Βαθμός σοβαρότητας:  
  (10/100)

Αφαίρεση διαφημίσεων PathMaxx

από Olivia Morelli - - | Τύπος: Διαφημιστικό λογισμικό

Τι είναι το PathMaxx ?

Το PathMaxx δεν είναι τίποτα άλλο παρά ένα εκνευριστικότατο browser plug-in, το οποίο μάλιστα μπορεί να διεισδύσει απαρατήρητο στο σύστημα του υπολογιστή σας και να καταλάβει τον έλεγχο λειτουργίας και ρυθμίσεων των web browsers που έχετε εγκαταστημένους στο σύστημα του υπολογιστή σας (βλ. browser hijacking). Με αυτό το τρόπο θα μπορεί κατόπιν να εμφανίζει στην οθόνη του υπολογιστή σας δεκάδες διαφημίσεις, ασχέτως αν σας ενδιαφέρουν ή όχι.

Σε αυτό το σημείο θα πρέπει να ξεκαθαρίσουμε ότι το PathMaxx δεν είναι ιός. Λόγω του ότι καταφέρνει και διεισδύει απαρατήρητο σε συστήματα υπολογιστών, αυτό δε σημαίνει ότι εγκαθίσταται αυθαίρετα. Μπορεί ο τρόπος ειδοποίησης να είναι έμμεσος και το μήνυμα ειδοποίησης όχι σε ιδιαιτέρως εμφανές σημείο, ωστόσο για να εγκατασταθεί σε έναν υπολογιστή απαιτείται η συγκατάθεση του χρήστη, έστω κι ασυνείδητη, σε αντίθεση με τους ιούς που διεισδύουν τελείως αυθαίρετα!

Συγκεκριμένα το PathMaxx καταφέρνει και διεισδύει απαρατήρητο σε συστήματα υπολογιστών όντας καλά κρυμμένο σε συνοδευτικά πακέτα λήψης διαφόρων δωρεάν ή δοκιμαστικών εφαρμογών, κάποια από τις οποίες μπορεί ο χρήστης να μπει στον πειρασμό να κατεβάσει στον υπολογιστή του από το διαδίκτυο (βλ. μέθοδος bundling). Ουσιαστικά, τα περισσότερα PUPs (potentially unwanted programs, δλδ. δυνητικά ανεπιθύμητα προγράμματα) και adwares (λογισμικά ανεπιθύμητων διαφημίσεων) βασίζουν τη διαδικτυακή τους διάδοση σε αυτή την μέθοδο, γνωστή ως μέθοδος bundling. Έτσι, κατεβαίνουν παράλληλα με την εκάστοτε εφαρμογή και βασίζονται στο γεγονός ότι οι περισσότεροι χρήστες πατάνε μηχανικά/ασυνείδητα το κουμπί ‘Επόμενο’ και δε δίνουν σημασία στα προτικαρισμένα κουτάκια που μπορεί να εμφανιστούν και τα οποία θα αναφέρονται αυθαίρετα σε έγκριση του χρήστη για εγκατάσταση επιπρόσθετων/προτεινόμενων/προαιρετικών λήψεων. Αν ο χρήστης δε ξετικάρει αυτά τα κουτάκια τα συγκεκριμένα προγράμματα θα διεισδύσουν παράλληλα!

Σε περίπτωση τώρα που το PathMaxx καταφέρει να διεισδύσει και να εγκατασταθεί στον υπολογιστή σας, καταλαμβάνει άμεσα τον έλεγχο λειτουργίας και ρυθμίσεων των web browsers που βρίσκονται εγκαταστημένοι στον υπολογιστή σας (βλ. browser hijacking), συμπεριλαμβανόμενων των δημοφιλών web browsers Google Chrome, Mozilla Firefox, και Internet Explorer. Κατόπιν, εμφανίζει διαφόρων ειδών αναδυόμενες διαφημίσεις που περιέχουν δελεαστικές διαδικτυακές προσφορές, εκπτώσεις, προωθητικούς κωδικούς, κλπ.

Αν και το συγκεκριμένο add-on (πρόσθετο) δεν μπορεί να χαρακτηρισθεί ως κακόβουλο, σας συμβουλεύουμε να αποφεύγετε να κλικάρεστε σε διαφημίσεις από PathMaxx. Το λέμε αυτό, γιατί οι συγκεκριμένες διαφημίσεις χρησιμοποιούνται ως επί το πλείστον για μόχλευση ροών επισκεψιμότητας χρηστών προς συγκεκριμένους συνεργαζόμενους με το πρόγραμμα ιστότοπους (affiliate websites), για κερδοσκοπισμό των δημιουργών του προγράμματος μέσω marketing τεχνικών, όπως πχ. το σύστημα pay-per-click, για τη μεγιστοποίηση των εν δυνάμει πωλήσεων, κλπ.

Δυστυχώς, διαπιστώσαμε ότι πολλοί σύνδεσμοι που εμπεριέχονται στις διαφημίσεις από PathMaxx μπορεί να σας ανακατευθύνουν προς άγνωστους κι αμφιβόλου αξιοπιστίας/ασφάλειας ιστότοπους, όπου το σύστημα του υπολογιστή σας μπορεί να εκτεθεί σε διαφόρων ειδών κυβερνο-απειλές και να διεισδύσουν σε αυτό διαφόρων ειδών ανεπιθύμητα ή ακόμα και κακόβουλα προγράμματα κι αρχεία, όπως πχ. ιοί και malwares. Aν και πρόκειται για υποθετική περίπτωση, εσείς για να είστε σίγουροι, προτιμότερο είναι να αποφεύγετε διαφημίσεις με ετικέτες ‘Ads by PathMaxx’ (Διαφημίσεις από PathMaxx).

Τέλος, ειδικοί σε θέματα διαδικτυακής ασφάλειας και συστημάτων προειδοποιούν ότι τα προγράμματα τύπου adware (λογισμικό ανεπιθύμητων διαφημίσεων), συμπεριλαμβανόμενου και του συγκεκριμένου, χρησιμοποιούν λογισμικό παρακολούθησης/εντοπισμού (cookies) για να μπορούν να υποκλέπτουν-καταγράφουν-προωθούν σε τρίτους πληροφορίες σχετικά με τις διαδικτυακές σας δραστηριότητες και προτιμήσεις, όπως πχ. ποιους ιστότοπους-κάθε πότε-για πόσο επισκέπτεστε, ποιες διαφημίσεις κλικάρετε, IP και email διευθύνσεις. Αυτό θα έχει ως αποτέλεσμα σε σύντομο χρονικό διάστημα να αρχίσετε να λαμβάνετε spam emails, καθώς και να αυξάνετε σημαντικά τις πιθανότητες να εγκαταστήσετε άθελα ή ασυνείδητά σας διαφόρων ειδών PUPs (potentially unwanted programs, δλδ. δυνητικά ανεπιθύμητα προγράμματα), ακόμα και ιούς ή malwares!

Αν διαπιστώσετε την παρουσία του PathMaxx στο σύστημα του υπολογιστή σας, σας προτείνουμε να προβείτε άμεσα σε γενική σάρωση συστήματος χρησιμοποιώντας ένα αξιόπιστο και πλήρως ενημερωμένο anti-spyware (λογισμικό προστασίας από προγράμματα κατασκοπίας), όπως το εξαίρετο Reimage . Αυτό θα αναλάβει να εντοπίσει και να αφαιρέσει ολοκληρωτικά, εκτός από το συγκεκριμένο adware, οποιοδήποτε άλλο παρόμοιο ανεπιθύμητο πρόγραμμα μπορεί να διείσδυσε κρυφά στο σύστημα του υπολογιστή σας και να το μόλυνε με την παρουσία του.

Πώς μπορεί το PathMaxx να καταλάβει τον έλεγχο λειτουργίας και ρυθμίσεων του υπολογιστή μου ?

Όπως αναφέραμε και νωρίτερα, το PathMaxx διαδίδεται διαδικτυακά κυρίως βασιζόμενο στην έμμεση μέθοδο bundling, αν και στις περισσότερες των adware περιπτώσεων δίνεται στον χρήστη και η εναλλακτική να τα κατεβάσει και από την επίσημη ιστοσελίδα τους. Ωστόσο, σπάνια παρατηρείται οικειοθελής λήψη/εγκατάσταση adwares από τους χρήστες. Αυτός είναι και ο λόγος που τα συναντάμε σε πολύ μεγάλη συχνότητα να εμπεριέχονται σε συνοδευτικά πακέτα λήψης διαφόρων δωρεάν ή δοκιμαστικών εφαρμογών, όπως πχ. download managers, PDF creators, media players, κλπ., μεγιστοποιώντας με αυτό το τρόπο τις πιθανότητες διείσδυσης των προγραμμάτων αυτών σε πολύ ευρύτερο φάσμα συστημάτων-στόχων.

Το PathMaxx add-on (πρόσθετο) προωθείται ως ένα ιδιαιτέρως χρήσιμο εργαλείο το οποίο μάλιστα υπόσχεται να σας εξοικονομήσει χρόνο και χρήμα κατά τη διάρκεια των διαδικτυακών σας αγορών. Ωστόσο, όπως θα έχετε ήδη καταλάβει, σας συμβουλεύουμε να αποφύγετε να το εγκαταστήσετε και σε περίπτωση που διαπιστώσετε την ύπαρξή του στο σύστημα του υπολογιστή σας, θα πρέπει να προβείτε σε άμεση αφαίρεσή του.

Για να αποφύγετε λοιπόν αυτού του είδους τις κρυφές και σαφώς ανεπιθύμητες διεισδύσεις στο σύστημα του υπολογιστή σας, θα πρέπει να είστε ιδιαιτέρως επιλεκτικοί σχετικά με το τι εφαρμογές αποφασίζετε να κατεβάζετε, αλλά φυσικά και ιδιαιτέρως προσεκτικοί και παρατηρητικοί καθόλη τη διάρκεια λήψης/εγκατάστασης της εκάστοτε εφαρμογής.

Πριν προβείτε στην εγκατάσταση μιας εφαρμογής, καλό θα ήταν πρώτα να διαβάζατε προσεκτικά το κείμενο που εμπεριέχεται στην Άδεια Χρήσης Τελικού Χρήστη (EULA, End User’s Licence Agreement), στην Πολιτική περί Ιδιωτικότητας και Προσωπικών Δεδομένων (Privacy Policy) ή τέλος πάντων τα τμήματα εκείνα που αναφέρουν εάν η εκάστοτε εφαρμογή σχετίζεται με προωθήσεις τρίτων, λογισμικά εντοπισμού/παρακολούθησης (tracking cookies) κι άλλες παρόμοιες ύποπτες παραμέτρους.

Τέλος, εάν εν τέλει αποφασίσετε να προβείτε σε λήψη/εγκατάσταση, τότε θα πρέπει να επιλέγετε πάντα Advanced (Για Προχωρημένους) ή Custom (Προσαρμοσμένη) μορφή εγκατάστασης. Με αυτό το τρόπο θα έχετε μια σαφώς πιο ολοκληρωμένη εικόνα σχετικά με το τι πραγματικά κατεβαίνει στον υπολογιστή σας. Έτσι, θα έχετε τη δυνατότητα να εντοπίσετε και να ξετικάρετε τυχόν προτικαρισμένα κουτάκια μπορεί να εμφανιστούν και τα οποία θα αναφέρονται αυθαίρετα σε έγκρισή σας για την εγκατάσταση επιπρόσθετων/προτεινόμενων/προαιρετικών λήψεων, ανεπιθύμητων κυρίως προγραμμάτων, όπως πχ. ο ιός PathMaxx. Εάν πιστεύετε ότι ο ιός αυτός βρίσκεται ήδη στον υπολογιστή σας, τότε δεν θα πρέπει να χάνετε πολύτιμο χρόνο και να προβείτε σε άμεση αφαίρεσή του.

Πώς μπορώ να αφαιρέσω τον ιό PathMaxx ?

Απαλλαγείτε άμεσα από τον ιό PathMaxx. Μπορείτε να επιλέξετε είτε χειροκίνητη ή αυτόματη αφαίρεσή του και να απαλλαγείτε ολοκληρωτικά από αυτή την εκνευριστική εφαρμογή:

Μπορείς να αφαιρέσεις αυτόματα τη ζημιά που δημιούργησε ο ιός με τη βοήθεια κάποιου απ' αυτά τα εξαιρετικά προγράμματα: Reimage, SpyHunter 5Combo Cleaner, Malwarebytes. Προτείνουμε αυτές τις εφαρμογές, γιατί είναι εξαιρετικά αποτελεσματικές στον εντοπισμό και αφαίρεση δυνητικά ανεπιθύμητων προγραμμάτων (PUPs) και ιών, συμπ. και όλων των βοηθητικών αρχείων και καταχωρήσεων μητρώου που σχετίζονται με τις κυβερνοαπειλές.

Προσφορά
Κάντε το τώρα
Λήψη
Reimage (λογισμικό αφαίρεσης) Εγγύηση
Ικανοποίησης
Λήψη
Reimage (λογισμικό αφαίρεσης) Εγγύηση
Ικανοποίησης
Συμβατό με Microsoft Windows Supported versions Συμβατό με OS X Supported versions
Τι γίνεται σε περίπτωση αποτυχίας?
Εάν δεν κατάφερες να αφαιρέσεις τη ζημιά που προκάλεσε ο ιός χρησιμοποιώντας το Reimage, κάνε ερώτηση στην ομάδα υποστήριξης παρέχοντας όσο το δυνατόν περισσότερες πληροφορίες και λεπτομέρειες. 
Προτείνεται το Reimage για αφαίρεση της ζημιάς του ιού. Η δωρεάν σάρωση σας παρέχει τη δυνατότητα να ελέγξετε για το εάν ο υπολογιστής σας έχει μολυνθεί ή όχι. Εάν χρειασθεί να αφαιρέσετε κακόβουλο λογισμικό (βλ. malware), τότε θα πρέπει πρώτα να αγοράσετε την πλήρη έκδοση του προγράμματος ασφάλειας Reimage.
Στιγμιότυπο του Διαφημίσεις από PathMaxx
Στιγμιότυπο του Διαφημίσεις από PathMaxx

Οδηγός Χειροκίνητης Αφαίρεσης των διαφημίσεων PathMaxx:

Αφαίρεση PathMaxx από συστήματα Windows

 1. Κάντε κλικ στο κουμπί Start Control Panel Programs and Features (αν είστε Windows XP χρήστης, κάντε κλικ στο κουμπί Add/Remove Programs). Κάντε κλικ στο κουμπί 'Start -> Control Panel -> Programs and Features' (αν είστε 'Windows XP' χρήστης, κάντε κλικ στο κουμπί 'Add/Remove Programs').
 2. Αν είστε Windows 10 / Windows 8 χρήστης, κάντε δεξί κλικ στη κάτω αριστερή γωνία της οθόνης. Μόλις εμφανιστεί το Quick Access Menu, επιλέξτε Control Panel και Uninstall a Program. Αν είστε 'Windows 10 / Windows 8' χρήστης, κάντε δεξί κλικ στη κάτω αριστερή γωνία της οθόνης. Μόλις εμφανιστεί το 'Quick Access Menu', επιλέξτε 'Control Panel' και 'Uninstall a Program'.
 3. Απεγκαταστήστε το PathMaxx και σχετικά προγράμματα
  Εδώ, βρείτε το PathMaxx ή άλλες πρόσφατα εγκατεστημένες/ύποπτες εφαρμογές.
 4. Καταργήστε τις και κάντε κλικ στο κουμπί OK για να αποθηκευτούν οι αλλαγές. Κάντε δεξί κλικ σε κάθε ύποπτη εγγραφή και επιλέξτε 'Uninstall'

Αφαίρεση PathMaxx από σύστημα Mac OS X

 1. Αν χρησιμοποιείτε το OS X, κάντε κλικ στο κουμπί Go στη πάνω αριστερή γωνία της οθόνης και επιλέξτε Applications. Κάντε κλικ στο 'Go' και επιλέξτε 'Applications'
 2. Περιμένετε μέχρι να δείτε το φάκελο Applications και βρείτε το PathMaxx ή άλλα ύποπτα προγράμματα σε αυτόν. Τώρα, κάντε δεξί κλικ σε όλες αυτές τις εγγραφές και επιλέξτε Move to Trash. Κάντε κλικ σε όλες τις κακόβουλες εγγραφές και επιλέξτε 'Move to Trash'

Αφαίρεση PathMaxx από Internet Explorer (IE)

 1. Αφαιρέστε τα επικίνδυνα πρόσθετα
  Ανοίξτε το Internet Explorer, κάντε κλικ στο εικονίδιο των Εργαλείων (μενού IE) στη πάνω δεξιά γωνία του προγράμματος περιήγησης και επιλέξτε Manage Add-ons. Κάντε κλικ στο εικονίδιο του μενού και επιλέξτε 'Manage add-ons'
 2. Θα δείτε το παράθυρο Manage Add-ons. Εδώ, βρείτε το PathMaxx και άλλες ύποπτες προσθήκες. Απενεργοποιήστε αυτές τις εγγραφές κάνοντας κλικ στο Disable: Κάντε δεξί κλικ σε σε κάθε κακόβουλη εγγραφή και επιλέξτε 'Disable'
 3. Αλλάξτε την αρχική σας σελίδα αν τροποποιήθηκε από αυτόν τον ιό:
  Κάντε κλικ στο εικονίδιο των Εργαλείων (μενού) στη πάνω δεξιά γωνία του προγράμματος περιήγησης και επιλέξτε Internet Options. Μείνετε στη καρτέλα General.
 4. Εδώ, αφαιρέστε τις κακόβουλες URL και εισάγετε την ιστοσελίδα της αρεσκείας σας. Κάντε κλικ στο Apply για να αποθηκευτούν οι αλλαγές. Διαγράψτε τις κακόβουλες URL, εισάγετε την ιστοσελίδα της αρεσκείας σας και κάντε κλικ στο 'Apply' για να αποθηκευτούν οι αλλαγές
 5. Επαναφέρετε το Internet Explorer
  Κάντε κλικ στο εικονίδιο των Εργαλείων (μενού) ξανά και επιλέξτε Internet options. Πηγαίνετε στη καρτέλα Advanced.
 6. Εδώ, επιλέξτε Reset.
 7. Σε αυτό το παράθυρο, ελέξτε το Delete personal settings και επιλέξτε Reset ξανά για να ολοκληρώσετε την αφαίρεση του PathMaxx. Πηγαίνετε στη καρτέλα 'Advanced' και κάντε κλικ στο κουμπί 'Reset'. Τώρα επιλέξτε το 'Delete personal settings' και κάντε ξανά κλικ στο κουμπί 'Reset'

Αφαίρεση διαφημίσεων PathMaxx από Microsoft Edge

Επαναφορά ρυθμίσεων Microsoft Edge (Μέθοδος 1) :

 1. Τρέξε την εφαρμογή Microsoft Edge και κάνε click More (οι τρεις τελίτσες στην πάνω δεξιά γωνία της οθόνης).
 2. Κάνε click Settings για άνοιγμα κι άλλων επιλογών.
 3. Μόλις εμφανιστεί το παράθυρο Settings, κάνε click στο κουμπί Choose what to clear κάτω από την επιλογή Clear browsing data. Πήγαινε Ρυθμίσεις κι επέλεξε 'Choose what to clear'
 4. Εδώ, μπορείς να επιλέξεις αυτά που θέλεις να αφαιρέσεις. Κατόπιν, κάνε click Clear. Επέλεξε το κουμπί 'Clear'
 5. Τώρα κάνε δεξί click στο κουμπί Start (Windows logo). Κατόπιν, επέλεξε Task Manager. Άνοιξε το μενού έναρξης κι επέλεξε 'Task Manager'
 6. Όταν βρεθείς στην καρτέλα Processes, ψάξε για Microsoft Edge.
 7. Κάνε δεξί click και επέλεξε Go to details. Εάν δε βρίσκεις την επιλογή Go to details, κάνε click More details και ξανακολούθησε τα προηγούμενα βήματα. Δεξί click στο 'Microsoft Edge' κι επιλογή 'Go to details' Επέλεξε 'More details' στην περίπτωση που η επιλογή 'Go to details' δεν εμφανιστεί
 8. Μόλις εμφανιστεί η καρτέλα Details, εντόπισε όλες τις καταχωρήσεις που εμπεριέχουν το Microsoft Edge. Κάνε δεξί click σε καθεμιά από αυτές τις καταχωρήσεις κι επέλεξε End Task για να τις τερματίσεις. Εντόπισε τις καταχωρήσεις Microsoft Edge και επέλεξε 'End Task'

Επαναφορά Microsoft Edge browser (Μέθοδος 2) :

Εάν δε τα καταφέρεις με τη Μέθοδο 1, τότε θα πρέπει να ακολουθήσεις την προηγμένη μέθοδο επαναφοράς Edge.

 1. Σημείωση : θα πρέπει να κάνεις πρώτα backup όλα σου τα δεδομένα πριν χρησιμοποιήσεις αυτή τη μέθοδο.
 2. Βρες αυτό τον φάκελο στον υπολογιστή σου: C:\Users\%username%\AppData\Local\Packages\Microsoft.MicrosoftEdge_8wekyb3d8bbwe.
 3. Επέλεξε κάθε καταχώρηση που έχει αποθηκευτεί και δεξί click. Κατόπιν, επιλογή Delete . Πήγαινε στον φάκελο Microsoft Edge, κάνε δεξί click σε κάθε καταχώρηση και click 'Delete'
 4. Click στο κουμπί Start (Windows logo) και πληκτρολόγησε window power στη γραμμή Search my stuff .
 5. Δεξί click στην καταχώρηση Windows PowerShell κι επιλογή Run as administrator. Εντόπισε το Windows PowerShell, δεξί click πάνω του, κι επιλογή 'Run as administrator'
 6. Στην Οθόνη Διαχειριστή : Θα εμφανιστεί το παράθυρο PowerShell. Κάνε επικόλληση αυτή τη γραμμή εντολών μετά από PS C:\WINDOWS\system32> και πάτησε Enter:
  Get-AppXPackage -AllUsers -Name Microsoft.MicrosoftEdge | Foreach {Add-AppxPackage -DisableDevelopmentMode -Register $($_.InstallLocation)\AppXManifest.xml -Verbose}
  Αντιγραφή κι επικόλληση της ζητούμενης εντολής. Κατόπιν, πάτησε 'Enter'

Μόλις ολοκληρωθούν επιτυχώς αυτά τα βήματα, το PathMaxx θα πρέπει να έχει αφαιρεθεί από τον Microsoft Edge browser.

Αφαίρεση PathMaxx από Mozilla Firefox (FF)

 1. Αφαιρέστε επικίνδυνες επεκτάσεις
  Ανοίξτε το Mozilla Firefox, κάντε κλικ στο εικονίδιο του μενού (πάνω δεξιά γωνία) και επιλέξτεAdd-ons Extensions. Κάντε κλικ στο εικονίδιο του μενού και επιλέξτε 'Add-ons'
 2. Εδώ, επιλέξτε το PathMaxx και άλλες αμφισβητήσιμες προσθήκες. Κάντε κλικ στο Remove για να διαγράψετε αυτές τις εγγραφές. Επιλέξτε το 'Extensions' και βρείτε κακόβουλες εγγραφές. Κάντε κλικ στο 'Remove' για να απαλλαγείτε από αυτές
 3. Επαναφέρετε το Mozilla Firefox
  Κάντε κλικ στο μενού Firefox στη πάνω αριστερή γωνία και κάντε κλικ στο ερωτηματικό. Εδώ, επιλέξτε Troubleshooting Information. Κάντε κλικ στο εικονίδιο του μενού και μετά στο '?'. Επιλέξτε 'Troubleshooting Information'
 4. Τώρα θα δείτε το μήνυμα Reset Firefox to its default state με το κουμπί Reset Firefox. Κάντε κλικ σε αυτό το κουμπί μερικές φορές και ολοκληρώστε την αφαίρεση του PathMaxx . Κάντε κλικ μερικές φορές στο κουμπί 'Reset Firefox'

Αφαίρεση PathMaxx από Google Chrome

 1. Διαγράψτε τις κακόβουλες προσθήκες
  Ανοίξτε το Google Chrome, κάντε κλικ στο εικονίδιο του μενού (πάνω δεξιά γωνία) και επιλέξτεTools Extensions. Κάντε κλικ στο εικονίδιο του μενού. Επιλέξτε 'Tools' και 'Extensions'
 2. Εδώ, επιλέξτε το PathMaxx και άλλες κακόβουλες προσθήκες και επιλέξτε το εικονίδιο του κάδου για να διαγράψετε αυτές τις εγγραφές. Βρείτε κακόβουλες εγγραφές και διαγράψτε τις κάνοντας κλικ στο εικονίδιοι του Κάδου
 3. Κάντε κλικ στο εικονίδιο του μενού ξανά και επιλέξτε το Settings Manage Search engines που βρίσκεται στην ενότητα Search. Στο σημείο 'Settings', επιλέξτε 'Manage search engines...'
 4. Στο σημείο Search Engines..., αφαιρέστε τις κακόβουλες σελίδες αναζήτησης. Προτείνουμε να αφαήσετε την ιστοσελίδα της Google ή μια της αρεσκείας σας. Κάντε κλικ στο 'X' για να αφαιρέσετε τις κακόβουλες URLs
 5. Επαναφέρετε το Google Chrome
  Κάντε κλικ στο εικονίδιο του μενού στη πάνω δεξιά γωνία του Google Chrome και επιλέξτε Settings.
 6. Μετακινηθείτε προς το τέλος της σελίδας και κάντε κλικ στο Reset browser settings. Στο σημείο 'Settings', μετακινηθείτε προς τα κάτω και κάντε κλικ στο κουμπί 'Reset browser settings'
 7. Κάντε κλικ στο Reset για να επιβεβαιώσετε και να ολοκληρώσετε την αφαίρεση του PathMaxx. Κάντε κλικ στο κουμπί 'Reset' για να ολοκληρώσε τε την αφαίρεση σας

Αφαίρεση PathMaxx από Safari

 1. Αφαιρέστε επικίνδυνες επεκτάσεις
  Ανοίξτε το πρόγραμμα περιήγησης Safari και κάντε κλικ στο Safari στο μενού, στο πάνω αριστερό μέρος της οθόνης. Μετά, επιλέξτε Preferences. Κάντε κλικ στο 'Safari' και επιλέξτε 'Preferences'
 2. Εδώ, επιλέξτε Extensions και βρείτε το PathMaxx ή άλλες ύποπτες εγγραφές. Κάντε κλικ στο κουμπί Uninstall για να απαλλαγείτε από αυτές. Πηγαίνετε 'Extensions' και απεγκαταστήστε τα κακόβουλα πρόσθετα
 3. Επαναφέρετε το Safari
  Ανοίξτε το πρόγραμμα περιήγησης Safari και κάντε κλικ στο Safari στο μενού, στη πάνω αριστερή γωνία της οθόνης. Εδώ, επιλέξτε Reset Safari.... Κάντε κλικ στο 'Safari' και επιλέξτε 'Reset Safari...'
 4. Τώρα, θα δείτε ένα παράθυρο με αναλυτικές επιλογές επαναφοράς. Όλες αυτές οι επιλογές είναι συνήθως επιλεγμένες, αλλά μπορείτε να επιλέξετε ποιές θέλετε να επαναφέρετε. Κάντε κλικ στο κουμπί Reset για να ολοκληρώσετε τη διαδικασία αφαίρεσης του PathMaxx. Διαλέξτε όλες τις επιλογές και κάντε κλικ στο κουμπί 'Reset'

Σχετικά με συντάκτη

Olivia Morelli
Olivia Morelli

Εάν ο δωρεάν οδηγός αφαίρεσης σας φάνηκε χρήσιμος και μείνατε ευχαριστημένοι από τις υπηρεσίες μας, τότε θα εκτιμούσαμε αν μας βοηθούσατε οικονομικά μέσω δωρεάς σας για να συνεχίσουμε το έργο μας. Ακόμα και το μικρότερο ποσόν θα εκτιμηθεί!

Επικοινώνησε με Olivia Morelli
Σχετικά με την εταιρεία Esolutions

Πηγή: https://www.2-spyware.com/remove-ads-by-pathmaxx.html

Οδηγίες αφαίρεσης σε άλλες γλώσσες