Έχεις επισκεφθεί ιστότοπους πορνό? Έχεις μολυνθεί (Οι πιο επικίνδυνοι ιστότοποι)

από Olivia Morelli - -

Εάν ψάχνεις για οπτική διέγερση, το να επισκεφθείς κάποιον ιστότοπο πορνογραφικού περιεχομένου μπορεί να φαντάζει ως καταπληκτική ιδέα για τη διασκέδασή σου. Ωστόσο, καλό είναι να γνωρίζεις ότι με αυτό τον τρόπο πολλαπλασιάζεις τις πιθανότητες να εκθέσεις την ασφάλεια του συστήματος του υπολογιστή σου σε κυβερνο-επιθέσεις από επικίνδυνα κακόβουλα λογισμικά, όπως πχ. ιούς, όταν παίζεις….ξέρεις τι εννοούμε.

Οι ειδικοί σε θέματα ασφάλειας σχετικά με κυβερνο-επιθέσεις ιών προειδοποιούν ότι η μέγιστη πλειοψηφία, ακόμα και των πιο δημοφιλών πορνοσελίδων, έχουν μολυνθεί με malware. Με άλλα λόγια, κάθε φορά που επισκέπτεσαι ένα πορνο ιστότοπο, υπάρχει τεράστια πιθανότητα να μολυνθεί ο υπολογιστής σου ενώ απολαμβάνεις κάποιο πορνό βίντεο ή φωτογραφίες σέξυ γυμνών γυναικών (ή αντρών). Οι ιοί που κρύβονται σε αυτούς τους ιστότοπους έχουν τη δυνατότητα να παρακολουθούν και να υποκλέπτουν απόρρητα προσωπικά δεδομένα, να κρυπτογραφούν σημαντικά αρχεία, κι εν τέλει να αναγκάζουν τους χρήστες-θύματα να πληρώσουν τους κυβερνο-εγκληματίες (βλ. hackers) που κρύβονται πίσω από αυτούς τους ιούς.

Θα ήθελες να μάθεις ορισμένες από τις δημοφιλείς πορνοσελίδες από τις οποίες κινδυνεύεις να εκθέσεις σε κίνδυνο την ασφάλεια του υπολογιστή σου? Πιστεύουμε ότι οι περισσότερες από αυτές τις πορνοσελίδες τις γνωρίζεις καλά και τις χρησιμοποιείς, ωστόσο γνωρίζεις ότι εμπεριέχουν malware?

  • Hamster. Ανήκει στις αγαπημένες σου πορνοσελίδες? Τότε καλό είναι να γνωρίζεις ότι μόλις πριν λίγες εβδομάδες αυτός ο πορνογραφικός ιστότοπος βρέθηκε να προωθεί ransomware μέσω διαφημίσεων Sex Messenger. Όσοι χρήστες έκαναν το λάθος και κλίκαραν σε κάποια από αυτές τις διαφημίσεις, εξαπατήθηκαν, και πολλοί από αυτούς κατέβασαν άθελα ή ασυνείδητα σοβαρές κυβερνο-απειλές στους υπολογιστές τους. Πριν διεισδύσει σε ένα σύστημα-στόχο, το συγκεκριμένο ransomware προσπαθεί να βεβαιωθεί ότι το δυνητικό θύμα είναι άνθρωπος. Με το που ολοκληρώσει την επιβεβαίωσή του, ο ιός μπλοκάρει τον υπολογιστή στον οποίο διείσδυσε κι αρχίζει να εμφανίζει προειδοποιητικό μήνυμα το οποίο εμπεριέχει παραπλανητικό περιεχόμενο από δήθεν κρατικές αρχές ασφάλειας το οποίο κατηγορεί τον χρήστη ότι προέβη σε παράνομες δραστηριότητες (διάδοση malware, χρήση παράνομου περιεχομένου, κτλ.). Τέλος, θα ζητηθεί από τους χρήστες-θύματα να πληρώσουν ένα ποσόν ως πρόστιμο εάν επιθυμούν να ξεμπλοκάρουν τον υπολογιστή τους.

  • PornHub και YouPorn. Σου αρέσει να επισκέπτεσαι συχνά το PornHub ή το YouPorn? Τότε σου συνιστούμε να αποφύγεις να κλικάρεις τα μπανεράκια τα οποία εμφανίζονται στις συγκεκριμένες πορνοσελίδες. Μετά από έρευνες, διαπιστώσαμε ότι μόλις πριν λίγο καιρό οι δημιουργοί των συγκεκριμένων πορνο ιστότοπων αφαίρεσαν τον κακόβουλο κωδικό cookiecheck.js. Ο συγκεκριμένος κωδικός γνωρίζουμε ότι χρησιμοποιείται για τη διάδοση malware, όπως πχ. Trojans και ransowmare. Πολλοί χρήστες που επισκέφθηκαν το PornHub αναφέρουν ότι ο υπολογιστής τους μολύνθηκε από Trojan horse, άλλοι πάλι αναφέρουν ότι ο υπολογιστής τους μπλοκαρίστηκε από ransomware. Ειλικρινά μιλώντας, δεν υπάρχει κάποια ουσιαστική διαφορά μεταξύ τους καθώς και τα δυο αποτελούν επικίνδυνες κυβερνο-απειλές που μπορούν να συντελέσουν στο να χάσεις σημαντικά χρηματικά ποσά ή απόρρητα προσωπικά δεδομένα, εάν καταφέρουν να διεισδύσουν στον υπολογιστή σου.
  • Redtube. Είσαι στην φάση που προτιμάς να επισκέπτεσαι το RedTube αντί την περιοχή με τα κόκκινα φώτα? Τότε, καλό είναι να γνωρίζεις ότι η αρχική του σελίδα είχε προσφάτως μολυνθεί από hackers, επομένως είναι πολύ πιθανό ο υπολογιστής σου να μολύνθηκε με διαφόρων ειδών ανεπιθύμητα και κακόβουλα προγράμματα, όπως πχ. Trojan horses, spyware (είδος ανεπιθύμητου κατασκοπευτικού προγράμματος), keyloggers (είδος κακόβουλου προγράμματος που καταγράφει τις πληκτρολογήσεις του χρήστη-θύματος), και viruses (ιούς). Καλό είναι επίσης να γνωρίζεις ότι αυτές οι κυβερνο-απειλές μπορεί να μη κάνουν εμφανή την παρουσία τους, να δουλεύουν παρασκηνιακά, και να υποκλέπτουν ευαίσθητα ή ακόμα και απόρρητα προσωπικά δεδομένα. Αυτά τα δεδομένα (κωδικοί πρόσβασης, προσωπικοί λογαριασμοί, τραπεζικοί λογαριασμοί, κλπ.) που υποκλέπτουν τα προωθούν στους δημιουργούς τους ή σε άγνωστους συνεργαζόμενους τρίτους. Προς το παρόν φαίνεται ότι το RedTube απαλλάχθηκε από τους hackers και μοιάζει ασφαλές.
  • xvideos. Το να βλέπεις sexy βιντεάκια αποτελεί μια από τις αγαπημένες σου συνήθειες? Τότε, σου συνιστούμε να αποφεύγεις την πορνοσελίδα xvideos, γιατί ανακαλύψαμε ότι μόλυνε τους επισκέπτες του με ransomware. Όσοι χρήστες-θύματα μολύνθηκαν, αναφέρουν ότι εξαπατήθηκαν και κατέβασαν άθελα/ασυνείδητα αυτό το κακόβουλο πρόγραμμα, αφού πρώτα κλίκαραν σε κάποια από τις παραπλανητικές διαφημίσεις που προωθούσαν το Sex Messenger. Βασικά, πρόκειται για τον ίδιο messenger, ο οποίος παρατηρήθηκε και στο Hamster.

Ευτυχώς, παρατηρήσαμε ότι όλες οι παραπάνω πορνοσελίδες έχουν διορθώσει τα προβλήματα ασφάλειας που εντοπίσαμε, οπότε μπορείτε να συνεχίζετε να τις επισκέπτεστε, εάν το επιθυμείτε.

Τέλος, θα θέλαμε να σου δώσουμε μια συμβουλή. Εάν διαπιστώσεις ότι ο υπολογιστής σου μολύνθηκε μετά από επίσκεψή σου σε κάποια πορνοσελίδα, τότε αντί να πας τον υπολογιστή σου σε κάποιον τεχνικό υπολογιστών που θα σου κοστίσει κι ακριβά, σου συνιστούμε να προβείς σε γενική σάρωση συστήματος χρησιμοποιώντας κάποιο πλήρως ενημερωμένο κι αξιόπιστο anti-spyware (λογισμικό προστασίας από προγράμματα κατασκοπίας), όπως πχ. το εξαίρετο Reimage το οποίο έχει αποδείξει στην πράξη ουκ ολίγες φορές ότι αποτελεί ένα από τα πλέον αξιόπιστα προγράμματα ασφάλειας που είναι διαθέσιμα στην αγορά. Οπότε, εάν σου αρέσει να επισκέπτεσαι αυτού του είδους τους πορνο-ιστότοπους, για ευνόητους λόγους, τότε θα σου προτείναμε να κατεβάσεις αυτό το anti-spyware για να έχεις το κεφάλι σου ήσυχο και να έχεις την προσοχή σου στραμμένη σε πιο ευχάριστες ασχολίες…!

Σχετικά με συντάκτη

Πηγή: http://www.2-spyware.com/visited-porn-sites-you-are-infected-top-most-dangerous-sites

Διαβάστε σε άλλες γλώσσες


Αρχεία
Λογισμικό
Σύγκριση
Κάντε μας Like στο Facebook