Βαθμός σοβαρότητας:  
  (30/100)

Αφαίρεση διαφημίσεων Pop-up (Οδηγίες Αφαίρεσης) - Ιούλ 2017 ενημέρωση

Τι είναι αυτές οι άκυρες/τυχαίες αναδυόμενες διαφημίσεις που εμφανίζονται στον browser μου?

Pop-up ads

Εάν κάθε φορά που θέλετε να πλοηγηθείτε στο διαδίκτυο σας εμφανίζονται άκυρες αναδυόμενες διαφημίσεις, τότε σας συμβουλεύουμε να ελέγξετε τον υπολογιστή σας με ένα πλήρως ενημερωμένο κι αξιόπιστο anti-spyware (λογισμικό προστασίας από προγράμματα κατασκοπίας). Με το που το εγκαταστήσετε, είμαστε σίγουροι ότι με την πρώτη σάρωση που θα κάνει θα εντοπίσει και θα σας ενημερώσει σχετικά με προγράμματα τύπου adware (λογισμικό εμφάνισης ανεπιθύμητων διαφημίσεων), browser hijacker (ανεπιθύμητο λογισμικό που καταλαμβάνει τον έλεγχο ρυθμίσεων και λειτουργίας των web browsers που βρίσκονται εγκαταστημένοι στο σύστημα-στόχο), κι άλλων ειδών PUPs (potentially unwanted programs, δλδ. δυνητικά ανεπιθύμητα προγράμματα), όπως πχ. Name, ViewPassword, Offers4U, Jollywallet, Superfish .

Αυτά τα προγράμματα συνήθως διεισδύουν απαρατήρητα σε συστήματα υπολογιστών και κρύβονται σε απόμερα τμήματα του συστήματος. Κι απο εκεί, προβαίνουν σε διαφόρων ειδών παρασκηνιακές δραστηριότητες, όπως πχ. συνεχείς εμφανίσεις εκνευριστικών διαφημίσεων και ύποπτες ανακατευθύνσεις προς άγνωστους κι αμφιβόλου αξιοπιστίας/ασφάλειας ιστότοπους.

Σε αυτό το σημείο, αξίζει να τονίσουμε ότι αυτού του είδους τα προγράμματα μπορούν να καταλάβουν με ιδιαίτερη ευκολία τους web browsers που μπορεί να έχετε εγκαταστημένους στον υπολογιστή σας (Internet Explorer, Google Chrome, Mozilla Firefox, Safari, Opera, etc.), γιατί είναι συμβατά με όλους. Με το που καταφέρουν λοιπόν να εγκατασταθούν, παρατηρήσαμε ότι τα περισσότερα εξ αυτών εγκαθιστούν κρυφά κι αυθαίρετα λογισμικό εντοπισμού/παρακολούθησης (βλ. tracking software, cookies).

Με το τρόπο αυτό καταφέρνουν να υποκλέπτουν-καταγράφουν-προωθούν σε τρίτους πληροφορίες σχετικές με τις διαδικτυακές σας δραστηριότητες και προτιμήσεις, όπως πχ. ποιους ιστότοπους-κάθε πότε-για πόσο επισκέπτεστε, ποιες διαφημίσεις κλικάρετε, ποια κριτήρια εισάγετε κατά τη διάρκεια των διαδικτυακών σας αναζητήσεων, κλπ. Με βάση αυτά τα δεδομένα δημιουργείται το μοναδικό διαδικτυακό προφίλ του κάθε χρήστη κι έτσι αρχίζουν να του εμφανίζονται οι ανάλογες αναδυόμενες διαφημίσεις, banners, διαφημίσεις κειμένου, κλπ.

Αρχικά, τα περισσότερα adwares ξεγελάνε τους χρήστες κάνοντας τους δεύτερους να πιστεύουν ότι πρόκειται για χρήσιμα προγράμματα που μπορούν να τους βοηθήσουν να εξοικονομήσουν χρόνο και χρήματα κατά τη διάρκεια των διαδικτυακών τους αγορών εμφανίζοντάς τους διαδικτυακές προσφορές, εκπτωτικά κουπόνια, συγκρίσεις τιμών, κλπ. Επίσης, ότι μπορούν να τους ενημερώνουν ποια από τα προγράμματα που έχουν εγκαταστημένα χρειάζονται ανανέωση και μάλιστα προσφέροντάς τους δωρεάν λήψεις αυτών των ενημερώσεων/αναβαθμίσεων. Για να γίνουν ακόμα πειστικότερες οι αναδυόμενες διαφημίσεις (pop-ups) αυτών των ανεπιθύμητων προγραμμάτων, εμπεριέχουν ελκυστικές εικόνες, παραπλανητικά σήματα, κλπ. Μην πιστέψετε το περιεχόμενο καμιάς από αυτές τις διαφημίσεις. Οι μόνοι που θα κερδίσουν αν τις κλικάρετε, είναι οι δημιουργοί τους και οι συνεργάτες τους, οι οποίοι θα κερδοσκοπήσουν εις βάρος σας.

Συνοψίζοντας, εάν δεν θέλετε να πέσετε θύματα κερδοσκοπισμού τρίτων κι αν δεν θέλετε να εκθέσετε σε ρίσκο την εύρυθμη λειτουργία/ασφάλεια του συστήματος και των web browsers σας, αλλά και την ασφάλεια των προσωπικών σας δεδομένων, τότε θα πρέπει να αποφύγετε να κλικάρετε οποιαδήποτε διαφημίση αυτού του τύπου. Ταυτόχρονα, οι αναδυόμενες διαφημίσεις είναι ξεκάθαρη ένδειξη ότι ο υπολογιστής σας έχει μολυνθεί από κάποιο ανεπιθύμητο πρόγραμμα, όπως adware, browser hijacker, ή γενικότερα κάποιο PUP.

Εάν λοιπόν παρατηρήσατε να σας εμφανίζονται εκνευριστικές αναδυόμενες διαφημίσεις (pop-ups), ασχέτως web browser κι να χρησιμοποιείτε, τότε θα πρέπει να δράσετε άμεσα και να προβείτε σε γενική σάρωση συστήματος χρησιμοποιώντας ένα πλήρως ενημερωμένο κι αξιόπιστο anti-spyware (λογισμικό προστασίας από προγράμματα κατασκοπίας), όπως πχ. το εξαίρετο Reimage Reimage Cleaner Intego.

Pop-up adsΑναδυόμενες Διαφημίσεις (Pop-up)

Πώς μπορούν οι αναδυόμενες διαφημίσεις (pop-ups) να εμφανίζονται από το πουθενά στον υπολογιστή μου?

Τα adwares που ευθύνονται για την εμφάνιση αναδυόμενων διαφημίσεων διεισδύουν συνήθως απαρατήρητα σε συστήματα υπολογιστών και για αυτό ευθύνεται κυρίως η μέθοδος bundling. Ουσιαστικά, τα adwares κι άλλων ειδών PUPs, κρύβονται σε συνοδευτικά πακέτα λήψης διαφόρων δωρεάν/δοκιμαστικών εφαρμογών, κάποια από τις οποίες μπορεί να μπείτε στον πειρασμό να κατεβάσετε στον υπολογιστή σας από το διαδίκτυο. Με αυτό το τρόπο, εκτός από την εφαρμογή που επιθυμείτε συνειδητά να κατεβάσετε, υπάρχουν πολλές πιθανότητες να κατεβάσετε παράλληλα και ό,τι εμπεριέχεται στο συνοδευτικό πακέτο λήψης της (εάν έχει).

Για αυτό τον λόγο θα πρέπει να είστε όχι μόνο ιδιαιτέρως επιλεκτικοί σχετικά με το ποιες εφαρμογές αποφασίζετε να κατεβάζετε, αλλά επίσης και ιδιαιτέρως προσεκτικοί καθόλη τη διάρκεια λήψης/εγκατάστασης της εκάστοτε εφαρμογής που κατεβάζετε. Συνήθως, τα PUPs εμπεριέχονται σε συνοδευτικά πακέτα λήψης δωρεάν/δοκιμαστικών εφαρμογών, όπως πχ. download managers, PDF creators, video streaming / video recording λογισμικά, κλπ. Τις περισσότερες φορές εμφανίζονται με τη μορφή add-ons (πρόσθετα), extensions (επεκτάσεις), plugins, toolbars (γραμμές εργαλείων), κλπ. Εάν λοιπόν θέλετε να αποφύγετε αυτού του είδους τους ανεπιθύμητους κι απρόσκλητους επισκέπτες, τότε θα πρέπει να κάνετε τα εξής:

 • Πριν κατεβάσετε/εγκαταστήσετε ένα πρόγραμμα, καλό θα ήταν να διαβάσετε προσεκτικά το κείμενο που εμπεριέχεται στην Πολιτική Απορρήτου και στην Άδεια Χρήσης Τελικού Χρήστη (EULA, End User's License Agreement). Εάν βρείτε αναφορές για προωθήσεις περιεχομένου τρίτων, διαφημίσεις, συλλογή διαδικτυακών δεδομένων, κλπ., τότε σας συμβουλεύουμε να ακυρώσετε την Λήψη/Εγκατάσταση.
 • Εάν συνεχίζετε να επιθυμείτε να κατεβάσετε μια εφαρμογή, τότε σας συμβουλεύουμε να επιλέξετε Custom (Προσαρμοσμένη) ή Advanced (Για Προχωρημένους) μορφή εγκατάστασης. Με αυτό το τρόπο, θα έχετε μια σαφώς πιο ολοκληρωμένη εικόνα και καλύτερο έλεγχο σχετικά με το τι πραγματικά κατεβαίνει στον υπολογιστή σας, πέραν της εφαρμογής που επιθυμείτε συνειδητά να κατεβάσετε. Έτσι, θα μπορείτε να εντοπίζετε και να ξετικάρετε τυχόν προ-τικαρισμένα κουτάκια μπορεί να εμφανιστούν κατά την λήψη και τα οποία θα αναφέρονται αυθαίρετα σε έγκρισή σας για την εγκατάσταση επιπρόσθετων/προαιρετικών/προτεινόμενων λήψεων, κυρίως ύποπτων κι ανεπιθύμητων προγραμμάτων, όπως πχ. browser add-ons (πρόσθετα), extensions (επεκτάσεις), plugins και toolbars (γραμμές εργαλείων).
 • Επίσης, θα πρέπει να ξετικάρετε οποιαδήποτε προτικαρισμένα κουτάκια μπορεί να εντοπίσετε κατά την Custom (Προσαρμοσμένη) ή Advanced (Για Προχωρημένους) μορφή εγκατάστασης, και τα οποία θα σας προτείνουν να αντικαταστήσετε την προ-επιλεγμένη Αρχική Σελίδα ή μηχανή αναζήτησης.
 • Εγκαταστήστε, εάν δεν το έχετε κάνει ήδη, ένα πλήρως ενημερωμένο κι αξιόπιστο anti-spyware (λογισμικό προστασίας από προγράμματα κατασκοπίας) το οποίο θα αναλάβει αυτόματα να εντοπίζει και να αφαιρεί ολοκληρωτικά ανεπιθύμητα προγράμματα που μπορεί να διείσδυσαν στον υπολογιστή σας.

Πώς μπορώ να αφαιρέσω τις αναδυόμενες διαφημίσεις (pop-ups)?

Οι εμφανίσεις άκυρων αναδυόμενων διαφημίσεων κάθε φορά που θέλετε να πλοηγηθείτε στο διαδίκτυο μέσω των web browsers σας είναι η πιο ξεκάθαρη ένδειξη ότι ο υπολογιστής σας έχει μολυνθεί από κάποιο adware (λογισμικό εμφάνισης ανεπιθύμητων διαφημίσεων) ή κάποιο άλλο παρόμοιο PUP (potentially unwanted program, δλδ. δυνητικά ανεπιθύμητο πρόγραμμα). Επειδή, όπως αναφέραμε πιο πάνω (βλ. μέθοδος bundling), αυτού του είδους τα προγράμματα χρησιμοποιούν έμμεσες τεχνικές για τη διαδικτυακή τους διάδοση, δεν αποτελεί έκπληξη εάν κάποιο από αυτά κατάφερε να διεισδύσει με κάποιο τρόπο και στο δικό σας υπολογιστή.

Ευτυχώς, δεν είναι δύσκολο, τις περισσότερες φορές, να απαλλαγείτε από τις εμφανίσεις αναδυόμενων διαφημίσεων, καθώς και από την παρουσία των σχετικών adwares. Για να τα καταφέρετε, αρκεί να προβείτε σε γενική σάρωση χρησιμοποιώντας κάποιο από τα παρακάτω προγράμματα ασφάλειας που σας προτείνουμε. Βεβαίως, μπορείτε να προσπαθήσετε να αφαιρέσετε τις αναδυόμενες διαφημίσεις χειροκίνητα, ωστόσο είναι ιδιαιτέρως δύσκολο να καταφέρετε μόνοι σας να &

Μπορείς να αφαιρέσεις τη ζημιά που έκανε ο ιός με τη βοήθεια του Reimage Reimage Cleaner Intego. Τα SpyHunter 5Combo Cleaner και Malwarebytes συνιστώνται για τον εντοπισμό δυνητικά ανεπιθύμητων προγραμμάτων και ιών συμπ. όλων των αρχείων και καταχωρήσεων μητρώου που σχετίζονται με αυτά. 

Προσφορά
Κάντε το τώρα
Λήψη
Reimage Εγγύηση
Ικανοποίησης
Λήψη
Intego Εγγύηση
Ικανοποίησης
Συμβατό με Microsoft Windows Supported versions Συμβατό με OS X Supported versions
Τι γίνεται σε περίπτωση αποτυχίας?
Εάν δεν κατάφερες να αφαιρέσεις τη ζημιά που προκάλεσε ο ιός χρησιμοποιώντας το  Reimage Intego, κάνε ερώτηση στην ομάδα υποστήριξης παρέχοντας όσο το δυνατόν περισσότερες πληροφορίες και λεπτομέρειες. 
Το  Reimage Intego έχει δωρεάν scanner περιορισμένων δυνατοτήτων. Το scanner του Reimage Intego είναι σαφώς καλύτερο και με περισσότερες δυνατότητες όταν αποκτήσεις επί πληρωμή την πλήρη έκδοση. Όταν ο δωρεάν scanner εντοπίσει θέματα, μπορείς να τα επιδιορθώσεις με δωρεάν χειροκίνητη επιδιόρθωση ή να τα επιδιορθώσεις αυτόματα, σίγουρα, και γρήγορα, αγοράζοντας την πλήρη έκδοση.
Εναλλακτικά Προγράμματα
Το κάθε λογισμικό έχει διαφορετικούς σκοπούς και διαφορετικές δυνατότητες. Έτσι, εάν δεν κατάφερες να διορθώσεις τα αλλοιωμένα αρχεία με το Reimage, τότε συνιστούμε να δοκιμάσεις το SpyHunter 5.
Εναλλακτικά Προγράμματα
Το κάθε λογισμικό έχει διαφορετικούς σκοπούς και διαφορετικές δυνατότητες. Έτσι, εάν δεν κατάφερες να διορθώσεις τα αλλοιωμένα αρχεία με το Intego, τότε συνιστούμε να δοκιμάσεις το Combo Cleaner.

Οδηγός Χειροκίνητης Αφαίρεσης των διαφημίσεων Pop-up:

Αφαίρεση Pop-up από συστήματα Windows

 1. Κάντε κλικ στο κουμπί Start Control Panel Programs and Features (αν είστε Windows XP χρήστης, κάντε κλικ στο κουμπί Add/Remove Programs). Κάντε κλικ στο κουμπί 'Start -> Control Panel -> Programs and Features' (αν είστε 'Windows XP' χρήστης, κάντε κλικ στο κουμπί 'Add/Remove Programs').
 2. Αν είστε Windows 10 / Windows 8 χρήστης, κάντε δεξί κλικ στη κάτω αριστερή γωνία της οθόνης. Μόλις εμφανιστεί το Quick Access Menu, επιλέξτε Control Panel και Uninstall a Program. Αν είστε 'Windows 10 / Windows 8' χρήστης, κάντε δεξί κλικ στη κάτω αριστερή γωνία της οθόνης. Μόλις εμφανιστεί το 'Quick Access Menu', επιλέξτε 'Control Panel' και 'Uninstall a Program'.
 3. Απεγκαταστήστε το Pop-up και σχετικά προγράμματα
  Εδώ, βρείτε το Pop-up ή άλλες πρόσφατα εγκατεστημένες/ύποπτες εφαρμογές.
 4. Καταργήστε τις και κάντε κλικ στο κουμπί OK για να αποθηκευτούν οι αλλαγές. Κάντε δεξί κλικ σε κάθε ύποπτη εγγραφή και επιλέξτε 'Uninstall'

Αφαίρεση Pop-up από σύστημα Mac OS X

 1. Αν χρησιμοποιείτε το OS X, κάντε κλικ στο κουμπί Go στη πάνω αριστερή γωνία της οθόνης και επιλέξτε Applications. Κάντε κλικ στο 'Go' και επιλέξτε 'Applications'
 2. Περιμένετε μέχρι να δείτε το φάκελο Applications και βρείτε το Pop-up ή άλλα ύποπτα προγράμματα σε αυτόν. Τώρα, κάντε δεξί κλικ σε όλες αυτές τις εγγραφές και επιλέξτε Move to Trash. Κάντε κλικ σε όλες τις κακόβουλες εγγραφές και επιλέξτε 'Move to Trash'

Αφαίρεση Pop-up από Internet Explorer (IE)

 1. Αφαιρέστε τα επικίνδυνα πρόσθετα
  Ανοίξτε το Internet Explorer, κάντε κλικ στο εικονίδιο των Εργαλείων (μενού IE) στη πάνω δεξιά γωνία του προγράμματος περιήγησης και επιλέξτε Manage Add-ons. Κάντε κλικ στο εικονίδιο του μενού και επιλέξτε 'Manage add-ons'
 2. Θα δείτε το παράθυρο Manage Add-ons. Εδώ, βρείτε το Pop-up και άλλες ύποπτες προσθήκες. Απενεργοποιήστε αυτές τις εγγραφές κάνοντας κλικ στο Disable: Κάντε δεξί κλικ σε σε κάθε κακόβουλη εγγραφή και επιλέξτε 'Disable'
 3. Αλλάξτε την αρχική σας σελίδα αν τροποποιήθηκε από αυτόν τον ιό:
  Κάντε κλικ στο εικονίδιο των Εργαλείων (μενού) στη πάνω δεξιά γωνία του προγράμματος περιήγησης και επιλέξτε Internet Options. Μείνετε στη καρτέλα General.
 4. Εδώ, αφαιρέστε τις κακόβουλες URL και εισάγετε την ιστοσελίδα της αρεσκείας σας. Κάντε κλικ στο Apply για να αποθηκευτούν οι αλλαγές. Διαγράψτε τις κακόβουλες URL, εισάγετε την ιστοσελίδα της αρεσκείας σας και κάντε κλικ στο 'Apply' για να αποθηκευτούν οι αλλαγές
 5. Επαναφέρετε το Internet Explorer
  Κάντε κλικ στο εικονίδιο των Εργαλείων (μενού) ξανά και επιλέξτε Internet options. Πηγαίνετε στη καρτέλα Advanced.
 6. Εδώ, επιλέξτε Reset.
 7. Σε αυτό το παράθυρο, ελέξτε το Delete personal settings και επιλέξτε Reset ξανά για να ολοκληρώσετε την αφαίρεση του Pop-up. Πηγαίνετε στη καρτέλα 'Advanced' και κάντε κλικ στο κουμπί 'Reset'. Τώρα επιλέξτε το 'Delete personal settings' και κάντε ξανά κλικ στο κουμπί 'Reset'

Αφαίρεση διαφημίσεων Pop-up από Microsoft Edge

Επαναφορά ρυθμίσεων Microsoft Edge (Μέθοδος 1) :

 1. Τρέξε την εφαρμογή Microsoft Edge και κάνε click More (οι τρεις τελίτσες στην πάνω δεξιά γωνία της οθόνης).
 2. Κάνε click Settings για άνοιγμα κι άλλων επιλογών.
 3. Μόλις εμφανιστεί το παράθυρο Settings, κάνε click στο κουμπί Choose what to clear κάτω από την επιλογή Clear browsing data. Πήγαινε Ρυθμίσεις κι επέλεξε 'Choose what to clear'
 4. Εδώ, μπορείς να επιλέξεις αυτά που θέλεις να αφαιρέσεις. Κατόπιν, κάνε click Clear. Επέλεξε το κουμπί 'Clear'
 5. Τώρα κάνε δεξί click στο κουμπί Start (Windows logo). Κατόπιν, επέλεξε Task Manager. Άνοιξε το μενού έναρξης κι επέλεξε 'Task Manager'
 6. Όταν βρεθείς στην καρτέλα Processes, ψάξε για Microsoft Edge.
 7. Κάνε δεξί click και επέλεξε Go to details. Εάν δε βρίσκεις την επιλογή Go to details, κάνε click More details και ξανακολούθησε τα προηγούμενα βήματα. Δεξί click στο 'Microsoft Edge' κι επιλογή 'Go to details' Επέλεξε 'More details' στην περίπτωση που η επιλογή 'Go to details' δεν εμφανιστεί
 8. Μόλις εμφανιστεί η καρτέλα Details, εντόπισε όλες τις καταχωρήσεις που εμπεριέχουν το Microsoft Edge. Κάνε δεξί click σε καθεμιά από αυτές τις καταχωρήσεις κι επέλεξε End Task για να τις τερματίσεις. Εντόπισε τις καταχωρήσεις Microsoft Edge και επέλεξε 'End Task'

Επαναφορά Microsoft Edge browser (Μέθοδος 2) :

Εάν δε τα καταφέρεις με τη Μέθοδο 1, τότε θα πρέπει να ακολουθήσεις την προηγμένη μέθοδο επαναφοράς Edge.

 1. Σημείωση : θα πρέπει να κάνεις πρώτα backup όλα σου τα δεδομένα πριν χρησιμοποιήσεις αυτή τη μέθοδο.
 2. Βρες αυτό τον φάκελο στον υπολογιστή σου: C:\Users\%username%\AppData\Local\Packages\Microsoft.MicrosoftEdge_8wekyb3d8bbwe.
 3. Επέλεξε κάθε καταχώρηση που έχει αποθηκευτεί και δεξί click. Κατόπιν, επιλογή Delete . Πήγαινε στον φάκελο Microsoft Edge, κάνε δεξί click σε κάθε καταχώρηση και click 'Delete'
 4. Click στο κουμπί Start (Windows logo) και πληκτρολόγησε window power στη γραμμή Search my stuff .
 5. Δεξί click στην καταχώρηση Windows PowerShell κι επιλογή Run as administrator. Εντόπισε το Windows PowerShell, δεξί click πάνω του, κι επιλογή 'Run as administrator'
 6. Στην Οθόνη Διαχειριστή : Θα εμφανιστεί το παράθυρο PowerShell. Κάνε επικόλληση αυτή τη γραμμή εντολών μετά από PS C:\WINDOWS\system32> και πάτησε Enter:
  Get-AppXPackage -AllUsers -Name Microsoft.MicrosoftEdge | Foreach {Add-AppxPackage -DisableDevelopmentMode -Register $($_.InstallLocation)\AppXManifest.xml -Verbose}
  Αντιγραφή κι επικόλληση της ζητούμενης εντολής. Κατόπιν, πάτησε 'Enter'

Μόλις ολοκληρωθούν επιτυχώς αυτά τα βήματα, το Pop-up θα πρέπει να έχει αφαιρεθεί από τον Microsoft Edge browser.

Αφαίρεση Pop-up από Mozilla Firefox (FF)

 1. Αφαιρέστε επικίνδυνες επεκτάσεις
  Ανοίξτε το Mozilla Firefox, κάντε κλικ στο εικονίδιο του μενού (πάνω δεξιά γωνία) και επιλέξτεAdd-ons Extensions. Κάντε κλικ στο εικονίδιο του μενού και επιλέξτε 'Add-ons'
 2. Εδώ, επιλέξτε το Pop-up και άλλες αμφισβητήσιμες προσθήκες. Κάντε κλικ στο Remove για να διαγράψετε αυτές τις εγγραφές. Επιλέξτε το 'Extensions' και βρείτε κακόβουλες εγγραφές. Κάντε κλικ στο 'Remove' για να απαλλαγείτε από αυτές
 3. Επαναφέρετε το Mozilla Firefox
  Κάντε κλικ στο μενού Firefox στη πάνω αριστερή γωνία και κάντε κλικ στο ερωτηματικό. Εδώ, επιλέξτε Troubleshooting Information. Κάντε κλικ στο εικονίδιο του μενού και μετά στο '?'. Επιλέξτε 'Troubleshooting Information'
 4. Τώρα θα δείτε το μήνυμα Reset Firefox to its default state με το κουμπί Reset Firefox. Κάντε κλικ σε αυτό το κουμπί μερικές φορές και ολοκληρώστε την αφαίρεση του Pop-up . Κάντε κλικ μερικές φορές στο κουμπί 'Reset Firefox'

Αφαίρεση Pop-up από Google Chrome

 1. Διαγράψτε τις κακόβουλες προσθήκες
  Ανοίξτε το Google Chrome, κάντε κλικ στο εικονίδιο του μενού (πάνω δεξιά γωνία) και επιλέξτεTools Extensions. Κάντε κλικ στο εικονίδιο του μενού. Επιλέξτε 'Tools' και 'Extensions'
 2. Εδώ, επιλέξτε το Pop-up και άλλες κακόβουλες προσθήκες και επιλέξτε το εικονίδιο του κάδου για να διαγράψετε αυτές τις εγγραφές. Βρείτε κακόβουλες εγγραφές και διαγράψτε τις κάνοντας κλικ στο εικονίδιοι του Κάδου
 3. Κάντε κλικ στο εικονίδιο του μενού ξανά και επιλέξτε το Settings Manage Search engines που βρίσκεται στην ενότητα Search. Στο σημείο 'Settings', επιλέξτε 'Manage search engines...'
 4. Στο σημείο Search Engines..., αφαιρέστε τις κακόβουλες σελίδες αναζήτησης. Προτείνουμε να αφαήσετε την ιστοσελίδα της Google ή μια της αρεσκείας σας. Κάντε κλικ στο 'X' για να αφαιρέσετε τις κακόβουλες URLs
 5. Επαναφέρετε το Google Chrome
  Κάντε κλικ στο εικονίδιο του μενού στη πάνω δεξιά γωνία του Google Chrome και επιλέξτε Settings.
 6. Μετακινηθείτε προς το τέλος της σελίδας και κάντε κλικ στο Reset browser settings. Στο σημείο 'Settings', μετακινηθείτε προς τα κάτω και κάντε κλικ στο κουμπί 'Reset browser settings'
 7. Κάντε κλικ στο Reset για να επιβεβαιώσετε και να ολοκληρώσετε την αφαίρεση του Pop-up. Κάντε κλικ στο κουμπί 'Reset' για να ολοκληρώσε τε την αφαίρεση σας

Αφαίρεση Pop-up από Safari

 1. Αφαιρέστε επικίνδυνες επεκτάσεις
  Ανοίξτε το πρόγραμμα περιήγησης Safari και κάντε κλικ στο Safari στο μενού, στο πάνω αριστερό μέρος της οθόνης. Μετά, επιλέξτε Preferences. Κάντε κλικ στο 'Safari' και επιλέξτε 'Preferences'
 2. Εδώ, επιλέξτε Extensions και βρείτε το Pop-up ή άλλες ύποπτες εγγραφές. Κάντε κλικ στο κουμπί Uninstall για να απαλλαγείτε από αυτές. Πηγαίνετε 'Extensions' και απεγκαταστήστε τα κακόβουλα πρόσθετα
 3. Επαναφέρετε το Safari
  Ανοίξτε το πρόγραμμα περιήγησης Safari και κάντε κλικ στο Safari στο μενού, στη πάνω αριστερή γωνία της οθόνης. Εδώ, επιλέξτε Reset Safari.... Κάντε κλικ στο 'Safari' και επιλέξτε 'Reset Safari...'
 4. Τώρα, θα δείτε ένα παράθυρο με αναλυτικές επιλογές επαναφοράς. Όλες αυτές οι επιλογές είναι συνήθως επιλεγμένες, αλλά μπορείτε να επιλέξετε ποιές θέλετε να επαναφέρετε. Κάντε κλικ στο κουμπί Reset για να ολοκληρώσετε τη διαδικασία αφαίρεσης του Pop-up. Διαλέξτε όλες τις επιλογές και κάντε κλικ στο κουμπί 'Reset'

Μην αφήσεις την Κυβέρνηση να σε παρακολουθεί

Έχουν αναφερθεί πολλά περιστατικά με τις Κυβερνήσεις ανά τον κόσμο να υποκλέπτουν προσωπικά δεδομένα και να παρακολουθούν τη διαδικτυακή δραστηριότητα και τις διαδικτυακές προτιμήσεις των πολιτών. Καλό θα ήταν λοιπόν να λάβεις πολύ σοβαρά υπόψιν τη συγκεκριμένη κατάσταση και να ενημερωθείς για τις σκοτεινές και αθέμιτες πρακτικές συλλογής πληροφοριών. Σε συμβουλεύουμε να αποφεύγεις ύποπτες, παρασκηνιακές, σκοτεινές, αθέμιτες πρακτικές κατασκοπείας που προέρχονται από την Κυβέρνηση και διάφορους κυβερνητικούς οργανισμούς. Ο καλύτερος τρόπος για να τα καταφέρεις είναι να σερφάρεις τελείως incognito, δλδ. τελείως ανώνυμα στο διαδίκτυο. 

Μπορείς να επιλέξεις διαφορετική τοποθεσία κάθε φορά που είναι να συνδεθείς online και να αποκτήσεις διαδικτυακή πρόσβαση σε οποιοδήποτε περιεχόμενο επιθυμείς, χωρίς κανέναν απολύτως περιορισμό πρόσβασης. Πλέον, θα μπορείς να απολαμβάνεις χωρίς κανένα απολύτως πρόβλημα ή έγνοια, καθώς και χωρίς κανένα άγχος μήπως χακαριστείς, χρησιμοποιώντας Private Internet Access VPN υπηρεσίες.

Έτσι, θα μπορείς να ελέγχεις τις πληροφορίες που μπορούν να γίνουν προσβάσιμες από την Κυβέρνηση και τους κρατικούς οργανισμούς, καθώς και από άλλους ανεπιθύμητους τρίτους, σερφάροντας ανενόχλητα στο διαδίκτυο χωρίς τον φόβο ότι μπορεί να σε κατασκοπεύουν. Ακόμα και αν η διαδικτυακή δραστηριότητά σου είναι καθόλα νόμιμη ή ακόμα κι αν εμπιστεύεσαι πλήρως τις διαδικτυακές υπηρεσίες, πλατφόρμες που επιλέγεις, καλό θα ήταν να προστατεύεις το ιδιωτικό σου απόρρητο και να προτιμάς να χρησιμοποιείς VPN υπηρεσίες.

Backup αρχεία για μελλοντική χρήση, στην περίπτωση malware επίθεσης

Οι χρήστες υπολογιστών μπορεί να υποστούν διαφόρων ειδών απώλειες λόγω κυβερνομολύνσεων ή λόγω λαθών στα οποία μπορεί να υποπέσουν. Τα προβλήματα λογισμικού που μπορεί να δημιουργήσει μια επίθεση από malware ή η απευθείας απώλεια δεδομένων λόγω κρυπτογράφησης, μπορεί να δημιουργήσουν προβλήματα στη λειτουργία της συσκευής ή μόνιμη βλάβη. Εάν διατηρείς σωστά και ενημερωμένα backups, μπορείς εύκολα να ανακτήσεις τα δεδομένα σου και να επιστρέψεις γρήγορα και πάλι στην κανονικότητα.

Είναι πολύ σημαντικό να δημιουργείς τακτικά ενημερωμένα backups μετά από οποιαδήποτε αλλαγή στη συσκευή, έτσι ώστε να επιστρέψεις στο σημείο πριν την επίθεση malware, καθώς ένα malware μπορεί να προχωρήσει σε αυθαίρετες αλλαγές ή να δημιουργήσει σημαντικά προβλήματα στη συσκευή, όπως πχ. απώλεια δεδομένων ή δυσλειτουργία και κατακόρυφη πτώση των επιδόσεων. Για να τα αποφύγεις όλα αυτά, καλό θα ήταν να κάνεις backup σε καθημερινή ή εβδομαδιαία βάση.

Έχοντας κάνει backup την πιο πρόσφατη έκδοση κάθε σημαντικού εγγράφου, μπορείς να αποφύγεις εκνευρισμό, άγχος, προβλήματα λειτουργίας, ή ακόμα και να αποφύγεις να πέσεις θύμα εκβιασμού από ιούς και χάκερς. Τα backups αποτελούν αξιόλογη λύση στην περίπτωση που πέσεις θύμα κυβερνοεπίθεσης και μόλυνσης από malware. Προτείνουμε τη χρήση του Data Recovery Pro για την επαναφορά συστήματος.

Σχετικά με συντάκτη
Olivia Morelli
Olivia Morelli

Εάν ο δωρεάν οδηγός αφαίρεσης σας φάνηκε χρήσιμος και μείνατε ευχαριστημένοι από τις υπηρεσίες μας, τότε θα εκτιμούσαμε αν μας βοηθούσατε οικονομικά μέσω δωρεάς σας για να συνεχίσουμε το έργο μας. Ακόμα και το μικρότερο ποσόν θα εκτιμηθεί!

Επικοινώνησε με Olivia Morelli
Σχετικά με την εταιρεία Esolutions

Πηγή: https://www.2-spyware.com/remove-pop-up-ads.html
Οδηγίες αφαίρεσης σε άλλες γλώσσες

Η γνώμη σας σχετικά με Pop-up ads