολογιστών είναι όντας καλά κρυμμένο σε συνοδευτικά πακέτα λήψης διαφόρων δωρεάν ή δοκιμαστικών εφαρμογών, κάποια από τις οποίες μπορεί να μπείτε στον πειρασμό να κατεβάσετε στον υπολογιστή σας (μέθοδος bundling).

Κατόπιν ερευνών και δοκιμών, διαπιστώσαμε ότι με το που καταφέρει να διεισδύσει και να εγκατασταθεί στο σύστημα του υπολογιστή σας, καταλαμβάνει τον έλεγχο λειτουργίας και ρυθμίσεων όλων των web browsers που έχετε εγκαταστημένους στον υπολογιστή σας και χρησιμοποιείτε για τις διαδικτυακές σας πλοηγήσεις κι αναζητήσεις (browser hijacking), συμπεριλαμβανόμενων των Google Chrome, Mozilla Firefox και Internet Explorer. Κατόπιν, ενεργοποιεί πληθώρα παρασκηνιακών και ύποπτων διεργασιών. Για παράδειγμα, έχει τη τάση να εγκαθιστά κρυφά κι αυθαίρετα λογισμικό παρακολούθησης/εντοπισμού (tracking cookies) και με το τρόπο αυτό καταφέρνει να υποκλέπτει-καταγράφει-προωθεί σε τρίτους πληροφορίες σχετικές με τις διαδικτυακές σας δραστηριότητες και προτιμήσεις, όπως πχ. ποιους ιστότοπους-κάθε πότε-για πόσο επισκέπτεστε, τα κριτήρια αναζήτησης που εισάγετε, ποιες διαφημίσεις κλικάρετε, κτλ.

Αν και το πρόγραμμα υποστηρίζει ότι πρόκειται για γενικές πληροφορίες, ωστόσο δεν μπορείτε ποτέ να είστε σίγουροι αν εστιάζει μόνο σε αυτού του είδους τις πληροφορίες και όχι και σε πιο ευαίσθητες ή απόρρητες, καθώς επίσης δεν μπορείτε να ξέρετε αν οι πληροφορίες αυτές δεν πέσουν στα χέρια κυβερνο-εγκληματιών και χρησιμοποιηθούν για κακόβουλους σκοπούς. Άλλωστε, πολλές από τις κρυφές κι αυθαίρετες διεργασίες του ιού SearchScope, όπως πχ. σημαντικές επιβραδύνσεις στις ταχύτητες του συστήματος, αλλά και στις ταχύτητες των διαδικτυακών πλοηγήσεων, αυθαίρετες συνδέσεις στο διαδίκτυο, αυθαίρετες και κρυφές εγκαταστάσεις προγραμμάτων κι αρχείων, κλπ. μαρτυρούν περίτρανα ότι πρόκειται για ένα ιδιαιτέρως αναξιόπιστο και ύποπτο πρόγραμμα το οποίο σίγουρα δεν θα πρέπει να εμπιστεύεστε.

Εάν άρχισαν να σας εμφανίζονται διαφημίσεις τύπου ‘Ads by SearchScope’, ‘SearchScope Deals’, ‘Brought by SearchScope’, τότε είναι ξεκάθαρο ότι το συγκεκριμένο adware (λογισμικό ανεπιθύμητων διαφημίσεων) έχει ήδη διεισδύσει και μολύνει το σύστημα του υπολογιστή σας. Σε αυτή την περίπτωση, σας προτείνουμε να προβείτε άμεσα σε γενική σάρωση συστήματος χρησιμοποιώντας το εξαίρετο Reimage ή οποιοδήποτε άλλο πλήρως ενημερωμένο κι αξιόπιστο anti-spyware (λογισμικό προστασίας από προγράμματα κατασκοπίας) το οποίο και θα αναλάβει αυτόματα να εντοπίσει αυτό κι άλλα παρομοίως ανεπιθύμητα προγράμματα που μπορεί να διείσδυσαν κρυφά στο σύστημα του υπολογιστή σας και να τα αφαιρέσει ολοκληρωτικά.

Δεν θα πρέπει να ξεχνάτε ότι οι διαφημίσεις που σχετίζονται με αυτά τα προγράμματα εκτός από ιδιαιτέρως εκνευριστικές, είναι πολύ πιθανόν να σας ανακατευθύνουν προς άγνωστους κι αμφιβόλου αξιοπιστίας/ασφάλειας ιστότοπους όπου θα εκθέσετε σε κίνδυνο την εύρυθμη λειτουργία κι ασφάλεια του συστήματος του υπολογιστή σας, αλλά όπου μπορεί επίσης να δώσετε άθελα την έγκρισή σας για την εγκατάσταση κι άλλων ανεπιθύμητων ή ακόμα και κακόβουλων προγραμμάτων, όπως πχ. ιοι και γενικότερα malwares.

ΠΩΣ ΜΠΟΡΕΙ ΤΟ SearchScope ΝΑ ΚΑΤΑΛΑΒΕΙ ΤΟΝ ΕΛΕΓΧΟ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑΣ ΚΑΙ ΡΥΘΜΙΣΕΩΝ ΤΟΥ ΥΠΟΛΟΓΙΣΤΗ ΜΟΥ?

Οι διαφημίσεις και ανακατευθύνσεις που σχετίζονται με το SearchScope μπορεί να ξεκινήσουν να σας εμφανίζονται και να σας παρενοχλούν από το πουθενά. Δεν είναι τυχαίο άλλωστε που ολοένα και περισσότεροι χρήστες προσπαθούν να βρουν τρόπους ώστε να μπορέσουν να απαλλαγούν από την ενοχλητική παρουσία αυτού του adware (λογισμικό ανεπιθύμητων διαφημίσεων). Ο έμμεσος τρόπος διείσδυσής του, καθώς και ο τρόπος με τον οποίο λειτουργεί, έχει κάνει πολλούς χρήστες να τον χαρακτηρίζουν ως ιό. Τεχνικά μιλώντας όμως, το SearchScope ΔΕΝ είναι ιός.

Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι μπορείτε να το εμπιστεύεστε ή να κλικάρετε τις διαφημίσεις ή τις ανακατευθύνσεις του. Είναι γνωστό ότι πρόκειται για ένα ιδιαιτέρως ανεπιθύμητο πρόγραμμα το οποίο έχει τη τάση να παρενοχλεί σε τακτική βάση τους χρήστες κατά τη διάρκεια των διαδικτυακών τους πλοηγήσεων. Επίσης, μπορεί να γίνει εν δυνάμει επικίνδυνο για την εύρυθμη λειτουργία κι ασφάλεια του συστήματος του υπολογιστή σας. Το λέμε αυτό, γιατί οι περισσότερες, αν όχι όλες, από τις διαφημίσεις του εμπεριέχουν συνδέσμους ανακατεύθυνσης προς άγνωστους κι αμφιβόλου αξιοπιστίας/ασφάλειας ιστότοπους όπου μπορεί το σύστημα του υπολογιστή σας να εκτεθεί σε διεισδύσεις κι άλλων ανεπιθύμητων ή ακόμα και κακόβουλων προγραμμάτων.

Για να αποφύγετε λοιπόν τη διείσδυση κι εγκατάσταση του SearchScope στον υπολογιστή σας, θα πρέπει να πρώτα από όλα να γνωρίζετε ότι η διαδικτυακή του εξάπλωση βασίζεται στην μέθοδο ‘bundling’. Με άλλα λόγια, αυτό σημαίνει ότι καταφέρνει να διεισδύει απαρατήρητο σε συστήματα υπολογιστών όντας καλά κρυμμένο σε συνοδευτικά πακέτα λήψης διαφόρων δωρεάν ή δοκιμαστικών εφαρμογών, κάποια από τις οποίες μπορεί να μπείτε στον πειρασμό να κατεβάσετε στον υπολογιστή σας από το διαδίκτυο. Οι εφαρμογές αυτές είναι κυρίως τύπου download manager ή PDF creator.

Για αυτό, κάθε φορά που θα θέλετε να κατεβάσετε κάποια δωρεάν ή δοκιμαστική εφαρμογή από το διαδίκτυο, θα πρέπει να επιλέγετε πάντα Advanced (Για Προχωρημένους) ή Custom (Προσαρμοσμένη) μορφή εγκατάστασης. Με αυτό το τρόπο θα έχετε μια σαφώς πιο ολοκληρωμένη εικόνα και καλύτερο έλεγχο σχετικά με το τι πραγματικά κατεβαίνει στον υπολογιστή σας πέραν της εφαρμογής που σας ενδιαφέρει να κατεβάσετε στον υπολογιστή σας. Έτσι, θα μπορέσετε να εντοπίσετε και να ξετικάρετε όλα εκείνα τα προ-τικαρισμένα κουτάκια που μπορεί να σας εμφανιστούν κατά τη διάρκεια λήψης/εγκατάστασης μιας εφαρμογής, και τα οποία θα αναφέρονται αυθαίρετα σε έγκρισή σας για την εγκατάσταση επιπρόσθετων λήψεων, όπως πχ. browser add-on (πρόσθετο), plug-in, toolbar (γραμμή εργαλείων) ή extension (επέκταση) που θα σας υπόσχονται ‘εξοικονόμηση χρημάτων και χρόνου, εμπλουτίζοντας την διαδικτυακή σας εμπειρία’. Φυσικά, δεν θα πρέπει να κάνετε το λάθος να τα εμπιστευτείτε και να τα χρησιμοποιήσετε.

Σε περίπτωση τώρα που ο ιός SearchScope κατάφερε εν τέλει να διεισδύσει και να εγκατασταθεί στον υπολογιστή σας, τότε σας συνιστούμε να ακολουθήσετε πιστά τις παρακάτω οδηγίες αφαίρεσης και να απαλλαγείτε από την εκνευριστική κι εν δυνάμει επικίνδυνη παρουσία του το συντομότερο δυνατόν!

ΠΩΣ ΜΠΟΡΩ ΝΑ ΑΦΑΙΡΕΣΩ ΤΟΝ ΙΟ SearchScope?

Μπορείς να αφαιρέσεις αυτόματα τη ζημιά που δημιούργησε ο ιός με τη βοήθεια κάποιου απ' αυτά τα εξαιρετικά προγράμματα: Reimage, Malwarebytes MalwarebytesCombo Cleaner, Plumbytes Anti-MalwareMalwarebytes Malwarebytes. Προτείνουμε αυτές τις εφαρμογές, γιατί είναι εξαιρετικά αποτελεσματικές στον εντοπισμό και αφαίρεση δυνητικά ανεπιθύμητων προγραμμάτων (PUPs) και ιών, συμπ. και όλων των βοηθητικών αρχείων και καταχωρήσεων μητρώου που σχετίζονται με τις κυβερνοαπειλές.

Προσφορά
Κάντε το τώρα
Λήψη
Reimage (λογισμικό αφαίρεσης) Εγγύηση
Ικανοποίησης
Λήψη
Reimage (λογισμικό αφαίρεσης) Εγγύηση
Ικανοποίησης
Συμβατό με Microsoft Windows Supported versions Συμβατό με OS X Supported versions
Τι γίνεται σε περίπτωση αποτυχίας?
Εάν δεν κατάφερες να αφαιρέσεις τη ζημιά που προκάλεσε ο ιός χρησιμοποιώντας το Reimage, κάνε ερώτηση στην ομάδα υποστήριξης παρέχοντας όσο το δυνατόν περισσότερες πληροφορίες και λεπτομέρειες. 
Προτείνεται το Reimage για αφαίρεση της ζημιάς του ιού. Η δωρεάν σάρωση σας παρέχει τη δυνατότητα να ελέγξετε για το εάν ο υπολογιστής σας έχει μολυνθεί ή όχι. Εάν χρειασθεί να αφαιρέσετε κακόβουλο λογισμικό (βλ. malware), τότε θα πρέπει πρώτα να αγοράσετε την πλήρη έκδοση του προγράμματος ασφάλειας Reimage.
Στιγμιότυπο του Διαφημίσεις από SearchScope
Στιγμιότυπο του Διαφημίσεις από SearchScope

Οδηγός Χειροκίνητης Αφαίρεσης των διαφημίσεων SearchScope:

WindowsMac OS XInternet ExplorerMicrosoft EdgeFirefoxGoogle ChromeSafari

Αφαίρεση SearchScope από συστήματα Windows

 1. Κάντε κλικ στο κουμπί Start Control Panel Programs and Features (αν είστε Windows XP χρήστης, κάντε κλικ στο κουμπί Add/Remove Programs). Κάντε κλικ στο κουμπί 'Start -> Control Panel -> Programs and Features' (αν είστε 'Windows XP' χρήστης, κάντε κλικ στο κουμπί 'Add/Remove Programs').
 2. Αν είστε Windows 10 / Windows 8 χρήστης, κάντε δεξί κλικ στη κάτω αριστερή γωνία της οθόνης. Μόλις εμφανιστεί το Quick Access Menu, επιλέξτε Control Panel και Uninstall a Program. Αν είστε 'Windows 10 / Windows 8' χρήστης, κάντε δεξί κλικ στη κάτω αριστερή γωνία της οθόνης. Μόλις εμφανιστεί το 'Quick Access Menu', επιλέξτε 'Control Panel' και 'Uninstall a Program'.
 3. Απεγκαταστήστε το SearchScope και σχετικά προγράμματα
  Εδώ, βρείτε το SearchScope ή άλλες πρόσφατα εγκατεστημένες/ύποπτες εφαρμογές.
 4. Καταργήστε τις και κάντε κλικ στο κουμπί OK για να αποθηκευτούν οι αλλαγές. Κάντε δεξί κλικ σε κάθε ύποπτη εγγραφή και επιλέξτε 'Uninstall'
WindowsMac OS XInternet ExplorerMicrosoft EdgeFirefoxGoogle ChromeSafari

Αφαίρεση SearchScope από σύστημα Mac OS X

 1. Αν χρησιμοποιείτε το OS X, κάντε κλικ στο κουμπί Go στη πάνω αριστερή γωνία της οθόνης και επιλέξτε Applications. Κάντε κλικ στο 'Go' και επιλέξτε 'Applications'
 2. Περιμένετε μέχρι να δείτε το φάκελο Applications και βρείτε το SearchScope ή άλλα ύποπτα προγράμματα σε αυτόν. Τώρα, κάντε δεξί κλικ σε όλες αυτές τις εγγραφές και επιλέξτε Move to Trash. Κάντε κλικ σε όλες τις κακόβουλες εγγραφές και επιλέξτε 'Move to Trash'
WindowsMac OS XInternet ExplorerMicrosoft EdgeFirefoxGoogle ChromeSafari

Αφαίρεση SearchScope από Internet Explorer (IE)

 1. Αφαιρέστε τα επικίνδυνα πρόσθετα
  Ανοίξτε το Internet Explorer, κάντε κλικ στο εικονίδιο των Εργαλείων (μενού IE) στη πάνω δεξιά γωνία του προγράμματος περιήγησης και επιλέξτε Manage Add-ons. Κάντε κλικ στο εικονίδιο του μενού και επιλέξτε 'Manage add-ons'
 2. Θα δείτε το παράθυρο Manage Add-ons. Εδώ, βρείτε το SearchScope και άλλες ύποπτες προσθήκες. Απενεργοποιήστε αυτές τις εγγραφές κάνοντας κλικ στο Disable: Κάντε δεξί κλικ σε σε κάθε κακόβουλη εγγραφή και επιλέξτε 'Disable'
 3. Αλλάξτε την αρχική σας σελίδα αν τροποποιήθηκε από αυτόν τον ιό:
  Κάντε κλικ στο εικονίδιο των Εργαλείων (μενού) στη πάνω δεξιά γωνία του προγράμματος περιήγησης και επιλέξτε Internet Options. Μείνετε στη καρτέλα General.
 4. Εδώ, αφαιρέστε τις κακόβουλες URL και εισάγετε την ιστοσελίδα της αρεσκείας σας. Κάντε κλικ στο Apply για να αποθηκευτούν οι αλλαγές. Διαγράψτε τις κακόβουλες URL, εισάγετε την ιστοσελίδα της αρεσκείας σας και κάντε κλικ στο 'Apply' για να αποθηκευτούν οι αλλαγές
 5. Επαναφέρετε το Internet Explorer
  Κάντε κλικ στο εικονίδιο των Εργαλείων (μενού) ξανά και επιλέξτε Internet options. Πηγαίνετε στη καρτέλα Advanced.
 6. Εδώ, επιλέξτε Reset.
 7. Σε αυτό το παράθυρο, ελέξτε το Delete personal settings και επιλέξτε Reset ξανά για να ολοκληρώσετε την αφαίρεση του SearchScope. Πηγαίνετε στη καρτέλα 'Advanced' και κάντε κλικ στο κουμπί 'Reset'. Τώρα επιλέξτε το 'Delete personal settings' και κάντε ξανά κλικ στο κουμπί 'Reset'
WindowsMac OS XInternet ExplorerMicrosoft EdgeFirefoxGoogle ChromeSafari

Αφαίρεση διαφημίσεων SearchScope από Microsoft Edge

Επαναφορά ρυθμίσεων Microsoft Edge (Μέθοδος 1) :

 1. Τρέξε την εφαρμογή Microsoft Edge και κάνε click More (οι τρεις τελίτσες στην πάνω δεξιά γωνία της οθόνης).
 2. Κάνε click Settings για άνοιγμα κι άλλων επιλογών.
 3. Μόλις εμφανιστεί το παράθυρο Settings, κάνε click στο κουμπί Choose what to clear κάτω από την επιλογή Clear browsing data. Πήγαινε Ρυθμίσεις κι επέλεξε 'Choose what to clear'
 4. Εδώ, μπορείς να επιλέξεις αυτά που θέλεις να αφαιρέσεις. Κατόπιν, κάνε click Clear. Επέλεξε το κουμπί 'Clear'
 5. Τώρα κάνε δεξί click στο κουμπί Start (Windows logo). Κατόπιν, επέλεξε Task Manager. Άνοιξε το μενού έναρξης κι επέλεξε 'Task Manager'
 6. Όταν βρεθείς στην καρτέλα Processes, ψάξε για Microsoft Edge.
 7. Κάνε δεξί click και επέλεξε Go to details. Εάν δε βρίσκεις την επιλογή Go to details, κάνε click More details και ξανακολούθησε τα προηγούμενα βήματα. Δεξί click στο 'Microsoft Edge' κι επιλογή 'Go to details' Επέλεξε 'More details' στην περίπτωση που η επιλογή 'Go to details' δεν εμφανιστεί
 8. Μόλις εμφανιστεί η καρτέλα Details, εντόπισε όλες τις καταχωρήσεις που εμπεριέχουν το Microsoft Edge. Κάνε δεξί click σε καθεμιά από αυτές τις καταχωρήσεις κι επέλεξε End Task για να τις τερματίσεις. Εντόπισε τις καταχωρήσεις Microsoft Edge και επέλεξε 'End Task'

Επαναφορά Microsoft Edge browser (Μέθοδος 2) :

Εάν δε τα καταφέρεις με τη Μέθοδο 1, τότε θα πρέπει να ακολουθήσεις την προηγμένη μέθοδο επαναφοράς Edge.

 1. Σημείωση : θα πρέπει να κάνεις πρώτα backup όλα σου τα δεδομένα πριν χρησιμοποιήσεις αυτή τη μέθοδο.
 2. Βρες αυτό τον φάκελο στον υπολογιστή σου: C:\Users\%username%\AppData\Local\Packages\Microsoft.MicrosoftEdge_8wekyb3d8bbwe.
 3. Επέλεξε κάθε καταχώρηση που έχει αποθηκευτεί και δεξί click. Κατόπιν, επιλογή Delete . Πήγαινε στον φάκελο Microsoft Edge, κάνε δεξί click σε κάθε καταχώρηση και click 'Delete'
 4. Click στο κουμπί Start (Windows logo) και πληκτρολόγησε window power στη γραμμή Search my stuff .
 5. Δεξί click στην καταχώρηση Windows PowerShell κι επιλογή Run as administrator. Εντόπισε το Windows PowerShell, δεξί click πάνω του, κι επιλογή 'Run as administrator'
 6. Στην Οθόνη Διαχειριστή : Θα εμφανιστεί το παράθυρο PowerShell. Κάνε επικόλληση αυτή τη γραμμή εντολών μετά από PS C:\WINDOWS\system32> και πάτησε Enter:
  Get-AppXPackage -AllUsers -Name Microsoft.MicrosoftEdge | Foreach {Add-AppxPackage -DisableDevelopmentMode -Register $($_.InstallLocation)\AppXManifest.xml -Verbose}
  Αντιγραφή κι επικόλληση της ζητούμενης εντολής. Κατόπιν, πάτησε 'Enter'

Μόλις ολοκληρωθούν επιτυχώς αυτά τα βήματα, το SearchScope θα πρέπει να έχει αφαιρεθεί από τον Microsoft Edge browser.

WindowsMac OS XInternet ExplorerMicrosoft EdgeFirefoxGoogle ChromeSafari

Αφαίρεση SearchScope από Mozilla Firefox (FF)

 1. Αφαιρέστε επικίνδυνες επεκτάσεις
  Ανοίξτε το Mozilla Firefox, κάντε κλικ στο εικονίδιο του μενού (πάνω δεξιά γωνία) και επιλέξτεAdd-ons Extensions. Κάντε κλικ στο εικονίδιο του μενού και επιλέξτε 'Add-ons'
 2. Εδώ, επιλέξτε το SearchScope και άλλες αμφισβητήσιμες προσθήκες. Κάντε κλικ στο Remove για να διαγράψετε αυτές τις εγγραφές. Επιλέξτε το 'Extensions' και βρείτε κακόβουλες εγγραφές. Κάντε κλικ στο 'Remove' για να απαλλαγείτε από αυτές
 3. Επαναφέρετε το Mozilla Firefox
  Κάντε κλικ στο μενού Firefox στη πάνω αριστερή γωνία και κάντε κλικ στο ερωτηματικό. Εδώ, επιλέξτε Troubleshooting Information. Κάντε κλικ στο εικονίδιο του μενού και μετά στο '?'. Επιλέξτε 'Troubleshooting Information'
 4. Τώρα θα δείτε το μήνυμα Reset Firefox to its default state με το κουμπί Reset Firefox. Κάντε κλικ σε αυτό το κουμπί μερικές φορές και ολοκληρώστε την αφαίρεση του SearchScope . Κάντε κλικ μερικές φορές στο κουμπί 'Reset Firefox'
WindowsMac OS XInternet ExplorerMicrosoft EdgeFirefoxGoogle ChromeSafari

Αφαίρεση SearchScope από Google Chrome

 1. Διαγράψτε τις κακόβουλες προσθήκες
  Ανοίξτε το Google Chrome, κάντε κλικ στο εικονίδιο του μενού (πάνω δεξιά γωνία) και επιλέξτεTools Extensions. Κάντε κλικ στο εικονίδιο του μενού. Επιλέξτε 'Tools' και 'Extensions'
 2. Εδώ, επιλέξτε το SearchScope και άλλες κακόβουλες προσθήκες και επιλέξτε το εικονίδιο του κάδου για να διαγράψετε αυτές τις εγγραφές. Βρείτε κακόβουλες εγγραφές και διαγράψτε τις κάνοντας κλικ στο εικονίδιοι του Κάδου
 3. Κάντε κλικ στο εικονίδιο του μενού ξανά και επιλέξτε το Settings Manage Search engines που βρίσκεται στην ενότητα Search. Στο σημείο 'Settings', επιλέξτε 'Manage search engines...'
 4. Στο σημείο Search Engines..., αφαιρέστε τις κακόβουλες σελίδες αναζήτησης. Προτείνουμε να αφαήσετε την ιστοσελίδα της Google ή μια της αρεσκείας σας. Κάντε κλικ στο 'X' για να αφαιρέσετε τις κακόβουλες URLs
 5. Επαναφέρετε το Google Chrome
  Κάντε κλικ στο εικονίδιο του μενού στη πάνω δεξιά γωνία του Google Chrome και επιλέξτε Settings.
 6. Μετακινηθείτε προς το τέλος της σελίδας και κάντε κλικ στο Reset browser settings. Στο σημείο 'Settings', μετακινηθείτε προς τα κάτω και κάντε κλικ στο κουμπί 'Reset browser settings'
 7. Κάντε κλικ στο Reset για να επιβεβαιώσετε και να ολοκληρώσετε την αφαίρεση του SearchScope. Κάντε κλικ στο κουμπί 'Reset' για να ολοκληρώσε τε την αφαίρεση σας
WindowsMac OS XInternet ExplorerMicrosoft EdgeFirefoxGoogle ChromeSafari

Αφαίρεση SearchScope από Safari

 1. Αφαιρέστε επικίνδυνες επεκτάσεις
  Ανοίξτε το πρόγραμμα περιήγησης Safari και κάντε κλικ στο Safari στο μενού, στο πάνω αριστερό μέρος της οθόνης. Μετά, επιλέξτε Preferences. Κάντε κλικ στο 'Safari' και επιλέξτε 'Preferences'
 2. Εδώ, επιλέξτε Extensions και βρείτε το SearchScope ή άλλες ύποπτες εγγραφές. Κάντε κλικ στο κουμπί Uninstall για να απαλλαγείτε από αυτές. Πηγαίνετε 'Extensions' και απεγκαταστήστε τα κακόβουλα πρόσθετα
 3. Επαναφέρετε το Safari
  Ανοίξτε το πρόγραμμα περιήγησης Safari και κάντε κλικ στο Safari στο μενού, στη πάνω αριστερή γωνία της οθόνης. Εδώ, επιλέξτε Reset Safari.... Κάντε κλικ στο 'Safari' και επιλέξτε 'Reset Safari...'
 4. Τώρα, θα δείτε ένα παράθυρο με αναλυτικές επιλογές επαναφοράς. Όλες αυτές οι επιλογές είναι συνήθως επιλεγμένες, αλλά μπορείτε να επιλέξετε ποιές θέλετε να επαναφέρετε. Κάντε κλικ στο κουμπί Reset για να ολοκληρώσετε τη διαδικασία αφαίρεσης του SearchScope. Διαλέξτε όλες τις επιλογές και κάντε κλικ στο κουμπί 'Reset'

Σχετικά με συντάκτη

Jake Doe
Jake Doe

Εάν ο δωρεάν οδηγός αφαίρεσης σας φάνηκε χρήσιμος και μείνατε ευχαριστημένοι από τις υπηρεσίες μας, τότε θα εκτιμούσαμε αν μας βοηθούσατε οικονομικά μέσω δωρεάς σας για να συνεχίσουμε το έργο μας. Ακόμα και το μικρότερο ποσόν θα εκτιμηθεί!

Επικοινώνησε με Jake Doe
Σχετικά με την εταιρεία Esolutions

Πηγή: https://www.2-spyware.com/remove-ads-by-searchscope.html

Οδηγίες αφαίρεσης σε άλλες γλώσσες