Βαθμός σοβαρότητας:  
  (10/100)

Αφαίρεση ανακατεύθυνσης ForYourWeb.net (Ενημερωμένο) - Ιούν 2016 ενημέρωση

Μπορώ να κρατήσω το ForYourWeb.net στον υπολογιστή μου ή μήπως είναι ιός?

Το ForYourWeb.net δεν ανήκει στους άμεσα απειλητικούς ιούς και είναι ουσιαστικά μια ύποπτη και σαφώς ανεπιθύμητη μηχανή αναζήτησης η οποία έχει τη τάσει να καταλαμβάνει τον έλεγχο των web browsers που βρίσκονται εγκαταστημένοι στο σύστημα-στόχο, συμπεριλαμβανομένων των Google Chrome, Mozilla Firefox, Internet Explorer, και Safari (βλ. browser hijacker, browser hijacking).

Η ομάδα των ειδικών μας σε θέματα διαδικτυακής ασφάλειας και συστημάτων, κατόπιν ερευνών και δοκιμών, έφτασε στο συμπέρασμα ότι το συγκεκριμένο PUP (potentially unwanted program, δλδ. δυνητικά ανεπιθύμητο πρόγραμμα) στοχεύει κυρίως τους χρήστες που βρίσκονται στις ΗΠΑ, Μ. Βρετανία, Καναδά, Γαλλία, και Ιταλία. Φυσικά, αυτό δε σημαίνει ότι αν βρίσκεστε αλλού, πχ. Νέα Ζηλανδία ή Σιγκαπούρη, δε κινδυνεύετε!

Σε γενικές γραμμές, αξίζει να σημειώσουμε ότι ο συγκεκριμένος browser hijacker εξαπλώνεται διαδικτυακά με ταχύτατους ρυθμούς. Για αυτό τον λόγο καλό είναι να γνωρίζετε σχετικά με το πως μπορείτε να προστατευτείτε, καθώς και πως να τον αφαιρέσετε. Η πιο ξεκάθαρη ένδειξη ότι το σύστημα του υπολογιστή σας έχει μολυνθεί είναι όταν ξεκινήσουν να εμφανίζονται οι ανακατευθύνσεις ForYourWeb.net. Ασχέτως αν βρίσκεστε στην φάση της πρόληψης ή την φάση της αφαίρεσης, σας προτείνουμε να εγκαταστήσετε το εξαίρετο και πολυδοκιμασμένο Reimage Reimage Cleaner Intego.

Μόλις ο browser hijacker καταφέρει να διεισδύσει και να εγκατασταθεί στο σύστημα-στόχο, ενεργοποιούνται και αρχίζουν να εμφανίζονται οι ανακατευθύνσεις ForYourWeb.net. Απώτερος σκοπός αυτών ανακατευθύνσεων είναι η μεγιστοποίηση μόχλευσης ροών επισκεψιμότητας προς συγκεκριμένους επιχορηγούμενους ιστότοπους συνεργαζόμενων τρίτων (βλ. affiliate websites, affiliate marketing).

Καλό είναι να γνωρίζετε ότι πολλοί από αυτούς τους ιστότοπους είναι αμφιβόλου αξιοπιστίας/ασφάλειας και μάλιστα αρκετοί από αυτούς μπορεί να κρυβούν και να προωθούν διαφόρων ειδών κακόβουλα malwares που θα εκθέσουν σε σοβαρό κίνδυνο τόσο την εύρρυθμη λειτουργία του συστήματος όσο και την ασφάλεια των προσωπικών σας δεδομένων.

Μιας και η μηχανή αναζήτησης ForYourWeb.net προωθεί affiliate websites και αυτή η πρακτική αποτελεί την κύρια πηγή εσόδων των δημιουργών της, τα αποτελέσματα αναζήτησης που εμφανίζει είναι αναξιόπιστα και ‘πειραγμένα’. Οι εμφανίσεις των αποτελεσμάτων δε βασίζονται σε αξιοκρατικά, αλλά σε κερδοσκοπικά κριτήρια.

The image showing ForYourWeb.net

Επίσης, η ομάδα των ειδικών μας διαπίστωσε ότι το συγκεκριμένο PUP δρα ενάντια στην ορθή πολιτική απορρήτου. Μόλις καταφέρει να διεισδύσει στο σύστημα-στόχο, εγκαθιστά κρυφά κι αυθαίρετα λογισμικό εντοπισμού / παρακολούθησης (βλ. tracking software, cookies). Με αυτό το τρόπο, καταφέρνει να υποκλέπτει-καταγράφει-προωθεί σε τρίτους, έναντι αδράς αμοιβής, πληροφορίες που σχετίζονται με τις διαδικτυακές δραστηριότητες και προτιμήσεις του χρήστη-θύματος.

Έτσι, δημιουργείται εξατομικευμένο διαδικτυακό προφίλ για κάθε χρήστη-θύμα ξεχωριστά βάσει του οποίου εμφανίζονται άρτια στοχευμένες επιχορηγούμενες διαφημίσεις συνεργαζόμενων τρίτων. Όσα περισσότερα κλικς σε αυτές τις διαφημίσεις τόσα περισσότερα τα έσοδα για τους δημιουργούς του PUP (βλ. μέθοδος pay-per-click). Μάλιστα, για να μεγιστοποιηθούν ακόμα περισσότερο οι πιθανότητες κλικαρίσματος, οι χρήστες-θύματα ‘βομβαρδίζονται’ από τεράστιο όγκο εκνευριστικών αναδυόμενων διαφημίσεων.

Φυσικά, δεν θα πρέπει να παραβλέπετε το γεγονός ότι με έμμεσο τρόπο αποκτούν απομακρυσμένη πρόσβαση σε δεδομένα σας διαφόρων ειδών άγνωστοι τρίτοι που μπορεί να είναι ακόμα και κυβερνο-εγκληματίες, όπως πχ. scammers και hackers. Επομένως, όσο συντομότερα απαλλαγείτε από τον ιό ForYourWeb.net, τόσο καλύτερα!

Πώς μπορεί ο ForYourWeb.net browser hijacker να διεισδύσει στο σύστημα του υπολογιστή μου?

Είναι πολύ σημαντικό να γνωρίζετε ότι ο ιός For Your Web virus εξαπλώνεται διαδικτυακά κυρίως με τη βοήθεια της μεθόδου bundling. Συγκεκριμένα, καταφέρνει και διεισδύει απαρατήρητος σε συστήματα υπολογιστών όντας καλά κρυμμένος σε συνοδευτικά πακέτα λήψης διαφόρων δωρεάν/δοκιμαστικών εφαρμογών, όπως πχ. media player ή download manager. Μόλις κατέβει παράλληλα με κάποια δοκιμαστική / δωρεάν εφαρμογή που το εμπεριέχει, το πρώτο πράγμα που θα κάνει είναι να αντικαταστήσει κρυφά κι αυθαίρετα την προεπιλεγμένη Αρχική Σελίδα, μηχανή αναζήτησης, και νέα καρτέλα browser.

Μπορεί η μέθοδος bundling να είναι άδικη προς τους χρήστες, παρόλα αυτά είναι νόμιμη. Το φταίξιμο για τη διείσδυση των PUPs πέφτει στους χρήστες που δεν είναι αρκετά προσεκτικοί και παρατηρητικοί όταν κατεβάζουν εφαρμογές από το διαδίκτυο.

Για να ελαχιστοποιήσετε τις πιθανότητες ύποπτων κι ανεπιθύμητων διεισδύσεων, όπως πχ. στην περίπτωση του ιού ForYourWeb.net, θα πρέπει να είστε πάντα επιφυλακτικοί, προσεκτικοί, και πολύ παρατηρητικοί όταν είναι να κατεβάσετε κάποια εφαρμογή αυτού του είδους. Σας συμβουλεύουμε να αποφεύγετε να επιλέγετε τη Βασική (Basic) μέθοδο εγκατάστασης.

Αντιθέτως, θα ήταν προτιμότερο να επιλέγετε πάντα Για Προχωρημένους (Advanced) ή Προσαρμοσμένη (Custom) μορφή εγκατάστασης. Με αυτό το τρόπο, θα έχετε μια σαφώς πιο ολοκληρωμένη εικόνα και καλύτερο έλεγχο σχετικά με το τι πραγματικά κατεβαίνει στον υπολογιστή σας, πέραν της εφαρμογής που επιθυμείτε συνειδητά να κατεβάσετε. Έτσι, θα μπορείτε να εντοπίζετε και να ξετικάρετε τυχόν προτικαρισμένα κουτάκια εμφανιστούν κατά την λήψη και τα οποία θα αναφέρονται αυθαίρετα σε έγκρισή σας για την παράλληλη εγκατάσταση επιπρόσθετων/προαιρετικών/προτεινόμενων λήψεων, κυρίως ύποπτων κι ανεπιθύμητων προγραμμάτων.

Πώς μπορώ να αφαιρέσω τον ιό ForYourWeb.net?

Εάν θέλετε να διασφαλίσετε ασφαλές περιβάλλον διαδικτυακών πλοηγήσεων/αναζητήσεων και ένα γρήγορο σε επιδόσεις σύστημα υπολογιστή, τότε είναι πολύ σημαντικό να αφαιρέσετε ολοκληρωτικά τον ιό ForYourWeb.net (σε περίπτωση που αυτός κατάφερε να διεισδύσει στο σύστημα του υπολογιστή σας). Η παρουσία του συγκεκριμένου browser hijacker στο σύστημα του υπολογιστή σας ισοδυναμεί με συνεχείς εμφανίσεις διαφημίσεων / ανακατευθύνσεων και ύποπτες διεργασίες, όπως πχ. υποκλοπή-καταγραφή-προώθηση σε άγνωστους τρίτους διαφόρων δεδομένων σας, κλπ..

Επομένως, η ολοκληρωτική αφαίρεση του ForYourWeb.net browser hijacker είναι μονόδρομος. Μπορείτε να το κάνετε αυτόματα χρησιμοποιώντας ένα πλήρως ενημερωμένο κι αξιόπιστο anti-spyware, το οποίο είναι και το προτιμότερο, ή να προσπαθήσετε να το αφαιρέσετε χειροκίνητα ακολουθώντας προσεκτικά τις παρακάτω οδηγίες αφαίρεσης. Απλά, θα πρέπει να σιγουρευτείτε ότι θα εντοπίσετε και θα αφαιρέσετε ολοκληρωτικά όλα τα πρωτεύονται και δευτερεύοντα αρχεία που σχετίζονται με αυτό.

Η αυτόματη αφαίρεση είναι σαφώς προτιμότερη, γιατί έχει εγγυημένα αποτελέσματα αφαίρεσης, και μάλιστα γρήγορα κι εύκολα. Απλά, είναι πολύ σημαντικό τα λογισμικά ασφάλειας που έχετε, anti-malware / antivirus, να έχουν κατεβασμένες τις πιο πρόσφατες ενημερώσεις ώστε να είναι αποτελεσματικά ακόμα και σε περιπτώσεις των πιο πρόσφατων κυβερνο-απειλών.

Μπορείς να αφαιρέσεις τη ζημιά που έκανε ο ιός με τη βοήθεια του Reimage Reimage Cleaner Intego. Τα SpyHunter 5Combo Cleaner και Malwarebytes συνιστώνται για τον εντοπισμό δυνητικά ανεπιθύμητων προγραμμάτων και ιών συμπ. όλων των αρχείων και καταχωρήσεων μητρώου που σχετίζονται με αυτά. 

Προσφορά
Κάντε το τώρα
Λήψη
Reimage Εγγύηση
Ικανοποίησης
Λήψη
Intego Εγγύηση
Ικανοποίησης
Συμβατό με Microsoft Windows Supported versions Συμβατό με OS X Supported versions
Τι γίνεται σε περίπτωση αποτυχίας?
Εάν δεν κατάφερες να αφαιρέσεις τη ζημιά που προκάλεσε ο ιός χρησιμοποιώντας το  Reimage Intego, κάνε ερώτηση στην ομάδα υποστήριξης παρέχοντας όσο το δυνατόν περισσότερες πληροφορίες και λεπτομέρειες. 
Το  Reimage Intego έχει δωρεάν scanner περιορισμένων δυνατοτήτων. Το scanner του Reimage Intego είναι σαφώς καλύτερο και με περισσότερες δυνατότητες όταν αποκτήσεις επί πληρωμή την πλήρη έκδοση. Όταν ο δωρεάν scanner εντοπίσει θέματα, μπορείς να τα επιδιορθώσεις με δωρεάν χειροκίνητη επιδιόρθωση ή να τα επιδιορθώσεις αυτόματα, σίγουρα, και γρήγορα, αγοράζοντας την πλήρη έκδοση.
Εναλλακτικά Προγράμματα
Το κάθε λογισμικό έχει διαφορετικούς σκοπούς και διαφορετικές δυνατότητες. Έτσι, εάν δεν κατάφερες να διορθώσεις τα αλλοιωμένα αρχεία με το Reimage, τότε συνιστούμε να δοκιμάσεις το SpyHunter 5.
Εναλλακτικά Προγράμματα
Το κάθε λογισμικό έχει διαφορετικούς σκοπούς και διαφορετικές δυνατότητες. Έτσι, εάν δεν κατάφερες να διορθώσεις τα αλλοιωμένα αρχεία με το Intego, τότε συνιστούμε να δοκιμάσεις το Combo Cleaner.

Οδηγός Χειροκίνητης Αφαίρεσης των ανακατευθύνσεων ForYourWeb.net:

Αφαίρεση ForYourWeb.net από συστήματα Windows

Όταν ξεκινήσετε τη διαδικασία ολοκληρωτικής αφαίρεσης του ForYourWeb.net από τα Windows, θα πρέπει να εντοπίσετε και να αφαιρέσετε ολοκληρωτικα τις εξής καταχωρήσεις: Yontoo, Delta-homes.com, DNS Unlocker, Download Terms 1.0, WebCake 3.0, Yealt, AddLyrics, VideoSaver, BrowserProtected by ponduit, κτλ. Είναι πολύ σημαντικό να εντοπίσετε και να αφαιρέσετε ΌΛΑ αυτά τα προγράμματα.

 1. Κάντε κλικ στο κουμπί Start Control Panel Programs and Features (αν είστε Windows XP χρήστης, κάντε κλικ στο κουμπί Add/Remove Programs). Κάντε κλικ στο κουμπί 'Start -> Control Panel -> Programs and Features' (αν είστε 'Windows XP' χρήστης, κάντε κλικ στο κουμπί 'Add/Remove Programs').
 2. Αν είστε Windows 10 / Windows 8 χρήστης, κάντε δεξί κλικ στη κάτω αριστερή γωνία της οθόνης. Μόλις εμφανιστεί το Quick Access Menu, επιλέξτε Control Panel και Uninstall a Program. Αν είστε 'Windows 10 / Windows 8' χρήστης, κάντε δεξί κλικ στη κάτω αριστερή γωνία της οθόνης. Μόλις εμφανιστεί το 'Quick Access Menu', επιλέξτε 'Control Panel' και 'Uninstall a Program'.
 3. Απεγκαταστήστε το ForYourWeb.net και σχετικά προγράμματα
  Εδώ, βρείτε το ForYourWeb.net ή άλλες πρόσφατα εγκατεστημένες/ύποπτες εφαρμογές.
 4. Καταργήστε τις και κάντε κλικ στο κουμπί OK για να αποθηκευτούν οι αλλαγές. Κάντε δεξί κλικ σε κάθε ύποπτη εγγραφή και επιλέξτε 'Uninstall'
 5. Αφαιρέστε το ForYourWeb.net από τις Windows συντομεύσεις
  Κάντε δεξί κλικ στη συντόμευση του Mozilla Firefox και επιλέξτε Properties. Κάντε δεξί κλικ στο εικονίδιο του προγράμματος περιήγησης και επιλέξτε 'Properties'
 6. Πηγαίνετε στη καρτέλα Shortcut και βρείτε το πεδίο Target. Διαγράψτε τις κακόβουλες URL οι οποίες σχετίζονται με αυτόν τον ιό. Επιλέξτε τη καρτέλα 'Shortcut' και διαγράψτε το 'http://isearch.babylon.com...' ή άλλες ύποπτες URL

Επαναλάβετε τα παραπάνω βήματα σε όλα τα προγράμματα περιήγησης και στις συντομεύσεις, συμπεριλαμβανομένων των Internet Explorer και Google Chrome. Βεβαιωθείτε πως ελέγχετε όλες τις τοποθεσίες για αυτές τις συντομεύσεις, όπως η Επιφάνεια Εργασίας, η Εκκίνηση και η γραμμή εργασιών.

Αφαίρεση ForYourWeb.net από σύστημα Mac OS X

Για να αποφύγετε την επανεμφάνιση του ForYourWeb.net στον υπολογιστή σας, θα πρέπει επίσης να αφαιρέσετε το ΚΑΘΕΝΑ από αυτά τα προγράμματα: Yontoo, Delta-homes.com, DNS Unlocker, Download Terms 1.0, WebCake 3.0, Yealt, AddLyrics, VideoSaver, BrowserProtected by Conduit, κτλ.

 1. Αν χρησιμοποιείτε το OS X, κάντε κλικ στο κουμπί Go στη πάνω αριστερή γωνία της οθόνης και επιλέξτε Applications. Κάντε κλικ στο 'Go' και επιλέξτε 'Applications'
 2. Περιμένετε μέχρι να δείτε το φάκελο Applications και βρείτε το ForYourWeb.net ή άλλα ύποπτα προγράμματα σε αυτόν. Τώρα, κάντε δεξί κλικ σε όλες αυτές τις εγγραφές και επιλέξτε Move to Trash. Κάντε κλικ σε όλες τις κακόβουλες εγγραφές και επιλέξτε 'Move to Trash'

Αφαίρεση ForYourWeb.net από Internet Explorer (IE)

 1. Αφαιρέστε τα επικίνδυνα πρόσθετα
  Ανοίξτε το Internet Explorer, κάντε κλικ στο εικονίδιο των Εργαλείων (μενού IE) στη πάνω δεξιά γωνία του προγράμματος περιήγησης και επιλέξτε Manage Add-ons. Κάντε κλικ στο εικονίδιο του μενού και επιλέξτε 'Manage add-ons'
 2. Θα δείτε το παράθυρο Manage Add-ons. Εδώ, βρείτε το ForYourWeb.net και άλλες ύποπτες προσθήκες. Απενεργοποιήστε αυτές τις εγγραφές κάνοντας κλικ στο Disable: Κάντε δεξί κλικ σε σε κάθε κακόβουλη εγγραφή και επιλέξτε 'Disable'
 3. Αλλάξτε την αρχική σας σελίδα αν τροποποιήθηκε από αυτόν τον ιό:
  Κάντε κλικ στο εικονίδιο των Εργαλείων (μενού) στη πάνω δεξιά γωνία του προγράμματος περιήγησης και επιλέξτε Internet Options. Μείνετε στη καρτέλα General.
 4. Εδώ, αφαιρέστε τις κακόβουλες URL και εισάγετε την ιστοσελίδα της αρεσκείας σας. Κάντε κλικ στο Apply για να αποθηκευτούν οι αλλαγές. Διαγράψτε τις κακόβουλες URL, εισάγετε την ιστοσελίδα της αρεσκείας σας και κάντε κλικ στο 'Apply' για να αποθηκευτούν οι αλλαγές
 5. Επαναφέρετε το Internet Explorer
  Κάντε κλικ στο εικονίδιο των Εργαλείων (μενού) ξανά και επιλέξτε Internet options. Πηγαίνετε στη καρτέλα Advanced.
 6. Εδώ, επιλέξτε Reset.
 7. Σε αυτό το παράθυρο, ελέξτε το Delete personal settings και επιλέξτε Reset ξανά για να ολοκληρώσετε την αφαίρεση του ForYourWeb.net. Πηγαίνετε στη καρτέλα 'Advanced' και κάντε κλικ στο κουμπί 'Reset'. Τώρα επιλέξτε το 'Delete personal settings' και κάντε ξανά κλικ στο κουμπί 'Reset'

Αφαίρεση ForYourWeb.net από Mozilla Firefox (FF)

 1. Αφαιρέστε επικίνδυνες επεκτάσεις
  Ανοίξτε το Mozilla Firefox, κάντε κλικ στο εικονίδιο του μενού (πάνω δεξιά γωνία) και επιλέξτεAdd-ons Extensions. Κάντε κλικ στο εικονίδιο του μενού και επιλέξτε 'Add-ons'
 2. Εδώ, επιλέξτε το ForYourWeb.net και άλλες αμφισβητήσιμες προσθήκες. Κάντε κλικ στο Remove για να διαγράψετε αυτές τις εγγραφές. Επιλέξτε το 'Extensions' και βρείτε κακόβουλες εγγραφές. Κάντε κλικ στο 'Remove' για να απαλλαγείτε από αυτές
 3. Αλλάξτε την αρχική σας σελίδα αν τροποποιήθηκε από αυτόν τον ιό:
  Κάντε κλικ στο μενού (πάνω δεξιά γωνία), επιλέξτε Options General.
 4. Εδώ, διαγράψτε κακόβουλες URL και εισάγετε την ιστοσελίδα της αρεσκείας σας ή κάντε κλικ στο Restore to default.
 5. Κάντε κλικ στο OK για να αποθηκευτούν οι αλλαγές. Στη καρτέλα 'General', διαγράψτε τις κακόβουλες URL από την ενότητα 'Home Page' ή κάντε κλικ στο κουμπί 'Restore to Default'. Κάντε κλικ στο 'OK' για να αποθηκευτούν οι αλλαγές
 6. Επαναφέρετε το Mozilla Firefox
  Κάντε κλικ στο μενού Firefox στη πάνω αριστερή γωνία και κάντε κλικ στο ερωτηματικό. Εδώ, επιλέξτε Troubleshooting Information. Κάντε κλικ στο εικονίδιο του μενού και μετά στο '?'. Επιλέξτε 'Troubleshooting Information'
 7. Τώρα θα δείτε το μήνυμα Reset Firefox to its default state με το κουμπί Reset Firefox. Κάντε κλικ σε αυτό το κουμπί μερικές φορές και ολοκληρώστε την αφαίρεση του ForYourWeb.net . Κάντε κλικ μερικές φορές στο κουμπί 'Reset Firefox'

Αφαίρεση ForYourWeb.net από Google Chrome

 1. Διαγράψτε τις κακόβουλες προσθήκες
  Ανοίξτε το Google Chrome, κάντε κλικ στο εικονίδιο του μενού (πάνω δεξιά γωνία) και επιλέξτεTools Extensions. Κάντε κλικ στο εικονίδιο του μενού. Επιλέξτε 'Tools' και 'Extensions'
 2. Εδώ, επιλέξτε το ForYourWeb.net και άλλες κακόβουλες προσθήκες και επιλέξτε το εικονίδιο του κάδου για να διαγράψετε αυτές τις εγγραφές. Βρείτε κακόβουλες εγγραφές και διαγράψτε τις κάνοντας κλικ στο εικονίδιοι του Κάδου
 3. Αλλάξτε την αρχική σας σελίδα και τη προεπιλεγμένη μηχανή αναζήτησης σας, αν τροποποιήθηκαν από αυτόν τον ιό
  Κάντε κλικ στο εικονίδιο του μενού και επιλέξτε Settings.
 4. Εδώ, βρείτε το Open a specific page or set of pages που βρίσκεται στην επιλογή On startup και κάντε κλικ στο Set pages. Μόλις κάνετε κλικ στο μενού και στο 'Settings', επιλέξτε 'Set pages'
 5. Τώρα θα δείτε ένα άλλο παράθυρο. Εδώ, διαγράψτε τις κακόβουλες σελίδες αναζήτησης και εισάγετε αυτή που επιθυμείτε ως αρχική σας σελίδα. Κάντε κλικ στο 'X' για να αφαιρέσετε τις κακόβουλες URLs
 6. Κάντε κλικ στο εικονίδιο του μενού ξανά και επιλέξτε το Settings Manage Search engines που βρίσκεται στην ενότητα Search. Στο σημείο 'Settings', επιλέξτε 'Manage search engines...'
 7. Στο σημείο Search Engines..., αφαιρέστε τις κακόβουλες σελίδες αναζήτησης. Προτείνουμε να αφαήσετε την ιστοσελίδα της Google ή μια της αρεσκείας σας. Κάντε κλικ στο 'X' για να αφαιρέσετε τις κακόβουλες URLs
 8. Επαναφέρετε το Google Chrome
  Κάντε κλικ στο εικονίδιο του μενού στη πάνω δεξιά γωνία του Google Chrome και επιλέξτε Settings.
 9. Μετακινηθείτε προς το τέλος της σελίδας και κάντε κλικ στο Reset browser settings. Στο σημείο 'Settings', μετακινηθείτε προς τα κάτω και κάντε κλικ στο κουμπί 'Reset browser settings'
 10. Κάντε κλικ στο Reset για να επιβεβαιώσετε και να ολοκληρώσετε την αφαίρεση του ForYourWeb.net. Κάντε κλικ στο κουμπί 'Reset' για να ολοκληρώσε τε την αφαίρεση σας

Αφαίρεση ForYourWeb.net από Safari

 1. Αφαιρέστε επικίνδυνες επεκτάσεις
  Ανοίξτε το πρόγραμμα περιήγησης Safari και κάντε κλικ στο Safari στο μενού, στο πάνω αριστερό μέρος της οθόνης. Μετά, επιλέξτε Preferences. Κάντε κλικ στο 'Safari' και επιλέξτε 'Preferences'
 2. Εδώ, επιλέξτε Extensions και βρείτε το ForYourWeb.net ή άλλες ύποπτες εγγραφές. Κάντε κλικ στο κουμπί Uninstall για να απαλλαγείτε από αυτές. Πηγαίνετε 'Extensions' και απεγκαταστήστε τα κακόβουλα πρόσθετα
 3. Αλλάξτε την αρχική σας σελίδα αν τροποποιήθηκε από αυτόν τον ιό:
  Ανοίξτε το πρόγραμμα περιήγησης Safari και κάντε κλικ στο Safari στο μενού. Εδώ, επιλέξτε Preferences όπως εμφανίστηκε προηγουμένως και επιλέξτε General.
 4. Εδώ, βρείτε το πεδίο Homepage. Αν έχει τροποποιηθεί από το ForYourWeb.net, αφαιρέστε αυτή την ανεπιθύμητη σελίδα και εισάγετε αυτή που θέλετε να χρησιμοποιείτε για τις αναζητήσεις σας. Θυμηθείτε να συμπεριλάβετε το "http://" πριν εισάγετε τη διεύθυνση της σελίδας αυτής. Όταν είστε σε 'General', διαγράψτε τις κακόβουλες URL και εισάγετε τη σελίδα της επιλογής σας
 5. Επαναφέρετε το Safari
  Ανοίξτε το πρόγραμμα περιήγησης Safari και κάντε κλικ στο Safari στο μενού, στη πάνω αριστερή γωνία της οθόνης. Εδώ, επιλέξτε Reset Safari.... Κάντε κλικ στο 'Safari' και επιλέξτε 'Reset Safari...'
 6. Τώρα, θα δείτε ένα παράθυρο με αναλυτικές επιλογές επαναφοράς. Όλες αυτές οι επιλογές είναι συνήθως επιλεγμένες, αλλά μπορείτε να επιλέξετε ποιές θέλετε να επαναφέρετε. Κάντε κλικ στο κουμπί Reset για να ολοκληρώσετε τη διαδικασία αφαίρεσης του ForYourWeb.net. Διαλέξτε όλες τις επιλογές και κάντε κλικ στο κουμπί 'Reset'

Μην αφήσεις την Κυβέρνηση να σε παρακολουθεί

Έχουν αναφερθεί πολλά περιστατικά με τις Κυβερνήσεις ανά τον κόσμο να υποκλέπτουν προσωπικά δεδομένα και να παρακολουθούν τη διαδικτυακή δραστηριότητα και τις διαδικτυακές προτιμήσεις των πολιτών. Καλό θα ήταν λοιπόν να λάβεις πολύ σοβαρά υπόψιν τη συγκεκριμένη κατάσταση και να ενημερωθείς για τις σκοτεινές και αθέμιτες πρακτικές συλλογής πληροφοριών. Σε συμβουλεύουμε να αποφεύγεις ύποπτες, παρασκηνιακές, σκοτεινές, αθέμιτες πρακτικές κατασκοπείας που προέρχονται από την Κυβέρνηση και διάφορους κυβερνητικούς οργανισμούς. Ο καλύτερος τρόπος για να τα καταφέρεις είναι να σερφάρεις τελείως incognito, δλδ. τελείως ανώνυμα στο διαδίκτυο. 

Μπορείς να επιλέξεις διαφορετική τοποθεσία κάθε φορά που είναι να συνδεθείς online και να αποκτήσεις διαδικτυακή πρόσβαση σε οποιοδήποτε περιεχόμενο επιθυμείς, χωρίς κανέναν απολύτως περιορισμό πρόσβασης. Πλέον, θα μπορείς να απολαμβάνεις χωρίς κανένα απολύτως πρόβλημα ή έγνοια, καθώς και χωρίς κανένα άγχος μήπως χακαριστείς, χρησιμοποιώντας Private Internet Access VPN υπηρεσίες.

Έτσι, θα μπορείς να ελέγχεις τις πληροφορίες που μπορούν να γίνουν προσβάσιμες από την Κυβέρνηση και τους κρατικούς οργανισμούς, καθώς και από άλλους ανεπιθύμητους τρίτους, σερφάροντας ανενόχλητα στο διαδίκτυο χωρίς τον φόβο ότι μπορεί να σε κατασκοπεύουν. Ακόμα και αν η διαδικτυακή δραστηριότητά σου είναι καθόλα νόμιμη ή ακόμα κι αν εμπιστεύεσαι πλήρως τις διαδικτυακές υπηρεσίες, πλατφόρμες που επιλέγεις, καλό θα ήταν να προστατεύεις το ιδιωτικό σου απόρρητο και να προτιμάς να χρησιμοποιείς VPN υπηρεσίες.

Backup αρχεία για μελλοντική χρήση, στην περίπτωση malware επίθεσης

Οι χρήστες υπολογιστών μπορεί να υποστούν διαφόρων ειδών απώλειες λόγω κυβερνομολύνσεων ή λόγω λαθών στα οποία μπορεί να υποπέσουν. Τα προβλήματα λογισμικού που μπορεί να δημιουργήσει μια επίθεση από malware ή η απευθείας απώλεια δεδομένων λόγω κρυπτογράφησης, μπορεί να δημιουργήσουν προβλήματα στη λειτουργία της συσκευής ή μόνιμη βλάβη. Εάν διατηρείς σωστά και ενημερωμένα backups, μπορείς εύκολα να ανακτήσεις τα δεδομένα σου και να επιστρέψεις γρήγορα και πάλι στην κανονικότητα.

Είναι πολύ σημαντικό να δημιουργείς τακτικά ενημερωμένα backups μετά από οποιαδήποτε αλλαγή στη συσκευή, έτσι ώστε να επιστρέψεις στο σημείο πριν την επίθεση malware, καθώς ένα malware μπορεί να προχωρήσει σε αυθαίρετες αλλαγές ή να δημιουργήσει σημαντικά προβλήματα στη συσκευή, όπως πχ. απώλεια δεδομένων ή δυσλειτουργία και κατακόρυφη πτώση των επιδόσεων. Για να τα αποφύγεις όλα αυτά, καλό θα ήταν να κάνεις backup σε καθημερινή ή εβδομαδιαία βάση.

Έχοντας κάνει backup την πιο πρόσφατη έκδοση κάθε σημαντικού εγγράφου, μπορείς να αποφύγεις εκνευρισμό, άγχος, προβλήματα λειτουργίας, ή ακόμα και να αποφύγεις να πέσεις θύμα εκβιασμού από ιούς και χάκερς. Τα backups αποτελούν αξιόλογη λύση στην περίπτωση που πέσεις θύμα κυβερνοεπίθεσης και μόλυνσης από malware. Προτείνουμε τη χρήση του Data Recovery Pro για την επαναφορά συστήματος.

Σχετικά με συντάκτη
Alice Woods
Alice Woods

Εάν ο δωρεάν οδηγός αφαίρεσης σας φάνηκε χρήσιμος και μείνατε ευχαριστημένοι από τις υπηρεσίες μας, τότε θα εκτιμούσαμε αν μας βοηθούσατε οικονομικά μέσω δωρεάς σας για να συνεχίσουμε το έργο μας. Ακόμα και το μικρότερο ποσόν θα εκτιμηθεί!

Επικοινώνησε με Alice Woods
Σχετικά με την εταιρεία Esolutions

Οδηγίες αφαίρεσης σε άλλες γλώσσες

Η γνώμη σας σχετικά με ForYourWeb.net redirect