Βαθμός σοβαρότητας:  
  (11/100)

Αφαίρεση ιού ‘Ads by ReMarkable’

Το ReMarkable είναι άλλο ένα πρόγραμμα, το οποίο σαφώς και πρέπει να ενταχθεί στην κατηγορία ‘ενδεχομένως ανεπιθύμητα προγράμματα’ ή adware.

Και υποστηρίζουμε κάτι τέτοιο, γιατί οι συνδρομητές μας συνεχίζουν να αναφέρουν σχετικά με τη τάση που έχει να εγκαθίσταται αυθαίρετα στους υπολογιστές, κάτι το οποίο έχει ως αποτέλεσμα να δημιουργεί αλλαγές στις ρυθμίσεις των συστημάτων των υπολογιστών αυτών και άλλες παρόμοια δυσάρεστες δραστηριότητες που σχετίζονται ξεκάθαρα με το συγκεκριμένο πρόγραμμα. Η πιο σαφής ένδειξη ότι έχει διεισδύσει σε ένα υπολογιστή, θα μπορούσαμε να πούμε ότι είναι οι συνεχείς διαφημίσεις που ξεκινούν να εμφανίζονται στην επιφάνεια εργασίας του υπολογιστή και οι οποίες εμπεριέχουν μηνύματα τα οποία προωθούν διαφόρων ειδών εκπτώσεις, κουπόνια προσφορών, και άλλες παρόμοιες τεχνικές προώθησης.

Αν και εκ πρώτης όψεως, μπορεί οι διαφημίσεις αυτές να μοιάζουν έγκυρες και έμπιστες, ωστόσο σας συνιστούμε να μη μπείτε στον πειρασμό να τις πατήσετε, γιατί μπορεί να σας ανακατευθύνουν σε αγνώστου ποιότητας ιστότοπους ή ακόμα και να σας ξεγελάσουν και εν τέλει να εγκαταστήσετε κι άλλα PUPs (Potentially Unwanted Programmes, δλδ Ενδεχομένως Ανεπιθύμητα Προγράμματα).

Εάν διαπιστώσετε την εμφάνιση ανακατευθύνσεων ή pop-up διαφημίσεων που σχετίζονται με το ReMarkable, δε θα πρέπει να χάνετε χρόνο και να τσεκάρετε το σύστημα του υπολογιστή σας για το συγκεκριμένο adware.

ΠΩΣ ΜΠΟΡΕΙ ΤΟ ReMarkable ΝΑ ‘ΚΟΛΛΗΣΕΙ’ ΣΤΟΝ ΥΠΟΛΟΓΙΣΤΗ ΜΟΥ ?

Το ReMarkable virus συνήθως διαδίδεται με τη βοήθεια δωρεάν και shareware εφαρμογών. Σας συνιστούμε να είστε ιδιαιτέρως προσεκτικοί κατά τη διάρκεια εγκατάστασης οποιασδήποτε εφαρμογής κι αν κατεβάσατε από το διαδίκτυο, ασχέτως πόσο σοβαρή ή νόμιμη μπορεί να δείχνει, γιατί δε πρέπει να ξεχνάτε ότι πολλές φορές τα φαινόμενα απατούν.

Πρέπει πάντα να εκτελείτε τα στάδια της εγκατάστασης με Custom (Προσαρμοσμένη) ή Advanced (Για Προχωρημένους) μορφή και να βεβαιώνετε κάθε φορά ότι ξετικάρατε όλα εκείνα τα κουτάκια που αναφέρονταν σε παράλληλες εγκατάστάσεις συνοδευτικών εφαρμογών πέραν αυτής που κατεβάζετε συνειδητά.

Εάν εν τέλει αποδεχτήκατε συνειδητά ή ασυνείδητα την εγκατάσταση του ReMarkable, τότε θα πρέπει να δράσετε άμεσα, γιατί σε διαφορετική περίπτωση είναι ζήτημα χρόνου το συγκεκριμένο adware να εκδηλώσει αυθαίρετες δραστηριότητες και αλλαγές στο σύστημα του υπολογιστή με απώτερο σκοπό τη δημιουργία κέρδους για τους δημιουργούς του, φυσικά εις βάρος σας.

Το συγκεκριμένο πρόγραμμα χρησιμοποιείται για να επιτύχει με διάφορες μεθόδους, οι περισσότερες εκ των οποίων είναι ‘έμμεσες’ και παραπλανητικές, την αύξηση επισκεψιμότητας επιλεγμένων ιστότοπων, την άνοδο των ιστοτόπων αυτών στην παγκόσμια κατάταξη δημοφιλίας και φυσικά της αύξησης των κερδών μέσω των διαφημίσεων. Για αυτό τον λόγο άλλωστε εμφανίζει συνεχώς pop-up διαφημίσεις και ειδοποιήσεις στην επιφάνεια εργασίας του υπολογιστή του χρήστη, γιατί αποσκοπεί στην ‘μόχλευση’ του κι εν τέλει στο κλικάρισμά του στο σύνδεσμο που εμπεριέχεται στο κάθε διαφημιστικό μήνυμα.

Για να απαλλαγείτε από την ενοχλητική παρουσία των διαφημίσεων που δημιουργεί το ReMarkable, ακολουθήστε τις παρακάτω οδηγίες :

ΠΩΣ ΜΠΟΡΩ ΝΑ ΑΦΑΙΡΕΣΩ ΤΟ ReMarkable virus ΚΑΙ ΤΙΣ ΔΙΑΦΗΜΙΣΕΙΣ ΤΟΥ ΑΠΟ ΤΟΝ ΥΠΟΛΟΓΙΣΤΗ ΜΟΥ ?

Η εμφάνιση των διαφημίσεων που σχετίζονται με το ReMarkable, είναι η πιο σαφής ένδειξη ότι το πρόγραμμα αυτό έχει διεισδύσει στον υπολογιστή σας. Αν και δεν είναι τόσο επικίνδυνο όσο ένα παραπλανητικό anti-spyware ή ένα ransomware (πρόγραμμα δλδ που κρατάει ως όμηρο το σύστημα του υπολογιστή σας, έως ότου πληρώσετε κάποιο χρηματικό ποσόν), ωστόσο καλό είναι να γνωρίζετε ότι ακόμα κι αυτό μπορεί να οδηγήσει στη δημιουργία αρκετά σοβαρών προβλημάτων.

Για αυτό τον λόγο σας συνιστούμε να απαλλαγείτε από την παρουσία του στο σύστημα του υπολογιστή σας το συντομότερο δυνατόν ακολουθώντας τα παρακάτω βήματα :

 • Εκτελέστε γενική σάρωση του συστήματος χρησιμοποιώντας κάποια από αυτές τις ειδικές εφαρμογές : Reimage, SpyHunter 5Combo Cleaner, Malwarebytes.
 • Απεγκαταστήστε το ReMarkable από τον υπολογιστή σας :
 1. Click Start (Έναρξη) -> Control Panel (Πίνακας Ελέγχου) -> Add/Remove Programs (Προσθαφαίρεση Προγραμμάτων) -> Uninstall a Program (Απεγκατάσταση).
 2. Ψάξτε για άγνωστες ή ύποπτες καταχωρήσεις.
 3. Επιλέξτε ‘Uninstall/Change’ (Απεγκατάσταση/Αλλαγή) και click OK για να αποθηκεύσετε τις αλλαγές.
 • Όταν εκτελέσετε τα παραπάνω με επιτυχία, θα πρέπει να επαναφέρετε τις ρυθμίσεις των browsers που έχετε εγκαταστήσει :

Internet Explorer:

 1. Ανοίξτε τον Internet Explorer, click ‘Tools‘ (Εργαλεία) -> ‘Internet Options’ (Επιλογές Διαδικτύου).
 2. Πηγαίντε στην καρτέλα ‘Advanced’ (Για Προχωρημένους) και click ‘Reset’ (Επαναφορά).
 3. Πηγαίντε ‘Reset Internet Explorer settings’ (Επαναφορά Ρυθμίσεων Internet Explorer) -> ‘Delete personal settings’ (Διαγραφή Προσωπικών Ρυθμίσεων) και click ‘Reset’ (Επαναφορά).
 4. Τέλος, click ‘Close’ (Κλείσιμο) και OK για να αποθηκεύσετε τις αλλαγές.

Mozilla Firefox:

 1. Ανοίξτε τον Mozilla Firefox, πηγαίντε ‘Help’ (Βοήθεια) -> ‘Troubleshooting Information’ (Πληροφορίες Αντιμετώπισης Προβλημάτων).
 2. Επιλέξτε ‘Reset Firefox’ (Επαναφορά Firefox) όσες φορές χρειασθεί και ‘Finish’ (Τέλος).

Google Chrome:

 1. Click το κουμπί Chrome menu και επιλέξτε ‘Tools’ (Εργαλεία) -> ‘Extensions’ (Επεκτάσεις), ψάξτε για άγνωστες ή ύποπτες επεκτάσεις και απαλλαγείτε από αυτές με clicking τον Recycle bin (Κάδο Ανακύκλωσης).
 2. click ‘Settings’ (Ρυθμίσεις) -> ‘Show Advanced settings’ (Προβολή Ρυθμίσεων για Προχωρημένους) -> ‘Reset browser settings’ (Επαναφορά Ρυθμίσεων Browser) και click ‘Reset’ (Επαναφορά).
Προσφορά
Κάντε το τώρα
Λήψη
Reimage (λογισμικό αφαίρεσης) Εγγύηση
Ικανοποίησης
Λήψη
Reimage (λογισμικό αφαίρεσης) Εγγύηση
Ικανοποίησης
Συμβατό με Microsoft Windows Supported versions Συμβατό με OS X Supported versions
Τι γίνεται σε περίπτωση αποτυχίας?
Εάν δεν κατάφερες να αφαιρέσεις τη ζημιά που προκάλεσε ο ιός χρησιμοποιώντας το Reimage, κάνε ερώτηση στην ομάδα υποστήριξης παρέχοντας όσο το δυνατόν περισσότερες πληροφορίες και λεπτομέρειες. 
Προτείνεται το Reimage για αφαίρεση της ζημιάς του ιού. Η δωρεάν σάρωση σας παρέχει τη δυνατότητα να ελέγξετε για το εάν ο υπολογιστής σας έχει μολυνθεί ή όχι. Εάν χρειασθεί να αφαιρέσετε κακόβουλο λογισμικό (βλ. malware), τότε θα πρέπει πρώτα να αγοράσετε την πλήρη έκδοση του προγράμματος ασφάλειας Reimage.
Πηγή: https://www.2-spyware.com/remove-ads-by-remarkable--virus.html

Οδηγίες αφαίρεσης σε άλλες γλώσσες